Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 14:21   #2341
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu odkryłam w kauflandzie mąkę do pizzy z gdańskich młynów, ale juz od dłuższego czasu jej tam nie widziałam. Ostatnio znalazłam ją w tesco, więc dziś na obiad będzie u mnie pizza hawajska. Lecę po składniki.
Rzuć dobrym przepisem na ciasto do pizzy
U mnie dziś pierogi z jagodami i słodką smietanką...mniam

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
nawet w sumie nie wiem czy ser którego dodają (mozarella) jest jadalny w ciąży
Nie strasz, bo wlaśnie zjadłam cały talerz pomidorów z mozzarellą i bazylią...

Spoko dziewczyny płacicie za wizyty i badania. Ja chodzę prywatnie i płacę 100 zl i za wizytę i za usg.

Ja dziś zaszłam na ciucha, zobaczyć czy może coś dla Młodego upoluję,ale nie było centralnie NIC. Poczekam na wypłatę w przyszłym tygodniu i może na jakieś wyprzedaże ruszę

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 14:24   #2342
LoLcIa123
Zakorzenienie

A j mówię, że nie wiem, a nie że nie można już nawet tego nie sprawdzam, bo można przyjść o zawał, w sumie już dawno nie byłam w pizzy hut, więc jak się uspokoją moje duszności, to może mnie tam ktoś teleportuje na pizze

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 14:36   #2343
yanca1
Raczkowanie

Kurcze, ale płacicie dużo za lekarzy i badania. ja chodzę na nfz - ale w prywatnej przychodni więc nie ma problemu z rejestracją. Badania też za darmo, łącznie z toxo. W 12 tc usg robiłam prywatnie u certyfikowanego lekarza w Luxmedzie za całe...100 zł. Teraz 4 sierpnia mam usg na nfz, więc też za darmo. Jakoś mi tanio ta ciąża wychodzi
Testu podwójnego nie robiłam, bo nie odpowiada czy dziecko będzie miało wadę czy nie, ale tylko jakie jest prawdopodobieństwo. Pewnie niezależnie od tego czy byłoby to 1:20 czy 1:20000000000 i tak bym się martwiła. Chociaż z racji mojego podeszłego wieku też bym miała za darmo

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 14:40   #2344
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Swoja droga tez je tak ciezko znoscicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Koszmarnie. Wczoraj pojechalismy nad jezioro po 18 bo wczesniej bylo dla mnie zdecydowanie za goraco nie mowiac juz o skwarze w moim miejscu pracy straszliwa duchota dobrze ze mam wiatrak ;-)

Powodzenia na wizycie :-D

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
U mnie dziś pierogi z jagodami i słodką smietana
U mnie kopytka :-D

Stary 2014-07-21, 14:45   #2345
alekaz1
Zakorzenienie

Wrocilam wlasnie od poloznej odemnie z przychodni. Fajna babeczka taka pozytywnie zakrecona. Posluchalysmy tetna malej i czkawke miala. Teraz co tydzien czy dwa bede do niej chodzic pogadac.
Stary 2014-07-21, 14:47   #2346
ZuzannKaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
U mnie jest aktualnie 34 C.
Byłam dzisiaj z TŻem rozejrzeć się za meblami do pokoju dla dziecka. Powiem tak: 3 h chodzenia i pod koniec myślałam, że umrę. A byliśmy tylko w dwóch miejscach - w Askot (przerażające ceny za meble ze sklejki ) i w Agata Meble - tutaj z kolei nic ciekawego.
Askot? Nie znam, ale również miałam problem z zakupem mebli do pokoju Julcia ale w końcu się udalo i to własnie w Agacie Meble, a w której Ty byłas? Ja w wawie na okeciu i wybrałam zestaw Barcelona, mały jest zachwycony
ZuzannKaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 14:52   #2347
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Moj dzidzius zaczal kopac dokladnie w 17tyg +4 dniu, a przynajmniej wtedy zaczelam czuc. Od jakiegos tygodnia sa to juz dosc regularne kopniaki, tzn. codziennie, ale tylko jak dluzej siedze. Jak chodze to nic nie czuje, tez tak macie? W weekend troche sie wystraszylam bo prawie nic nie czulam, no, ale wlasnie duzo chodzialm. Najbardziej aktywne jest jak siedze w pracy, wiec umila mi czas Szkoda mi tylko tz bo on jeszcze nic nie czuje kladac reka na moim brzuchu, zreszta dziec jakis wstydiwy jak u Linki bo tez przestaje kopac jak tylko przylozy sie reke.
Ja też tak samo czuje! Jak siedzę w pracy to kopie aż miło, ale jak dużo chodzę to tylko czasami go poczuję

Cytat:
czesc dziewczyny ja tez dzis wybieram sie na wizyte. mam nadzieje ze moje malenstwo w koncu pokaze co tam ma miedzy nogami wieczorem dam znac co i jak po badaniach milego dzionka mimo tych okropnych upalow. Swoja droga tez je tak ciezko znoscicie?
Trzymam kciuki!

Cytat:
moje ulubione ciasto na pizze tutaj:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html
jest trochę mączne, ale przez to da się zrobić taką cienką pizzę, która się trzyma i nie opada jak podnosisz kawałek do ust! jak we włoszech!
Stary 2014-07-21, 15:05   #2348
madziqqq
Rozeznanie

a ja robię pizze z tego przepisu http://gotuj.skutecznie.tv/2010/07/p...ak-z-pizzerii/ i powiem,że naprawdę wychodzi świetna, tż już nie chce zamawiać tylko tak mu się spodobało robienie, że raz sam mi na obiad zrobił jak byłam w pracy a on do kuchni się nie pcha
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:13   #2349
TheN4ti
Rozeznanie

Bardzo dużo płacić za wizyty, ja tu chodzę państwowo , ale wiadomo wizyt często nie ma, więc coś za coś. Już za tydzień mam usg, jak się nie mogę doczekać
Czy też Wam tak puchna stopy? U mnie masakra, kilka godzin w pracy i juz baloniki. Nie wiem jak juz sobie radzić :-( W domu to jeszcze pół biedy, ale w prądy? U nas tez bardzo ciepło wiec, pogoda tylko sprzyja opuchliznie...

Stary 2014-07-21, 15:20   #2350
Basjenia
Zadomowienie

welcome back dziewczynki
ciężko odpowiedzieć na wszystko co tu przeczytałam...macie tempo!
-gratuluje wszystkim wizyt -najważniejsze że wsio ok!
-Lolcia myślę że jeśli wypiłaś nie więcej niż litr tego soku w ciągu dnia to wszystko powinno być ok. a teraz nauczka-leki zawsze wodą!
-na chorobę lokomocyjną radziłyście cukierki imbirowe-gdzie takowe można nabyć? próbowałam jakichś plastrów uciskających ale dziadostwo...
-jeśli chodzi o łóżeczko dziecia to tak samo jak i nasze nie powinno znajdować się w pobliżu kaloryfera. ale jak to ktoś słusznie zauważył przy małym metrażu ratują mokre ręczniki albo nawilżacz
-któraś z was napisała że jest -2kg...tak się zastanawiam jak to liczyć?od wagi sprzed ciąży?od momentu zorientowania się?
-próbowałam posiedzieć chwilę na słońcu-zakryty brzucho 10min myślę nie zaszkodzi...w momencie jak poczułam słońce na skórze było łupłupłup....wracaj mamo do domu! z przerwami ale czuję boba od 17tyg
-naszły mnie jakieś myśli może nie tyle co nie pozytywne a realistyczne ale o tym może na klubie

-jutro operacja TŻa....zaczynamy się mocno już stresować
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:33   #2351
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
-na chorobę lokomocyjną radziłyście cukierki imbirowe-gdzie takowe można nabyć?
Ja kupowalam w aptece w swojej przychodni. Mysle ze wiekszosc aptek ma te cukierki imbirowe bo one sa na leczenie bolu gardla m.in. ;-)

Stary 2014-07-21, 15:42   #2352
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
-któraś z was napisała że jest -2kg...tak się zastanawiam jak to liczyć?od wagi sprzed ciąży?od momentu zorientowania się?

ja jestem -2kg. Od wagi z pierwszej wizyty ciążowej w 8 tygodniu (wtedy zakładałam kartę).
Chociaż może gdybym się zważyła wcześniej to byłabym na jeszcze większym minusie bo szczerze ta pierwsza waga była bardzo duża... No ale tak jak mówię ja to okrągła jestem więc w moim przypadku to dobrze, że jeszcze nie przybieram.

Cytat:
Bardzo dużo płacić za wizyty, ja tu chodzę państwowo , ale wiadomo wizyt często nie ma, więc coś za coś. Już za tydzień mam usg, jak się nie mogę doczekać
Czy też Wam tak puchna stopy? U mnie masakra, kilka godzin w pracy i juz baloniki. Nie wiem jak juz sobie radzić :-( W domu to jeszcze pół biedy, ale w prądy? U nas tez bardzo ciepło wiec, pogoda tylko sprzyja opuchliznie...
Ja staram się ściągać buty w pracy jak siedzę (w miarę możliwości) i myślę nad jakimś podnóżkiem. Trzeba też często wstawać bo wtedy lepiej krew krąży Chociaż powiem Ci, że czasami nic nie poradzisz :/
Stary 2014-07-21, 15:45   #2353
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
U mnie dziś pierogi z jagodami i słodką smietanką...mniam
widze, że dziewczyny wrzuciły już parę przepisów na ciasto.
Zawsze robiłam z tego http://www.wielkiezarcie.com/recipe204.html
A jak mam w domu mąke na pizzę włoską, ciasto robię z przepisu podanego na opakowaniu. Jest proste i pzrede wszystkim szybkie.
2 szkl. mąki
2/3 szkl. wody
10 g świeżych drożdży
łyżeczka cukru
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka oliwy z oliwek

Mąke wsypuję do miski, dodaje sól i oliwę z oliwek. Do 2/3 szkl. letniej wody dodaję drożdże i cukier, mieszam. Roztwór wlewam do mąki i zagniatam ciasto. nastepnie pozostawiam na 15 min. w ciepłym miejscu. Po tym czasie rozwałkowuję, przekładam na blaszkę. Dzis zrobiłam ciasto z podwójnej porcji. Wyszły mi dwie okrągłe blaszki o średnicy ok. 30 cm i jedna mała tortowa.

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Kurcze, ale płacicie dużo za lekarzy i badania. ja chodzę na nfz - ale w prywatnej przychodni więc nie ma problemu z rejestracją. Badania też za darmo, łącznie z toxo. W 12 tc usg robiłam prywatnie u certyfikowanego lekarza w Luxmedzie za całe...100 zł. Teraz 4 sierpnia mam usg na nfz, więc też za darmo. Jakoś mi tanio ta ciąża wychodzi
Testu podwójnego nie robiłam, bo nie odpowiada czy dziecko będzie miało wadę czy nie, ale tylko jakie jest prawdopodobieństwo. Pewnie niezależnie od tego czy byłoby to 1:20 czy 1:20000000000 i tak bym się martwiła. Chociaż z racji mojego podeszłego wieku też bym miała za darmo
A kto prowadzi Twoją ciążę?
Też byłam w luxmedzie na połówkowym, ale lekarz do którego planowałam pójśc był na urlopie, więc wybrałam innego. W tamtej ciąży chodziłam na usg do Krzyżanowskiego i Bartosiewicza. Ten ostatni już nie przyjmuje w luxmedzie, a szkoda bo wydawal sie konkretny i kontaktowy. Krzyżanowski tez ok, ale więcej musiałam dopytywać. No i rzeczywiście ceny u nas niskie, tyle że nie w 3/4D. Za to już się płaci ok. 150-200 zł.
Co do testu podwójnego też nie robiłam. Lekarka powiedziała, że jeżeli biorę pod uwagę ewentualną aborcję w przypadku dużego prawdopodobieństwa, to warto zrobić. Ale nie chciałam. Znajoma kilka lat temu robila, prawdopodobieńswto wystapienia chorób genet. wyszło bardzo małe, a urodziła dziecię z ZD. Z kolei niedawno widziałam dokument, kobieta miała prawdopodobieństwo trisomii 1:20 i urodziła zdrowego synka. Wiem, że w moim przypadku taka wiedza nic by nie zmieniła.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:45   #2354
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Ja też tak samo czuje! Jak siedzę w pracy to kopie aż miło, ale jak dużo chodzę to tylko czasami go poczuję

Bo jak chodzisz to kolyszesz go do snu,więc sie nie rusza. Ja mam tak samo, jak siedzę w pracy czy w domu, to Mlody sie wierci,a jak pospaceruję to cisza

moje ulubione ciasto na pizze tutaj:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html
jest trochę mączne, ale przez to da się zrobić taką cienką pizzę, która się trzyma i nie opada jak podnosisz kawałek do ust! jak we włoszech!
A to znam. Tez bardzo lubię przepisy z kwestiasmaku i jeszcze w whiteplate

Skrzatek
- ja w pierwszej ciąży też chodzilam do Bartosiewicza, ewentualnie do Szymuli, chociaż on trochę przymuł,ale podobno dobry specjalista. Teraz na polówkowym byłam u Grzechnika i jestem zadowolona,ale on chyba nie przyjmuje w Luxmedzie...

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2014-07-21 o 15:48
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:50   #2355
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Myślę, że ze wszystkimi badaniami wyjdzie mi gdzieś 1200 zł za prowadzenie samej ciąży. I teraz ja się pytam, po licho płacę składki zdrowotne? Nigdy nie mogę się dostać do lekarza na nfz.
A poza tym zrezygnowałam z leczenia państwowego, gdyż ginekolodzy ze szpitala, w którym zamierzam rodzić przyjmują tylko prywatnie. Zależało mi bardzo na lekarzu pracującym w szpitalu.
Doloresd - mnie poprzednia ciąża (w sensie wizyty + usg + badania) wyniosła ok. 3600 zł, także ta wyniesie pewno podobnie Mój gin przyjmuje państwowo tylko w przychodni przyszpitalnej i kolejki do niego są na 3 miesiące w przód. Do tego jest to szpital 30 km stąd. Tu nie znam nawet "pół" ginekologa.
Mąż zdecydował to chodzę (długo się wahałam bo to jednak sporo kasy), mamy do tego gina zaufanie, jest ze szpitala w którym planuję znów rodzić. W szpitalu też potem interesuje się pacjentką, wogóle ma tam poważanie. I prywatną przychodnię mam w budynku obok (co nie jest bez znaczenia przy godzinach pracy męża i obecności małego szkraba - ktoś musi się nim zająć jak idę na badania czy wizytę).

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam znow pytanie Wreszcie mam wolne, wiec chce wyszorowac cały dom, a zacząc od lazienki, a tę zawsze szorowalam octem i sie zastanawiam czy mozna to wdychac (wiadomo nie bede wciagac, ale jednak opary sie unoszą w powietrzu), bo pewnie z godzinę/póltóry mi to zajmię, zanim wszystkie kafelki wyszoruje
Antosia - pełen szacunek - nie znoszę octu

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dziś spotykam się z dawną koleżanką na lody. Okazało się, że też ma termin na grudzień Ale ona ma już prawie 2-letniego synka
Hasiap - to zupełnie jak ja tzn. mam termin na grudzień i prawie 2-letniego synka (prawie, prawie 1 rok i 8 miesięcy )

Basjenia - ja gdzieś widziałam cukierki imbirowe - nie wiem czy nie w Almie, ale bywam tam od wielkiego dzwonu więc niestety nie sprawdzę

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-07-21 o 15:51
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 16:08   #2356
alekaz1
Zakorzenienie

Polozna mi dzis mowila ze jeszcze z 6 kilo max moge przytyc. Bo juz 6 przytylam. I jak mowilam jej o mojej wadzie wzroku i o tym ze nie mam plata tarczycy jedbek to cos mowila ze powinnam nastawic sie na cc.
Stary 2014-07-21, 16:08   #2357
madziqqq
Rozeznanie

macie jakieś sprawdzone przepisy na leczo??
Stary 2014-07-21, 16:21   #2358
TheN4ti
Rozeznanie

U mnie podsmażać cebulę z czosnkiem, dodaje cukinię i paprykę, jak trochę zmiękną to dodaje pomidory w puszcze i podsmazona kiełbasę chorizo, ale może być inna. Do tego sól, pieprz, słodka papryka, trochę cukru, Pietruszka suszona. Indie razem dusi, aż zmieknie Na tyle na ile chcemy. Mi najbardziej smakuje następnego dnia. Ilość składników wedle upodobania.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

A i pieczarki czasami dodaje.

Stary 2014-07-21, 16:31   #2359
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
U mnie podsmażać cebulę z czosnkiem, dodaje cukinię i paprykę, jak trochę zmiękną to dodaje pomidory w puszcze i podsmazona kiełbasę chorizo, ale może być inna. Do tego sól, pieprz, słodka papryka, trochę cukru, Pietruszka suszona. Indie razem dusi, aż zmieknie Na tyle na ile chcemy. Mi najbardziej smakuje następnego dnia. Ilość składników wedle upodobania.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

A i pieczarki czasami dodaje.

dzięki dzięki te leczo za mną już chodzi i chodzi także najwyższa pora je zrobić już mi ślinka cieknie na samą myśl o tym jaką będę miała dziś wyżerkę
Stary 2014-07-21, 16:36   #2360
Suqub
Zakorzenienie

Dziewczyny Wy tak piszecie o tyciu a ja schudłam. Ogółem to problem jest taki, ze ja apetytu nie mam. Staram się nadrabiać owocami ale chyba nie starczy... Faktycznie to ja przed ciążą do chudzielców nie należałam ale boję się o maleństwo...
Ja miałam w tamtym tygodniu leczo bo dziewczyny mi smaka narobiły

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 16:42   #2361
TheN4ti
Rozeznanie

A mi smaka narobily botwinka, wiec dziś Barszcz ukraiński niestety botwinki nie zdazylam kupić, ale Barszcz w miarę blisko

Stary 2014-07-21, 16:59   #2362
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ostatnio przynajmniej raz w tygodniu jem... wogóle sezon taki że zywie się jak jakiś ekolog-zielone i zielone wciąż:P

dziewczyny dały przepis więc się nie rozpisuje:P ja dodatkowo dodaję kukurydzę i czasami boczek jak mam.a cukinie pod koniec raczej żeby nie rozmiękała

Edytowane przez Basjenia
Czas edycji: 2014-07-21 o 17:06
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 17:20   #2363
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wrzuciłam wszystko do gara razem i właśnie się robi. to jest leczo na lenia jeszcze musze kiełbase skombinować bo nie mam zadwonię chyba do tz'ta żeby gdzieś kupił, bo wraca z pracy
Stary 2014-07-21, 17:57   #2364
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dzięki te leczo za mną już chodzi i chodzi także najwyższa pora je zrobić już mi ślinka cieknie na samą myśl o tym jaką będę miała dziś wyżerkę
A ja dzisiaj kupilam juz wszystkie skladniki i leczo u mnie jutro na obiad
Stary 2014-07-21, 18:29   #2365
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Ale mi smaka tym leczo narobiłyście Tak jak napisały dziewczyny - ja jeszcze daję ogórki kiszone.
Stary 2014-07-21, 18:32   #2366
karooka
Raczkowanie

I tak oto u mnie tez jutro leczo dobrze, ze tortami nie kusicie

Ja od 2-3tyg mam +5kg i na razie waga stoi. Ale widze ze nie mam juz tak żałocznego apetytu jak na początku. Teraz jem normalnie, jak przed ciążą.

Odliczam już dni do konca pracy - zostalo mi 9dni już się nie mogę doczekać blogiego lenistwa, choć pewnie po tygodniu zbzikuje
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 18:35   #2367
antosia5
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi- w takim razie bede szorować octem

Cytat:

Trzymamy kciuki

Niteczka, mnie zapach octu przeszkadza mniej niz te chemiczen srodki czystosci Mąż go nie znosi, ale sam przyznal ze jak cos to najlepiej sie sprawuje

Dorwałam dziś pltasie mleczko z Wedla w ruskim sklepie- zerzarłam pól opakowania I polski pasztet sobie dorwalam- wiem ze syf, ale mam ochotę
Jejku, nudzic mi sie zaczyna w domu czysto (po troche bede to generalne szorowanie robic, by sie nie zameczyc na raz), obiad jest, wykąpana i wymalowana, nie wiem co dalej mam ze sobą zrobić Pewnie pracy i tak żadnej nie dostanę z takim brzuchem mógłby już być grudzień

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-07-21 o 18:40
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 18:37   #2368
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ale zrobilam wczoraj glupote, nawyciskalam sobie soku z grejfruta i pilam caly dzien, popijalam tez nim leki, nie wiedzialam ze nie wolno lyknelam dwie zwykle nospy, urosept 3x2 zelazo 2x1 magnez.. no i wieczorem zastrzyk myslicie ze cos sie moglo stac ? Zle mi sie oddycha jakos
Nawet nie wiedziałam, że nie można... To dlatego tak mi niedobrze ostatnio było...

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
wrrr właśnie dzwoniła kobieta od mojego połówkowego, że Pani Doktor nie ma od 11 sierpnia przez tydzień i mam dopiero na 18 sierpnia godzina 19:20 no chyba nie wytrzymam tyle!!!!!
a umawiałam się ponad miesiąc temu...
Oj, wkurzyłabym sie, ale lepiej trochę później połówkowe niż za wcześnie. Choć domyślam, że ciężko tak czekać w niewiedzy...

Cytat:
Jak to powiedziała moja Pani Dr. 'To nie kokaina" więc myślę, że spokojnie gorzej by chyba było z domestosem..
padłam z komentarza pani doktor

Cytat:
czesc dziewczyny ja tez dzis wybieram sie na wizyte. mam nadzieje ze moje malenstwo w koncu pokaze co tam ma miedzy nogami wieczorem dam znac co i jak po badaniach milego dzionka mimo tych okropnych upalow. Swoja droga tez je tak ciezko znoscicie?

No to trzymam kciuki za wizytę dziś wyłącznie leżę w najchłodniejszym pokoju
Stary 2014-07-21, 18:46   #2369
niteczka83
Zadomowienie

Antosia - wiem, że jest najlepszy ale ja wyczuwam ocet jak to moja mama mówiła "dwa piętra niżej", mdli mnie na sam zapach octu (nie z powodu ciąży, miałam tak od kiedy pamiętam ). Dlatego podziwiam
Stary 2014-07-21, 19:01   #2370
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tak piszecie o tyciu a ja schudłam. Ogółem to problem jest taki, ze ja apetytu nie mam. Staram się nadrabiać owocami ale chyba nie starczy... Faktycznie to ja przed ciążą do chudzielców nie należałam ale boję się o maleństwo...
Nie bój się, na pewno wszystko jest ok, ja też praktycznie schudłam, bo brzuch już pokaźny a kg nadal stoją. Mi doktor powiedziała, że jest ok, nie każdy musi tyle przybrać na wadze w ciąży, jak masz nadprogramowe kilogramy to dziecka nie zagłodzisz. oczywiście trzeba jeść i to pełnowartościowo aby organizmowi dostarczać wszystkiego czego potrzebuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości