Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 15:30   #4321
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mam hit ciążowy, POMIDORY
ja z Mikim jadłam tonami

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:31   #4322
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Hej,proszę o kciuki,właśnie ruszyliśmy w trasę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-07-21 o 15:33
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:31   #4323
bajka1807
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla solenizantow! brawa za nowe umiejetnosci

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
wiecie co chciała bym zamówić rolety do salonu zastanawiałam się na takimi dzień/noc ma może któraś ? czy możecie polecić coś innego ?
na górze mam takie zwykłe , a na dół chciałam kupić sobie cos innego

siedzę klepię na wizazu trzymam kluska na rękach na stojąco odwróconego do okna, a ten zrzucił kwiatka z parapetu i bije sobie brawo

miłego dnia, idziemy spać
my mamy plisy i jestesmy zadowoleni

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Misia ja mam dwupoziomowe,polecone przez Bajkę i jest super,fima bodajże caretero

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
caretero medio

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no ale dziwisz sie ze tesciowie tak nie robia. dlatego komentuje.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

nie zazdroszcze. ja tam wiem ze opieka nad moimi dziecmi to zadne wakacje wiec to ze tescie biora mi kinie i artura na wakacje to wcale dla nich lekko nie bedzie.

i dla przypomnienia - mamy forum do dzielenia sie wiadomosciami a nie przytakiwania. dziwienie sie ze tesciowie i rodzice nie opiekuja sie tak samo dziecmi czy nie zabieraja na wakacje wydaje mi sie zwyczajnie bez sensu bo to rozni ludzie/przyzwyczajenia/miłosc/zaufanie itd. no i nasze oczekiwania nie powinny byc ze rodzice POWINNI brac dzieci na wakacje/na wieczor/na noc/w dzien jak chcemy cos zalatwic, bo to tez dorosli ludzie, tez maja swoje plany i moim zdaniem one są wazniejsze niz nasze widzimisie (to tak na zaś bo pewnie niedlugo sie zacznie jak na innych moich watkach "dlaczego rodzice/tescie nie chcieli sie opiekowac moim dzieckiem jak chcialam isc do kina z mezem...?")

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

ja wiem czy meczenie? u nas w poludnie 32 stopnie a nas morzem 24 i wiaterek...
jezioro to nie morze nad morzem jest przyjemna bryza, a nad jeziorem nieziemski skwar wiec uwazam ze to masakra dla tygodniowego noworodka bo takie wlasnie przez ostatnie 3 dni widywalam nad jeziorem czy na basenie miejskim.

co do zajmowania sie wnukami, uwazam ze jak dziadkowie chca to nic zlego ale zdecydowanie jestem na nie dla wciskania dzieci na sile na przechowanie.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Moje dziecko dzisiaj rozwaliło system, spało do 9 A przed chwilą zasnęła w łóżeczku na siedząco

Zdrówka dla dziadka i powodzenia z lodówką. Współczuję w taki upał nie mieć lodówki

Ja myślę, że Monia i Ja-ika pisza o 2 różnych rzeczach. Bo czemu ktoś ma nie pomóc, jak chce? Skoro dziadkowie chcą zabierać Kamila, to widocznie im to sprawia przyjemność. Natomiast postawy roszczeniowej wobec rodziców nie rozumiem też, Kiedyś już pisałam o moim szwagrze, że ciągle teściowej podrzucają dziecko, przywożą go na 4 dni, a odbierają po tygodniu. potrafią zadzwonić, ze za 2h go przywiozą i w dodatku, jak teściowa raz nie mogła, bo robiła remont w kuchni, to walnęli focha, bo już mieli wykupione wakacje, a nie raczyli wcześniej spytać i musieli młodego brać ze sobą
masakra... odbieram to tak, jak by dzieciak im przeszkadzal skoro tyle czasu spedza u dziadkow
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:33   #4324
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,proszek o kciuki,właśnie ruszyliśmy w trasę

kciuki są

Kaśka i dlatego myslę, że u mnie będzie drugi chłopak.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:33   #4325
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja jak bylam w czerwcu w Polsce to spalam w trzech roznych miejscach w ciagu 8 dni i Bartkowi nic nie bylo, wazne ze mial mame blisko nie wiem czego mozesz sie bac, na wakacje tez nigdy nie pojedziecie bo obce miejsce?
Nawet nas nie stać... Siostra pytała czy nie wybierzemy się z nimi za rok np. do Hiszpanii... musielibyśmy z TŻ mocno zacisnąć pasa i odkładać dodatkowo 200zł tylko z czego

A w sumie nie myślę o tym teraz... może akurat za rok nam wakacje jakieś większe wypalą

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2014-07-21 o 15:40
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:39   #4326
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka i dlatego myslę, że u mnie będzie drugi chłopak.
ja już sama nie wiem, też kilka razy tak pomyślałam ale nie! ma być Blancz

Stary 2014-07-21, 15:41   #4327
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja już sama nie wiem, też kilka razy tak pomyślałam ale nie! ma być Blancz
niby dziewczynki wpadkowe.. najbardziej mi będzie zal TZ.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:58   #4328
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też wyczuwam chłopaka A macie imię dla chłopca wybrane?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:59   #4329
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no, fajnie by było

Stary 2014-07-21, 16:27   #4330
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja w ciąży mialam pomidory na pierwszym miejscu! No i mam chłopca Leo teraz wszystko z dodatkiem pomidora szama z apetytem

Nie moge nigdzie u nas dostać tych kaszek gotowych w kartoniku. Chciałabym zobaczyć co Leo na nie powie. A wczoraj nakupiłam musow kubusia na promocji po 1,59 w dino akurat byl ten sklep kolo restauracji w której byliśmy.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 17:05   #4331
bajka1807
Zakorzenienie

łaaa a ja dzis bylam u fryzjera godzina dla siebie, godzina odpoczynku i spokoju ale czas mialam tylko na sciecie, bo tz dzis wyjezdzal, farbnac sie musze sama w domu

no i Amelicie przebila sie gorna prawa jedynka wiec na stanie 3 zebiska
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-21, 17:29   #4332
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Monia, ale skoro dziadkowie oferują pomoc, to dlaczego nie skorzystać? Jak ja będę miała wnuki, to też chętnie będę z nimi zostawała, żeby młodzi mogli gdzieś wyjąć, lub po prostu odpocząć
ale Moni chodziło o Twój komentarz że teściowie nie proponuja zabrania Kamila.

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanko, czy mozna juz podac amarantus? Widziałam ostatnio mąkę amarantusowa i pomyślałam o placuszkach.
można

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć Natala! myślałam o tobie któregoś dnia, czy ty tu zaglądasz, no ja jak zauważyłaś come back
zaglądam dość często nawet, teraz miałam przerwę bo byłam na wakacjach

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
niee. osobiście nie uważam, żeby to był dobry pomysł, taki wkładany chodzik, co dziecko biegnie i si ę zatrzymuje na ścianie np, bo nie kontroluje stopu, że tak to ujmę. Lila chodzi natomiast przy takim chodziku
http://allegro.pl/chodzik-hit-edukac...382543274.html
i to dopiero od tygodnia jak opanowała chodzenie przy meblach i umie hamować.
przymierzam się do tego pchacza, tylko szkoda że on jest tylko z wersją ang.... nie jest za szybki? nie ucieka dziecku?

Kasiu, mogę Ci pokazać gdzie byliśmy, ale nie wiem czy jest sens, bo nie wiem czy tak do końca mogę polecić... Miejsce niby fajne,bo w osiedlu takim oddalonym od centrum więc cisza i spokój, i to było super. zupełnie nie kurortowa część, ale biedronka pod nosem, fajne obiady też można było zjeść, spożywczaki też blisko. no ale do plaży daleko, my jeździliśmy z autem, bo nasze 3 i 4 latki by nie dały radę... Wy z Mikim moglibyście z wózkiem spacerkiem się przejść (tak z 20-30 minut spacerkiem) ale z całym majdanem też mogłoby nie być łatwo...
sama kwatera niby fajna, ale trochę nie doinwestowana.... tzn czysto, schludnie, pokoje fajnie wyposażone, ale wi-fi ciągle wywalało, tv stary co 30 minut się wyłączał (byś widziała mojego męża jak finał oglądał), radio w pokoju nie działało a odkurzacz się rozpadał. więc niby fajnie, ale idealnie nie było

aha, następnym razem będę szukać czegoś w Karwii, to podobno świetna miejscowość dla osób z dzieckiem. no i chyba zdecydujemy się na domek, jak będziemy wyjeżdżać znów ze znajomymi - bo do szału mnie doprowadzało jak ludzie mi drzwiami trzaskali i krzyczeli na schodach gdy usypiałam dziecie (koło 21) a za to oni nam zwracali uwagę że dzieci to już (!) od 7 słychać i oni spać nie mogą

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 17:36   #4333
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

można

zaglądam dość często nawet, teraz miałam przerwę bo byłam na wakacjach

przymierzam się do tego pchacza, tylko szkoda że on jest tylko z wersją ang.... nie jest za szybki? nie ucieka dziecku?

Kasiu, mogę Ci pokazać gdzie byliśmy, ale nie wiem czy jest sens, bo nie wiem czy tak do końca mogę polecić... Miejsce niby fajne,bo w osiedlu takim oddalonym od centrum więc cisza i spokój, i to było super. zupełnie nie kurortowa część, ale biedronka pod nosem, fajne obiady też można było zjeść, spożywczaki też blisko. no ale do plaży daleko, my jeździliśmy z autem, bo nasze 3 i 4 latki by nie dały radę... Wy z Mikim moglibyście z wózkiem spacerkiem się przejść (tak z 20-30 minut spacerkiem) ale z całym majdanem też mogłoby nie być łatwo...
sama kwatera niby fajna, ale trochę nie doinwestowana.... tzn czysto, schludnie, pokoje fajnie wyposażone, ale wi-fi ciągle wywalało, tv stary co 30 minut się wyłączał (byś widziała mojego męża jak finał oglądał), radio w pokoju nie działało a odkurzacz się rozpadał. więc niby fajnie, ale idealnie nie było

aha, następnym razem będę szukać czegoś w Karwii, to podobno świetna miejscowość dla osób z dzieckiem. no i chyba zdecydujemy się na domek, jak będziemy wyjeżdżać znów ze znajomymi - bo do szału mnie doprowadzało jak ludzie mi drzwiami trzaskali i krzyczeli na schodach gdy usypiałam dziecie (koło 21) a za to oni nam zwracali uwagę że dzieci to już (!) od 7 słychać i oni spać nie mogą
maja tupet ludzie
ale jak by ni ebylo, super ze wyjazd udany
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-21, 17:37   #4334
kaska87
Zakorzenienie

Natala dzięki
ja mam fajny namiar w władku, może w karwi coś poszukam skoro fajnie

Stary 2014-07-21, 19:51   #4335
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia wyprowadź mnie z błędu, jeśli chciałaś mi wbić szpilę
nadrabiam i troche do tylu jestem ale moze uda mi sie dzis nadrobic. dziwi mnie jedynie ze wiele z mamus, niewazne w jakim wieku sa dzieci, jest hmm zniesmaczonych ze babcie nie opiekuja sie wnukami tak samo, ze nie opiekuja sie tak jak bysmy chcieli (oczywiscie pomijam fakt robienia po swojemu mimo ze wiedza ze powinny inaczej - chodzi raczej o to że babcie nie odgaduja mysli matek, wiec skad maja niektore rzeczy wiedziec), ze nie zabieraja na wakacje, do domu po przedszkolu na obiady itd. itd. czasy plemienne niestety sie skonczyly i mamy ta samotnosc o ktorej niedawno ktos tu linka wklejal. a to oznacza tez samotnosc dla babc. wiec chwala za to tym, ktorzy z wlasnej woli chca naszymi dziecmi sie zajmowac, ale nie oczekujmy ze wszyscy to zrobia i to jeszcze z takim samym entuzjazmem.

wtracam niekoniecznie ten komentarz do osoby, ale do sytuacji. bo swego czasu ja nawet nie wpadlam na pomysl by dzieci dac do tescio czy poprosic rodzicow by sie nimi zajeli jak mialam isc na wesele. najzwyczajniej twierdzilam ze moje dzieci wiec ja powinnam sie nimi opiekowac lub znalezc im opieke a nie angazowac dziadkow (no akurat mieszkajacych dosc daleko a nie za rogiem). bylo dla mnie wrecz nie do pomyslenia wiec nawet o tym nie myslalam. jak moja mama zaproponowala mi ze sie zaopiekuje to bylam - nie powiem - w 7 niebie!!!

wiec nie - nie chcialam wbic ci szpili

za to chcialabym by moje dzieci w przyszlosci uszanowaly ze ja stara jestem i miewam inne plany niz nianczenie wnukow, na punkcie ktorych i tak pewnie oszaleje

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wkładałyście dzieci do chodzików?
byłam w ubiegłym tygodniu u znajomej i tam klusek spróbował swoich sił w chodziku i nawet mu się podobało, i jak byłam na początku p m-ca na kontroli w poradni preluksacyjnej to ortopeda powiedział ze nie mamy przeciwskazaź do chodzika i tak się zastanawiam czy kupić
nie, zaraz i tak zacznie chodzic, nie widze powodu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 19:55   #4336
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

można
Dzięki

Kaśka my byliśmy w Chlapowie, to obok Władka, zdecydowanie mniej tłoczne miejsce, tylko strome zejście na plaże ze względu na klif, my chodziliśmy przez wąwóz, Wiki w nosidle We Wladku jest chyba troche lepiej, kojarzę jedno zejście bez schodów i jedno z kilkoma schodkami ( przy ośrodku przygotowań olimpijskich). Mieszkaliśmy w Sun&Snow na Klifie, salon z kuchnia i łazienka, super warunki, ale byliśmy poza sezonem i płaciliśmy 150 zł za dobę, teraz ceny sa duzo wyższe.
Stary 2014-07-21, 20:02   #4337
czaszka_
Zakorzenienie

nie wiem co Julii sie dzieje, juz nie wiem co mam robic polozylam ją spac o 19 i juz od godziny tak histerycznie placze.

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:28   #4338
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, ale skoro dziadkowie oferują pomoc, to dlaczego nie skorzystać? Jak ja będę miała wnuki, to też chętnie będę z nimi zostawała, żeby młodzi mogli gdzieś wyjąć, lub po prostu odpocząć
masz jednych takich i spoko. ale chyba nie musza CI DRUDZY BYC TAK CHETNI, CO NIE? sorki za capslock,pisze 1 reka

Stary 2014-07-21, 20:30   #4339
MsLullaby
Zakorzenienie

Moje dziecko nie spało 8h a to u niego nie jest normalne i po kąpieli padł w 30sekund oby już tak zostało dzisiaj

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:30   #4340
83monia
Zakorzenienie

[QUOTE=papalinka83;4739019 9
Ja myślę, że Monia i Ja-ika pisza o 2 różnych rzeczach. Bo czemu ktoś ma nie pomóc, jak chce? Skoro dziadkowie chcą zabierać Kamila, to widocznie im to sprawia przyjemność. Natomiast postawy roszczeniowej wobec rodziców nie rozumiem też, Kiedyś już pisałam o moim szwagrze, że ciągle teściowej podrzucają dziecko, przywożą go na 4 dni, a odbierają po tygodniu. potrafią zadzwonić, ze za 2h go przywiozą i w dodatku, jak teściowa raz nie mogła, bo robiła remont w kuchni, to walnęli focha, bo już mieli wykupione wakacje, a nie raczyli wcześniej spytać i musieli młodego brać ze sobą [/QUOTE]

o, wlasnie o tym pisze

Stary 2014-07-21, 20:31   #4341
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nie wiem co Julii sie dzieje, juz nie wiem co mam robic polozylam ją spac o 19 i juz od godziny tak histerycznie placze.
moze cos ja boli? ja zawsze w takiej sytuacji daje paracetamol w syropku albo w czopku jesli widze ze syropek nie zostanie wypity

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

tez czuje u Misi chlopaka
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:37   #4342
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanko, czy mozna juz podac amarantus? Widziałam ostatnio mąkę amarantusowa i pomyślałam o placuszkach.
znalazlam ze po 9 mies mozna

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jezioro to nie morze nad morzem jest przyjemna bryza, a nad jeziorem nieziemski skwar wiec uwazam ze to masakra dla tygodniowego noworodka bo takie wlasnie przez ostatnie 3 dni widywalam nad jeziorem czy na basenie miejskim.
nie doczytalam ze ta woda to jezioro

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
:
noi q 1 zdaniu zawarlas calosc moich wypocin

Stary 2014-07-21, 20:48   #4343
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,proszę o kciuki,właśnie ruszyliśmy w trasę

Trzymamy kciuki, będzie dobrze
Cytat:
nadrabiam i troche do tylu jestem ale moze uda mi sie dzis nadrobic. dziwi mnie jedynie ze wiele z mamus, niewazne w jakim wieku sa dzieci, jest hmm zniesmaczonych ze babcie nie opiekuja sie wnukami tak samo, ze nie opiekuja sie tak jak bysmy chcieli (oczywiscie pomijam fakt robienia po swojemu mimo ze wiedza ze powinny inaczej - chodzi raczej o to że babcie nie odgaduja mysli matek, wiec skad maja niektore rzeczy wiedziec), ze nie zabieraja na wakacje, do domu po przedszkolu na obiady itd. itd. czasy plemienne niestety sie skonczyly i mamy ta samotnosc o ktorej niedawno ktos tu linka wklejal. a to oznacza tez samotnosc dla babc. wiec chwala za to tym, ktorzy z wlasnej woli chca naszymi dziecmi sie zajmowac, ale nie oczekujmy ze wszyscy to zrobia i to jeszcze z takim samym entuzjazmem.

wtracam niekoniecznie ten komentarz do osoby, ale do sytuacji. bo swego czasu ja nawet nie wpadlam na pomysl by dzieci dac do tescio czy poprosic rodzicow by sie nimi zajeli jak mialam isc na wesele. najzwyczajniej twierdzilam ze moje dzieci wiec ja powinnam sie nimi opiekowac lub znalezc im opieke a nie angazowac dziadkow (no akurat mieszkajacych dosc daleko a nie za rogiem). bylo dla mnie wrecz nie do pomyslenia wiec nawet o tym nie myslalam. jak moja mama zaproponowala mi ze sie zaopiekuje to bylam - nie powiem - w 7 niebie!!!

wiec nie - nie chcialam wbic ci szpili

za to chcialabym by moje dzieci w przyszlosci uszanowaly ze ja stara jestem i miewam inne plany niz nianczenie wnukow, na punkcie ktorych i tak pewnie oszaleje

mam to szczęście, że mama mieszka obok w bloku, a teściowie na innym osiedlu.
Cytat:
masz jednych takich i spoko. ale chyba nie musza CI DRUDZY BYC TAK CHETNI, CO NIE? sorki za capslock,pisze 1 reka
Dawniej teściowie zabierali Kamila na każdą wycieczkę, a od jakiegoś czasu nie proponują. Zanim urodziłam Emilkę t mi obiecała pomagać, ani razu nie przyszła pomóc i ja też jej o to nie prosiłam. Powiedziała też, że będzie Emilkę zabierała na spacery 3x w tyg, żebym mogła coś porobić. Jej zapał skończył się po 3 tygodniach Ja od niej nic nie oczekuję, ale skoro sama proponuje, a potem ma w nosie, to stwierdzam, że jest gołosłowna.
Stary 2014-07-21, 21:10   #4344
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy kciuki, będzie dobrze

mam to szczęście, że mama mieszka obok w bloku, a teściowie na innym osiedlu.

Dawniej teściowie zabierali Kamila na każdą wycieczkę, a od jakiegoś czasu nie proponują. Zanim urodziłam Emilkę t mi obiecała pomagać, ani razu nie przyszła pomóc i ja też jej o to nie prosiłam. Powiedziała też, że będzie Emilkę zabierała na spacery 3x w tyg, żebym mogła coś porobić. Jej zapał skończył się po 3 tygodniach Ja od niej nic nie oczekuję, ale skoro sama proponuje, a potem ma w nosie, to stwierdzam, że jest gołosłowna.
a to ciekawe co im odbilo... a sa starzy czy cos? czy moze tylko wygodni?
poza tym nie zawsze szczescie miec rodzicow /tesciow tak blisko

Stary 2014-07-21, 21:25   #4345
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
a to ciekawe co im odbilo... a sa starzy czy cos? czy moze tylko wygodni?
poza tym nie zawsze szczescie miec rodzicow /tesciow tak blisko
Monia w tym Twoim poście, aż kipi od ironii, więc na tym skończmy temat
Stary 2014-07-21, 21:35   #4346
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia w tym Twoim poście, aż kipi od ironii, więc na tym skończmy temat
no ale co napisalam?... skoro kiedys brali spoko dziecko na wakacje a teraz nie to chyba maja jakis powod. wiec albo sa starzy i im sie nie chce albo zrobili sie wygodni i im sie nie chce. nie wiem czemu interpretujesz moje wypowiedzi jako naskok na ciebie czy cos w tym stylu... wczesniej nie pisalas ze brali starszaka na wakacje to zareagowala, teraz piszesz ze brali, wiec tym bardziej im sie dziwie ze nagle zmiana o 180 stopni i ani wakacje, ani jak sama piszesz spacery z wnuczka... a tekst na bialo bo akurat wielu jest takich co sie ciesza ze maja daleko rodzine...

Stary 2014-07-21, 22:02   #4347
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

nie wiem czy sie śmiać czy płakać...
Hubi jest wysypany na brzuszku i na pleckach i ta gorączka przez piątek, sobotę niedzielę i ta wysypka to mi na trzydniówkę wygląda... no masakra... i zęby Go męczą, je jak na lekarstwo... normalnie super mi się urlop zaczyna...

Amelko będę się odzywała jak z młodym będzie już ok... mam nadzieję że wysypka zniknie w ciągu dwóch dni... bo w piątek wyjeżdżamy na Mazury...

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

i mam pytanie... jeśli się okaże ze to trzydniówka, to czy moge sobie z Hubim na dwór wychodzić normalnie??

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-07-21 o 21:56
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 22:03   #4348
kaska87
Zakorzenienie

Asia ja nie wiem, ale zdrówka dla Hubcia

Stary 2014-07-21, 22:12   #4349
Asiek84
Wtajemniczenie

Nie mam mocy, idę spać... moja maruda mam nadzieję, że będzie dość dobrze spała...
Stary 2014-07-21, 22:18   #4350
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Asia zdrówka dla Hubcia. Ja w czwartek z t jestem umowiona

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Misiek miał już trzydniowke,nie bylam pewna ile razy sie na nia choruje i znalazłam info ze moze byc 2 razy bo sa dwa różne wirusy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości