Scent Bar LIII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 09:07   #1471
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
No to pierwsze wyklucza drugie Bo to się pracuje na to włąśnie latami
No to najwyżej będę pomarszczona jak shin tzu albo inne takie <wzrusza ramionami>

Mam tak niewiele przyjemności w życiu, ze polegiwania na słońcu odmawiała sobie nie będę. I takk mnie kiedyś szlag trafi.

Albo to chyba shar pei takie pomarszczone są, nie chciało mi się sprawdzać.....
Stary 2014-07-18, 10:54   #1472
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Mam już 3 pary tych koszmarnych butow i używam często, a tak się zarzekalam jeszcze niedawno, że nigdy
zemsta balerin ciąg dalszy, opanowały mózg

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Odbija mi już, wymyśliłam nowy wakacyjny zestaw - ciążowe legginsy i bluzka w rozmiarze 46 TŻ stwierdził, że wyglądam jak hipster idący na ryby.
tzn. śmieję się z hipstera, bo zestaw jak zestaw, cokolwiek wymyślisz będzie ok moim zdaniem, ludzie wszystko noszą i ważne żebyś się Ty dobrze czuła

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Baru, czy to normalne, że płaszcze (częściowo wełniane, jeśli to ma znaczenie) świeżo odebrane z pralni śmierdzą? Starą, zakurzoną, dawno nieruszaną szmatą (na szczęście suchą) Przed praniem (?) były tylko zakurzone... To był mój pierwszy raz z ekopralnią i zgłupiałam.
o kurka nie wiem ale wiem że bym się wściekła

Cytat:
Moja Mam dziś miałą taki zestaw spódnicę w Twoim kolorze scian i ciemny granat bluzkę ( ja ją tak ubrałam ) wyglądało IDEALNIE, i to jest kolor uwaga dadadadaaaaaaaaaaaaaaaaaa aam limonkowy
w pierwszej chwili nie zajarzyłam, czemu limonkowy, ale mnie olśniło - o skórkę chodzi a zawsze myślałam, że o wnętrze zestaw Twojej Mamy pierwsza klasa

Cytat:
Z dziurą w ziemi - rozumiem. Po prostu nie przejmujesz się reportażami Jaworowicz
chyba w życiu nie widziałam żadnego jej reportażu a wczoraj nawet byłam w okolicy dziury w ziemi i część osiedla jest i ten "mój" budynek też już stoi... ale że byłam tam w okolicy południa, w sandałach itepe, w dodatku po paru godzinach bycia na mieście, a wokół budowa, piach, gorąco, to sobie odpuściłam poszukiwania biura sprzedaży i przejdę się tam któregoś wieczora w przyszłym tygodniu...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:37   #1473
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
No to najwyżej będę pomarszczona jak shin tzu albo inne takie <wzrusza ramionami>

Mam tak niewiele przyjemności w życiu, ze polegiwania na słońcu odmawiała sobie nie będę. I takk mnie kiedyś szlag trafi.

Albo to chyba shar pei takie pomarszczone są, nie chciało mi się sprawdzać.....
Jako urodzony hedonista nigdy nie poprę rezygnowania z przyjemności. Tylko sama mówiłaś, że nie chcesz marszczeń

Tak jest, shar pei shih tzu ma piękne włosie, jak przybiega na łąkę często z daleka mylę go z kotem
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

chyba w życiu nie widziałam żadnego jej reportażu a wczoraj nawet byłam w okolicy dziury w ziemi i część osiedla jest i ten "mój" budynek też już stoi... ale że byłam tam w okolicy południa, w sandałach itepe, w dodatku po paru godzinach bycia na mieście, a wokół budowa, piach, gorąco, to sobie odpuściłam poszukiwania biura sprzedaży i przejdę się tam któregoś wieczora w przyszłym tygodniu...
Ja też, ale non stop mi donoszą o tym dziadkowie jak to biednych ludzi developer oszukał etc. No ale jak to bywa w życiu, shit happens Większość przypadków to jednak normalne deale.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:48   #1474
neska951
Zakorzenienie

Joł joł s gorąca

Cytat:
Siniaki to mój signature sign

Ja obstawiam, według mojej prywatnej teorii, że drugi did to kopia mamusi, w przeciwieństwie do pierwszego (niezależnie od płci) . Taaak, tak wiem, zaraz zgłoszą się Ci co temu swoim żywotem przeczą, ale i tak większość przypadków popiera moją teorię
1 Mój też ...

2 A właśnie moje obserwacje potwierdzają Twoją teorię.Zresztą noworodek podobny jest bardziej do ojca po to aby nie odrzucił

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
1. wstydzę się wyglądać obleśnie
2. co to są makarony? Chodzi mi raczej o nie dbanie o stan skóry czy o figurę. Ale to też sprawa osobista, mnie różnego typu defekty zawstydzają i wolę je chować. Chciałabym dida jakoś ukierunkować nie na chowanie a na prewencję
1 No właśnie... w miarę obiektywnie( bo wszystkie dziewczyny i chłopaki w barze to potwierdzą )nie wyglądasz obleśnie wręcz przeciwnie.
To w Twoich oczach wyglądasz obleśnie...

2 Makarony to bluzka na widok której moja Mama powiedziała Boże ...
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 11:50   #1475
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Jako urodzony hedonista nigdy nie poprę rezygnowania z przyjemności. Tylko sama mówiłaś, że nie chcesz marszczeń
Mając wybór: przyjemność opalania kontra zmarchy wybiorę jednak pomarszczonego zewłoka

Cytat:
Ja też, ale non stop mi donoszą o tym dziadkowie jak to biednych ludzi developer oszukał etc. No ale jak to bywa w życiu, shit happens Większość przypadków to jednak normalne deale.
Czy ja wiem, czy taka znów większość? mam z tym poniekąd do czynienia służbowo i non stop slyszę - jak nie upadłość to spadek wartości akcji i to się jednak przekłada na terminowość realizacji, wysokość kredytów itepe. W związku z czym osobiście bym się bała inwestować teraz w "dziurę w ziemi" - tym niemniej każdemu inwestorowi życzę, żeby trafił na uczciwego developera w dobrej kondycji finansowej.
Stary 2014-07-18, 11:50   #1476
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Joł joł s gorąca

1 Mój też ...

2 A właśnie moje obserwacje potwierdzają Twoją teorię.Zresztą noworodek podobny jest bardziej do ojca po to aby nie odrzucił
Z tym gorącem jest koszmar -w ieczory są nawet chłodnawe - i to jets super, a potem z rana taki szok - lepkim upałem w twarz

1. Jak to maiwał Ross z Przyjaciół "I bruise like a peach"

2. Ja co prawda mówię to z przymrużeniem oka, najprawdopodobniej to nie ma nic wspólnego z faktami
Stary 2014-07-18, 11:55   #1477
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to ekstremalne sytuacje.
Lepiej nie ciągnijmy tematu bo to jak z balerinami
Red uważam że problem Twojego dizajnu na wakacje to sprawa drugo albo nawet trzeciorzędna .Pisząc na ten temat mam na uwadze tylko i wyłącznie Twoją córeczkę

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Skojarzenie mi się nasunęło - względem podejścia. Mnie po 30-tce dopadło AZS. I choćbym nie wiem jak o siebie dbała, są dni, kiedy powinnam chodzić w czadorze - ewentualnie w burce i to takiej z gęsto tkanym otworem na oczy. Ostatnio - odpukać, jest nieźle, ale przy nasileniu stresu (a tego mi akurat nie brakuje) nasilają się i zmiany skórne. I mimo, ze zdaję sobie sprawę, ze widok mojej obłażącej ze skóry, czerwonej mordy nie stanowi dla otoczenia źródła wrażeń estetycznych, w czadorze ni burce nie chodzę.
To samo jest z innymi defektami. Np u mnie z rozszerzonymi porami na nosie... Jedyne co mi pozostało to chyba nos uciąć

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dokładnie

Mam już 3 pary tych koszmarnych butow i używam często, a tak się zarzekalam jeszcze niedawno, że nigdy
Wychodzi na to,że tylko krowa nie zmienia zdania

Dostalam @ ,że moje perelkowe L'ory już do mnie jadą
1 HAAAAAAA ZEMSTA BALERINÓW II

2 Super łup
Stary 2014-07-18, 11:56   #1478
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
To samo jest z innymi defektami. Np u mnie z rozszerzonymi porami na nosie... Jedyne co mi pozostało to chyba nos uciąć
Hmmm... a serio myślisz, ze każdy się wnikliwie przygląda Twojemu nosowi, najchętniej przez lupę, żeby te pory podziwiać...?
Stary 2014-07-18, 12:02   #1479
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

ha, nawet ja nie mam aż 3 par
1 haaaa zemsta balerinów III

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Propozycja stroju dla Red

Idealne połączenie galoty Red i moje porostytuckie buty

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Baru, czy to normalne, że płaszcze (częściowo wełniane, jeśli to ma znaczenie) świeżo odebrane z pralni śmierdzą? Starą, zakurzoną, dawno nieruszaną szmatą (na szczęście suchą) Przed praniem (?) były tylko zakurzone... To był mój pierwszy raz z ekopralnią i zgłupiałam.
Niestety prawda uprana wilgotna wełna śmierdzi
Ale po wyschnięciu powinno przejść.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Stary 2014-07-18, 12:07   #1480
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

tzn. śmieję się z hipstera, bo zestaw jak zestaw, cokolwiek wymyślisz będzie ok moim zdaniem, ludzie wszystko noszą i ważne żebyś się Ty dobrze czuła
1.
2. wg mnie wyglądało spoko, stritłerowo i nindżopszowo Ale jednak bardziej by pasowało facetowi lub jakiejś nastolatce.
Ad sinupret dziury w ziemi, o co chodzi z tymi ogródkami? Że będą dwa należące do bloku czy byłyby konkretnie Twoje? Ale takie cuda to pewnie tylko na parterze?

Cytat:
1 To w Twoich oczach wyglądasz obleśnie...

2 Makarony to bluzka na widok której moja Mama powiedziała Boże ...

3 Red uważam że problem Twojego dizajnu na wakacje to sprawa drugo albo nawet trzeciorzędna .Pisząc na ten temat mam na uwadze tylko i wyłącznie Twoją córeczkę
1. przecież nikt z Was nie oglądał mnie nago (bogu dzięki ) a te zdjęcia z mikrofali i z oddali nie oddają rzeczywistości. Musiałabym sobie makro zrobić
2. poka!
3. teraz się zgubiłam. Też nie pisałam o wakacyjnych ciuchach tylko o tym, co z defektów osobiście ukrywam. I tego tematu wolę nie ciągnąć bo nie chcę nikogo niechcący urazić.

Cytat:
Mając wybór: przyjemność opalania kontra zmarchy wybiorę jednak pomarszczonego zewłoka
Wow, dla mnie leżenie czy nawet chodzenie po słońcu to męka. No chyba że nad morzem. Tak więc ponownie zazdroszcze bo nie musisz się poświęcać żeby uzyskać opaleniznę Ja właśnie ze względu na swe lenistwo zrezygnowałam z opalania.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:08   #1481
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... a serio myślisz, ze każdy się wnikliwie przygląda Twojemu nosowi, najchętniej przez lupę, żeby te pory podziwiać...?
No właśnie uważam że nie , nikt tego dokładnie nie widzi tak jak ja w lusterku Uważam że różnego rodzaju defekty da się zaakceptowaćnp rozszerzone pory, żyłki , zaczerwienienia, sine nogi itp
Stary 2014-07-18, 12:10   #1482
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No właśnie uważam że nie , nikt tego dokładnie nie widzi tak jak ja w lusterku Uważam że różnego rodzaju defekty da się zaakceptowaćnp rozszerzone pory, żyłki , zaczerwienienia, sine nogi itp

Popieram w całej rozciągłości
Stary 2014-07-18, 12:13   #1483
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Red uważam że problem Twojego dizajnu na wakacje to sprawa drugo albo nawet trzeciorzędna .Pisząc na ten temat mam na uwadze tylko i wyłącznie Twoją córeczkę
hmmm nie rozumiem do końca? Wydaje mi się, że tak właśnie jest, tylko Red pomija tutaj dyskusje na temat organizacji czasu swego dida itp. Nie wnika w sprawy didowe. Co ma córeczka do faktu, że jesteśmy kobietami i chcemy, między ludźmi zwłaszcza, wyglądać, a zarazem czuć się dobrze. To jakby dwie osobne kwestie. Sprawy córeczki są załatwione, teraz zajmujujemy się, w sensie każdy z nas, swoimi sprawami, takimi jak garderoba etc. Ja nie wybieram na wyjścia/wywczas ciuchów, w których wyglądam niekorzystnie. To jest chyba całkiem standardowe zachowanie?

W ogóle to nadciąga burza stulecia, zaraz rypnie Takich burz się boję.
A miałam dziś jechać nach der stadt

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-18 o 12:20
Stary 2014-07-18, 12:22   #1484
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1.
2. wg mnie wyglądało spoko, stritłerowo i nindżopszowo Ale jednak bardziej by pasowało facetowi lub jakiejś nastolatce.
Ad sinupret dziury w ziemi, o co chodzi z tymi ogródkami? Że będą dwa należące do bloku czy byłyby konkretnie Twoje? Ale takie cuda to pewnie tylko na parterze?

1. przecież nikt z Was nie oglądał mnie nago (bogu dzięki ) a te zdjęcia z mikrofali i z oddali nie oddają rzeczywistości. Musiałabym sobie makro zrobić
2. poka!
3. teraz się zgubiłam. Też nie pisałam o wakacyjnych ciuchach tylko o tym, co z defektów osobiście ukrywam. I tego tematu wolę nie ciągnąć bo nie chcę nikogo niechcący urazić.

Wow, dla mnie leżenie czy nawet chodzenie po słońcu to męka. No chyba że nad morzem. Tak więc ponownie zazdroszcze bo nie musisz się poświęcać żeby uzyskać opaleniznę Ja właśnie ze względu na swe lenistwo zrezygnowałam z opalania.
1 Może i lepiej ... bp byśmy musiały się zabić z zazdrości Oczywiście pozytywnej
2 Właśnie się moczą w praniu ale na pewno pokażę tylko po weeku
3 No właśnie słowo pisane. Ja ogólnie o samoakceptacji chciałam pisać A jak to jest u Ciebie jak widzisz kogoś takiego jak ja z rozszerzonymi porami na nosie to Cię obrzydza ten widok ?

4 A ja mam bardzo złe doświadczenia z opalaniem bo byłam opalana na siłę bo takie blade to dziecko. ... To było bolesne

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
hmmm nie rozumiem do końca? Wydaje mi się, że tak właśnie jest, tylko Red pomija tutaj dyskusje na temat organizacji czasu swego dida itp. Nie wnika w sprawy didowe. Co ma córeczka do faktu, że jesteśmy kobietami i chcemy między ludźmi zwłaszcza wyglądać a zarazem czuć się dobrze. To jakby dwie osobne kwestie. Sprawy córeczki są załatwione, teraz zajmujujemy się, w sensie każdy z nas, swoimi sprawami, takimi jak garderoba etc. Ja nie wybieram na wyjścia, wywczas ciuchów, w których wyglądam niekorzystnie. To jest chyba całkiem standardowe zachowanie?
No właśnie nie do końca bo jak dziewczynka widzi że mama nie akceptuje swojego ciała to potem sama ma z tym problem.

Kurka wodna uważasz że Red wygląda niekorzystnie w czymkolwiek.
Toć piękna kobieta wspaniała figura

Ale ok wiem że człowiekiem z jakąś chorą misją jestem... Jusz się uspokajam

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

U nas też tak dziwnie jakby powietrze stało
Ale nos mnie nie boli ....

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-18 o 12:21
Stary 2014-07-18, 12:29   #1485
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

No właśnie nie do końca bo jak dziewczynka widzi że mama nie akceptuje swojego ciała to potem sama ma z tym problem.
Z tym się zgodzę, moja koleżanka przez to wpędziła swoją 13 letnią córkę w anoreksję

Więc jeśli Red będzie cichaczem narzekać to może tak źle nie będzie

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:50   #1486
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Co ma córeczka do faktu, że jesteśmy kobietami i chcemy, między ludźmi zwłaszcza, wyglądać, a zarazem czuć się dobrze.
(...) Ja nie wybieram na wyjścia/wywczas ciuchów, w których wyglądam niekorzystnie. To jest chyba całkiem standardowe zachowanie?
Właśnie irytuje mnie słyszane czasami "przestań myśleć o głupotach, jesteś matką". Znaczy co, mogę się już zapuścić, utyć i przestać depilować pachy?
Inna sprawa, że nawet wg siebie przeginam jakby to był wyjazd sponsorowany przez Pudelka i mieli się tam pętać fotoreporterzy z całego świata a potem oklejać moimi kompromitującymi fotkami przystanki autobusowe
No po prostu stresa mam bo od kilku lat nie nosiłam ciuchów odsłaniających ciało, nie było konieczności. Trudno się przełamać więc tak se zrzędzę i kombinuję.

Cytat:
1 A jak to jest u Ciebie jak widzisz kogoś takiego jak ja z rozszerzonymi porami na nosie to Cię obrzydza ten widok ?

2 Ale ok wiem że człowiekiem z jakąś chorą misją jestem... Jusz się uspokajam
1. daj spokój, z moją krótkowzrocznością? Ale na poważnie, kiedy przychodzi klient i siada bliziutko to widzę różnicę pomiędzy zwykłym nosem z porami a nosem porowatym, świecącym i zaczerwienionym, którego właściciel najwyraźniej nie ma zamiaru używać pudru. Jasne, wolna wola (i już nie wnikajmy w choroby, zagubienie pudru na trasie, bieganie po mieście od 6 rano podczas upału), niemniej w swoim przypadku staram się co jakiś czas upudrować kinol i nie ma że boli, że się spieszę, że piesek i podwiązka
2. ja się kompletnie zgubiłam

Stary 2014-07-18, 13:06   #1487
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

4 A ja mam bardzo złe doświadczenia z opalaniem bo byłam opalana na siłę bo takie blade to dziecko. ... To było bolesne

Kurka wodna uważasz że Red wygląda niekorzystnie w czymkolwiek.
Toć piękna kobieta wspaniała figura
1. Straszne, rodzice jak zawsze wiedzieli lepiej co nie ?

2. Hmmm ja będąc dzieczynką poniżej 4 lat kompletnie nie pamiętam jak wyglądała moja mama i jakie wiodła życie. Wszystko uleciało w eter.

3. Nie, bo się nie pokazuje niekorzytsnie, i tak jak wspomniała wcześniej, nie widujemy się na żywo, a szkoda, gadka szłaby nam płynniej , bo racja, słowo pisane ma ograniczenia

Co do braku akcpetacji napiszę na własnym przykładzie, cery, żeby było sprawiedliwie (bo ciało sama zapuściłam a cerę taką otrzymałam i basta ) Ten cały trąd to była zmora, trądowate wiedzą jak wielkiego kalibru. Większość mojego życia spędziłam na wstydzie, łuszczeniu twarzy i szukaniu podkładu który będzie symulował ładną cerę. Co było awykonalne, gdyż jak kiedyś Mić zauważyła, pryszcze są 3 D Już mam mocno zaleczony trąd, ale krajobraz po bitwie pozostał, i wciąż spędzam ogrom czasu mego życia na szukaniu, testowaniu podkłądów. Tylko nie za każdym razem o tym wspominam, choć i tak częściej niż przeciętna kobieta. I mimo, że już w większości zaakceptowałam obecny stan rzeczy (trądzik różowaty, naczynkową cerę, rumień, blizny, pory, przebarwienia, dziury) i chodzę bez makijażu, to jednak WIEM, że moja cera, zakryta podkładem wygląda po prostu lepiej, a czasem lubię wyglądać lepiej niż gorzej Jednak znienawidziłąm podkłądy, uważam, że skóra pod warstwami kolorówki ma sie gorzej, nie jest to dla niej dobre, i odkąd mniej stosuję tym lepiej ona wygląda. Dlatego tak się dziwię osobom, które mają nieskazitelną cerę a mimo to stosują podkład? Szczerze, to moim skrytym marzeniem jest, aby nadeszla moda na nieużywanie podkładów. Żeby nagle normą stało sie, że do pracy ludzie chodzą bez mejkapu Ależ byłaby ulga No, ale to taka fanaberia. Bo jak chodzę na miasto nieumalowana to uchodzę za "dziwaka" i to mnie lekko wkurza.

Czas edycji: 2014-07-18 o 13:16
Stary 2014-07-18, 13:22   #1488
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie irytuje mnie słyszane czasami "przestań myśleć o głupotach, jesteś matką". Znaczy co, mogę się już zapuścić, utyć i przestać depilować pachy?
Inna sprawa, że nawet wg siebie przeginam jakby to był wyjazd sponsorowany przez Pudelka i mieli się tam pętać fotoreporterzy z całego świata a potem oklejać moimi kompromitującymi fotkami przystanki autobusowe
No po prostu stresa mam bo od kilku lat nie nosiłam ciuchów odsłaniających ciało, nie było konieczności. Trudno się przełamać więc tak se zrzędzę i kombinuję.

1. daj spokój, z moją krótkowzrocznością? Ale na poważnie, kiedy przychodzi klient i siada bliziutko to widzę różnicę pomiędzy zwykłym nosem z porami a nosem porowatym, świecącym i zaczerwienionym, którego właściciel najwyraźniej nie ma zamiaru używać pudru. Jasne, wolna wola (i już nie wnikajmy w choroby, zagubienie pudru na trasie, bieganie po mieście od 6 rano podczas upału), niemniej w swoim przypadku staram się co jakiś czas upudrować kinol i nie ma że boli, że się spieszę, że piesek i podwiązka
2. ja się kompletnie zgubiłam
1 Oj tam zaraz zapuszczać ,zdrowy rozsądek zachować
To prawda że u nas tak trochę jest że jak kobieta urodzi to już inni postrzegają ją przez pryzmat macierzyństwa.
Rozumiem że masz stresa przed odsłonięciem ciała. Mogę do twojego wyjazdu powtarzać w każdym poście żebyś się nie stresowała bo nie masz ku temu powodów i będę w tym tak uparta jak Ty w krytykowaniu samej siebie
Oooooo już wiem czemu jestem taka dla siebie łaskawa - 4,25 heheheheh
2 A ja nie idę jak przecinak

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
1. Straszne, rodzice jak zawsze wiedzieli lepiej co nie ?

2. Hmmm ja będąc dzieczynką poniżej 4 lat kompletnie nie pamiętam jak wyglądała moja mama i jakie wiodła życie. Wszystko uleciało w eter.

3. Nie, bo się nie pokazuje niekorzytsnie, i tak jak wspomniała wcześniej, nie widujemy się na żywo, a szkoda, gadka szłaby nam płynniej , bo racja, słowo pisane ma ograniczenia

Co do braku akcpetacji napiszę na własnym przykładzie, cery, żeby było sprawiedliwie (bo ciało sama zapuściłam a cerę taką otrzymałam i basta ) Ten cały trąd to była zmora, trądowate wiedzą jak wielkiego kalibru. Większość mojego życia spędziłam na wstydzie, łuszczeniu twarzy i szukaniu podkładu który będzie symulował ładną cerę. Co było awykonalne, gdyż jak kiedyś Mić zauważyła, pryszcze są 3 D Już mam mocno zaleczony trąd, ale krajobraz po bitwie pozostał, i wciąż spędzam ogrom czasu mego życia na szukaniu, testowaniu podkłądów. Tylko nie za każdym razem o tym wspominam, choć i tak częściej niż przeciętna kobieta. I mimo, że już w większości zaakceptowałam obecny stan rzeczy (trądzik różowaty, naczynkową cerę, rumień, blizny, pory, przebarwienia, dziury) i chodzę bez makijażu, to jednak WIEM, że moja cera, zakryta podkładem wygląda po prostu lepiej, a czasem lubię wyglądać lepiej niż gorzej Jednak znienawidziłąm podkłądy, uważam, że skóra pod warstwami kolorówki ma sie gorzej, nie jest to dla niej dobre, i odkąd mniej stosuję tym lepiej ona wygląda. Dlatego tak się dziwię osobom, które mają nieskazitelną cerę a mimo to stosują podkład? Szczerze, to moim skrytym marzeniem jest, aby nadeszla moda na nieużywanie podkładów. Żeby nagle normą stało sie, że do pracy ludzie chodzą bez mejkapu Ależ byłaby ulga No, ale to taka fanaberia. Bo jak chodzę na miasto nieumalowana to uchodzę za "dziwaka" i to mnie lekko wkurza.
1 Ale byłam za to rumiana

2 Ok zgoda ale potem pamiętasz?

3 Heheheh widziała Red na żywo No i w sumie racja słowo pisane bardzo ogranicza niestety

4 Całkowicie rozumiem każda kobieta chciałaby wyglądać dobrze ale dążenie do nieskazitelności jest pułapką. Odnośnie podkładu to już nie używam na co dzień przez co moje pory są widoczne tylko przypudrowane sypkim transparentnym .

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-18 o 13:28
Stary 2014-07-18, 13:25   #1489
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Szczerze, to moim skrytym marzeniem jest, aby nadeszla moda na nieużywanie podkładów. Żeby nagle normą stało sie, że do pracy ludzie chodzą bez mejkapu Ależ byłaby ulga No, ale to taka fanaberia. Bo jak chodzę na miasto nieumalowana to uchodzę za "dziwaka" i to mnie lekko wkurza.
Przenieś się do mojej pracy Tam szczytem makijażu jest tusz na rzęsach i bezbarwna pomadka, ja na tym tle zazwyczaj wyglądam jakbym szła na gotycką imprezę albo do teatru... kabuki, jako aktor

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Heheheh widziała Red na żywo No i w sumie racja słowo pisane bardzo ogranicza niestety
Widziałyśmy się na jakimś zlocie? Rany, zupełnie nie kojarzę, musiałam się zgubić w natłoku nowych osób

Stary 2014-07-18, 13:32   #1490
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego nie wiesz jak to się zakodowało w podświadomości i oddziałuje na resztę życia.
Stary 2014-07-18, 13:37   #1491
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Przenieś się do mojej pracy Tam szczytem makijażu jest tusz na rzęsach i bezbarwna pomadka, ja na tym tle zazwyczaj wyglądam jakbym szła na gotycką imprezę albo do teatru... kabuki, jako aktor

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Widziałyśmy się na jakimś zlocie? Rany, zupełnie nie kojarzę, musiałam się zgubić w natłoku nowych osób
1
2 Marcin B był z nami I nic nie mówiłam co to pierwszy zlot mój był i byłam onieśmielona trochę
Stary 2014-07-18, 13:47   #1492
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Marcin B był z nami I nic nie mówiłam co to pierwszy zlot mój był i byłam onieśmielona trochę
Hmm... I tak nie pamiętam W każdym razie wieki temu, śmiem twierdzić, że nieco wypiękniałam, ohoho

Stary 2014-07-18, 14:00   #1493
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Kcę taką pracę wolność i swoboda

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
dlatego nie wiesz jak to się zakodowało w podświadomości i oddziałuje na resztę życia.
No ale co się miało zakodować? Nie zwracanie uwagi na własną matkę? Nie interesowanie się jej sprawami? Moja Mam, jak każda jest z innego pokolenia, które często nie przystaje do norm następnego i tak w kółko. No i też byli inne czasy etc etc.

Dzisiejsze nastolatki bardziej obchodzi to jak wyglądają rówieśnicy

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

2 Ok zgoda ale potem pamiętasz?
No właśnie nie, kompletnie się nie interesowałam wyglądem własnej matki. Ale jak pisałąm do Betyy, to byli inne czasy Pewnie teraz jest całkiem inaczej.
Stary 2014-07-18, 14:10   #1494
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Całkowicie rozumiem każda kobieta chciałaby wyglądać dobrze ale dążenie do nieskazitelności jest pułapką.
Muszę uściślić, że mi jest baaaardzo daleko do nieskazitelności, to nie jest kwestia jednego syfka na czole i szpary zbyt wąskiej o 1 cm Ja nawet ładna nie jestem jak się nie umaluję.

Stary 2014-07-18, 14:12   #1495
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Muszę uściślić, że mi jest baaaardzo daleko do nieskazitelności, to nie jest kwestia jednego syfka na czole i szpary zbyt wąskiej o 1 cm Ja nawet ładna nie jestem jak się nie umaluję.
Ja też Mam też brzydkie cycki jak stanika nie założę i brudne uszy jak ich nie wyczyszczę

Znam naprawdę mało kobiet, które są ładne bez mejkapu

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:19   #1496
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Szczęściara , ja się obracam w towarzystwie samych ładnych au naturel Powaga, wychodzimy do klubu a A. do nas, czekajcie jeszcze muszę się umalować, a my to Ty nie jesteś już umalowana?

Nocuję u przyjaciółek, widzimi się rano, etc, ba! studiowałyśmy razem, akademiki i te sprawy, każda z nich nie musiała używać mejkapu. W sumie, mało która używała, tylko wieczorami do knajpy, na tańce jakaś kredka do oczu etc.

Czyli znów zatoczyłyśmy koło oczywistych oczywistości

Czas edycji: 2014-07-18 o 14:20
Stary 2014-07-18, 14:32   #1497
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ee jak stoi to luz
ja się boję tylko takich inwestycji gdzie nawet jeszcze łopaty nie wbili a już sprzedają
udanego oglądania w takim razie
Cytat:

u mnie też burze krążą, chmury, grzmoty ale nie pada pewnie zacznie jak wyjdę z robo (czyli już za 0,5 godziny )
Cytat:
ano
ja znam jedną i to akurat jest z mojego bardzo bliskiego otoczenia, więc patrzę na nią często i zazdroszczę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:49   #1498
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Powaga, wychodzimy do klubu a A. do nas, czekajcie jeszcze muszę się umalować, a my to Ty nie jesteś już umalowana?
Dobijające, co.
Z podobnych przypadków mam pewną koleżankę, często imprezowałyśmy razem podbierając sobie kosmetyki (właściwie to ona podbierała moje, norma ). No więc wyglądało to tak, że przed "tańcami" szłyśmy do wc upudrować noski i podmalować sobie oczy na czarno. Pierwsze moje zdziwko - jej wystarczyło lekkie pociągnięcie moim czarnym cieniem i już miała Kruka, ja musiałam się napacykować a na końcu i tak cień wydawał się szary. Potem szłyśmy w pogo, po dwóch godzinach kontrola makijażu - u niej bez zmian, na oczach Kruk, cera matowa i tylko lekkie rumieńce, u mnie panda odbita nad i pod okiem, w załamaniu powieki kopalnia, twarz świecąca, nos czerwony. Nie ma sprawiedliwości

Cytat:
Ja też Mam też brzydkie cycki jak stanika nie założę i brudne uszy jak ich nie wyczyszczę

EDIT ! miałam koleżankę z super cyckami bez, ciągle latała w samej koszulce i to było strasznie dołujące kiedy szłyśmy razem na podryw
EDIT 2 co do drugiej części zdania nie wiem jak jest, w uszy nikomu nie zaglądam

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-07-18 o 14:51
Stary 2014-07-18, 15:14   #1499
tricolor
Wtajemniczenie

Miłego dnia Baru

Redzik, pomyśl, dlaczego nie chcesz iść w tych szortach?
Masz cudowne nogi. Ryli i bez ściemy. Po co chcesz je ukrywać?

Ludzie dookoła są baaaaardzoooo różni. Nawet jak ktoś sobie coś pomyśli o Tobie, to niech sobie myśli, ma prawo, ale czemu Ty sama siebie tak krytykujesz?

A taki/taka z błyszczącym nochalem i porami wielkości kraterów może w ogóle tego nie zauważać, nie przykładać do tego tak wielkiej wagi, być zadowolonym pomimo tego?

Jesteś piękną kobietą. Czemu tego nie widzisz?

Sorki, ale musiałam Ci to napisać...
Wiele kobiet nawet latami ćwiczeń i pielęgnacji nie jest często w stanie osiągnąć tego, co Ty masz od natury i koniecznie chcesz to zakryć spodniami chintkiej położnej?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

W ogóle to weszłam pogratulować Polly.

Gratulacje i niech się chowa zdrowo (jak i Ty też i wszyscy Twoi ).

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

I chciałam przez moment wymazać to wyżej - Redzik, nie odpowiadaj, po prostu sobie o tym pomyśl, sama dla siebie. Cały Bar Ci mówi, że super wyglądasz, Ty sama czujesz inaczej. Każdy ma jakieś niefajne rzeczy w sobie, których nie lubi, normalna rzecz. Jedź na wakacje i - najważniejsze - ciesz się, N. i sobą. I przepraszam, bo jakoś tak bez sensu naszło mnie na moralizatorstwo
Stary 2014-07-18, 15:38   #1500
aileenn
Mother of Cats

Co do wpływu matki na dziecko - także podświadomego: naprędce wyszukany cytacik stąd:

"Poprzez całe dzieciństwo matka i córka są dla siebie jak lustra. Zwłaszcza córka stara się sprostać wizji matki. Jednocześnie dziewczyna znajduje się cały czas pod wpływem samooceny matki – tzw. modelingu. Jeśli matka ma realistyczny stosunek do swojego ciała, modeling jest zdrowy. Niestety matka, która czuje się źle z jakimś aspektem swojej cielesności lub psychiki, na przykład matka która obsesyjnie skupia się na swojej rzekomej nadwadze może wpoić córce przekonanie, że ta jest zbyt gruba nawet jeśli nie ma w tym krzty prawdy".

I drugi, z tego samego miejsca:

"Nie wzbraniajmy się przed włożeniem kostiumu czy tańczeniem na weselu – robiąc to wysyłamy córce sygnał: „Tylko ci, którzy wyglądają idealnie mają prawo do zabawy.“ Jednym słowem nie wpędzajmy w kompleksy naszych córek i po prostu... bądźmy dla nich dobre".

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

A tak w ogóle to macham znad gorączkowania

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości