![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Ja biorę omegamed optima ale to tylko chwilę, a tak to zakupiłam z dopel hertz jakieś.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Olena - ja też miewam taka wydzielinę, czasem sporo tego poleci, ale nic nie śmierdzi. Ma konsstencję mleczka do demakijażu, taka mleczna barwa. Myślę że to normalne ![]() Simone - nic mi się nie przejmuj, mnie tez brzuch w dole pobolewa, czasem takie lekkie uczucie jak na okres, ale sądzę że to normalne. nasze dzieci są teraz w fazie ogromnego wzrastania. Z tego co czytałam np. 4 miesiąc - na początku 4 miesiąca dziecko ma wilekość cytryny, a pod jego koniec wielkość dłoni ![]() ![]() ![]() ale powiem Wam dziewczyny, że spójrzcie na te nasz troski i obawy - czy to nie piękne, ze jeszcze nie ujrzałyśmy naszych dzieci, a już dałybyśmy się za nie pokroić? ![]() ![]() ![]() byłam u innego endo - uspokoiłam się, mam nie brac już Eutyroxu i skontrolwać ft3 i tsh za miesiąc. Dowiedziałam się że samo tsh jeszcze niewiele mówi o pracy tarczycy - ważniejsze są hormony tarczy ft 3 i ft 4. jeśli one są w normie jest dobrze. nie dotyczy to oczywiście sytacji jakiś guzków na tarczycy i wysokich przeciwciał, przekroczonych, bo to wtedy inna bajka. Poza tym na poziom tsh w ciąży ogromny wpływ wywiera beta hcg. Ona może "fałszować" tsh. Generalnie u mnie neipotzebna była zwiększona dawka Euthyroxu z 25 do 50, alb nawet w ogle można było się wstrzymać z Euthyroxem, bo wskazań pważych nei było. za dużo napakwałam w siebie tego Euhyroxu. Ale po odstawieniu powinno się uregulować. także dziewczyny z problemami tarczycowymi - nie samo tsh jest ważne, co ft3 i ft4. trzymajcie się, upał dziś ![]() moje stwierdzenie na dzień dzisiejszy - dobrze urodzić zima bo nie chodzi się z wielkim bębenkiem i spuchniętymi nogami w upały ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-16 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |||
Zakorzenienie
|
tak na szybko z pracy...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A troski i zmartwienia to są od początku ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- madzikuu a ile płacisz za omegamed optima?
![]() |
#634 | |||
Zakorzenienie
|
muszę na raty odpisywać
![]() ![]() Smerfetka 2808 nom widać ruchy. najlepsze jak leżysz i brzuch się podnosi raz z jednej strony a za chwilę z drugiej. albo pępek ci wypina mega do góry ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Simonee nie stresuj się na pewno wszystko jest ok ![]() ![]() Olena super wyglądasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj się zwazyłam i plus 2kg, to po wakacjach
![]() Oj to trzeba sie zacząć pilnować bo u mnie jest tego typu problem, ze jak za dużo przytyje, to moge nawet przestac chodzić, bo moje uszkodzone oba kolana nie beda umiały dac rady tylu kilogramom. Niestety każdy kg działa na moja mobilność. Fajne brzuszki macie zapomniałam napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Katerina sprawdzalas te cwiczenia dla kobiet w ciazy? Jeszcze jedna babka fajna jest która była w ciazy Angelika Pióro. Od sierpnia chyba tez zacznę cos ćwiczyć lekkiego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Ona ma tez zestawy ćwiczeń z dzieckiem juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
Lilijka ja dostałam jakąś startowke tam jest 6 kapsułek, lekarz mi to polecił ale jakoś szukałam coś tańszego i dlatego dopel hertz Activ mama za 25 zł. Wiem ze może to tylko kolo 10-15 zł różnicy ale skład bardzo podobny wiec nie przepłacam. Zamawialam z koleżanką z aptekagemini.pl bo jeszcze coś brałam, także i tak korzystnie wyszło. Tam są dość fajne promocje wiec zerknij
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz ale ja rowniez jestem w 13 tyg i czuje delikatne laskotanie.. nie sa to bardzo wyczuwalne ruchy tylko jak by ktos od srodka piorkiem laskotal albo takie babelki. W poprzedniej ciazy czulam dokladnie to samo i wlasnie od tego zaczely sie pozniej bardziej wyrazne ruchy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy myślałyście już o szkole rodzenia?
![]() ja ostatnio czytałam plakat w przychodni, jakoś 250 zł kosztowała a czy sa darmowe takie szkoły, w sensie na NFZ?
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze nie ma na NFZ bo z jakiego powodu miałyby byc?;p ja nie wiem czy bede chodzić do szkoły rodzenia,jesli nie znajdę w promieniu 20km żadnej to raczej nie;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#642 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak już teraz odstawiłaś, nie nie sprawdzaj TSH za szybko, mi kazał spr już po 2 tyg i skoro było bez zmian, to od razu metizol i TSH w kosmos poszybowało do 125! (na szczęście jeszcze w ciaży nie byłam, bo bym dopiero osiwiała). Myślę, że spokojnie Ci się wyreguluje samo Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj, rozczulają mnie zawsze takie momenty Cytat:
ja dziś sprawdzałam TSH, ciekawe co wyjdzie, 2 tyg temu miałam 4,5 teraz to już badam co chwilę pora zbierać się do pracy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
dusiolka - a powiem Ci że są
![]() ![]() jeśli mogę zaoszczędzić to dlaczego nie ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-16 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no boli boli tu nie ma co straszyć każda wie że to ból okropny. ale np teraz w ogóle go nie pamiętam ![]() ![]() o właśnie to tak czuć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() super że ok ![]() lecę się położyć bo coś mi słabo. Linda ja mam szkołę rodzenia za darmo w przychodni do której jestem zapisana. od 20 tygodnia mi kazała się zgłosić położna. obaczę czy będę chodzić bo w sumie już chodziłam w pierwszej ciąży. przy porodzie mi to nic nie pomogło akurat ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-16 o 08:55 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
smerfetka - też kupiłam haremki 2 pary, na tandecie
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- allgoodthings, tommorow - pewnie nie łatwo o miejsce, ale czytałam że optymalny czas na rozpoczęcie kursu to 8 tyg. przed porodem, więc mamy jeszcze trochę czasu, więc może uda nam się załapać na NFZ w odpowiednim a wręcz idealnym momencie ![]() a podobno warto zrobić ta szkołę, bo nie tylko o samym rodzeniu można się sporo nauczyć, co i o wyprawce, akcesoriach itp., np. wyczytałam że do szpitala najlepiej ciuszki pozawijać w rożek - na zasadzie body pieluszka, kaftanik, skarpetki, niedrapki, pieluszka flanelkowa i to wszystko zawinąć w rożek ![]() eh, rozmarzyłam się ![]() ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-16 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego w rożek? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Do dziewczyn oglądających programy o porodach to codziennie lecą? W jakich godzinach i na jakich stacjach? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
bo jak dziecko ubiorą w pieluszkę i w ciuszki to owiną je w ten rożek
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- rożek to raczej w wyprawce jest niezbędny
#650 | |
Zakorzenienie
|
dziewczęta mam pytanie. kupiłam kiedyś bluzkę w orsayu. i mi się podarła na rękawie. chcę ją zareklamować ale problem w tym że mam 4 paragony z orsaya i nie pamiętam który dotyczył tej bluzki. a rzeczy to bluzka i sweter - ona mogła być równie dobrze swetrem nazwana. nie wiem czy się nie zbłaźnię idąc z tymi paragonami aby sobie po numerze odszukała tą bluzkę???
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#651 | ||
Buc
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny, czy Wy też macie, hmmm czasem napady szału? ![]()
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze rożek potrzebny ale nie wiedziałam po co pakować wszystkie ciuszki w rozek;p i tak chyba najpierw w szpitalne ubierają co?potem trzeba samemu przebrać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Eirene - pewnie, bierz paragony jakie masz, Pani w sklepie tylko zeskanuje kod i już będzie wiedziała, który paragon z tej bluzki
![]() ![]() ponoć są jeszcze szpitale, które ubierają tuż po porodzie w swoje ciuszki, a dopiero nastepnego dnia w ciuszki od rodziców. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- tak, tak Kinga - właśnie tak około 8 tyg. przez porodem najlepiej jest zacząć kurs ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- strasznie mnie dziś mdli ![]() ![]()
#655 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałam się tylko pochwalić, że wracam do żywych ![]() ![]() ![]() Dziś z tego szczęscie zaliczyłam już jeden lumpek i troszke poszalałam ![]() ![]() Mdłości też od tygodnia się uspokoiły, ale ciiicho, wolę nie zapeszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W lumpku taka cena za 6 body? To ja Ci powiem ze na wyprzedaży w smyku były pakowane po 5 za 25/30zl ![]() Hm nie rozumiem dlaczego NFZ refunduje szkoły rodzenia ;d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |||
Zakorzenienie
|
w sumie chodzę nieraz zdenerwowana. ostatnio wyżyłam się na biednej siostrze bo powiedziała: ooo brzuszek już rośnie, a ja jej na to: wkurza mnie takie coś, chyba w 4 miesiącu wiadomo że rośnie.
potem mi było głupio bo nie wiem czemu tak powiedziałam. wcale tak nie myślę haha ![]() na synka czasem też się denerwuję jak robi coś na przekór albo za wolno. ale staram się nie krzyczeć i się uspokoić w końcu co on winny mojemu nastrojowi. za to mężowi się dostaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo na razie mam parówę na strychu Dusiolka a ja nie rozumiem czemu ma nie refundować ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-16 o 10:36 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech te mdłości Cię już opuszczą ![]() Cytat:
![]() no upał jest niesamowity dobrze że w mieszkanku mamy chłodek ![]() ![]() to Twoje stwierdzenie jest bardzo dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() co do haremek to kupiłam je u siostry w sklepie, ja rzadko przez neta cos zamawiam, jakos się boję ![]() Cytat:
![]() ja też na tandecie ![]() moja siostra tam pracuje to mam z nią bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Aska, to super że krwiaka nie ma ![]() jasne że się opłacało za taką cenę ![]() Linda, oj bidulko ![]() ![]()
![]() |
#660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kazda czuje inaczej. Ale nie kazda najwyrazniej to rozumie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.