|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Ale akurat tego badania nie pokrywa bo uwazaja ze jest minimalny % przypadkow gdzie dochodzi do zarazenia i to praktycznie sie nie zdarza. Wiec albo sie robi na wlasna reke i sie placi albo sie nie robi wcale. I nikt w szpitalu nie zwraca na to uwagi jak sie tego nie ma. Ja mam nadzieje ze wyniki beda szybko bo to jedna rzecz ktora sie martwie ![]() Ja tez mam od ponad tygodnia ciagly bol brzucha, wykonczyc sie idzie bo nawet zmiana pozycji nic nie daje, ale ginka wczoraj mowila ze to normalne na tym etapie, ale u mnie np. jak mialam taki bol to okazalo sie ze mam skurcze. A brzuch boli Cie caly czy tylko w jednym miejscu? Mnie strasznie boli na samym dole, mam taki ucisk ze chodzic nie moge, najgorzej jest jak do tego jeszcze dochodzi ze brzuch mi twardnieje wtedy to w ogole wytrzymac nie idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Mrahahahhahahahahahhaha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy gotowaniu obiadu pierwszy raz mnie cały brzuch zabolał... dziwne uczucie. Do tej pory tylko podbrzusze i spojenie łonowe bolało. Dziewczyny przy porodzie boli podbrzusze czy cały brzuch? Jak te skurcze wyglądają? Nie wkręcam sobie żadnego porodu, tak dla jasności ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |||||||
Rozeznanie
|
:The Fall
![]() Teraz wieczorami siedzą na swoich tarasach i nie muszą nawet tv łączać, bo mają atrakcje, w postacie sfrustrowanej ciężarnej, A ja mam włoski temprament chociaż blond włosy, i jest mi mega cięzko wrzeszczeć po cichu. Po ostatniej awanturze, mój przesympatyczny sąsiad w windzie, zapytał mnie czy wszystko w porządku i czy może mi jakoś pomóc, że zawsze mogę zapukać do nich...i że taka ładna kobieta nie powinna się denerwować, zwłaszcza w takim stanie..." ![]() Cytat:
Ja padłam i spałam jak zabita do 7, obudziłam się cała mokra i zmęczona, ale mrożona kawka postawila mnie na nogi i dzisiaj czuję się dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fem trzymam kciuki i daj znać co z Maluchem bo mam podobne obawy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jestem po wizycie na Karowej, rece i nogi opadaja, ale najwazniejsze, ze zbadała mnie lekarka niemiła ale wazne ze nie jest zle. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przekaż jej proszę od nas, że trzymam za nią kciuki i za jedzenie Kornelki i że pozdrawiamy ją gorąco! ![]() A Kornelka jest przesłodka! Wygląda jakby się uśmiechała ![]() ![]() Dziewczyny, zaciuszkowałam komodę. Ledwo mi się te rzeczy pomieściły, a chcę tam jeszcze dać pieluchy tetrowe...Całe szczęście, że kupiliśmy łóżeczko z szufladą, to schowam tam kombinezony, pościel, kocyki itp...I chyba i tak się nie pomieszczę ![]() Na co takiemu małemu dziecku tyle rzeczy!!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czytałam też o przypadkach zakażenia mimo podania nawet leku także i takie rzeczy się zdarzają niestety więc ja też mam cały czas stresa z tego powodu... Mi tylko lekarz mówił, że około 30% kobiet w ciąży ma tą bakterię... Jak dla mnie to dosyć sporo... Trzymam kciuki, żeby się nic nie rozkręciło zanim nie odbierzesz wyniku badania ![]() Co do mojego bólu to nie cały tylko na dole brzuch mnie boli... Ciężko przez to nawet normalnie siedzieć a jak wstaję to tak promieniuje... No i krocze też mnie boli od wczoraj, jak chodzę to kłuje... Skurcze to chyba nie są skoro ból jest ciągły nie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Tz mi wlasnie wyslal zdjecia swojej kolezanki z pracy ktora urodzila w 32 tygodniu
![]() Okazuje sie ze tutaj w szpitalu w dniu wypisu przychodzi fotograf i placisz 200 euro i robi Ci sesje dostaje sie 40 pocztowek i album z 15 zdjeciami. Mam nadzieje ze bedzie sie mozna umowic z nim tydzien po wypisie bo jakos sobie niewyobrazam nieumalowana, wykonczona dac sobie zdjecia robic a w szpitalu przeciez nie bede sie malowac albo dzwonic do Tz zeby mi jakies ladne ciuchy przywiozl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Napatrzyłam się na przypadki posocznicy (co prawda u dorosłych) na praktykach! Naprawdę ciężkie widoki...i to nie u jakichś brudnych meneli... Cytat:
Kurcze, 30% to 1/3..więc nie aż tak mało. Chyba, że w Polsce te paciorkowce się zasadzają na ciężarne, a za naszą zachodnią granicą je jakoś kontrolują ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja juz sama nie wiem, ja jak mialam ciagly bol to mi sie pokazaly skurcze co 3 minuty nawet nie pomyslalabym ze mam skurcze bo myslalam ze to zwykly bol brzucha i jak polozna powiedziala ze dzis urodze to bylam w szoku bo myslalam ze nie ma skurczy itd. za to jak drugi raz trafilam do szpitala z klociem i wiekszym bolem to mi sie tylko 6 skurczy pokazalo w ciagu 30 minut, chociaz wydawalo mi sie ze teraz tez mam co 3 minuty i ze sa silniejsze a nie mialam praktycznie wcale wiec ja sie nie znam ![]() Powiedziala mi ginka przy wypisie ze skurcze te wlasciwe obejmuja caly brzuch i ze rozpoznam je po tym ze jak np. bede czytala ksiazke na glos to jak zlapie mnie skurcz nie bede mogla wydusic z siebie ani slowa z bolu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwalę się co mi dziś przyniósł kurier ze smyka ![]() ![]() IMG_20140717_112946.jpg
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co znowu zrobili lub powiedzieli ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justa zastanawiam się o co chodzi z tym GBS-em, bo 2 m-c temu miałam robiony posiew i był negatywny, a teraz wyszło pozytywnie. Ginka dzisiaj mi powiedziała, ze tak moze byc, ze w ciagu jednego dnia moze sie to zmienic. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super sie prezentuje ![]() zrob zdjecie jak Tz przymocuje calosciowo bo pewnie fajnie bedzie wygladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam na jej liście, wiec nie wiem w czym problem. Powiedziłam co myślę i się nie przejełam, przy okazji powiedziłam też co myślę o poradni w ramach patologi. Stwierdziła, że to nie możliwe, żeby skretarka odbierała tel i że konsultacje miałam z oddziałową. Byłąm spokojna, ale stanowcza, wiec Pani się uspokoiła i zeszła z tonu. Zbadała mnie, obejrzała wszystkie wyniki, stwierdziła, że nie jest najgorzej, że faktycznie muszą to być błedy dietetyczne, że musze koniecznie zpaisywać co je i za tydzień przyjść ale ok. 15 jak przyjmie wszystkie swoje stałe pacjentki, bo ona leczy głownie przewlekłe chore pacjentki. Musze zrobić badania i iść na usg, bo te sprzed 1,5 m-ca jest wg niej ok. Ważne, że jest chyba ok z Małą. Nie chcę tam rodzić, mają za duże obłożenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Faceci też "noszą" tą bakterię tak apropo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() czyli dała Ci skierowania? Jezu, i jeszcze się bedziesz stresować tą babą.. współczuję.. ale może ona Ci chociaż pomoże ![]() Zaczarowana zrobię zdjęcia ogarniętego pokoju ![]() ![]() ButterBear, chyba Ty pisałaś o hennie - myślisz, że mogę zrobić tydzień przed terminem? Pierwszy raz bym szła i nic nie wiem ![]()
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze zachowalas nerwy na wodzy. ![]() ![]() No tak to jest najwazniejsze zeby z mala bylo wszystko w porzadku. A bierzesz jakis inny szpital pod uwage ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Rozeznanie
|
No akurat nie jego wina, juz od dawna zyje jak dziewica. Ciężarna dziewica. Nigdzie nie ma info skad sie to bierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
karuzelka fajna - ja jeszcze nie mam. Jak myślicie czy powinnam kupić już dla noworodka? bo jak wiecie ja mam jeszcze kołyskę. ja chciałam taką z misiami pluszowymi przebranymi na pszczólki... zaczarowana - fajny Twoj leżaczek - ja chcę TAKI A co do lampy to nie ma nigdzie z kubusiem puchatkiem, a spodobała mi się taka z hipkiem
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-07-17 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Fantastyczny! Nie widziałam jeszcze takiego. To nowy? Bo kiedyś wklejałaś chyba tylko matę?
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Twojej teściowej to brak słów, ale samo zycie. Jesli ciebie to pocieszy, to ja tez nie mam na kogo liczyc. Nie mam własnej rodziny (same chłopy ostały), tesciowa chora i wg niej zaproszenie na obiad to powód do wielkiej wdziecznosci itd. Wiem, że gdyby mi sie cos działo to jestem skazana na tz, który akurat mnie ostanio zawodzi tzn stara sie tylko mu nie wychodzi ;-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daisy ta karuzelka z misiami fajna, ale odradzają na forach, bo ma pastelowe kolory, których dziecko nie zauważy.. Nie wyświetla mi się ten Hipcio.. ![]()
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj info z neta: Bakteria prawdopodobnie pochodzi od zwierząt. Do zakażenia dróg rodnych zwykle dochodzi z przewodu pokarmowego, czyli kolonizacja szerzy się z odbytu na drogi rodne. Kobiety zakażają się drogą pokarmową, np. niepasteryzowanymi produktami mlecznymi. Szacuje się, że znaczny odsetek, bo aż 10-30% ciężarnych jest zakażonych GBS. Za czynniki ryzyka nosicielstwa GBS uznaje się np. otyłość i pracę w ochronie zdrowia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ach bo widzisz ja gdzieś wyczytalam albo w tv mówili w jakims programie, że kolory mają być pastelowe, bo jaskrawe za bardzo działają na oczka dziecka, które są jeszcze nie przystosowane - a nie już wiem to mówili na warsztatach!!! i bądź tu mądry teraz! ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co juz cos wypatrzyl ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | ||
Zadomowienie
|
Kornelia- sliczna dziewczynka. A co do porodu - najważniejsze że się wszystko dobrze skończyło.
Cytat:
![]() Ja pamietam że ból był taki jak przy okresie (tylko zdecydowanie większy). Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.