Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 09:27   #1111
Kusum
Zakorzenienie

Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II

Większość facetów jest wygodna i leniwa Zaznaczam: większość. Są wyjątki potwierdzające regułę
Życie kobiety z dzieckiem już nigdy nie jest takie samo. Dla faceta niewiele się zmienia.
Wybaczcie tą gorycz, ale jestem po weekendzie zwierzeń... znajomy wywnętrzał się ile razy zdradzał żonę, bo ta była w ciąży albo zajęta dziećmi, a on był taki biedny samotny i opuszczony. Musiał szukać wrażeń i pocieszenia gdzie indziej. Bo kiedyś to ona była dyspozycyjna i chętna non stop, a teraz...
Wydaje mu się też, że żona wie, a przynajmniej się domyśla, ale nic nie mówi dla dobra dzieci.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez GhostInTheFog Pokaż wiadomość
Też to zauważam.
Moze byc bardzo trudno.
We mnie cała ta sytuacja zaczęła budzić jakies irracjonalne poczucie winy, bo przecież gdybym była 'normalna' to dalej byłby ną zainteresowany. Z drugiej strony facet sobie poszedł, bo nie dam się zapłodnić za kilka lat. Poczułam się potraktowana trochę przedmiotowo. Ale trafiłam na idiotę chyba. Znał od początku moje stanowisko, a dopiero po 2 miesiącach to do niego dotarło.
Jeszcze jedna osoba mnie dzisiaj wkurzyła.
Szwagierka. Dziecko wyczekane, 2 miesiace ma. Matka typowe PZM, co chwila słit focie na fejsie, zachwyty, piski. koszmar. Ciesze się, że jestem za granicą, bo bym musiała tego wszystkiego na zywo wysłuchiwac.
Zapytała mnie dziś jak wygląda sytuacja z tym facetem. No to jej nakresliłam sytuacje i o to, ze poszło o dzieci. I co? Nie zajęła się tym, ze jest mi źle, bo szlag wszystko trafił, tylko mi zaczęła na chama wciskac, ze dziecko to największy skarb i mi się odmieni. Empatia i intelekt na poziomie ameby.
Współczuję. Psycho faceta i walniętej szwagierki.
Nigdy nie słyszałam o facecie, który zostawił kobietę, bo nie chciała czy nie mogła mieć dziecka
Moja bratowa nie może mieć dzieci i brat jej nie zostawił. Ale może nie chcieć, a nie móc to nie to samo?
Stary 2014-07-16, 10:56   #1112
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny, mozna sie przylaczyc do dyskusji? zaciekawily mnie ostatnie wypowiedzi..

ja mam 30 lat niedlugo 31, od roku jestem mezatka, do dzieci stosunek hmmm... ambiwalentny.. lubie albo nie lubie, indywidualnie, tak jak doroslych. nie zachwycam sie ogolnie wszystkimi bez wyjatku. przez wiele lat myslalam, ze nie chce i nie bede miec wlasnych, ostatnio troche mi sie odmienilo przestalismy sie zabezpieczac i zobaczymy

ale do czego daze. ja tez widze w pokoleniu trzydziestolatkow parcie na ojcostwo! i widze ten problem! np ja nie mam jakiegos strasznego parcia na bycie matka, traktuje to jako kolejny etap w zyciu, nie jego cel. moj maz ma jednak troche inne poglady - dla niego dziecko to "to co w koncu po nas zostanie na tym swiecie, to co mozemy dac swiatu" hmmm hmmm. ja bym wolala napisac jakas madra ksiazke hehe
a on chce miec "DZIEDZICA" i "POTOMKA" jako cel zycia...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 11:06   #1113
Kusum
Zakorzenienie

Dobrze, że mój mąż ma jakieś pasje twórcze i "coś" po sobie zostawi
Stary 2014-07-16, 11:20   #1114
poldzik
Zadomowienie

no.

ale widze, ze nie jeden moj jest taki.. ogolnie maja taki trend wsrod kolegow (juz im blizej do 40 niz 30), ze dziecko trzeba miec i juz.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-16, 12:03   #1115
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

no.

ale widze, ze nie jeden moj jest taki.. ogolnie maja taki trend wsrod kolegow (juz im blizej do 40 niz 30), ze dziecko trzeba miec i juz.
A ustaliliście już kiedy idzie na tacierzyński?
Moja znajoma postawiła taki warunek: ona rodzi, on wychowuje. I nie ma przeproś. Ona jeździ w delegacje, chodzi na imprezy z koleżankami, a on siedzi z dzieckiem
Stary 2014-07-16, 12:05   #1116
201705121341
Konto usunięte

To mnie wkurza, że facet sobie powie "chcę dziedzica", ale to kobieta jest w ciąży, to ona się męczy 9 miesięcy, to ją pracodawca chce wywalić bo dziecko, to ona siedzi z tym dzieckiem itd. A pan mąż może stwierdzić "to nie dla mnie" i myknąć z jej życia :/
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:04   #1117
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
moj maz ma jednak troche inne poglady - dla niego dziecko to "to co w koncu po nas zostanie na tym swiecie, to co mozemy dac swiatu" hmmm hmmm. ja bym wolala napisac jakas madra ksiazke hehe
oj też się z tym wielokrotnie spotkałam - że zostaną po nas dzieci, i to jest to coś najlepszego z nas (wtf?)

no i oczywiście najlepiej potomek i dziedzic czyli SYN
Rozmowa ze znajomym (żona ledwo co zaciążona):
-Jak będzie syn to będzie miał na imię J. tak jak ja.
-A jak córka?
-a to wszystko jedno
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:27   #1118
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Większość facetów jest wygodna i leniwa Zaznaczam: większość. Są wyjątki potwierdzające regułę
Życie kobiety z dzieckiem już nigdy nie jest takie samo. Dla faceta niewiele się zmienia.
Wybaczcie tą gorycz, ale jestem po weekendzie zwierzeń... znajomy wywnętrzał się ile razy zdradzał żonę, bo ta była w ciąży albo zajęta dziećmi, a on był taki biedny samotny i opuszczony. Musiał szukać wrażeń i pocieszenia gdzie indziej. Bo kiedyś to ona była dyspozycyjna i chętna non stop, a teraz...

Ale akurat dzieci tu nie mają nic do rzeczy.
Po prostu łajza nie facet.
Zdradziłby i bez dzieci: bo zona chora i nie może, bo pojechała na delegacje/do spa/ gdzieś a on taki bieeedny akurat musiał, bo się pokłócili i potrzebował pocieszenia, bo ona nie jest już "taka jak kiedyś", bo to czy śmo.

Bezdzietność nie chroni przed byciem zdradzonym, tak samo jak nie chroni przed tym majątek, młodość/starość, uroda, kariera, zainteresowania itp.
Łajza to łajza i tyle.

Poldzik, ja to Ci się dziwię, ze postanowiłaś robić sobie dziecko z facetem o którym w tak dość niesympatyczny sposób piszesz (a więc i chyba tak o nim myślisz?).
Skoro jego powody do bycia rodzicem uważasz za śmieszne? głupie? bzdurne? to niezbyt dobrze o Tobie świadczy, ze właśnie z taką osobą robisz sobie dziecko.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 09:49   #1119
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

no.

To tak jak mój szwagier, dzieci mają być. Machnął troje, ale palcem przy nich nie kiwnie. No ale ma. Z tym, że siostrze wyłączność na wychowanie ich wspólnych dzieci pasuje.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:25   #1120
Luba
Zakorzenienie

Jak tak czytam jakich facetów macie w swoim otoczeniu, to myślę, że oni też w dużej mierze kształtowali Wasze poglądy na posiadanie dzieci.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 10:34   #1121
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Jak tak czytam jakich facetów macie w swoim otoczeniu, to myślę, że oni też w dużej mierze kształtowali Wasze poglądy na posiadanie dzieci.
Akurat mój tata ma super podejście do dzieci Zawsze się z nimi bawi, wygłupia, ze mną oglądał bajki, szalał w tych figloparkach dla dzieci, robił za komiwojażera na moich urodzinach i w ogóle super, a i tak za dziećmi nie przepadam W sumie dzięki tacie widzę jakie to jest ważne żeby poświęcać swój czas i uwagę dziecku. Może tak - jak będę miała dziecko to chcę być dla niego taka jak moi rodzice którzy stworzyli mi fantastyczne dzieciństwo I tyle, sama z siebie nie mam jakichś zapędów do zabawiania cudzych dzieci i organizowania im czasu.
Stary 2014-07-17, 10:50   #1122
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Co z tego, że mój mąż byłby najlepszym ojcem na świecie jak całymi dniami go nie ma? A ja nie mam ochoty na zajmowanie się dzieciakiem. Ja wiem, że można, że ludzie tak żyją, ale to nie dla mnie. Mam znajomą, której mąż pracuje na drugim końcu Polski i jest weekendowym tatą Jej to pasuje i ok. Sama musi wozić dziecko, jeździć po lekarzach, załatwiać wszystkie sprawy. A ja chcę mieć ciszę i spokój.
Stary 2014-07-17, 13:16   #1123
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny, mozna sie przylaczyc do dyskusji? zaciekawily mnie ostatnie wypowiedzi..

ja mam 30 lat niedlugo 31, od roku jestem mezatka, do dzieci stosunek hmmm... ambiwalentny.. lubie albo nie lubie, indywidualnie, tak jak doroslych. nie zachwycam sie ogolnie wszystkimi bez wyjatku. przez wiele lat myslalam, ze nie chce i nie bede miec wlasnych, ostatnio troche mi sie odmienilo przestalismy sie zabezpieczac i zobaczymy

ale do czego daze. ja tez widze w pokoleniu trzydziestolatkow parcie na ojcostwo! i widze ten problem! np ja nie mam jakiegos strasznego parcia na bycie matka, traktuje to jako kolejny etap w zyciu, nie jego cel. moj maz ma jednak troche inne poglady - dla niego dziecko to "to co w koncu po nas zostanie na tym swiecie, to co mozemy dac swiatu" hmmm hmmm. ja bym wolala napisac jakas madra ksiazke hehe

nie wiedzialas tego przed slubem? watpie by ktos sie tak bardzo w takim wieku i tak szybko zmienil. Jak to mowia widzialy galy co braly.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Też to zauważam.
Moze byc bardzo trudno.
We mnie cała ta sytuacja zaczęła budzić jakies irracjonalne poczucie winy, bo przecież gdybym była 'normalna' to dalej byłby ną zainteresowany. Z drugiej strony facet sobie poszedł, bo nie dam się zapłodnić za kilka lat. Poczułam się potraktowana trochę przedmiotowo. Ale trafiłam na idiotę chyba. Znał od początku moje stanowisko, a dopiero po 2 miesiącach to do niego dotarło.
Jeszcze jedna osoba mnie dzisiaj wkurzyła.
Szwagierka. Dziecko wyczekane, 2 miesiace ma. Matka typowe PZM, co chwila słit focie na fejsie, zachwyty, piski. koszmar. Ciesze się, że jestem za granicą, bo bym musiała tego wszystkiego na zywo wysłuchiwac.
Zapytała mnie dziś jak wygląda sytuacja z tym facetem. No to jej nakresliłam sytuacje i o to, ze poszło o dzieci. I co? Nie zajęła się tym, ze jest mi źle, bo szlag wszystko trafił, tylko mi zaczęła na chama wciskac, ze dziecko to największy skarb i mi się odmieni. Empatia i intelekt na poziomie ameby.
nie koniecznie, calkiem mozliwe ze musial to przemyslec, dwa miesiace to bardzo malo czasu. Tez mogl nie byc pewny. Chodz moze to nie ma nic wspolnego z dzieckiem, moze stwierdzil ze jednak ta znajomosc mu nie odpowiada i to byla wymowka. Fakt takie zkonczenie zwiazku - milczenie- to buractwo. Lepiej ze sie dowiedzialas teraz jaki jest niz za rok.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 13:42   #1124
The Quiet One
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, zgodzę się z Tobą,

Jak żyję, a mam ćwierć wieku na karku, nie spotkałam się z ojcem, który zrobi wokół własnego dziecka choć ułamek tego, co matki mają na co dzień. W stu procentach znanych mi rodzin z dziećmi, to na matkach spoczywają te najmniej przyjemne obowiązki. Kilku ojców zmieni pieluchę, pobawi się wieczorami, dotrzyma matce towarzystwa na niedzielnym spacerze, wstanie w nocy – i to by było na tyle, a tacy z siebie zadowoleni. W pozostałych przypadkach matki mają te dzieci (i niekończące się obowiązki) prawie na wyłączność.
Mówi się, że teraz mężczyźni coraz więcej uczestniczą w życiu swoich dzieci, ale z drugiej strony zauważyłam, że jak podać przykłady, to zawsze jest to ta „przyjemniejsza” część rodzicielstwa. Jak przyjdzie do obowiązków, nadal udupiona zwykle jest kobieta.
Pewnie istnieją bardziej oddani ojcowie, ale będę musiała wierzyć na słowo jak ktoś mi o takim powie, bo niestety nie dane mi było takiego spotkać.

Quiet,
Please

The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:22   #1125
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Cytat:
Oczywiście, ze tak i ja się nigdy z tym nie kryłam.
Mój tata wychowany wg zasady 'obowiązki dzieli się na chłopskie i babskie'. Oczywiście do kobiet należy ogarniecie domu i dziecka.
Nie powiem, opiekował się mną, ale to mama odwalała najczarniejszą robotę.
Mój eks. To akurat wyszło już po rozstaniu, wcześniej jedynie przeczuwałam, ze on tak myśli, tylko sie kamufluje. Twierdził, ze nie chce dzieci, a potem coś zaczęło się zmieniać. Podczas jednej z rozmów wygłosił następująca mądrość: (rozmowa dotyczyła trudów porodu i macierzyństwa) 'to kobiety rodzą dzieci i tyle, więc co mnie to obchodzi? my mamy ten instynkt, to jest czysta biologia. Chcemy mieć dziecko i tyle. Myślisz, ze ułożysz sobie zycie z facetem, który nie chce mieć dziecka? Jeśli facet Cie pokocha i będzie chciał z Tobą stabilizacji to będzie chciał tez dziecka. W innym wypadku będziesz dla niego tylko kolejnym etapem, pobawi się i pójdzie'.
No więc dowiedziałam się, ze jeśli dam się zapłodnić to mam szansę na szczesliwy związek i jakąs stabilizację. W innym wypadku i tak mnie zdradzi i pójdzie dalej
Stary 2014-07-17, 14:33   #1126
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Byłam dzisiaj u mojej ginekolog, która jest "moja" odkąd skończyłam 14 lat, bardzo ją lubiłam. Przychodzę, mówię, że po tabletki (zawsze przepisywała bez problemu), a babeczka 'ile było porodów'. Ja mówię, że żadnego. A ona do mnie "to rodzeniem dzieci się zająć, a nie po tabletki! młoda taka, najwyższy czas!" ja do niej, że mam dopiero 20 lat, studia przed sobą, a ta "studia niepotrzebne, dziecko i męża trza szukać, ja nie przepiszę!" ja do niej, że raczej nie planuję dzieci, a ona "to przyjdzie jak zajdzie w ciążę, następna!"
zostawiła mnie z takim czymś na ryju
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-17, 14:48   #1127
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, ze tak i ja się nigdy z tym nie kryłam.
Mój tata wychowany wg zasady 'obowiązki dzieli się na chłopskie i babskie'. Oczywiście do kobiet należy ogarniecie domu i dziecka.
Nie powiem, opiekował się mną, ale to mama odwalała najczarniejszą robotę.
Mój eks. To akurat wyszło już po rozstaniu, wcześniej jedynie przeczuwałam, ze on tak myśli, tylko sie kamufluje. Twierdził, ze nie chce dzieci, a potem coś zaczęło się zmieniać. Podczas jednej z rozmów wygłosił następująca mądrość: (rozmowa dotyczyła trudów porodu i macierzyństwa) 'to kobiety rodzą dzieci i tyle, więc co mnie to obchodzi? my mamy ten instynkt, to jest czysta biologia. Chcemy mieć dziecko i tyle. Myślisz, ze ułożysz sobie zycie z facetem, który nie chce mieć dziecka? Jeśli facet Cie pokocha i będzie chciał z Tobą stabilizacji to będzie chciał tez dziecka. W innym wypadku będziesz dla niego tylko kolejnym etapem, pobawi się i pójdzie'.
No więc dowiedziałam się, ze jeśli dam się zapłodnić to mam szansę na szczesliwy związek i jakąs stabilizację. W innym wypadku i tak mnie zdradzi i pójdzie dalej
Nie chciałabym wrócić teraz "na rynek" singli
Jak to czytam to włos się jeży...
Z drugiej strony: każdy facet, którego znam, będący po rozwodzie i mający przynajmniej jedno dziecko z ex zarzeka się, że : 1. nie ożeni się ponownie; 2. nie będzie mieć więcej dzieci
Może to jakieś wyjście: celuj w facetów z odzysku
Stary 2014-07-17, 15:19   #1128
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Nie chciałabym wrócić teraz "na rynek" singli
Jak to czytam to włos się jeży...
Z drugiej strony: każdy facet, którego znam, będący po rozwodzie i mający przynajmniej jedno dziecko z ex zarzeka się, że : 1. nie ożeni się ponownie; 2. nie będzie mieć więcej dzieci
Może to jakieś wyjście: celuj w facetów z odzysku
Jeszcze dość młoda jestem więc żyję nadzieją. Za jakieś 5 lat posłucham pewnie Twojej rady

Ale już abstrahując.
Normalna, zdrowa na umyśle kobieta, żeby zdecydować się na dziecko potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji ze swoim partnerem. Ja od zawsze nie chciałam dzieci, ale to, co fundował mi mój eks sprawiło, ze tych dzieci nie chce jeszcze mocniej.
I naprawdę bardzo bym chciała kiedyś faceta, który nie będzie patrzył na mnie przez ten pryzmat, dla którego będę po prostu wystarczać, nawet bez dziecka.
Stary 2014-07-17, 23:22   #1129
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
I naprawdę bardzo bym chciała kiedyś faceta, który nie będzie patrzył na mnie przez ten pryzmat, dla którego będę po prostu wystarczać, nawet bez dziecka.
to jest podstawa normlanego związku i wg mnie warunek konieczny,zeby o dziecku w ogóle myslec

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 00:37   #1130
Reign of light
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u mojej ginekolog, która jest "moja" odkąd skończyłam 14 lat, bardzo ją lubiłam. Przychodzę, mówię, że po tabletki (zawsze przepisywała bez problemu), a babeczka 'ile było porodów'. Ja mówię, że żadnego. A ona do mnie "to rodzeniem dzieci się zająć, a nie po tabletki! młoda taka, najwyższy czas!" ja do niej, że mam dopiero 20 lat, studia przed sobą, a ta "studia niepotrzebne, dziecko i męża trza szukać, ja nie przepiszę!" ja do niej, że raczej nie planuję dzieci, a ona "to przyjdzie jak zajdzie w ciążę, następna!"
zostawiła mnie z takim czymś na ryju
Ci lekarze sobie niezle pozwalaja w Polsce :-o

Sent from my iPad using Tapatalk
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-18, 09:30   #1131
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
pudło - ja mam w swoim otoczeniu facetów, którzy są za☠☠☠istymi ojcami. nawet ci, którzy są beznadziejnymi mężami
Moim bliskim przyjacielem jest czlowiek, który dla swoich dzieci jest najlepszym ojcem jakiego można sobie wyobrazić - podziwiam go, uwielbiam i zazdroszczę (pozytywnie), że tak mu się dobrze układa.
Poza dwoma - wszyscy moi ex są już ojcami i z tego co dochodzą do mnie wieści o nich - wszyscy również uwielbiają swoje dzieci
Stary 2014-07-19, 11:16   #1132
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez The Quiet One Pokaż wiadomość
Jak żyję, a mam ćwierć wieku na karku, nie spotkałam się z ojcem, który zrobi wokół własnego dziecka choć ułamek tego, co matki mają na co dzień.
Ja znam - mój własny tata Który robił więcej nawet niż moja mama, zwyczajnie z własnej woli.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:35   #1133
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja znam - mój własny tata Który robił więcej nawet niż moja mama, zwyczajnie z własnej woli.
mój przyjaciel - robi dużo więcej niż żona
mój znajomy - został sam z malutkim dzieckiem z własnego wyboru i odnalazł się w roli ojca i matki w jednym idealnie.
Ze słyszenia znam paru ojców na dobrowolnym tacierzyńskim
Stary 2014-07-19, 16:38   #1134
The Quiet One
Raczkowanie

Wierzę Wam na słowo, dziewczyny Na żywo takich ojców nie widziałam, ani nawet nie słyszałam o żadnym w najbliższym otoczeniu.

Nawiązując do poprzedniego posta stupid-girl, jestem pewna, że wielu facetów by powiedziało, że uwielbia swoje dzieci, ale żeby coś koło nich zrobić... 'Uwielbianie' tak naprawdę nic nie mówi o tym jakim kto jest rodzicem, ile uwagi swojemu dziecku poświęca ani o podejściu do tych mniej przyjemnych obowiązków.

Quiet,
Please

Edytowane przez The Quiet One
Czas edycji: 2014-07-19 o 16:41
The Quiet One jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 13:32   #1135
sab_eth
Raczkowanie

Luba, pudło

a nawet gdybym miała mieć dziecko, przy którym TŻ w 100% przejąłby pieluchy, karmienie, wstawanie - nie i już. chciałabyś mieć w domu węża, pod warunkiem że nie Ty odwalasz przy nim czarną robotę?

edit: też zauważam, że obecnie pęd do posiadania dziecka jest raczej domeną panów niż pań :p

Edytowane przez sab_eth
Czas edycji: 2014-07-20 o 13:33
sab_eth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 16:37   #1136
201705121341
Konto usunięte

Siedzi u mnie kilkuletni kuzyn i przypomina mi dlaczego nie lubię dzieci :P drze się cały czas jak się bawi, piszczy, wrzeszczy i jest koszmarnie upierdliwy "a czemu robisz to i to a po co a dlaczego a gdzie idziesz a po co idziesz" itd. No mam dosyć, a jego rodzice na to leją i co jakiś czas tylko "cicho bądź" "przestań" i tyle. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego jakbym miała dziecko - siedzisz cicho i spokojnie się bawisz a jak nie to idziemy do twojego pokoju i siedzisz tam aż się nie uspokoisz.

Boże jak mnie to wkurza, to dziecięce "a patrz jak ja biegnę łaaaaaa" "zobacz robie samolot aaaaaaaaararararraaaa" -.-'
Stary 2014-07-20, 17:31   #1137
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sab_eth Pokaż wiadomość
Luba, pudło

a nawet gdybym miała mieć dziecko, przy którym TŻ w 100% przejąłby pieluchy, karmienie, wstawanie - nie i już. chciałabyś mieć w domu węża, pod warunkiem że nie Ty odwalasz przy nim czarną robotę?

edit: też zauważam, że obecnie pęd do posiadania dziecka jest raczej domeną panów niż pań :p
no faktycznie, teraz to "pudło","pudło" i nagle wszystkie znają/mają wspaniałych ojców
A zanim nie napisałam tego co napisałam to "faceci to daremni ojcowie, nie zajmują się dziećmi" itd i jakoś żadna z pan nie odezwała się w obronie panów

Stary 2014-07-20, 17:39   #1138
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
no faktycznie, teraz to "pudło","pudło" i nagle wszystkie znają/mają wspaniałych ojców
A zanim nie napisałam tego co napisałam to "faceci to daremni ojcowie, nie zajmują się dziećmi" itd i jakoś żadna z pan nie odezwała się w obronie panów

jakoś nie czuję się obrońcą całe płci przeciwnej.

Ty za to próbujesz wmówić dziewczynom, że to, że nie chca miec dzieci to wina nieodpowiednich facetów w ich życiu i gdyby spotkały innych to na pewno byłyby szczęśliwymi matkami.
Ja miałam super dom, dzieciństwo, same pozytywne wzorce, facetów i nastawionych pozytywnie do posiadania dzieci i negatywnie.
i co - dupa - jak nie widziałam siebie w roli matki 15, 10, 5 lat temu tak nie widzę nadal.
Zawsze przykładałam wielka wagę do antykoncepcji a na wszelki wypadek gdyby zawiodła miałam tabletki wczesnoporonne w szufladzie.
Stary 2014-07-20, 17:40   #1139
kalincia
BAN stały

A ja wolałabym węża. Ciche,spokojne, bardziej przewidywalne stworzenia i dużo ladniejszem
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-20, 17:47   #1140
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
jakoś nie czuję się obrońcą całe płci przeciwnej.

Ty za to próbujesz wmówić dziewczynom, że to, że nie chca miec dzieci to wina nieodpowiednich facetów w ich życiu i gdyby spotkały innych to na pewno byłyby szczęśliwymi matkami.
Ja miałam super dom, dzieciństwo, same pozytywne wzorce, facetów i nastawionych pozytywnie do posiadania dzieci i negatywnie.
i co - dupa - jak nie widziałam siebie w roli matki 15, 10, 5 lat temu tak nie widzę nadal.
Zawsze przykładałam wielka wagę do antykoncepcji a na wszelki wypadek gdyby zawiodła miałam tabletki wczesnoporonne w szufladzie.
Tak, serio tak napisałam?
Zawsze są jakies powody decyzji, które podejmujemy, jak nie takie to inne. Szczeglnie waznych decyzji.
Jednym z takich powodów może być to, że wokól mamy nieodpowiednich ludzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości