Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 21:50   #3841
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dobra, dajcie mi argumenty przemawiające za czarnym, bo Tż sie uparł, że nie może być czarny
A mi sie ten czerwony akurat podoba

Na czarnym nie bedzie widac brudu
Stary 2014-07-16, 21:52   #3842
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A mi sie ten czerwony akurat podoba

Na czarnym nie bedzie widac brudu
To nie działa, próbowałam

Kaśka, On twierdzi, że się grzeje i się usmażę Miłosza w tym wózku
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 21:53   #3843
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
puść mu diisco polo, może się rozbuja

marta aga moja też tak wcina, bywa że w ciągu doby zje800ml mm, oprócz obiadu itp
A w te 800ml wliczasz kaszki mleczne czy to dodatkowo dochodzi? Ja teraz tak licze i bez kaszek wychodzi ok. 500ml a z kaszkami jakies 750
Stary 2014-07-16, 21:54   #3844
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mój 10 miesięcy jeździ w czarnym i żyje, nie jest uwędzony jak kurczak- przekaż mu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 21:59   #3845
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
bo jest ładny, a poza tym ja nie wiem skąd mit, że czarnysię grzeje, to nie piekarnik
Cytat:
Dobra, dajcie mi argumenty przemawiające za czarnym, bo Tż sie uparł, że nie może być czarny
eee my tez mamy czarny wozek i Amela sie w nim nie gotuje
powiedz ze czarny wyglada drogo i ekskluzywnie no i ze jest cool i jazzy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:02   #3846
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
To coś jak czarne auto? może zadziała
Stary 2014-07-16, 22:03   #3847
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Bajka masz rację ze czarny jest ekskluziw!

Ja bylam wczoraj obejrzeć te espiro magic i mini. Chcialam magic ale kosz na zakupy jest bardzo mały ale fajnie sie nim jeździ. Szok jaka różnica z tym naszym traktorem wszystko by bylo ok gdyby nie brak miejsca na sprawunki wiec znowu jestem w kropce i boję sie ze mi sie zamarzy jakis za tysiąc zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:03   #3848
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 22:04   #3849
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
szary lub czarny
heheheh to Ci Kaśka pomogła gorgulku
wiesz, te kolory to w zdjęciach katalogowych troszkę inaczej wyglądają, czerwony niby ładny, a na real zdjęciach z allegro czy olx jak oglądałam używane to mi się on nie podoba. mój też jest zupełnie inny niż na zdjęciu katalogowym, ale to akurat mi się podoba
zielonych nie widziałam więc nie wiem jaki jest.
ale z tańszych już chyba tylko czerwone zostały? czy już nie patrzysz na tą cenę?
Stary 2014-07-16, 22:18   #3850
gorgulek
Zakorzenienie

Larysko, zielony znazłam za 749 a czerwony jest na bobowózkach za 695. Reszta praktycznie 900 zł to za 200/150 mam pałąk i ten podnóżek. Wiem, skąpa jestem

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Wiecie czemu znów męczę bułę bo "połamała" mi się dziś budka od tej naszej parasolki dziś. Jak chcę ją zamknąć to i tak lata sama. No i czuję, ze rozsypuje sie ten wózek. A jak mi się rozsypie na wiosne to chyba się zapłaczę, że trzeba nowy, więc wolę teraz i go trochę wykorzystać jeszcze
A propo mojej parasolki. One stoją za prawie 1000 zł ja ją kupiłam 4 lata temu za 399 zł w życiu bym za nią tysiaka nie dała
Stary 2014-07-16, 22:21   #3851
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Ja myślę że furtka między zębami jest urocza . Sebek ma dość dużą adi ma mniejsza
Stachu też będzie miał taką szparę - na żetony w ogóle to te 1 i 2 jak łopaty, takie szerokie

Cytat:
Oczywiście, że czerwony pamiętaj, że czerwony jest szybszy
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

pięknie piszesz o Stasiu
skradłam przepis na kotleciki
Tiaaa szczególnie o tym że chcę go dziś sprzedać na allegro

Cytat:

a co ta kaszka??
ja się zastanawiam czy nie wprowadzać powoli zwykłego Bebika... po jogurcie naturalnym z Bakomy Hubiemu nic nie jest, a np. po serku Bakusiu ma od razu wysypkę... boszzzzz głupiajestem w tym temacie...

a i ja się chwalę, że Hubi zaczął stawiać kroczki przy meblach
Porównując jogurt do serka to w jogurcie nie ma praktycznie żadnych ulepszaczy smakowych a w serkach nawet dla dzieci są. Nie wiem o jakim smaku serek mu podałaś ale jeśli waniliowy to może nie podeszła mu wanilina? Podobno jest alergizująca.

za pierwsze kroczki przy meblach

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

susanna super przepis na placuszki a ta kostka z kaszy jaglaanej to jak ją robisz? to by było też spoko do ciapciania
Nie robiłam tych kostek ale mam przepis stąd -> http:// alaantkoweblw.blogspot.co m/2014/06/sodkie-jaglane-kostki.html

O widzę przepis na kluski śląskie ze szpinakiem - koniecznie muszę wypróbować

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 22:27   #3852
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysko, zielony znazłam za 749 a czerwony jest na bobowózkach za 695. Reszta praktycznie 900 zł to za 200/150 mam pałąk i ten podnóżek. Wiem, skąpa jestem

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Wiecie czemu znów męczę bułę bo "połamała" mi się dziś budka od tej naszej parasolki dziś. Jak chcę ją zamknąć to i tak lata sama. No i czuję, ze rozsypuje sie ten wózek. A jak mi się rozsypie na wiosne to chyba się zapłaczę, że trzeba nowy, więc wolę teraz i go trochę wykorzystać jeszcze
A propo mojej parasolki. One stoją za prawie 1000 zł ja ją kupiłam 4 lata temu za 399 zł w życiu bym za nią tysiaka nie dała
nie nie jesteś skąpa
to mi się wydaje że ja byłam rozrzutna ale no tak sobie powiedziałam że raz się żyje i że chce choć jeden wózek dla Oli nowy tym bardziej że będzie raczej (oj nie podoba mi się to słowo raczej tutaj ) do końca wózkowania
z joggerem nie powinnaś mieć później problemu ze sprzedażą
aha, nam pałąk się przydaje, Ola kładzie na nim nóżki, no nic nowego , ale i podciąga się za niego, albo kładzie sobie na nim rączki i tak trzyma, albo po prostu przydaje się na zawieszkę lamaze i na gryzako grzechotkę ulubioną która jest na smyczce na pałąku zaczepiona
Stary 2014-07-16, 22:33   #3853
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Oczywiście, że czerwony pamiętaj, że czerwony jest szybszy

Larysko, pałąk zdecydowałam, że dokupię.
Ja przy Zuzi miałam dwa nowe. I zakupu dwóch żałuję Ja bym może i wydała tego tysiaka ale więcej dzieci nie planuję więc trochę mi szkoda. Muszę jutro zdecydować jaki w końcu chcę
Stary 2014-07-17, 00:08   #3854
badzia987
Wtajemniczenie

Hejo

Susanna- uwielbiam Stasia Super zapodałaś przepis na placuszki. Zapisuję i mam nadzieję, że użyję

Kurcze jak was czytam to my strasznie mało jemy.
U nas jest tylko obiadek i 1X-2X na dzień owoc w postaci słoiczka lub tubki kubusiowej... Serek bleee, jogurt bleee, cheb bleee...kaszka zuoo.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 06:34   #3855
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jest ładny i mniej widac brud na lato wybralabym jasny kolor bo od czarnego grzeje, chyba kazdy to moze sprawdzic jak w 30 stopni zalozy czarne spodnie np ;D

a z tych dwoch to czerwony

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 06:34   #3856
Isabell12
Zadomowienie

dzień dobry, witam się z rana

mój starszak wrócił już z koloni ale się za nim stęskniłam
ale miała wczoraj dzień z kluskiem, byłam z nim w sklepie i jak płaciliśmy za zakupy posadziłam go na ladzie a ten dorwał lizaki i wysypał wszystkie , ( dobrze że ekspedientka była miła-znajoma) i za to dostał w nagrodę jednego, później myliśmy okna w naszej sypialni, położyłam klucha na podłodze dałam zabawki a ja myłam okno dachowe ( stałam na stołku) zerkam w pewnej chwili klucha nie widać a słychać wpełzał pod nasze łóżko i wyjść nie może więc musiałam wleźć tam po niego i tak siedzieliśmy sobie razem pod łóżkiem może z 10 min. bo mu się spodobało. A wieczorem pojechałam po starszego syna i czekamy już pod szkołą podchodzi do nas jedna z matek schyliła się i coś tam gada do małego a ten jej okulary z nosa zabrał i nie chciał oddać, taki kluch
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 06:42   #3857
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
To nie działa, próbowałam

łeeeeee

kurcze cenowo masz zagwozdke,
ja tez bym wolala czarny no ale wg mnie grzeje jednak, jasne kolory odbijaja swiatlo,
ja mam ciemne wlosy jak slonce grzeje to dynie mam tak goraca ze az parzy, u blondynek tak nie ma

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

cos mialam odpisywac i zapomnialam bo nadrabialam wieczorem na komorce;/

aaaa
ja daje krowie mleko jakis czas do kaszki mannej i jest ok
ale moj Alek wszystko moze jesc i je takze alergii zadnych nie mamy

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Ja bylam wczoraj obejrzeć te espiro magic i mini. Chcialam magic ale kosz na zakupy jest bardzo mały ale fajnie sie nim jeździ. Szok jaka różnica z tym naszym traktorem wszystko by bylo ok gdyby nie brak miejsca na sprawunki wiec znowu jestem w kropce i boję sie ze mi sie zamarzy jakis za tysiąc zl

wlasnie nie wiem jak z tymi espiro ale teraz wlasnie kuzyna mowila mi z jejkolezanki maja i u kazdej ida szybko kolka...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez isabell12 Pokaż wiadomość
dzień dobry, witam się z rana

mój starszak wrócił już z koloni ale się za nim stęskniłam
ale miała wczoraj dzień z kluskiem, byłam z nim w sklepie i jak płaciliśmy za zakupy posadziłam go na ladzie a ten dorwał lizaki i wysypał wszystkie :d, ( dobrze że ekspedientka była miła-znajoma) i za to dostał w nagrodę jednego, później myliśmy okna w naszej sypialni, położyłam klucha na podłodze dałam zabawki a ja myłam okno dachowe ( stałam na stołku) zerkam w pewnej chwili klucha nie widać a słychać :d wpełzał pod nasze łóżko i wyjść nie może więc musiałam wleźć tam po niego i tak siedzieliśmy sobie razem pod łóżkiem może z 10 min. Bo mu się spodobało. A wieczorem pojechałam po starszego syna i czekamy już pod szkołą podchodzi do nas jedna z matek schyliła się i coś tam gada do małego a ten jej okulary z nosa zabrał i nie chciał oddać, taki kluch
:d

Aleksander
Stary 2014-07-17, 06:42   #3858
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Miki dorwał moją małą torebkę i chodzi z nią po pokoju jak tinki łinki dobrze, że Piotrek tego nie widzi

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
moje dziecko na sniadanie wtrabilo jajecznice z dwoch jajek i zapilo 120ml mleka
wow !!!

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
dzień doberek badzia witaj

jak córka da to piekę biszkopty dziś na tort...
koniecznie pochwal się efektem końcowym, pewnie zrobisz śliczny torcik
Stary 2014-07-17, 06:43   #3859
tassia
Zakorzenienie

chyba marne szanse na nadrobienie tysiac wiadomosci wiec podczytam sobie na biezaco

w niedziele lecimy do no
jakie jedzenie moge wziac dziecku na poklad?
jak wezme butle i kaszke w kartoniku +deserek to mozna czy jak to jest?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 06:52   #3860
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hejo Nadrobiłam po łebkach i historie Agusi o ząbkowaniu mnie przeraziły, bo Ola nadal bezzębna. Jutro idziemy na szczepienie to zapytam, do kiedy powinny te zębole wyjść Jest u nas moja mama w tym tygodniu, więc jakoś nie mam na nic czasu. Korzystam z większej swobody, żeby różne rzeczy pozałatwiać, itp. Zapisałam się na podyplomówkę A w klatce ktoś robi remont i wierci i Ola ma traumę Strasznie krzyczy i cała się trzęsie

Myślę, że jeśli ktoś jest w stanie uśpić dziecko, to je usypia gorezej jak dziecko już wyspane i w pełni sił

dziękuję powiedz mi tylko, czy normalnie Amelkę kąpiesz w wodzie chlorowanej, czy w oddzielnym jakimś baseniku właśnie dla niemowląt?
kciuki za szczepienie, i gratulacje dla ciebie, ja też zamierzam jeszcze się " podszkolić"
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy najlepiej przenieść dziecko do jego sypialni?I kiedy powinno ono przestać jeść w nocy?Moje "mądre" koleżanki w pracy radzą mi,żeby ją przenieść do jej sypialni i przestać jak karmić w nocy,bo ona nie jest głodna,tylko się budzi,bo się budzi,a jak będzie płakać to mam przeczekać i poklepać ją po pleckach itd.ale nie karmić.Boję się,że ona nigdy nie przestanie się budzić na jedzenie i że nigdy się nie przyzwyczai do spania w swoim pokoju:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
z
chyba jak zacznie w miarę przesypiać nocki, a co do jedzenia to dziecko samo chyba się "unormuje" mój je ok. 21 i następny raz dopiero przed 5, ale pije wodę 2x w nocy

Cytat:
Amelce ida gorne jedynki i czuje hard core w kosciach i chyba bedzie miala szparke tak jak B. miala na szczescie sie zeszlo.
no i co raz czesciej probuje stawiac sama pare kroczkow, bo za raczki to juz biegnie prawie ze heh. no i stoi samodzielnie. to sie pochwalilam

tz dzis wraca tylko co z tego jak w moje urodziny jedzie na fuche na caly dzien prawdopodobnie... nie wiem czy sie smiac czy plakac
dal małej, i żeby te zębiska szybko wylazły bo szkoda jak się męczy

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj Bartek śpi u siebie już 3 miesiące a co do nocnego jedzenia to się nie wypowiem bo Mały sam przestał jeść w nocy.

My już po wizycie jest idealnie. Rozwija się wspaniale, hv stwierdziła że mam bardzo mądre dziecko,nie miała się do czego przyczepić. Jestem mega dumna powiedziała że jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem i oby tak dalej waży 11,3 kg i ma 79,5 cm. Mam iść z nim de dentysty bo ma już 6 zębów na kontrolę. Także jestem bardzo zadowolona z wizyty. Aha i mówiła że za 2 miesiące mogę zacząć dawać mu krowie mleko i np zamiast kaszki na mm robić mu na krowim.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A i pochwaliła mnie za to jakie buty mu ubieram
super że wszystko ok z maluchem , wow i przed wami pierwsza wizyta u dętysty

Cytat:
fajne

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie moj tez długo pelzal. Potem wstal, usiadł, a raczkowal na końcu.

oooo masz, ! to my jeszcze mamy szansę na raczkowanie
Stary 2014-07-17, 06:53   #3861
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

zawsze mozesz dokupic sobie siatke na zakupy wieszana na raczkach. jest w rossmanie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 06:55   #3862
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
chyba marne szanse na nadrobienie tysiac wiadomosci wiec podczytam sobie na biezaco

w niedziele lecimy do no
z jedzeniem nie pomoge bo nie latam
ale fanie, zazdorszcze no

Aleksander
Stary 2014-07-17, 06:58   #3863
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Moj w ogole nie pelza. Od dwóch miesięcy przybiera poze do raczkowania i jak stoi. Od 2dni podnosi sie gdzie tylko sie da a ja niedługo odjadę na zawał. Teraz wiem o czym byla mowa jak wasze dzieci tak robiły. Asekuruje go na okrągło cieszę sie ze juz umie sie podnieść. A przemieszcza sie tak ze siada potem pozycja do raczkowania i znowu siada ale juz jest pol metra dalej i tak do celu...

Od dzis leo czai papa! Dwa dni temu byl taki przebłysk jak powiedziałam ze idziemy papa to zaczął machać łapka ale potem juz nie chciał. A dzis cały dzień robimy papa takie to słodkie ze juz troszkę zaczyna rozumieć albo jak mowie niewolno to tez mi sie wydaje ze wie o co chodzi. Tylko ze nie przestrzega tych słów
I tak oto Leo awansował na ostatni poziom w łożeczku nie wiem jak go bede tam układać śpiącego bo my go przekładamy.

Aa i mam zdjecia z sesji,sa słodkie ale moim zdaniem szału nie robią wyszło ponad 50 juz wybrałam ktore wyląduje na ścianie

u nas tez poza do raczkowania jest tylko wystartowac nie umie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Znalazłam sposób na mojego niejadka żeby zjadł choć jeden konkretny posiłek w ciągu dnia: kotleciki ziemniaczane. Raz są same ziemniaki a raz zmieszane z warzywami, rybą albo mięsem. Pan Stanisław kategorycznie odmawia kamienia się łyżeczką - preferuje jeść posiłki tylko rękami, je tak nawet jogurt grecki czy bardzo gęstą kaszkę
Myślałam ze zwariuję - kiedyś jadł i słoiczki i moje obiadki a od pewnego czasu wzgardził słoiczkami ale także moimi zupkami. Jeszcze będę mu smażyć naleśniki pełnoziarniste i zrobię kostkę z kaszy jaglanej żeby mógł sam jeść. Zwariować można. Poza tym dziś przechodzi samego siebie, jest jak bąk... ryczy gdy tylko nie jest na rękach. Znowu mam ochotę wystawić go na allegro

Poza tym kocha borówki amerykańskie. Wcina jedną za drugą, w tym roku są takie duże, dorodne. Potrafi sam zrywać sobie z krzaczka i to tylko te dojrzałe Poza tym nauczył się robić "puk puk" gdy jest ktośw łazience to przez szybę puka. "Papa w ogóle nie kapuje".
Pan Stanisław

Cytat:
zielony

Cytat:
Tża jeszcze nie ma a Leoś tak mi płakał 1h kolejny ząb na widoku
dawno tak nie było, żeby płakał i płakał( dobra przyznaję, trwało to łącznie 10-15minut ale nie wiedziałam co się dzieje i co zrobić
bidulek
Stary 2014-07-17, 07:08   #3864
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
puść mu diisco polo, może się rozbuja

marta aga moja też tak wcina, bywa że w ciągu doby zje800ml mm, oprócz obiadu itp
moja uwielbia disco polo zawsze jej wlaczam jak nie moze zasnac, a marudzi i odplywa w 5min
duzo mleka pije... Julka tylko 440, 2razy dziennie po 220...

Cytat:

wczoraj widzialam babke z espiro magic i nie umiala nim zjechac z kraweznika najpierw zjechala przednimi kolami i zablokowaly jej sie na bruku i musiala wozek dalej noga zepchac
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:08   #3865
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

a co ta kaszka??
ja się zastanawiam czy nie wprowadzać powoli zwykłego Bebika... po jogurcie naturalnym z Bakomy Hubiemu nic nie jest, a np. po serku Bakusiu ma od razu wysypkę... boszzzzz głupiajestem w tym temacie...

a i ja się chwalę, że Hubi zaczął stawiać kroczki przy meblach
https://www.bobovitaUSUŃ.pl/home/pro...elnoziarnista/ jeszcze mam manne i tez serio jest bez cukru.
bakusia bym nie dawala, tam w skladzie moze byc cos co uczula np. jakis barwnik

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-07-17 o 07:10
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:22   #3866
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam się
U nas kiepsko mały obudził się w środku nocy z okropnym płaczem, nawet smoczka nie chciał, na rękach tylko płacz, no masakra. Dałam mu nurofen w syropie i tż go uspał i już spaliśmy do rana. Wstał o 6, troszkę zjadł i maruda mu się włączyła więc właśnie powoli usypia ale coś mu słabo idzie. Mieliśmy dziś jechać na jakąś wycieczkę zobaczymy co z tego wyjdzie

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Tassia ja do samolotu brałam owoc w tubce, gotowe mm w buteleczce zamkniętej do przelania późniejszego, chrupki i sok w jego butelce ze smoczkiem. Leciałam z nim 4 razy i tylko raz nie pozwolili mi wziąć soku. No i takie rzeczy jak właśnie owoc czy krem do pupy musisz mieć w zamykanej torebce na te zatrzaski. Poczytaj na stronie linii lotniczej

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
moja uwielbia disco polo zawsze jej wlaczam jak nie moze zasnac, a marudzi i odplywa w 5min
duzo mleka pije... Julka tylko 440, 2razy dziennie po 220...

wczoraj widzialam babke z espiro magic i nie umiala nim zjechac z kraweznika najpierw zjechala przednimi kolami i zablokowaly jej sie na bruku i musiala wozek dalej noga zepchac
To i tak super moj jak zje kaszę to wyjdzie 120ml mm i wieczorem zje przy dobrych wiatrach 150

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:26   #3867
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

w niedziele lecimy do no
możesz wziąć dla dziecka wszystko do jedzenia co chcesz

ja miałam słoiczki, mleko w proszku, kaszkę w kartoniku, tubki z owocami

A ja będę kupować tule z wkładką dla noworodka dla drugiej dzidzi.
W ogóle musze parę rzeczy kupić, a parę sprzedać.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:31   #3868
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Chciałabym bardzo
Do Krakowa też z wielką chęcią przejechałabym się..Muszę porozmawiać z Tż,to może coś wykombinujemy i przyjedziemy w czwórkę
Nam to obojętne gdzie, byle nie na drugim końcu Polski

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:35   #3869
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Witam się
U nas kiepsko mały obudził się w środku nocy z okropnym płaczem, nawet smoczka nie chciał, na rękach tylko płacz, no masakra. Dałam mu nurofen w syropie i tż go uspał i już spaliśmy do rana. Wstał o 6, troszkę zjadł i maruda mu się włączyła więc właśnie powoli usypia ale coś mu słabo idzie. Mieliśmy dziś jechać na jakąś wycieczkę zobaczymy co z tego wyjdzie

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Tassia ja do samolotu brałam owoc w tubce, gotowe mm w buteleczce zamkniętej do przelania późniejszego, chrupki i sok w jego butelce ze smoczkiem. Leciałam z nim 4 razy i tylko raz nie pozwolili mi wziąć soku. No i takie rzeczy jak właśnie owoc czy krem do pupy musisz mieć w zamykanej torebce na te zatrzaski. Poczytaj na stronie linii lotniczej

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

To i tak super moj jak zje kaszę to wyjdzie 120ml mm i wieczorem zje przy dobrych wiatrach 150
wspolczuje nocki ja z rana tez z Julka spalam bo cos plakala...
co do mleka to nie zawsze zje dwa razy dziennie, czesto druga butle zamieniam jej na jakis deser bo mleka nie chce...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 07:36   #3870
pszczoua
Zakorzenienie

Ja tak na szybko, mam nadzieję że dam radę dziś nadrobić bo Julek rano został użądlony przez osę Takiego płaczu jeszcze nie słyszałam, bawił się na podłodze wtem zaczął strasznie płakać, aż się drzeć momentami i wymachiwać rączką. Wzięłam go szybko na ręce no i spadła z niego ta wstręciucha Miałam serce w gardle, bo sama jestem śmiertelnie uczulona ale na jad pszczoły (różni się składem od jadu osy). Wiem, że to mało prawdopodobne żeby już niemowlę było uczulone (a może nawet niemożliwe) ale wiedząc co ja przeżyłam strasznie się bałam o jego życie Płakał prawie godzinę aż w końcu zasnął u mnie na rękach. Aż się boje co będzie jak się zbudzi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości