|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
JA pitole...z nudow przegladalam nowe watki... i nie wiem czy widzialyscie ale ten watek "Jak sobie poradzic" No tragedia...na poczatku jak przeczytalam to jej wspolczulam ale im wiecej czytalam komentarzy nizej tym bardziej mnie krew zalewala...co za nieodpowiedzialna smarkata....
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Z reguły nie zaglądam na inne wątki ale tu zrobię wyjątek
aż mnie zaciekawiłaś...Tragizm czystej postaci... tyle powiem..
Edytowane przez Hasiap Czas edycji: 2014-07-15 o 14:21 |
|
|
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do cytologii ja tez mialam ja robiona niedlugo przed ciaza i wyniki lekarz podpial do karty ciazy. W zasadzie mialam umowiona wizyte zeby odebrac te wyniki a skonczylo sie na tym ze potwierdzalam ciaze ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!! ja po wizycie, wszystko dobrze, zbadał, zdjęcie mi chciał zrobić ale nie udało się, bo pupą wystawione było.
skończył badać a ja do niego czy by mi płeć potwierdził, a on... nooo dziewczynka śmialiśmy się, bo mówił, że no żywcem nie ma, bo powinno dyndać a nie dynda Mąż pomyślał, jak do niego dzwoniłam, że sobie jaja robię Maczuma gratulacje ![]() a co do badań, to odebrałam morfologię. i płytki się podniosły na 122. szału nie ma ale jest lepiej. żelaza dobrze, że nie brałam, bo jest poziom bardzo dobry. ogólnie nie najgorsza morfologia. Szyjka ok, piersi zbadał też w porządku.
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo to jednak Twoja intuicja sie nie mylila
Bo o ile dobrze pamietam to jak sie dowiedzialas ze synek to pisalas ze intuicja Cie zawiodla ![]() Tak czy siak Gratulacje
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż kto wie co się jeszcze może wydarzyć Nie no teraz to już raczej nie powinno być pomyłki. Ale moja mama mi tutaj bliźniaki chciała wróżyć już, ja mówię, że nie nie nie. na pewno jedno ![]() Inka a Ty nie miałaś mieć dzisiaj wizyty ?
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje, że u mojego juniorka nic nie zniknie ![]() Inka, aż też weszłam na ten wątek i jestem w szoku, może gówniara tylko kłamie, no sama nie wiem ale szczerze to mam taką nadzieję bo szkoda maluszka |
|
|
|
|
#1748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam ostatnio dość liczne bakterie i dostałam monural ( antybiotyk w saszetce do picia) i po tym urosept. Ja mam tak, że jak ciąza to od razu coś się dzieje z moim moczem. W pierwszej ciąży miałam tak i leczyła mnie doktorka Uroseptem, że dostałam 40 st gorączki i dostałam antybiotyk od rodzinnego. Po tym miałam tak fatalne wyniki moczu, że wylądowałam w szpitalu ( prawie 35 tc a od początku coś się działo ) i tam mnie leczyli przez tydzień a na odchodne dostałam ten Monural i po tym się skończyło. W drugiej ciąży była powtórka z rozrywki Urosept nie pomógł, a jak wylądowałam w szpitalu to zaczęło tętno małej zanikać No ale zobaczysz co tam Ci doktorka powie jak zobaczy wyniki, ja mam teraz innego lekarza w tej trzeciej ciąży i od razu dał mi mocniejszy lek, ale mnie to cieszy, bo wiem co przeszłam wcześniej ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Będziesz miała dwie córeczki Gratulacje ![]() Maczuma gratuluję synka
|
|
|
#1749 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hasiap - gratuluję udanej wizyty
![]() Cytat:
Muszę przejrzeć ![]() Cytat:
i super, że wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tej dziewczyny (współczuję jej bardzo) - dadzą wybór, ale jest w pl coraz więcej kobiet, które rodzą dzieci mimo, iż w trakcie ciąży dowiadują się o nowotworze. Podejrzewam, że dużo zależy od przypadku ale wiem że można. I to robi się coraz powszechniejsze. Cytat:
Cytat:
i gratuluję udanej wizyty
|
|||||||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
płeć nie istotna, najważniejsze żeby było zdrowe. Ale pomyślcie sobie jak się kobieta może zakręcić nastawiłam się na dziewczynkę, że będzie fajnie bo Emilkę mam, pokój ma miętowo fioletowy, to fajnie będą sobie tam razem, i jakoś tak mi się ta dziewczynka ubzdurała. LEkarz powiedział chłopak 90%, ok, no jest prawdopodobieństwo i się przestawiłam, szukałam ciuszków chłopięcych, rozmyślaliśmy imiona, już zaczęliśmy myśleć jak pokój w przyszłości ułożyć, żeby chłopak też miał swój kąt... a tu ten mi że dziewczynka no normalnie czuję się krejzi Ale tak jak piszę, zdrowie najważniejsze, a wszystko inne to dodatki, które nie stanowią żadnego problemu, a jedynie dodają uroku
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi gin nie badala piersi. Sama sobie sprawdzam pod kątem grudek itp.ale może się upomnę za tydzień na wizycie. Mojej kolezanki kuzynka z kolei urodziła niedawno chłopca, któremu nie wukształciła się jedna dłoń...no przeraziłam sie normalnie. Oboje rodzice zdrowi, młodzi po 28 lat, jedno dziecko zdrowe i "kompletne", a ten mały teraz biedaczek bez rączki jednej, i kurka wodna nie wiadomo skąd się wzieło i jak to się stało, że ta rączka nie wyrosła. N0rmalnie kikuta ma... Bosz, jak pójdę we czwartek na usg, to bedę prosiła gina, żeby wszystkie palce policzył...
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
Noooo Ja mam polowkowe dzisiaj o 17.40
I juz tu jajo znosze ![]() Zatem Dziewczyny trzymajcie ![]() Madziaqqq co do tego tematu to mi rece opadly oby rzeczywiscie klamala :/
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Niteczka - bo to raczej te same są, tylko u mnie w tesco już nie ma nic ciekawego, wszystko przebrane =)
a dzisiaj dostałam od przyjaciółki dwa pajacyki, też z tesco - na szczeście inne niż te, co zamówiłam =) także troszkę już mi się ciuszków nazbierało, a jeszcze dwie paczki mają dojść.. i powiem Wam że body z mothercare, które dzisiaj dotarły, kupione na allegro po 9,90 jedne (trzecie tyle przesyłka) - miażdżą jakością. są takie przyjemnie grube i mięsiste, że szok. i mają na rękawkach zakładane łapki - super sprawa. Koleżanki mi kiedyś mówiła, żeby olać wszystko inne i tylko na wyprzedażach w mothercare kupować, bo jakość jest bardzo wysoka… no ale u mnie nie ma =) |
|
|
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale on twierdzi, że każdy ma swój talerz i niech je od siebie tak samo herbata itd zawsze jak robi czy jedzenie czy coś to się pyta czy chce i żeby podbierania nie było haha, ale on już się trochę wyluzował z tym a i ja jakoś już tak czesto mu nie podbieram
|
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawało mi się, że dzisiaj ta wizyta, a to w czwartek trzymam kciuki ![]() Cytat:
|
|
#1756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
....ta łatwo powiedzieć-ja za dwa dni idę i już trzęsę tyłkiem
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mały teraz ma chyba z 5 lat nosi protezę także nie widać tego ale szok przy porodzie był
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
Karo to nieźle, musiałaś dopiero się zdziwić
Gratuluję przede wszystkim zdrowego maleństwa. Trzymam kciuki za resztę wizyt i proszę o sprawozdania Ja też chcę już chodzić na dzidziusiowe zakupy, tak kusicie, że szok B-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
Karo - gratulacje!
Inna - powodzenia na wizycie, trzymam kciuki Chyba w tym szpitalu czytają nasz wątek, bo po moich żalach to oprócz usg to i ktg zrobili
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ważne, że się wzięli do roboty
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
heej dziewczyny
![]() u nas ok, wyjezdzamy znowu nad morze na 10 dni, pewnie znow zlapie infekcje chociaz w posiewie nic nie wyszło to nadal mam wrazenie ze nystatyna niewiele dała... wciaz te same objawy... a gin za miesiąc... i co robic?
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie masz możliwości się udać prywatnie?
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki
|
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie jak tak Wam się płcie "zmieniają" to w sumie i dobrze, ze ja wcześniej nie poznałam bo bym się nastawiła i dopiero by bylo Ale tak jak mowisz płeć nie ważna, ważne aby zdrowe było Mi głowa pęka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewyczyny, narobiło mi się trochę zaległości, staram się nadrobić ale ciężko mi idzie
![]() U mnie ok, czekam na czwartkową wizytę gratuluję udanych wizyt, zdrowych chłopców i dziewczynek U mnie wszyscy mają drzemkę, a że ja spałam wcześniej to lecę poczytać książkę
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma, Karo89-gratuluję udanych wizyt.
Coś mnie drugi dzień z rzędu o tej porze brzuch pobolewa:/ Wczoraj raczkowałam do łóżka, ale wstałam i było ok. A dziś znów czuje dyskomfort. Kurczę, mówią, że w drugiej ciązy jest łatwiej, bo wiadomo czego sie spodziewać, a ja się czuję jak nowicjuszka. Zupełnie inaczej ta moja druga ciąża przebiega. |
|
|
|
#1767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- ja dostałam sporo bodziaków i pajace, zdarzyło mi się też kupić. I Karo ma rację - pajace to rewelacja. Tylko cena powala... ale właśnie na promocjach można czasem coś upolować ![]() Madziqqq- jestem zaskoczona, przecież to na usg wychodzi. Mi gin sprawdzał czy są wszystkie ręce, nogi, czy są dłonie i stopy a niedługo zapewne jak poprzednio sprawdzi paluszki. Poprostu dla nas abyśmy przygotowali się psychicznie i ewentualnie nie przeżyli szoku przy porodzie. Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-07-15 o 18:19 |
|||
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane ! Jestem po wizycie, wszystko w porządku, pępowina, serduszko,brzuszek,główka ,i wszystko inne
jak to PAN doktor powiedział podrecznikowo Tatuś się zakochał w malenstwie W związku z tym Linka mogę prosić żebyś do mojego opisu na stronie pierwszej dopisała ze będę miała córeczkę
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Inka, gratulacje
dziś szaleję razem z Tobą
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Jak bakterie nieliczne to się raczej obejdzie bez antybiotyku, ja przy licznych (ale nie bardzo licznych) dostałam furagin i po tygodniu doszłam do nielicznych, cały czas biorę żurawinę i bakterie są ale na szczęście ciągle mało. Za to leukocyty spadły z 70 -50 od 0-1. Więc się nie stresuj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

aż mnie zaciekawiłaś...

.
płeć nie istotna, najważniejsze żeby było zdrowe.

mały teraz ma chyba z 5 lat nosi protezę także nie widać tego ale szok przy porodzie był

dziś szaleję razem z Tobą