|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2612 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
cześć dziewczyny czy można do was dołączyć? właśnie znalazłam wasz wątek jeszcze go nie przeczytałam bo dużo tego jest
![]()
#2613 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
poczwarkah odnioslam sie do sudocremu bo o tym polozna poinformowala. I nie na/stale skleja
![]() ![]() Dzien dobry ![]() Dzis sie witam w 27 tygodniu ![]() ![]() Pospalam do 10-30 omg w koncu ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Witaj magsik napisz cos wiecej o sobie ![]()
#2614 |
Zadomowienie
|
Termin porodu mam na 2 października, jest to moja pierwsza ciąża, ma być chłopiec (mam nadzieję że tak zostanie bo pokój dla dziecka będzie przygotowywany pod chłopca). Imienia jeszcze nie mamy wybranego- mamy zrobiona listę ale nic ona sie nam nie zwęża i pewnie wyjdzie tak, że mały dostanie drugie imię ojca albo będzie spontan. Praktycznie od samego początku ciąży jestem na zwolnieniu. Jeszcze nic dla dziecka nie kupowaliśmy ale już zaczynamy się rozglądać, jak na razie mamy wybrane meble i wózek. Zapisałam się na szkołę rodzenia, wczoraj było pierwsze spotkanie, dużo z niego nie wyniosłam bo było bardziej organizacyjne. Jeśli chodzi o szpital to sie zastanawiam, jak na razie wchodzi w grę ten w miejscowości co mieszka ale on nie cieszy się dobrą opinią i ewentualnie dwa w Wawie. Może napiszcie co chciałybyście jeszcze wiedzieć
![]()
#2615 |
Raczkowanie
|
slomka ja tez mialam taka wizyte w szpitalu, polozna pokazywala pokoje jednoosobowe z kacikiem do pielegnacji dzidziusia noi tez jest mozliwosc dostawienia lozka dla meza na caly okres pobytu w szpitalu. Normalny porod 3 dni a cesarka 5 ale tez patrza na stan pacjentki czy bardzo wymeczona, czy daje sobie rade
![]() ![]() Mam tez spotkanie z anestezjologiem zeby porozmawiac i zdecydowac czy chce znieczulenie. A termin daja taki tydzien pozniejszy niz w pl i jak nie urodze do tego czasu to chyba juz wtedy zglaszam sie i wywoluja porod. To po to zeby sie nie stresowac ze sie jeszcze nie urodzilo a juz po terminie. Noi co, u mnie nie nacinaja krocza... Nie wiem czy to dobrze czy nie. Czy wybieralyscie juz posciele dla maluszkow? Moze macie cos do polecenia? Edytowane przez anasiia Czas edycji: 2014-07-17 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Maminki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nowa8686- Gratuluję kolejnego tygodnia ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Nowa ![]() ![]() Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-07-17 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 10 głębokich zalecam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysprzątałam łazienkę i padam na twarz. Pasowałoby coś zjeść ale jakoś nie mam na nic ochoty... Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejną rzeczą o której wspominała to kąpanie niemowlaka. Na początku to do nas należy decyzja czy w ogóle będziemy kąpali, bo małego niemowlaka nie trzeba codziennie kąpać ze względu na kikut. Mojej szwagierce położna w Niemczech powiedziała, że w ogóle dziecka nie kąpać do momentu aż ten kikutek nie odpadnie. I o dziwo, dziecko cały czas pachniało mimo, że nie kąpane. Pierwszy raz kąpali dwa tygodnie po porodzie. Co szpital to inne metody chyba.
![]() |
#2622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już sama nie wiem jak to jest z tym kąpaniem. Słyszałam różne opinie, jedni mówią żeby kąpać drudzy, że co kilka dni żeby warstwy ochronnej nie niszczyć :/
Nasz wielki dzień 21.05.2011r. 23.09.2014 Michałek Edytowane przez magsik Czas edycji: 2014-07-17 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | ||
in the dark of night
|
Cytat:
oooo to to, też spotkanie z anestezjologiem mam, to bardzo przyjemne, takie poczucie komfortu psychicznego, że dnają o każdy szczegół, o to, żeby kobieta czuła, że ma pod kontrolą wszystko i przyjedzie do szpitala bez stresu co ze znieczuleniem, jakie itp itd. no i jeszcze ten las za oknem pokoju do karmienia, normalnie stałam jak wryta, na spotkaniu było chyba ze 30 par z brzuszkami, a ja wlazłam do tej sali i paczałam w dal ![]() mam nadzieję, że kiedyś to będzie możliwe również w Polsce, bo jak czytam czasem co się gdzieś dzieje to nóż w kieszeni się otwiera... Cytat:
spróbuj z kocem, polarowym najlepiej bo lekki ![]() ![]() Magsik ![]() ja jeszcze o pościeli nie myślałam... na początek tylko prześcieradło będziemy mieć, na pościel jak dla mnie za wcześnie ![]()
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-07-17 o 12:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do niekąpania, to wydaje mi się, że to zależy też od pory roku. Jak urodzimy w październiku, to może na początku faktycznie wystarczy przemycie pupci i fałdek, ale jak urodziłam Łucję w upały, to nie było mowy, żeby jej codziennie nie kąpać, bo się poprostu pociła i kleiła wieczorem. Myślę, że jej taka kąpiel dawała ulgę od gorąca. Jak tak piszecie o warunkach szpitalnych, to mam wrażenie, że mieszkam w kraju trzeciego świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zadomowienie
|
w szpitalu w moim mieście w ogóle nie ma znieczulenia zewnątrz oponowego jest tylko gaz i jakiś tam narkotyk, co nie bardzo mi się podoba
#2626 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() na razie zajmuję się szukaniem kombiaka na jesień, odsuwam plany porodowe i kminienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zadomowienie
|
O kąpaniu też słyszałam, że nie trzeba codziennie. Chociaż przyznam, że jednak będę praktykowała codzienną kąpiel jak przy pierwszym dziecku.
Maluszek cały dzień w pieluszce, często w siuśkach i kupce... ja bym się w takiej sytuacji czuła mega niekomfortowo ![]()
#2628 |
Zakorzenienie
|
Wyjdzie w praniu z tym kąpaniem
![]() ![]()
#2629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy wybierałyście już materacyk do łóżeczka? Koleżanka mówiła mi,że ma być kokosowo-gryczany, a pan w sklepie,że kokosowo-kokosowy. No i teraz bądź mądry ![]()
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Magsik kupujesz co uwazasz za/sluszne. Nic nie musi byc. Tu dziewczynki kupują lateksowy, ja kupilam kokos, pianka, kokos a ktos inny kokos pianka gryka. Musisz poczytac i sama podjac decyzje
![]()
#2631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() a co do materacyków to na początki chciałam grykę-kokos ale ostatecznie będę brać lateksowy taki antyalergiczny, przewiewny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Rozeznanie
|
Ja kupię piankowy albo lateksowy, jeszcze nie zdecydowałam dokładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Raczkowanie
|
lilotka ja we francji jestem
slomkau mnie podobno palmy sa za oknem ale nie widzialam bo bylam zaaferowana szpitalem pokojami itd ![]() Co do kapieli to mam znajoma w holandii i tam maja jeszcze inne podejscie. Pepka nie zaklejaja nie psykaja niczym- ma sam odpasc. Oczywiscie podczas kapieli zanurzaja calego dzidziusia lacznie z uszami( gdzie podobno w pl mowia zeby uszu nie moczyc). Znajomej maly ma teraz 3 mies,pepuszek odpadl pieknie po kilku dniach a niczym nie smarowala ani nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() u nas na początku się nie kąpie malucha, robi to położna jak przychodzi ![]() ![]() ![]() kiedyś oglądałam bodajże DDTVN i były takie cykle o różnych matkach na świecie, gdzieśtam maluchom podaje się do picia wodę w butli, w PL to położne by pewnie zjadły za to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
in the dark of night
|
ja też nie widzę w tym nic złego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Rodzice moi pojechali wczoraj, ja jeszcze teściów nawiedziałam, więc niebardzo mogłam Was śledzić ![]() ![]() Na 17 SR, dzisiaj o porodzie w wodzie, więc lecem robić notatki ![]() Słomka jak poczytalam standardy szpitala to tylko pogratulować, ehhh a u nas? Jak Ci się trafi ![]() Powiem Wam szczerze, że mnie to irytuje, mniej się boję tych bóli co właśnie niewiadomego jak to się potoczy, czy mąż będzie przy mnie, czy będzie miejsce, czy po porodzie się ktoś nami zajmie, pokaże jak się dzidzią zająć.....nienawidzę szpitali brrrrr Co do kąpieli malucha, ja zamierzam codziennie, chociazby z tej przyczyny, że maluchy lubią rutynę. Wiadomo, że nie zawsze wyjdzie, ale jak się przyzwyczai, że po kąpaniu spanie to możliwe, że fajnie załapie jakiś rytm dnia i zasypiania. A z tym kikutem pępkowym to też różne rzeczy wyczytałam, jedni - absolutnie nie moczyć ileś tam czasu, drudzy moczyć można, tylko osuszać. Tak samo z pielęgnacją. Spotkałam się nawet z opinią, że nie robić NIC, a samo odpadnie (podobno nawet szybciej niż smarowany). I w sumie to już sama nie wiem jak to pielęgnować. Co do materaca to też nie wiem, chciałam gryka-kokos, potem lateks, teraz znowu myślę o gryka-kokos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Coffee masz racje z tą rutyną. Ja na początku będę kąpała tylko jak będzie taka konieczność co dwa/trzy dni (aż ten pępek odpadnie) a potem codziennie ![]()
![]() |
#2640 |
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę tych warunków w szpitalach za granicą. Koleżanka rodziła w Holandii i jak wkleiła na fb zdjęcie z domu narodzin (bo to nawet nie szpital był) to pozazdrościłam.
I bez niego możesz puścić ![]() ![]() ![]() O to czekam na relację ![]() Co do kikuta to ja też niewiele przy nim robiłam. Przemywałam na łączeniu gdzie zaczynał odpadać gazikami Leko i tyle. Odpadł bodajże po 6 dniach. Na pewno po mniej niż tygodniu było po wszystkim. Wiem, że teraz od gazików się odchodzi, a stosuje Octenisept. Przyznam, że sama nie wiem jak robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.