|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Też byłam niejadkiem. W przedszkolu zmuszały mnie do jedzenia opiekunki, w domu rodzice. Więc wykombinowałam, że zacznę chować jedzenie po kieszeniach, bo jak jest pusty talerz, to mogę iść się bawić. Tym sposobem, wymuszanie nic nie dało. A mama jak robiła pranie to znajdowała w kieszeniach ciekawe skarby
![]() Byłam dzisiaj w biedronce, niestety ciuchy ciążowe mocno "przetrzepane". Kupiłam tylko sukienkę. |
|
|
|
#2042 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co mnie jeszcze denerwuje, jak mowie komus, ze u mnie w domu syfiastych slodyczy nie bedzie to slysze. "I co jak tak ladnie bedzie prosic o czekoladke to odmowisz, nie wierze, oj tam nie zaszkodzi".
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo kolejny super tekst bedziesz miala swoje dzieci to zrozumiesz. Zaraz je bede miala i co? Wtracaja sie we wszystko na szczescie rodzice tak mnie wychowali ze podobnie chce swoje dzieci wychowac. Oby tylko im nie odbilo jako dziadkom.Za to z tesciowa i siostra tż bede miala problemy. Ale albo sie dostosuja albo bedzie wojna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-18 o 15:17 |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z moją mamą też tak jest...czasem już jem na siłę bo mi jej żal... trochę ją rozumiem, stoi przy tych garach, gotuje pół dnia te obiadki, próbuje mi dogodzić...ale jak mnie mdli, albo na obiad tłusty schabowy a ja bym najchętniej same ziemniaczki wpierniczała albo mizerię to co zrobić jak przed gardło nie przechodzi utuczyć też się nie dam!
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja dziś miałam wizytę u lekarza, z dzieckiem wszystko ok tylko powiedział że mam łożysko nisko ułożone trochę mnie tym zmartwił ale mówił żebym się jak narazie tym nie przejmowała a ja mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. No i stwierdził że moje maleństwo wygląda raczej na dziewczynkę ale nie był do końca pewien więc wszystko jeszcze może się zmienić i jak narazie wolę się nie nastawiać na płeć;-) Paulinkus, Linea to ja idę razem z wami łeb w łeb bo też ostatnia @ miałam 17.03 no i termin mam na 22.12 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2046 |
|
Rozeznanie
|
dziś główny temat o zdrowym jedzeniu itp a ja właśnie wsunęłam 2 paczki m&m-sów :P do tej pory odrzucało mnie kompletnie od słodyczy po małym gryzie batona już mnie mdliło a dziś nie wiem co się stało :O
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o karmieniu piesia, że chcecie długo...ja jestem jedyną kobieta na wątku która nie ma ochoty karmić???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż nie powiem na początku karmienie piersią jest bardzo wygodne bo nie musisz ogarniać butelek, mleka, porcji etc. (szczególnie robienie mleka w nocy...). Ja bym chciała karmić piersią ale tylko przez okres ulopu macierzyńskiego - do skończonych 5 miesięcy (no może 6). I na pewno karmienie mieszane, co by dziecko do butelki mi sie przyzwyczaiło bo pewnie tak jak starsze pójdzie do żłobka a tam tylko butla.
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh chodziłam 3 godziny po mieście
umęczona jestem i obolała. Nogi już rady nie dawały. Upały mnie wykończą. Co do karmienia ja będę chciała karmić dopóki maleństwo nie będzie miało szans mnie porządnie ugryźć ![]() jeżeli chodzi o słodycze to dziecku zabraniać całkowicie nie bede ale nie pozwolę na takie rozpusty jak potrafią być u teściowej. Jeden dzień kilka lodów, czekoladki, chipsy, słodkie napoje itd. No ja nie mam ochoty na tyle a co dopiero moje dziecko. Jakieś ograniczenia muszą być i zdrowy rozsądek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałabym tak jak moja mama czyli do 2 tyg i koniec. Już rozglądam się za butelkami, żeby na ostatnią chwilę nie kupować "pierwszej lepszej".
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego zobaczę jak to wyjdzie. Ja nie mam zamiaru nikogo linczować jeżeli ktoś nie chce karmić to nie i tyle wiem, że to się zdarza i często mamy mają z tego powodu wyrzuty sumienia, a moim zdaniem nie powinny. Szczęśliwa mama =szczęśliwe dziecko, nie ma co się zmuszać na siłę.Dla mnie najtrudniejsze jest to, że jeżeli bym już karmiła piersią i później odstawiła to chciała bym podawać mm, a moje dzieci nie tolerowały smaku i nie piły. Znając życie z kolejnym, będzie tak samo, a są dzieci co bez problemu przechodzą z kp na mm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Rozeznanie
|
Byłam w biedrze, u mnie też przeprane rzeczy, ale kupiłam gacie ciążowe 3szt za 10zł. Wyglądały na wielgachne ale w domu przymierzyłam i będą ok. Staniki były tylko dwa rozmiary 80B i 90D, wzięłam ten 80B ale w domu przymierzyłam i właśnie teraz jest jak ulał, więc do porodu jak pokarm mi się zbierze może być za mały. No ale dokupię wtedy inne
![]() Cytat:
a łożysko na pewno pójdzie jeszcze w górę, zobaczysz ![]() Ja chcę karmić piersią, ale jeśli będę miała jakieś bóle piersi itp to będę ściągać i butlą podawać ale własny. Oczywiście jeśli będę w ogóle mieć pokarm.
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie chce karmic piersia
poki co toczy sie o to wojna pomiedzy mna a tz-tem :-D
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka Ja chce karmic piersia tak do 6 miesiaca
O ile wszystko pojdzie po mojej mysli
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem tak...na samą mysl o dotykaniu sutków mam odruch wymiotny. Mam obie wklęsłe brodawki/sutki i bywa ze nie wychodzą nawet ma mega mróz. Są obolałe od lat...jak stanik to tylko sztywny , w miekkim czuje dotyk bluzki i mnie to irytuje. Łozko? dotyk piersi ok , dotknij moje sutki a zagryze Dla dobra dziecka...na liste wyprawkową wpisałam : wkladki laktacyjne,laktator,butel ki Mam i kapturki do karmienia. Ja spróbuję z nimi karmić..ale chwile moment zeby wiedziec ze zrobilam wszystko co mogłam..jak pójdzie to pójdzie jak nie to laktator i heja z miesiąc zeby dziecko wszystko immunoglobuliny dostało jak powiedzialam koleżankom ze nie chce karmic były oburzone..ze jak to?!?! no coż , nie kazda musi byc smoczkiem.
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Linka ja uwazam ze kazdy postepuje jak uwaza. Jak masz az taki odruch obronny to bedziesz sie tylko meczyc. Moja kuzynka karmila strasznie krotko dwa dni moze bo miala blokade i maly sie nie najadal. I na mleku modyfikowanym wyrosl na duzego zdrowego chlopaka.
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, uważam że skoro masz taki "problem" z piersiami to nie ma co się męczyć. Wbrew pozorom to nie będzie dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka, gdyż karmienie będzie męką.
U mnie bratowa brała mleko na receptę. Można było je kupić normalnie ale oczywiście na receptę było około 20 zł tańsze bo Mały też nie mógł każdego jeść bo miał zaraz wysypkę. Także zawsze jest jakieś rozwiązanie. Są kobiety które nie mogą karmić bo zażywają leki i dzieci rosną duże i zdrowe. Także moim zdaniem wszelkie oburzenia są nie na miejscu.
|
|
#2062 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, uważa że to co było kiedyś nie koniecznie jest dobre dla dziecka i to ja je wychowuję więc zawsze się pyta czy może coś tam podać, czy on to wogóle je (nawet zanim wyjmie, żeby nie widział). Nie dyskutuje ze mną, przyjmuje do wiadomości, z ciekawości się zapyta ale wogóle nie ma namawiania, ja decyduję. Często pyta się czy dzieci takie jak Maciek mogą już coś tam, zawsze służy radą ale podkreśla że może dziś są inne metody itd. Jej się nikt nie wtrącał do wychowania dzieci i ona też nie chce. Za to mój tata na początku miał swoje wizje ale został przez mamę i przeze mnie już naprowadzony na właściwe tory - także też zawsze się pyta, nie obraża. Za to problem mam z teściową - mój mąż już kilka razy się z nią pokłócił w kwestii wychowania dziecka. Ale ona normalnie wchodzi z nami w długie dyskusje i twierdzi, że ona wie najlepiej. Ogólnie często czuje się, że my wg niej nie znamy się na niczym, tym bardziej na wychowaniu dzieci. Dla niej słodycze - im więcej tym lepiej. Ostatnio próbowała napoić mojego synka swoją kawą także teges... Zrzucę zasłonę milczenia.Cytat:
Cytat:
Linka - moim zdaniem po tym co napisałaś tym bardziej jest to oczywiste że nie planujesz karmić piersią. Będziesz się tylko męczyła. Moim zdaniem to kwestia kobiety czy chce karmić piersią czy nie i nikomu nic do tego. |
|||
|
|
|
#2063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-07-18 o 18:35 |
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co, szczerze mówiąc nie mam pojęcia
jesli moim nie będzie sie najadało, to będzie sztuczne...to przy okazji jest na pewno wygodne.Nie mam zamiaru być uwiązana z dzieckiem, bo musi ssać mojego cyca, że tak brzydko powiem |
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny, to mój pierwszy dzień praktycznie na leżąco i mam już dość a bóle nadal są
nie wiem już czy czekać tydzień na kontrolę, czy jechać leżeć do szpitala... wizja 20 tyg na leżaka mnie przeraża, mega..
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
A czy dobrze pamiętam, że wizytę masz w poniedziałek?? Jeśli tak, to ja chyba bym poczekała na wizytę u swojego lekarza niż na IP u takiego, który nastraszy lub zbluzga jeszcze. No chyba że ból nie do wytrzymania...
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
W środę mam iść do kontroli, ale to też nie mój lekarz, moja lekarka jest na urlopie, więc poszłam do innego, a ten mnie wystraszył że jak za tydzień się nic nie zmieni to czeka mnie oddział, tylko jaki oddział, gdzie? nic nie wiem pierwszy raz w życiu widzę tego lekarza na oczy i chce mnie do siebie na oddział?..
|
#2068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
zapewne patologia ciązy
do 20 tc zazwyczaj sie lezy na ginekologii a po 20 tc na patologii
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj się i koniecznie daj znać co i jak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

na szczescie rodzice tak mnie wychowali ze podobnie chce swoje dzieci wychowac. Oby tylko im nie odbilo jako dziadkom.
utuczyć też się nie dam!

ale nie był do końca pewien więc wszystko jeszcze może się zmienić i jak narazie wolę się nie nastawiać na płeć;-)

Chciałabym tak jak moja mama czyli do 2 tyg i koniec. Już rozglądam się za butelkami, żeby na ostatnią chwilę nie kupować "pierwszej lepszej".

jesli moim nie będzie sie najadało, to będzie sztuczne...to przy okazji jest na pewno wygodne.