![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Witam się, czekam z niecierpliwością na wieści od Bajlagi
sweetbe kurcze u ciebie tez coś nie tak z badaniem? dziewczyny jak dzisiejsze wizyty? Zaliczyłam z małą wyjazd do pradziadków. Mała się pobawiła, a ja nie ukrywam odpoczęłam ciutkę ![]() Cytat:
Co do fotelika zgadzam się. ![]() Poza tym dziewczyny nie dramatyzujcie i nie kłóćcie się, bo to nie ma sensu (hormony i upał dają swoje). Każda wyda tyle, na ile ją stać. Jedni muszą kupować wszystko od zera, innym ktoś pomoże, jeszcze innym będzie coś dane w spadku po innym dziecku. Dusiolka wcale nie przesadziła, podała realną kwotę. Dla każdej oczywiście plus w górę, minus w dół.
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos mi powiedział, że jakis dziudzis chcial possac raczki a miał założone niedrapki i sie ta niedrapka udusil -5min po tym wywaliłam wszystkie ktore miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez bawełniane cienkie czapki mozna zakładać dziecku po kąpieli na noc albo pod czapkę zimowa zeby nie drapalo ![]() Nikt sie nie licytuje tylko wymieniamy sie opiniami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Wtajemniczenie
|
ponoć w wyprawce zimowej do szpitala też 2 szt. czapeczek cienkich i jedna ciepła, zimowa
![]() a po kąpieli właśnie nie wiem jak jest z tą czapeczką - "starsza szkoła" mówi, żeby zakładać, "nowa szkoła" żeby nie ![]() ![]() myśle o Bajladze ![]()
#1085 |
Zakorzenienie
|
Martwię sie co z Bajlaga i dzidziusiem..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe powiem Ci, że najbardziej czapeczka przydał mi się do ciemieniuchy ![]()
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
Można też nie kąpać wtedy problem sam się rozwiąże
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie boje porodu..w ogole oglądam z babcia pewnego dnia porodówka i babcia do mnie :" czego ona sie tak drze?!" A ja w śmiech i sie pytam czy jej nie bolało a babcia ze nie tak zeby sie drzeć ;d Ja sama nie bede ale i tak sie boje ;d no cóż,myśle ze wtedy bedziemy pod wpływem takiej adrenaliny ze mało co bedziemy "po" pamietać;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
Mi ciągle mój tłumaczy, sama sobie tez, że będziemy rodzić po świętach, po nowym roku, gdzie pełno jest wolnego i on na pewno będzie przy mnie. Ale wiadomo zawsze trzeba się czegoś bać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Mój stałe mówi zebym nie czytała o porodach i nie oglądała ich ;p
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zadomowienie
|
mnie to tak przeraża, że sama z siebie nie chce tych horrorów oglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() żartuję oczywiście ![]() ale fakt faktem - ja bym wolała ciuszki z lumpka a fotelik porządny Cytat:
Cytat:
![]() a teraz nie pamiętam już nic ![]() i bardzo lubię porodówkę oglądać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam dziś przez cały dzień chyba ze 30 pierogów ruskich aż wstyd
![]() Co do kosztów wyprawki to wiadomo że każdy kupuje na co go stać i szczerze to się nawet nad tym nie zastanawiałam ile to wszystko może kosztować ![]() Justyna, ciuszki rewelacja ![]() ![]() a co do porodów to dziś mąż mi powiedział żebym nie oglądała bo potem się tylko denerwuję ![]() ![]() a właśnie co z Bajlagą? ![]()
#1094 |
Zadomowienie
|
Zuzanna mi się w brzuchu rusza. fajna sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
o kolejna dziewczynka
![]() ale supcio ![]()
![]() |
#1096 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, jutro postaram się Was nadrobić.
Chciałam tylko dać znać, że u nas wszystko w porządku, także niepokój przed wizytą całe szczęście nieuzasadniony. Serduszka maluszka mogłabym słuchać godzinami - taki to przyjemny dźwięk dla uszu. Ból brzucha i krocza nie jest spowodowany jakimiś nieprawidłowościami - zarówno z macicą, szyjką jak i maleństwem wszystko pięknie ładnie. ![]() Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie umiem się dziś za bardzo hm... ciszyć? Jakiś mam ciężki dzień. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Ja czuję naprawdę więcej tego "obcierania" wewnątrz mojego brzucha niz wcześniej
![]() Kopniaka nie mogę sie doczekać pierwszego ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1098 |
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1099 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]()
#1100 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nie zdziwię się, jak mnie kiedyś wywalicie z wątku albo zaczniecie ignorować ![]() Ale obiecuję, że jak będę w domu od sierpnia, to będę tu regularnie ![]() BYłam wczoraj na grillu u koleżanki z pracy. Wróciłąm do domu grubo po północy a dziś mam zatkany nos i załzawione oczy, coś mnie uczuliło. Ale ona mieszka prawie na wsi, wszędzie trawa, kukurydza i pola Dziś mieliśy jechać do znajomych do Wro i zostać na noc, a jutro uderzyć na świebodzki, ale nie mam weny. Chyba sie jakos wykręcimy. Oni chcą w niedziele iśc na basem, a ja nawet nie mogę myslec o siedzeniu na powietrzu w taki skwar. NAwet w cieniu.
#1101 |
Zadomowienie
|
Witajcie ciężarówki!
Jestem uspokojona. Ten lekarz stwierdził, że przy takim wyniku (1:266) nie wskazywałby amnio, bo prawdopodobieństwo poronienia przy amnio to 1:50 i mówił, że samemu trzeba się zdecydować czy jest sens, napiszę brzydko, zabić 5 dzieci, by NIBY 'uratować' jedno? Yyy, wiecie co miał na myśli i co ja mam na myśli. Mówił, że to statystyka, że on nie kieruje pacjentek na krew, jeśli na usg jest wszystko jest ok. Obejrzeliśmy młodego na USG w 3d ![]() ![]() Stwierdziliśmy, że zapominamy o tych wynikach i myślimy optymistycznie. Co ma być to będzie, a wierzymy, że młody to twardziel i będzie zdrowiuteńki. Potem przez całą drogę całowałam Go na wydrukach ![]() ![]() ![]() Pisałyście o siusiakach, o ich pielęgnacji i zdałam sobie sprawę, że NIC NIE WIEM ![]() dusiolka w Tesco są piękne ubranka ![]() ![]() ![]() Myszunia19 mnie ciągnie do słodkiego bardziej, a znów ukazał się nam siusiak ![]() Co do kupowania ubranek: nie rozumiem jak się ma kupowanie ubranek itp. do zdrowia dzidziusia. Nigdy nic nie wiadomo aż do końca, a nawet po rozwiązaniu...i ja uważam jak dusiolka, by rozkładać to w czasie, no chyba, że kogoś stać za jednym zamachem, w jednym miesiącu wydać kilka tys. to okej ![]() Olenka u mnie siostra Tżta już kupiła butelki, smoczek, grzebyk, bo promocja była i prawie wszystko jest...różowe ![]() I naprawdę jak się policzy to wszystko to wychodzą niezłe kwoty. Miło jest mieć kogoś, kto nas odciąży finansowo lub spodaruje używki ![]() ![]() I ja jestem inna, mnie się w Ikei nic nie podoba... ![]() Ja nie sr*m pieniędzmi, ale dobry fotelik to podstawa. My dużo jeździmy autem więc będziemy wybierać coś porządnego. Eirene ciuchy z lumpka są super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
w poniedziałek ide na to badanie potrojne, ale podobno nie jest one za dobre, pewnie się dowiem na następnej wizycie bo to będzie 18 tydz 4 dni,i wtedy powinno być te polowkowe, przez ten stres glowa mnie ciagle boli, ja tam nikogo nie krytykuje , że kupuje w SMyku czy używane, każdy kupuje jak uważa i jak go stać, ja nie dostaje po nikim ubran, kupuje nowe głownie na allegro, albo na targu Załęze tam się da chyba co 68 rozmiaru kupic w hurcie i tez tanio, wiadomo ze body, śpiochy to nawet po 4 razy na dzień się zmienia, a nie chce mi się prać codziennie, używanych nie chce bo nie wiem kto w tym chodził i nie kupie :P w C&A z wyprzedaży, auchan, czy 5-10-15 online sa promocje, tez się da kupic :P jeśli by mnie było stać to też bym kupiła w lepszych sklepach i nie widze w tym nic złego, że ktoś tam kupuje sama miałam maxi cosi używany, oglądałam je na allegro chyba z 2 miesiące i polowałam na taki , który był po 1 dziecku, był paragon , że fotelik sprzed roku i wyglądał jak nowy łóżeczko też nowe, ale ktoś kupił i okazało się że mu nie pasuje i odkupiłam oryginalnie zapakowane, także czasem trzeba poszukać i też się kupi markowe taniej ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
bajlaga super, że ten gin Cię uspokoił. I masz rację - cieszcie się dzieciaczkiem i jestem pewna, że na pewno jest wszystko dobrze
![]() OOO, to mozecie kupować już ciuszki dla chłopca ![]() Ciekawe czy moje dziecie się ujawni 1 sierpnia ![]() Dziewczyny w którym tygodniu idziecie na połówkowe? ja chciałam się umówić w 22 tyg, ale gin bedzie na urlopie i ostatni wolny termin do 13 sierpnia. Będzie to końcówka 20 tyg, nie za wcześnie?
#1104 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga: dobrze ze jestes spokojniejsza,nastawienie tez jest bardzo wazne!
Ja nie wiem ktorego bo musze do przychodzi zAdzwonic, na genet. Byłam pod koniec 13tyg wiec moze teraz tez bede pod koniec 23;p jak zacznę 20tydzien to zadzwonie i sie umowie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ale puls stały 100 ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ja w 1 ciązy też tak miałam ginekolog stwierdził, że mały ma za małe serce, które za szybko bije, i szukaliśmy echokardiologa płodu a jest ich bardzo mało w PL, wizyta cena kosmiczna, czekaliśmy zapłakani parę dni i na usg okazało się , że jest wszystko w porządku! także najlepiej zawsze wybrać się do innego lekarza nawet droższego
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie będziecie robic polowkowe?
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Ja będę robiła polowkowe w okolo 20tyg plus pare dni
Bajlaga ufff aż lepiej na sercu Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-07-19 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła?
![]() Nie wiecie może jak to jest jeśli chce, by ktoś inny był moim lekarzem prowadzącym? ![]() ![]() no chyba, że bedę chodzić na nfz na wizyty normalnie, a do tego czasami, by się upewnić i utwierdzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Wtajemniczenie
|
Bajlaga! super wieści!
![]() sweetbe za Ciebie i Twojego maluszka dalej kciuki zaciśnięte! ale nie ma innej opcji, jak tylko ta pozytywna! ![]() kurcze jeśli ciśnienie lubi rosnąć od 20 tyg. ciąży to ja już się boję ![]() i czegoś tu właśnie nie rozumiem - od początku ciąży moje ciśneinei jest niziuteńkie -80/50, no w porywach 90/50. Ale puls szybki, nei mneijszy jak 100. Najczęściej 110. A wiecie może dziewczyny, dlaczego wysokie ciśnienie w zasadzie jest takie neibezpieczne w ciąży? Bo słyszałam, że nawet takei lekko zwyżkowe, jest już neibezpieczne. Lekko podwyższone. ale upał w Krakowie ![]() ![]() ![]()
#1110 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
W 2012 ![]() W 2013 ![]() W 2014 ![]() W 2015 ![]() ![]() W 2016 ![]() W 2017 ![]() 5.02.2011 Córka 52cm, 2500g ![]() 2.01.2015 Syn 56cm, 3300g ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2014-07-19 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.