|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Agolek nie denerwuj się
Tak więc, agolku nie złość się, bo złość piękności szkodzi ps. a ja musiałam TO napisać
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej sie usmiecham szyderczo pod nosem Jesli chodzi o zrozumienie to ja juz nie potrafie zrozumiec takich jadlospisow. Bo jesli ktos przeczytal chociaz 1 strone tego watku to napewno nie wkleil by takiego ''paszkwila''
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze, że się nie denerwujesz, juz myslałam Szykuje się jojo i tyle
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Płatki otrębowe z mlekiem, parę łyków jogurtu pitnego, kawa z mlekiem
2śn: Buła ziarnista: 1/2 z metką, 1/2 z tuńczykiem, duże zielone jabłko O: 3 kluski na parze (150g) ze stopionym cukrem brązowym, 180g naturalnego serka homo P1: Baton proteinowy P2: 200g serka wiejskiego z płatkami lnianymi i siemiem lnianym K: ?
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
sniadanie:
*250g sanoka naturalnego 0% *1 maly banan wkrojony do jogurtu *1brzoskwinia tez wkrojona *2,5 lyzki mixu(otreby ,w.kokosowe,rodzynki) *kawa bez cukru IIsniadanie *zielona herbata *2 wasy z zielona salata pomidorem i serkiem figura3 % a i rzezucha *100 g naturalnego jogurtu obiad: *150g fileta z kurczaka pieczonego (w rekawie do pieczenia mies bez tluszczu) *miseczka kiszonej kapusty podwieczorek: *nektarynka *200g malin (działkowych) kolacja: tunczyk w sosie wlasnym
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
śniadanie:
-2 kromki ciemnego chleba z plastrami łososia -1śledź -kawa z mlekiem IIśniadanie: -jogurt brzoskwiniowy z dodatkiem musli obiad: -mięso cielęce -salatka z ogórków w sosie jogurtowym -jablko doszlo parę kostek czekolady kolacja -zapewne będzie to serek wiejski z jakimś dodatkiem Oczywiście caly dzień duzo wody mineralnej i soku pomidorowego. Edytowane przez asienkaa87 Czas edycji: 2007-07-08 o 16:06 Powód: male zmiany ;) |
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj sobie odpuściłam zestawianie, jadłam to na co miałam ochotę.
A więc: Śniadanie: szklanka płatków górskich, jogurt ananasowy, jabłko II śniadanie: szklanka soku wielowarzywnego, 2 plastry polędwicy, ogórek małosolny Obiad: Duża(400 g) cukinia, faszerowana duszonymi na wodzie warzywkami, 2 plasterki białego sera, łyżeczka oliwy z oliwek, łyżka ketchupu. Podwieczorek: mam ochotę na jakieś mięsko, może małosolny+wędlina Kolacja-serek wiejski, już się do niego przywiązałam ![]() razem ok. 1600 kcal, czyli tyle ile trzeba
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2007-07-08 o 20:39 |
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... no więc:
I śniadanie: 30 g płatków owsianych, activia naturalna, 100 g jagód, 40 g twarogu, kilka rodzynek i łyzeczka zarodków pszennych. Potem jeszcze plaster wędliny z piersi indyczej, bo jakoś wyjątkowo miałam ochotę. II śniadanie: 2 gofry (gł. skł. 30 g mąki żytniej, 1 małe jajko, 50 ml mleka) z serkiem wiejskim i 100 g wiśni. Obiad: (nie piszę etapów przygotowania bo za długo by było xD ) Składniki: 100 g wędliny z piersi indyczej, 1 jajko, 100 g kapusty pekińskiej, 30 g soczewicy, 150 g pomidorów, 30 g czerwonej fasoli, 50 g mieszanki kukurydza - groszek. Do tego łyżka zarodków pszennych. Dzisiaj coś mnie wzięło na strączkowe ==' A do tego w związku z tym że dziś niedz. nie było w ogóle mięsa w sklepie, a ryby tylko pakowane po 1kg. Więc musiała być ta wędlina :/ Czy węgle ze strączkowych roślin można łączyć z tłuszczem ? (chodzi mi o oliwę z oliwek). W planach: Podwieczorek: 150 g serka wiejskiego, 20 g orzechów włoskich, 20 g migdałów, łyżka siemienia i otręby. 2 ogórki kiszone. Kolacja: 100 g tuńczyka w sosie własnym. 3 rzodkiewki, ogórek zielony. |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ostatnie strony i widzę ze chyba co chwila robię coś źle.. właściwie już nie wiem jak komponować posiłki żeby było dobrze
![]() dziś (U): śn: 2 kromki razowego chleba z dżemem i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem później kawałek arbuza (wiem ze to nie posiłek ale wstałam za późno żeby zgłodnieć pomiędzy śniadaniem a obiadem )obiad: 2 ziemniaki, kawałek kalafiora z bułką tartą, 3 kotleciki sojowe nie panierowane, po obiedzie szklanka soku multiwitaminowego podwieczorek: szczerze mówiąc nie przywiązywałam nigdy wagi do tego posiłku (wiem, błąd ), jeśli byłam głodna pomiędzy obiadem a kolacją to jadłam jakieś owoce lub ewentualnie coś słodkiego wiec nie mam pomysłu kolacja: planuję serek homogenizowany naturalny z cebulką i fit-upem do tego kromka ciemnego chleba (lub 2) i zielona herbata za mało? co robię źle? dodam że jestem laktoowowegetarianką więc niektóre produkty odpadają ... co mam zrobić jak po prostu nie jestem głodna... nigdy się nie odchudzałam ale po prostu zawsze jadłam mało nie liczę skrupulatnie kalorii ale chciałabym wiedzieć czego potrzebuje codziennie żeby było prawidłowo proszę o pomoc |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj się starałam żeby było dobrze i wyszło tak:
10.00 - jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem - pół bułki 13.00 - pierś z kurczaka pieczona (bez tłuszczu - 2 małe ziemniaki - pomidor z cebulką wymieszany z odrobiną jogurtu naturalnego - szklanka soku pomarańczowego 16.00 - pół jogurtu naturalnego+ 2 łyżeczki otrębów, 1 łyżeczka siemienia lnianego, 2 łyżeczki słonecznika 18.00 - szkalnka jogurtu truskawkowego 21.00 - serek wiejski ze szczypiorkiem - pomidor no i jak??? Bardzo Was proszę o ocenę!!!! |
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
no dziewczyny jestem pełna podziwu waszego dziennego menu wiem że tak można jeść i to jest bardzo fajne bo sama kiedyś to przeżywłam![]() a dzisiaj zjałam: śniadanie: wypiłam herbate i zjadłam 1 ciasteczko obiad: miseczka rosołu, kotlet schabowy z mizerią, miseczka pop cornu na deser i jak na razie to tyle
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posiłek z godziny 16 już jesy zjedzony
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Redukcja
![]() Śn: grahamka z twarogiem i warzywami,400g jogurtu naturalnego z brzoskwinią IIŚn: grahamka z serem żółtym (13%) i warzywami O: kotlety sojowe,do tego surówka z kapusty,marchewki i łyżeczki oliwy P: wiejski z sezamem,słonecznikiem i cebulką K: w planach 200g twarogu z warzywami Ps.Jeśli coś nie tak,prosiłabym o sugestie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super śniadanko ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W związku z tym co ostatnio mi Pingwinek pisała to jednak zwrócę Ci na to uwagę - dużo masz białka z serów. Może tak rybkę, jajko albo mięso ? chociaż u mnie dzisiaj też nie było z tym rewelacyjnie bo nie mogłam się powstrzymać przed zjedzeniem drugiego wiejskiego ^^ miałam piekielną ochotę na niego na II śniadanie. ech...
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Płatki otrębowe z mlekiem, parę łyków jogurtu pitnego, kawa z mlekiem
2śn: Buła ziarnista: 1/2 z metką, 1/2 z tuńczykiem, duże zielone jabłko O: 3 kluski na parze (150g) ze stopionym cukrem brązowym, 180g naturalnego serka homo P1: Baton proteinowy K: Bułka ziarnista z duużą lością tuńczyka, 180g serka homo naturalnego a jutro 100%: Ś: płatki otrębowe z mlekiem 2śn: Mleko w tubce (150g) ![]()
|
|
#348 |
|
Przyczajenie
|
Prosiłabym o ocenę mojego menu:
UTRZYMANIE Śniadanie:400ml mleka 3 łyżki płatków owsianych Obiad:200g ugotowanej kaszy 100 g pieczarek 2 kotleciki sojowe Podwieczorek:jabłko200g twaróg 50g chudy Kolacja: 2 kromeczki żytniego(po 30g jedna) 70g wiejskiego pomidor 50g I jak? Za dużo? Proszę o ocenę
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Oj, ja to wczoraj aż wstydziłam się napisać, co jadłam
. No cóż, dzisiaj było lepiej (R):śn: 2 kromki wasy przennej - jedna z bakusiem bananowym serkiem, druga z szynką pomidorem i sałatą, 1 kromka chleba razowego z tym samym, bakuś (dokończony ten z kanapki) II śn: serek Hommi Bakomy (o smaku sernika z brzoskwinią) z pestkami dyni, pół pomidora tutaj 2 godz. ćwiczeń bez treningu siłowego (callanetics + hula hop + ćw. podane przez kai555 z tematu "ćwiczenia na płaską pupę" czy jakoś tak...) obiad: pół schabowego prawie bez panierki, fasola, groszek, surówka colesław, kluski kładzione [obiadek mamy...] kolacja: pół duuużego jabłka, truskawkowe mleczko do picia łaciate 1,5% 200 ml podwieczorku nie zdążyłam zjeść, bo za późno dzisiaj wstałam, a pora wypadała mi w czasie ćwiczeń - a zaraz po nich był obiad... Ślicznie proszę o poprawki
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te serki niebardzo- dużo węgli, lepiej wybrać serek wiejski policz zapotrzebowanie na białko (najlepiej 2g na kilogram masy ciała) i tego się trzymaj
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Oreganka bardzo bardzo dziękuję
Co do warzyw ze śniadania to to jedyne, jakie znalazłam w domu. Zawsze mam w zasadzie same pomidory, sałata całkiem okazjonalnie była ^^'. Rozumiem, że też powinnam się zaopatrzyć w więcej warzywek. II śn - przyznaję, że to wskutek mojej ogromnej ochoty na ten serek ![]() Kolacja to tak wyszła przypadkiem, bo myślałam, że już nic w siebie nie wepchnę (obiad był dosyć późno) i jakoś zapomniałam, że ma być czystobiałkowa. Dzisiaj powinno być 5 posiłków, bo - jak widać - już wstałam . Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam, postaram się dzisiaj coś poprawić, chociaż śniadanko już mam za sobą, ale coś się zrobi z resztą |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zaczęłam od płatków otrębowych (w końcu skończyłam pudełko, trzeba jechać po następne
ukłony Mangolinko, wiesz co dobre ) z wiśniami, activią naturalną, otrębami, zarodkami pszennymi i kawałkiem twarogu. Za to kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad ==' A mam ochotę na coś całkiem nowego, czego jeszcze wcześniej nie jadłam. Przeglądałam jakieś przepisy ale... ![]() Mangolina, kupowałaś może już dżem figa - pomarańcza ? Ze śniadań świata ;] Bo to jest ostatni którego jeszcze nie próbowałam i nie wiem czy kupować, bo i tak zakochałam się w banan - mandarynka i papaja - marakuja. Pytam bo też je kupujesz
|
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiecej warzyw i surówek. Będziesz lepiej się czuc, jedzac bardziej rozmaicie. a co do ilosci. Podobno nalezy liczyc ok 24 kcal/kg masy ciała u kobiet. Czyli jesli chcesz wazyc, załózmy 50 kg, musisz jesc posiłki o łacznej kalorycznosci 1200kcal zeby schudnac. Po zakonczonym procesie przez pierwszy tydzien, dodajemy 100kcal, kolejne dwa tyg, znow 100 az do osiagniecia progu, granica po ktorej waga zacznie sie podnosic. Dla kazdego jest to inny prog, w zaleznosci od aktywnosci i osobniczych sklnnosci.
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
i co ważąca 78 kilogramow Pani te ma jeść 1200??????
kalorycznośc dobiera sie indywidualnie nie ma diety uniwersalnej a 1200 kcal to najniższy próg do jakiego możan zejść
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to nie ja to wymyslilam, to naukowe opracowania. najnizszy prog zalezny jest od czasu, jaki go stosujemy. Najbezpieczniejsze jest 1500 kcal dla diety. ja na tej diecie schudlam 22 kg i bylo to znacznie rozciagniete w czasie. Nabralam sil, kondycji i dobrego samopoczucia. choc fakt- nie ma diety uniwersalnej.
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli by chciala ważyć 48 to co ile powinna jeść w takim razie
"najnizszy prog zalezny jest od czasu, jaki go stosujemy." - tego zdanie kompletnei nie rozumiem no cóż trudno mi uwierzyć aby na diecie 1200 kcal nabrać sił
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#359 |
|
Przyczajenie
|
No więc na śniadanie mogłabym zjeść
400ml mleka 5 łyżek płatków owsianych a na kolacje kromka chleba cały wiejski czy jeszcze dołożyć coś na śniadanie?
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Pingwinku, albo ktokolwiek kto może mi pomóc
mogę prosić o radę ![]() a dziś zjadłam jak na razie: owsiankę z suszonymi bananami i ananasami i do tego kawa z mlekiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

raczej sie usmiecham szyderczo pod nosem
Jesli chodzi o zrozumienie to ja juz nie potrafie zrozumiec takich jadlospisow. Bo jesli ktos przeczytal chociaz 1 strone tego watku to napewno nie wkleil by takiego ''paszkwila''
Szykuje się jojo i tyle

)
), jeśli byłam głodna pomiędzy obiadem a kolacją to jadłam jakieś owoce lub ewentualnie coś słodkiego 
wiem że tak można jeść i to jest bardzo fajne bo sama kiedyś to przeżywłam