|
|
#2341 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
![]() U mnie dziś pierogi z jagodami i słodką smietanką...mniam Cytat:
Spoko dziewczyny płacicie za wizyty i badania. Ja chodzę prywatnie i płacę 100 zl i za wizytę i za usg. Ja dziś zaszłam na ciucha, zobaczyć czy może coś dla Młodego upoluję,ale nie było centralnie NIC. Poczekam na wypłatę w przyszłym tygodniu i może na jakieś wyprzedaże ruszę
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
A j mówię, że nie wiem, a nie że nie można
już nawet tego nie sprawdzam, bo można przyjść o zawał, w sumie już dawno nie byłam w pizzy hut, więc jak się uspokoją moje duszności, to może mnie tam ktoś teleportuje na pizze
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, ale płacicie dużo za lekarzy i badania. ja chodzę na nfz - ale w prywatnej przychodni więc nie ma problemu z rejestracją. Badania też za darmo, łącznie z toxo. W 12 tc usg robiłam prywatnie u certyfikowanego lekarza w Luxmedzie za całe...100 zł. Teraz 4 sierpnia mam usg na nfz, więc też za darmo. Jakoś mi tanio ta ciąża wychodzi
![]() Testu podwójnego nie robiłam, bo nie odpowiada czy dziecko będzie miało wadę czy nie, ale tylko jakie jest prawdopodobieństwo. Pewnie niezależnie od tego czy byłoby to 1:20 czy 1:20000000000 i tak bym się martwiła. Chociaż z racji mojego podeszłego wieku
|
|
|
|
#2344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mowiac juz o skwarze w moim miejscu pracy straszliwa duchota dobrze ze mam wiatrak ;-)Powodzenia na wizycie :-D Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam wlasnie od poloznej odemnie z przychodni. Fajna babeczka taka pozytywnie zakrecona. Posluchalysmy tetna malej i czkawke miala. Teraz co tydzien czy dwa bede do niej chodzic pogadac.
|
|
#2346 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje ulubione ciasto na pizze tutaj:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html jest trochę mączne, ale przez to da się zrobić taką cienką pizzę, która się trzyma i nie opada jak podnosisz kawałek do ust! jak we włoszech!
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
a ja robię pizze z tego przepisu http://gotuj.skutecznie.tv/2010/07/p...ak-z-pizzerii/ i powiem,że naprawdę wychodzi świetna, tż już nie chce zamawiać tylko tak mu się spodobało robienie, że raz sam mi na obiad zrobił jak byłam w pracy a on do kuchni się nie pcha
|
|
|
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dużo płacić za wizyty, ja tu chodzę państwowo , ale wiadomo wizyt często nie ma, więc coś za coś. Już za tydzień mam usg, jak się nie mogę doczekać
Czy też Wam tak puchna stopy? U mnie masakra, kilka godzin w pracy i juz baloniki. Nie wiem jak juz sobie radzić :-( W domu to jeszcze pół biedy, ale w prądy? U nas tez bardzo ciepło wiec, pogoda tylko sprzyja opuchliznie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
welcome back dziewczynki
![]() ciężko odpowiedzieć na wszystko co tu przeczytałam...macie tempo! -gratuluje wszystkim wizyt -najważniejsze że wsio ok! -Lolcia myślę że jeśli wypiłaś nie więcej niż litr tego soku w ciągu dnia to wszystko powinno być ok. a teraz nauczka-leki zawsze wodą! -na chorobę lokomocyjną radziłyście cukierki imbirowe-gdzie takowe można nabyć? próbowałam jakichś plastrów uciskających ale dziadostwo... -jeśli chodzi o łóżeczko dziecia to tak samo jak i nasze nie powinno znajdować się w pobliżu kaloryfera. ale jak to ktoś słusznie zauważył przy małym metrażu ratują mokre ręczniki albo nawilżacz -któraś z was napisała że jest -2kg...tak się zastanawiam jak to liczyć?od wagi sprzed ciąży?od momentu zorientowania się? -próbowałam posiedzieć chwilę na słońcu-zakryty brzucho 10min myślę nie zaszkodzi...w momencie jak poczułam słońce na skórze było łupłupłup....wracaj mamo do domu! z przerwami ale czuję boba od 17tyg-naszły mnie jakieś myśli może nie tyle co nie pozytywne a realistyczne ale o tym może na klubie -jutro operacja TŻa....zaczynamy się mocno już stresować |
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż może gdybym się zważyła wcześniej to byłabym na jeszcze większym minusie bo szczerze ta pierwsza waga była bardzo duża... No ale tak jak mówię ja to okrągła jestem więc w moim przypadku to dobrze, że jeszcze nie przybieram. Cytat:
Chociaż powiem Ci, że czasami nic nie poradzisz :/
|
|
#2353 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze robiłam z tego http://www.wielkiezarcie.com/recipe204.html A jak mam w domu mąke na pizzę włoską, ciasto robię z przepisu podanego na opakowaniu. Jest proste i pzrede wszystkim szybkie. 2 szkl. mąki 2/3 szkl. wody 10 g świeżych drożdży łyżeczka cukru 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek Mąke wsypuję do miski, dodaje sól i oliwę z oliwek. Do 2/3 szkl. letniej wody dodaję drożdże i cukier, mieszam. Roztwór wlewam do mąki i zagniatam ciasto. nastepnie pozostawiam na 15 min. w ciepłym miejscu. Po tym czasie rozwałkowuję, przekładam na blaszkę. Dzis zrobiłam ciasto z podwójnej porcji. Wyszły mi dwie okrągłe blaszki o średnicy ok. 30 cm i jedna mała tortowa. Cytat:
Też byłam w luxmedzie na połówkowym, ale lekarz do którego planowałam pójśc był na urlopie, więc wybrałam innego. W tamtej ciąży chodziłam na usg do Krzyżanowskiego i Bartosiewicza. Ten ostatni już nie przyjmuje w luxmedzie, a szkoda bo wydawal sie konkretny i kontaktowy. Krzyżanowski tez ok, ale więcej musiałam dopytywać. No i rzeczywiście ceny u nas niskie, tyle że nie w 3/4D. Za to już się płaci ok. 150-200 zł. Co do testu podwójnego też nie robiłam. Lekarka powiedziała, że jeżeli biorę pod uwagę ewentualną aborcję w przypadku dużego prawdopodobieństwa, to warto zrobić. Ale nie chciałam. Znajoma kilka lat temu robila, prawdopodobieńswto wystapienia chorób genet. wyszło bardzo małe, a urodziła dziecię z ZD. Z kolei niedawno widziałam dokument, kobieta miała prawdopodobieństwo trisomii 1:20 i urodziła zdrowego synka. Wiem, że w moim przypadku taka wiedza nic by nie zmieniła. |
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skrzatek- ja w pierwszej ciąży też chodzilam do Bartosiewicza, ewentualnie do Szymuli, chociaż on trochę przymuł,ale podobno dobry specjalista. Teraz na polówkowym byłam u Grzechnika i jestem zadowolona,ale on chyba nie przyjmuje w Luxmedzie...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2014-07-21 o 15:48 |
|
|
|
|
#2355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój gin przyjmuje państwowo tylko w przychodni przyszpitalnej i kolejki do niego są na 3 miesiące w przód. Do tego jest to szpital 30 km stąd. Tu nie znam nawet "pół" ginekologa. ![]() Mąż zdecydował to chodzę (długo się wahałam bo to jednak sporo kasy), mamy do tego gina zaufanie, jest ze szpitala w którym planuję znów rodzić. W szpitalu też potem interesuje się pacjentką, wogóle ma tam poważanie. I prywatną przychodnię mam w budynku obok (co nie jest bez znaczenia przy godzinach pracy męża i obecności małego szkraba - ktoś musi się nim zająć jak idę na badania czy wizytę). Cytat:
- nie znoszę octu ![]() Cytat:
tzn. mam termin na grudzień i prawie 2-letniego synka (prawie, prawie 1 rok i 8 miesięcy )Basjenia - ja gdzieś widziałam cukierki imbirowe - nie wiem czy nie w Almie, ale bywam tam od wielkiego dzwonu więc niestety nie sprawdzę
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-07-21 o 15:51 |
|||
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Polozna mi dzis mowila ze jeszcze z 6 kilo max moge przytyc. Bo juz 6 przytylam. I jak mowilam jej o mojej wadzie wzroku i o tym ze nie mam plata tarczycy jedbek to cos mowila ze powinnam nastawic sie na cc.
|
|
#2357 |
|
Rozeznanie
|
macie jakieś sprawdzone przepisy na leczo??
|
|
|
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
U mnie podsmażać cebulę z czosnkiem, dodaje cukinię i paprykę, jak trochę zmiękną to dodaje pomidory w puszcze i podsmazona kiełbasę chorizo, ale może być inna. Do tego sól, pieprz, słodka papryka, trochę cukru, Pietruszka suszona. Indie razem dusi, aż zmieknie Na tyle na ile chcemy. Mi najbardziej smakuje następnego dnia. Ilość składników wedle upodobania.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- A i pieczarki czasami dodaje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już mi ślinka cieknie na samą myśl o tym jaką będę miała dziś wyżerkę
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy tak piszecie o tyciu a ja schudłam. Ogółem to problem jest taki, ze ja apetytu nie mam. Staram się nadrabiać owocami ale chyba nie starczy... Faktycznie to ja przed ciążą do chudzielców nie należałam ale boję się o maleństwo...
Ja miałam w tamtym tygodniu leczo bo dziewczyny mi smaka narobiły Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
A mi smaka narobily botwinka, wiec dziś Barszcz ukraiński
niestety botwinki nie zdazylam kupić, ale Barszcz w miarę blisko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dały przepis więc się nie rozpisuje:P ja dodatkowo dodaję kukurydzę i czasami boczek jak mam.a cukinie pod koniec raczej żeby nie rozmiękała Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-07-21 o 17:06 |
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wrzuciłam wszystko do gara razem i właśnie się robi. to jest leczo na lenia
jeszcze musze kiełbase skombinować bo nie mam zadwonię chyba do tz'ta żeby gdzieś kupił, bo wraca z pracy
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
I tak oto u mnie tez jutro leczo
dobrze, ze tortami nie kusicie ![]() Ja od 2-3tyg mam +5kg i na razie waga stoi. Ale widze ze nie mam juz tak żałocznego apetytu jak na początku. Teraz jem normalnie, jak przed ciążą. Odliczam już dni do konca pracy - zostalo mi 9dni już się nie mogę doczekać blogiego lenistwa, choć pewnie po tygodniu zbzikuje
|
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Trzymamy kciuki ![]() Niteczka, mnie zapach octu przeszkadza mniej niz te chemiczen srodki czystosci Mąż go nie znosi, ale sam przyznal ze jak cos to najlepiej sie sprawujeDorwałam dziś pltasie mleczko z Wedla w ruskim sklepie- zerzarłam pól opakowania I polski pasztet sobie dorwalam- wiem ze syf, ale mam ochotę![]() Jejku, nudzic mi sie zaczyna w domu czysto (po troche bede to generalne szorowanie robic, by sie nie zameczyc na raz), obiad jest, wykąpana i wymalowana , nie wiem co dalej mam ze sobą zrobić Pewnie pracy i tak żadnej nie dostanę z takim brzuchem mógłby już być grudzień
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-07-21 o 18:40 |
|
|
|
#2368 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
padłam z komentarza pani doktor ![]() Cytat:
dziś wyłącznie leżę w najchłodniejszym pokoju
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Antosia - wiem, że jest najlepszy
ale ja wyczuwam ocet jak to moja mama mówiła "dwa piętra niżej", mdli mnie na sam zapach octu (nie z powodu ciąży, miałam tak od kiedy pamiętam ). Dlatego podziwiam
|
|
|
|
#2370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

nie mowiac juz o skwarze w moim miejscu pracy straszliwa duchota dobrze ze mam wiatrak ;-)
) i w Agata Meble - tutaj z kolei nic ciekawego.

Mój gin przyjmuje państwowo tylko w przychodni przyszpitalnej i kolejki do niego są na 3 miesiące w przód. Do tego jest to szpital 30 km stąd. Tu nie znam nawet "pół" ginekologa. 

I polski pasztet sobie dorwalam- wiem ze syf, ale mam ochotę
w domu czysto (po troche bede to generalne szorowanie robic, by sie nie zameczyc na raz), obiad jest, wykąpana i wymalowana
, nie wiem co dalej mam ze sobą zrobić
właśnie dzwoniła kobieta od mojego połówkowego, że Pani Doktor nie ma od 11 sierpnia przez tydzień i mam dopiero na 18 sierpnia godzina 19:20 no chyba nie wytrzymam tyle!!!!!
padłam z komentarza pani doktor