|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Mam problem. dziewczyna która bierze ślub przede mną jest moja stara przyjaciółka. Przyjaźniłysmy się od podstawowki cały czas dopiero na studiach kontakt się urwał totalnie. No i teraz w jednym dniu bierzemy ślub. Chodzi o dekoracje kościoła. gdy pisałam jej jakoś w maju czy ma już jakąś koncepcję na temat wystróju kościoła to mówiła że jeszcze nawet o tym nie myślała. pisałam jej pod koniec czerwca to wogóle się nie odezwąla i teraz w lipcu kilka dni temu i też zero. ku wa ku wa ku wa Nie chciałabym sama płacić za swoją deklaracje tylko na pół. Ale wyjdzie widzę na to że każdy za swoją
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
My dokładnie tyle samo!
oluska227887 Haha, w sumie racja! :P Ale już nich nie tańczę... Będzie co ma być, do tej pory wydawały mi się bardzo wygodne, więc liczę na to że się to nie zmieni...Ty już masz niewiele do ślubu! W NS masz mszę? Jeśli tak, to gdzie?
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jadę kupić prezenty na podziękowania a o 16:00 mam przymiarkę!!! Boże chyba się nie doczekam, spakowałam już biżu i buty ![]() Jutro mój panieński!!!!!!!! Trochę mi smutno bo z 11 zaproszonych dziewczyn będzie nas 6. Powody odmów: - wesele w tym dniu - małe dziecko - i dwie odmowy bez powodu... No ale mam nadzieję że będzie dobrze. i że 6 lasek też będzie dobrze się bawić
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w esotiq jest duża promocja, zerknijcie jak potrzebujecie ślubny biustonosz
![]() Ja kupiłam dziś mój za 35,95, śmieszna cena, bo wcześniej kosztował 119zł a jest śliczny i leży idealnie, wzięłam drugi taki sam, tylko na co dzień - różowy. Więc mam ślubny taki |
|
|
|
#277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęliśmy od totalnie podstawowych kroków, by tańczyć z ciociami i wujkami, po czym przeszliśmy do nieco bardziej skomplikowanych figur. Z tego co się orientuję, to za takie lekcje trzeba dać 40-50 zł za godzinę (różnie się tancerze cenią). My za bardzo nie chcieliśmy chodzić na taki kurs z innymi, bo nie czuliśmy się komfortowo tańcząc... Teraz się to zmieniło i nawet może się gdzieś później zapiszemy, jak już podstawy znamy Cytat:
|
||
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Ucieszyłam się, że prawie nadrobiłam,a to wątek się skończył... Kochane cyztam Was w drodze do pracy i z pracy codziennie i nie nadążam
dziękuję za opinie o sukience, będę jak najdłużej w długiej mimi wyglądasz cudnie fryzura dziewczyny jak usunąc zdjęcia w suknii jak wątek zamknięty?? ![]() dotka skąd wiesz, że podobna do mamy?? z odbicia w lustrze czy się znamy?? gratulacje załatwionych spraw! ja w wolnej chwili zrobię fotki wszystkiego co przyszło z allegro i z fabryki inspiracji. dzisiaj TŻ zawiózł garnitury do poskracania (znaczy garniak i smoking) chyba moja relacja tu będzie w tym wątku... nie dociera do mnie, że zostały praktycznie 2 tygodnie, bo ciągle pracuje i jakoś tak... któraś z Was pytała o piwa i płacenie. co do płacenia my płacimy za wszystko od osoby wesele 10 dni przed. a za poprawiny i pokoje w niedzielę po ślubie w zależności ile osób przyjdzie. nie dzielimy gości na moich i TŻ, płacimy razem, razem zbieraliśmy, mamy wspólny budżet chociaż razem nie mieszkam. powoli robię porządki i wprowadzamy TŻa co do piwa to będziemy mieli ok. 100 butelek (w tym 20 radlerów) tylko na poprawiny. uznaliśmy, że dużo osób mogłoby pic na weselu i trzeba by było kupic kosmiczne ilości, bo lipa jak zabraknie. oczywiście wódka na weselu i na poprawinach obowiązkowo/ i mamy barmana i wina na wesele (właśnie jak robicie z winami, ja się kompletnie nie znam?? na sto ły czy obok?? w zależności od rodzaju jakie gdzi bo nie wiem, a mamy różne). Barman będzie robił kolorowe owocowe driny alko i bezalkoholowe, ale nie ma żadnych whiskey, brandy, etc. tylko syropy, likiery, kolorowe wódki i fulll owoców, soków i pierdołek. mój panieński za tydzień 26.07... nie wiem czy będzie fajnie, bo się wszystko sypie. organizuje koleżanka, bo mamy 2 świadków... z tego co widzę mam późno, bo dużo was ma teraz jakoś albo miało a weselicho po mnie ?? kto u was strzela tubami z płatkami przy wyjściu z kośc8ioła?? gdzie można kupic tanio świeże płatki?? jakieś pomysły?? bo kwiaciarka wyliczyłą 140zł, bo za całe róże i sami byśmy musieli oberwac, a proponuje sztuczne... miałaby sypac mała kuzynka przede mną jak tata będzie mnie prowadził do ołtarza.
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marlenqa udanej imprezki! na pewno będziecie się dobrze bawiły - liczy się jakość a nie ilość ![]() Dotka ale cena! co to za promocja? wyprzedają czy kup 1 drugi taniej?Ja tylko tak na szybko, kończę obiad i jedziemy zapraszać ![]() Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały literki ze styroduru: moje przyszły dziś, pomalowane na biało tak jak chciałam, ale tylko z 1 strony. Czy tak ma być że nie malują tego co z tyłu??
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja radziłabym postawić wino na stoły, bo o ile po piwo każdy sobie pójdzie i weźmie dla siebie o tyle po butelkę wina niektórzy będą krępować się chodzić ![]() Dużo młodych osób nie pije teraz wódki tylko wino, więc na pewno będą zadowoleni. Najlepiej postawcie różne, bo każdy lubi inne, może tylko białe lepiej żeby kelnerki donosiły, bo powinno być schłodzone. Pozdrawiam!
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hu nołs
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy pierwszą odmowę
I jeszcze przeprosiny, że tak późno nam daje znać(ślub 20 września!).
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
mam jakiegoś doła przedślubnego, tyle rzeczy do zrobienia, wymyślenia, zamówienie, a ja nie mam do niczego chęci, wszystko mi obojętne
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z przymiarki!!
Boże jak mi gorąco. Nie dość że na dworze ponad 30 stopni to jeszcze zgrzałam się jadąc do salonu. Nie mogłam się napatrzeć na suknię, jest cudna. Trzeba ją skrócić 3 cm bo niestety nie jestem wysoka i suknia się ciąga po ziemi plus uwaga JEST TROCHĘ ZA MAŁA! Pani mnie oczywiście ścisnęła ale co z tego jak ledwo w niej oddycham, więc krawcowa będzie mi ją poszerzać. Dobrze że jest z czego ![]() Ale spodziewałam się że tak może być bo jak w styczniu zamawiałam suknię to rozmiar 38 był dobry w talii ale w biuście mi wszystko spadało, więc pani stwierdziła że potrzebny rozmiar 36. No i trochę przedobrzyłyśmy. Plus że w biuście leży idealnie!! A na dole się poszerzy ![]() Następna przymiarka- 25 lipca i 30 lipca zabieram suknię do domu. W załączniku fotka! P7180025.jpg
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bajkowa suknia Kupiłam dziś buty |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za miłe słowa ![]() Welon będzie do kościoła długi do samej ziemi, potem zmienię na taki standardowy ![]() Na zdjęciu nie widać ale gorset jest mocno zdobiony a na dole sukni jest taki koronkowy haft ale muszą przyszyć
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żałuję, że robiłam wcześniej 'przypuszczalny kosztorys' bo jak teraz dopisuję do niego prawdziwe kwoty, to ciągle jest ten wielki -corn dziękuję ![]() co do bukietu- zamówiony! ![]() śliczne masz pazurki, ehhh jakbym chciała mieć takie.. co do @ na szczęście mi nie wypadnie w dniu ślubu... jakby tak było, prawdopodobnie zapamiętałabym z tego dnia jedynie ból ![]() linaewen masz rację, z tym, że powinno się płacić po weselu. u mnie niestety tak nie było i całą kwotę musiałam zapłacić 9 dni przed. Zapytalam właściciela, tak hipotetycznie, co wtedy, gdy okaże się, że jakieś potrawy (nawet nie z ich winy) chociażby skisły, czy coś byłoby nie tak z mięsem. Oczywiście odpowiedział mi, że przez wiele lat nic takiego nie miało miejsca, więc mogę być pewna na 1000%, że nic się nie stanie, ale JAKBY to wtedy mogę wkroczyć na drogę cywilną.. no cóż, mam nadzieję, że te 1000% to 1000% chociaż wolałabym jakąś część zapłacić po weselu..oluska gratuluję sypialni! najważniejsze miejsce w domuco kupiliście rodzicom? ![]() karolinusia super niespodzianka! ![]() misia fajnie, że kolega będzie na Waszym ślubie takie małe rzeczy a cieszą i są bardzo budujące mnie mega cieszy to, że koleżanka z holandii będzie na naszym ślubie, specjalnie na ten czas brała wolne ![]() zazdroszczę wyjazdu nad morze! kroooliczek89 wiem, że łatwo napisać, ale wszystko będzie dobrze- musi być! konkardia wow, będziecie najlepszymi tancerzami na weselu i jeszcze uczyliście się kroków w mieszkaniu.. dla mnie bomba! ![]() jutro równiutki tydzień, a poziom stresu - lepiej nie pisać
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-07-18 o 19:08 |
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Konkardia w Nawojowej mam ślub, więc prawie jak NS
o 14.00- zapraszam ![]() Buczorek- mojej mamie kupiliśmy perfumy i srebrną zawieszkę z bursztynem; mamie TŻta perfumy i srebrny łańcuszek; tacie TŻta zegarek i whisky ![]() omatkoicórko, zostało 8 dni a ja taka nieogarnięta ![]() kupiłam dziś bieliznę na poprawiny i parę innych niekoniecznie potrzebnych pierdół i dostałam od TŻta perfumy Byliśmy u księdza na drugiej rozmowie i o ile pierwsza trwała półtorej godziny ( ), tak dziś wyrobiliśmy się w ... 9 minut
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje jeszcze raz wszystkim za miłe i pozytywne słowa nt sukni i fryzury
)Cytat:
My tez się podzieliliśmy bo nam po prostu wygodniej. Z jednym wyjątkiem- moja mama finansuje nam samo wesele, a TŻ rodzice alko. Za reszte płacimy sami ale w takim podziale. Razem płacilismy za podziekowania, zaproszenia, kwiaty dla rodzicow itp. A kiedy sie placi to nawet nie wiem!! musze się zapytac ![]() Cytat:
Nawet fryzura pasuje
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
U mnie rodzice sponsorują wesele, ja pracuję ale zbyt duzo nie zarabiam, zapłaciłam za kieckę, buty, dodatki itp i nie mam więcej kasy, aby "dołożyć" się do obrączek ze swoich. Mój TŻ nie pracuje, z jego strony rodzice płacą również za wesele i jest mu "głupio" ciągle od mamy kasę brać. Więc tak naprawde jestem między młotem a kowadłem. Moja mama twardo za tradycją, a narzeczony za swoją mamą....
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
mój TŻ dzisiaj odebrał zaproszenia
będę je miała późnym wieczorem jak wróci z pracy już nie mogę się doczekać :ppierwszy raz 2 cyfrowa liczba |
|
|
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakie kwiatki byście poleciły do wazonów na stoły weselne. Chciałabym aby były to kolory biel / żółty / fiolet i aby mimo upałów długo wytrwały
No i żeby nie kosztowały majątek
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj byłam na próbnym makijażu i fryzurze. Jestem mega zadowolona
Wiem, że ta makijażystka to dobry wybór ![]() marlenqa22 - a długo w niej stałaś? Mi kazały ponad pół godziny, żeby materiał się dopasował do ciała i potem spokojnie mogłam oddychać, a przynajmniej wziąć pełen oddech. Bo od razu po założeniu mogłam zrobić tylko krótkie wdechy. A też jęczałam, żeby mi poszerzyły bo za mała jest
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
na kwiaty na stoły
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20213543/ Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-07-18 o 21:04 |
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
patricia_pati, ja mam panieński w poniedziałek, a ślub w sobotę
![]() Nie dociera to do mnie ![]() Tuby, nie wiem w sumie. Znajomi ![]() Dziś przyszły wstążki, szpileczki i cyrkonie. Czekam na soczewki i inne zamówione wczoraj rzeczy ![]() Kupiliśmy TŻ buty, papier na winietki, brystol, bibuły. Od jutra praca pełną parą Na początek catering
|
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Będzie co ma być, do tej pory wydawały mi się bardzo wygodne, więc liczę na to że się to nie zmieni...

co to za promocja? wyprzedają czy kup 1 drugi taniej?

), tak dziś wyrobiliśmy się w ... 9 minut