|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)
Cytat:
a przebudowa to za 10-15lat jak dizeci beda tak w 4klasie małe moga sobie ze soba mieszkać i tak i tak beda sie kłócić ![]() i owszem bedzie to grubszy remont... tylko ze teraz mam to w cenie i jak jedno bedzie darło ryja w nocy to moze innych nie obudzi :O ![]() a co domów opieki to ja sie dowiedziałam ze u nas jest tak drogo bo... sprawdzili nasza (dzieci dziadków - moja mama jej siostra i 2 braci) zdolnosc i uznali ze maja tyle ze włsanie na tyle ich stac :/ no dramat. jak Cie stac to plac wiecej.. opieka ta sama nie ze tez fajniejsza bo dziadkowie sa przywyczajeni do wyzszego standardu.. nie :/ i nic sie nie da zeby było taniej ;/ wiec placa opiekunce chyba 8zł za godizne :/ to cała noc caly miesiac to juz 2800 ;/ a daj spokoj.. u mnie odbierałam dyplom+mature+suplement pare mcy bo wiecznie kogoś/czegoś nie było
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od dzisiaj zaczynam ćwiczenie
mam zamiar ćwiczyć codziennie oprócz jednego dnia w tygodniu ciekawe ile wytrzymam przynajmniej tak z 5 kg chce zrzucić żeby ważyć 55
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ręczniki co raz cięższe robią ![]() http://pozytywna.pl/obrazek/813/
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem coś o tym. ciotka też wpadła na pomysł sprzedazy mieszkania (100tys) i na ile by to starczylo? kilka lat? a co później? pomijając tylko, że mieszkanie dziadek od lat obiecywał mnie... Nawet rok temu mniej więcej o tej porze wspominalam o przypisaniu go na mniej . To powiedział, że zdarzy. Coś czuje że będę miała wielką przeprawe o nie z ciotką... A taka z niej katoliczka wielka Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
ja 66 kg
![]() moze 67... nie mam wagi asekuracyjnie... zreszta ja na wage nie patrze![]() bo jak zrobilam sobie zumbowy super brzuch to dalej wazylam 65.. a było NIEBO A ZIEMIA z tym co jest teraz...
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
] moja mama i ciotka. Ja jestem u babci- wt, pt [robie kolacje, przebieram ją, sprzątam, daje leki. Pon, czw- ciotka, a śr moja mama i weekendy na zmianę z ciotką są. Chcieliśmy opiekunkę ale babci się teraz polepszyło, nie trzeba z nią spać. A opiekunka jest droga i nie stac by nas było. Jedna powiedziała 10zł za godzine to by całą emerytura babci na to poszła, a gdzie opłaty i życie i leki. Często mam dość, że mam taki obowiązek ale zaciskam zęby i ide dalej, a i tak zawsze ja jestem tą złą Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-07-16 o 11:47 |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciotka to wpadła na pomysł aby załatwić panią ktora miała przychodzic na 1h i zabierać babcie na spacer i skasować za to 20zł dziennie. oczywiście z babci emerytury 1300 - 400
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
lipsctick, lexis dostalyscie wiadomosci ode mnie? nie zapisuja mi sie wyslane wiadomosci w skrzynce i teraz nie wiem czy w ogole cokolwiek wychodzi (ciekawe czy do Marwari doszła w ogóle moja wizytówka (własnie wysłałam 2 i 3 raz i nie wiem czy poszła bo w wyslanych nie mam
)
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez pewien czas jak mieszkałam z babcią terroryzowała mnie psychicznie. Wyzywa mnie od piep...ej spadkobierczyni po prostu cyrki .Nie widuje się z nią bo ostatnio jej wygarnęłam wszytsko i się z nią nie odzywam ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
'Moja ciotka zabrała babcię z jakiś miesiąc temu do notariusza po kryjomu by unieważniła ta testament na mnie ale notariusz się nie zgodził ze względu na wiek i obawę manipulacji. Moja ciotka to małpa wredna. Moja babcia nawet u notariusza mówiła, że to moje będzie i koniec ale ona swoje. Ostatnio się ciotka wygadała, że to zrobiła |
||
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście nie odnoszę się do Twojej sytuacji tylko tak mi się nasunęło jak przeczytałam
Edytowane przez Majelka Czas edycji: 2014-07-16 o 11:54 |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja egoistycznie sie ciesze ze jestem 160km od nich... wspolczuje mamie ktora kazda wolna chwile tam spedza ![]() ale mysle sobie tak.. no mam 25lat.. dopiero wyszłam od rodziców.. za 3lata aczna mi sie pieluchy... wyjda moje dzieci z domu to ja swoimi rodzicami bede musiala sie zajac.. nie mozna całe życie kimś sie zajmować
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez ubezwłasnowolnienie jest sądowo nadawane a nie ze względu na wiek... O_o
to jak moja babcia jest teraz szalona (chyba alzheimer ale niewiadomo) to bez sądu nie mogą teog mieszkania sprzedać bo jest jej a ma 85lat
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ah mówisz że to Ci zdolność wyliczają? to moja ciotka z wujkiem w euro zarabiają. I jakby trzeba było dzielić na pół to moim by nic z wypłaty nie zostało Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie potrafię się przeciwstawić, jestem zbyt uległa za co dostaje po dupie. Mój tż próbuje mnie zmotywować bym powiedziała dość ale to chyba nigdy się nie skończy. |
|
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
no jasne że sprzedać nie mogą ale też testament spisany przez osobę w takim stanie jest nieważny i łatwy do podważenia. także dziedziczenie będzie zapewne ustawowe dopiero po śmierci babci
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym odpyskowała... to jak ja pomagam mamie... pozostali kuzyni 500km od nas.. no niby jest ale widziel ibabcie 4lata temu.. no zeby raz na rok nie jechac i bym pokjehcała rowno ze ani to wnuczka ani rodzina i z szacunku mogliby odstapic..
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie domki (tylk oz bali kwadratowych) to moje i Tż marzenie jako dom caloroczny. może kiedyś pobudujemy i koniecznie z tarasem cos takiego jak w załączniku. |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
To moja ciotka w 89 do Niemiec wyjechała. Przez ostatnie lata może raz lub dwa razy w roku przyjezdzala. A ja byłam u dziadków dzień w dzień w roku szkolnym i przez wakacje. Na studiach raz w tygodniu lub raz na 2 tygodnie. Przez 3 miesiace w tamtym roku zajmowałam się babcią jak dziadek był w szpitalu. Innym genialnym pomysłem było zabranie dziadka że szpitala (leżał na paliatywnym). na co się nie zgodziliśmy.
Bo tata w pracy mama też. Oni w Niemczech i tylko ja bym została... Tydzień później dziadek zmarł Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
POtem zmarł Dzaidziuś i Babcia została sama,a mieszkanie zaćzeło należec do 3 osób 4/6 Babcia i po 1/6 Mama moja i wujek. odpuscilismy temat znow bo za duzo roboty. Teraz jak Babcia przeszła udar i juz sama mieszkac nie moze ( a zawsze chciała mieszkać sama dokad bedzie to mozliwe) i moja Mama wziela ja do siebie to zaczelismy przepisywac.. na razie 1 z 2 etapow za mna - przepisanie z Wujka na Mame ( aby uniknac podatkow).. teraz zbieram dokumenty na 2 czesc (przepisanie z Babci i Mamy na mnie) - Babcia intensywnie cwiczy podpis bo jej sie pogorszyla motoryka po udarze wiec jestem dobrej mysli ze sie uda ![]() Wujek niby cale zycie wiedzial ze to ma byc moje mieskzanie bo moja Mama oddala mu swego czasu ksiazeczke mieszkaniowa jak on kupowal swoje pierwsze (z Tata zawsze mieli mieszkania sluzbowe wiec nie byla jej potrzebna, ale troche kasy tam bylo) plus Dziadkowie zawsze wujkowi pomagali kupic czy urzadzic, moj Tata nieraz tez wiec zawsze bylo ze mieszkanie dla mnie (ew. ktoregos z mojego rodzenstwa) a teraz mam nadzieje ze do konca lipca max. sierpnia juz sie wszystko uda załatwic i nie bedzie nawet furtki na to ze jesli Babcia tfu tfu by odeszla to ciotka wujka namowi ze moze jednak nie odpisywac tak łatwo ;p |
||
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
ona mi już powiedziała, że będzie walczyć o zachowek.Mimo, że dostała kasę za pole ale to jest nie udokumentowane bo babcia jej dała do ręki i teraz nie udowodnię, że coś dostała
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze slub to dobra opcja.. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Pati a to ta ciocia z ktra na zmiane sie opiekujesz? powiedz babci ze moze byc testament + zapis ze dla cioci nic i siemanko. wszystko dla Ciebie. pozdrawiam nie wiem co to zachówek (nie zebym nie zdała ostatnio prawa spatkowego ) ale kojarzy mi sie to z dziecmi.. a nie dorosłą kobieta:P
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
wątpię by to coś zmieniło choć znając mojego tż to po ślubie on nie da mnie tak wykorzystywać bo już teraz chciał moją ciotkę i mamę wyzwać ale mu nie pozwoliłam. Myślę, że dziecko mogłoby coś zmienić bo bym nie miała tyle czasu by jeździć do babci
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
moi dziadkwie już nie żyją. ale będzie problem z nami tzn z majątkiem naszych rodziców. każdy ma pretensje.
jak na razie oprócz mnie. Siostra- że ona musiała dom budowac a ja będę mieć juz gotowy (rodzice chcą przepisac na mnie) na nia jest przepisane całe pole które jak rodzice nie daj boże odejda sprzeda. podzieli na działki. ale wraz jej źle. Brat pierwszy_ że on dostał tylko pole i też musiał się budowac . Drugi brat 9syn marnotrawny) to już całkiem. rodzice kupili dom drewniany jak jeszcze był z żoną. później mu się odmieniło i sprzedał dom kupił mieszkanie w mieście . z racji żeby nie płacić podatku mieszkanie musi być przez 5 lat zapisane na siostrę( jemu by zabrali od razu, komronik itp) odkąd tam mieszkał nic nie płacił czynszu no isię siostra zdenerwowała i go wymeldowała wynajęła teraz. ( przysżło już pismo że sprawa za niepłacenie będzie w sądzie , o czym brat nie raczył jej powiedzieć) i teraz ma pretensje do wszystkich . Oprócz siebie. a ja biedna zostałam nic się nie odzywam . ale będzie taka wojna że szok. dlatego nie chce mieszkać tutaj w rodzinnym domu na kupię ze wszystkimi |
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachówek należy się dzieciom nie ważne ile mają lat i małżonkowi by testamentem był przepisany majątek na kogoś innego. |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można ciocie wydziedziczyć
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
ale moja babcia nie wydziedziczy córki bo chyba by jej serce pękło, poza tym już jest za bardzo schorowana by sąd chciał przystać na wydziedziczenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

)
i jak jedno bedzie darło ryja w nocy to moze innych nie obudzi :O 

ciekawe ile wytrzymam
przynajmniej tak z 5 kg chce zrzucić żeby ważyć 55