|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
zVenus w sumie miałam do wyboru cc czy sn, Tu w Niemczech możesz wybierać, a że ja miałam już cc to wiadomo, ze szanse na sn są mniejsze + ta moja niezniszczalna szyjka
![]() dobra spadam na basen ![]()
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Moj nie chce sie tulic odkad dowiedzial sie ze mala jest nisko i ze mam rozwarcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choc ja i tak czuję, że mój poród będzie z tych lżejszych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie ze lekarz nie przepisze niczego co moze zaszkodzic dziecku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i mam nadzieję, że nic mi tym nie przeszkodzi!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
tak dzowni ciagle do mnie a jak nie odbieram bo nie mam przy sobie tele albo spie to od razu dzowni do Tz czy nie rodze jeszcze
meczy mnie juz troche bo powiedzialam jej ze jak bede rodzila to jej napisze nie musi do mnie wydzwaniac kilka razy dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Robią cc za 2 razem nieraz rutynowo, a na prawdę nie ma przeszkód zazwyczaj by był po cc poród sn, o ile czynniki dla których pierwszy poród był zabiegowy już nie istnieją. A faktycznie, po cc z druga ciaza lepiej odczekac az macica sie zregeneruje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chce rodzic sn ginka mowi ze mala jest idealnie ulozona do porodu i ze widac ze porod bedzie z tych latwiejszych oby bylo tak jak mowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj była teściowa i stwierdziła, że mam brzuch wysoko. A ja głupia się zdołowałam, bo nie dość, że miałam wczoraj taki kiepski humor to już z niecierpliwością wypatruje oznak porodu, a tu lipa :/ Szczera była, ale wolałabym jakby mi skłamała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() innych przeciwwskazań nie mam, mała cały czas głową na dół tylko ta twarz w złą stronę ale może się jeszcze zmieni. w takiej sytuacji jest chyba problem z tymi ruchami obrotowymi w kanale rodnym...dziecku jakoś się ciężej dostosować i te rotacje chyba muszą inaczej się odbywać. Wtedy poród może trwać dłużej a tego chciałaby uniknąć...uda się na pewno!!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47355795]
Mi w przychodni powiedzieli, że na wynik GBS czeka się tydzień, dwa. A tu dziewczyny piszą, że po kilku dniach już miały. Chyba w poniedziałek będę dzwonić i się pytać... [/QUOTE] Ja wczoraj o 21 mialam robiony GBS i ginka mowila ze na ten wynik czeka sie 24 h bo po uplywie doby albo sie zabarwi albo nie. Wiec dziwi mnie ze az tyle czekacie na wyniki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ginka mówi, że jak sie zobaczymy 5 sierpnia (o ile nie urodze do tej pory) to chciałaby zobaczyc u mnie tak z 3-4cm rozwarcia, wtedy będzie łatwiejszy poród. Ale moja szyjka nie jest tak wytrzymała skoro sie skróciła już w 30/31tc więc podejrzewam, że jak dotrwam do 5 sierpnia to przyjde z rozwarciem. I czuje, że mój poród nie bedzie aż tak cięzki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Tz dzownil do ginki zeby sie spytac czy ta wydzielina jest normalna, powiedziala ze w 100 % to normalne i ze macica dalej sie rozszerza
i ze test na GBS po 16 godzinach nadal jest ujemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dostałam od męża przyzwolenie na poród w ten weekend. Po południu jedzie na ryby, ale jak wróci to od razu możemy lecieć na porodówkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest goraco ![]() nie mam sily wstac z lozka dzieci nie chca wychodzic jeszcze za dobrze im w brzuszkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Ty się czujesz ze świadomościa, że byc może za kilka kilkanaście godzin bedziesz rodzić ![]() pewnie, że mozesz i później ale jednak masz już dużo objawów porodu! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś nie wyobrażam sobie w okularach, tym bardziej że na codzień chodzę właśnie w soczewkach. Jeśli poród będzie długo trwał to będę miała krople do oczu, aby nawilżyć oczy. Cytat:
![]() ja się już przyzwyczaiłam, że jak otwieram wątek to mam najpierw kilka stron do nadrobienia, a dopiero później coś piszę. A wchodzę codziennie a i tak nie nadążam ![]() Cytat:
mi też było jakoś duszno, nie mogłam spać, ale na szczęście nic mnie nie bolało. A jak Twoje samopoczucie? bo czytałam wcześniej że źle się dzisiaj czujesz ![]() Muszę się pochwalić że też dzisiaj robiłam manicure i pedicure ![]() ![]()
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-07-18 o 11:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Snilo mi sie dzisiaj to co miala zaczarowana. Ze dostalam krwotoku napisalam wszystkim sms ze rodze szybko zawiezli mnie do szpitala a tam byly straszne kolejki i nikt nie chcial sie mna zajac. Bylam bardzo zdenerwowana ze nie bylo tam wifi bo nie moglabym wam napisac tego wszystkiego. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-07-18 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też u mnie gorąco, tyle tylko, że słońce nie świeci ![]() Chciałam trochę mieszkanie poogarniać, posprzątać łazienkę i takie tam, ale parę moich ruchów i już jestem zmęczona ![]() Ale czuję się tak beznadziejnie z tą bezczynnością... Wypiję kawkę i chyba się jednak pomęczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zadomowienie
|
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47356004] Dostałam od męża przyzwolenie na poród w ten weekend. Po południu jedzie na ryby, ale jak wróci to od razu możemy lecieć na porodówkę ![]() ![]() ![]() No to nie możesz zmarnować tej szansy. ![]() Cytat:
![]() Wszystkie po kolei z tymi wielkimi bebzonami robią nogi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zadomowienie
|
Witam się w 9 m-cu
![]() Wczoraj wieczorem mówię do TŻ że jutro zaczynam 9 miesiąc a on "no to by trzeba wózek zamówic" ![]() No i w końcu zamówiliśmy. ![]() Tak czytam jak Wam daje popalić ta końcówka ciąży to mi Was tak szkoda, że się musicie męczyc bidulki. Mi nic, póki co, nie dolega. Chyba że zacznę rodzic z zaskoczenia (jak w 1 ciąży - zadnych wypadajaych czopów, zadnych bóli i nagle wody odeszły). Chociaż chciałabym tego sławnego czopa zobaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- H4linka, a piłaś rano kawę? Bo przy tej pogodzie mogą te twoje objawy sugerować jakiś zjazd ciśnienia. Nie masz jak zmierzyć sobie? A skoro cię telepało, to mogło też być niedocukrzenie. Batonik i kawka i będziesz jak nowonarodzona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam mój brzuchol
![]() Melę i jej nogę w oku ![]() i kołyskę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On czeka caly czas pod telefonem nawet na przerwe nie wychodzi bo jakbym zaczela rodzic to by musial sie wrocic do biura a to tez troche czasu mu zajmie wiec biedny siedzi i czeka na moj znak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.