Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 16:34   #541
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Olena Lilia ładnie.
Lilia, Lilka,Lila ...
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Olena, tak 28 stycznia śliczne imię zawsze zastanawiałam się jak je zdrobnić bo kolega ma córeczkę o takim imieniu i nigdy nie wiedziałam

Akrolowa, no atrakcja mega! ja pierwszy raz byłam w takim czymś i się cieszyłam jak dziecko a jaka była kolejka to hoho

Eirene, gołąbki ale bym sobie zjadła ale takie zwijane nie siekane
w ogóle mam ochotę na krokiety albo pierogi z mięsem ale nie mam maszynki do mielenia będę musiała od teściowej pożyczyć no chyba że mi zrobi

Princes, bardzo dobra decyzja! jeszcze jak tamten był prywatnie to wstydziłby się takie rzeczy robić

ależ mam dzisiaj apetyt cały czas bym coś jadła już tyle owoców dziś wtrąbiłam że łojej
Jak wyzej
Cytat:
super zdjecia dziewczyny.
U mnie to widac... jestem przy sobie babka (waga z poprzedniej ciazy ), ale brzucho sie troche wypial... a mowia,ze te przy tuszy wolniej 'dopada' ciazowy brzuszek jednak to nieprawda.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

U mnie tez widac... a to dopiero 13t.. a jestem tez troszke wieksza

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 17:02   #542
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Pewnie ze mozna. My z tż wczoraj czulismy ruchy... znaczy to bardziej bylo plywanie pod dlonia ale czulismy....
potem robi się coraz lepiej - ja w pierwszej ciąży co wieczór kładłam się i patrzyłam jak mój brzuch się rusza i nagrywałam to wspaniała pamiątka

Cytat:
Tż zgodzil sie na Antonine jesli bedzie cora, tyle ze ma to byc jako drugie.. doszlismy do wniosku ze bedzie Liliana Antonina J.
A chlopak jeszcze nie wiemy
Liliana śliczne imię, Antosia też

Cytat:

Eirene, gołąbki ale bym sobie zjadła ale takie zwijane nie siekane
w ogóle mam ochotę na krokiety albo pierogi z mięsem ale nie mam maszynki do mielenia będę musiała od teściowej pożyczyć no chyba że mi zrobi
takie zawijane oczywiście tamte mi nie podeszły bez zawijania.

mmm pierogi z mięsem bym zjadła mniam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 17:15   #543
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
potem robi się coraz lepiej - ja w pierwszej ciąży co wieczór kładłam się i patrzyłam jak mój brzuch się rusza i nagrywałam to wspaniała pamiątka
Tez mam zamiar nagrywac.. na razie sa to ruchy wyczuwalne tylko pod dlonia

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 18:15   #544
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Sweetbe ja też się zastanawiam co to będzie. Jestem po cesarce i boję się gorzej niz za pierwszym razem.
a czemu miałaś cesarkę?
jeśli pisałaś a ja nie pamiętam to wybacz ale mam mega sklerozę
wogole mam jakieś problemy z pamięcią

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Pozwólmy sie mamom cieszyć tymi przygotowaniami do przyjęcia Maluszka. Co z tego ze kupi sie w promocyjnych cenach laktator,podgrzewacz,ster ylizator i nie wwiem co jeszcze skoro to moze sie najzwyczajniej nie przydać?tego nawet najstarsi górale nie wiedza co sie przyda a co nie taka mała zagadka a co do ubranek to jak dziewczyny pisały: rozmiar rozmiarowi nierówny w rożnych sklepach itp

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to była tylko rada nie chcesz nie kupuj, aczkolwiek dużo koleżanek z tego korzystało,
do niczego nie zmuszam, każdy wyraża swoją opinie co wg niego jest dobre nie każdy musi się z tym zgadzać

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
nie, pozostaję w ukryciu.

dziewczyny, wiem, że się już pytałam ale mam teraz dziurawą pamięć - czy wszystkie z Was z I trymestrze brały witaminy ciążowe?
albo czy któraś może była na suplementacji jodu?
ja brałam i biorę z polecenia lekarza, ale nie codziennie tyle ze co drugi dzień,
został mi jeszcze kwas foliowy, wiec jem je na przemian,

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Witajcie

szczeperka - ładna z Ciebie dziewczyna
akrolowa - nie wahaj się, smigaj na L4, ja planowałam iść od 1 sierpnia ale idę od jutra, mam dość po tym jak usłyszałam, że zanim pójdę chorować to dobrze by było abym ogarnęła jakieś czyjeś - nie moje oczywiście zaległości - tj. dwie półki papierów w szafie, poodpisywała itp. no comments.....

dusiolka - może ogólnie masz taką "urodę" tarczycową, a wzrosło niewiele i chyba dalej w normie, bo norma chyba 4,9?

ja znów mam odwrotny problem i chyba przez to osiwieję mam wrażenie że padłam ofiarą nieuczciwego endokrynologa - przed zajściem miałam TSH 2,14, ale że się naczytałam że powinno być około 1 u kobiety w wieku reprodukcyjnym to poszłam do endo. Dał mi Eutyrox 25. Ledwo wzięłam 2 tabletki i zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu. Ponowiłam badania TSH 2,5 reszta w normie, żadnych przeciciał. Zwiększył mi dawkę do 50. Brałam miesiąc i obecny wynik 0,028 jestem załamana. Niby brak nadal przeciwciał, t3, t4, ft3, ft4 w normie ale bardzo się boję, że niepotrzebnie w ogóle ingerowałam tym Eytyroxem. Idę dziś do innego endo. mam wrażenie że tamten naciągał mnie na wizyty. Boję się. Bo nadczynność trudniej leczyć w ciąży bo w przeciwieństwie do Eythyroxu który jest dla dziecka bezpieczny leki na nadczynnośc już nie są. Ehhh, trzymajcie za mnie kciuki
oby wszystko było dobrze! może idzie do innego lekarza,
ja teraz na wizycie w czwartek się dowiem co z moją tarczycą, bo nie zapisałam się do endokrynologa, a wynik z TSH mam 0,4, innych badan jak Wy z tą tarczycą nie mam, przeczytałam w necie co robi ta niedoczynność i już się stresuje co mi powie lekarz

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Jestesmy wlasnie na genetyznym, moje dziecko oczywiscie postanowilo pokazywac panu dr tylko tylek, ma 5,58cm i pan dr mowi, zebardzo male jak na to badanie, ze ciezko sie bedzie robic :/ nie rozkmininiam, bo w pt juz 13tydzien, a jak mnie umawiali na wizyte to nie sugerowali zeby sie umowic tydzien pozniej...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

1,5H to za malo dla mojego szkraba, postanowil sie nie pokazywac... I kolejna proba za tydzien...

dzieci się róznie rozwijają moje jest zawsze za duże! nie masz się co denerwować!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Po wizycie: na liczniku +3kg! Mała wazy 130g;d a wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy pytam sie ginki czy to w ogole mozliwe a ona mówi ze tak bo jestem szczupłej budowy. Powiedziała ze tez "chyba" dziewczyna ;d ja tam nic nie widziałam;p akurat malenstwo ziewalo żartowalam ze tak sie biedna narobiła ze teraz ziewa;p

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

super! ze już czujesz ruchy!! mnie się wydaję czasami, co parę dni że chyba coś czuje ale nie jestem pewna czy to ruchy dziecka!

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
to jestesmy na tym samym etapie

i jeszcze jedno..pamietacie jak pisalam ostatnio o tym lekarzu jak mnie potraktowal itd?wtedy pomyslalam zeby dac mu jeszcze jedna szanse ale tak mi to nie dawalo spokoju i postanowilam popytac innych lekarzow i zapisalam sie na nastepna wizyte do innej pani doktor i co wazne na kase chorych a nie tak jak tu prywatnie ma dobre opinie u nas w calej okolicy takze zobaczymy tylko teraz mam problem,, jest to zupelnie inna przychodnia niz tamta i na ostaniej wizycie tamten lekarz dal mi skierowanie na usg genetyczne i krew (na kase chorych) w tamtej wlasnie przychodni i teraz sie zastanawiam czy moge pojsc na te badania i jesli tak to czy wyniki mi dadza do reki czy wsadza do tamtejszej karty.. bo zalezy mi zeby tej nowej doktorce pokazac no i druga sprawa czy dadza mi zaswiadczenie ze chodzilam do lekarza do 10 tc bo bedzie to przeciez potrzebne do becikowego
w pierwszej ciązy w połowie też zmieniłam ginekologa prowadzącego, posiadaj przy sobie jakiś dowód z wizyty z wizyty od tego 1 ginekologa, np. zaświadczenie o ciązy, czy wynik z badania usg, po 1 usg miałam taką kartkę gdzie pisało , że to 8 tydzień, cokolwiek gdzie pisze o ciązy, po urodzeniu dziecka byłam u tego drugiego ginekologa i on napisał mi zaświadczenie że byłam od 10 tyg, chodziłam do ginekologa i miałam zachować ten wynik badania, jakby kiedyś była kontrola

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:16   #545
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
nie, pozostaję w ukryciu.

dziewczyny, wiem, że się już pytałam ale mam teraz dziurawą pamięć - czy wszystkie z Was z I trymestrze brały witaminy ciążowe?
albo czy któraś może była na suplementacji jodu?
Ja bralam dopoki mi nie zaczely smierdziec.. teraz jem duzo owocow warzyw by te witaminy uzupelniac bo nie moge zdzierzyc zapachu tych tabsow

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 18:22   #546
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Nadrabiam na raty

Cytat:
calkiem możliwe
ja codziennie takie czuję już a pierwsze takie że nie miała wątpliwości to 12 w sobotę czyli byłam w 15 tygodniu
dzisiaj też to poczułam, tylko z drugiej strony

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do ktorego miesiaca chcecie pracowac ? Ja chyba do 10 listopada.ale okaze sie
ja planowałam do końca wrzesnia, ale tak się czuję, ze tylko do konca lioca pracuje.

Cytat:
Myslicie ze w ciazy moze byc kontrola z zusu? bo na zwolnieniu mam by lezec w lozku...nie wiem z jakiej racji bo od poczatku dobrze sie czuje,nawet wymiotow nie mialam ..byc moze dlatego ze wtedy stracilam malenstwo? ale jak to sie ma do obecnej ciazy myslalam zeby jechac gdzies na weekend chociaz nad jezioro ale sie boje kontroli..
qrcze powinni wypisywać z 2 wg mnie. A co do kontroli to nie wiem, ale widze ze dziewczyny juz odpisały.

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dostałam drugi list o spotkanie z położna, dokładnie taki sam ale z inna data. Myśle pomyłka. Pierwszy był na 21 lipca a ten drugi na 25 lipca. Zadzwoniłam i okazało sie ze ten pierwszy to był jakiś błąd i nie powinnam go w ogóle dostac!!! A ja na darmo brałam bezpłatne wolne w pracy! A 25 i tak juz nie pracuje. Fakt faktem ze w tym pierwszym liście był błąd w nazwisku i zły numer szpitalny, ale myslalam ze pomyłka i wyprostuje to jak pójdę, a na nowym liście było wszystko ok.
super, ze wszystko sie wyjasniło.

Cytat:
dziś jestem w biurze i znów mam niemoc twórczą.
ja przez 5 dni robię robotę, która powinna mi zająć z 3-4 godziny

Cytat:
oj bidulko
masz z tymi

teraz sobie kupiłam vitaminer prenatal + DHA dużo lepiej się po nich czuję chyba że mi te wszystkie dolegliwości mijają

ja dziś na obiadek mam barszczyk czerwony z ziemniaczkami taką mam zachciankę
a WY?
dzięki
ja pocztakowo myslalam, ze zle sie po nich czuje, ale jednak witaminy nie były przyczyną
u mnie chińszczyzna

Cytat:
a my na weselu mieliśmy fotobudkę i wyglądaliśmy tak:
trochę niewyraźne ale co tam
slicznie

Cytat:
Jestesmy wlasnie na genetyznym, moje dziecko oczywiscie postanowilo pokazywac panu dr tylko tylek, ma 5,58cm i pan dr mowi, zebardzo male jak na to badanie, ze ciezko sie bedzie robic :/ nie rozkmininiam, bo w pt juz 13tydzien, a jak mnie umawiali na wizyte to nie sugerowali zeby sie umowic tydzien pozniej...]

[/COLOR]1,5H to za malo dla mojego szkraba, postanowil sie nie pokazywac... I kolejna proba za tydzien...
o matko, uparte to Twoje dziecię

Cytat:
Po wizycie: na liczniku +3kg! Mała wazy 130g;d a wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy pytam sie ginki czy to w ogole mozliwe a ona mówi ze tak bo jestem szczupłej budowy. Powiedziała ze tez "chyba" dziewczyna ;d ja tam nic nie widziałam;p akurat malenstwo ziewalo żartowalam ze tak sie biedna narobiła ze teraz ziewa;p
super, ze zdrowo rośniecie
u mnie też +3kg
ooo dziewuszka się ujawniła

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:26   #547
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
takie zawijane oczywiście tamte mi nie podeszły bez zawijania.

mmm pierogi z mięsem bym zjadła mniam
super pamiątka! a to aż tak widac jak się dzidzia rusza?
o zawijane
a na pierogi jutro namówię teściową
tak wiem jestem okropna ale cóż zrobić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 18:30   #548
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
i jeszcze jedno..pamietacie jak pisalam ostatnio o tym lekarzu jak mnie potraktowal itd?wtedy pomyslalam zeby dac mu jeszcze jedna szanse ale tak mi to nie dawalo spokoju i postanowilam popytac innych lekarzow i zapisalam sie na nastepna wizyte do innej pani doktor i co wazne na kase chorych a nie tak jak tu prywatnie ma dobre opinie u nas w calej okolicy takze zobaczymy tylko teraz mam problem,, jest to zupelnie inna przychodnia niz tamta i na ostaniej wizycie tamten lekarz dal mi skierowanie na usg genetyczne i krew (na kase chorych) w tamtej wlasnie przychodni i teraz sie zastanawiam czy moge pojsc na te badania i jesli tak to czy wyniki mi dadza do reki czy wsadza do tamtejszej karty.. bo zalezy mi zeby tej nowej doktorce pokazac no i druga sprawa czy dadza mi zaswiadczenie ze chodzilam do lekarza do 10 tc bo bedzie to przeciez potrzebne do becikowego
dobrze, ze zdecydowałaś się na zmianę
a przecież nic nie musisz mówić, że zmieniasz lekarza mysle ze powinni CI dac, przecież byłaś u nich w koncu.

Cytat:
ja wczoraj tak leżalam na łóżku i też miałam odczucie jakby balonik mały mi pękł ale po pierwsze u mnie to chyba za wcześnie żebym coś wyczuła a po drugie chyba to było wzdęcie
też tak myślłam, ale wole mysleć, że to dzidzia

Cytat:
Jeżeli dziecko urodziło się po 31 grudnia 2012 roku, warunkiem przyznania becikowego jest nieprzekroczenie kryterium dochodowego w kwocie 1922 złotych na osobę w danej rodzinie.

chodzi o kwotę netto
o to bym się załapała, bo kwota już będzie dzielona na 3 (ja, maz i dziecko prawda?)

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja czasem się próbuję wsłuchać w swoje ciało, ale mi to tylko burczy w brzuchu, bo wiecznie głodna jestem
wariatka

Cytat:
ależ mam dzisiaj apetyt cały czas bym coś jadła już tyle owoców dziś wtrąbiłam że łojej
mam dziś tak samo

Cytat:
a u mnie ja widzę, ale dziewczyny w pracy mówią, że jak ktoś nie wie to sie nie domyśli

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:34   #549
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:

wstaw zdjecie
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 18:38   #550
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
a u mnie ja widzę, ale dziewczyny w pracy mówią, że jak ktoś nie wie to sie nie domyśli
U mnie klientka ktora mnie dlugo nie widziala( bo nie przychodzila) powiedziala ze widac...
Zreszta ja tez sama to widze. Pozniej wstawie zdjecie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
wstaw zdjecie
Jak skoncze prace ( jeszcze 20minut) to zrobie i wstawie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Zrobilyscie mi ochote na czerwony barszczyk z uszkami. Az pojde do biedronki i kupie uszka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 18:42   #551
Kinqaa
Zakorzenienie

Sweetbe mialam rozwarcie 7cm,wody jak mi przebily byly zielone juz... akcja porodowa za bardzo nie postępowala do przodu, pytali się czy jeszcze chcę czekać. Ale zdecydowałam ,że dłużej juz nie chce i boje sie o mala. Więc podpisałam papiery na cesarkę.

Smerfetka później tak fajnie widać! Najlepiej pod koniec jak łokieć czy stopke ci wypycha Ogólnie wygląda to śmiesznie i jakby alien siedział w środku

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 19:12   #552
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Sweetbe mialam rozwarcie 7cm,wody jak mi przebily byly zielone juz... akcja porodowa za bardzo nie postępowala do przodu, pytali się czy jeszcze chcę czekać. Ale zdecydowałam ,że dłużej juz nie chce i boje sie o mala. Więc podpisałam papiery na cesarkę.

Smerfetka później tak fajnie widać! Najlepiej pod koniec jak łokieć czy stopke ci wypycha Ogólnie wygląda to śmiesznie i jakby alien siedział w środku
podjęłaś dobrą decyzje! szwagierka tydzień temu miała taką samą sytuację i nic nie ruszyło na szybko robili jej cesarkę!

dziewczyny a która następna idzie na wizytę? nie dość , że nie mogę się doczekać swojej to jeszcze Waszych wizyt

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 19:15   #553
simonee
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
ja dzien zaczelam od zwymiotowania sniadania
ogolnie zaczynam wpadc w panike! bo brzuch mnie pobolewa czasem czuje klucie, wkrecam sobie ze moze lozysko sie odkleja, probuje sie wyciszyc i miec pozytywne mysli ale...
jeszcze bedzie tak ze pobiegne na usg sprawdzic czy wszystko jest ok
szkoda ze nie czuje ruchow malucha, to by mnie bardzo pocieszylo...

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Aaa i pokażę Wam zdjęcie z sobotniej sesji ślubnej
Tak wyglądam w 4 miesiącu ciąży - brzucha ZERO! (za to cycki duże )
prawda, nic nie widac ze to 4 mc... bardzo fajne zdjecie, jestes ładna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Witajcie

ja znów mam odwrotny problem i chyba przez to osiwieję mam wrażenie że padłam ofiarą nieuczciwego endokrynologa - przed zajściem miałam TSH 2,14, ale że się naczytałam że powinno być około 1 u kobiety w wieku reprodukcyjnym to poszłam do endo. Dał mi Eutyrox 25. Ledwo wzięłam 2 tabletki i zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu. Ponowiłam badania TSH 2,5 reszta w normie, żadnych przeciciał. Zwiększył mi dawkę do 50. Brałam miesiąc i obecny wynik 0,028 jestem załamana. Niby brak nadal przeciwciał, t3, t4, ft3, ft4 w normie ale bardzo się boję, że niepotrzebnie w ogóle ingerowałam tym Eytyroxem. Idę dziś do innego endo. mam wrażenie że tamten naciągał mnie na wizyty. Boję się. Bo nadczynność trudniej leczyć w ciąży bo w przeciwieństwie do Eythyroxu który jest dla dziecka bezpieczny leki na nadczynnośc już nie są. Ehhh, trzymajcie za mnie kciuki
Daj znac po wizycie co powiedzial endo...

Cytat:
Zazdroszczę że już coś czujecie. Ja pewnie będę musiała na to z 2 tygodnie poczekać jeszcze...
tez nic nie czuje i to wplywa negatywnie na moj nastroj...

Cytat:
a my na weselu mieliśmy fotobudkę i wyglądaliśmy tak:
trochę niewyraźne ale co tam
hahaha ale super pomysl! swietne zdjecia

Cytat:
Jestesmy wlasnie na genetyznym, moje dziecko oczywiscie postanowilo pokazywac panu dr tylko tylek, ma 5,58cm i pan dr mowi, zebardzo male jak na to badanie, ze ciezko sie bedzie robic :/ nie rozkmininiam, bo w pt juz 13tydzien, a jak mnie umawiali na wizyte to nie sugerowali zeby sie umowic tydzien pozniej...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

1,5H to za malo dla mojego szkraba, postanowil sie nie pokazywac... I kolejna proba za tydzien...
za tydz mozecie porownac czy malenstwo rosnie i moze juz pokaze cos wiecej

Cytat:
wow super ze poczulas pierwsze ruchy napisz jakie to uczucie, do czego mozesz porownac? jestem bardzo ciekawa
Stary 2014-07-15, 19:19   #554
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
podjęłaś dobrą decyzje! szwagierka tydzień temu miała taką samą sytuację i nic nie ruszyło na szybko robili jej cesarkę!

dziewczyny a która następna idzie na wizytę? nie dość , że nie mogę się doczekać swojej to jeszcze Waszych wizyt

Też jestem ciekawa ja mam w środę ,ale za tydzień Będę miala zdjęcie nie mogę się doczekać.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-15, 19:20   #555
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:

Ja mam 21 genetyczne

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 19:22   #556
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bralam dopoki mi nie zaczely smierdziec.. teraz jem duzo owocow warzyw by te witaminy uzupelniac bo nie moge zdzierzyc zapachu tych tabsow
ja tak samo bo moje miętą strasznie waliły dlatego je zmieniłam i po tych jest dużo lepiej w ogóle nie czuję ich potem że brałam a tamtymi mi sie cały czas odbijało

Cytat:

o jej nawet mi nie mów! ostatnio oglądałam właśnie zdjęcia na necie i taka stópka na brzuchu była odbita cudowny widok!

Cytat:

ja idę 21 a wcześniej to nie wiem która

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
ogolnie zaczynam wpadc w panike! bo brzuch mnie pobolewa czasem czuje klucie, wkrecam sobie ze moze lozysko sie odkleja, probuje sie wyciszyc i miec pozytywne mysli ale...
hahaha ale super pomysl! swietne zdjecia
kochana mnie tez pobolewa jak już wcześniej pisałam ale nie ma co się nakręcac bo dzidzia też to czuje, kiedy masz wizytę?
albo może zadzwoń do lekarza i się dopytaj?
a z tą budką to mega pomysł był
tylko nie było dużo czasu na przyjmowanie i wymyślanie pozycji

Ma.ko, ja czasem mam taki apetyt jak dziś że brakuje mi pomysłów co już mogę jeść a czasami to muszę w siebie wmuszać cokolwiek ehh..

wiecie co robię? jem
Stary 2014-07-15, 19:23   #557
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz mówił że na genetyczne najlepiej iść w 12 tygodniu bo wcześniej mało może być widać.
Dobrze wiem jak dzieci nie współpracują na usg hihihi

Wow! Szybko się rozwija Twoje dziecko skoro już czujesz ruchy
Najlepsze jest to, że na KAŻDYM poprzednim usg było widać twarz, a teraz tylko plecy... Wierciło się jak dzikie, machało kończynami, ale żeby się obróciło? Zapomnij matko ani kaszel, ani spacer nic na nie nie podziałało
Stary 2014-07-15, 19:24   #558
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 21 genetyczne
jo tysz

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Najlepsze jest to, że na KAŻDYM poprzednim usg było widać twarz, a teraz tylko plecy... Wierciło się jak dzikie, machało kończynami, ale żeby się obróciło? Zapomnij matko ani kaszel, ani spacer nic na nie nie podziałało
no jaki mały uparciuszek
ciekawe po kim?
Stary 2014-07-15, 19:27   #559
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Ja 18.07 - w piątek. Im bliżej tym bardziej zniecierpliwiona jestem.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 19:28   #560
Kinqaa
Zakorzenienie

Smerfetko co jesz?
Z 20min temu zjadlam maslana buleczke i popilam zimnym mlekiem a teraz już nie chce mi się jesc. Moze za godzine zrobię herbatkę i jedna kanapke z pasztetem

you have lost a diamond

Stary 2014-07-15, 19:29   #561
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Kurcze troche sie zdenerwowalam. Polecial mi taki gesty, zwarty sluz. Przezroczysto-bialy , brak zapachu. Tylko nie wiem czy to naturalne??

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 19:30   #562
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ja dzisiaj miałam przeogromne mdłości, uspokoiło się dopiero popołudniu. Mnie tez meczy brzuszek, czasem tak mnie złapie, że ani leżenie, ani zmiana pozycji nic nie daje, ale mam nadzieję rozwiać wszelkie wątpliwości i czarne chmury w piątek. Chociaż dzisiaj biłam się z myślami czy nie pójść na wizytę, bo wiem, że przyjęłaby mnie, ale później stwierdziłam, że dzielnie do piątku poczekam
Stary 2014-07-15, 19:31   #563
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu miałaś cesarkę?
jeśli pisałaś a ja nie pamiętam to wybacz ale mam mega sklerozę
wogole mam jakieś problemy z pamięcią

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

to była tylko rada nie chcesz nie kupuj, aczkolwiek dużo koleżanek z tego korzystało,
do niczego nie zmuszam, każdy wyraża swoją opinie co wg niego jest dobre nie każdy musi się z tym zgadzać

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

ja brałam i biorę z polecenia lekarza, ale nie codziennie tyle ze co drugi dzień,
został mi jeszcze kwas foliowy, wiec jem je na przemian,

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

oby wszystko było dobrze! może idzie do innego lekarza,
ja teraz na wizycie w czwartek się dowiem co z moją tarczycą, bo nie zapisałam się do endokrynologa, a wynik z TSH mam 0,4, innych badan jak Wy z tą tarczycą nie mam, przeczytałam w necie co robi ta niedoczynność i już się stresuje co mi powie lekarz

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

dzieci się róznie rozwijają moje jest zawsze za duże! nie masz się co denerwować!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

super! ze już czujesz ruchy!! mnie się wydaję czasami, co parę dni że chyba coś czuje ale nie jestem pewna czy to ruchy dziecka!

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

w pierwszej ciązy w połowie też zmieniłam ginekologa prowadzącego, posiadaj przy sobie jakiś dowód z wizyty z wizyty od tego 1 ginekologa, np. zaświadczenie o ciązy, czy wynik z badania usg, po 1 usg miałam taką kartkę gdzie pisało , że to 8 tydzień, cokolwiek gdzie pisze o ciązy, po urodzeniu dziecka byłam u tego drugiego ginekologa i on napisał mi zaświadczenie że byłam od 10 tyg, chodziłam do ginekologa i miałam zachować ten wynik badania, jakby kiedyś była kontrola
Ja się nie denerwuję, że jest małe, ja się zdenerwowałam na to, że jeżeli w klinice wiedzą, że lekarz woli to badanie wykonywać na większych dzieciach to wystarczyło powiedzieć, żaden to dla mnie problem przyjść tydzień później

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 19:31   #564
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 19:33   #565
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Wiecie jaka ja mam pamiątkę z 1 ciąży, nie mam zdjęć, moze z 4,
Ale za to Tż kręcił mi filmiki co 4tyg,no i tam opowiadałam,
Ile to juz tygodni, jak sie czuje, teraz jak to oglądam, to łezka w oku sie kręci, choć pod koniec to na tych filmikach bylo jedno wielkie narzekanie, ze ma wyłazic
Zachecam, naprawdę fajna pamiątka.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 19:34   #566
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze troche sie zdenerwowalam. Polecial mi taki gesty, zwarty sluz. Przezroczysto-bialy , brak zapachu. Tylko nie wiem czy to naturalne??
Chyba raczej tak, przynajmniej ja mam tak praktycznie cały czas, na początku jak czułam, że coś leci to biegłam do toalety, bo bałam się, że to krew, a teraz już się przyzwyczaiłam.
Stary 2014-07-15, 19:35   #567
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

uploadfromtaptalk1405449308443.jpg

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-07-15, 19:35   #568
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina to dopiero można nagrywać jak czuć ruchy,bo teraz co ja na tym filmiku pokaże

Olena u mnie podobnie widać

you have lost a diamond

Stary 2014-07-15, 19:36   #569
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

wiecie co robię? jem
Smacznego! Jedzenie to teraz moja specjalność
Stary 2014-07-15, 19:37   #570
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetko co jesz?
Z 20min temu zjadlam maslana buleczke i popilam zimnym mlekiem a teraz już nie chce mi się jesc. Moze za godzine zrobię herbatkę i jedna kanapke z pasztetem
a ugotowałam sobie 2 jajka na twardo (bo mam od teściowej takie wiejskie prawdziwe) i zjadłam z majonezem do tego kanapeczka z masełkiem i mega świeżym chlebkiem mam nadzieję że później nie będę znowu głodna

Cytat:
Ja dzisiaj miałam przeogromne mdłości, uspokoiło się dopiero popołudniu. Mnie tez meczy brzuszek, czasem tak mnie złapie, że ani leżenie, ani zmiana pozycji nic nie daje, ale mam nadzieję rozwiać wszelkie wątpliwości i czarne chmury w piątek. Chociaż dzisiaj biłam się z myślami czy nie pójść na wizytę, bo wiem, że przyjęłaby mnie, ale później stwierdziłam, że dzielnie do piątku poczekam
Cytat:
Ja 18.07 - w piątek. Im bliżej tym bardziej zniecierpliwiona jestem.
kochana dasz radę i wytrzymasz jutro juz środa jest
o której godzinie masz?

Cytat:
a dużo tego poleciało?
o jaki masz brzucholek a cycuszki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości