|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
U nas też lipa z jedzeniem. Amelka mało je, ale teraz takie upały że się nie dziwie.
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż chyba poszedł po rozum do głowy i zaczął mi pomagać przy małym Szajka-co za rybę kiedyś polecalas bo mam ochotę na coś dobrego. Pstryniu- pamiętam że zastanawialiscie się nad kupnem trampoliny,kupiliscie? Bo my też myślimy nad zakupem. Misia-jak sprawdziły się skarpetki? Skóra zlazla? Bo ja przed zabiegiem
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana genialne! w życiu nie miałam tak gładkich stóp. szok, szok, szok! skóra jest gładka jak pupcia niemowlaka ![]() ale broń boże nie rób tego jak masz gdzieś jechac przez te 2 tygodnie ja wyglądałam jak jakaś trędowata czy co? skóra złaziła płatami z całych stop, nawet z małego palca. tragicznie to wyglądało, patrzeć nie mogłam. siedziałam i skubałam![]() mi jeszcze troche tej skóry złazi, ale już delikatnie. nawijko no chyba, że tak. chociaż i tak moja połowy z tego by pewnie nie tknęła:/ meneq uśmiałam się
|
|
#4774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przeprowadzki nad morze, to ja bym bardzo chciała Cytat:
![]() jak nic trzeba jechać nad morze ![]() też robię frytki warzywne ale Kubie smakują tylko te z ziemniaków ![]() Cytat:
mój tż też ostatnio chciał karmić Kubę, wziął od niego poduszkę, ułożył go jak do karmienia, jak Kuba się zorientował co się kroi to buzia w podkówkę i wyrywanie ![]() nie szukał cyca
|
|||
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Frytki z ziemniaków muszę spróbować, nie robiłam.
A słuchajcie - obowiązuje u was jakaś "kultura posiłków"? UI nas przez te kłopoty wszystko się poszło czesać, byle zjadła cokolwiek w jakichkolwiek warunkach. Ale zastanawiam się czy nie wrócić do regularnych godzin, miejsca (krzesełko, teraz je w biegu).. bo to chyba strzał w stopę jest, spory błąd. Co do kp to u nas też dużo dużo, rozumiem was. Ale wciąż mnie zadziwia "moc" mojego mleka, skoro ona jest w stanie w większości na nim żyć, rosnąć, być zdrowa... (2gi raz mamy przeziębienie w życiu, to chyba nieźle... z wyników to tylko kłopoty z żelazem, a mogło być gorzej..) |
|
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro idź do lekarza a dzisiaj może smaruj czymś i pilnuj żeby nie dotykał. Znalazłam coś takiego: "Jeśli dziecko istotnie ma opryszczkę, jak najszybciej zabierz się za jej zwalczanie. Zaordynuj mu płukanie buzi Septosanem lub rumiankiem i odkaź błonę śluzową Aphtinem. Chore miejsce smaruj co trzy godziny acyklovirem w kremie (np. Zovirax, Antivir, Hascovir). W sprzedaży są również specjalne płyny do przemywania (Sonol) i sztyfty do smarowania ust (Polvir). Oprócz tych leków możesz też stosować maści: cynkową lub ichtiolową (Tormentiol), które mają działanie wysuszające i ściągające, ale nie działają przeciwwirusowo. Jeśli nie masz pod ręką żadnego z tych specyfików, umocz w wodzie tabletkę polopiryny, która ma działanie przeciwzapalne i posmaruj nią chore miejsce. Możesz też to zrobić spirytusem, który ma działanie wysuszające. Twoja szybka reakcja zahamuje rozwój wirusa i złagodzi przebieg choroby"
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-07-21 o 15:16 |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie to nasz dzień to tylko jedzenie. Gotowanie, przygotowywanie, sprzątanie po jedzeniu. Nie mamy pór jedzenia, u nas to nierealne :/ chociaż nie powiem, w czasie urlopu były faktycznie w miarę stałe pory posiłków i jadł naprawdę nieźle ale to raczej była kwestia miejsca, ludzi i nowych wrażeń. |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle daję jakiegoś owoca. No właśnie ja też wiem, że to źle, że nie ma tego posiłkowego rytuału ale jak mam to osiągnąć, jak u nas każdy dzień jest inny. Dziś wstał przed 5, teraz ma drugą drzemkę, porę obiadu przespał. |
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciekawa jestem strasznie efektów
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Platki zalewam woda, pogotuja sie chwile (doslownie 5 min, az zgestnieja), a potem dodaje je do swiezych i suszonych owocow ![]() Kuba lubi takie na gesto, czegos w stylu "platki z mlekiem" nie zjadlby, bo a) za rzadkie b) nie naje sie... hope, a Dadol jadl wczesniej kapuste kiszona? Swoja masz czy kupna? Bo po niej moze pojawic sie wysypka/zaczerwienienie na buzi |
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, my od dawna nie jemy w krzesełku, Pietraszko ma swój stoliczek i krzesełko i tam je, tzn, poje chwile i potem je, gdzie usiądzie, natomiast zawsze staram się mu tłumaczyć "kochanie, usiądź"
siada i się karmimy. Ogółem on ostatnio..... Jakby ten chwilowy bunt dwulatka mu przeszedł, i tak wszystko rozumie i słucha tego, co prosimy, żeby zrobił.... No jestem w szoku totalnymCHCĘ DESZCZUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUU
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w jakiej proporcji woda:płatki robisz? I czy płatki zwykłe górskie mogą być? |
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam ale z mlekiem ( bo robiłam dla siebie ) bananem i jabłkiem. Muszę spróbować z wodą.
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moge pracowac na umowe zlecenie, bedac na platnym wychowawczym?
moze ktoras sie orientuje?
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, chyba tak, z tego co sie orientuje nawet na pol etatu chyba mozesz
Dziewczyny, ma ktoras z was moze tv 55cali??? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
55 to duuuuuuzy ;p moja siostra ma taki olbrzymi tv i nikomu nie polecam do salonu mniejszego niż 30 m, ona ma jakos 26 i jest lipa. Nie wiem czy wam mówiłam;> ale z tztem sie machnelismy i nasza miniaturka n ma 160m zamiast 100 ;].... jutro wchodzi hydraulik a w sobote wylewki
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, super, że wam tak szybko idzie z budową!!!
My się zastanawiamy właśnie, bo kurczę, dłuuuuuuuugi salon mamy bardzo, 6metrów, oglądaliśmy wczoraj 48cali i takie małe się wydawało :P dzisiaj małż będzie rysował na ścianie różne wielkości tv
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do seriali, to Ty polecałaś ten serial kochanki;> bo oglądam ![]() ale zaraz bede na bierząco i juz nie wiem co dalej oglądać
|
|
|
#4790 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47391493]Kaszki mleczne
Płatki wyżarte od nas (i często muszę jej po prostu porcję robić) Wczoraj pół porcji kaszki nektarynka w łapie Szał na keczup też jest. popatrzcie na heintz - fajny skład.[/QUOTE] Znalazłam świetny ketchup dla dzieci, słodzony miodem i śliwkami ale zdarza się że W. i normalny je ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie potrafiłam wzrokiem ogarnąć całego ekranu ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- A na obiad mogę polecić Wam mega szybki przepis u nas Wiktorek zjadł z dokładka ![]() Pomidory bez skórki w gruba kostkę, cebula czerwona w kostkę, czarne oliwki - to wszystko na oliwie poddusic, na koniec dużo świeżej bazylii i ugotowany makaron. Wsio
|
||
|
|
|
#4791 |
|
Lurker ;)
|
Oglaszam oficjalnie, iz NIGDY WIECEJ NIE ZJEM KEBABA.
Mialam dzisiaj w jednym slimaka. Koniec ogloszen
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam się nieśmiało ;> co do jedzenia, to u nas pory w miarę stałe, gorzej z miejscem - ostatnio jemy na podwórku, bo pół porcji Ani zjadają koty, wtedy zjada i ona ![]() chociaż po wydarzeniach wiadomych z TŻem naczytaliśmy się o wpływie diety na zdrowie, i oboje doszliśmy do wniosku, że musimy ją zmienić, że jemy za dużo przetworzonych produktów i za dużo cukru - głownie tego ukrytego w czekoladach też ![]() i w weekend opróżniliśmy lodówkę, a dziś byłam na zakupach, kupiłam tyle zdrowych rzeczy, zrobiłam jadłospis na cały tydzień - bo narazie jestem nieco zielona w tych sprawach ![]() i na śniadanie z Anią jadłyśmy omlet razowy z jogurtem naturalnym, miodem i borówkami amerykańskimi - A na obiad indyk duszony w warzywach z kaszą pęczak - o ludzie, nigdy nie widziałam, żeby Ania tyle zjadła, i to bez kotów!!! jestem póki co zadowolona, mam nadzieję że tak zostanie ![]() a chyba Ma JulMi pisała o mleku migdałowym?? ;> przepraszam, jeśli się pomyliłam, ale tej która o tym pisała kłaniam się w pas - o ludziska, jakie to dobre a kawa z nim dzisiaj biorę się za kokosowe
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odnosnie dowodu dzis zlozylismy wniosek i mamy dzwonic za 3 tyg bo tak teraz przychodza dowody a mamy jechac za 3 tyg i 3 dni i co jest ryzyko wieczorem mamy podjac decyzje co robimy wscidkla jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
debrah u nas jest kultura posilkow. Do niedawna wygladalo tak, ze Yae biegala po calym mieszkaniu i co jakis czas przychodzila do mnie, zjadala kes i dalej w droge, i tak do konca posilku. Od 2tygodni wyglada to zupelnie inaczej. Obnizylismy krzeselko, zeby mogla sama w nim siadac i na haslo" bedziemy jesc" - idzie, siada i probuje blat doczepic. Posilek zaczynamy po powiedzeniu "smacznego" a konczymy "dziekuje". Odkad zaczela siadac w swoim krzeselku, je tylko w nim. Rowniez w knajpach zaczyna siedziec samodzielnie w krzeselku badz po prostu obok nas na podlodze.
nancy u nas nie bylo stalych por, tylko posilki przed lub po konkretnej innej czynnosci i tak przez kilka miesiecy; nawet jesli mialo to znaczyc opoznienie lub przyspieszenie posilku, nawet znaczne, np o 3h. I tak przez kilka miesiecy, az doszlismy do tego, ze pory jedzenia sie unormowaly (+/- 30min) bez wzgledu na plan dnia. |
|
|
|
#4796 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moja siostra do 3 lat była łysolem, a teraz ma włosy gęste i grube Cytat:
parówki kanapki z masłem, wędliną ogórkiem(kiszonym/konserwowym/świezym)/pomidorem; z miodem; z dżemem; z białym serem miks owoców pokrojonych w kostkę: nektarynki, brzoskwinie, banany, kiwi; maliny, borówki(amerykańskie), porzeczki. Często potem sama sobie bierze coś do łapy i je całego owoca. jajecznica (czasem z pomidorem albo wędliną/żółtym serem) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Leje już? U nas się chmurzy od dobrych 3 godzin, pewnie w końcu w nocy lunie, na razie się super ochłodziło.Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-07-21 o 19:54 |
||||||||
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mleko migdałowe sama robiłaś? |
||
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, Debrah, któraś z Was mieszka w okolicach Kurdwanowa? Jutro tam będę
|
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakiej proporcji? Na oko Wody wlewam troszke wiecej niz poziom platkow (proporcja mniej wiecej 1:2, gdzie 1 to platki).Gorskie sa troszke bardziej przetworzone od zwyklych, ale tez moga byc Cytat:
Rzucilas sie na gleboka wode - super! ![]() Little, powalilas mnie, a raczej Twoj slimak ![]() My mamy jutro gosci, tiramisu juz sie chlodzi w pucharkach
|
||
|
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
ja robiłam omlet razowy z przepisu chodakowskiej
o tego:Omlet razowy z jagodami i miodem Jajo 2 sztuki Mąka żytnia razowa (typ 2000) 4 łyżki Jagody ½ szklanki Miód naturalny 2 łyżeczki Jogurt naturalny 4 łyżki Oliwa z oliwek 1 łyżeczka Cynamon ½ łyżeczki Jajka ubić na puszystą piankę, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylać le, na natłuszczoną patelnie teflonową i usmażyć na małym ogniu z obu stron. Do jogurtu naturalnego dodać 3 jagody (zostawić kilka do dekoracji), miód i cynamon, wymieszać rozgniatając jednocześnie jagody. Gotowy omlet podać z polewą jogurtowo-jagodową i udekorować świeżymi jagodami. tyle, że jagód nie miałąm, to dałam borówki ![]() mika - no czas wyrabiania dowowdu zależy właśnie od urzędu miasta, dlatego tak chwaliłam Gliwice ![]() co do przepisów to przez ostatni tydzień przeczesywałam różne strony eko i dietetyczne również i co mi się spodobało to kopiowałam również sprawdzałam przepisy chodakwoskiej i chyba jej mi się najbardziej podobają, tyle że zmieniam porcje nancy - tak, sama robiłam mleko migdałowe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

moja dalej nic jeść nie chce

a kawa z nim