Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 12:08   #1921
Paulinkus
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
którego z ziaji używasz? może i ja bym spróbowała
Zielonego to jest chyba pokrzywowy i fioletowego lawendowy na zmiane zeby mi wlosy sie nie przyzwyczaily. Jeden jest wlasnie do przetluszczajacych sie a drugi bodajze przeciwlupiezowy. Osobiscie jestem zadowolona. Lubie kosmetyki z ziaji do tego sa w przystepnej cenie :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-17, 12:40   #1922
Basjenia
Zadomowienie

ja sobie chwale najtańsze polleny lub Joanny.czarna rzepa,brzoza i lipa.tylko nie pamiętam który na co. mój fryzjer zawsze mówił że najlepszy najtańszy familijny z biedry.bo ma w sobie mało chemii która oblepia włosa
osobiście używam te co wymieniłam wyżej lub drogeryjne dm (niestety nie dostępne w pl) ale pamiętam że na początku pani w zielarskim polecdiła mi fitomed tylko na wypadające-pomógł
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:00   #1923
mysza88
Rozeznanie

wiecie co jak tak czytam te wasze opowieści o wspólnych porodach to jakoś tak łatwiej mi o tym myśleć bo dotychczas jak tż wspominał że chce byc przy porodzie to zniechęcałam go jak się tylko da :P a moze to i lepiej, że będzie przy mnie. w końcu to wspólne wydarzenie
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:13   #1924
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
A wiadomo, co powoduje taką napiętą macicę? Albo czym może skutkować? Moja koleżanka - jest teraz w drugiej ciąży - miała i w pierwszej, i teraz dokładnie (chyba ) to samo - za twardy brzuch. Poprzednią ciążę donosiła bez problemu, teraz też planuje
A szyjkę masz chyba rekordową. Tzn z mojego punktu widzenia - a nie mam porównania, bo i skąd ale ja mam 3,75 cm i jest ponoć w normie =)
No właśnie nie wiadomo mam brać nospe 3x1 magnez 2x1 i urosept 3x2 oprócz tego łykam jeszcze milion innych rzeczy wychodzi na to, że co godzinę musze coś brać... Lekarz mnie nastraszył, że jak nie przejdzie do przyszłego tyg, to czeka mnie oddział, bo może dojść do porodu nie wiem co to za lekarz, mój jest na urlopie i nie wiem czy mu wierzyć kurde.. moja ginekolog poleciła mi w zastępstwie swoją koleżankę i zastanawiam się czy nie pójść do kontroli do niej.. W ogóle ten gin, był bardzo zdziwiony, że nie miałam wymazu z pochwy !! powiedział, że przez takie zakażenia może dojść do pęknięcia czegoś.. zrobił mi to i wyniki za tydzień, a ja słyszałam, że ten wymaz robi się w ost. trymestrze żeby dziecko przy porodzie się czymś nie zakaziło, a nie że na samym początku, na początku to tylko cytologia z tego co wiem

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy ! We wtorek ugryzla mnie w stopę pszczoła i dalej mam spuchnieta pokrzywke ;/ niby alergii nie mam ale czy to nie dziwne ze dalej się trzyma ? Kurcze tyle lat juz mnie nic nie zarlo ze nie pamiętam jak się z tym obchodzić :p bo do lekarza to chyba bez przesady... ;d
A mnie ugryzł komar miesiąc temu i nadal mam ślad

Obroniona !! udało się na 5 .
Martwi mnie tylko ten mój brzuch i słowa tego lekarza, że to takie groźne, kurde.. tak mnie nastraszył, że jak teraz urodzę to dziecko nie ma szans i w ogóle.. a potem zachwalał, że szyjka długa, a potem znowu, że niebezpieczne.. kurde czy ja będę musiała leżeć do grudnia ? .
W ogóle dziewczyny bardzo Wam polecam owsiankę firmy nesvita do zalania wodą! poleciła mi ją rodzinna, jakby kiedyś nie było czasu na śniadanie, to takie szybkie i zdrowsze w smaku pyszne, ma suszone owoce, płatki owsiane.. mniam mniam, zalewa się wodą i czeka, po czym można szamać

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:23   #1925
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiadomo mam brać nospe 3x1 magnez 2x1 i urosept 3x2 oprócz tego łykam jeszcze milion innych rzeczy wychodzi na to, że co godzinę musze coś brać... Lekarz mnie nastraszył, że jak nie przejdzie do przyszłego tyg, to czeka mnie oddział, bo może dojść do porodu nie wiem co to za lekarz, mój jest na urlopie i nie wiem czy mu wierzyć kurde.. moja ginekolog poleciła mi w zastępstwie swoją koleżankę i zastanawiam się czy nie pójść do kontroli do niej.. W ogóle ten gin, był bardzo zdziwiony, że nie miałam wymazu z pochwy !! powiedział, że przez takie zakażenia może dojść do pęknięcia czegoś.. zrobił mi to i wyniki za tydzień, a ja słyszałam, że ten wymaz robi się w ost. trymestrze żeby dziecko przy porodzie się czymś nie zakaziło, a nie że na samym początku, na początku to tylko cytologia z tego co wiem
ja miałam robioną tylko cytologię, żadnego wymazu z pochwy nie. W ogóle lekarz o tym nie wspominał - myślę, że w takich sprawach co lekarz, to inna praktyka.
Jak nie jesteś przekonana do opinii tego lekarza - poszłabym do tej, którą poleciła ci Twoja lekarka… Może do niej większe zaufanie będziesz mieć. Zresztą - przy takich diagnozach dodatkowa opinia wg mnie nie zaszkodzi.

Ja też w następnym tygodniu idę do kolejnego lekarza, w sumie już do 3 - a licząc z przypadkową lekarką, która mi ciąże znalazła, to 4, a nawet do 4,5 bo jedna z lekarek zawsze prosi swojego kolegę do konsultacji także spoko, na pewno nie zaszkodzi =)

No i gratulacje piątki
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:30   #1926
Paulinkus
Zadomowienie

Aaaaleee mi sie nie chce uczyc!!

Stary 2014-07-17, 13:33   #1927
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja sobie chwale najtańsze polleny lub Joanny.czarna rzepa,brzoza i lipa.tylko nie pamiętam który na co. mój fryzjer zawsze mówił że najlepszy najtańszy familijny z biedry.bo ma w sobie mało chemii która oblepia włosa
osobiście używam te co wymieniłam wyżej lub drogeryjne dm (niestety nie dostępne w pl) ale pamiętam że na początku pani w zielarskim polecdiła mi fitomed tylko na wypadające-pomógł
ja używałam Joanny, bo dziewczyny analizujące składy poleacły, ale teraz coś pozmieniali, dodali jakieś syfy, bo ani mi się włosy po tym nie układały i skóra głowy swędziała :/
z szamponów i żeli używam Alterry Rossmanowskiej, bo składy ok - naturalne kosmetyki i nic się ze skórą nie dzieje

Cytat:

A mnie ugryzł komar miesiąc temu i nadal mam ślad

Obroniona !! udało się na 5 .
Martwi mnie tylko ten mój brzuch i słowa tego lekarza, że to takie groźne, kurde.. tak mnie nastraszył, że jak teraz urodzę to dziecko nie ma szans i w ogóle.. a potem zachwalał, że szyjka długa, a potem znowu, że niebezpieczne.. kurde czy ja będę musiała leżeć do grudnia ? .
W ogóle dziewczyny bardzo Wam polecam owsiankę firmy nesvita do zalania wodą! poleciła mi ją rodzinna, jakby kiedyś nie było czasu na śniadanie, to takie szybkie i zdrowsze w smaku pyszne, ma suszone owoce, płatki owsiane.. mniam mniam, zalewa się wodą i czeka, po czym można szamać
ja nie miałam żadnego wymazu, nawet cytologii nie miałam, będę miała za tydzień na wizycie.

co to znaczy, że masz twardą macicę? napina ci się często czy co?

mojaj siostrze i pierwszą i drugą ciążę mocno się napinała, w Irlandii traktowali to normalnie, jako coś naturalnego, a w Polsce siali panikę, położyli na oddział, dali jakieś leki po których ręce jej się trzęsły, część lekarzy twierdziła, że te leki w ogóle na skurcze macicy nie działają. Do tego dostawała jakieś zastrzyki w brzuch, faszerowali ją magnezem. Dodam, że nic nie pomagało.
Zarówno pierwsze jak i drugie dziecko urodziła tydzień po terminie i wszystko było ok
Stary 2014-07-17, 13:34   #1928
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
ja miałam robioną tylko cytologię, żadnego wymazu z pochwy nie. W ogóle lekarz o tym nie wspominał - myślę, że w takich sprawach co lekarz, to inna praktyka.
Jak nie jesteś przekonana do opinii tego lekarza - poszłabym do tej, którą poleciła ci Twoja lekarka… Może do niej większe zaufanie będziesz mieć. Zresztą - przy takich diagnozach dodatkowa opinia wg mnie nie zaszkodzi.

Ja też w następnym tygodniu idę do kolejnego lekarza, w sumie już do 3 - a licząc z przypadkową lekarką, która mi ciąże znalazła, to 4, a nawet do 4,5 bo jedna z lekarek zawsze prosi swojego kolegę do konsultacji także spoko, na pewno nie zaszkodzi =)

No i gratulacje piątki
No właśnie, ja mam zaufanie do swojej lekarki, ale do innych już średnio, pamiętam jakie miałam przeboje przy mojej torbieli krwotocznej na jajniku lewym, cholerka, wszyscy już chcieli mnie ciąć straszyli jakimiś potworami, tylko moja gin mi zaleciła spokój, oczekiwanie na rozwój sytuacji i dokonała wszelkich starań by sprawdzić czy to nie jest nic groźnego.
A ten lekarz wczorajszy mega mnie nastraszył, naprawdę same groźne słowa, rzeczy.. zupełnie inaczej niż moja dotychczasowa, która zawsze uspokaja i mówi, że wszystko na pewno będzie ok, taka optymistka. Wiem, że czasem lepiej znać prawdę najgorszą, ale po co już mnie straszyć porodem, skoro moja szyjka nawet się jeszcze nie skraca ( mam nadzieje, że tak zostanie). Faktycznie przejdę się jeszcze do innego skonsultować sytuację, chociaż każdy chce od razu robić usg w efekcie moje dziecko jest ciągle na ekranie i świeci siusiakiem .

minka- Szczerze to usłyszałam, tylko że jest bardzo napięty brzuch.. i że to niedobrze. Nawet nie czytam w necie o co chodzi, bo padne na zawał pewnie i od razu mnie z gÓgle wyślą na porodówkę .

W ogóle to ja byłam w klinice której stosuje się in vitro i lekarze też mają głównie pacjentki po in vitro, Linka kiedyś mówiła, że tam są nieco inne procedury i rygory, powiem szczerze, że dało się odczuć.. ale można też było się poczuć swobodnie, bo lekarze naprawdę NICZEGO nie pomijają, stąd też się zastanawiam że może to po prostu takie trochę 'przeczulenie' u tego lekarza

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-17 o 13:43
Stary 2014-07-17, 13:59   #1929
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Ja dziś od samego rana na nogach, pojechałam zrobić wyniki i niedługo jade je odebrać ciekawe co tam wyjdzie:/
Mnie też tak strasznie włosy wypadają, niby zrobiły się bardzo gęste ale co z tego jak tak lecą z głowy że chyba niedługo nic mi nie zostanie
Moje paznokcie strasznie się teraz poprawiły a to za sprawą tej odżywki z Eveline 8w1 także też ją polecam, używam jej jako bazy pod lakier do paznokci
Lolcia to rzeczywiście ten lekarz Cię nastraszył ale lepiej skonsultuj to z innym ginem, w google to nie ma co zaglądać bo tam tylko można sobie wyszukać różne choroby i załapać doła!

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:00   #1930
LoLcIa123
Zakorzenienie

Kiedyś się śmiałam, że co by nie wpisać w google to wyjdzie ciąża albo rak..a teraz jak już jestem w ciąży to wole nie wpisywać nic, bo wiadomo co mi zostało hah .
Dziewczyny a czy młody może mnie już boleśnie kopać w pęcherz? bo czuje bum i ból pęcherza, bum i znowu a potem spokój..

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-17 o 14:05
Stary 2014-07-17, 14:08   #1931
basiabasia989
Rozeznanie

Witam się już w 17 tc nie bijcie, że mnie tak długo nie było...musiałam odpocząć.

Zabrałam się na nadrabianie ale 40 stron chyba nie ogarnę, może po troszeczkę chociaż spróbuję. Byłam teraz na zwolnieniu 2 tygodnie i właściwie je przespałam, coś mi było jakieś dziwne osłabienie, że w momencie zalewał mnie zimy pot, serce mi biło jakby chciało wyskoczyć, mroczki przed oczami i nie byłam w stanie na nogach ustać, ale wyniki morf i mocz ok, cukier i żelazo też i inne wirusowe też ok...podobno ciąża mi nie służy i tyle - to opinia internisty bo gin była na urlopie. Wizyty mam w poniedziałek i środę to się dowiem co tam z maleństwem.
Brzuszek mi podrósł, że już ciężko go schować już teraz jak wyjdę po schodach na piętro to jestem zmachana i zdyszana, aż się boję co będzie za 2-3 miesiące. Wtedy chyba tylko dźwigiem
Stary 2014-07-17, 14:21   #1932
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Basiu chyba Cie sciagnelysmy tutaj myslami, bo juz zaczęlysmy sie martwic przy takiej pogodzie chyba wszystkim nam ciezko i duszno ;/

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:29   #1933
Suqub
Zakorzenienie

Ja dziś ledwo co na IV piętro się wgramoliłam. Aż nie poznaje siebie, ze tak ciężko mi to idzie.

Paprika!! Porównanie do Kopernika idealne. Też mam taki problem. W grudniu scielam na boba a teraz chce aby odrosly bo lepiej w dłuższych się czuję. Parę lat temu tak mnie fryzjerka ścięła, że dobre pół roku chodziłam w związanych włosach bo inaczej wstyd było się pokazać.

basia Ty nas tak nie strasz
U mnie mąż nie jest przekonany do tego aby być przy porodzie a ja Go zmuszać nie bede.

za wizyty

A i jeszcze miałam zapytać. Chodzi o ruchy dziecka. Lekarzowi mówiłyście o tych porządnych kopniakach czy o tym lżejszym smyraniu?

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-07-17 o 14:36
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:45   #1934
basiabasia989
Rozeznanie

Wybaczcie ale nie byłam w stanie nawet komputera włączać, telefonu też nie brałam do ręki. Leżałam i zdychałam.

Co do odżywki Eweline 8w1 też stosuję, chociaż ostatnio mam inną wersję coś o paznokciach twardych jak diament, tak raz w tygodniu pod lakier żeby się dłużej trzymał, jak mam dobry lakier to i dwa tygodnie się trzyma chociaż w ciąży mam teraz bardzo mocne paznokcie, czego nie mogę powiedzieć o włosach tylko uważajcie na tą odżywkę...ja jej używam od ponad roku pod lakier jedna warstwa czasem dwie i nic się nie dzieje, w pierwszym trymestrze trochę ograniczyłam ze względu na ten formaldehyd -strasznie śmierdzi ale były przypadki, że dziewczyny używające jej tak często jak piszą na opakowaniu miały mocne problemy potem z paznokciami! Zdjęcia tych paznokci odrażające...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

tylko dla odważnych! podejrzewam, że dziewczyna może była uczulona na któryś składnik, inaczej wycofali by go z produkcji, ja używam jak mówiłam i jest ok

http://www.urodaiwlosy.pl/2013/07/zm...o-kuracji.html

Edytowane przez basiabasia989
Czas edycji: 2014-07-17 o 14:41
basiabasia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:48   #1935
Linka1984
Zakorzenienie

Hej

Właśnie wrocilam ze sklepu z męzem..chcieliśmy odswiezyć mieszkanko przed pojawieniem się córci..zaszaleliśmy..kupi liśmy już farby do naszej czesci i kącika małej..a nawet meble...takze zamówione są : szafa , komoda i lozeczko dla szkrabka
Mimo wszystko w bardzo neutralnych barwach..tj biały + seledyn

W poniedzialek mam połowkowe wiec stresik mnie łapie czy wszystko w porządku...raz czuje ją a potem 2 dni nic..a już koniec 21 tc

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:59   #1936
doloresd
Wtajemniczenie

LoLcIa123 gratulacje piątki .

A ja dzisiaj na obiad zrobiłam łososia w cieście francuskim - mniam
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:04   #1937
Kasiulka07
Raczkowanie

Basia to dobrze że u Ciebie wszystko w porządku
No a te zdjęcie z tymi paznokciami fuj okropnie to wygląda! Mam nadzieje że u mnie nic takiego nie nastąpi, używam jej już prawie pół roku i widzę ogromną poprawę
Linka to zakupy Ci się udały połączenie bieli i seledynu zawsze mi się podobało:-D

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 15:07   #1938
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
W poniedzialek mam połowkowe wiec stresik mnie łapie czy wszystko w porządku...raz czuje ją a potem 2 dni nic..a już koniec 21 tc
Ja sie stresuje bo w ogole nic jeszcze nie czuje :-( stresik mnie powoli bierze.

Czytalam ze ruchy czujesz nieregularnie bo mala ma duzo miejsca by fikac takze to normalne ze raz je wyczuwasz a raz nie.

Stary 2014-07-17, 15:10   #1939
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
u mojej Amelki w przedszkolu też nie ma Emilki Amelka niby takie popularne, ale też nie ma żadnej innej za to są 3 Zuzie i 3 Julki

a u mnie w rodzinie męża jest i Amelka i Zuzia i Emilka i Klaudia i Maja to odpada a z chłopców ktoś o Nikodemie pisał - też już jest. I Ania i Kasia i Kuba i Ola, Szymek, Arek, Maciuś...

moje dziecko to będzie Kacper / Mikołaj albo Kornelka / Gabrysia chociaż kto wie czy do grudnia mi się jeszcze nie odwidzi
Stary 2014-07-17, 15:12   #1940
LoLcIa123
Zakorzenienie

Nasz będzie Maksymilian, Franciszek, Tymoteusz.
Na drugie Piotr

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-17, 15:16   #1941
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Nasz będzie Maksymilian, Franciszek, Tymoteusz.
Na drugie Piotr
Maksymilian też mi się zawsze podobało ale mój Ś.P. pies miał na imię Max...i jakoś zwątpiłam
Stary 2014-07-17, 15:18   #1942
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
LoLcIa123 gratulacje piątki .

A ja dzisiaj na obiad zrobiłam łososia w cieście francuskim - mniam
Podaj przepis !
Stary 2014-07-17, 15:39   #1943
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Podaj przepis !
przepis Pascala
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Przygotuj
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (termoobieg).
Przygotowanie
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na desce posypanej mąką. Łososia rozkładamy na 1/3 powierzchni ciasta. Łososia doprawiamy pieprzem i rolujemy ciasto.
Jajko roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy pieprz i sól. Mieszamy. Końcówki ciasta smarujemy jajkiem, zawijamy, następnie cały rulon smarujemy jajkiem. Posypujemy ciasto sezamem. Kroimy na małe roladki.
Ruloniki wkładamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C (termoobieg) na mniej więcej 15 minut (ciasto nie może być surowe).

Nic skomplikowanego, a jest pyszne .

Paulinkus jestem w tym samym tygodniu i też nie czuję ruchów.

Dzisiaj się zważyłam, wychodzi na to, że w ciągu 5 miesięcy przytyłam 3,7 kg. Mam nadzieję, że to nie jest sporo, sama nie wiem...

Edytowane przez doloresd
Czas edycji: 2014-07-17 o 15:44
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:00   #1944
antosia5
Rozeznanie

Hello
Jestem Niestety nie poszlo mi dobrze- stres mnie zjadł calkowicie, az sama na siebie zła jestem- biedny mój maluszek Kobietom w ciązy powinni zabronić przystępować do egzaminów (zart oczywiscie)
To biorę sie za nadrabianie
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:11   #1945
yanca1
Raczkowanie

Ja miałąm i wymaz i cytologię zaraz na 2-giej wizycie jak mi tylko lekarka założyła kartę ciążową. Aż spojrzałam do spisu badan i widzę że aż 3 razy ją zalecają.
Zazdroszczę wyraźnych ruchów, bo ja sama nie wiem czy czuję czy mi się wydaje.
Co do imion - pójdźcie na plac zabaw jak jest dużo maluchów i posłuchajcie jakie imiona się powtarzają najczęściej. U nas jest co najmniej 4 Filipów i 4 Mikołajów, kilka Julek, 2 Kaje, 3 Zuzie i sporo Kubusiów.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:20   #1946
maczuma
Rozeznanie

W domu! Diagnoza - zastój moczu w nerce prawej. Na szczęście niewielki, zobaczymy co jutro powie mi lekarz jak podjadę po wypis
Stary 2014-07-17, 16:23   #1947
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma Ja tez mam klopotliwe nerki w tej ciazy,ale jak to powiedzial moj tesc "nerki z ciaza sie nie lubia"

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 16:47   #1948
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Ja miałąm i wymaz i cytologię zaraz na 2-giej wizycie jak mi tylko lekarka założyła kartę ciążową. Aż spojrzałam do spisu badan i widzę że aż 3 razy ją zalecają.
Zazdroszczę wyraźnych ruchów, bo ja sama nie wiem czy czuję czy mi się wydaje.
Co do imion - pójdźcie na plac zabaw jak jest dużo maluchów i posłuchajcie jakie imiona się powtarzają najczęściej. U nas jest co najmniej 4 Filipów i 4 Mikołajów, kilka Julek, 2 Kaje, 3 Zuzie i sporo Kubusiów.
Ja dość często jestem na placu zabaw i u dziewczynek to królują Julki i Majki. Chłopcy to Kubusie, Julianki, Marcele.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 17:35   #1949
niteczka83
Zadomowienie

Hej dziewczyny
ależ mam dziś ciężki dzień ale zbliża się ku końcowi

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja od zawsze wiedziałam że będzie Jagoda <3
Linka - miałam Tobie wcześniej napisać że mój mąż wspomniał o Jagodzie, że to takie piękne imię a tak rzadko się je teraz dzieciom nadaje i od razu wspomniałam o Tobie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja dość często jestem na placu zabaw i u dziewczynek to królują Julki i Majki. Chłopcy to Kubusie, Julianki, Marcele.
Suqub - ja jestem codziennie na placu zabaw i wśród chłopców u nas zdecydowanie króluje Antoś (co drugi jak nie częściej) oraz Staś a wśród dziewczynek ostatnio Julki i Laurki. Coraz częściej też spotykam Hanie i Lilki (ale Lilki to zwykle takie malutkie). Pewno co piaskownica to inaczej
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 17:49   #1950
Basjenia
Zadomowienie

tak się zastanawiam....cały czas się mówi że rodzi się za mało dzieci. nie wiem czy to specyfika dzielnicy-najbardziej rodzinna dzielnica wawy ursynów-ale u mnie co krok to kobieta z wózkiem, w ciąży albo jedno i drugie. dzisiaj śmiać mi się chciało bo ja z brzuchem już dość widocznym, obok babka w zaawansowaniej z wózkiem, a trzecia taka z zaokrąglonym ale ewidentnie ciążowymwszystkie 3 na pasach stałyśmy

zaraz jadę do mamy i tak się zastanawiam....250km i moja choroba lokomocyjna=
macie jakiś sposób?wiem że aviomarinu nie powinno się brać
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości