|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Byliśmy z Zuzią na basenie , pierwszy raz.
Mała zachwycona. Płakała jak wychodziliśmy, nie mogłam jej w szatni uspokoić
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem zdania, ze nie zabraniac ani nie uczyc jak w brzpieczny sposob sie bawic, tylko zaufac dziecku i niech samo doswiadczenia nabiera. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
A ja pozwalam sie krecic i jak juz bedzie "pijana", to wystawia rece przed siebie, by w meble nie uderzyc. |
||
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo jak pozwalam biegać po kostce po podwórku, tak nie pozwalam wybiegać beztrosko na drogę i nie robię wyjątkow, bo wolę żeby nie przekonała się na własnej skórze jakie to niesie zagrożenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
CHARLIZZ ponawiam pytanie jak Oli?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Moja sie w ogóle tak nie kręci
ja chyba robie jak charliz, w sensie takie rzeczy typu goraco pokazuje ale przy zabawach i sytuacjach ktore nie zawsze sa takie same nie ryzykuje Bylismy wczoraj u dermatologa. Mamy zakaz jedzenia pomidorow, czekolady (tu i tak nie je) picia wszystkiego sklepowego, jogurty tylko naturalne, nawet mleko pozwolila... no i popatrzala na znamie i widac bylo ze jej sie nie podoba i powiedziala ze trzeba je bedzie usunac, teraz niby nie trzeba ale jesli cos sie bedzie z nim dzialo to od razu. No i nie wiem bo nie chce ryzykowac zeby je miala i cos sie z nim dzialo, bedzie rosnac i znamie tez co za tym idzie wiecej do wyciecia i wieksza blizna. Ale z drugiej strony do 18 roku zycia w narkozie ogolnej.... no i nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu ma to być pod narkozą? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-19 o 16:38 |
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane.
Nadrobiłam wszystko sumiennie i jeszcze wczoraj miałam tyle do powiedzenia a dziś już nic nie pamiętam. Nie pisze tylko czytam w "wolnych chwilach" bo brakuje mi czasu a jak przychodzi wieczór/noc to usypiam razem z moim małym łobuzem ![]() Nadal jest ciężko. Jest naręczny,wszędzie musi być mama ale widze jakieś światełko w tunelu bo teraz potrafi chociaż 5 minut zająć się sobą. Np maluje -wczoraj kupiłam mu zeszyt i mnóstwo kredek. Albo malujemy razem (zawsze to jakieś dodatkowe zajęcie) albo Oskarek układa swoje kredki do piórnika albo próbuje je na ścianie,podłodze,dywanie etc. Z tego co zostało mi w głowie; Hope-śliczny pokoik ma Daduś Iffonka-śliczny brzusio. W miniaturce zdjęcia widać kształty dzidziusia są takie zarysy"odbite"![]() Fewcia-poryczałam się z opowieści o żłobkowej miłości ![]() Ill-kolejnych lat w szczęściu i miłości. Spóźnione ale szczere ![]() Hje-a czy jak Twoja mama dowie się że zamierzacie się wyprowadzić to nadal tak chętnie by zostawała z Pola? Czy rozmawialiście z rodzicami o wyprowadzce i mają tego świadomość ? Sylwietta-jak Twoje spuchniete oko? I jak piszesz o małym łobuzie to jakbym o Oskarze czytała Są tak identyczni temperamentem że aż ciężko uwierzyć. Zawsze powtarzałam że nie ma drugiego takiego jak mój syn ale myliłam się znalazło by się tu kilku jeszcze Lady-gdzie fota twojej fryzury? Charlizz-jak Ola przechodzi ospę? Szajka-przeczytałam Twój ostatni wpis na blogu i się popłakałam ze śmiechu wybacz ale komicznie to napisałaś![]() To chyba tyle tylko pamiętam
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jestem pewna. Poniewaz tu dziala instynkt. Musi miec swobode, zeby nauczyc sie upadac. Czy Ty przewracajac sie myslisz o tym, jak upasc? Ja nie. Co innego wybieganie na ulice a co innego krecenie sie. To z innej strony zapytam: pewna jestes, ze nie bedzie kusic, by zaczac sie krecic, kiedy nie patrzysz? Tez nie przesadzajmy, ze na kazdym kroku na dziecko niebezpieczenstwo czyha a siniakow i zadrapan nie unikniesz, chociazbys nie wiem jak pilnowala. |
|
|
|
|
#4691 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, że pytasz Ola dobrze, smaruję krostki płynnym pudrem, old swędzi,bawi się, spokojnie przespała noc. Tylko nudzi jej się w domu. Cytat:
i ja nie mówię, że chodzę za nią krok w krok, bo wszędzie czyhają niebezpieczeństwa, ale są rzeczy na które przyzwolenia nie dam, bo mój zakaz nie zrujnuje dzieciństwa ani nie uczyni go gorszym, mniej beztroskim , może tylko zadowolić dziecko na 5 minut tej zabawy, a może też mieć fatalne skutki, których wolę unikać ale nie w przesadny sposób, nie widzę potrzeby ryzykować, jest mnóstwo innych zabaw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meneq Twoj tz obeznany w takich tematach moglabys go podpytac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh jak dobrze, ze juz wieczor.
Dawno nie mielismy takiego dnia. Kuba od mniej wiecej 3 tygodni piszczy na potęge, ale dzis przeszedl samego siebie. Piskiem wyraza wszystko - radosc, zlosc, żal, ochote na cos, bunt. Stoi przy szafcec w ktorej sa ciastka i piskiem pokazuje, ze chce je zjesc. Bawimy sie, wydurniamy - radosc rowniez okazuje piskiem. Ale to takim, ze ja kazdy dzwiek czuje dokladnie we wlasnych uszach... A niech tylko ja sprobuję nie pozwolic mu na cos, co sobie ubzdural (typu zabawa mokrym mopem czy moczenie rączek w kibelku) - ojjj, pokazuje co on o tym mysli... Wiem, taki etap, ale dzis jestem totalnie wypruta. Oprocz tego mamizm do kwadratu. Kubuś od TZ nic nie zje, przewinac tez TZ niezbyt moze, ba, nawet czasem dotknac Kuby nie moze, bo ten sie zaraz wyrywa i leci do mnie. Takze chyba lek separacyjny w pelni... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-07-19 o 21:00 |
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Czytam ale na pisanie nie mam weny. Gorąco jak w piekle a my u t. Na poddaszu pokój mamy. Obłęd.
Ja raczej mam poglądy takie jak Meneq. Bokeh te znamiona to jednak poważna sprawa. Jestem ciekawa twojej decyzji. Silver gratki za wyniki Ifonka jaki piekny brzusio! Jak patrze na siebie a jestem dopiero w 12 tc to mam wrażenie ze oglądam wieloryba. Cale sadlo wylalo mi sie na brzuchu po ostatniej ciazy a na dodatek to bliźniaki i brzuch rośnie w przyspieszonym tempie. Strach się bać :/ Marsi jak samopoczucie po grilu? Pogoda jak dla mnie troche za gorąca. Hope pokój cudny a luzeczko to chyba zmalpuje!!! Jest prze prze urocze. Moj k. Uwielbia samochody. Pomysł trafiony w 10 Chaliz co z Olą? Więcej nie pamiętam. Pozdrawiamy |
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz zdrowia dla Oli
Bokeh dla Hani również Dawid zaczął tolerować nocnik i nakładkę, do tegostopnia, że usiądzie nąń na chwilę i mówi śiii. Jak dotąd siku nie było, ale jak zapytamczy zrobił siku czy 2 to łapie się od razu albo za cykusia, albo za dupencję. Jak poczuję smrodek, mówię mu że zrobił kupsztala, to podchodzi do mnie, odwraca się dupką i każe wąhać Tak więc dzisiaj syn mój chodził bez pampka. Pytany czy chce to czy to odpowiadał NIE. Zkupsztalował się mi na podłogę
|
|
|
|
#4696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
to sie wypindrzyłam jak marchewka na swieto grządki i "akurat" w czasie ich przejazdu pilnowałam dziecia bawiacego sie przy bramie jak mnie ta stara rura zejrzała to mało kręgów nie zerwała - tak szybko łeb odwracała Cytat:
Cytat:
![]() moze chce Ci cos zasugerowac odnosnie tej maskotki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4697 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygadaj sie w k. pomaga przeciez Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas hitem odrysowywanie dłoni i stópek Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-07-19 o 23:17 |
||||||
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia marchewka na święto grządki wymiata
![]() I dobrze byłoby jakby wszystkich dopadła sraka po imprezie :p Juz w domu. Mieliśmy wtrącać jutro ale szybka decyzja dziś lepiej. . Chłodniej no i maju będzie spał. A Gucio- podróż masakrejszyn. Wszytsko przeszkadzało żeby usnac-co przysnał-to zaraz pobudka i płacz. Ale najważniejsze że dotarliśmy najt śpi ja juz tez spadam buziaki P. S. Bokeh nie pomyślałam-faktycznie musi być narkoza ogólna. Jednak moim zdaniem powinniście udac się do specjalisty i tam się dowiedzieć co i jak . P.s. nie odpowiedziałaś co do bułeczek z jagodami ![]() Dobrej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co masz na mysli? |
|
|
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
podejrzewam ze pieska. a ty o czym pomyslalas? ![]() Cytat:
![]() dla mnie to tez dziwota : D U nqs mowi sie kuku ![]() Cytat:
co do pracy to bym se zdecydowala... kiedy bedzie lepszy moment? nigdy zawsze coe bedzie na nie
|
||
|
|
|
#4701 |
|
Konto usunięte
|
Dziń dybry
![]() Dorotka ma nową zabawę - robi groźną minę i nas straszy
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47376347]Dziń dybry
![]() Dorotka ma nową zabawę - robi groźną minę i nas straszy [/QUOTE]Witam się. . Juz ze swojego łóżka ![]() Szaja u nas Antonio nauczyl się ryczec jak lew ![]() Pstryku Meneq- ja też i "ziaziu" nie słyszałam. Jedynie Ku ku. Przytyłam na urlopie 1,5 kg :banghead: Od jutra do listopada SZLABAN i dieta ruch itd ![]() Dacie kopa jak trza będzie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-20 o 11:24 |
|
|
|
#4703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moj też strasznie sypie piaskiem, jak jesteśmy na placu zabaw to mowię,że nie można sypać,że to ostatni raz i będziemy musieli skończyć zabawę jak sypnie, no i zazwyczaj kończymy zabawę ![]() Cytat:
wiecie co widzę,że naprawdę mamy indentyko problemy E-vel też już zapomniała o nas i Caławdeszczu ![]() Cytat:
cieszę się,że brzusio rośnie, zainwestuj w dobry krem, ja się znowu szarpnęłam na mustele, jest droga ale moim zdaniem nie ma sobie równych, kupiłam wczesniej inny krem, dalej mnie brzuch swędział, po musteli po jednym razie przestało swędzieć, w zeszłej ciąży używałąm, zero rozstępów co do grilla- dziękuję, wyszło super, dostałam od przyjaciół cudny prezent- zaproszenie do spa na jakiś zabieg dla kobiet w ciąży zrobiliśmy z TZ super menu, po grecku wszystko, czułam się wczoraj do dupy, upal jak nie wiem a ja piekłam pity przy piecu rozgrzanym do 220 st jak zawsze kochałam upały tak teraz ich nie znoszę, wszystko przez te problemy żylne, czuję się jak parówa z wody TZ się szarpnął na taki ogromny basen ogrodowy, zabudowal go,zrobił zadaszenie, obił słomą, mieliśmy wczoraj w ogrodzie party ala coco beach nie wspomne,że dorośli faceci byli głośniejsi w wodzie niż wszyystkie dzieci które były u nas ![]() imprea u nas wczoraj wyglądała jak festyn [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47376347]Dziń dybry ![]() Dorotka ma nową zabawę - robi groźną minę i nas straszy [/QUOTE]ooooo to ja robię groźną minę jak mi się nie podoba zachowanie Leosia, pierwsza reakcja była kopara w dół a teraz przychodzi daje buziaki i patrzy czy mamie się buzia naprawiła umieram z tego chciałam się Wam pochwalić,że mam do czwrtku malutki urlop i wyjeżdzamy z dzieciakami w głusze, bez telefonu, netu ja pierdziu nie wierzę ![]() a co do psów, my mamy dwa i obcym psom nie wierzę, tlumaczę Leosiowi,że pieska nie znamy i nie możemy go poglaskać, o dziwo rozumie, ale kotkom już nie daje takich forów
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-20 o 09:27 |
||||
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie od zawsze było ziaziu
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam kosmetyki Dove do testowania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi super ze impreza udana wrzuc foto basenu
Kupilas te skarpetki w buedrze u nas nie bylo a jak pytalam o nie to oczywiste jak na debila patrzyli Neti waga sie nie przejmuj spadniesz i tak juz masz mega sukces za sobą Charliz zdrowka dla Oli Bylismy na basenie Julo padl ale margwi mnue bo prawie nic nie je nie wiem czy to jeszcze osłabienie po chorob ie czy te upaly ale duzo ma arkakcji wczpraj caly dzien poza domem rano rehabpotem w gosciach bylismy wiec zorem bylismy pierwszy raz na hipo troche plakal a potem sie spodobalo ale z jedzeniem dramat dzis z rana basen a on kilka kuku zjadl intykko cycy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że impreza się udała ![]() ![]() ![]() Jestem ciekawa jak ten basen wygląda. Fajnie jest mieć domi podwórko.... |
|
|
|
|
#4708 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, wskakiwałaś do basenu?
![]() Wymyśliłam sobie naleśniki, no to mam - 30 stopni w kuchni
|
|
|
|
#4710 |
|
Konto usunięte
|
Nooo... kajam się, że nie było rosołu o 10 rano
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

:p

Są tak identyczni temperamentem że aż ciężko uwierzyć. Zawsze powtarzałam że nie ma drugiego takiego jak mój syn ale myliłam się
Ola dobrze, smaruję krostki płynnym pudrem, old swędzi,bawi się, spokojnie przespała noc. Tylko nudzi jej się w domu. 

I mam wizję zasypiania młodej o północy i wstawania o 8