|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcowy shred językowy!
dziękuję za wszelkie odpowiedzi
![]() jakie serwisy plotkarskie polecasz po ang?
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Chyba trafiłam tu za późno
A będzie edycja sierpniowa ? Bo właśnie ruszam z tureckim
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Ruszaj z tureckim i się nie martw. Nie musisz mieć żadnego wątku, żeby zrobić sobie akcję "hej, od dzisiaj przez trzydzieści dni robię to, to i tamto". Po prostu ustal sobie co chcesz robić, staraj się robić to każdego dnia i tyle.
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że tak późno znalazłam to forum i świetne wątki językowe! Dodatkowej motywacji nigdy za mało. Cześć dziewczyny!
1. Eliza 2. angielski B1 ,niemiecki A0 3. trzy rozdziały z destination c1, dwa rozdziały z niemiecki nie gryzie 4. mały zasób słownictwa, mówienie i wymowa, brak systematyczności 5. wymienionej wyżej destination i niemiecki nie gryzie |
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lepsza by byla ksiazka destination b2? Zamowilam destination c1 I czekam az przyjdzie. Jak ci sie z niej uczy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
nie jestem zadowolona z moich postępów w tym tygodniu. Co prawda przerobiłam parę tematów z Cambridge Advanced Grammar in Use, ale nie czuję się mocno z tych tematów. Z niemieckiego skupiłam się na przyjemnościach - słuchałam muzyki i oglądałam Kommissar Rex
, czytałam też o różnicach dialektowych między regionami.A jak Wam poszło w tym tygodniu drogie wizażanki?
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ja calkiem do przodu. Dzis byl moj najlepszy dzien w tym tygodniu! Oby przyszly poszedl szybko I sprawnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#99 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Zeszły tydzień był świetny, a w tym tygodniu cienko z powodu tej nieszczęsnej lampki :/
niemiecki - połowa filmu za mną (współoglądacz się zmęczył i będziemy kończyć w tym tygodniu), 2-3 strony książki angielski - zaczęłam oglądanie Fringe i The Good Wife, wpadają nowe słówka związane z prawniczym angielskim włoski - dziś 2 ćwiczenia gramatyczne na rodzajnik, przymiotnik i l-bę mnogą rzeczownika
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Tydzień minął. Nie leniuchowałam, ale i nie zrobiłam tyle, ile bym chciała. Udało mi się przerobić pięć rozdziałów z Szypowskiej. Rozkładać je muszę na kilka podejść, co mnie irytuje, ale i tak najważniejsze, że idę do przodu. Przyswoiłam nowe słówka nie tylko z Anki, porządkuję przymiotniki i przypomniałam sobie czas przyszły.
W tym tygodniu wyjeżdżam i muszę się do tego przygotować nie tylko językowo (co ze sobą zabrać, żeby nie tracić kontaktu z francuskim). |
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
U mnie w miarę, chociaż też czasami lenistwo wygrywa. Mimo wszystko na ten miesiąc dużo sobie nie narzucilem. Pol ksiazki z gramatyki, 600 slowek, powtorzylem cala ksiazke z cwiczeniem (co prawda to juz 3 raz, bo 2 razy na studiach maglowalismy, wiec tylko przelecialem po 2 tematy, zeby sprawdzic, czy cos mi nie umknelo). 3 tematy pedro, powtorzylem 15 tematow z lingo i zrobilem 1 nowy czy tam 2, nawet nie pamietam.
![]() oczywiscie mowie o calym miesiacu do tej pory... Jezeli chodzi o poprzedni juz tydzien, to cos tam skrobnalem :/ Edytowane przez Doug Czas edycji: 2014-07-21 o 16:01 Powód: :) |
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
W ostatnim tygodniu odpoczywalam bo moje ciało sie domagało wiec ruszyłam z gramatyka hiszpańska - kilka stron ćwiczeń za mna do koca tygodnia chce zrobic cała książkę w ramach powtórki przed praktykami
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Rany, wy tyle robicie, że aż wstyd mi, że praktycznie stoję w miejscu
Właśnie w tej chwili robię ćwiczenia z tematu jedzenie, norweskiego trybu rozkazującego i czasowników modalnych.Cytat:
A oto moje plany na całe wakacje, sówka mnie wspiera :
Językowelove: English, Deutsch, Norsk Razem 8.08.17 Narzeczeni 8.08.18 Mąż i żona 10.08.2019 ![]() Czekamy na nasze grudniowe maleństwo ![]() Edytowane przez kinguska01 Czas edycji: 2014-07-21 o 19:53 |
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że też masz ten kurs fińskiego.
Jest dobry Twoim zdaniem? Mam go, ale jakoś tak nie jestem za bardzo przekonana do edgardowych kursów, jeżeli chodzi o mniej popularne języki. :<
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
http://fuckyeahforeignlanguagemajor.tumblr.com/
siedzę na tym blogu od 2 godzin, patrzę , ilu języków ludzie się uczą i tak pytam samą siebie...''co ja robię z moim życiem?!''. Aż wyjęłam książkę do rosyjskiego i się z nią przeprosiłam...
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że w Internecie jest tego tyle, że można przebierać, wybierać.
![]() http://www.people.com/people/ http://www.heatworld.com/ http://www.ebizmba.com/articles/gossip-websites http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/index.html http://www.nowmagazine.co.uk/ http://www.huffingtonpost.co.uk/news/celebrity/ |
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Ja też je widzę pierwszy raz, ale poszłam na trzyminutową randkę z Google i mi trochę podpowiedział.
|
|
|
|
#113 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam ochote na japonski, ale 4 jezykow to sie nie da nauczyc naraz. Niektorzy to wlasnie maja mozgi! |
|
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja angielski i francuski. Właśnie zastanawiam się, czy ten rosyjski dodatkowo nie będzie przesadą, ale skoro ludzie się po sześć języków uczą...może te 2 h dziennie wygospodaruję na ten rosyjski...
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Ja na swojej liście mam chyba 11 języków i nie chodzi o to, żeby nagle zacząć uczyć się ich wszystkich, bo po pierwsze czasu nie starczy, a po drugie i tak pewnie niewiele zapamiętałabym z takiej nauki.
Uczysz się tyle, ile możesz, a jak już ogarniasz te języki na przyzwoitym poziomie, to wtedy można zacząć uczyć się czegoś nowego. Mnie najbardziej zależy na kilku językach i wierzę, że przed trzydziestką uda mi się ich nauczyć. A reszta może poczekać na czasy "po trzydziestce".
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynym plusem tego zestawu są płyty z nagraniami, a ta licha książeczka bodajże 20-stronicowa to pożal się Boże podstawy podstaw nawet bez konkretnego wytłumaczenia.. myślałam, że to będzie jakoś lepiej rozłożone, wytłumaczone itd. Tak więc pozostaje mi tylko korzystać z anglojęzycznych wydawnictw i angielskich stron internetowych z gramatyką i jest jak na razie w porządku, ale jak będę chciała dalej kontynuować to nie wiem jak, bo na polskim rynku fiński nie jest zbytnio popularny Ogólnie z Edgara jestem zadowolona, ale jeśli właśnie chodzi o te mniej popularne języki to jest słabo.. Z norweskiego jest trochę lepiej (więcej materiałów) ale ten kurs "..nie gryzie" mnie denerwuje.. słówka gdzieś porozrzucane w tekście, nie wszystkie wytłumaczone, potem muszę szukać 3 godziny zanim znajdę tłumaczenie, bo nie ma go nawet w słowniczku na tyłach, gdzie powinny być WSZYSTKIE słówka.. Ale w każdym razie jest lepszy od fińskiego ![]() Dziś zamierzam siąść do powtórek, ale czy wypali.. to się zobaczy
Językowelove: English, Deutsch, Norsk Razem 8.08.17 Narzeczeni 8.08.18 Mąż i żona 10.08.2019 ![]() Czekamy na nasze grudniowe maleństwo ![]() Edytowane przez kinguska01 Czas edycji: 2014-07-22 o 17:18 |
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam cel by angielski był dla mnie jak polski albo i lepiej a do tego dwa inne języki i będę szczęśliwa. Nie mam aspiracji na więcej. |
||
|
|
|
#118 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam, że w ich propozycji do japońskiego było dużo błędów, ale fińskiego nie mogłam pod tym względem ocenić, bo moja wiedza w tym temacie jest zerowa. Japońska "wersja" jest sporo grubsza, ale też nic z tego nie wynika. :< Widziałam w księgarniach, że pojawiło się sporo pozycji do norweskiego, ale fińska część nadal mocno kuleje i niestety, tak jak mówisz, trzeba sięgać po angielskie książki (albo fińskie, ale do tego chyba lepiej mieć jakiegoś nauczyciela, przynajmniej na samym początku ).Cytat:
A później będę się martwić tą listą.Ja w miarę szybko zapamiętuję, ale jest naprawdę dużo materiału do nauki, a wcale nie ma tak dużo czasu, bo są też inne obowiązki. Nie robię więc czasami tyle, ile bym chciała. :< E tam, polski + 3 inne języki to bardzo dobry wynik. Dużo ludzi ogarnia tylko polski + angielski. Jeżeli z każdego będziesz na wysokim poziomie, to nie masz się czym martwić. I tak będzie to robiło wrażenie.
|
||
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele ludzi po liceum gdzie zakończyło szkołe z oceną 4-5 uważa, że zna angielski na dobrym poziomie a jak przychodzi co do czego to kicha. Ja jestem tego żywym przykładem. Dlatego w przyszłym roku chciałabym odwiedzić Montreal, Quebec (Kanada) i skonfrontować swoje nowe umiejętności z francuskiego w prawdziwym życiu. |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

A będzie edycja sierpniowa
? Bo właśnie ruszam z tureckim

Właśnie w tej chwili robię ćwiczenia z tematu jedzenie, norweskiego trybu rozkazującego i czasowników modalnych.
Kierowca
Jedynym plusem tego zestawu są płyty z nagraniami, a ta licha książeczka bodajże 20-stronicowa to pożal się Boże podstawy podstaw nawet bez konkretnego wytłumaczenia.. myślałam, że to będzie jakoś lepiej rozłożone, wytłumaczone itd. Tak więc pozostaje mi tylko korzystać z anglojęzycznych wydawnictw i angielskich stron internetowych z gramatyką i jest jak na razie w porządku, ale jak będę chciała dalej kontynuować to nie wiem jak, bo na polskim rynku fiński nie jest zbytnio popularny