|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
perełkowe ceny w Kokai i "błąd systemu" - rozważania prawne ;]
Co za Dziady zatem ![]() I jeszcze ten groteskowy mejl od Ceneo, żeby ocenić "zakup".............. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najbliższa rozbiórka: Elie Saab Le Parfum EDP Plany rozbiórkowe: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=15793 Wymiana https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=14622 Edytowane przez stranalandia Czas edycji: 2014-07-17 o 19:11 |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perełkowe ceny w Kokai i "błąd systemu" - rozważania prawne ;]
Ja napisałam do nich dwukrotnie i nie wykluczam, że sprawę pociągnę dalej (tym bardziej, ze aspekt prawny nie stanowi dla mnie większego problemu) chociaż gdyby te 20% i prezenty zaproponowali, w ramach rekompensaty, od razu to pewnie bym się nie bawiła w dochodzenie swoich praw. Wczoraj zresztą napisałam im, że dziwi mnie unikanie przez nich odpowiedzialności i brak woli rozwiązania powstałego problemu tak, aby zarówno sklep jak i konsument był usatysfakcjonowany. Na plus należy im więc zapisać, że wykazali minimum dobrej woli, na minus, że na początku zachowali się naprawdę beznadziejnie.
|
|
|
|
|
#63 |
|
JESTEM ONA
|
Dostałam również od Ceneo maila, by wystawić opinię kokai i... link do ankiety mam nieaktywny, to też ciekawe bardzo. Mnie poza anulowaniem , nie zasypano innymi mailami czy też telefonami z propozycjami rekompensaty, no poza wspomnianymi już 10zł rabatu...
edit: napisałam do ceneo i juz mogę wystawić opinię ![]() a nie mam sumienia wystawić negatywnej opinii, ponieważ liczyłam się z tym,że transakcja może zostać anulowana.
. Edytowane przez _kapryska_ Czas edycji: 2014-07-17 o 22:44 |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam dwa maile o anulowaniu zamówienia - pierwszy (ten z rabatem 10 zł) olałam, drugi był jakby potwierdzeniem pierwszego, tu już nie wytrzymałam i odpisalam im kulturalnie co o tym myślę i że szkoda zachodu żeby do nich zaglądać
Obrazili się i nic już nie dostałam
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
ten kod rabatowy 10 zł (WAKACJE) nie obowiazuje na produkty w promocji niestety, jaki jest kod na zniżkę 20%?
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tego nie wiemy, przysla go razem z gratisami, wiec pewnie bedzie indywidualny.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie odzywam się na forum za dużo, ale wątek przyciągnął moją uwagę.
Może rozwieję roszczenia i wątpliwości niektórych z Was- dokładnie tak jak we wcześniej przytoczonym przykładzie z samochodami za 1zł, tak samo i tutaj działa zasada prawa, która mówi o tym, że jeżeli oferowany towar jest w rażąco niższej cenie niż jego cena rynkowa, sprzedawca może unieważnić transakcję. Perfumeria mogła unieważnić wszystko i nie ma obowiązku rekompensowania niczego. Tak to prawnie działa i tyle. Jednym słowem pozostaje polować dalej
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( a szkoda.... )Moim zdaniem tak niskie ceny w Kokai można było wziąć za szczególną promocję, podkreślam szczególną, ale bądź co bądz realną
|
|
|
#71 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny czego oczekujecie. Kazdy sie moze pomylic, lub ktos moze nawet strone zahakowac. Sa rozne przypadki, ja bym nie potrafila domagac sie produktu za 2zl, wartego 100zl, przy normalnym ludzkim bledzie. Takie rzeczy sie zdarzaja. Nakrecajac to jeszcze bardziej, to osoba za to odpowiedziala dostaje pewnie jeszcze mocniej po glowie...
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, gdybym ja zobaczyła takie ceny, to przed zamówieniem zadzwoniłabym do nich i upewniła się, czy rzeczywiście perfumy tyle kosztują. Przecież ze strony perfumerii to nie było działanie celowe, obliczone na oszukanie klienta - zwyczajny błąd i tyle. Gdybym jednak dla zabawy złożyła zamówienie i zostałoby ono anulowane (co by mnie nie zaskoczyło) to zwykłe przeprosiny, nawet bez tych 10 zł w zupełności by mi wystarczyły .
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Co innego jest na prawdę upolować jakąś perełkę za niską cenę ale tu od razu było wiadomo że to błąd. To że Kokai się już pogubiło w tym wszytskim to inna sprawa...A gratisy za 1 zł lub 2zł się dostaje ok ale trzeba najpierw coś kupić , zapłacić za jakąś usługę żeby to tego dostać gratis...
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Jedno słowo: E-glamour
|
|
|
|
|
#76 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że ktoś się ze mną wreszcie zgadza bo już myślałam, że jestem jakaś dziwna ![]() Ja też z początku chciałam sobie zamówić jakiś flakon za kilka złotych ale potem pomyślałam "aaa przecież to pomyłka i tak mi nic nie wyślą, po co się szarpać?". A już jakieś pisanie do UOKiKu wydaje mi się postępowaniem naprawdę żenującym Żeby co? Wyrwać flakon za kilka zeta? Darmowe bonusy? "Dać nauczkę perfumerii"?
|
|
|
#77 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kokai się nie popisało, ale rozsierdzone klientki, kombinujące jak tu wykorzystać ewidentną pomyłkę i wyrwać 100 ml Dolce Vity za 2 zł, bo to przecież mogła być taka promocja, to chyba jeszcze większa żenada. Od początku było wiadomo, że to jakieś problemy techniczne, przeprosili, zaoferowali zadośćuczynienie - nie ma się o co pieklić.
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem "rozsierdzoną klientką" z powodu tego, że ktoś nie chce sprzedać mi perfum za 25 zł, ale też nie uważam też żeby w zaistniałej sytuacji należało bez słowa przyjąć przeprosiny sklepu, przynajmniej w takiej formie jak brzmiały one po anulowaniu zamówień. Myślę, że m.in. właśnie potulność klientów sprawia, że standardy obsługi w naszym kraju są na żenująco niskim poziomie (są wyjątki na szczęście). Oczywiście ostatnie posunięcie sklepu jest w porządku i tym samym sprawę pewnie należy uznać za zakończoną.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zamówienie również zostało anulowane, dostałam jakiś bon na 10zł na zakupy u nich, których już nigdy więcej nie planuję. Zastanawia mnie też czy przy takim bałaganie w ich systemie, moje dane, które powierzyłam im dawno temu są choć trochę bezpieczne...
A może po prostu w ten sposób wyłudzili całe mnóstwo nowych aktualnych adresów, telefonów, maili... może baza danych już została podana dalej. Zastanawiam się jaka była skala zamówień. Firma przestała być dla mnie poważna i godna zaufania.
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jako można wykorzystywać fakt,że wystąpił ewidentny błąd systemu ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Szczerze, to dla mnie zachowanie klientów jest żenujące,a nie perfumerii... |
||
|
|
|
|
#83 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja zgadzam się z Wami ) ale też nie wykorzystałabym czyjejś pomyłki w taki sposób, by obłowić się w perfumy za kilka złKokai tymi błędami może i się ośmieszył, ale mówi się trudno, uważam, że postąpili prawidłowo, że dali chociaż ten ,,marny'' rabat. Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2014-07-19 o 11:57 |
||||||
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam dziś mail że jakaś przesyłka wyszła kurierem z kokai do mnie. Pewnie to te zapowiedziane próbki i kupon minus 20%. Ostatecznie chyba w porządku sie zachowali - co mogli zrobić więcej? Oprócz oczywiście realizacji zamówienia ;-)
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam tylko, ze kupilam flakony za ok 70-80,00zl sztuka, myslalam, ze oze robia czystke magazynowa, bo juz kiedys w takich cenach tez kupowalam i zamowienia byly realizowane ..... no inna sprawa, ze nie bede miala jak odebrac tej przesylki
|
|
|
#89 |
|
perfumoholiczka
|
Dostałam paczuchę
![]() 90 procent nie moje kolory i rzeczy których nie ruszę nawet. No, ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Obrazili się i nic już nie dostałam 

Szczerze mówiąc, gdybym ja zobaczyła takie ceny, to przed zamówieniem zadzwoniłabym do nich i upewniła się, czy rzeczywiście perfumy tyle kosztują. Przecież ze strony perfumerii to nie było działanie celowe, obliczone na oszukanie klienta - zwyczajny błąd i tyle. Gdybym jednak dla zabawy złożyła zamówienie i zostałoby ono anulowane (co by mnie nie zaskoczyło) to zwykłe przeprosiny, nawet bez tych 10 zł w zupełności by mi wystarczyły