|
|
#1141 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
jak na Twoje decyzje wpływają nieodpowiedni ludzie to baaardzo Ci współczuję, nie powinno tak być.
|
|
|
|
#1142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to się ma lub nie ma. i choćbym miała za partnera zwycięzcę konkursu na superojca i milardy na koncie na zatrudnienie sztabu niań i opiekunek, to NIE. Wizja mnie jako matki jest dla mnie równie odległa jak wizja mnie spacerującej po powierzchni Marsa. I nie, nie każda kobieta ma instynkt macierzyński - nawet w przyrodzie są matki mordujące/zjadające swoje dzieci. Jest to anomalią - niemniej jednak jest
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przez 24 lata swojego życia nie szukałam specjalnie towarzystwa dzieciatych, ale widziałam różne wzorce rodzicielstwa; widziałam fajne matki i niefajnych ojców, jak też fajnych ojców i niefajne matki. tyle, że nic nigdy dla mnie z tego nie wynikało...
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbym tych dzieci chciała, to przykra rzeczywistość znajomych mi rodzin by mnie nie powstrzymała - byłabym w stanie znieść życie, które opisałam wyżej, tak jak znosi je mnóstwo rodziców.
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak pisałam wcześniej, ludzie wśród których żyjemy w jakiś sposób, większy czy mniejszy, wpływają na nas, nasze postrzeganie tego czy owego. Często jest to podświadome, ale przecież tak jak ludzie jakimi sie otaczamy też nas kształtują, tak też ich zachowanie może w jakimś stopniu wpływać na nasze decyzje.
|
|
#1146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w swoim otoczeniu mam raczej pozytywne wzorce rodzicielstwa (raczej - bo nie cukierkowe jak z reklam albo egzaltowanych blogów), bez żadnych skrajnych dramatów. ale na przykład widzę, że większość bachorków bez przerwy czegoś chce albo potrzebuje uwagi. a ja nienawidzę jak ktoś bez przerwy czegoś ode mnie chce, plus na przykład to zachowywanie się dzieci, wymądrzanie się i nieskoordynowane ruchy, nie bawi mnie to. jak na to mogli niby wpłynąć inny ludzie!? albo na to, że zwymiotowałam (w łazience z obrzydzenia) gdy zobaczyłam na imprezie rodzinnej na którą musiałam jechać jak dziecko się ślini na stół? btw., dlaczego w tego typu rozmowach niejako zakłada się, że dziecko urodzi się zdrowe i w miarę bezproblemowe? |
|
|
|
|
#1148 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Jednak ma.
|
|
|
|
#1149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyli uważasz, że niechęć czy obojętność do dzieci nie jest naturalna i to na pewno otoczenie tak na mnie wspłynęło i podświadomie zostałam skrzywdzona? nie dopuszczasz opcji, że dziecko obce czy hipotetycznie moje jest mi jako osoba tak obojętne jak poniedziałkowy lunch szeregowego pracownika microsoftu np? Doceniam istnienie dzieci i wysiłek prokreacyjny innych tylko w kontekście zabezpieczeń emerytalnych i najlepszego konsumenta na rynku
|
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1151 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i tyle w temacie. Ja mam do dzieci taki stosunek jak do kotów (hah - pewnie się teraz wielu narażę ) - nie lubię - krzywdy nie zrobię, niech sobie będą jak muszą, ale niech się trzymają z daleka ode mnie![]() w załaczniku widac jak rzucam dziecko bestiom na pożarcie
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-21 o 11:28 |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś psa, teraz mam dwa koty i: kot od psa różni się tym, że nie liże po twarzy Poza tym kocha swojego człowieka tak samo mocno
|
|
#1153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po prostu ja ich nie czuję kompletnie
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
Jak widzę w jakim świecie wychowują się teraz dzieci to to chyba nie jest dla mnie.
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Bezczelność matek nie zna granic.
Przechodzę dziś z psem (na smyczy) obok placu zabaw za moim blokiem. W odległości 3 m od nas (pod moim balkonem) sra dziecko podtrzymywane przez matkę. Zatrzymałam się i patrzę w ich stronę nic nie mówiąc (myśląc, że może matka się zawstydzi-coś ją ruszy). Po chwili matka zaczyna się na mnie drzeć, że co się tak przyglądam, że mój pies też sra i pewnie po nim nie sprzątam (mój pies stał i patrzył się na nią - nie robił kupy). Kulturalnie jej odpowiedziałam, że to nie wychodek i nie życzę sobie żeby jej dziecko tu srało i niech posprząta. Na co ona do mnie z wrzaskiem Myślicie, że posprzątała? A gdzie tam...Po swoim psie sprzątam zawsze. Czy można gdzieś zgłaszać dzieci srające pod balkonami? Średnio kilka razy dziennie widzę w tym miejscu oddawanie stolca. Niestety jest to centralnie pod balkonami. Wprost idealne miejsce na sranie. Plac zabaw oddzielony od bloku krzakami, za którymi matki zrobiły sobie publiczny wychodek. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-07-21 o 12:37 |
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby sie ktoś obcy gapił jak wysdzam dziecko,to też bym się mocno wkurzyła:/
Niemniej nie rozumiem jak można potem nie posprzątać?Może mamy biorą przykład z właścicieli psów
|
|
|
|
#1157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja bym podeszła jeszcze bliżej i czekała co zrobi mocno wkurzona mamusia ![]() cykam fotke mamuni i mówię, że jak nie posprząta to facebook i wizaż dowiedzą się o tym Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-21 o 13:59 |
|
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Akurat w mojej okolicy 90% sprząta po psach. Po dzieciach nie.
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie akurat to miejsce było najbliżej i dziecko już by nie zdążyło iść w inne miejsce:/
|
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
No i super, może następnym razem się zastanowi. Powiedziałabym, że właścicielom srających psów, którzy nie sprzątają po milusińskich też ludzie robią zdjęcia i to zgłaszają lub wrzucają do neta.
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ani razu nie widziałam żeby ktoś posprzątał po psie
![]() Pojemniki na psie kupy pozostają dziewicze ![]() Przecież psinki robią takie śłodkie kupecki |
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
No to ja nie wiem gdzie ty mieszkasz. Ja niby w starej, zabytkowej dzielnicy, gdzie nie ma multum młodych ludzi, a jednak naprawdę rzadko widać psią kupę na trawniku. Stanowcza większość sprząta. I to niekoniecznie w te specjalne torebki, widzę, że w zwykłe foliówki i do kosza.
|
#1163 |
|
Konto usunięte
|
spokojnie - to kolejna matka wpadająca na wątek "antydzieciowy" ze swoimi swiatłymi uwagami o tym, że bez didka nasze życie nie ma sensu.
|
|
|
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie tak samo. Nigdy nie widziałam, żeby ktokolwiek sprzątał po dziecku - przecież dziecięca kupa jest taka malusia, fajniusia i nie śmierdzi. Po psach sprząta większość, ponadto chodzi straż miejska i egzekwuje sprzątanie po psach. Ciekawe czy takiej matce też by wlepili mandat. |
|||
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie macie zielonego pojęcia o wychowywaniu dzieci, ale w każdym temacie jesteście najmądrzejsze ![]() już jesteście zgorzkniałe i wiecznie niezadowolone a co to będzie za kilka lat biedne te dzieci w Waszym otoczeniuP.S. też uważam że matka powinna posprzątać, niemniej taki wypadek może zdarzyć się nawet starszemu dziecku i co ma narobić w majtki? Wielkie Panie z tego wątku już chyba zapomniał że też kiedyś były takimi koszmarnymi, wrzeszczącymi dzieciakami , które załatwiały się pod krzaczkiem
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co mi wiedza na temat wychowania dzieci skoro takowych nie posiadam, ani nie planuję? Wolę kształcić się w dziedzinie, która mnie interesuje i zapewniam cię, że nie jest to wychowywanie dzieci. Wracaj na swój wątek didkowy, a nie tutaj się użalasz. Nazwa tematu wskazuje jakie osoby "zrzesza" ten wątek, więc chyba nie jest to miejsce dla Ciebie. Idź znajdź sobie jakiś wątek dla mamusiek z OZM. Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-07-21 o 14:56 |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Panie z tego wątku były zawsze idealnymi obywatelkami tego świata ![]() Apropo ,,arcyświatłej" porady,by zakładać kilkulatkom pieluchy,to chyba nie wiecie, że istnieje coś takiego jak odpieluchowanie i dzieci na jego początku mogą mieć jeszcze trudność by zdążyć do toalety-serio |
||
|
|
|
#1170 |
|
Naczelna Nastolatka
|
no czyli trzeba mieć dziecko żeby wiedzieć, że się ludziom pod balkonem nie sra dzieckiem? Analogicznie, jak rozumiem, zanim się wypowiesz w temacie sprzątania psich kup to musisz mieć psa.
Rozumiem, że matka to święta krowa i jedyne prawo rozmowy z nią mają inne matki? Bo nie-matki to nie są ludzie godni konwersacji.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-07-21 o 15:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

przez 24 lata swojego życia nie szukałam specjalnie towarzystwa dzieciatych, ale widziałam różne wzorce rodzicielstwa; widziałam fajne matki i niefajnych ojców, jak też fajnych ojców i niefajne matki. tyle, że nic nigdy dla mnie z tego nie wynikało...

) - nie lubię - krzywdy nie zrobię, niech sobie będą jak muszą, ale niech się trzymają z daleka ode mnie

Myślicie, że posprzątała? A gdzie tam...

Haters Gonna Hate