Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 13:34   #1831
madziqqq
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Czuje się dzisiaj jakoś słabo, jak zaczełam kroić warzywa do lecza to myślałam że padne chyba z tego gorąca aż parę razy musiałam sobie usiąść bo nie dawałam rady

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja tak miałam wczoraj jak zrywałam wiśnie, nagle momentalnie słabo mi się zrobiło i gorąco aż się przestraszyłam, że tam padnę pod tą wiśnią
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:34   #1832
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

mysza witaj w klubie jesli bede miala dziewczynke (a czuje od poczatku ze tak jest) to bedzie Lilka zakochalam sie w tym imieniu

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:38   #1833
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Ja zawsze robie leczo w woku dla mnie jest wygodniej niż w garnku;-)
Czuje się dzisiaj jakoś słabo, jak zaczełam kroić warzywa do lecza to myślałam że padne chyba z tego gorąca aż parę razy musiałam sobie usiąść bo nie dawałam rady

w woku?w sumie na to nie wpadłam...zawsze to większa powierzchnia...
wybieram się do sklepu ale tutaj zaraz blisko właśnie ze względu na temperaturę...wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam bo miałam wrażenie jakby mi ktoś klatkę piersiową ściskał. znacie takie uczucie ciężkości i kłucia w kościach?nie wiem czy to rozszerzanie czułam bo mi bebechy idą do góry czy jak...po tych osstatnich problemach neurologicznych to boje się już cokolwiek mówić bo TŻ to zawału zaraz za mną dostaje..
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 13:40   #1834
alekaz1
Zakorzenienie

To ja chyba jedyna co lecza nie lubi
Stary 2014-07-16, 13:50   #1835
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia
a jak się dzisiaj czujecie?
Czuje sie dzisiaj strasznie jestem spiaca i brzuch mnie strasznie boli kluje i tak jakos ciagnie :-(

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Z imion to podobają mi się zupełnie klasyczne, polskie imiona. Chłopiec: Jan, Tadeusz, Antoni itp. a dla dziewczynki: Anna, Hanna, Maria, Zofia itp.
Flora mi się kojarzy z tą margaryną (?) reklamowaną w tv .
To tak jak mnie :-D moze Ludwik? Dobrze ze mamy jeszcze troche czasu ;-)

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
także narazie jest junior
Nasz tez jest zwany przez cala rodzine juniorem :-D

Stary 2014-07-16, 13:51   #1836
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
w woku?w sumie na to nie wpadłam...zawsze to większa powierzchnia...
wybieram się do sklepu ale tutaj zaraz blisko właśnie ze względu na temperaturę...wczoraj wieczorem bardzo źle się czułam bo miałam wrażenie jakby mi ktoś klatkę piersiową ściskał. znacie takie uczucie ciężkości i kłucia w kościach?nie wiem czy to rozszerzanie czułam bo mi bebechy idą do góry czy jak...po tych osstatnich problemach neurologicznych to boje się już cokolwiek mówić bo TŻ to zawału zaraz za mną dostaje..
Tak w woku, podłapałam to kiedyś od mojej mamy i jakoś tak mi jest wygodnie to wszystko mieszać
Chyba powinnaś się wybrać z tym do lekarza tym bardziej po tym co ostatnio miałaś
Ja to nieraz mam wrażenie że mi serce wyskoczy bo bije mi tak szybko albo niekiedy powoli i też muszę się z tym wybrać do lekarza bo to chyba nie jest normalne

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:19   #1837
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Tak! Zgadzam się Emilki bardzo charakterne Moja Emilka właśnie 2 lata skończyła tzn. na początku maja jest 2012 rocznik, a Twoja?

Serio dwie Marysie? No to ja już nie wiem ) Chyba nie da się nadać imienia, które jest mniej popularne
Moja też, dokładnie z 29 marca

Sophie to udanego wypoczynku, będę nie daleko bo we Władysławowie niebawem

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:20   #1838
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
kiedyś czytałam, że poranny to po co najmniej 4 h snu (czy raczej pobytu moczu w pęcherzu) i oddać do labo w ciągu 2h.
Cytat:
Nie pij dużo przed snem, najlepiej nic i spróbuj wytrzymać jak najdłużej. Najpóźniej wysikaj się o północy, a potem następne musisz musisz zebrać i szybko do laboratorium (często są otwarte od 6 rano). Ja miałam tak w poprzedniej ciąży i w sumie nigdy nie było nic nie tak z pobranym materiałem
taaak. tylko ja mam takie pragnienie od samego początku, że teraz w nocy budzę się, robię siusiu i od razy ze 3 łyki wody - normalnie mnie suszy ale jeśli 4h snu wystarczą to powinnam dać radę [4h po ostatnim siusianiu)

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
heeej jedziemy na Hel Inka, gratulacje my wlasnie gadaliśmy i podoba mi się imię Flora, co o nim myslicie? szczerze????
wg mnie nie ma c0 dyskutować… każdy ma swoje typy, jednym się podobają tradycyjne polskie imiona, inni wolą trochę bardziej oryginalnie (niektórzy powiedzieliby - wydziwiane). Trzeba brać pod uwagę to, jak się komponuje z nazwiskiem (Andżelika Śmietana), czy nie ośmiesza dziecka… No i czy nam w urzędzie pozwolą Teraz ponoć jest już łatwiej - można zarejestrować Magdę, nie Magdalenę - ale i tak są pewne wytyczne, których trzeba przestrzegać. (stąd m.in. te wszystkie Brajany i Andżeliki - pisownia musi być polska, przynajmniej do niedawna musiała być, i koniec kropka. Nie wiem jak po tych ostatnich zmianach.).

My mamy z imionami jak na razie wielki problem - ogólnie rzecz ujmując, nie wymyślono jeszcze imienia które byłoby odpowiednie dla naszych córek Tak naprawdę nic mi się nie podoba, albo przynajmniej - nie jestem przekonana. Nawet wydaje mi się, że dla chłopaka łatwiej znaleźć coś fajnego… Moje typy to Tadeusz, Ryszard, Ignacy (więc chyba lubię takie bardziej tradycyjne), Maksym, Tymon… A dla dziewczynki? Dupa zbita. Na palcach jednej ręki mogę policzyć te, które mi się PODOBAJĄ, a do żadnego nie jestem przekonana

Z racji tego, że sama posiadam dość oryginalne imię (do tej pory nie wiem jak to się stało, moje rodzeństwo ma całkiem normalne imiona), uczulam tylko Was wszystkie na to, żeby sprawę dokładnie przemyśleć Ja do połowy podstawówki nie mogłam wybaczyć mojego imienia rodzicom, za każdym razem jak się przedstawiałam to musiałam powtarzać, a najlepiej literować, a i tak potem był śmiech i kpina (dzieci są podłe). Byłam bardzo, bardzo, bardzo nieśmiałym dzieckiem i takie akcje tylko mój stan pogarszały. Jak byliśmy starsi, to już trochę lepiej, ale tłumaczyć skąd pomysł na takie imię muszę nawet do teraz - choć szczerze, już jest naprawdę lajtowo i teraz imię to bardzo mi się podoba

Imię będzie do wglądu na maila =)

u mnie na obiad wczorajsze - zupa z botwiny i kurczak z ziemniakami i jakąś surówką (jeszcze jej nie mam).
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:21   #1839
niteczka83
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Inka - gratuluję połówkowego i córeczki

Alekaz - dasz radę, zobaczysz każda z nas ma wątpliwości. My mieszkamy sami i też się bałam przy synku co to będzie, czy damy radę. Intuicja rodzica jest niezawodna

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
To tak jak mnie :-D moze Ludwik? Dobrze ze mamy jeszcze troche czasu ;-)
Paulinkus - Ludwik to piękne imię

Ja do tej pory miałam emocjonalny problem z imieniem dla córeczki - nie chciałam aby było zbyt powszechne (tak jak na studiach na 60 dziewczyn 48 miało dwa imiona X lub Y, swoją drogą ładne imiona ale to było lekkie przegięcie - pamiętam jak faceci na roku żartowali że jak nie wiesz jak się nazywa to strzelaj X lub Y raczej trafisz) ale też nie chcę aby było zbyt wymyślne może źle ujęłam takie zbyt oryginalne I co ciekawe u innych dzieci mi to nie przeszkadza, nawet te imiona pasują tylko u mojego własnego. Okazało się, że z mężem pomyśleliśmy o tych samych 3 do wyboru i myślimy dalej może coś jeszcze nam wpadnie.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-07-16 o 14:22
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:27   #1840
alekaz1
Zakorzenienie

Oj z imieniem tez byl problem fakt. Dla chlopca by byla wojna o imie bo ja sie zakochalam w Nikodemie wiec dobrze ze dziewuszka bedzie tu nie bylo takiej wojny. Mamy dwa typy i tylko nie wiem ktore zostanie Natalia czy Amelia
Stary 2014-07-16, 14:27   #1841
niteczka83
Zadomowienie

Paprika - zaintrygowałaś mnie z tym imieniem aż wejdę wieczorem na maila (pierwszy raz )... Ja właśnie mam tak że jestem wdzięczna rodzicom za imię, tzn. było ok, w życiu spotkałam mało osób z tym imieniem, ale nie było też jakieś dziwne dla dzieci (dziś to już wogóle totalnie zwykłe imię) i nikt mi nie dokuczał, jak w podstawówce ktoś krzyknął to wiedziałam, że to do mnie. W liceum była jedna dziewczyna o tym samym imieniu a na studiach jak poszłam to tylko ja, potem pojawiła się jeszcze jedna dziewczyna w młodszym roczniku ale to jak kończyłam studia.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:31   #1842
19Inka90
Wtajemniczenie

Niteczka to jakike to 3 typy ?? Dla mnie wlasnie tez jest wazne zeby 5 innych dziewczynek w klasie nie mialo tak samo na imie Ja na przyklad zawsze mialam w klasie jakas inne Pauline ...
Dzisiaj zrobilam wywiad u syna przyjaciolki i w przedszkolu nie ma ani jednej Emilki Takze u nas raczej klamka zapadla
Lilka tez mi sie bardzo podoba

Dziewczyny aktualizujemy liste z pierwszej strony o plec ? Bo poki co tylko Linka ma wpisana coreczka

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:33   #1843
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Oj z imieniem tez byl problem fakt. Dla chlopca by byla wojna o imie bo ja sie zakochalam w Nikodemie wiec dobrze ze dziewuszka bedzie tu nie bylo takiej wojny. Mamy dwa typy i tylko nie wiem ktore zostanie Natalia czy Amelia
u mnie w pierwszej ciąży też były walki o imię dla chłopca i się śmiałam tz'twoi, że pewnie dlatego mamy dziewczynkę początkowo nie mogliśmy się zdecydować czy Amelka czy Patrycja, ale zostało przy Amelce

teraz też nie mamy imienia dla chłopaka, dla dziewczynki mamy Alicja tak mi jakoś wpadło to imie jakiś czas temu i ostrzegam tz'ta, że teraz też może być dziewczynka
Stary 2014-07-16, 14:33   #1844
TheN4ti
Rozeznanie

Ja czuje się bardzo dobrze, nawet plecy mniej bolą. Pogoda mnie oszczędza bo jest ok 27 stopni, podziwiam Was dziewczyny za funkcjonowanie w upały. Ostatnio spotkałam znajoma, która jak się dowiedziała, że rodze w grudniu, zaczęła lamentowac, że ona to się strasznie cieszy, że nie rodziła w grudniu bo to najgorsza pora roku. Te ogromne, workowate, brzydkie ubrania zimowe, i spuchniete nogi na które butów nie można znaleźć. Masakra, bo oczywiście ciężarna chce takich życzy słuchać, po co pocieszać jak można przebić. Miałam ochotę ja walnąć. Skomentowalam tylko, że zawsze są plusy i minusy,, latem tez ciężko jest pod koniec ciąży.

Stary 2014-07-16, 14:36   #1845
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Niteczka to jakike to 3 typy ?? Dla mnie wlasnie tez jest wazne zeby 5 innych dziewczynek w klasie nie mialo tak samo na imie Ja na przyklad zawsze mialam w klasie jakas inne Pauline ...
Dzisiaj zrobilam wywiad u syna przyjaciolki i w przedszkolu nie ma ani jednej Emilki Takze u nas raczej klamka zapadla
Lilka tez mi sie bardzo podoba

Dziewczyny aktualizujemy liste z pierwszej strony o plec ? Bo poki co tylko Linka ma wpisana coreczka
u mojej Amelki w przedszkolu też nie ma Emilki Amelka niby takie popularne, ale też nie ma żadnej innej za to są 3 Zuzie i 3 Julki
Stary 2014-07-16, 14:36   #1846
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa i tak kombinowalismy z takimi imionami dziwnymi,a jak wczoraj ja zobaczylismy na tym usg to wieczorem tak siedze i mowie do tz ze ta nasza malutka to taka Emilka jest a on na mnie patrzy i w smiech ze mam racje !
Emilka ładnie. Podoba mi się

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
w lublinie urodziły się trojaczki
Nooo niexle...maleństwa takie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja nadal w szpitalu, u mnie wszystko ok. Ale atmosfera tragiczna - dziewczyna, którą przywieźli wczoraj do mnie na salę, poroniła... w 20 tc :-( nawet nie wiem, co jej powiedzieć... Serce mi pęka...
Oooo fu*k...straszne...na tym etapie to nawet ciężko mi mówićo poronieniu, biorąc pod uwage, że dziecko wygląda już jak człowiek i czuję ruchy...

W kwestii imion, ja jestem klasyczna Flory, Fiony, Laile itp. mnie nie przekonują,ale nie mówię nie, wiadomo, to kwestia gustu,a o tym sie nie dyskutuje. Ktoś może nie lubić klasycznych i powiedziec, że imię, które jak wybrałam dla dziecka jest do bani. Ale jedno jest pewne, nigdy nie zrozumiem ludzi, ktorzy dają dzieciom w Polsce zagraniczne imiona typu: Jessica, Kevin itp....szczególnie w połaczeniu z typowo polskim nazwiskiem np Jessica Pietruszka...no masakra...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:37   #1847
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
My mamy z imionami jak na razie wielki problem - ogólnie rzecz ujmując, nie wymyślono jeszcze imienia które byłoby odpowiednie dla naszych córek Tak naprawdę nic mi się nie podoba, albo przynajmniej - nie jestem przekonana. Nawet wydaje mi się, że dla chłopaka łatwiej znaleźć coś fajnego… Moje typy to Tadeusz, Ryszard, Ignacy (więc chyba lubię takie bardziej tradycyjne), Maksym, Tymon… A dla dziewczynki? Dupa zbita. Na palcach jednej ręki mogę policzyć te, które mi się PODOBAJĄ, a do żadnego nie jestem przekonana
Heheh ja też tak miałam z córką, wydawło mi się że dla chłopca jest tyle fajnych imion... a teraz przyszło mi chłopca nazywać i też dupa... Moje typy to Ignacy, Bruno, Karol... ale serio nie wiem czy na coś się zdecyduje... podoba mi się też Jerzy ... :/
A może ty spróbujesz damskie w podobnym klimacie jak masz męskie typy? Apolonia, Helena, Halina?

U mnie dziś zapiekane muszle makaronowe z kurczakiem i bakłażanem!
http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...m-serem-kozim/
Stary 2014-07-16, 14:38   #1848
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Ja czuje się bardzo dobrze, nawet plecy mniej bolą. Pogoda mnie oszczędza bo jest ok 27 stopni, podziwiam Was dziewczyny za funkcjonowanie w upały. Ostatnio spotkałam znajoma, która jak się dowiedziała, że rodze w grudniu, zaczęła lamentowac, że ona to się strasznie cieszy, że nie rodziła w grudniu bo to najgorsza pora roku. Te ogromne, workowate, brzydkie ubrania zimowe, i spuchniete nogi na które butów nie można znaleźć. Masakra, bo oczywiście ciężarna chce takich życzy słuchać, po co pocieszać jak można przebić. Miałam ochotę ja walnąć. Skomentowalam tylko, że zawsze są plusy i minusy,, latem tez ciężko jest pod koniec ciąży.

ale nie każdemu nogi puchną w ciąży mi np. w pierwszej ciąży nie spuchły (rodziłam w marcu), mojej siotrze z pierwszym dzieckiem też nie (rodziła w styczniu), za to drugie dziecko urodziła na początku września i całe lato miała nogi jak balony, wtedy tez nie łatwo, bo w sukienkach czy spodenkach bardzo to widać i to tez może być niekomfortowo.
Jak ja nie lubię takich ludzi, co zawsze dziurę w całym znajdą
Stary 2014-07-16, 14:41   #1849
19Inka90
Wtajemniczenie

Minka mi sie Alicja tez bardzo podoba ale w rodzzinie mamy roczna Alicje wiec u mnie odpadlo niestety to imie Chociaz dzisiaj sie ciesze bo mowie tak sie jaram moja Emilka nigdy nie bralam tego imienia pod uwage a tu po wcorajszym usg mowie niespodzianka ! Bo rosnie nam mala Emilka

Nati brak slow juz na to co nam ludzie powiedza Ja wczoraj nasluchalam sie od znajomej czemu nie nawe corki Karina badz Weronika a ani jedne z tych imion mi sie nie podoba
A co do rodzenia w zimie to Ja sie tam ciesze Nie chcialabym teraz chodzic w 8 miesiacu

Emilka
Stary 2014-07-16, 14:45   #1850
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Heheh ja też tak miałam z córką, wydawło mi się że dla chłopca jest tyle fajnych imion... a teraz przyszło mi chłopca nazywać i też dupa... Moje typy to Ignacy, Bruno, Karol... ale serio nie wiem czy na coś się zdecyduje... podoba mi się też Jerzy ... :/
A może ty spróbujesz damskie w podobnym klimacie jak masz męskie typy? Apolonia, Helena, Halina?
Apolonia jest jednym z tych, co się nam podobają. Jeszcze Janina, mi Antonina (TŻtowi nie bardzo)… i… tyle I do żadnego nie jestem przekonana Więc zakładam, że gdzieś są te odpowiednie imiona, tylko jeszcze na nie nie wpadliśmy =)

o, właśnie, może jeszcze Kalina? Krucafiks za cholere nie wiem ;/

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ale nie każdemu nogi puchną w ciąży mi np. w pierwszej ciąży nie spuchły (rodziłam w marcu), mojej siotrze z pierwszym dzieckiem też nie (rodziła w styczniu), za to drugie dziecko urodziła na początku września i całe lato miała nogi jak balony, wtedy tez nie łatwo, bo w sukienkach czy spodenkach bardzo to widać i to tez może być niekomfortowo.
Jak ja nie lubię takich ludzi, co zawsze dziurę w całym znajdą
a bo nogi puchną chyba tylko wtedy, jeśli końcówka ciąży na lato przypada?… czy mi się myli?

Edytowane przez PaprikaDzika
Czas edycji: 2014-07-16 o 14:48
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:47   #1851
Roksape
Zadomowienie

TheN4ti to koleżanka głupotę powiedziała syna rodziłam 27 lipca upał straszny ja upocona, później na położnictwie bałyśmy się okno otworzyć szeroko żeby siebie i dzieci nie podwiać w domu to samo było :/ strasznie się umordowałam i nogi miałam spuchnięte już od końca kwietnia do porodu. W marcu było mi lżej jak rodziłam córkę i opuchlizna później się pokazała. Dobrze, że rodzimy w grudniu kolejny plus to taki, że do lata już się trochę odchowają, będzie lżej jak z noworodkiem w upał i takiego 6 miesięcznego bobasa można pomoczyć w baseniku

Co do imion kwestia gustu my z tż szukamy kompromisu on woli tradycyjne ja trochę nowsze i szukamy takiego co nam odpowiada. Teraz znowu nic nam nie pasuje, chyba nazwę jak ją zobaczę po urodzeniu

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:47   #1852
alekaz1
Zakorzenienie

Paprika imie super naprawde malo spotykane.
Stary 2014-07-16, 14:51   #1853
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Na końcówkę ciąży nie ma dobrej pory roku! ja rodziłam w maju w upały i był hardkor, spuchnięte nogi w upał, też nie ma się w co ubrać (same namioty)... Nie wiem jak można ciężarnej takie rzeczy mówić, ludzie nie mają kultury!
Stary 2014-07-16, 14:51   #1854
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Paprika - zaintrygowałaś mnie z tym imieniem aż wejdę wieczorem na maila (pierwszy raz )... Ja właśnie mam tak że jestem wdzięczna rodzicom za imię, tzn. było ok, w życiu spotkałam mało osób z tym imieniem, ale nie było też jakieś dziwne dla dzieci (dziś to już wogóle totalnie zwykłe imię) i nikt mi nie dokuczał, jak w podstawówce ktoś krzyknął to wiedziałam, że to do mnie. W liceum była jedna dziewczyna o tym samym imieniu a na studiach jak poszłam to tylko ja, potem pojawiła się jeszcze jedna dziewczyna w młodszym roczniku ale to jak kończyłam studia.
ha teraz zastanawiam się jak Niteczka ma na imię bo Paprika już się ujawniła i od razu mi się skojarzyła z... ( mejl)
Stary 2014-07-16, 14:56   #1855
mysza88
Rozeznanie

kasienka... jessica pietruszka hahaha no padlam
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 14:57   #1856
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
a bo nogi puchną chyba tylko wtedy, jeśli końcówka ciąży na lato przypada?… czy mi się myli?
nie, zawsze ci mogą spuchnąć, ale w upałach łatwiej... tak mi się wydaje!

Fajne masz imię, rzeczywiście nietypowe. Ja mam Julia, w moim roczniku i podobnych byłam zawsze jedyna, teraz co druga dziewczynka ma tak na imię i czasami łapię się na tym, że odwracam się jak ktoś woła dziecko, bo jestem przyzwyczajona, że jak słyszę "Julia!" to do mnie
Stary 2014-07-16, 15:00   #1857
TheN4ti
Rozeznanie

Jak mi się fajnie Was czyta, udusze zaraz bo musze pracowac. :-D

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Ja też jestem wdzięczna rodzica za imię, zawsze je lubiłam. W sumie to Tacie bo on wybierał

Stary 2014-07-16, 15:08   #1858
madziqqq
Rozeznanie

a mi się zawsze wydawało, że to puchną właśnie jak gorąco i ja się łudzę, że mi pod koniec nic nie będzie puchło

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Jak mi się fajnie Was czyta, udusze zaraz bo musze pracowac. :-D
-
.
haha mam tak samo, robota czeka a ja na forum siedzę
Stary 2014-07-16, 15:09   #1859
19Inka90
Wtajemniczenie

Ej wy tez jeszcze sie do kopniaczkow nie przyzwyczailyscie ? W sensie Ja za kazdym razem jak mala zacznie sie tam rzucac (a momentami to przechodzi ludzkie pojecie co tam zaczyna wyczyniac,wiercipietka mala ) to rzucam wszystko co robilam i sie zachwycam z reka na brzuchu Juz nawet zaczelam do brzucha mowiec mimo ze jeszcze tydzien wczesniej mi sie to takie glupie i nawiedzone wydawalo

Emilka
Stary 2014-07-16, 15:53   #1860
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ej wy tez jeszcze sie do kopniaczkow nie przyzwyczailyscie ? W sensie Ja za kazdym razem jak mala zacznie sie tam rzucac (a momentami to przechodzi ludzkie pojecie co tam zaczyna wyczyniac,wiercipietka mala ) to rzucam wszystko co robilam i sie zachwycam z reka na brzuchu Juz nawet zaczelam do brzucha mowiec mimo ze jeszcze tydzien wczesniej mi sie to takie glupie i nawiedzone wydawalo
U mnie od wczoraj cisza ze smyraniem i świruje nawet nie czuje się jak w ciąży.

Co do imion to zakochałam się w imieniu Liwia ale mąż twierdzi, ze każdy będzie Oliwia mówił i cały urok minie. Dla dziewczynki mam 2 typy dla chłopca zero. Oprócz Staszka ale to u męża ciężka sprawa.

Co do puchniecia to bratowa rodziła w listopadzie i tez kolorowo nie było więc to chyba od organizmu zależy. Znajoma rodziła rok temu w lipcu i jedyne co na nogi mieściła to japonki.

Przez pisanie o leczo jutro robię na obiad jakiś czas temu robiłam ale mam świeżą cukinię z działki to wykorzystam

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości