Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 12:07   #271
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
Tak jeśli ktoś chce przedłużyć paznokcie to w grę wchodzi żel lub tipsy.Nie polecam próbować zdzierać lub cokolwiek kombinować przy żelach jeśli chce się ich pozbyć,dorobiłam się dziur na paznokciach
Żel lub akryl można nałożyć na tips, przedłużyć na szablonie lub położyć na naturalną płytkę.

Mam problem. dziewczyna która bierze ślub przede mną jest moja stara przyjaciółka. Przyjaźniłysmy się od podstawowki cały czas dopiero na studiach kontakt się urwał totalnie. No i teraz w jednym dniu bierzemy ślub. Chodzi o dekoracje kościoła. gdy pisałam jej jakoś w maju czy ma już jakąś koncepcję na temat wystróju kościoła to mówiła że jeszcze nawet o tym nie myślała. pisałam jej pod koniec czerwca to wogóle się nie odezwąla i teraz w lipcu kilka dni temu i też zero. ku wa ku wa ku wa
Nie chciałabym sama płacić za swoją deklaracje tylko na pół. Ale wyjdzie widzę na to że każdy za swoją

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:09   #272
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
My dzis mamy 5 lat i 2 miesiace o kuede kupa czasu za nami!
My dokładnie tyle samo!

oluska227887 Haha, w sumie racja! :P Ale już nich nie tańczę... Będzie co ma być, do tej pory wydawały mi się bardzo wygodne, więc liczę na to że się to nie zmieni...

Ty już masz niewiele do ślubu! W NS masz mszę? Jeśli tak, to gdzie?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:15   #273
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
15 dni do ślubu

zaczęłam wybielanie zębów, zamówiliśmy już prawie wszystkie ciasta (dziś ostatnie spotkanie z jedną panią,która piecze). liczba gości w hotelu potwierdzona, menu i dekoracje na sali ustalone. powoli bierzemy się za ustalanie szczegółów z foto, kamerą i z zespołem. idziemy do przodu

w środę odbieram suknię a w sobotę panieński po panieńskim zostanie tylko tydzień ten czas leci jak szalony!
U mnie też 15 dni!!!

Dzisiaj jadę kupić prezenty na podziękowania a o 16:00 mam przymiarkę!!!
Boże chyba się nie doczekam, spakowałam już biżu i buty

Jutro mój panieński!!!!!!!!

Trochę mi smutno bo z 11 zaproszonych dziewczyn będzie nas 6.
Powody odmów:
- wesele w tym dniu
- małe dziecko
- i dwie odmowy bez powodu...

No ale mam nadzieję że będzie dobrze. i że 6 lasek też będzie dobrze się bawić

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 12:40   #274
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
15 dni do ślubu

zaczęłam wybielanie zębów, zamówiliśmy już prawie wszystkie ciasta (dziś ostatnie spotkanie z jedną panią,która piecze). liczba gości w hotelu potwierdzona, menu i dekoracje na sali ustalone. powoli bierzemy się za ustalanie szczegółów z foto, kamerą i z zespołem. idziemy do przodu

w środę odbieram suknię a w sobotę panieński po panieńskim zostanie tylko tydzień ten czas leci jak szalony!
ja jutro mam panieński za tydzień idę do pracy w sobote potem za dwa tygodnie urodziny TŻ a za 3 tygodnie ślub
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:34   #275
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Lusiija Super biżu!

karolinuuusia Ehh... fajnie, że taki romantyk z niego!!!

Jeśli dopięte na ostatni guzik już teraz, to będzie super!

moooniaaaa Dzięki za opinię! Chyba też nie będę się bawiła w bransoletkę. Przy przymiarce w ciągu 3 minut zahaczyłam o sukienkę z 5 razy, więc raczej mi się nie widzi mieć jej całą noc

TysiaBB Piękne powiadomienia!

misia880 Widać, że koledze zależy. Super, że będzie z Wami!

pysia1987 Fajnie wyszło z tą Twoją świadkową!

Będzie pięknie, nie stresuj się kochana!

Dla mnie to żaden problem Róbcie jak Wy chcecie! Wierzycie w przesądy?

Mieliśmy wczoraj ostatnią lekcję tańca. Normalnie nie wiem jak ta nasza instruktorka to zrobiła, ale ze strasznych kołków staliśmy się tancerzami. Nagraliśmy się i nie wygląda to źle, nawet się ładnie kołyszemy... Jestem mega zadowolona! Nie sądziłam, że kiedykolwiek tak będziemy tańczyć!
Alez Ci zazdroszczę ze nauke tanca macie juz z głowy! My nasza musielisny przerwac i pasuje sie wziac od nowa dlatego plis powiedz mi gdzie Wy sie uczyliscie i jaka byla cena? To byl kurs indywidualny?
Cytat:
My dokładnie tyle samo!

oluska227887 Haha, w sumie racja! :P Ale już nich nie tańczę... Będzie co ma być, do tej pory wydawały mi się bardzo wygodne, więc liczę na to że się to nie zmieni...

Ty już masz niewiele do ślubu! W NS masz mszę? Jeśli tak, to gdzie?
Uuuu ale zbieg okoliczności że mamy w tym samym czasie rocznice i w dodatku jesteśmy z tego samego miasta

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
U mnie też 15 dni!!!

Dzisiaj jadę kupić prezenty na podziękowania a o 16:00 mam przymiarkę!!!
Boże chyba się nie doczekam, spakowałam już biżu i buty

Jutro mój panieński!!!!!!!!

Trochę mi smutno bo z 11 zaproszonych dziewczyn będzie nas 6.
Powody odmów:
- wesele w tym dniu
- małe dziecko
- i dwie odmowy bez powodu...

No ale mam nadzieję że będzie dobrze. i że 6 lasek też będzie dobrze się bawić
Pewnie ze tak 6 dziewczyn to juz tłok

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:44   #276
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, w esotiq jest duża promocja, zerknijcie jak potrzebujecie ślubny biustonosz

Ja kupiłam dziś mój za 35,95, śmieszna cena, bo wcześniej kosztował 119zł a jest śliczny i leży idealnie, wzięłam drugi taki sam, tylko na co dzień - różowy.

Więc mam ślubny taki

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:59   #277
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Alez Ci zazdroszczę ze nauke tanca macie juz z głowy! My nasza musielisny przerwac i pasuje sie wziac od nowa dlatego plis powiedz mi gdzie Wy sie uczyliscie i jaka byla cena? To byl kurs indywidualny?
Kurs indywidualny w naszym mieszkaniu w Krakowie Zaczęliśmy od totalnie podstawowych kroków, by tańczyć z ciociami i wujkami, po czym przeszliśmy do nieco bardziej skomplikowanych figur. Z tego co się orientuję, to za takie lekcje trzeba dać 40-50 zł za godzinę (różnie się tancerze cenią). My za bardzo nie chcieliśmy chodzić na taki kurs z innymi, bo nie czuliśmy się komfortowo tańcząc... Teraz się to zmieniło i nawet może się gdzieś później zapiszemy, jak już podstawy znamy Nauka tańca zajęła nam (chyba) tak z 7-8 h lekcyjnych, ale to były chyba 4 spotkania, także za każdym razem mieliśmy jakieś zadanie do przećwiczenia.

Cytat:
Uuuu ale zbieg okoliczności że mamy w tym samym czasie rocznice i w dodatku jesteśmy z tego samego miasta
Tak dokładnie to my 14 maja
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:12   #278
patricia_pati
Raczkowanie

Ucieszyłam się, że prawie nadrobiłam,a to wątek się skończył... Kochane cyztam Was w drodze do pracy i z pracy codziennie i nie nadążam
dziękuję za opinie o sukience, będę jak najdłużej w długiej
mimi wyglądasz cudnie fryzura nie jakaś poważna a elegancka

dziewczyny jak usunąc zdjęcia w suknii jak wątek zamknięty??
dotka skąd wiesz, że podobna do mamy?? z odbicia w lustrze czy się znamy??

gratulacje załatwionych spraw! ja w wolnej chwili zrobię fotki wszystkiego co przyszło z allegro i z fabryki inspiracji. dzisiaj TŻ zawiózł garnitury do poskracania (znaczy garniak i smoking)

chyba moja relacja tu będzie w tym wątku... nie dociera do mnie, że zostały praktycznie 2 tygodnie, bo ciągle pracuje i jakoś tak...

któraś z Was pytała o piwa i płacenie.
co do płacenia my płacimy za wszystko od osoby wesele 10 dni przed. a za poprawiny i pokoje w niedzielę po ślubie w zależności ile osób przyjdzie. nie dzielimy gości na moich i TŻ, płacimy razem, razem zbieraliśmy, mamy wspólny budżet chociaż razem nie mieszkam.
powoli robię porządki i wprowadzamy TŻa

co do piwa to będziemy mieli ok. 100 butelek (w tym 20 radlerów) tylko na poprawiny. uznaliśmy, że dużo osób mogłoby pic na weselu i trzeba by było kupic kosmiczne ilości, bo lipa jak zabraknie. oczywiście wódka na weselu i na poprawinach obowiązkowo/ i mamy barmana i wina na wesele (właśnie jak robicie z winami, ja się kompletnie nie znam?? na sto ły czy obok?? w zależności od rodzaju jakie gdzi bo nie wiem, a mamy różne). Barman będzie robił kolorowe owocowe driny alko i bezalkoholowe, ale nie ma żadnych whiskey, brandy, etc. tylko syropy, likiery, kolorowe wódki i fulll owoców, soków i pierdołek.

mój panieński za tydzień 26.07... nie wiem czy będzie fajnie, bo się wszystko sypie. organizuje koleżanka, bo mamy 2 świadków...

z tego co widzę mam późno, bo dużo was ma teraz jakoś albo miało a weselicho po mnie ??
kto u was strzela tubami z płatkami przy wyjściu z kośc8ioła??

gdzie można kupic tanio świeże płatki?? jakieś pomysły?? bo kwiaciarka wyliczyłą 140zł, bo za całe róże i sami byśmy musieli oberwac, a proponuje sztuczne... miałaby sypac mała kuzynka przede mną jak tata będzie mnie prowadził do ołtarza.

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:11   #279
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
misia u nas nasze pełne dane, łącznie z adresem zamieszkania wisiały na zapowiedziach, więc w sumie każdy kto chciał mógł sobie z łatwością przepisać
U nas całe szczęście było tylko imię, nazwisko, miejscowość i parafia, no i stan cywilny

Marlenqa udanej imprezki! na pewno będziecie się dobrze bawiły - liczy się jakość a nie ilość

Dotka ale cena! co to za promocja? wyprzedają czy kup 1 drugi taniej?

Ja tylko tak na szybko, kończę obiad i jedziemy zapraszać

Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały literki ze styroduru:
moje przyszły dziś, pomalowane na biało tak jak chciałam, ale tylko z 1 strony. Czy tak ma być że nie malują tego co z tyłu??
Stary 2014-07-18, 16:32   #280
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

pysia1987 świetna wiadomość!
dyskusji

29 DDŚ
Zapraszam
Stary 2014-07-18, 16:33   #281
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
Ucieszyłam się, że prawie nadrobiłam,a to wątek się skończył... Kochane cyztam Was w drodze do pracy i z pracy codziennie i nie nadążam
dziękuję za opinie o sukience, będę jak najdłużej w długiej
mimi wyglądasz cudnie fryzura nie jakaś poważna a elegancka

dziewczyny jak usunąc zdjęcia w suknii jak wątek zamknięty??
dotka skąd wiesz, że podobna do mamy?? z odbicia w lustrze czy się znamy??

gratulacje załatwionych spraw! ja w wolnej chwili zrobię fotki wszystkiego co przyszło z allegro i z fabryki inspiracji. dzisiaj TŻ zawiózł garnitury do poskracania (znaczy garniak i smoking)

chyba moja relacja tu będzie w tym wątku... nie dociera do mnie, że zostały praktycznie 2 tygodnie, bo ciągle pracuje i jakoś tak...

któraś z Was pytała o piwa i płacenie.
co do płacenia my płacimy za wszystko od osoby wesele 10 dni przed. a za poprawiny i pokoje w niedzielę po ślubie w zależności ile osób przyjdzie. nie dzielimy gości na moich i TŻ, płacimy razem, razem zbieraliśmy, mamy wspólny budżet chociaż razem nie mieszkam.
powoli robię porządki i wprowadzamy TŻa

co do piwa to będziemy mieli ok. 100 butelek (w tym 20 radlerów) tylko na poprawiny. uznaliśmy, że dużo osób mogłoby pic na weselu i trzeba by było kupic kosmiczne ilości, bo lipa jak zabraknie. oczywiście wódka na weselu i na poprawinach obowiązkowo/ i mamy barmana i wina na wesele (właśnie jak robicie z winami, ja się kompletnie nie znam?? na sto ły czy obok?? w zależności od rodzaju jakie gdzi bo nie wiem, a mamy różne). Barman będzie robił kolorowe owocowe driny alko i bezalkoholowe, ale nie ma żadnych whiskey, brandy, etc. tylko syropy, likiery, kolorowe wódki i fulll owoców, soków i pierdołek.

mój panieński za tydzień 26.07... nie wiem czy będzie fajnie, bo się wszystko sypie. organizuje koleżanka, bo mamy 2 świadków...

z tego co widzę mam późno, bo dużo was ma teraz jakoś albo miało a weselicho po mnie ??
kto u was strzela tubami z płatkami przy wyjściu z kośc8ioła??

gdzie można kupic tanio świeże płatki?? jakieś pomysły?? bo kwiaciarka wyliczyłą 140zł, bo za całe róże i sami byśmy musieli oberwac, a proponuje sztuczne... miałaby sypac mała kuzynka przede mną jak tata będzie mnie prowadził do ołtarza.
patricia
ja radziłabym postawić wino na stoły, bo o ile po piwo każdy sobie pójdzie i weźmie dla siebie o tyle po butelkę wina niektórzy będą krępować się chodzić
Dużo młodych osób nie pije teraz wódki tylko wino, więc na pewno będą zadowoleni. Najlepiej postawcie różne, bo każdy lubi inne, może tylko białe lepiej żeby kelnerki donosiły, bo powinno być schłodzone.
Pozdrawiam!
Stary 2014-07-18, 16:40   #282
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Może TŻ też macie tego'samego

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-18, 16:48   #283
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Kurs indywidualny w naszym mieszkaniu w Krakowie Zaczęliśmy od totalnie podstawowych kroków, by tańczyć z ciociami i wujkami, po czym przeszliśmy do nieco bardziej skomplikowanych figur. Z tego co się orientuję, to za takie lekcje trzeba dać 40-50 zł za godzinę (różnie się tancerze cenią). My za bardzo nie chcieliśmy chodzić na taki kurs z innymi, bo nie czuliśmy się komfortowo tańcząc... Teraz się to zmieniło i nawet może się gdzieś później zapiszemy, jak już podstawy znamy Nauka tańca zajęła nam (chyba) tak z 7-8 h lekcyjnych, ale to były chyba 4 spotkania, także za każdym razem mieliśmy jakieś zadanie do przećwiczenia.

Tak dokładnie to my 14 maja
Super musze obczaić te ceny kursów indywidualnych bo takie sa chyba najbardziej skuteczne
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w esotiq jest duża promocja, zerknijcie jak potrzebujecie ślubny biustonosz

Ja kupiłam dziś mój za 35,95, śmieszna cena, bo wcześniej kosztował 119zł a jest śliczny i leży idealnie, wzięłam drugi taki sam, tylko na co dzień - różowy.

Więc mam ślubny taki

Dzięki za cynk!!! Stanisławów z esotiq nigdy nie za wiele
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Może TŻ też macie tego'samego
Hu nołs

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:50   #284
Linaewen
Zakorzenienie

Dostaliśmy pierwszą odmowę I jeszcze przeprosiny, że tak późno nam daje znać(ślub 20 września!).
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 16:54   #285
karolinuuusia
Zakorzenienie

mam jakiegoś doła przedślubnego, tyle rzeczy do zrobienia, wymyślenia, zamówienie, a ja nie mam do niczego chęci, wszystko mi obojętne

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 17:55   #286
marlenqa22
Zadomowienie

Wróciłam z przymiarki!!

Boże jak mi gorąco. Nie dość że na dworze ponad 30 stopni to jeszcze zgrzałam się jadąc do salonu.
Nie mogłam się napatrzeć na suknię, jest cudna.

Trzeba ją skrócić 3 cm bo niestety nie jestem wysoka i suknia się ciąga po ziemi plus uwaga JEST TROCHĘ ZA MAŁA!

Pani mnie oczywiście ścisnęła ale co z tego jak ledwo w niej oddycham, więc krawcowa będzie mi ją poszerzać. Dobrze że jest z czego

Ale spodziewałam się że tak może być bo jak w styczniu zamawiałam suknię to rozmiar 38 był dobry w talii ale w biuście mi wszystko spadało, więc pani stwierdziła że potrzebny rozmiar 36.
No i trochę przedobrzyłyśmy.
Plus że w biuście leży idealnie!!
A na dole się poszerzy
Następna przymiarka- 25 lipca i 30 lipca zabieram suknię do domu.

W załączniku fotka!
P7180025.jpg

Stary 2014-07-18, 18:21   #287
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłam z przymiarki!!

Boże jak mi gorąco. Nie dość że na dworze ponad 30 stopni to jeszcze zgrzałam się jadąc do salonu.

Trzeba ją skrócić 3 cm bo niestety nie jestem wysoka i suknia się ciąga po ziemi plus uwaga JEST TROCHĘ ZA MAŁA!

Pani mnie oczywiście ścisnęła ale co z tego jak ledwo w niej oddycham, więc krawcowa będzie mi ją poszerzać. Dobrze że jest z czego

Ale spodziewałam się że tak może być bo jak w styczniu zamawiałam suknię to rozmiar 38 był dobry w talii ale w biuście mi wszystko spadało, więc pani stwierdziła że potrzebny rozmiar 36.
A na dole się poszerzy

W załączniku fotka!
Załącznik 5740288

Bajkowa sukniaLeży idealnie.Myślisz nad bolerkiem?Welon będziesz miała jaki? Ja już nie mogę się doczekać swojej przymiarki.Trzymajcie kciuki ,bo ciągle mam stresa ,że wszystko będzie nie tak

Kupiłam dziś buty Takie zwykłe,ale wszystkie inne były niewygodne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dodatki-slubne_Buty-slubne_20120822203356.jpg (31,9 KB, 41 załadowań)
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 19:00   #288
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
Bajkowa sukniaLeży idealnie.Myślisz nad bolerkiem?Welon będziesz miała jaki? Ja już nie mogę się doczekać swojej przymiarki.Trzymajcie kciuki ,bo ciągle mam stresa ,że wszystko będzie nie tak

Kupiłam dziś buty Takie zwykłe,ale wszystkie inne były niewygodne
Bolerko przyszło z suknią ale pani zapomniała pokazać a ja się upomnieć. Następnym razem
Dzięki za miłe słowa
Welon będzie do kościoła długi do samej ziemi, potem zmienię na taki standardowy
Na zdjęciu nie widać ale gorset jest mocno zdobiony a na dole sukni jest taki koronkowy haft ale muszą przyszyć

Stary 2014-07-18, 19:05   #289
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A propo wydatków , my dziś zastanwialiśmy nad poprawinami ale zdecydowaliśmy że to koszt około 5 tys więc odpuściliśmy i w ramach rozważań postanowiliśmy podsumować nasze wydatki ślubne i kwota jest zawrotna:P już nawet nie chciałam mówić Tż że jego garnitur i moja suknia więcej kosztuje niż w jego zastawieniu P Już jesteśmy ponad kwotą o której myśleliśmy że uda się w niej zamknąć:P a tu końca nie widać .
ajjć, mamy ten sam problem żałuję, że robiłam wcześniej 'przypuszczalny kosztorys' bo jak teraz dopisuję do niego prawdziwe kwoty, to ciągle jest ten wielki -

corn dziękuję
co do bukietu- zamówiony! mam nadzieje, że jak TŻ z nim przyjedzie do mnie to się nie rozczaruję
śliczne masz pazurki, ehhh jakbym chciała mieć takie..

co do @ na szczęście mi nie wypadnie w dniu ślubu... jakby tak było, prawdopodobnie zapamiętałabym z tego dnia jedynie ból

linaewen masz rację, z tym, że powinno się płacić po weselu. u mnie niestety tak nie było i całą kwotę musiałam zapłacić 9 dni przed. Zapytalam właściciela, tak hipotetycznie, co wtedy, gdy okaże się, że jakieś potrawy (nawet nie z ich winy) chociażby skisły, czy coś byłoby nie tak z mięsem. Oczywiście odpowiedział mi, że przez wiele lat nic takiego nie miało miejsca, więc mogę być pewna na 1000%, że nic się nie stanie, ale JAKBY to wtedy mogę wkroczyć na drogę cywilną.. no cóż, mam nadzieję, że te 1000% to 1000% chociaż wolałabym jakąś część zapłacić po weselu..

oluska gratuluję sypialni! najważniejsze miejsce w domu haha
co kupiliście rodzicom?
karolinusia super niespodzianka!
misia fajnie, że kolega będzie na Waszym ślubie takie małe rzeczy a cieszą i są bardzo budujące mnie mega cieszy to, że koleżanka z holandii będzie na naszym ślubie, specjalnie na ten czas brała wolne
zazdroszczę wyjazdu nad morze!
kroooliczek89 wiem, że łatwo napisać, ale wszystko będzie dobrze- musi być!
konkardia wow, będziecie najlepszymi tancerzami na weselu i jeszcze uczyliście się kroków w mieszkaniu.. dla mnie bomba!

jutro równiutki tydzień, a poziom stresu - lepiej nie pisać

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-07-18 o 19:08
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 19:23   #290
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Konkardia w Nawojowej mam ślub, więc prawie jak NS o 14.00- zapraszam

Buczorek- mojej mamie kupiliśmy perfumy i srebrną zawieszkę z bursztynem; mamie TŻta perfumy i srebrny łańcuszek; tacie TŻta zegarek i whisky

omatkoicórko, zostało 8 dni a ja taka nieogarnięta

kupiłam dziś bieliznę na poprawiny i parę innych niekoniecznie potrzebnych pierdół i dostałam od TŻta perfumy
Byliśmy u księdza na drugiej rozmowie i o ile pierwsza trwała półtorej godziny ( ), tak dziś wyrobiliśmy się w ... 9 minut
Stary 2014-07-18, 19:25   #291
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
masz rację, z tym, że powinno się płacić po weselu. u mnie niestety tak nie było i całą kwotę musiałam zapłacić 9 dni przed. Zapytalam właściciela, tak hipotetycznie, co wtedy, gdy okaże się, że jakieś potrawy (nawet nie z ich winy) chociażby skisły, czy coś byłoby nie tak z mięsem. Oczywiście odpowiedział mi, że przez wiele lat nic takiego nie miało miejsca, więc mogę być pewna na 1000%, że nic się nie stanie, ale JAKBY to wtedy mogę wkroczyć na drogę cywilną.. no cóż, mam nadzieję, że te 1000% to 1000% chociaż wolałabym jakąś część zapłacić po weselu..
My mamy podobnie ale mój ojciec jest jest bardzo przezorny i dla niego co na papierze to jest ok na słowo i uśmiech nic nie bierze. Więc zmodyfikowal umowę weselna która była praktycznie jednostronna i owszem płacimy 7 dni przed ale gdyby coś było nie tak oni oddaja nam 50% w wymienionych w umowie przypadkach.

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-18, 20:00   #292
mimi_77
Zakorzenienie

Dziekuje jeszcze raz wszystkim za miłe i pozytywne słowa nt sukni i fryzury )

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U kuzyna Tż, który ślubuje za rok też się trzymają starego podziału.
Ona płaci za salę, jedzenie, swój strój, dekorację kościoła i coś jeszcze.
On za obrączki, folo, video, zespół, wynajem samochodu, bukiet PM, swój strój i też coś jeszcze.

My tez się podzieliliśmy bo nam po prostu wygodniej. Z jednym wyjątkiem- moja mama finansuje nam samo wesele, a TŻ rodzice alko. Za reszte płacimy sami ale w takim podziale. Razem płacilismy za podziekowania, zaproszenia, kwiaty dla rodzicow itp.
A kiedy sie placi to nawet nie wiem!! musze się zapytac

Cytat:
Wróciłam z przymiarki!!

A na dole się poszerzy

W załączniku fotka!
Załącznik 5740288
Przepięknie wygladasz!! Prawdziwa ksiezniczka Nawet fryzura pasuje

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 20:07   #293
marta462
Raczkowanie

GG do marta462

U mnie rodzice sponsorują wesele, ja pracuję ale zbyt duzo nie zarabiam, zapłaciłam za kieckę, buty, dodatki itp i nie mam więcej kasy, aby "dołożyć" się do obrączek ze swoich. Mój TŻ nie pracuje, z jego strony rodzice płacą również za wesele i jest mu "głupio" ciągle od mamy kasę brać. Więc tak naprawde jestem między młotem a kowadłem. Moja mama twardo za tradycją, a narzeczony za swoją mamą....
Stary 2014-07-18, 20:13   #294
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dotka ale cena! co to za promocja? wyprzedają czy kup 1 drugi taniej?
Wyprzedaż 70% taniej

Marlenqa, ślicznie wyglądasz
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 20:42   #295
TysiaBB1989
Rozeznanie

mój TŻ dzisiaj odebrał zaproszenia będę je miała późnym wieczorem jak wróci z pracy już nie mogę się doczekać :p

pierwszy raz 2 cyfrowa liczba 99 dni
Stary 2014-07-18, 20:46   #296
fascinata
Raczkowanie

Dziewczyny, jakie kwiatki byście poleciły do wazonów na stoły weselne. Chciałabym aby były to kolory biel / żółty / fiolet i aby mimo upałów długo wytrwały No i żeby nie kosztowały majątek
Stary 2014-07-18, 20:50   #297
asiulek8
Wtajemniczenie

Dzisiaj byłam na próbnym makijażu i fryzurze. Jestem mega zadowolona Wiem, że ta makijażystka to dobry wybór

marlenqa22 - a długo w niej stałaś? Mi kazały ponad pół godziny, żeby materiał się dopasował do ciała i potem spokojnie mogłam oddychać, a przynajmniej wziąć pełen oddech. Bo od razu po założeniu mogłam zrobić tylko krótkie wdechy. A też jęczałam, żeby mi poszerzyły bo za mała jest

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 21:02   #298
TysiaBB1989
Rozeznanie

na kwiaty na stoły
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20213543/

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-07-18 o 21:04
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 21:27   #299
cude
Zadomowienie

patricia_pati, ja mam panieński w poniedziałek, a ślub w sobotę
Nie dociera to do mnie
Tuby, nie wiem w sumie. Znajomi

Dziś przyszły wstążki, szpileczki i cyrkonie. Czekam na soczewki i inne zamówione wczoraj rzeczy
Kupiliśmy TŻ buty, papier na winietki, brystol, bibuły. Od jutra praca pełną parą Na początek catering
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 21:27   #300
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na próbnym makijażu i fryzurze. Jestem mega zadowolona Wiem, że ta makijażystka to dobry wybór

marlenqa22 - a długo w niej stałaś? Mi kazały ponad pół godziny, żeby materiał się dopasował do ciała i potem spokojnie mogłam oddychać, a przynajmniej wziąć pełen oddech. Bo od razu po założeniu mogłam zrobić tylko krótkie wdechy. A też jęczałam, żeby mi poszerzyły bo za mała jest
Też z pół h stałam. Ale troszkę jest przymała bo mi się "wżynała", myślę że po delikatnym poszerzeniu będzie już ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości