|
|
#1801 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Super, że będziesz miała dwie dziewczynki! Wszyscy się zawsze napalają na parkę, a ja uważam że dwójka dzieci tej samej płci to lepiej Będą miały super więź ) No ale oczywiście i tak najważniejsze, że zdrowe ![]() Cytat:
Fajne ubrania ma też Cubus, ale bardzo mało sklepów ma kolekcję dla niemowlaków. Oni też mają taką dobrą bawełne, ja mam bluzki dla córki (już duże rozmiar 86) i prane po każdym założeniu - a kolory i jakość super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
heeej
jedziemy na Hel Inka, gratulacje my wlasnie gadaliśmy i podoba mi się imię Flora, co o nim myslicie? szczerze????
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Co do posiadania parki to mam różne opinie. Ja mam brata i mam z Nim super więź a im jesteśmy starsi tym jest coraz lepiej i zawsze możemy na siebie liczyć. Z drugiej strony mam przykład u mojego męża. Ma siostrę i śmiało można powiedzieć, że się nie lubią. Za długo przebywać w jednym pomieszczeniu nie mogą bo zaraz są kłótnie ale myślę, że chodzi tutaj o wychowanie ich. Ja z bratem byłam równo traktowana u męża zawsze był kult siostry.sofia co do imienia Flora to mi średnio się podoba. Ale mi ogółem ciężko dogodzić co do imion
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
witam Panie!
omg co za noc...sny mam takie jakbym sobie po wszystkich dostepnych kanałach TV skakała... łącznie z tymi dla dorosłych:P w lublinie urodziły się trojaczki co na obiad?? |
|
|
|
#1805 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio mama pyta mnie jak to imię zdrabniać, a ja mówie yyy Lalunia Cytat:
Cytat:
chętnie zajadam jakies domowe obiadki, typu kapuśniak wczoraj i naleśniki z dżemem truskawkowym własnej roboty
|
|||||
|
|
|
#1806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje Cytat:
potem jakoś mi to minęło, a rzeczywistość okazała się łatwiejsza, natura tak nas zaprogramowała, że wiele rzeczy robimy instynktownie
|
|
#1807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 19Inka90 gratki Mi też bardzo się podoba Emilka i jest wśród tych paru które biorę pod uwagę Dziewczyny czy wiecie może czy w ciąży można stosować plastry compeed na opryszczkę?? Kiedyś mi Pani dr mówiła coś o zoviraxie ale ze względów higienicznych wolę te plasterki a działanie ma przecież to samo ?
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia bo Ja przywiązuje dużą wagę co mi tu piszecie wiec pamietam
Minka miałam mieć w czwartek ale TŻ nie dostalby wtedy wolnego wiec przelozylam na wtorek Teraz trzymam kciuki za Ciebie Sofia mi się osobiście podoba Flora ale balabym się ze mi Florcie z tego zrobią a to juz mi średnio podchodzi A na obiad robię dzisiaj kopytka z sosem dla TŻ i leniwe dla mnie
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
Ja nadal w szpitalu, u mnie wszystko ok. Ale atmosfera tragiczna - dziewczyna, którą przywieźli wczoraj do mnie na salę, poroniła... w 20 tc :-( nawet nie wiem, co jej powiedzieć... Serce mi pęka...
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Maczuma chyba nic nie można powiedzieć w takim momencie ;( cos strasznego, podali jej chociaż przyczynę ?
A Ty Kochana kiedy do domu idziesz ?
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma to straszne, przecież to już tak wysoko:-( Nie wiem czy cokolwiek matkę może w takim momencie pocieszyć. Biedna, współczuję.
Inka Ty Pamiętasz wszystko zmoro jedna Ja nie jestem w stanie połączyć informacji z nikami, musze się bardziej postarać. Dziś na obiad leczo co do wątku to tez nie wiem jakbym dala rade bez co do strachu to tez się boję, że nie dam rady, nie będę wiedzieć co robić i ze będę się bardzo denerwować. Koleżanka poradziła nie czytać książek, ona nic a nic, tylko tyle co jej w szpitalu powiedzieli. Poszła na żywioł I wszystko wzięła na intuicję, powiedziała, że tak przynajmniej dokładnie wsluchiwala się w potrzeby swoje i dziecka a nie zastanawiała Co podręcznik radzi. Wiem odważna! Ale Mała chowa się super, jest bardzo radosnym dzieckiem, a mama bardzo spokojna mama. Ni wiem czy tak bym umiała... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a mnie nadal boli brzuch takze masakra... znowu musze isc do lekarza bo martwie sie, nospa nie pomaga :/ moj gin na urlopie wiec ide do innego, kurczaki.
Co do podrecznikow ja tez nic nie czytam, mama mi pomoze .
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
Moooże jutro wyjdę... A tej dziewczynie podobno jakiś stan zapalny się zrobił :-(
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam brata półtora roku młodszego, zawsze mieliśmy super kontakt, nie mogę narzekać, od dzieciństwa zawsze razem. Teraz mamy dorosłe zycie i swoje sprawy, ale jest ok. Co nie zmienia faktu, że z siostrą jest zupełnie inaczej, jest młodsza o 6 lat więc dopiero teraz nam się trochę wyrównało i mamy więcej wspólnych spraw, ale to jest zupełnie inna relacja niż z bratem. Siostra to siostra i ciuch można pożyczyć i poradzić się, inny poziom porozumienia. Także fajnie mieć i chłopca i dziewczynkę, ale rodzeństwo jednej płci jest niezastąpione ![]() Sofia co do imienia, to mi się generalnie nigdy nic nie podoba :/ Teraz też mam problem aby cokolwiek wybrać. Patrz na to czy to zdrobnienie Ci się podoba i czy mniej więcej pasuje do nazwiska - to są jakieś obiektywne dla mnie mierniki. Ja gdybym miała córkę nazywać to zastanawiałabym się nad Marią. Tradycyjne, ale teraz rzadziej nadawane, międzynarodowe no i pasuje do dorosłej i do małej Marysi. Może któraś z dziewczyn z córkami w brzuchach się zainspiruje
|
|
#1817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Naleze do osob ktore lubia klasyczne imiona takze nie podoba mi sie ani Laila ani Fiona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pamiętaj, że Emilki to charakterne dziewczyny Ale moim zdaniem to dobrze nie da sobie w kaszę dmuchać ![]() Cytat:
a teraz powiedziałam to z czystego zaskoczenia, że się zmieniło. to mogła co innego powiedzieć, że super, ważne że zdrowe, a płeć nie ważna, a ta że 'no i co z tego'. złapałam zonka, a że autem byłam to szybko odjechałam bo to przez płot, więc mogłam sobie już potem pomarudzić w aucie :P O też masz Emilke ? super Ile ma lat ?
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi podoba się imię Staszek ale jakby ktoś mi Stasiek na dziecko zawołał to by mnie krew zalała Mam kuzynke Marie a w otoczeniu znajomych to już dwie dziewczynki tak nazwane są. Zależy od regionu pewnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-07-16 o 12:43 |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Suqub - podoba mi sie Staszek myslimy o tym imieniu a poza tym o Adamie Piotrze Dominiku Fryderyku :-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-16 o 12:48 |
|
|
|
|
#1821 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Gratulacje dziewczyny za wczorajsze udane wizyty ![]() Inka imię Emilka bardzo mi się podoba i też bede się zastanawiać nad tym imieniem jak dowiem się że będzie dziewczynka ![]() Ja na obiad też mam dziś leczo:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
co do imion to my tez nie mamy jeszcze wybranego. Moja córka za to co chwilę jakieś wymyśla
ostatnio stwierdziła, że dziewczynkę nazwiemy Fiona a chłopca Shrek
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam jakieś pomysły na imiona, ale póki nie znamy płci to nic konkretnego. Tż nie koniecznie chce polskie imię, ale tu się nie ugne, naszczescie jest kilka imion, które mu się podobają. Co myślicie o imieniu Gloria? Ja niespecjalnie, ale to bardzo się podoba. Dla chłopca Eryk, ale w UK będą to zmiękczac a to juz nam się średnio podoba. Emilka super, bardzo mi się podoba, niestety już w rodzinie jest. Mają zawsze mi się podobała, ale znajomi "ukradli" to imię dla córki. Myslalam tez o Poli, a dla chłopca Daniel tylko znów w angielskim Daniel jest i dla chłopca i dla dziewczynki, wiec odpada. Bo ma być silne męskie imię, dlatego Eryk, jak wiking
kurcze ciężka sprawa z tymi imionami, spora odpowiedzialność. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Emilka właśnie 2 lata skończyła tzn. na początku maja jest 2012 rocznik, a Twoja?Cytat:
) Chyba nie da się nadać imienia, które jest mniej popularne
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Leczo
a jak się dzisiaj czujecie?ja wstałam późno-jak na mnie- pokręciłam się po domu i znowu do łóżka!dopiero się obudziłam po 2h chyba!! to ciśnienie?czy upał?sama nie wiem... |
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś papryki nie mam... a może wejdę do sklepu jak będę szła po małą... smaka mi narobiłyście
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Z imion to podobają mi się zupełnie klasyczne, polskie imiona. Chłopiec: Jan, Tadeusz, Antoni itp. a dla dziewczynki: Anna, Hanna, Maria, Zofia itp.
Flora mi się kojarzy z tą margaryną (?) reklamowaną w tv .
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
leczo za mną chodzi już chyba z tydzień i może w końcu się zdecyduję zrobić
![]() Moje pierwsze skojarzenie do Flora to fauna i tak jakoś biologią mi zaleciało ![]() Mi kiedyś podobało się imię Dawid strasznie i byłam przekonana, że tak synka nazwę ale jakoś ostatnio mi się odwidziało, Kubuś mi się podoba ale tż nosem kręci, ostatnio wymyślił, żeby nazwać małego imieniem jego ojca ale choćbym miała mieć tygodniową awanturę w domu to się nie zgodze także narazie jest junior
|
|
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuje się dzisiaj jakoś słabo, jak zaczełam kroić warzywa do lecza to myślałam że padne chyba z tego gorąca aż parę razy musiałam sobie usiąść bo nie dawałam rady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
my też na początku myśleliśmy o Marysi, potem o Aurelce a teraz stanęło i już chyba zostanie Lilianna
strasznie upodobałam sobie to imię a tż zaakceptował też bym zjadła leczo... ja dziś robię polędwiczki wieprzowe z musztardą i bułką zapiekane, do tego ziemniaki i mizeria mniaaami :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Sasia dobrze pamiętam ze ty tez masz w przyszłym tygodniu połówkowe ? Jakoś chyba 24 ?
chętnie zajadam jakies domowe obiadki, typu kapuśniak wczoraj i naleśniki z dżemem truskawkowym własnej roboty
?

to mogła co innego powiedzieć, że super, ważne że zdrowe, a płeć nie ważna, a ta że 'no i co z tego'. złapałam zonka, a że autem byłam to szybko odjechałam bo to przez płot, więc mogłam sobie już potem pomarudzić w aucie :P