Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 10:02   #2281
PaprikaDzika
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Podobno poteguje dzialanie lekow nawet 5 krotnie
Raczej odwrotnie - picie soku grejpfrutowego zmniejsza przyswajanie. Tak mi zawsze lekarze mówili, i np. nie wolno POPIJAĆ antybiotyków tym sokiem. Ale za jakiś czas, 30 min na przykład, już można.
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:05   #2282
basiabasia989
Rozeznanie

Witam się po weekendzie aj ciężko Was nadrobić po 2 dniach

Linka
to aż się boję, bo u mnie w pracy też chcą (ja chcę!) mi zmienić etat i podstawę, a nie planuję pracować do grudnia. Ale Ty masz chyba bardziej skomplikowaną sprawę, trzymam kciuki za pozytywne wyjaśnienie

doloresd komodę z biedronki u mnie mama sobie kupiła, całkiem w porządku ta komoda jakościowo

karooka ja niebawem kończę 17 tc i ruchów, pływania, smyrania...nic a nic ale to chyba za wcześnie

właśnie sobie uświadomiłam, że nie wiem nic na temat mojego łożyska i długości szyjki, zawsze słyszę, że wszystko jest ok. Dzisiaj mam wizytę i w środę mam wizytę, zobaczymy co tam słychać u maleństwa Kciuki za wszystkie wizyty

LoLcIa123 ja zawsze słyszałam, żeby leków witamin nie popijać sokami owocowymi, tylko wodą, ponoć wpływają różnie na ich wchłanianie, w sensie, że nie są tak przyswajalne jak powinny, a nie żeby jakieś tam poważne skutki uboczne były nic się nie martw potęguje działanie to chyba alkohol a nie soki

Trochę Wam zazdroszczę własnych mieszkań, pokoju czy nawet kąciku dla dziecka...my jesteśmy powiedzmy świeżo po ślubie, mieszkamy w moim rodzinnym domu, niestety kuchnia łazienka wspólne, nie mamy dla siebie całego piętra, mam braci w pokojach obok, ale na brak prywatności nie narzekamy bo ich raczej nie ma tylko szczerze to łóżeczka nie mam gdzie postawić, nie mówiąc o kąciku dla dziecka czy innych rzeczach, a nasz pokój nie taki mały bo 20m2. Może zna się któraś na projektowaniu wnętrz bo moja organizacja i rozmieszczenie zajmuje już wszystkie ściany A kupować wynajmować mieszkania nie zamierzamy bo byśmy nic nie zaoszczędzili, a chcemy budować dom
Stary 2014-07-21, 10:08   #2283
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie bo nie wiem czy ja już zaczynam panikować i przewrażliwiona jestem czy może faktycznie mam powody do niepokoju a mianowicie ostatnio często boli mnie na dole brzuch, wystarczy, że delikatnie rękę położę a już mnie kuje strasznie, leżąc na plecach nie mogę podnieść nogi do góry bo od razu mnie boli i sama nie wiem czy to normalne czy coś jest nie tak
Ja też tak mam, lekarz powiedział że jak leki mi nie pomogą to kieruje mnie na oddział, bo to jest napinanie się macicy i może skrócić szyjkę ale mam przyjść za tydzień do kontroli i jak szyjka dalej będzie taka sama, to chyba mnie oszczędzi no i leżeć, leżeć, leżeć..

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

LoLcIa a to zażywasz któryś z tych wymienionych leków?
Nie wiem czy to jest pełna lista, ja biorę nospę 3x1 (wczoraj na szczęście wzięłam 2x1 i poranną dawkę popiłam wodą..) magnez, urosept, prenatal, asmag forte i zastrzyki clexane w brzuch (ale to chyba nie chodzi o zastrzyki ).

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:08   #2284
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak urządzam teraz sypialnie i rozważam gdzie najlepiej zrobić kątek dla malucha Pokój jest dosyc duzy ale z jednym oknem i pod nim kaloryfer- czy lepiej dac łożeczko dziecka blisko okna czy dalej Czy musi byc blizej kaloryfera czy jaknajdalej Jak myslicie
wg mnie jak najdalej od grejnika, imą może być problem, bo w pobliżzu grzejnika jest suche powietrze i w gardle i nosku dziecku (mi zresztą też) wysycha. Jak nie ma innego wyjścia to jak grzejnik grzeje wieszać mokre ręczniki, żżeby nawilyć powietrze.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Jak zwyke bo po lekarzu jedziemy załatwiać sprawy i do Castoramy po rzeczy do malowania. Także pewnie po południu się odezwę :-P we wtorek rano jadę na 2 dni do niemieć do rodziców bo mąż zaczyna malowanie i nie chce wdychac tego...ciekawa jestem co z tego wyjdzie..

Apropo wagi mała wazyla 2 tyg temu 400gram

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
duża dziewczyna moja w 20+1 ważyła 350g

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Zaczynam się martwić ze ta moja to taka kruszynka jest
nie martwi się, łatwiej jest rodzić dziecko 3kg niż 4

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja jem śniadanie małe, czasem drugie śniadanie, obiad (nic smażonego) i między obiadem a kolacja tonę owoców...

to mnie pociesyłaś, bo ja te jem tyle owoców, że zaczzęłam się martwić

Cytat:
Dziewczyny wiecie może jakie są potem konsekwencje jak łożysko nie pójdzie do gory i do samego końca jest na przedniej ścianie ? Bo lekarz powiedział ze moje poki co do gory się nie wybiera ale żebym na razie się nie martwiła... Czyli teoretycznie o co potem mialabym się martwić ??
nie wiem czy są konsekwencje, ale ja mam cały czas na przedniej ścianie. lekarz nawet nie zasugerował, że to może być coś "nienormalnego"

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
piąteczka

Dziewczyny, a wiecie moze czy moge zlozyc jakas skarge w banku? Sytuacja jest taka, ze pod koniec maja otworzylam nowe konto, a w zeszlym tyg we wtorek odebralam kody do przelewow, pin itd. wszystko mialo juz działac. W piatek wieczorem chcialam zrobic przelew i okazalo sie, ze jakas pigwa nie aktywowała tych kodów
Przez weekend oni nie pracuja, nie mogli mi pomoc w tej sprawie. Jest 10 rano, a ja wciaz nie moge nic zrobic, a termin platnosci mam do dzis Dam im jeszcze godz, jak nie to przenosze sie gdzies indziej
dwoń do banku do oddziału, najlepiej do tej kobiety, która zakładała ci konto. Mogło się tak zdarzyć, że zapomniała i nawet nie wie, że masz nieaktywowane.
Skargę na pracownika zawsze możesz złożyć, tylko, że to mogła być zwykła ludka pomyłka, pani później będie miała przechlapane, tobie napisze przeprosiny, a kodów i tak dziś ci nie aktywuje. Na rozpatrzenie skargi jest chyba 30 dni.
Stary 2014-07-21, 10:10   #2285
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Noo i po problemie Jakie plany macie dziewczynki w tym kolejny upalny dzień ??
butelka wody i jakoś przetrwać do 15-15:30 w pracy żebym nie zapomniała wyjść wcześniej, a nie siedziała do 16:00 bo do lekarza mam iść :P
Stary 2014-07-21, 10:11   #2286
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Człowiek uczy się całe życie. Na szczęście nie przyjelas doustnie zadnego leku, ktorego przedawkowanie byloby grozne. Ciekawe tylko, czy dzis powinnas brać zalecone dawki czy odpuścić. Moze zadzwoń do swojego lekarza podpytac?
Mój lekarz jest na urlopie, nie mam do kogo zadzwonić, więc odpuściłam dawki leków na dziś, o 16 chyba pójdę do rodzinnego się zapytać . Nie wiem czy może zadzwonić do apteki i się podpytać, czy co

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Raczej odwrotnie - picie soku grejpfrutowego zmniejsza przyswajanie. Tak mi zawsze lekarze mówili, i np. nie wolno POPIJAĆ antybiotyków tym sokiem. Ale za jakiś czas, 30 min na przykład, już można.
Nie wszystkich niektórych potęguje..

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-21, 10:12   #2287
19Inka90
Wtajemniczenie

Basiu za wizytę czekaj czekaj to masz dwie wizyty w tym tygodniu ?? Czy źle zrozumialam ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:13   #2288
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam, lekarz powiedział że jak leki mi nie pomogą to kieruje mnie na oddział, bo to jest napinanie się macicy i może skrócić szyjkę ale mam przyjść za tydzień do kontroli i jak szyjka dalej będzie taka sama, to chyba mnie oszczędzi no i leżeć, leżeć, leżeć..

Nie wiem czy to jest pełna lista, ja biorę nospę 3x1 (wczoraj na szczęście wzięłam 2x1 i poranną dawkę popiłam wodą..) magnez, urosept, prenatal, asmag forte i zastrzyki clexane w brzuch (ale to chyba nie chodzi o zastrzyki ).
Nic złego się nie stanie. Napisałaś, że dziwnie Ci się oddycha. Pewnie zestresowałaś się. Nie martw się bo stres tylko gorzej wpływa. Będzie dobrze

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:14   #2289
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia jak chcesz to mogę zadzwonić do mojego teścia i zapytać co on uważa na ten temat

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:14   #2290
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie aj ciężko Was nadrobić po 2 dniach [B]

doloresd komodę z biedronki u mnie mama sobie kupiła, całkiem w porządku ta komoda jakościowo
dzięki za info
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:14   #2291
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Ja też jutro mam wizytę trzymam kciuki.

Ciekawe czy poznam płeć dziecka - baaardzo bym chciała
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki jutro zaczynam 19 tydzień
Ja tez. Juz blizej niz dalej do 20 tygodnia :-D

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Ale dżuma dziś w robocie...oby do środy...
Straszna dzuma z samego rana zestresowala mnie moja dyrektorka ktora z igly lubi robic widly. Jakby nie mozna zajac sie po prostu problemem :-/

Stary 2014-07-21, 10:20   #2292
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dwoń do banku do oddziału, najlepiej do tej kobiety, która zakładała ci konto. Mogło się tak zdarzyć, że zapomniała i nawet nie wie, że masz nieaktywowane.
Skargę na pracownika zawsze możesz złożyć, tylko, że to mogła być zwykła ludka pomyłka, pani później będie miała przechlapane, tobie napisze przeprosiny, a kodów i tak dziś ci nie aktywuje. Na rozpatrzenie skargi jest chyba 30 dni.
Dzwonilam do banku w piatek wieczorem. O dziwo dodzwonilam sie na jakis prywatny nr i kobieta byla zdziwiona skad mam nr Po krotkiej analizie stwierdzila, ze osoba dająca mi do odbioru kody we wtorek, nie zaniosla potwierdzenia gdzies tam i stad brak aktywacji. I nie zrobila tego przez zadne nastepne dni
Przepraszała i obiecała, ze dzis wszystko bedzie dzialac. Ale ile ja mam na to czekac?! nie chce mi sie w te upaly jechac na poczte i stac w kolejce za spoconymi ludzmi
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:23   #2293
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Nic złego się nie stanie. Napisałaś, że dziwnie Ci się oddycha. Pewnie zestresowałaś się. Nie martw się bo stres tylko gorzej wpływa. Będzie dobrze
Dzięki pewnie dlatego, w dodatku zostałam sama w domu i to jeszcze potęguje mój lęk, brak pomocnej ręki w razie W zresztą i tak nie martwię się o siebie tylko jak zwykle o bąbla .

Cytat:
Lolcia jak chcesz to mogę zadzwonić do mojego teścia i zapytać co on uważa na ten temat
Wysłałam priv

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-21, 10:23   #2294
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Powodzenia

Ja tez. Juz blizej niz dalej do 20 tygodnia :-D

Straszna dzuma z samego rana zestresowala mnie moja dyrektorka ktora z igly lubi robic widly. Jakby nie mozna zajac sie po prostu problemem :-/

dziękuję na pewno zdam szczegółową relację .

Kurczę dziewczyny, ale wam współczuję, że w tym skwarze musicie w pracy siedzieć Ja jutro wracam po miesięcznym zwolnieniu. Będzie się działo.
Stary 2014-07-21, 10:23   #2295
Suqub
Zakorzenienie

doloresd zapomniałam odpisać
Jeżeli chodzi o jakość nie narzekam. Nic się nie odpryskuje, nie zniszczone a mam jakieś 2 lata obie gdzie jedna stała wcześniej u brata. Mąż mówi, że szuflady mogłyby być głębsze ale mi nie przeszkadzają.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:27   #2296
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
doloresd zapomniałam odpisać
Jeżeli chodzi o jakość nie narzekam. Nic się nie odpryskuje, nie zniszczone a mam jakieś 2 lata obie gdzie jedna stała wcześniej u brata. Mąż mówi, że szuflady mogłyby być głębsze ale mi nie przeszkadzają.
super - dziękuję za opinię
Stary 2014-07-21, 10:33   #2297
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Basiu za wizytę czekaj czekaj to masz dwie wizyty w tym tygodniu ?? Czy źle zrozumialam ??
tak mam dwie bo dzisiaj na nfz gdzie chodzę tylko po to bo babka mi zleca badania, chociaż część mam za darmo zawsze to jakiś grosz w kieszeni zostanie, a w środę mam prywatnie. Ta na nfz jakaś nie kompetentna wg mnie, tsh miałam = 2 czyli w normie (norma do 2,5), a ona kazała jeść tabletki na obniżenie. Jak robiła usg, tysiąc różnych pomiarów, bo mówiła co sprawdza, zdjęć chyba z 20 sobie wydrukowała, coś tam w karcie popisała, a ja tylko się dowiedziałam jak duże jest dziecko i że wszystko ok. Moją infekcję zbagatelizowała, a potem się okazało, że złapałam grzybka. Nic się od niej dowiedzieć nie można ale, że mam ją właściwie pod domem to chodzę po te skierowania i posiedzieć w kolejce :P. A szukać gdzieś po Krakowie dobrego lekarza na NFZ nie chcę już teraz, bo długo się na wizyty czeka, a ja do Krk mam 30 km.
Stary 2014-07-21, 10:42   #2298
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzwonilam do banku w piatek wieczorem. O dziwo dodzwonilam sie na jakis prywatny nr i kobieta byla zdziwiona skad mam nr Po krotkiej analizie stwierdzila, ze osoba dająca mi do odbioru kody we wtorek, nie zaniosla potwierdzenia gdzies tam i stad brak aktywacji. I nie zrobila tego przez zadne nastepne dni
Przepraszała i obiecała, ze dzis wszystko bedzie dzialac. Ale ile ja mam na to czekac?! nie chce mi sie w te upaly jechac na poczte i stac w kolejce za spoconymi ludzmi
no to faktycznie pozostaje napisac skargę
a numeru do oddziału nie masz? zawsze możesz zadzwonić i podniesionym głosem opierdzielić panią! sama pracowałam w banku, więc wiem, że awanturujących klientów traktuje się priorytetowo, żeby mieć ich już z głowy a po wszystkim możesz napisac skargę na konkretnego pracownika (tego, który otwierał ci konto)
Stary 2014-07-21, 10:46   #2299
sasia25
Rozeznanie

Basia, a dlaczego ona nie może Tobie tego skierowania wypisać na prywatnej wizycie? Ja byłam w czwartek u swojego lekarza prywatnie i mam normalnie skierowanie na darmowe badania typu morfologia, mocz, hiv i chyba jeszcze jakies 2.
W ogóle mój lekarz jest super, ostatnio 40 min u niego siedziałam, odpowiada na moje wszystkie pytania, zrobil mi usg szyjki, wszystko wytlumaczyl, pozachwycał sie stopkami dzidziusia i za wszystko wziąl...100zł

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
no to faktycznie pozostaje napisac skargę
a numeru do oddziału nie masz? zawsze możesz zadzwonić i podniesionym głosem opierdzielić panią! sama pracowałam w banku, więc wiem, że awanturujących klientów traktuje się priorytetowo, żeby mieć ich już z głowy a po wszystkim możesz napisac skargę na konkretnego pracownika (tego, który otwierał ci konto)
Jakis nr mam. Zaraz tam zadzwonie
a skarga to chyba na panią u której odbierałam te kody. zadzwonie i zobacze co mi powiedzą, wtedy zastanowie się nad ew skargą
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:50   #2300
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Basia, a dlaczego ona nie może Tobie tego skierowania wypisać na prywatnej wizycie? Ja byłam w czwartek u swojego lekarza prywatnie i mam normalnie skierowanie na darmowe badania typu morfologia, mocz, hiv i chyba jeszcze jakies 2.
W ogóle mój lekarz jest super, ostatnio 40 min u niego siedziałam, odpowiada na moje wszystkie pytania, zrobil mi usg szyjki, wszystko wytlumaczyl, pozachwycał sie stopkami dzidziusia i za wszystko wziąl...100zł
ta lekarka prywatnie nie ma umowy z NFZ więc nie wypisze mi skierowania na darmowe badania a bierze 150 zł ciężko takiego znaleźć jak Twój... ogólnie nie wiem czy jestem zadowolona z moich lekarek ale nie mam siły szukać kogoś innego...
usg szyjki robi się przez brzuch czy dopochwowo? Bo chyba nie miałam i się muszę upomnieć?
Stary 2014-07-21, 10:50   #2301
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Jakis nr mam. Zaraz tam zadzwonie
a skarga to chyba na panią u której odbierałam te kody. zadzwonie i zobacze co mi powiedzą, wtedy zastanowie się nad ew skargą
ja też nie wiem o co chodzi z tymi skierowaniami. Wczesniej chodziła do innego gina i na prywatnej wizycie kazała mi przyjść na nfz i wtedy dopiero wypisała skierowania, powiedziała, że wczesniej musiałabym płacić. teraz też chodze prywatnie (ale już do innego) i wiem, że jak mi wypisze jakieś skierowania to będę musiała za nie płacić

i faktycznie jak kody dawał ktoś inny to pewnie i on powinien je aktywować. u nas było trochę inaczej (ta sama osoba robiłą wszystko).

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2014-07-21 o 10:55
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:53   #2302
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
wg mnie jak najdalej od grejnika, imą może być problem, bo w pobliżzu grzejnika jest suche powietrze i w gardle i nosku dziecku (mi zresztą też) wysycha. Jak nie ma innego wyjścia to jak grzejnik grzeje wieszać mokre ręczniki, żżeby nawilyć powietrze.
Tak, tak, o tym wiem Ja mam ciagle kontrolowaną wilgoc powietrza ponieważ mieszkam w kamiennicy, budynek jest stary i wilgotny o chlodnej porze roku (ściany wchlaniaja wszytsko w siebie), wiec akurat jeżeli chodzi o suchość/wilgośc wsyztsko mam pod kontrolą
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:58   #2303
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
ja też nie wiem o co chodzi z tymi skierowaniami. Wczesniej chodziła do innego gina i na prywatnej wizycie kazała mi przyjść na nfz i wtedy dopiero wypisała skierowania, powiedziała, że wczesniej musiałabym płacić. teraz też chodze prywatnie (ale już do innego) i wiem, że jak mi wypisze jakieś skierowania to będę musiała za nie płacić
Może być lekarz który przyjmuje prywatnie czyli kasuje za wizytę ale ma podpisany kontrakt z NFZ wtedy pisze Ci skierowanie i nie płacisz za badania. Albo kasuje za wizytę bo ma swój prywatny gabinet, kasa do kieszonki, a jakie chce żebyś miała badania to pisze na byle karteczce, idziesz do laba i płacisz. Albo może taki mieć swój prywatny gabinet, a prócz tego pracować w jakiejś przychodni, wtedy zależy do którego gabinetu tego samego lekarza się udasz i albo płacisz albo nie Nie wiem czy to zrozumiale napisałam
Stary 2014-07-21, 10:59   #2304
niteczka83
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny
uff... ale miałam nadrabiania po weekendzie ale nadrobiłam

Linka - bardzo współczuję sytuacji z zus-em, "fantastycznie" (piszę ironicznie) że narażają kobietę w ciąży na kolejne stresy - nie ma jak to myślenie ... kciuki oby wszystko rozwiązało się szybko i pomyślnie.

Cytat:
Maczuma nie wiem jak Ty ale Ja jeżeli mialabym zacząć więcej jeść to chyba dnia by mi nie starczyło
Mój TŻ to się śmieje ze Ja jem raz dziennie rano zaczynam a wieczorem koncze
Inka - padłam

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mój Młody w 19+3 ważył 371 gram i lekarz powiedział, ze duzy, wymiary mial jak na 21 tydzień..
Ale dziewczyny przecież ta waga to jest orintacyjna, ja na wydrukach z usg i teraz z corką zawsze miałam obok wagi podaną tolerację do 58 gram +/-, czyli ta waga nie jest taka dokladna. Moim zdaniem najwazniejsze są wymiary częsci ciała, jesli tu sie wszystko zgadza, to jest ok. A dzieci wiadamo, jedno jest po prostu mocniej zbudowane,drugie mniej, i tak rodzą się jedno 3 kg, drugie 4 kg, nie ma to przezywać. Ja pamiętam jak z córką przezywałam, bo mnie lekarz ,który robił usg zawsze straszył ,że Młoda jest na dolnej granicy i taka malutka, a urodzila się 2920 gr i położna i gin prowadząca twierdzily, ze bardzo dobrze. Liczę, że Młody nie będzie dużo większy, bo bardzo bym chciala sn rodzić,a przy dużej sztuce może być ciężko i pewnie nie uniknełabym nacinania...
Kasienka - ja to się już modlę żeby było mniejsze niż poprzednio bo 3900g to nie było pocieszające i tekst "jeszcze przejdzie"
Inka - lepiej mniejsze niż zbyt duże

W sobotę miałam cięższy poranek, miałam skurcze - wystraszyłam się ostro, wzięłam no-spę, mąż zajął się dzieckiem a ja poleżałam (przeszło po 20-30 min) a potem ogólnie odpoczywałam przez cały dzień. Mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego z kruszynką.
I proszę o magiczne kciuki - dziś mam wizytę po 20. Oby było dobrze I w końcu dowiem się kiedy mam połówkowe
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:59   #2305
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Ja też chodze prywatnie na wizyty; płacę 130 zł więc nie ma dramatu, ale skierowań nie dostaje. Pani dr wypisuje mi na kartce co mam za badania zrobić i tyle. Udało Ci się z tym lekarzem
Linea86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 11:03   #2306
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja tez chodzę prywatnie i płacę 150zł, badania prywatnie chociaż prenatalne miałam i mam a nfz . Teraz byłam u innego lekarza (mój na urlopie) i zapłaciłam 210zl..

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-21, 11:08   #2307
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Może być lekarz który przyjmuje prywatnie czyli kasuje za wizytę ale ma podpisany kontrakt z NFZ wtedy pisze Ci skierowanie i nie płacisz za badania. Albo kasuje za wizytę bo ma swój prywatny gabinet, kasa do kieszonki, a jakie chce żebyś miała badania to pisze na byle karteczce, idziesz do laba i płacisz. Albo może taki mieć swój prywatny gabinet, a prócz tego pracować w jakiejś przychodni, wtedy zależy do którego gabinetu tego samego lekarza się udasz i albo płacisz albo nie Nie wiem czy to zrozumiale napisałam
już kumam, dzięki
Stary 2014-07-21, 11:09   #2308
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez chodzę prywatnie i płacę 150zł, badania prywatnie chociaż prenatalne miałam i mam a nfz . Teraz byłam u innego lekarza (mój na urlopie) i zapłaciłam 210zl..
To ja pierwsze prenatalne miałam u tej na nfz tyle, że nic z niego nie wiem prócz tego, że wszystko ok. Na połówkowe zapisałam się prywatnie, kosztuje chyba 240 zł.
Stary 2014-07-21, 11:12   #2309
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
To ja pierwsze prenatalne miałam u tej na nfz tyle, że nic z niego nie wiem prócz tego, że wszystko ok. Na połówkowe zapisałam się prywatnie, kosztuje chyba 240 zł.
Ja miałam robione prenatalne przez moją Panią Doktor, tylko w innym ośrodku niż zawsze, do tego test podwójny PAPA z krwi . Teraz też idę do tego ośrodka na II prenatalne i też będzie robione przez moją Panią Doktor. Ważne żeby badania prenatalne przeprowadzali lekarze z certyfikatem (ale nie wiem jak się On nazywa) można sprawdzić w necie czy dany lekarz ma ten certyfikat.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-21, 11:13   #2310
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę - ja za badanie prenatalne w 11 tygodniu zapłaciłam 420 zł, a teraz szykuję się połówkowe, liczę, że zapłacę 200 zł.
I do tego dochodzą wizyty prywatne.

Edytowane przez doloresd
Czas edycji: 2014-07-21 o 11:14 Powód: literówka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości