Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-18, 09:01   #3181
_agg_
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

masakra z tym samolotem ja nigdy nigdzie nie leciałam, i na razie nie będę nigdzie leciała, ale szczerze? chyba bym się bała
jeszcze jak te zdjęcia pokazywali, że tam takie pole ze szczątków i nic wiecej masakra.
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:15   #3182
agusiowata84
Rozeznanie

Ja też nie leciałam samolotem. Na wakacje autokarem 30 godzin. Chyba w przyszłe wakacje będzie pierwszy raz, bo nie wyobrażam sobie nawet 15 godzin z dzieckiem w autokarze.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:23   #3183
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
masakra z tym samolotem ja nigdy nigdzie nie leciałam, i na razie nie będę nigdzie leciała, ale szczerze? chyba bym się bała
jeszcze jak te zdjęcia pokazywali, że tam takie pole ze szczątków i nic wiecej masakra.
wiadomo, że to zawsze jest jakiś tam stres, szczególnie start i lądowanie są mało przyjemne ALE to jest na tyle krótki czas że można się przemęczyć wolę te 2-3h stresu niż kilkadziesiąt godzin w autokarze plus autokary też mają wypadki, pewnie nawet częściej niż samoloty

z resztą mój brat powtarza wszystkim co się boją katastrof lotniczych, że co roku więcej osób ginie od uderzenia w głowę kokosem który spada z palmy niż w katastrofach lotniczych (tak mówią przynajmniej statystyki)
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:25   #3184
Molise
Zakorzenienie

Powiem Wam, że po tych doniesieniach też się zaczynam stresować. W październiku lecimy na urlop...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:31   #3185
_agg_
Zakorzenienie

nie no, myślę, że o wiele lepiej lecieć niż jechać w gorąc x godzin niby klima w autokarze, ale jednak to jest bardzo dużo godzin i strasznie męczy.
na razie nigdzie się nie wybieram, tzn. najprędzej nad morze na 3 dni,w dodatku autem, więc..
Stary 2014-07-18, 09:38   #3186
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Samoloty sa mimo wszystko najbezpieczniejszym srodkiem transportu. Ale jezeli cos sie dzieje, to koniec, przezyc sie nie da :/
Stary 2014-07-18, 09:43   #3187
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Samoloty sa mimo wszystko najbezpieczniejszym srodkiem transportu. Ale jezeli cos sie dzieje, to koniec, przezyc sie nie da :/
ano, dlatego zawsze mnie bawi ta instrukcja przed lotem co należy robić w razie Wu, mogą sobie pokazywać kamizelki i wyjścia awaryjne a człowiek i tak w głębi ducha wie, że to przypadki do policzenia na jednej ręce gdy udaje się nie wiem wodować czy w razie awarii wylądować jak kpt. Wrona
Stary 2014-07-18, 09:57   #3188
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dokladnie. Szczegolnie te loty np z lub do Australii - leci sie w sumie ponad 24h, nad oceanami (spada - nie zyjesz i smaolotu tez nie odnajda) i niebezpiecznymi terenami (bliski wschod)
Stary 2014-07-18, 13:52   #3189
201604250957
Konto usunięte

matko jak mi się czas dziś wlecze w pracy pewnie dlatego, że jest gorąco i że wszyscy uciekli szybciej do domu zostałam tylko ja, moja kierowniczka i jeden kolega dobrze, że zwlekłam się dziś o 5 z łóżka i przyjechałam na 7 do pracy bo do 16 bym tu chyba zbzikowała

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Dziewczyny jakie macie plany na weekend? proszę się chwalić
Stary 2014-07-18, 13:55   #3190
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
matko jak mi się czas dziś wlecze w pracy pewnie dlatego, że jest gorąco i że wszyscy uciekli szybciej do domu zostałam tylko ja, moja kierowniczka i jeden kolega dobrze, że zwlekłam się dziś o 5 z łóżka i przyjechałam na 7 do pracy bo do 16 bym tu chyba zbzikowała

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Dziewczyny jakie macie plany na weekend? proszę się chwalić
Cieszę się, że nie jestem sama Ciężko mi dziś w pracy.
Ale jeszcze tylko pół godziny

Jeżeli chodzi o plany na weekend to dzisiaj chyba wyskoczymy na basen albo na rowery. Jutro wieczorem będę miała pod opieką 6 miesięczną siostrzenicę
Na resztę weekendu planów brak.

A u Ciebie jakie plany ?

Leon
Stary 2014-07-18, 13:55   #3191
Eluvtus
Zakorzenienie

Aż tak ciepło? Szczerze, to siedzę w domu z małym i ani myślę wystawić nosa na zewnątrz...

Obiad gotowy dla nas, dla Geralda. Teraz czekamy na mojego Ukochanego
Stary 2014-07-18, 13:59   #3192
Ilsa Lund
Zakorzenienie

A mnie z kolei bardzo dziwi że lecieli nad Ukrainą - jak leciałam kiedyś z rodzicami to robiliśmy specjalne okrążenie żeby ominąć Jugosławię w której trwały walki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 14:00   #3193
_agg_
Zakorzenienie

jeeeeeeja, mi też się dzisiaj ciągnie, chyba oszaleję tutaj ale 1.08 dostałam wolne i jedziemy nad morze na 3 dni, ale zawsze to coś
Stary 2014-07-18, 14:03   #3194
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Cieszę się, że nie jestem sama Ciężko mi dziś w pracy.
Ale jeszcze tylko pół godziny

Jeżeli chodzi o plany na weekend to dzisiaj chyba wyskoczymy na basen albo na rowery. Jutro wieczorem będę miała pod opieką 6 miesięczną siostrzenicę
Na resztę weekendu planów brak.

A u Ciebie jakie plany ?
oo jak fajnie, ja mam ostatnio fazę na takie maluchy więc zazdroszczę!

mój Tż pojechał na męską wyprawę survivalową nad morze więc jestem przez weekend słomianą wdówką ale nic to bo przyjeżdżają do mnie Dziewczyny (ijaa i jeszcze jedna dziewczyna poznana na wizażu ) więc szykuje się weekend plotek, dobrego jedzenia, drineczkowanie i tańce tańce

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
jeeeeeeja, mi też się dzisiaj ciągnie, chyba oszaleję tutaj ale 1.08 dostałam wolne i jedziemy nad morze na 3 dni, ale zawsze to coś
super my jedziemy 15.08 do Świnoujścia na 5 dni
Stary 2014-07-18, 14:05   #3195
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
oo jak fajnie, ja mam ostatnio fazę na takie maluchy więc zazdroszczę!
Ja też A na tego dziabąga to już całkiem mam fazę
Siostra z mężem przyjadą ją "odebrać" i zostaną u nas, więc szykuje się mała impreza.

Leon
Stary 2014-07-18, 14:14   #3196
Dagunia
Komplikatorka

A nas coś strzeliło i kupujemy dzisiaj przyczepę kempingową

A to wszystko dlatego że stwierdziliśmy że noclegi nad morzem są mega drogie, a pod namiot nie chcemy jeździć.
Stary 2014-07-18, 14:19   #3197
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

A to wszystko dlatego że stwierdziliśmy że noclegi nad morzem są mega drogie, a pod namiot nie chcemy jeździć.
super! nam się marzy mieć w przyszłości kamper i w taki sposób podróżować nad morzem tez bym pod namiot nie pojechała, za stara już jestem ale już na kemping jak najbardziej
Stary 2014-07-18, 14:24   #3198
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
super! nam się marzy mieć w przyszłości kamper i w taki sposób podróżować nad morzem tez bym pod namiot nie pojechała, za stara już jestem ale już na kemping jak najbardziej
Żeby kupić kampera to z 20 tys trzeba mieć
Ale patrz na to : http://allegro.pl/hobby-650-ukfe-pre...431787870.html
Stary 2014-07-18, 14:28   #3199
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
wiem, wiem oglądamy co jakiś czas takie ogłoszenia dlatego mówię, że w przyszłości a poza tym czasem są okazje, znajomi kupili ponad 20letniego campera ale miał przejechane raptem kilkadziesiąt tyś bo właściciele jeździli tylko po PL wyremontowali i śmigają aż miło
Stary 2014-07-18, 14:53   #3200
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną

Gratuluje
Cytat:

Zamień się Ja chcę upały !

oj uwierz mi w nocy conajmniej do 2-3 spac nie moge
wczorajsza noc 25C , poprzednia podobnie a dzis ma byc jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kurczę wczoraj promotor mówił że mam puścić przez antyplagiat i składać a dziś zażyczył sobie obejrzeć ostateczną wersję i pewnie znowu mi każe coś zmieniać Mógł się interesować moją pracą przez 2 lata to woli teraz Ogólnie jedno z badań które analizowałam znalazłam całe nagrane i wrzucone na Youtube a on że to żenujące źródło i lepiej dać w przypisie czyjś opis tego eksperymentu Zamiast eksperyment sam w sobie I ja tego nie zmieniłam więc pewnie mi każe usunąć żeby złożyć Nosz z magisterką tyle nie miałam zachodu co z tym człowiekiem
przypomina mi to jak ex bronil mgr i tyle poprawek ze w koncu doszli do tego punktu ktory ex mu przedstawil na poczatku
takie zmienianie w kolko

Cytat:

TZ-a tata tez chce kupic ale nie przyczepe a samochod kempingowy. tz-a jakas znajoma ma akurat na sprzedaz i pewnie wezmie jak mu podpasuje bo w takim stanie i za taka cene podobno dobry .

zupelnie nie chce mi sie jesc w ten upal
macie jakies pomysly na cos co przez gardlo przechodzi w upaly ?

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2014-07-18 o 14:54
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 15:09   #3201
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Ufff laski, ledwo zyje!

Moj Tz czesto zleca spora ilosc placy np hydraulikom, budowlancom etc, i oni w ramach 'utrzymania dobrych stosunkow' daja im zawsze sporo prezentow np na wielkanoc czy BN, a czesto tez zapraszaja na drinki i kolacje w knajpie. Wlasne dzisiaj jeden z hydraulikow zaprosil nas na taka kolacje.

Wypilismy wiec kilka drinkow i poszlismy do brazylijskiej restauracji w stylu Churrasco, gdzie co chwila podchodza kelnerzy z grillowanymi miesami etc. Objedlismy sie niesamowicie, fajnie sie gadalo, a jak nasz gospodarz dowiedzial sie, ze jestem polka pilismy tylko polska wodke I to jaka, bo mieli tylko Belvedere Paskudztwo jakich malo, ale wodka niby ekskluzywna Ble! tlumaczylam, ze jest niedobra, ale uparli sie na polska wodke

Dobrze, ze takich imprez nie mamy duzo, by bym byla szersza niz wyzsza Ale fajnie sie bawilismy, a tz na pewno bedzie nadal korzystal z uslug tego hydraulika Fajny chlopak.

Ok ide spac, mam nadzieje ze moj organizm poradzi sobie z neutralizacja alkoholu, ktory dzis w siebie wlalam
Stary 2014-07-18, 15:47   #3202
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Ufff laski, ledwo zyje!

Moj Tz czesto zleca spora ilosc placy np hydraulikom, budowlancom etc, i oni w ramach 'utrzymania dobrych stosunkow' daja im zawsze sporo prezentow np na wielkanoc czy BN, a czesto tez zapraszaja na drinki i kolacje w knajpie. Wlasne dzisiaj jeden z hydraulikow zaprosil nas na taka kolacje.

Wypilismy wiec kilka drinkow i poszlismy do brazylijskiej restauracji w stylu Churrasco, gdzie co chwila podchodza kelnerzy z grillowanymi miesami etc. Objedlismy sie niesamowicie, fajnie sie gadalo, a jak nasz gospodarz dowiedzial sie, ze jestem polka pilismy tylko polska wodke I to jaka, bo mieli tylko Belvedere Paskudztwo jakich malo, ale wodka niby ekskluzywna Ble! tlumaczylam, ze jest niedobra, ale uparli sie na polska wodke

Dobrze, ze takich imprez nie mamy duzo, by bym byla szersza niz wyzsza Ale fajnie sie bawilismy, a tz na pewno bedzie nadal korzystal z uslug tego hydraulika Fajny chlopak.

Ok ide spac, mam nadzieje ze moj organizm poradzi sobie z neutralizacja alkoholu, ktory dzis w siebie wlalam
Czytając Twoje posty zawsze przenoszę się w jakiś inny świat
Dobranoc

Leon
Stary 2014-07-18, 18:17   #3203
ParoleParole
Zakorzenienie

Hej,
Ja jutro pracuję. Niedzielę mam w końcu wolną

Dziewczyny mam kawałek szynki domowej Nada się do bigosu?
Kupiłam młodą kapuchę i zamierzam jutro po raz pierwszy zrobić bigos
Stary 2014-07-18, 19:21   #3204
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Hej,
Ja jutro pracuję. Niedzielę mam w końcu wolną

Dziewczyny mam kawałek szynki domowej Nada się do bigosu?
Kupiłam młodą kapuchę i zamierzam jutro po raz pierwszy zrobić bigos
Myślę, że się nada, chociaż ja bigos wolę z kiszonej, a młodą to tak ugotować do mielonego albo schabowego

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 19:26   #3205
irenkaaa
Zakorzenienie

Nada sie ja czasem do bigosu wrzucalam I dobre wychodzilo. A mloda ,, do kotleta" jak robicie. Tzn bardziej o doprawienie mi chodzi.

Wysłane z tel.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 20:40   #3206
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
mgr Molise pozdrawia
Kolejny etap za mną
gratuluję

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Kash, MBA robiłaś?

dziewczyny, a że się tak niedyskretnie zapytam - czy te podyplomówki są wymagane przez pracodawcę, albo zwiększają wasze szanse na lepiej płatną pracę?
To pewnie zależy od branży, w niektórych moga znaczyć wiele. Ja zrobiłam jedną i nie dała mi absolutnie nic jeśli chodzi o pracę.

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Tzn, nie zrozumcie mnie źle, mówię z własnego doświadczenia - pracowałam już w kilku dużych firmach, w różnych branżach i doskonale wiem, że wykształcenie NIE MA WIĘKSZEGO ZNACZENIA na stanowiskach niskiego i średnioniskiego szczebla. A jak już masz doświadczenie to nie ma żadnego. Podam przykład z mojej poprzedniej pracy (ogólnie sieć retail). Mieliśmy w biurze anglistkę, kupca filologa, ekonomistkę w e-commerce i kupca mgr inż chemii, sportowca który był szefem Visualów i mnóstwo przypadków w nowej pracy, które potwierdzają, że wykształcenie nie ma nic do rzeczy
Amen!
I ja jestem tego żywym przykładem. Studia mam z dziedziny A, podyplomówkę z dziedziny B, a pracuję w dziedzinie C (i po części D).

Cytat:
wiadomo, że to zawsze jest jakiś tam stres, szczególnie start i lądowanie są mało przyjemne ALE to jest na tyle krótki czas że można się przemęczyć wolę te 2-3h stresu niż kilkadziesiąt godzin w autokarze plus autokary też mają wypadki, pewnie nawet częściej niż samoloty
To jest najfajniejsze!
Ja uwielbiam latać i żałuję, że w ciągu ostatnich kilku lat nigdzie samolotem nie byłam.

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny jakie macie plany na weekend? proszę się chwalić
Yyyy no, ja.. odwiedzam Ciebie więc szykuje się przesympatyczny weekend.

Cytat:
Ale czad!

Cytat:
Czytając Twoje posty zawsze przenoszę się w jakiś inny świat
Dobranoc
Też to mam!
A dzisiaj to już przeszłam samą siebie. Podczytywałam wątem w drodze z pracy do domu, po 16 i czytam o tym piciu i wódce polskiej i myślę sobie.. ładnie laska pochlała, że o 16 spać idzie. Dopiero po chwili do mnie dotarło.

Ja pitole! Jaka duchota! Nawet nie gorąc, a duchota! Parno! Bleeeeeeee!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-07-18 o 20:43
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 20:41   #3207
201604250957
Konto usunięte

Irenka ja duszę kapustę z dodatkiem masła, później doprawiam solą, pieprzem, cukrem i octem bo lubię w wersji słodko- kwaśnej

a na upały polecam wszelakie chłodniki np. litewski albo gazpacho

Parole szynka się nada do bigosu, a robisz tylko ze słodkiej kapusty? ja lubię taki pół na pół- słodka i kiszona
Stary 2014-07-18, 21:52   #3208
ParoleParole
Zakorzenienie

Z młodej tylko chcę

A młodą do ziemniaków i kotleta że jak? Bo ja nigdy nie robiłam
Może w sam raz sobie trochę zrobię

Pierwszy raz coś sama u siebie z kapusty robić będę Ciekawe jak mi wyjdzie..

Muszę znowu zacząć, więcej gotować. I to, ze sama mieszkam nie może być wymówką.
Stary 2014-07-18, 23:30   #3209
Niambie
Zadomowienie

Ja to z kiszonej kapusty bigos uwielbiam. A ze daleko mi do polskiego sklepu to juz rozne wariacje bigosowe robilam. Z bekonem, ze stekiem, z pieczarkami. W sumie bekon to jak boczek, miesko to miesko, a grzyby to grzyby... Ale jednak zawsze wychodzil pyszny.

A kapuste do kotleta to jak? Znaczy ja zawsze tez z kiszonej surowke robilam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 23:43   #3210
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Też to mam!
A dzisiaj to już przeszłam samą siebie. Podczytywałam wątem w drodze z pracy do domu, po 16 i czytam o tym piciu i wódce polskiej i myślę sobie.. ładnie laska pochlała, że o 16 spać idzie. Dopiero po chwili do mnie dotarło.

Ja pitole! Jaka duchota! Nawet nie gorąc, a duchota! Parno! Bleeeeeeee!

U mnie za to wczoraj bylo ziiiimno (jak na Australie i brak zimowych ciuchow) wial lodowaty wiatr... zazdroszcze upalow

Oooooo bigosiku bym zjadla.... w sumie moge tu kupic kapuste kiszona, moze zrobie? (ze sloika sie nada?)
Macie jakis prosty przepis dla poczatkujacej bigosonowicjuszki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości