Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 18:01   #1951
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Z imieniem to jest koszmar naprawde. Te ktore wybralismy mieszcza sie w pierwszej 10 ale ja jakos w swoim otoczeniu malo slysze te imiona dla dzieci.
Stary 2014-07-17, 18:06   #1952
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Suqub - ja jestem codziennie na placu zabaw i wśród chłopców u nas zdecydowanie króluje Antoś (co drugi jak nie częściej) oraz Staś a wśród dziewczynek ostatnio Julki i Laurki. Coraz częściej też spotykam Hanie i Lilki (ale Lilki to zwykle takie malutkie). Pewno co piaskownica to inaczej
Jeżeli chodzi o rzadsze to chłopca o imieniu Pascal spotykam na placu.

Myślę, ze w każdym rejonie inna moda jest.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 18:42   #1953
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
zaraz jadę do mamy i tak się zastanawiam....250km i moja choroba lokomocyjna=
macie jakiś sposób?wiem że aviomarinu nie powinno się brać
Lokomotiv - nawet dzieci mogą brać, a ja czasem używam takiego cuda na kiju jak opaska akupresowa przeciwko chorobie lokomocyjnej - u mnie działa, ale nie w każdej aptece można dostać.

Najrzadsze imie na placu: Kasjan

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 18:58   #1954
alekaz1
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie spotkalam chlopca o imieniu Aureliusz lub Jeremiasz a mam akurat kolegow o takich imionach
Stary 2014-07-17, 19:04   #1955
Justyssia87
Rozeznanie

hello,
witam sie po weekendzie i w sumie przed nowym weekendem :P
nie jestem w stanie was nadrobić, przeczytałam tylko że lolci napina sie brzuch i lekarz straszy porodem? Nie wiem dokladnie jak ci sie napina ten brzuch ale ja tez mam cos takiego. Codziennie robi sie twardy ,czasami troszke boli ale dlatego ze akurat wtedy sie źle porusze, jak postoje to przechodzi, ale duzo razy dziennie tak mam. Ja sie tym nie przejmuje bo w pierwszej ciazy też tak miałam, ja sobie to tlumacze niską wagą, że mocniej sie czuje wtedy wszystko, moja kolezanka miała identycznie i siostra moja tez a jednyne co nas łaczylo to niska waga, jakos 49kg wtedy mialysmyw ciazy wszystkie i lekarz tej kolezance z niemiec wlasnie powiedzial ze to przez to ze taka chuda, oczywiscie nie wiem czy to to na 100% Jak sie martwisz idz do innego lekarza.

W pon dostalam poduszke poofi do spania... i jestem załamana jest okropna tak źle mi sie na niej spi ze mnie wszystko boli, kark i plecy najbardziej do spania na boku odpada, 3dni sie znia meczylam, dzis nie zamierzam biore swoja ortopedyczna poduche i bedzie git moze po weekendzie jak mnie juz nic nie bedzie bolec dam jej jezcze jedna szanse

O imionach tez cos pisalyscie? u nas tez antosie, franki, stasie i julki i amelki. Nasz chyba bedzie Ksawery chociaz maz sie zapiera, wiec zobaczymy.

Nie pamietam co mialam jeszcze napisac woogle nie mam czasu pisac bo z synem spedzam cale dnie etraz a jest okropny chyba kolejny bunt przechodzi tym razem bunt 3,5 latka wymiękam juz naprawde, a zaraz znow bedzie ryczec mamaaaaa nudze sieeee i bede musiala uciekac od kompa
nie pamietam co mialam wiecej napisac
miłego weekendu papa
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 19:18   #1956
Paulinkus
Zadomowienie

Doloresd - tak jak obiecałam wrzucam linka u nas jak na razie sprawuje się dobrze. W marcu kupiliśmy i jak dotąd nie trzeba było wymieniać baterii a babcia używa go 2 razy dziennie. Poza tym my jak ją odwiedzimy to sobie doraźnie mierzymy ciśnienie. Z kolei babcia tż-a ma swój identyczny ok. roku i też jest zadowolona. Acha no i najważniejsze jest naramienny.

http://archiwum.allegro.pl/oferta/ci...997242021.html

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-17 o 19:20
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 19:55   #1957
antosia5
Rozeznanie

Nadrobilam
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i potwierdzenie płci
Ja już nie moge sie doczekać swojej wizyty, a jeszcze 10 dni

Aaa, i wreszcie zrobilam zdjecie mojego brzucha, więc wrzucam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuvh.jpg (49,0 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-07-17 o 19:59
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:15   #1958
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

W pon dostalam poduszke poofi do spania... i jestem załamana jest okropna tak źle mi sie na niej spi ze mnie wszystko boli, kark i plecy najbardziej do spania na boku odpada, 3dni sie znia meczylam, dzis nie zamierzam biore swoja ortopedyczna poduche i bedzie git moze po weekendzie jak mnie juz nic nie bedzie bolec dam jej jezcze jedna szanse

O to niefajnie. Ja się w końcu zaczęłam wysypiać odkąd mam tę poduchę, jest mi mega wygodnie.

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Doloresd - tak jak obiecałam wrzucam linka u nas jak na razie sprawuje się dobrze. W marcu kupiliśmy i jak dotąd nie trzeba było wymieniać baterii a babcia używa go 2 razy dziennie. Poza tym my jak ją odwiedzimy to sobie doraźnie mierzymy ciśnienie. Z kolei babcia tż-a ma swój identyczny ok. roku i też jest zadowolona. Acha no i najważniejsze jest naramienny.

http://archiwum.allegro.pl/oferta/ci...997242021.html
Super dzięki za linka . Fajnie wygląda, nie jest drogi i ma całkiem niezłą dokładność pomiaru.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:52   #1959
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
No w sumie Flora to tez mi sie kojarzy... moja mama jak nasyfiłam w domu mówiła do mnie "ale z ciebie flura"

Nie mam koncepcji, a właściwie to mam ale mój mąż ma do wszystkich imion jakieś durne skojarzenia... :P Gabrysia nie bo mu sie z tą z killera Rysią kojarzy, Ania nie bo nie lubi kolezanki, Baśka tez bo mu sie z panią dyrektor pewnej firmy kojarzy.... mi się podoba Nina, ja miałam miec tak na imię, niestety stanęło na Dorota którego szczerze od dziecka nienawidze.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

a w ógóle mam doła bo nie wiem po co wsadziłam do gęby na chwilę agrafkę rozpiętą i sie pokułam w usta i w dziąsło... pociekło krwi trochę i boję się że złapałam jakiś syf... tfu tfu tfu a w ogole jestem zmęczona więc wybaczcie głupoty echh.... dziś 5 godzin łażenia po sklepach i wybierania rzeczy do domu...
to bym się kłóciła, skoro tż ma jakieś nielubiane imiona, to Tobie jak się nie podoba Dorota to bym się sprzeczała

Sophie...
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja używam maski BioVax do wypadajacych włosów ale coś ciężko mi systematyczność utrzymać i dlatego efektów większych nie ma
Dobry jest szampon radical na włosy wypadające.

Są jeszcze genialne tabletki, ale ich nie można w ciąży. Biotebal.
ziołowe, bardzo fajne. bratowa stosuje, pomogły, włosy się poprawiły no i zaczynają rosnąć nowe. koleżanka poleciła, ona spróbowała i jest zachwycona.

Co do odżywki eveline 8w1 jej 'zajesuper' składnikiem, który daje efekt jest formalina, czyli konserwant ( ciekawskich odsyłam do google do czego się go stosuje ) bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży, więc unikać tego jak ognia bo to rakotwórcze dziadostwo i to mocno!!!!!

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Hej

Właśnie wrocilam ze sklepu z męzem..chcieliśmy odswiezyć mieszkanko przed pojawieniem się córci..zaszaleliśmy..kupi liśmy już farby do naszej czesci i kącika małej..a nawet meble...takze zamówione są : szafa , komoda i lozeczko dla szkrabka
Mimo wszystko w bardzo neutralnych barwach..tj biały + seledyn

W poniedzialek mam połowkowe wiec stresik mnie łapie czy wszystko w porządku...raz czuje ją a potem 2 dni nic..a już koniec 21 tc
super Czekamy na efekty końcowe

Stres jest,bo też mam, więc w tej kwestii Cię nie pocieszę.
jak się poczuje dziecka ruchy, a potem robi jakieś przerwy w aktywności, to od razu kobieta schizuje

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Nadrobilam
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i potwierdzenie płci
Ja już nie moge sie doczekać swojej wizyty, a jeszcze 10 dni

Aaa, i wreszcie zrobilam zdjecie mojego brzucha, więc wrzucam
słodziutki

dzień dobry.
dzisiaj byłam u kosmetyczki, zrobiłam z rzęsami, potem zakupy, nie kupiłam stroju, choć przymierzałam. wezmę chyba stary ;/
za to kupiłam sobie bluzki, sweter i znów bluzę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:52   #1960
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny jestem po wizycie, więc z dzidzią wszystko ok, no i mamy córcię

tz prosił lekarza kilka razy, abu sprawdził czy napewno nie ma tam nic między nogami lekarz śmiał się, że do 3 razy sztuka, a mój tz podsumował, że nie w tej rodzinie
Stary 2014-07-17, 20:56   #1961
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

tz prosił lekarza kilka razy, abu sprawdził czy napewno nie ma tam nic między nogami lekarz śmiał się, że do 3 razy sztuka, a mój tz podsumował, że nie w tej rodzinie
super gratulacje
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 20:59   #1962
sasia25
Rozeznanie

Hej Poszłam dzis do gin po jakieś skierowanie na badania (robicie badanie na hiv?) i skonsultować jakieś inne z Irl. Miałam nie robić usg, ale jednak nie wytrzymałam, bo robił mi usg szyjki macicy więc jak już tam się położyłam no to same wiecie...ciekawość, szczególnie, że dzidzi już meisiąc nie widziałam.

I o mało się nie poryczałam, kiedy chciał sprawdzić płeć, a tam było widać "coś". Lekarz zobaczył chyba moje zdenerwowanie, bo powiedział, że zostawimy te kwestie otwartą i zobaczy czy wszystko jest ok. Wiem, to głupie, ale już tak jestem nastawiona na dziewczynkę, że nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Aż ciśnienie mi skoczyło do 120
No, ale później pokazała się z innej strony i na 95% to dziewczynka a to coś, to prawdopodobnie była jakaś fałdka uffffffff

Chciałam dziś kupić jakieś ciuszki, ale ceny mnie powaliły. Żeby kupic tutaj wszystkie ubranka, musiałabym wydać chyba kilka tys to ja dziękuję

No to teraz sobie Was nadrobie
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:03   #1963
19Inka90
Wtajemniczenie

Antosia brzusio przeslodki w ksztalcie mam aktualnie bardzo podobny

Minka gratulacje wizyty

Jestesmy w wiekszosci naprawde dziewczynskim watkiem

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Sasia Jak we wtorek pan doktor wlaczyl usg mala lezala z nozkami rolozonymi i bylam pewna ze cos tam dynda Ale pan doktor powiedzial ze pepowina sie na moment tak mylnie ulorzyla po chwili jak Emilka odwrocila sie inaczej to juz dokladnie pipi bylo widac Wiec spokojnie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:03   #1964
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Sasia to duża szansa, że nic nie wyrośnie :P

Stary 2014-07-17, 21:35   #1965
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Nie mam zamiaru martwić się o to, czy wybrane imię będzie potem pasować do nazwiska męża mojej córki Po pierwsze, to już będzie jej decyzja, po drugie - nie ma przymusu przyjmowania nazwiska męża, a po trzecie, za granicą to jeszcze inaczej jest i w niektórych krajach nie dość, że nie ma przymusu, to i nie ma tradycji.

Moi rodzice się nad tym nie zastanawiali i teraz mam dwa nazwiska. Gdybym raz jeszcze miała decydować, to próbowałabym przekonać męża że to, że nie będę mieć jego nazwiska, nie znaczy, że go nie kocham =) Nie ma brzydkiego, powiedziałabym, że bardzo zwykłe i popularne, jednak imię mam jakie mam i nijak nie pasuje…
Paprika, ja też nie mam zamiaru zastanawiać się czy moja córka będzie miała męża, o jakim nazwisku i czy swoje zmieni na jego (w końcu sama męża nie mam! ) Napisałam o tych nazwiskach tak odnośnie tego jak brzmi np Jessica Poniedziałek czy coś w tym rodzaju.

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
a ja mam do was pytanie z innej beczki, chcecie rodzić same czy z facetem?
Ja byłam przeciwna, ale chyba będzie ze mną TŻ. Chcę znieczulenie i boję się tego jak wyjmą moje dziecko. Chcę, żeby był wtedy ze mną.

Cytat:

Gratuluje udanej wizyty i córci Twój TZ tez liczył na chłopca?

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Antosia brzusio przeslodki w ksztalcie mam aktualnie bardzo podobny

Minka gratulacje wizyty

Jestesmy w wiekszosci naprawde dziewczynskim watkiem

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Sasia Jak we wtorek pan doktor wlaczyl usg mala lezala z nozkami rolozonymi i bylam pewna ze cos tam dynda Ale pan doktor powiedzial ze pepowina sie na moment tak mylnie ulorzyla po chwili jak Emilka odwrocila sie inaczej to juz dokladnie pipi bylo widac Wiec spokojnie
Inka, mi lekarz powiedział "hmmm no pępowina to na pewno nie jest" a ja miałam pewnie minę mniej więcej taką
Czekam jeszcze na połówkowe, tam mają o wiele lepszy sprzęt.

Ah ta Twoja Emilka!

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Sasia to duża szansa, że nic nie wyrośnie :P
obyś się nie myliła

Dziewczyny, już nie mogę się doczekać jak zamiast brzuszków będziemy pokazywać sobie nasze maleństwa!
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 21:55   #1966
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
zaraz jadę do mamy i tak się zastanawiam....250km i moja choroba lokomocyjna=
macie jakiś sposób?wiem że aviomarinu nie powinno się brać
ja to wsiadam do auta i odpływam w błogi sen

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

O imionach tez cos pisalyscie? u nas tez antosie, franki, stasie i julki i amelki. Nasz chyba bedzie Ksawery chociaz maz sie zapiera, wiec zobaczymy.
Mój chrześniak to Ksawery, kocham to imię teraz

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

A mój mąż właśnie dziś poczuł ruchy, trochę w szoku był
Stary 2014-07-17, 22:01   #1967
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia glowa do gory 95% to praktycznie pewnosc
i masz racje "Ahh ta moja Emilka" moja mama juz zaczela tak o malej mowic,i jakos tak mi sie zawsze buzia smieje Bo mala ma juz imie A to kurcze takie fajne

Co tu taka cisza sie robi wieczorem ?? :P Tylko Mi sie spac nie chce ?

Basjenia co do choroby lokomocyjnej to ostatnio szwagierka mowila ze w anglii daje sie dzieciom cukierki imbirowe przed kazda wycieczka...

Emilka
Stary 2014-07-17, 22:24   #1968
Karo89
Zakorzenienie

Inka no ja dzisiaj padam. ta jazda dzisiejsza po Krakowie i latanie tu i tam mnie wymęczyło. korki, turyści na drodze, no masakra co oni wyprawiają :/ takim kierowcom powinni zabronić prowadzić samochód. więc się też człowiek podenerwował.

Stary 2014-07-17, 22:26   #1969
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Basjenia co do choroby lokomocyjnej to ostatnio szwagierka mowila ze w anglii daje sie dzieciom cukierki imbirowe przed kazda wycieczka...
Polecam te cukierki mnie bardzo pomagały a tak w ogóle to idę już spać bo jutro do pracy. Jak dobrze, że to już piątek i zaraz weekend
Stary 2014-07-17, 22:28   #1970
Roksape
Zadomowienie

Hej
Inka ja to jakaś śpiąca jestem, że zaraz odpłynę, ale Tż słucha disco polo przez słuchawki i tak głośno, że szok :p w ogóle jakaś taka śpiąca chodzę w dzień, zmęczona samym chodzeniem nie wiem czy to słabe ciśnienie czy pogoda ma taki wpływ

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt a ten wątek to naprawdę dziewczyński o ile nic nam tu się nie pozmienia

Jeszcze mam pytanie odnośnie tej oliwki na włosy: jak to się nakłada ? Na suche, mokre czy umyte włosy ? Ile się to trzyma i po ilu myciach schodzi ? Jakie włosy są po tym miękkie i gładkie ? Sorry, że tak łopatologicznie, ale jestem ciekawa, bo moje włosy to takie sianowate są i chciała bym żeby były mocniejsze.

Paprika jeszcze odnośnie foty z Kopernikiem to się uśmiałam. Jednak patrząc na to zdjęcie i siebie w lustrze to wyglądam bardzo podobnie od czubka głowy do uszu przyklapnięte, a później odstają. Ja mam włosy falowane. Kiedyś od ramion miałam nawet loki, ale podcięłam końce i zaczęły się tylko falować teraz mam boba, bo szlak mnie trafia jak się wywijają, a jakoś nie daję rady sobie tak super ułożyć włosy jak robi to fryzjer, za groma mi nie wychodzi i ręki do tego nie mam po prostu, a mam swój mankament (uszy) i o krótkich mogę sobie pomarzyć ehh...

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 22:49   #1971
19Inka90
Wtajemniczenie

Roksape sposoby olejowania sa rozne Najlepiej wejdz sobie na bloga Anwen i tam temat olejowania jest bardzo doglebnie wyczerpany Ja w tym momencie olejuje na sucho,robie maseczke z kilku lyzeczek oleju,i odrobine maski biowax i to na glowe na godzine badz dwie Moje wlosy tez sa falowane ale Ja zazwyczaj prostuje (jeszcze nie mam dziecka to mam na to czas ) Najwiekszy problem u mnie to to ze strasznie sie pusza No i teraz w ciazy zaczely strasznie wypadac (2 garsci po myciu) Po olejowaniu przynajmniej problem puszenia daje sie zniwelowac wlosy sa "lejace" i miekkie

Jutro mam znowu wielkielepienie pierogow juz sie doczekac nie moge tak bym zjadla

Emilka
Stary 2014-07-17, 23:17   #1972
TheN4ti
Rozeznanie

Wlasnie zrobiłam stopy na bóstwo jest to coraz cięższe, brzuch zaczyna przeszkadzać. A jak sobie radzić później? Do kosmetyczki zima ciężko będzie chodzić bo jak później wrócić, w sandalach? Bardzo męczący dzień w pracy wiec odpoczywam. Czuje delikatne pukanie juz od tygodnia, ale dziś dwa trochę mocniejsze. I tak tez zawsze przerywam to co robię i uśmiecham się do siebie. Mam nadzieję, że to dzidzius bo będzie mi głupio jak to będą jelita ;-)

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

A i oklaski za wizyty!!! :-D

Stary 2014-07-17, 23:19   #1973
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Wlasnie zrobiłam stopy na bóstwo jest to coraz cięższe, brzuch zaczyna przeszkadzać. A jak sobie radzić później? Do kosmetyczki zima ciężko będzie chodzić bo jak później wrócić, w sandalach? Bardzo męczący dzień w pracy wiec odpoczywam. Czuje delikatne pukanie juz od tygodnia, ale dziś dwa trochę mocniejsze. I tak tez zawsze przerywam to co robię i uśmiecham się do siebie. Mam nadzieję, że to dzidzius bo będzie mi głupio jak to będą jelita ;-)

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

A i oklaski za wizyty!!! :-D

ja zimą chodziłam na pedicure , wtedy dluzej u niech siedzisz zeby lepiej wyschnąć i dodaje do zabiegu wysuszacze

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 07:10   #1974
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Roksape sposoby olejowania sa rozne Najlepiej wejdz sobie na bloga Anwen i tam temat olejowania jest bardzo doglebnie wyczerpany Ja w tym momencie olejuje na sucho,robie maseczke z kilku lyzeczek oleju,i odrobine maski biowax i to na glowe na godzine badz dwie Moje wlosy tez sa falowane ale Ja zazwyczaj prostuje (jeszcze nie mam dziecka to mam na to czas ) Najwiekszy problem u mnie to to ze strasznie sie pusza No i teraz w ciazy zaczely strasznie wypadac (2 garsci po myciu) Po olejowaniu przynajmniej problem puszenia daje sie zniwelowac wlosy sa "lejace" i miekkie

Jutro mam znowu wielkielepienie pierogow juz sie doczekac nie moge tak bym zjadla
Kiedyś też prostowałam włosy. Później mi się znudziło i stwierdziłam, że za dużo czasu marnuje a tym bardziej w takie upały prostować to katorga dla mnie była. No i nie lubiłam swoich włosów.
Co do pierogów to czekaja na mnie jagody ale ciężko mi się zebrać do nich. Leń się odzywa we mnie

Wczoraj będąc na placu zabaw widziałam kilka dziewczynek takich fest blondynek, i miały kręcone włosy i tak ślicznie wyglądały, że napatrzeć się na nie nie mogłam

A tak trochę zniesmaczył mnie chłopak około 10 lat, który płakał w sumie bez powodu. Nie mówiąc o tym, ze był pulchniutki tak jak Jego brat i mamusia

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:43   #1975
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Kiedyś też prostowałam włosy. Później mi się znudziło i stwierdziłam, że za dużo czasu marnuje a tym bardziej w takie upały prostować to katorga dla mnie była. No i nie lubiłam swoich włosów.
Co do pierogów to czekaja na mnie jagody ale ciężko mi się zebrać do nich. Leń się odzywa we mnie

Wczoraj będąc na placu zabaw widziałam kilka dziewczynek takich fest blondynek, i miały kręcone włosy i tak ślicznie wyglądały, że napatrzeć się na nie nie mogłam

A tak trochę zniesmaczył mnie chłopak około 10 lat, który płakał w sumie bez powodu. Nie mówiąc o tym, ze był pulchniutki tak jak Jego brat i mamusia

powód pewnie jakiś miał, może niekoniecznie chciał o tym mówić. Ale co do pulchności to ja nie mogę zaakceptowac tego jak widze na placu zabaw mamusię dosyć otyłą jak pasie swoje dzieci (również już otyłe) chipsami, cukierkami, żalkami itp. No po prostu nie mogę u nas na placu jest taki chłopiec ok 10 lat (już bez mamy przychodzi), ale co go widzę to paczkę chipsów nosi, albo lody, ciastka itp. Dodam, że jest otyły i nawet nie "troszkę pulchny" tylko właśnie otyły, nawet nogi ma już jak balony. Zastanawiam się właśnie czy jego rodzice mają świadomość tego co robią dziecku przeciez ktoś daje mu pieniądze na to, no ale skoro mały tak ciągle je, to pewnie w domu to samo przerażające
Stary 2014-07-18, 08:47   #1976
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje ogromne

Ja też po usg połówkowym. Miałam wiele obaw, bo pierwszy raz szłam do tego lekarza, bo mój na urlopie,ale okazało sie ,że super człowiek. Bardzo miły, spokojny, cierpliwy (Mimo, że moja corka Gabrysia cały czas wierciła mu sie za plecami i zadawała wiele pytań) hehe. Wszystko pomierzone bardzo dokładnie, palce policzone, dziurki w nosie też Dzieć zdrowy, o 1-1,5 tygodnia większy niż z terminu @. No laski będę mieć syna aaaaaaaaaa!!!!! Nie mogę w to uwierzyć, muszę sie normalnie przestawić, bo byłam zaprogramowana na dziewczynkę,a tu niespodzianka. Ale jaja

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:55   #1977
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Ale co do pulchności to ja nie mogę zaakceptowac tego jak widze na placu zabaw mamusię dosyć otyłą jak pasie swoje dzieci (również już otyłe) chipsami, cukierkami, żalkami itp. No po prostu nie mogę u nas na placu jest taki chłopiec ok 10 lat (już bez mamy przychodzi), ale co go widzę to paczkę chipsów nosi, albo lody, ciastka itp. Dodam, że jest otyły i nawet nie "troszkę pulchny" tylko właśnie otyły, nawet nogi ma już jak balony. Zastanawiam się właśnie czy jego rodzice mają świadomość tego co robią dziecku przeciez ktoś daje mu pieniądze na to, no ale skoro mały tak ciągle je, to pewnie w domu to samo przerażające
Tez tego nie rozumiem. Szczegolnie ze teraz jest taki nacisk spoleczny na to zeby zdrowo sie odzywiac. Kampanie spoleczne dla dzieci w wieku szkolnym likwidowanie smieciowego jedzenia w szkolach a tu taka mamusia pasie dziecko i robi mu krzywde. Otylosc to nie tylko za duza ilosc kg ale roznego rodzaju choroby z tym zwiazane. U mnie slodycze o ile w ogole beda to okazyjnie. Tz ma chrzesnice ktora ma plombowane mleczaki i prochnice bo je tyle slodyczy ile chce. Co prawda jest szczuplutka ale ja nie pozwole swojemu dziecku na jedzenie takiej ilosci slodyczy.

Stary 2014-07-18, 08:58   #1978
Linka1984
Zakorzenienie

Dziewczyny moja teściowa mówi do 4 latka ze chrupki i parówki to "samo zdrowie"....ja tego słuchać nie mogę

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 08:58   #1979
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Gratulacje ogromne

Ja też po usg połówkowym. Miałam wiele obaw, bo pierwszy raz szłam do tego lekarza, bo mój na urlopie,ale okazało sie ,że super człowiek. Bardzo miły, spokojny, cierpliwy (Mimo, że moja corka Gabrysia cały czas wierciła mu sie za plecami i zadawała wiele pytań) hehe. Wszystko pomierzone bardzo dokładnie, palce policzone, dziurki w nosie też Dzieć zdrowy, o 1-1,5 tygodnia większy niż z terminu @. No laski będę mieć syna aaaaaaaaaa!!!!! Nie mogę w to uwierzyć, muszę sie normalnie przestawić, bo byłam zaprogramowana na dziewczynkę,a tu niespodzianka. Ale jaja
gratulacje!!
ja też chciałam zabrać swoją małą, ale bałam się, że właśnie będzie troszkę przeszkadzała. Może pojedziemy na 3d i wtedy ją zabierzemy
Stary 2014-07-18, 08:59   #1980
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Hej

Właśnie wrocilam ze sklepu z męzem..chcieliśmy odswiezyć mieszkanko przed pojawieniem się córci..zaszaleliśmy..kupi liśmy już farby do naszej czesci i kącika małej..a nawet meble...takze zamówione są : szafa , komoda i lozeczko dla szkrabka
Mimo wszystko w bardzo neutralnych barwach..tj biały + seledyn
to zaszaleliście my mebelki chyba (chyba!) na końcu kupować będziemy. Musimy najpierw pokój ogarnąć...

[QUOTE=TheN4ti;47350818]Wlasnie zrobiłam stopy na bóstwo jest to coraz cięższe, brzuch zaczyna przeszkadzać. A jak sobie radzić później? Do kosmetyczki zima ciężko będzie chodzić bo jak później wrócić, w sandalach? Bardzo męczący dzień w pracy wiec odpoczywam. Czuje delikatne pukanie juz od tygodnia, ale dziś dwa trochę mocniejsze. I tak tez zawsze przerywam to co robię i uśmiecham się do siebie. Mam nadzieję, że to dzidzius bo będzie mi głupio jak to będą jelita ;-) [COLOR="Silver"]
/QUOTE]

Ja chodzę na hybrydy na stopach - polecam, świetna sprawa, jest może ciutkę drożej niż zwykły pedicure (ale to zależy od salonu), ale ma się spokój na miesiąc (też zależy - jak komu paznokcie u stóp rosną. Mi dość wolno). O tyle fajne, że nie ma problemu z wysychaniem
Nie wiem tylko jak później z tym, tzn - bliżej porodu. Wiem, że do szpitala nie wolno mieć pomalowanych paznokci u rąk, ale czy to się tyczy stóp też? Nie mam pojęcia.

A ja wczoraj miałam imprezę, w sumie 12 bab i trochę dzieciaków, dom rozniesiony w strzępy prawie Ale było bardzo fajnie, dawno się tak nie nagadałam i nie uśmiałam jak wczoraj. A ile rzeczy dostaliśmy.. czy też raczej dziewczynki… ho ho ho… nawet butelki i smoczki
Chyba zadowolone bo pukają od rana
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości