|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Trochę zła jestem na siebie, bo miałam uprawiać jakiś sport do końca, a teraz ćwiczę tylko nadgarstek leżąc na łóżku i robiąc zakupy przez interet ![]() Zgadzam się, że nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, różne w życiu bywa, czasem jest to splot niekorzystnych sytuacji. ;-( |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysia, a co z lokatorami w takich mieszkaniach? Dobrze kojarzę, że jak kupujesz mieszkanie z lokatorem to musisz mu zapewnić dach nad głową?
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Kobialki! Ale skwar... zar leje sie z nieba.. po poludniu jedziemy na basen.. staram sie byc aktywna, zeby choc odrobine przyspieszyc porod.. Jutro ide na badania, a we wtorek do lekarza i czuje, ze mnie polozy do szpitala, bo drapie sie strasznie. Chyba leki zupelnie przestaly dzialac... zeby tylko mi na sile nie przedluzali pobytu w szpitalu, bo chyba rozniose oddzial... Odnosze wrazenie, ze jak jestem zajeta mniej sie drapie, a jak mam chwilke spokoju nie moge sie opanowac! Wygladam jak jeden wielki strup!!!
![]() Co do bezdomnych... eh ktos pomysli, ze jestem bez serca, ale tyle razy probowalam pomagac dajac jedzenie i za kazdym razem to samo, kanapki ladowaly na ziemi, a taki zasmrodzony czlowiek jeszcze nasr..l na klatce schodowej, ot taka ich wdziecznosc! Wiec teraz nie mam sentymentu, przeciez sa instytucje gdzie moga szukac pomocy, a mimo to wola ulice- ich wybor!!! Wole pomoc zwierzakom, bo one tego bardziej potrzebuja i doceniaja pomoc! Nie moge zrozumiec jak ludzie moga sie znecac nad taki psem czy kotem... w takich sytuacjach ukaralabym takiego zwyrodnialca taka sama kara, np. wydlubaniem oka czy wyrwaniem czesci ciala, moze po takim doswiadczeniu kretyn wiedzialby, ze sie nie krzywdzi bezbronnych zwierzat! Prawo jest zbyt lagodne w stosunku do takich swirow! |
|
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec już pewnie niedlugo![]() Cytat:
Dziewczyny, nie uwierzycie, wróciłam z wesela o...6rano ja nie wiem jak ja to wytrzymuję...wstałam przed 11 i jeszcze sie wybieram na kawę do mamy i potem na poprawiny![]() ![]() ale skoro mam siłe i mi sie chce to czemu nie ![]() wytańczyłam się wczoraj, no może nie tyle co zawsze ale zważając że to 9 m-c to i tak sporo ![]() trzymajcie się odezwę się pewnie jutro
|
||
|
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My staramy zawsze sie dogadać (i to juz wczesniej, żeby nie było niespodzianek) i po prostu wynajmujemy na pół roku inne mieszkanie tym ludziom lub kupujemy tzw pustostany w których nikt nie mieszka. |
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szalona! A myślałam, że ja się długo trzymałam (do 2:30) A robili Ci zdjęcia na parkiecie? Mnie fotograf nie odstępował Niewbywałe wydarzenie! Kobieta w ciąży tańczy!
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry Ale upał znowu... Masakra!! Od rana brzuch trochę boli ale coś się nie chce rozkręcić![]() Siostra wczoraj stwierdziła, że według niej urodzę w środku tygodnia więc trzymam ją za słowo Dzisiaj bym mogła rodzić już |
||
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpię na straszną bezsenność... Pierwszy raz w życiu, nie mogę sobie z tym poradzić ![]() To już 3 noc dziewczyny, wykończę się. Przekręcam się z boku na bok, jak zasnę to na 5 min, śni mi się coś strasznego( raczej to półsen) i znów się kręcę. Dopiero rano, ok 9.00 jestem w stanie zasnąć na jakieś 2,3 godzinki. No i jak mam teraz funkcjonować |
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Zosia ma tableta i telefon, na poczatku był szał, przez kilka pierwszych dni mogłaby siedziec od rana do wieczora. Teraz jak tableta wezmie raz w tygodniu to wszystko. Jest duzo fajnych aplikacji dla dzieci. Czesto tez slucha sobie muzyki.
Taki tablet często ratuje nas jak gdzieś jedziemy. Dziecku raczej ciezko wysiedziec kilka godzin w aucie nie mając zajecia. Gdybym widziała, ze mała za duzo czasu spedza przed kompem czy tabletem to oczywiscie bym wyznaczyla np pol godzinki dziennie korzystania. Ale Zosia mając 4 lata liczy do 20 , zna wszystkie literki, potrafi pisać, uwielbia malować, wycinac, kleic itd. Więc myślę, ze korzystanie z umiarem dziecku nie zaszkodzi, a jednak nie da sie tego uniknąć w dzisiejszych czasach. Tz chrzesnica, ktora ma 6 lat od rana do wieczora potrafi grać na kompie. Ale rodzice tez nie mają dla niej czasu, mała robi co chce. Nic poza grami ją nie interesuje.
|
|
#2234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tu nic.. sily opadly i wrocila szara codzienność a na porod sie nie zanosi Podziwiam Cię za wytrwałość! Udanej zabawy
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justa ja pewnie wygladam podobnie do ciebie, wszystko mnie szczypie, od drapania wyskoczyly mi jakies krostki na nogach, ktore juz sa rozdrapane! A najlepsze jest to, ze moje wyniki ponoc są w normach, wiec ja nie wiem z czego to swedzenie. Dodatkowo u nas strasznie gorąco, w nocy zero powietrza. Dzis bylismy w kilku sklepach po wiatrak, część zamknieta a w pozostalych wykupione
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że te upały trochę zelżeją, to będzie łatwiej.... Cholera, jeszcze mam 3 tyg do porodu teoretycznie ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Nie lubię Ta cholestaza przechodzi po porodzie od razu? |
||
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie dziewczyny narzekamy jak stare babki
za dwa miesiace,jak kazda bedzie juz rozpakowana robimy sobie imprezke na forum ![]() ![]() q i bedziemy wspominac jak to bylo, jak nas wszystko bolalo, ale ze mimo wszystko bylo fajnie w tym czasie. Zaloze sie ze tak bedzie![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Mi mleko troche pomaga ja nie mam cholestazy, ale slyszalam ze poporodzie ustepuje od razu.. tak jak opuchlizna i takie rozne dolegliwosci..
|
#2241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rzeczywiście karuzela fascynująca. ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47377732] Aaaa.... I witam się w 38tc to teraz mogę mówić, że ciąża donoszona???[/QUOTE]Możesz. ![]() Rozpływam się od rana. Siedzę w domu na golasa zawinięta tylko w cienki ręcznik.
|
||
|
|
|
#2242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Idę po raz trzeci dzisiaj pod prysznic, a potem jedziemy na obiad. Wspólnie z mężem stwierdziliśmy, że nie damy rady się kisić nad garami :/
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47379642]H4linka nasza forumowa wróżko, weź mi wywróż jakiś szybki porodzik
![]() ![]() Idę po raz trzeci dzisiaj pod prysznic, a potem jedziemy na obiad. Wspólnie z mężem stwierdziliśmy, że nie damy rady się kisić nad garami :/[/QUOTE]Masz taki sam termin jak ja więc myślę, że jeszcze spokojnie dwa tygodnie ponosisz. A mi jeszcze tż powiedział, że opadł mi brzuch.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-07-20 o 14:50 |
|
|
|
#2244 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem całą mokra wytrzymać się nie da
A mi H4linka kiedy wróżysz mi poród ?
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 |
|
Rozeznanie
|
Hej... U mnie tak jak i u Was - ciepełko
wiec odpoczywamy z mężem.... Patrzyłam na pierwszy post i rodzinka się nikomu nie powiększyła, więc nie będę nadrabiać kilkunastu stron bo po prostu mi się nie chce....Wczoraj robiliśmy malutką parapetówkę w domu, więc dziś leczymy kaca (TŻ) ![]() ![]()
|
|
|
|
#2249 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- W końcu jestem na bieżąco, ale jutro sprzątanie, a w środę jadę do mamy na dwa dni to znowu będę w lesie z wizażem ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- I ja też zawsze jak wchodzę na wizaż po dłuższej nieobecności to wertuję pierwszą strone w poszukiwaniu nowego bobaska |
|||
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
aaa wszystko mnie swedzi pomocyyy . jestem gotowa nawet obrać sobie skore nozem !!
wzielam prysznic i popryskałam brzuch octeniseptem. zaczęło mnie parzyć brzuch cały czerwony.. mam nadzieje że nie narobiłam sobie nic złego.. ale przynajmniej parzy a nie piecze. też bym pochodziła sobie w gatkach jak wy, ale mam babcię w domu i wątpię, że chciałaby podziwiać takie widoki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

?

)

.