Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 07:21   #631
madzikuu
Raczkowanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Ja biorę omegamed optima ale to tylko chwilę, a tak to zakupiłam z dopel hertz jakieś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 07:27   #632
LindaC
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Olena - ja też miewam taka wydzielinę, czasem sporo tego poleci, ale nic nie śmierdzi. Ma konsstencję mleczka do demakijażu, taka mleczna barwa. Myślę że to normalne

Simone - nic mi się nie przejmuj, mnie tez brzuch w dole pobolewa, czasem takie lekkie uczucie jak na okres, ale sądzę że to normalne. nasze dzieci są teraz w fazie ogromnego wzrastania. Z tego co czytałam np. 4 miesiąc - na początku 4 miesiąca dziecko ma wilekość cytryny, a pod jego koniec wielkość dłoni więc myslę, że te dolegliwości bólowe, o po prostu powiększanie się macicy, meblwoanie domka spokojnie

ale powiem Wam dziewczyny, że spójrzcie na te nasz troski i obawy - czy to nie piękne, ze jeszcze nie ujrzałyśmy naszych dzieci, a już dałybyśmy się za nie pokroić? niesamowita matczyna miłość od samego początku coś niepowtarzalnego

byłam u innego endo - uspokoiłam się, mam nie brac już Eutyroxu i skontrolwać ft3 i tsh za miesiąc. Dowiedziałam się że samo tsh jeszcze niewiele mówi o pracy tarczycy - ważniejsze są hormony tarczy ft 3 i ft 4. jeśli one są w normie jest dobrze. nie dotyczy to oczywiście sytacji jakiś guzków na tarczycy i wysokich przeciwciał, przekroczonych, bo to wtedy inna bajka. Poza tym na poziom tsh w ciąży ogromny wpływ wywiera beta hcg. Ona może "fałszować" tsh. Generalnie u mnie neipotzebna była zwiększona dawka Euthyroxu z 25 do 50, alb nawet w ogle można było się wstrzymać z Euthyroxem, bo wskazań pważych nei było. za dużo napakwałam w siebie tego Euhyroxu. Ale po odstawieniu powinno się uregulować. także dziewczyny z problemami tarczycowymi - nie samo tsh jest ważne, co ft3 i ft4.

trzymajcie się, upał dziś

moje stwierdzenie na dzień dzisiejszy - dobrze urodzić zima bo nie chodzi się z wielkim bębenkiem i spuchniętymi nogami w upały

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2014-07-16 o 07:35
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 07:57   #633
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

tak na szybko z pracy...
Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
az wstyd mi, ja już do miesiąca chodze w ciążowych ubraniach, mi tak jak w 1 ciąży tak samo i teraz od 3 miesiąca widać brzuch i wszyscy się domyslaja, że jestem w ciązy
nie martw się, ja mam obecnie na sobie spodnie, które były conajmniej a duże, a teraz robią się jeszcvze ciaśniejsze, więc też widać
Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Hej spanie się skończyło... Mam może pytanie do dziewczyn z "doświadczeniem" nt. wyboru położnej środowiskowej czy coś. Jestem zielona w tym temacie wiec liczę na pomoc z waszej strony ;-) myślę że się jeszcze kilku z nas przyda porada :-D chodzi mi o to czy iść do przychodni tam gdzie rodzinny czy w szpitalu się pytać w którym będę rodzic. . Kompletnie nie wiem....
jak urodzisz dziecko to w szpitalu podajesz nazwę i adres przychodni, gdzie będziesz chodzić z dzieckiem, później jak wrócisz do domu to partner idzie do tej przychodni i mówi, że urodziło się dziecko i prosi o wizytę pielęgniarki-położnej. Najczęściej jest tak, że już gdzieś mamy wypisany kwestionariusz na pielęgniarkę i położną. Ja miałam tak, że do mnie położna przyjeżdżała, bo podpisałam delkarację na nią, ponieważ chodziłam na darmową szkołę rodzenia.
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
ale powiem Wam dziewczyny, że spójrzcie na te nasz troski i obawy - czy to nie piękne, ze jeszcze nie ujrzałyśmy naszych dzieci, a już dałybyśmy się za nie pokroić? niesamowita matczyna miłość od samego początku coś niepowtarzalnego

byłam u innego endo - uspokoiłam się, mam nie brac już Eutyroxu i skontrolwać ft3 i tsh za miesiąc. Dowiedziałam się że samo tsh jeszcze niewiele mówi o pracy tarczycy - ważniejsze są hormony tarczy ft 3 i ft 4. jeśli one są w normie jest dobrze. nie dotyczy to oczywiście sytacji jakiś guzków na tarczycy i wysokich przeciwciał, przekroczonych, bo to wtedy inna bajka. Poza tym na poziom tsh w ciąży ogromny wpływ wywiera beta hcg. Ona może "fałszować" tsh. Generalnie u mnie neipotzebna była zwiększona dawka Euthyroxu z 25 do 50, alb nawet w ogle można było się wstrzymać z Euthyroxem, bo wskazań pważych nei było. za dużo napakwałam w siebie tego Euhyroxu. Ale po odstawieniu powinno się uregulować. także dziewczyny z problemami tarczycowymi - nie samo tsh jest ważne, co ft3 i ft4.
Racja co piszesz, najważniejsze jest ft3 i ft4.
A troski i zmartwienia to są od początku

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

madzikuu a ile płacisz za omegamed optima?
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:10   #634
Eirene1987
Zakorzenienie

muszę na raty odpisywać bo mi się w poście nie mieści

Smerfetka 2808 nom widać ruchy. najlepsze jak leżysz i brzuch się podnosi raz z jednej strony a za chwilę z drugiej. albo pępek ci wypina mega do góry super uczucie i widok

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
o to bym się załapała, bo kwota już będzie dzielona na 3 (ja, maz i dziecko prawda?)
no myślę że tak. bo w końcu już będziesz 3 osobową rodziną od czasu urodzenia my to na 4 będziemy mieć dzielone to już w ogóle

Simonee nie stresuj się na pewno wszystko jest ok jakby łożysko sie odklejało byłyby chyba krwawienia itp

Olena super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Wiecie jaka ja mam pamiątkę z 1 ciąży, nie mam zdjęć, moze z 4,
Ale za to Tż kręcił mi filmiki co 4tyg,no i tam opowiadałam,
Ile to juz tygodni, jak sie czuje, teraz jak to oglądam, to łezka w oku sie kręci, choć pod koniec to na tych filmikach bylo jedno wielkie narzekanie, ze ma wyłazic
Zachecam, naprawdę fajna pamiątka.
faktycznie pamiątka super pomysłowe

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Proponujesz wątek najbardziej gorących mamusiek 2015? Niebawem będziemy wrzucać fotki nie rosnących brzuszków, ale zmian w innych partiach ciała

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:22   #635
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Wczoraj się zwazyłam i plus 2kg, to po wakacjach
Oj to trzeba sie zacząć pilnować bo u mnie jest tego typu problem, ze jak za dużo przytyje, to moge nawet przestac chodzić, bo moje uszkodzone oba kolana nie beda umiały dac rady tylu kilogramom.
Niestety każdy kg działa na moja mobilność.

Fajne brzuszki macie zapomniałam napisać
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:29   #636
dusiolka
Zakorzenienie

Katerina sprawdzalas te cwiczenia dla kobiet w ciazy? Jeszcze jedna babka fajna jest która była w ciazy Angelika Pióro. Od sierpnia chyba tez zacznę cos ćwiczyć lekkiego chociaż 2razy w tyg na początek.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ona ma tez zestawy ćwiczeń z dzieckiem juz

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:36   #637
madzikuu
Raczkowanie

Lilijka ja dostałam jakąś startowke tam jest 6 kapsułek, lekarz mi to polecił ale jakoś szukałam coś tańszego i dlatego dopel hertz Activ mama za 25 zł. Wiem ze może to tylko kolo 10-15 zł różnicy ale skład bardzo podobny wiec nie przepłacam. Zamawialam z koleżanką z aptekagemini.pl bo jeszcze coś brałam, także i tak korzystnie wyszło. Tam są dość fajne promocje wiec zerknij

madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 08:37   #638
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Olena: nie chce Cie urazić ale to raczej mało mozliwe zeby w 13tyg czuc ruchy dziecka.. Chyba nawet w książkach jest podane ze od 16tyg jakos.

Wybacz ale ja rowniez jestem w 13 tyg i czuje delikatne laskotanie.. nie sa to bardzo wyczuwalne ruchy tylko jak by ktos od srodka piorkiem laskotal albo takie babelki. W poprzedniej ciazy czulam dokladnie to samo i wlasnie od tego zaczely sie pozniej bardziej wyrazne ruchy
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:42   #639
LindaC
Wtajemniczenie

Dziewczyny a czy myślałyście już o szkole rodzenia?

ja ostatnio czytałam plakat w przychodni, jakoś 250 zł kosztowała

a czy sa darmowe takie szkoły, w sensie na NFZ?
Stary 2014-07-16, 08:44   #640
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Myśle ze nie ma na NFZ bo z jakiego powodu miałyby byc?;p ja nie wiem czy bede chodzić do szkoły rodzenia,jesli nie znajdę w promieniu 20km żadnej to raczej nie;p

Stary 2014-07-16, 08:50   #641
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Katerina sprawdzalas te cwiczenia dla kobiet w ciazy? Jeszcze jedna babka fajna jest która była w ciazy Angelika Pióro. Od sierpnia chyba tez zacznę cos ćwiczyć lekkiego chociaż 2razy w tyg na początek.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ona ma tez zestawy ćwiczeń z dzieckiem juz

Sprawdzałam, ale mie trafilam na te w ciąży, sprawdzę później te drugą dziewczyne.
Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Wybacz ale ja rowniez jestem w 13 tyg i czuje delikatne laskotanie.. nie sa to bardzo wyczuwalne ruchy tylko jak by ktos od srodka piorkiem laskotal albo takie babelki. W poprzedniej ciazy czulam dokladnie to samo i wlasnie od tego zaczely sie pozniej bardziej wyrazne ruchy
Zgadzam się, może nie sa to jeszcze ruchy i kopniaki, ale zdecydowanie obecność "czegoś" w brzuchu
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 08:51   #642
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, wiem, że się już pytałam ale mam teraz dziurawą pamięć - czy wszystkie z Was z I trymestrze brały witaminy ciążowe?
albo czy któraś może była na suplementacji jodu?
witaminy od II trym, wcześniej foliowy
Cytat:
Witajcie
ja znów mam odwrotny problem i chyba przez to osiwieję mam wrażenie że padłam ofiarą nieuczciwego endokrynologa - przed zajściem miałam TSH 2,14, ale że się naczytałam że powinno być około 1 u kobiety w wieku reprodukcyjnym to poszłam do endo. Dał mi Eutyrox 25. Ledwo wzięłam 2 tabletki i zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu. Ponowiłam badania TSH 2,5 reszta w normie, żadnych przeciciał. Zwiększył mi dawkę do 50. Brałam miesiąc i obecny wynik 0,028 jestem załamana.
to chyba byłyśmy u tego samego endo
jak już teraz odstawiłaś, nie nie sprawdzaj TSH za szybko, mi kazał spr już po 2 tyg i skoro było bez zmian, to od razu metizol i TSH w kosmos poszybowało do 125! (na szczęście jeszcze w ciaży nie byłam, bo bym dopiero osiwiała). Myślę, że spokojnie Ci się wyreguluje samo
Cytat:
A w ogóle wczoraj jak lezałam, to poczułam coś dziwnego w brzuchu. Nie wiem zy to ruchy, czy jeszcze za wczesnie, ale taki jakby bąbelek powietrza w dole brzucha
ja mam takie bąblowe wibracje od jakiegoś czasu, ale myślę, że to jeszcze nie dzidzi

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Kurcze troche sie zdenerwowalam. Polecial mi taki gesty, zwarty sluz. Przezroczysto-bialy , brak zapachu. Tylko nie wiem czy to naturalne??
mam to samo
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
nie wiem czy przypadkiem nie jest tak ze po 12tc dziecko zaczyna rosnac swoim tempem i moze byc mniejsze lub wieksze niz "rowiesnicy" dlatego po 12tc gin na podstawie dlugosci malenstwa nie moze okreslic ktory to jest dokladnie tydzien i dzien ciazy
też to czytałam
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Poryczalam się jak wyjeli z brzucha. .. hehehehe.
oj, rozczulają mnie zawsze takie momenty
Cytat:
az wstyd mi, ja już do miesiąca chodze w ciążowych ubraniach, mi tak jak w 1 ciąży tak samo i teraz od 3 miesiąca widać brzuch i wszyscy się domyslaja, że jestem w ciązy
e tam wstyd, DUMA

ja dziś sprawdzałam TSH, ciekawe co wyjdzie, 2 tyg temu miałam 4,5
teraz to już badam co chwilę

pora zbierać się do pracy
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:51   #643
LindaC
Wtajemniczenie

dusiolka - a powiem Ci że są właśnie to oblukałam, muszę sobie podzwonić w tej sprawie

jeśli mogę zaoszczędzić to dlaczego nie

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2014-07-16 o 08:54
Stary 2014-07-16, 08:52   #644
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Myśle ze nie ma na NFZ bo z jakiego powodu miałyby byc?;p ja nie wiem czy bede chodzić do szkoły rodzenia,jesli nie znajdę w promieniu 20km żadnej to raczej nie;p

są, ale miejsca szybko się wyczerpują
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 08:52   #645
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
ja na razie kupiłam sobie 3 pary takich haremek i super mi się w nich chodzi więc lato w nich przechodzę
a na necie zamawiałaś gdzieś? bo też się czaję na haremki na pewno wygodniejsze niż leginsy. muszę kupić sobie z 1 parę haremek i dżinsy ciążowe.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Jak widzę jak ktoś ma skurcze to przypominam sobie jak to boli...kuzwa. Ja to się zginalam i jeczalam. A krzyczałam jak skurcz trzymal... a jak odpuszczal jaka chwila ulgi uff.

Wiem! Strasze pierwiastki
wiesz jak to jest - kobieta boi się pierwszego porodu bo nie wie co ją czeka, drugiego porodu tez się boi - BO JUŻ WIE CO JĄ CZEKA
no boli boli tu nie ma co straszyć każda wie że to ból okropny. ale np teraz w ogóle go nie pamiętam a też się darłam okropnie

Cytat:
tak, jakby dziecko robiło obrót w miejscu,
o właśnie to tak czuć

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Zreszta, jak ci 1,5kg dziecko poskacze po watrobie albo wsadzi stopkę pod zebro -wtedy pogadamy o bólu
Wiec sie nie stresuj siebie ani dzidziola bo
haha racja albo na pęcherz jak będzie skakał auć

Cytat:
Olena: nie chce Cie urazić ale to raczej mało mozliwe zeby w 13tyg czuc ruchy dziecka.. Chyba nawet w książkach jest podane ze od 16tyg jakos.
ja w poprzedniej w 16 poczułam teraz w 15. jestem chuda to czuję szybciej ale faktycznie w 12-13 tygodniu to chyba dzidzia za mała.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
eirene mnie nie będzie łatwo z tym obracaniem się dziecka, bo przeszkodą jest duża blizna po oparzeniu, bardzo napięta na brzuchu, a dokładnie w poprzek brzucha.
aaa to faktycznie czeka cię pewnie cc

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja też nie wierzę jak Dusiolka, że ktoś czuje ruchy przed 15 tyg. Ale każda i tak się będzie upierać przy swoim
hehehe dokładnie a może faktycznie? nie wiemy tego. mi też nikt nie wierzył że w 16 mogłam czuć a ja na bank to czułam. i też lekarze się w głowę pukali teraz też wiem że to to bo juz wiem jak to czuć i rozróżniam wzdecia od delikatnych ruchów

Cytat:
Ale po odstawieniu powinno się uregulować. także dziewczyny z problemami tarczycowymi - nie samo tsh jest ważne, co ft3 i ft4.
mi to samo powiedziała endo
super że ok

lecę się położyć bo coś mi słabo.

Linda ja mam szkołę rodzenia za darmo w przychodni do której jestem zapisana. od 20 tygodnia mi kazała się zgłosić położna. obaczę czy będę chodzić bo w sumie już chodziłam w pierwszej ciąży. przy porodzie mi to nic nie pomogło akurat jak oddychałam przeponą czułam się jeszcze gorzej

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-07-16 o 08:55
Stary 2014-07-16, 08:54   #646
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:

Hej. Ja mam zamiar chodzić w mieście, gdzie będę rodzic nie znalazłam darmowej, ale nie sprawdzilam jeszcze wszystkich szpitali. Natomiast w moim rodzinnym mieście jest darmowa szkoła przy szpitalu. Trzeba po prostu pochodzić i poszukać.

Stary 2014-07-16, 09:01   #647
LindaC
Wtajemniczenie

smerfetka - też kupiłam haremki 2 pary, na tandecie

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

allgoodthings, tommorow - pewnie nie łatwo o miejsce, ale czytałam że optymalny czas na rozpoczęcie kursu to 8 tyg. przed porodem, więc mamy jeszcze trochę czasu, więc może uda nam się załapać na NFZ w odpowiednim a wręcz idealnym momencie

a podobno warto zrobić ta szkołę, bo nie tylko o samym rodzeniu można się sporo nauczyć, co i o wyprawce, akcesoriach itp., np. wyczytałam że do szpitala najlepiej ciuszki pozawijać w rożek - na zasadzie body pieluszka, kaftanik, skarpetki, niedrapki, pieluszka flanelkowa i to wszystko zawinąć w rożek

eh, rozmarzyłam się oczy mi się zaszkliły ze szczęścia

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2014-07-16 o 09:02
Stary 2014-07-16, 09:06   #648
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

allgoodthings, tommorow - pewnie nie łatwo o miejsce, ale czytałam że optymalny czas na rozpoczęcie kursu to 8 tyg. przed porodem, więc mamy jeszcze trochę czasu, więc może uda nam się załapać na NFZ w odpowiednim a wręcz idealnym momencie

a podobno warto zrobić ta szkołę, bo nie tylko o samym rodzeniu można się sporo nauczyć, co i o wyprawce, akcesoriach itp., np. wyczytałam że do szpitala najlepiej ciuszki pozawijać w rożek - na zasadzie body pieluszka, kaftanik, skarpetki, niedrapki, pieluszka flanelkowa i to wszystko zawinąć w rożek

eh, rozmarzyłam się oczy mi się zaszkliły ze szczęścia

A dlaczego w rożek? niby cos tak zawsze nowego sie wyniesie. Znajomi chodzili przy pierwszym dziecku,ale jak dziecko przyszło na swiat to nie wiedzieli jak je podnieść i chwycić bo co innego ćwiczyć na lalce a inaczej jak juz jest Maly człowiek

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Do dziewczyn oglądających programy o porodach to codziennie lecą? W jakich godzinach i na jakich stacjach?

Stary 2014-07-16, 09:12   #649
LindaC
Wtajemniczenie

bo jak dziecko ubiorą w pieluszkę i w ciuszki to owiną je w ten rożek

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

rożek to raczej w wyprawce jest niezbędny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 09:29   #650
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczęta mam pytanie. kupiłam kiedyś bluzkę w orsayu. i mi się podarła na rękawie. chcę ją zareklamować ale problem w tym że mam 4 paragony z orsaya i nie pamiętam który dotyczył tej bluzki. a rzeczy to bluzka i sweter - ona mogła być równie dobrze swetrem nazwana. nie wiem czy się nie zbłaźnię idąc z tymi paragonami aby sobie po numerze odszukała tą bluzkę???

Cytat:

dla mnie nie był tzn w szpitalu owszem, potem w domu wytrzymałam 2 godziny i ściągnęłam to cholerstw.o potem przydał się jako podkład/ kocyk

Stary 2014-07-16, 09:29   #651
suszarka
Buc

Cytat:

właśnie dziś robiłam tsh, ft3 i ft4, mam nadzieję, że będzie OK.

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

ja dziś sprawdzałam TSH, ciekawe co wyjdzie, 2 tyg temu miałam 4,5
teraz to już badam co chwilę

pora zbierać się do pracy
ja też, daj znać jak wyniki, 3 tyg temu miałam tsh 1,6 mam nadzieję, że nie zbiłam go bardziej. :/

dziewczyny, czy Wy też macie, hmmm czasem napady szału?
Stary 2014-07-16, 09:34   #652
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Wiem ze rożek potrzebny ale nie wiedziałam po co pakować wszystkie ciuszki w rozek;p i tak chyba najpierw w szpitalne ubierają co?potem trzeba samemu przebrać?

Stary 2014-07-16, 09:41   #653
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie polozna zapisala niby do jakiejs klasy lecz czytalam na necie,ze to dopiero od 30-33 tygodnia

Cytat:
Wiem ze rożek potrzebny ale nie wiedziałam po co pakować wszystkie ciuszki w rozek;p i tak chyba najpierw w szpitalne ubierają co?potem trzeba samemu przebrać?

U nas zawijaja w jakby takie przescieradlo jak sie urodzi. Dopiero pozniej ubieraja w ciuszki, ale w te co mama ma w walizce. W szpitalnych nie widzialam,zeby ubierali

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 09:53   #654
LindaC
Wtajemniczenie

Eirene - pewnie, bierz paragony jakie masz, Pani w sklepie tylko zeskanuje kod i już będzie wiedziała, który paragon z tej bluzki a może od razu wylosuje właściwy paragon

ponoć są jeszcze szpitale, które ubierają tuż po porodzie w swoje ciuszki, a dopiero nastepnego dnia w ciuszki od rodziców.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

tak, tak Kinga - właśnie tak około 8 tyg. przez porodem najlepiej jest zacząć kurs

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

strasznie mnie dziś mdli jak ja bym chciała żeby te mdłości i wymioty już mi ustąpiły
Stary 2014-07-16, 10:24   #655
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie są ja już jestem zapisana przy okazji jednej z wizyt w przychodni Zaczynam(y) od września. Całkowicie za darmo.

Chciałam się tylko pochwalić, że wracam do żywych byłam wczoraj na wizycie, krwiak się wchłonął i mam co prawda się oszczędzać, ale bez takiej troski jak dotychczas Dostałam także wynik prenatalnego i też wszystko w porządku Brzuchol rośnie (mam taki jak Oleńka).

Dziś z tego szczęscie zaliczyłam już jeden lumpek i troszke poszalałam 6szt body za ok 26 zł, myślę, że warto

Mdłości też od tygodnia się uspokoiły, ale ciiicho, wolę nie zapeszać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (133,3 KB, 21 załadowań)
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:30   #656
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Właśnie są ja już jestem zapisana przy okazji jednej z wizyt w przychodni Zaczynam(y) od września. Całkowicie za darmo.

Chciałam się tylko pochwalić, że wracam do żywych byłam wczoraj na wizycie, krwiak się wchłonął i mam co prawda się oszczędzać, ale bez takiej troski jak dotychczas Dostałam także wynik prenatalnego i też wszystko w porządku Brzuchol rośnie (mam taki jak Oleńka).

Dziś z tego szczęscie zaliczyłam już jeden lumpek i troszke poszalałam 6szt body za ok 26 zł, myślę, że warto

Mdłości też od tygodnia się uspokoiły, ale ciiicho, wolę nie zapeszać

W lumpku taka cena za 6 body? To ja Ci powiem ze na wyprzedaży w smyku były pakowane po 5 za 25/30zl

Hm nie rozumiem dlaczego NFZ refunduje szkoły rodzenia ;d

Stary 2014-07-16, 10:34   #657
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy też macie, hmmm czasem napady szału?
w sumie chodzę nieraz zdenerwowana. ostatnio wyżyłam się na biednej siostrze bo powiedziała: ooo brzuszek już rośnie, a ja jej na to: wkurza mnie takie coś, chyba w 4 miesiącu wiadomo że rośnie.
potem mi było głupio bo nie wiem czemu tak powiedziałam. wcale tak nie myślę haha
na synka czasem też się denerwuję jak robi coś na przekór albo za wolno. ale staram się nie krzyczeć i się uspokoić w końcu co on winny mojemu nastrojowi. za to mężowi się dostaje

Cytat:
zależy od szpitala. u nas pierwsze ciuszki dostałam ze szpitala potem musiałam przebrać w swoje, i pampersy też swoje musiałam mieć.

Cytat:
Eirene - pewnie, bierz paragony jakie masz, Pani w sklepie tylko zeskanuje kod i już będzie wiedziała, który paragon z tej bluzki a może od razu wylosuje właściwy paragon
no oby jeszcze nie mam pewności czy na pewno mam paragon z tej bluzki ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
hciałam się tylko pochwalić, że wracam do żywych byłam wczoraj na wizycie, krwiak się wchłonął i mam co prawda się oszczędzać, ale bez takiej troski jak dotychczas Dostałam także wynik prenatalnego i też wszystko w porządku Brzuchol rośnie (mam taki jak Oleńka).
super że ok ciuszki ladne bardzo ja jak się ochłodzi trochę to pójdę na strych i poprzebieram trochę te ciuszki.
bo na razie mam parówę na strychu

Dusiolka a ja nie rozumiem czemu ma nie refundować w końcu i tak poród odbywa się w większości w takich warunkach jakie mamy. w szpitalach wiadomo jakie warunki to niech choć kobieta się nauczy jak się przygotować do porodu i do opieki nad dzieckiem.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-07-16 o 10:36

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 10:41   #658
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
W lumpku taka cena za 6 body? To ja Ci powiem ze na wyprzedaży w smyku były pakowane po 5 za 25/30zl

Hm nie rozumiem dlaczego NFZ refunduje szkoły rodzenia ;d

No wierzę, że w smyku teraz lepsze promocje, ale ja jak z dżungli wypuszczona nigdzie nie byłam od ponad miesiąca, więc musiałam sobie odbić no i te paseczki mnie urzekły paseczkowe dziecko będzie Poproszę mężucha to może mnie w końcu do jakiegoś porządnego sklepu typu smyk lub tesco zabierze
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 10:46   #659
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Ja musiałam już dokupić 2 chińskie staniczorki bo w starych w sutach się nie domykałam 85E
o rety Ty to dopiero masz (.)(.)

Cytat:
Cześć gaduły.

Witam się z kolejnymi mdłościami od rana.
moze pozniej uda mi się was nadrobic
hej hej
niech te mdłości Cię już opuszczą

Cytat:
Hej dziewczyny

trzymajcie się, upał dziś

moje stwierdzenie na dzień dzisiejszy - dobrze urodzić zima bo nie chodzi się z wielkim bębenkiem i spuchniętymi nogami w upały
hej hej
no upał jest niesamowity dobrze że w mieszkanku mamy chłodek bo aż mam lodowate stópki
to Twoje stwierdzenie jest bardzo dobre potwierdzam je

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Smerfetka 2808 nom widać ruchy. najlepsze jak leżysz i brzuch się podnosi raz z jednej strony a za chwilę z drugiej. albo pępek ci wypina mega do góry super uczucie i widok
nawet mi nie mów bo pewnie nie będę mogła się na to napatrzeć
co do haremek to kupiłam je u siostry w sklepie, ja rzadko przez neta cos zamawiam, jakos się boję
Cytat:

ja rozmawiałam o tym z koleżanką i nie chodzili w ogole i mówi że wcale nie żałuje bo jej znajome chodziły i niczego konkretnego się nie dowiedziały, a pozatym mój mąż pracuje na zmiany więc dla nas to całkowicie odpada bo nie byłoby mozliwości żeby razem chodzić także po co

Cytat:
ja też na tandecie
moja siostra tam pracuje to mam z nią bardzo dobrze

Cytat:
A dlaczego w rożek? niby cos tak zawsze nowego sie wyniesie. Znajomi chodzili przy pierwszym dziecku,ale jak dziecko przyszło na swiat to nie wiedzieli jak je podnieść i chwycić bo co innego ćwiczyć na lalce a inaczej jak juz jest Maly człowiek
Do dziewczyn oglądających programy o porodach to codziennie lecą? W jakich godzinach i na jakich stacjach?

ja oglądam na tvn style jakos po 21 ale nie wiem czy są codziennie czy nie jak sobie włączę i trafię to oglądam

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczęta mam pytanie. kupiłam kiedyś bluzkę w orsayu. i mi się podarła na rękawie. chcę ją zareklamować ale problem w tym że mam 4 paragony z orsaya i nie pamiętam który dotyczył tej bluzki. a rzeczy to bluzka i sweter - ona mogła być równie dobrze swetrem nazwana. nie wiem czy się nie zbłaźnię idąc z tymi paragonami aby sobie po numerze odszukała tą bluzkę???
dla mnie nie był tzn w szpitalu owszem, potem w domu wytrzymałam 2 godziny i ściągnęłam to cholerstw.o potem przydał się jako podkład/ kocyk
jasne że weź wszystkie paragony i one sobie tam sprawdzą, skąd masz wiedziec jaki kod ma dana bluzka, także luzik

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Aska, to super że krwiaka nie ma
jasne że się opłacało za taką cenę

Linda, oj bidulko może połóż się i przejdą te mdłości?
Stary 2014-07-16, 10:53   #660
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:

Była mowa o witaminach,ja biorę od samego poczatku jakies. Najpierw były to femibion ,potem ladeevitt 2razy i osobno jeszcze kwasy DHA,teraz doszedł mi urinal i tardyferon fol. No i moje tarczycowy dropsy;p

Poza tym któraś pytała czy ktos brał jod. Ja mam zalecana dawkę 250mikrogramow na dzien przez Endo wiec biorę od poczatku samego.

Wybacz ale sadze ze ja wiem lepiej co czuje jak troche mocniej doloze dlon. Nie pisalam ze sa to ruchy tylko cos tak jakby plywanie. Radze czytac ze zrozumieniem albo nie wybiurczo
Cytat:
wiecie co ja mam pregna complex i pregna classic, załuje ze kupiłam to drugie, bo strasznie mi się nimi odbija, musze je zmienić na inne, ale nie wiem na jakie

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ja biore dopelheartz dla mam
Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
O to to.. to nie sa wlasciwe ruchy ale cos juz sie czuje.

Kazda czuje inaczej. Ale nie kazda najwyrazniej to rozumie

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości