|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47331228] ![]() ![]() ![]() ![]() Dobre jesteście! Zapamiętać: nie wrzucać żadnych zdjęć na forum, bo cię ciotki zjedzą ![]() Chyba już powoli oboje macie dosyć dzisiejszej nerwówki. Upieprz go jak trzeba ![]() ![]() ![]() Oj chciałyśmy dziewczynie pomóc w rodzeniu ;-)
![]() |
#1322 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mały dzisiaj jakiś spokojny ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że już to dziś pisałam, ale jest tak duszno, że ledwo żyje. Wiatrak chodzi na maksa a ja nie mam czym oddychać i właśnie sobie uświadomiłam, że ostatnio pakując biurko znalazłam wachlarz... I go idiotka chyba Spakowałam gdzieś do kartonu, bo nigdzie nie ma... Mam tu ze dwadzieścia kartonów spakowanych, no nie przeszukam ich teraz, ale jestem na siebie zła!
#1324 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Tz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Rozeznanie
|
Hej Dziewcyzny.
Ja dzisiaj "umieram" od rana czuje się fatalnie, naszczęscie bóle na @ uspokoiły się. Postanowiłam pospać dzisiaj dłużej, ale ok. 9 byłam już na nogach. Szkoda mi córy, bo nie posła do przedszkola. Chciałam spędzić z z nią dzień, wyjść gdzieś na plac zabaw, do lodziarnii itd i się przeliczyłam z siłami. Wynudziła się, ze mną, bo nwet nie miałam sił się z nią bawić. Sama się bawiła, robiąc przy okazji "bałagan". Cały dzień na łóżku, ledwo do łazineki czy kuchni dalam radę wstać. Dobrze, że wczoraj pogotowałam, miałam co dać zjeść dziecku. The fall- podziwiam, że masz tyle sił. Zresztą jest pod wrażeniem, jak piszecie, że sprzątacie, gotujecie itd. Mi wszystko z rąk leci, jestem słaba, do tego ta duchota. Cytat:
Myślę, że ten brak zrozumienia wynika z tego, że oni nie wiedzą jak my się cczujemy, mogą sobie wyobrazić.."ale syty głodnego nie zrozumie". Poza tym b. ci współczuję tych wymiotów, to jakiś koszmar. Nie znam nikogo kto by tak długi i intensywnie wymiotował. Może organizm ma już to wyuczone, miej to na uwadze, żebyś nie popadła w chorobę. Sara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na tym etapie nie podaje się oksytocyny
![]() a tak to czeka się na rozwój akcji, u nas też by każdą do domu odesłali jak takie małe rozwarcie i brak skurczy albo lekkie ![]() dlatego u mnie na SR uczulali jeśli nie odejdą wody, żeby nie jechać za szybko do szpitala tylko jak skurcze będą bolesne i co 5 minut ![]() U zaczarowanej to jednak inaczej bo z krwawieniem trzeba od razu na IP się zgłosić ![]() Zaczarowana biedna się namęczysz teraz ![]() Ja bym na Twoim miejscu wyśmiała tż-ta i kazała mu iść do garów... Bez przesady, że Ty jedną nogą na porodówce masz mu jeszcze obiady gotować ![]() U mnie nic się nie dzieje w stronę porodu a mój NIGDY nie gotujący tż od dwóch dni króluje w kuchni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo kierują nim już nerwy, albo koledze należą się niezłe baty. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1328 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja swojego nagonilam do prasowania. Pieluchy wlasnie skończył (40 sz. Po jaka cholere ja tyle tego kupilam? Wy po ile macie?) Za ubranka teraz się bierze, ciekwwe jak on je posklada ![]() ![]()
![]() |
#1329 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Przede wszystkim Angelika gratulację kochana! ![]() Mnie wypuścili dzisiaj...trochę mi szkoda że nie wczoraj , lub w poniedziałek...Moja promotorka ponoć bardzo nade mną ubolewała i pani w dziekanacie też. Jednak z drugiej strony nie dziwię sie , jak zobaczyłam wyniki z holtera gdzie najwyższe ciśnienie miałam 180/76 to byłam w szoku i to było w momencie kiedy leżała( wszystko musiałam zapisywać, co robie w danych godzinach) podczas snu potrafiłam mieć 152/82....szok A wyobraźcie sobie że jak mi mierzyli to tylko raz miałam 150/90 a tak to w granicach 140/80, ale z reguły ponad 130....Dostałam dopegyt który działa po dwóch dniach i dziś już jak wstałam miałam 124/70 i potem tak sie utrzymywało, a do tej pory rano po otworzeniu oczów było 140/90 to chyba leki działają, dlatego mnie wypisali....Musze brać żelazo i globulki na grzybicę, próby wątrobowe mi nie wyszły, wiec miałam powtórzone, na wypisie mam napisane że miałam podwyższone, ale może nie licznie bo nic nie dostałam, wiec nie wiem....Cieszę sie że o mnie myślałyście ja o was też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szczepionek szpitalnych, to sprawa dotyczy szczeionki p/WZW B. W większości szpitali szczepią Euvaxem, który jest tańszy, starszy, zawiera rtęć. Stąd zdecydowanie lepiej szczepić droższym Eugerixem, który tej rtęci nie zawiera. Trzeba ją kupić samemu, to koszt ok. 50 zł i większości szpitali nie robią problemu, żeby zaszczepić tą, którą przyniesiesz...w moim robią! Moni, dobrze, że już wyszłaś. A powiedz, co to może potencjalnie być za wada? ktoś Ci coś powiedział? Przykro mi, że takie złe wiadomości, ale może to nic takiego? Czy nie zalecili sprawdzania, czy te nóżki rosną? Tak jak było z brzuszkiem mojej Hani? Planują to sprawdzać jeszcze? Kochana, trzymam mocno kciuki,żeby było z nóżkami ok! I żeby to był tylko błąd pomiaru! ![]() A powiedz jeszcze, jak sprawa obrony? Masz jakiś termin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni dobrze ze już wróciłaś, a z nóżkami nie martw się na pewno jest wszystko dobrze!
![]() |
#1332 |
Konto usunięte
|
H4linka tylko tobie mógł wyjść czop sluzowy nosem
![]() Mam jeszcze pytanie Kiedy się trzeba zgłosić do szpitala na poród. Wiadomo że po pierwsze jak są regularne skurcze. Natomiast jak jest z odejsciem wód? Bo nie mam tego wyniku gbs i rozumiem że powinna się wcześniej zgłosić do szpitala, żeby mi zdążyli podac antybiotyk. A lekarza zapomniałam dopytać :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Nie mogłam Was dogonić, bo co się zbliżyłam to przyszła burza i musiałam wyłączyć kompa, także przepraszam, ale nie będę cytować. Angelika GRATULACJE ![]() ![]() Zaczarowana Bardzo Ci współczuje tych nerwów związanych z fałszywym alarmem i z znieczulicą męża. Ale teraz myśl tylko o sobie i o Olivce, bo to Wy jesteście najważniejsze. I życzę Wam jak najszybszego spotkania, nie możesz się teraz załamywać, musisz walczyć dla małej. Moni będzie dobrze i innej opcji nie możesz brać pod uwagę. ![]() Pisałyście również o odejściu wód, ja zawsze się martwię jakby to było, gdyby wody mi odeszły w wannie, nie wiem czy się coś czuję wtedy, bo wiadomo w ciepłej wodzie organizm się rozluźnia i się tego obawiam, że nic nie zauważę. A i ja też posikuje jak wymiotuję niestety nie umiem nad tym zapanować. A przy mojej kolce zdarza się to coraz częściej, a do tego potworny ból, który też słyszałam porównywalny z bólami porodowymi. a i dziś zaczynam 38 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
oj zaczarowana, ale sie nameczysz
![]() mój mąż z kolei zaskoczyl mnie wczoraj bo jednak wrocil na noc, o polnocy ale jednak, no i w sumie ciesze sie bo to miala byc pierwsza noc bez niego w naszym domu i tak źle mi bylo.. a od rana okropnie bolala mnie glowa, chyba to dwudniowe napięcie tak odreagowałam, musialam wziąć apap i o dziwo przeszlo, a dzieci dzis jak nowonarodzone(poza kaszlem, który tak prędko nie przejdzie) dzieciaki jednak bardzo szybko sie regenerują ![]() no i powoli kaszel mnie wykańcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47332038]H4linka tylko tobie mógł wyjść czop sluzowy nosem
![]() Mam jeszcze pytanie Kiedy się trzeba zgłosić do szpitala na poród. Wiadomo że po pierwsze jak są regularne skurcze. Natomiast jak jest z odejsciem wód? Bo nie mam tego wyniku gbs i rozumiem że powinna się wcześniej zgłosić do szpitala, żeby mi zdążyli podac antybiotyk. A lekarza zapomniałam dopytać :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mi lekarz mówił, że w ciągu półtorej godziny od odejścia wód mam się zgłosić do szpitala, mogę spokojnie wziąć prysznic, dopakować torbę i dopiero jechać ![]() agatka nawet jak Ci odejdą w wannie to naraz wszystkie nie chlusną, będzie Ci potem też ciekło także na pewno tego nie przegapisz ![]() ![]() Moni dobrze, że jesteś już w domu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj w żebra to nieprzyjemne... HA HA HA! No ja jeszcze nie zamierzam więc proszę mi tu nie prorokować ![]() po wczorajszej wizycie okazuje się, że moja szyjka mimo, że się skróciła za wcześnie to jeszcze całkiem dobrze trzyma i nie rozwiera się także pewnie jakieś 2,3 tyg wytrzymam ![]() ![]() ![]() obyś nic nie wykrakała! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie też ok także poród siłami natury bez przeciwwskazań - ale się cieszę!!!!! Cytat:
Cytat:
chyba przyjadę mu walnąć a swoją drogą zaczarowana kciuki za ustabilizowanie sytuacji albo szybki poród. Ty juZ spokojnie możesz rodzić więc życzę Ci żeby to się stało tej nocy. Żeby Olivia była już z Wami! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana nogi z d$%@y bym twojemu tżtowi powyrywała, jakbym go dorwała. A ten obiad to by ze ścian zeskrobywał! Brak mi słów...
Moni hej, fajnie, że jesteś! Obroną się nie martw, dacie radę we wrześniu na luzaku. A co do nóżek, to ja znam taką teorię, że mózg dziecka ma pierwszeństwo w pobieraniu od nas substancji odżywczych, potem brzuszek, a reszta na końcu. A dzieci mam z nadciśnieniem (nieuregulowanym, skaczącym) mają dość trudne warunki rozwoju w łonie matki, więc nakładając na siebie te dwie teorie, myślę, że to było przyczyną, że nóżki nie dorosły do reszty, ale teraz twój syn nadrobi tę różnicę, nadciśnienie pod kontrolą, leki bierzesz, będziesz też mierzyć na pewno. My (wątkowe "ciśnieniówy") wszystkie lecimy na Dopegycie i mamy się świetnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście z mężem wysocy? No to obronisz się we wrześniu bez problemu! Wiem, że do kitu, że tak to wisi nad Tobą, ale dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia byłam na sr za twoją namową i jestem super zadowolona, dzięki ![]() Za tydzień nie ma "mojej" lekarki od ktg i dowiedziałam się, że będzie ją zastępował lekarz, który operował moją cp. Gość uratował mi życie. Od rana myślę o tym, że go spotkam i bardzo to przeżywam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
Ja już dzisiaj wam dziewczyny nie odpisuję, jestem zmęczona. Poza jagodziankami kisiłam też dzisiaj ogórki. Mamuśka chciała się za nie sama zabrać, no ale jakoś nie mogłam tak siedzieć i patrzeć jak po pracy jeszcze to ogarnia.
Do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny podczytuje was od kilku dni z ciekawości czy juz posypały sie porody i chyba od tego czytania was mi tez odszedł czop na szczęście bez krwi...
Gratulacje dla Papryczki i Angeliki ![]() Zaczarowana trzymam kciuki i zycze szybkiego porodu bo wiem jakie to męczące mój pierwszy porod wlasnie tak sie zaczynał jak twój i meczylam sie trzy dni zanim urodziłam takze jak bole sa jeszcze do zniesienia weź sobie paracetamol i spobuj odpocząć a swoim Tż sie nie przejmuj tak jak któraś juz pisała "syty głodnego nigdy nie zrozumie" nie ma sie co stresowac dodatkowo, olej go i skup sie na sobie a po czasie przyjdzie i tak przeprosic ze tak glopio sie zachował Ja cały czas mam wrażenie ze zaraz zacznę rodzic boje sie wstać z łóżka ze mi wody odejdą czuje sie fatalnie ledwo chodzę słyszę jak mi kości strzelają tam w dole a do tego mam non stop te skurcze bezbolesne a jak sie denerwuje to zaczyna bolec jak na okres.....nie mówiąc ze w nocy spać nie moge a zeby na bok sie przekręcić to straszny bol i zajmuje duzo czasu ![]() Cesarkę tak jak pisałam w klubie juz wyznaczona na 24 lipca takze mam nadzieje ze jeszcze ten tydzien bedzie bez niespodzianek, jutro mam ostatnie usg i dwie inne wizyty z lekarzami takze cały dzien w szpitalu.... Tż całe dnie pracuje zeby jeszcze przed porodem jak najwiecej zarobić bo pózniej bedzie cieżko....siedze całe dnie sama z Zuzia, która nie daje mi sie nudzić ![]() ![]() No i forum czytam i tez mi humor poprawia jak czytam o tych waszych czopach ![]() Dłuży mi sie strasznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A meza prosze mi tu przyslac, to mu powiem kilka cieplych slow! Faceci nie maja pojecia jaki bol przechodzi rodzaca...czlowiek nie moze znalezc sobie miejsca i wyje , z czasem pojawia sie mysl pt. "dobijcie mniez'.... a on sie obraza za obiad i brak postepu w porodzie... no nie!!!!! Noga sama mi sie podnosi do kopniaka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Na was zawsze można liczyc. Jutro nadrobie bo teraz padam ze zmęczenia a sytuacja z Tz mi nie pomaga w odpoczynku. Przynajmniej obiad zjadłam który ledwo ugotowalam wiec w razie co będę miała siłę rodzić jak się coś rozkręci w nocy Oczywiscie na to liczę bo brzuch boli mnie niemiłosiernie. Dobranoc |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczarowana, kochana dziewczyno ![]() ![]() Zebym ja tak miala za soba taki alarm przedporodowy i caly dzien bolu i niewyspania, to moj TZ ani chybi zrobilby mi herbaty, zapedzil pod prysznic i spac...a sam by sobie jakies jajka usmazyl albo zamowil pizze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.