|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
a to niespodzianka z samego rana
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie używacie amolu w ciąży, bo dziś się obudziłam i strasznie mnie boli cała lewa strona twarzy i ucho, chyba złapałam zapalenie i zawsze początkowe stadium udało mi się wyleczyć wacikiem nasączonym w amolu i wkładanym do ucha, ale całą ciążę nie używałam amolu i nie wiem czy można. a nie chce mi się iść do przychodni do po weekendzie spędzę tam z 6 godzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Ja tak mam, a środkowy w prawej dłoni boli cały czas już ze dwa tygodnie. To podobno dlatego, że rozluźniają nam się wszystkie wiązadła książkowe. W książce tak wyczytałam
![]() Udało mi się pospać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za ludzie ![]() ooo Twoj czop to spory jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Rozeznanie
|
Angelika
Super ze jestescie w domku, jak sobie radzisz? Asix Brawo. Kciuki za szybki porod! Mnie TZ zabral wczoraj na jezioro i bylo superancko i na pomoscie sobie siedzielisy i bylo very romantico ![]() ![]() Poza tym lato pelna geba slonko skwarek uwielbiam jest mi przecudownie. W koncu to sie nazywa lato! W przyszly weekend planujemy wypad nad morze ![]() Juz 10! Zabieram sie ja porzadki!!! ![]()
#2345 |
Rozeznanie
|
Widze, ze jeszcze nie mamy wiesci od asix86- ale przy pierwszym dziecku moze to potrwac!! Jade zaraz zalatwiac sprawy z paszportem dla corki i na badania krwi... bede wieczorkiem!
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-07-21 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pewnie podaliby oxytocyne na wywołanie ![]() od razu przypomina mi się mój pierwszy poród, męczyłam się 16 h z bólami krzyżowymi i skurczami co 2-3 minuty, a rozwarcia nie było, szyjka też nie chciała się skrócić. ![]()
![]() |
#2347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mmi to tez sie zle spi ale juz 15 dni do porodu oby cos na dniach sie zaczelo dziac ![]() ![]() Nie znasz dnia ani godziny wody moga Ci odejsc w kazdej chwili ![]() Papryczka czy Asix chyba tez nie pisaly o zadnych skurczach czy czopach i zobacz jak skonczyly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Asix, co za news!!!! Nie wiem, czy trzymac kciuki, czy gratulować, więc na razie i trzymam kciuki i gratuluję!!!
![]() ![]() Oj tak! I mam spuchnięte dłonie ![]() ![]() ![]() Twin, ja mam podobne spostrzeżenia co do czopa ![]() Miałam ciężką noc, brzuch mnie bolał jak na @, na szczęście mam dziś wizytę, wypytam gina. Mam nadzieję, że nie okaże się, że Młoda się już ciśnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostaje mi tylko grzecznie czekac na te regularne skurcze w czwartek na wizycie powiedziala mi ze szyjki juz nie mam ze musze czekac na fale skurczy i na pewno juz bede rodzila bo juz mam takie rozwarcie ze nie bede sie meczyc ale jakos czarno to widze ![]() 16 h z bolami ojjj mam nadzieje ze krzyzowe bole mnie omina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zadomowienie
|
u was to chociaż coś sie dzieje z szyjkami...u mnie jest idealna jak na ten tydzień ciazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ginka powiedziala ze te bole jak na okres sa bo juz sie do porodu wszystko przygotowuje i dzidzius ma juz malo miejsca bo ja takie bole mam juz kilka tygodni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam, czy na pewno rozpoznam,że to skurcz ![]() Dziewczyny z doświadczeniem, czy jest możliwość, żeby tego nie rozpoznać? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kurcze, wycofali z oferty Ikei koszyczki, które chciałam kupić ![]() A tak w ogóle, to wstałam dziś lewą nogą, jestem zła na męża... wszystko do kitu! Wrrrr.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | ||
Rozeznanie
|
Hello
Myślałam, że nie zasnę, a jednak przyłożyłam głowę do poduszki i od razu odpłynęłam. Mamuśka mam nadzieję, że ty też trochę pospałaś. Wieść od Asix zrobił poruszenie bo o 2 w nocy było ok. 20 gości. Cytat:
U nas lało, grzmiało, całą noc padał silny deszcz. Za to dzisiaj słońce. Cytat:
![]() Zdążyłam zaliczyć dzisiaj przychodnie i badania, mam nadzieję, że mi hemoglobina nie spadła i nie mam cukru w moczu. Zaczarowana - chcialam zapytć jak się czujesz, ale już mnie Sara ubiegła i doczytałam odpowiedź. Wiem, że głupia rada, ale postraj się wyluzowac i nie napinać, bo faktycznie przeterminujesz. Szkoda tylko, że musi boleć. ![]() Kurcze dziewczyny, mi się zupełnie nie spieszy do porodu. Zostało 2,5 tygodnia a ja mam symptomy zniechęcenia i ogólny spadek kondycji. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ja te bóle na @ mam od jakiegoś czasu, nie odczuwam za to tych twardnień brzucha. Zastnawiam się, czy KTG wyłapuje te bóle na @. BO w 1 ciązy też tak miałam. Zwyczajnie te na @ staly się coraz silniejsze i trwały dłużej, a jak na stoperze w necie zobaczyłam, że z 8 minut zeszły na co 5 min to już wiedziałam, że to jest to. Chwile po tym chlusnęły wody. A jeszcze 2 h przed tym zdarzeniem bylam na ktg, gdzie nie bylo żadnych skurczy, chociaż mówiłam, że czuję te na @. A lekarz twierdził, że szyjkna zamknięta i prędko nie urodzę. Także u każdej trochę inaczej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
Przyjdzie i nasza godzina
![]() ![]() A jak tam jest u was z pokarmem...???? ja miałam siarę, ale zaczynam mieć coś podobnego do mleka, już nie przezroczyste tylko białe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zadomowienie
|
h4linka mogłabyś mi zmienić na pierwszej stronie imię? Bo u nas jednak będzie niespodzianka( tak jak kiedyś pisałam na żadnej wizycie płeć nie została wykryta, tylko na pierwszej dr powiedziała że wydaje jej się że dziewczynka ale nie widzi bo się bardzo zasłania) I zmieniliśmy imię na Amber/ Alex -jeśli będzie chłopiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
Sara -nie wiem czy lubisz firmę endo, ale są fajne wiosenno-jesienne płaszczyki. Zamówiłam dla mojej może Ci się spodoba.
http://endo.pl/produkty/tematy/wyprz..._D41A001_1.xml |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
No i dziś zostało mi równe 10 dni do terminu porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha fajny avatar ![]() ![]() Mi sie juz odechcialo sprzatac brzuch mnie boli strasznie boje sie w sumie wziac za okna czy cos bo jak zlapia mnie porzadne bole to i tak Tz przyjedzie dopiero po 40-60 min i co ja do tego czasu poczne ![]() ach ja mam ale on sie boi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Wtajemniczenie
|
asix86 trzymam kciuki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś kończę 38 tydzień, od jutra równe dwa tygodnie do terminu. I właśnie zauważyłam, że chyba mi się z tej okazji brzuch obniżył...
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201..
Cytat:
![]() Wpadne w deperesje niedlugo ![]() mimo ze wiem ze mam jeszcze czas no ale juz jedna noga prawie udalo mi sie zaczac rodzic a tu teraz dupa, brzuch boli ale nie wiadomo czy cos sie dzieje jeszcze mam nadzieje ze w czwartek na wizycie powie mi ze rozwarcie sie powiekszylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekanie wykancza zwlaszcza ze niby cos sie dzieje ale jak widac slabo i jak przychodza bolesne bole brzucha to sie ciagle zastanawiam czy to to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że też muszę się na morfologię wybrać i na mocz, toxo, mi jeszcze nie kazał robić gbsa, ale to mówiłyście ze pod sam koniec, to jeszcze mam czas ![]() Ja chyba nie mam żadnych skurczów przepowiadających ![]() ooo pranko można wywiesić na ogródku lece na słonko ![]()
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sie o to ciagle pytam ginki i jak bylam w szpitalu to tez meczylam polozne co bedzie jak nie rozpoznam czy rodze ![]() Ja wczoraj wstalam lewa noga to moj Tz po scianach chodzil zeby mnie nie nie zdenerwowac jeszcze bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.