|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
|
|
|
|
#4472 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1. śpi, 1-3h 2. tak, przesypia, 19-20 - 6-7:30 Ale A. do 3rż niefajnie spała i zasypiała :/ Cytat:
ojjjj :/ |
|||||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały śpi więc mogę się odezwać. Kurde taka czika dziś a ja rano wytachałam dywan,fotele i szorowałam to w ten ukrop ![]() Połowę zrobiłam z małym przy nodze,drugą połowę w porze jego drzemki. Masakieroza-na co ja się porwałam. Teraz Czekam aż wstanie i muszę podłogę umyć w pokoju a potem wszystko wnieść z dworu z powrotem do domu. Dziękuje wam za wsparcie kochane Na ogół mój mąż lubi pomagać,ale w konkretach. I jak nie ma swojej roboty. Mycie podłóg czy odkurzenie pokoju to dla niego błachostka którą można odłożyć na później-a ja zwyczajnie na syf patrzec nie mogę. I nie mówię żeby on to robił,nie, ja chętnie chociaż w taki sposób się zrelaksuje ale przy Oskarze to nie jest możliwe,bynajmniej mycie podłóg. Tak więc syf rośnie,mężusiowi to nie przeszkadza a ja zaczynam w pewnym momencie się gotować. Szajka-niestety nie mam nosidła i nie wiem jak długo jeszcze dam radę go dźwigać,w dodatku w te upały.Silver- nic mu nie mówiłam że potrzebuje jego pomocy,przecież widzi że brudno w pokoju (uwagę potrafi zwrócić że to czy tamto brudne) i doskonale wie że z małym nie dam rady wszystkiego zrobić sama. Wczoraj np taka sytuacja: zostawiłam go(tz) na chwilę z małym na dworze i mówię idę z pokoju wynieść śmieciory które zostały po jedzeniu. Miałam jeszcze do umycia dosłownie dwa kubki,talerz i butelkę małego więc sobie pomyślałam skoro tatuś powiedział że pobawi się z synkiem to dwie minuty go nie zbawią no i wzięłam się za mycie. Pech chciał że deszcz zaczął padać (delikatnie jeszcze) a ten klamoty miał wszystkie koło samochodu (bo naprawiał) i zaczęło mu to moknąć,wparował do domu że czemu ja gary myje skoro miałam tylko ogarnąć śmieci i przyjść. Że deszcz pada a on samochód ma pootwierany i omatkobosko podrzuciłam mu jego własne Ja jestem takim człowiekiem który delikatnie podpowiada że chce coś sobie zrobić ale nigdy nie mówię wprost. Czekam na pomoc i wyciągnięcie ręki drugiej osoby i nie wymuszam-a szanowny nie chce się domyśleć że mógłby zająć się dzieckiem i mi pomoc więc jest jak jest. Muszę radzić sobie sama. Nie lubie kogoś prosić skoro ten ktoś sam nie ma chęci. Łaski bez. O! Wiem że krzywdę sobie tym robię ale taka już jestem. Nic na siłę. I pomyśleć że ten sam człowiek jak Oskar był malutki poświęcał mu mnóstwo swojego czasu. Chętnie się nim zajmował,nosił,karmił. A teraz kiedy dziecko jest już nieco większe i bardziej samodzielne to jest problem bo trzeba za nim chodzic przy dupce żeby krzywdy sobie nie zrobił,bywa to męczące. Dla mojego męża bywa to męczące przez 10 minut a dla mnie nie ma prawa przez cały dzień. Sprawiedliwość ![]() Mój mąż pomoże,owszem,jak mu się wszystko przygotuje a on tylko ma zerkać na malucha,przynajmniej to tak nie męczy ![]() Nawet są zgrzyty jak chce się iść myć,tak więc chodzę tylko jak mały śpi albo zaraz pójdzie spać i szanowny mąż ma po prostu przy nim leżeć. Aj dużo by gadać. Jestem tak zła że trylogie mogłabym stworzyć na ten temat.
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to nie jest jednak tak, że chłop to jednak bardzo prosta konstrukcja i dopóki mu sie jasno nie powie, to sie nie domyśli? Ja bym jednak proponowała mu otwarcie, na spokojnie powiedzieć, że jesteś przemęczona fizycznie, zmasakrowana psychicznie i oczekujesz od niego pomocy. |
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Oli. Cytat:
![]() U nas takie zabawy i odpoczynek po nich. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę w aplikacji jakie zdjęcia dodałam ale dodawałam 3. Może dodały się podwójnie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs Facet to jest taka konstrukcja, że jak nie powiesz wprost to za chiny ludowe nie załapie. |
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
NINAG prawda to co piszesz i w związku z tym z tego miejsca chciałabym pochwalić mojego męża który dziś pierwszy raz w swoim życiu wymienił gąbkę do zmywania w kuchni. Ciekawe jak na to wpadł? Wcale nie była aż tak zuzyta-myślę ze można byłoby na niej pośmigać jeszcze z tydzień przynajmniej
:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jest tu jakaś mama, która zaczęła swoją w ogóle pierwszą pracę w życiu, jak już się dziecko urodziło???
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polski chlop sie nie domysli. mala trzeba Ci bylo Japonczyka za meza brac, bo tutaj wszystkie prosby sklada sie niebezposrednio, np. mowisz, ze jest Ci duszno, a reakcja na to jest otwarcie okna, etc; chociaz filmik niny w przypadku Japonczykow sie sprawdza jak najbardziej. |
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- diagnoza sprawdzona, ospa na pewno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ☠☠☠☠ Anna Przybylska zmarła
nie wierzę,siedzę i płaczę matka trójki dzieci, taka piękna kobieta, ja pierdziele |
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Miała raka trzustki wg info w necie. Kurna taka szkoda. Młoda piękna kobieta.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-16 o 18:52 |
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Usunięto tę informacje! Ktoś chyba puscił plotę
oby |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
No gdzies i ja znalazłam takie info... może faktycznie plota. ..
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dalej ją widzę, w sensie informację
![]() http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4490 |
|
Lurker ;)
|
Skad taka informacja? Nie ma tego nigdzie w necie, jest tylko link do pudelka ale nieaktywny- usuneli wpis.
Ewulka zobacz na gore- stan strony z godziny 16:31.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-07-16 o 19:04 |
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane jade autobusem i ppdczytuje tż dal mi wychodne
Dawno mnie nie było, u Nas w sumie nic szczegolnego poza tym, ze w niedziele tz zgubil Hanie!!! i to tak ze myslalam ze jej juz nie zobacze nigdy w zyciu No i czytalam ze narzekacie na tż ja w tym aspekcie narzekac nie moge, ciagle ją zabiera na rower, albo spedzają razem czas ja z nimi raczej też chociaz dzis akurat zrobilam sobie wolne Ide Was poczytac dalej i mam nadzieje ze zajade szybko bo na kolanach mam cieplego kebaba Little :-D zawsze jak jem kebaba mysle o Tobie :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-07-16 o 19:16 |
|
|
|
#4492 |
|
Lurker ;)
|
hahah Bokeh
![]() Co do mojej mamy, to ona taka jest od zawsze... Wiecznie krytyka, zazdrosc i gadanie, ze moglabym schudnac( a tak naprawde to ona po czesci doprowadzila do mojej otylosci w dziecinstwie, pozwalajac dziadkom dawac mi 2 obiady, codziennie slodycze itp );/ No i dlatego conajmniej raz w miesiacu zaczynam jakas diete od 12 roku zycia. Ale tutaj ma racje. Dzis to zobaczylam w sklepie ;/ wygladam strasznie i Neti duzo sie od Ciebie nie roznie, powiedzialabym, ze wygladasz lepiej ode mnie, bo ja mam szerokie biodra wiec wygladam monstrualnie. Najpierw idzie dupa potem reszta.
|
#4493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Odkąd odstawiłam go od piersi przesypia z reguły całe noce, choć teraz jak jest czika to nad ranem domaga się wody. Ale to trwa sekundę, słyszę że się wierci, podaję mu butelkę z wodą i idę spać a on wypija wodę rzuca gdzieś obok i śpi dalej. Śpi od 21 do 6. Kurcze a podejrzewasz gdzie mogła się zarazić? Cytat:
) i to jest niby cecha tego znaku...trudność w uzewnętrznianiu swoich uczuć i potrzeb. Dużo nad tym pracowałam, nigdy nie sądziłam że będę taka otwarta jak teraz. Odkąd zaczęłam mówić o swoich potrzebach, uczuciach, oczekiwaniach to jest o niebo lepiej....teraz jest po prostu zaj...ebiście między nami i dogadujemy się pod każdym względem a jesteśmy w związku 13 lat z czego 5 lat jesteśmy małżeństwem.. Wiadomo że czasem się kłócimy ale to raz na pół roku. Kiedyś bardzo często się kłóciliśmy a to moim zdaniem tylko i wyłącznie przez to że za mało rozmawialiśmy o swoich oczekiwaniach wobec drugiej osoby i o własnych potrzebach.
|
|
#4494 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --------------- Przybylska żyje: http://natemat.pl/110123,anna-przyby...a-nieprawdziwa |
|||
|
|
|
#4495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś mi się wierzyć nie chce ![]() ![]()
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2014-07-16 o 20:43 |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4497 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi jak przeczytałam o Przybylskiej to aż mnie ciarki przeszły i ryczeć się chciało. ale to chyba nieprawda bo sie już Jej menadżerka wypowiedziała
little o kurde:/ mi Mama też często mówi, ze bym mogła się za siebie wziąć ale nie ta dosadnie ![]() ezzo nie wyobrażam sobie co czuć widząc taką malutką trumienkę boże![]() ewulka Hania przesypia całe noce już długo. tzn w czerwcu zeszłego roku przestała jeść w nocy i od tamtej pory przesypia. tzn przebudzi się czasem i chce do nas do łóżka. a w dzień nadal śpi jakoś 2/3h charliz o kurde:/ oby łagodnie przeszla bokeh o matko, to się wystraszyłaś i wracaj!
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz o losie ale sie nachorujecie!!! Wspolczuje
![]() Szajka a wiesz, reaktywowalam chuste, wsumie juz jakis czas temu, ale na wakacje biore!!! Dzisiaj mlode znowu w plecaczku zasnelo Bokeh a wiesz w Anglii to samo przezylam, ja zasuwam w kuchni Pietraszka zkstawilam M.a on sie zagadal z malzenstwem japonczykow...... I zapomnial, gdzie dal mlodego! Ogolem w panike bym nie wpadla, gdyby nie M ktory zaczal biegac dookola sali weselnej nawet wybiegl na ulice czulam to samo, jakbym nigdy w zyciu juz miala mlodego nie zobaczyc...... Co sie okazalo Piotrus byl ze swoja kuzynka w zamku dmuchanym 5m od nasJa na mojego tez nie moge narzekac, ale on od poczatku non stop z mlodym, dzisiaj na basen pojechali razem i na plac zabaw Pietraszka nad woda ubieramy zawsze w pieluszke splash about (majulmi Nie wiem czy wiecie ale sie scielam na krotko bardzo, juz mnie szlag trafial z moimi wlosami bo mi sie kompletnie nie układało i pojechalam hartkorem nawet mi kawalek fryzjerka podgolila maz zachwycony bo podobna fryzure mialam 6lat temu jak sie poznalismy Ale dzisiaj mialam dzien olosie laski...... Rzygalam pol dnia jak kot dosłownie, masakra! Przyszla moja kuzynka i opiekowala sie mlodym prawie 2h potem mama wziela mlodego do siebie dobrze ze po wczorajszej wyprawie do Pszczyny nie przelozylismy fotelika z powrotem dk nas tylko zostal u niej bo inaczej nie wiem co bym zrobila koszmar
|
#4499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. - to tyle w temacie calonocnego spania u nas ![]() ![]() Cytat:
ale masakra z ta przybylska ![]() bosz, Kubson jeszcze nie spi, padam na pysk
|
|||
|
|
|
#4500 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Coraz częściej przesypia całe noce. Bywa tak że budzi się w nocy, ale tylko po to żebym ją wzięła do nas do łóżka i śpi dalej z nami ![]() Ostatnio płakusiała dużo w nocy ale chyba przez zęby Cytat:
zdrówka!!!Cytat:
Cytat:
Jak zywkle DURNY pudelek!!! Cytat:
jak dobrze że jesteś Współczuję przeżyć....ale musieliście się wystraszyć...masakra nie wyobrażam sobie co musieliście czuć przez te 2 minuty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hm hm hm
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

Moje dziecko nie placze juz wcale w zlobie! Sama idzie do pani lub dzieci, wybiega usmiechnieta
Panie mowily, ze ladnie angazuje sie w zabawe z dziecmi. Dumna jestem 

Na ogół mój mąż lubi pomagać,ale w konkretach. I jak nie ma swojej roboty. Mycie podłóg czy odkurzenie pokoju to dla niego błachostka którą można odłożyć na później-a ja zwyczajnie na syf patrzec nie mogę. I nie mówię żeby on to robił,nie, ja chętnie chociaż w taki sposób się zrelaksuje ale przy Oskarze to nie jest możliwe,bynajmniej mycie podłóg. Tak więc syf rośnie,mężusiowi to nie przeszkadza a ja zaczynam w pewnym momencie się gotować. 

Little :-D zawsze jak jem kebaba mysle o Tobie :-P 

boże
- to tyle w temacie calonocnego spania u nas 

hm hm hm