|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Hej,proszę o kciuki,właśnie ruszyliśmy w trasę
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-07-21 o 15:33 |
|
|
|
#4323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantow! brawa za nowe umiejetnosci
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nad morzem jest przyjemna bryza, a nad jeziorem nieziemski skwar wiec uwazam ze to masakra dla tygodniowego noworodka bo takie wlasnie przez ostatnie 3 dni widywalam nad jeziorem czy na basenie miejskim.co do zajmowania sie wnukami, uwazam ze jak dziadkowie chca to nic zlego ale zdecydowanie jestem na nie dla wciskania dzieci na sile na przechowanie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka i dlatego myslę, że u mnie będzie drugi chłopak.
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siostra pytała czy nie wybierzemy się z nimi za rok np. do Hiszpanii... musielibyśmy z TŻ mocno zacisnąć pasa i odkładać dodatkowo 200zł tylko z czego ![]() A w sumie nie myślę o tym teraz... może akurat za rok nam wakacje jakieś większe wypalą
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-07-21 o 15:40 |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
ja już sama nie wiem, też kilka razy tak pomyślałam
ale nie! ma być Blancz
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
niby dziewczynki wpadkowe.. najbardziej mi będzie zal TZ.
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wyczuwam chłopaka
A macie imię dla chłopca wybrane?
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
no, fajnie by było
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży mialam pomidory na pierwszym miejscu! No i mam chłopca
Leo teraz wszystko z dodatkiem pomidora szama z apetytem![]() Nie moge nigdzie u nas dostać tych kaszek gotowych w kartoniku. Chciałabym zobaczyć co Leo na nie powie. A wczoraj nakupiłam musow kubusia na promocji po 1,59 w dino akurat byl ten sklep kolo restauracji w której byliśmy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
łaaa a ja dzis bylam u fryzjera
godzina dla siebie, godzina odpoczynku i spokoju ale czas mialam tylko na sciecie, bo tz dzis wyjezdzal, farbnac sie musze sama w domu ![]() no i Amelicie przebila sie gorna prawa jedynka wiec na stanie 3 zebiska
|
|
|
|
#4332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dość często nawet, teraz miałam przerwę bo byłam na wakacjach Cytat:
Kasiu, mogę Ci pokazać gdzie byliśmy, ale nie wiem czy jest sens, bo nie wiem czy tak do końca mogę polecić... Miejsce niby fajne,bo w osiedlu takim oddalonym od centrum więc cisza i spokój, i to było super. zupełnie nie kurortowa część, ale biedronka pod nosem, fajne obiady też można było zjeść, spożywczaki też blisko sama kwatera niby fajna, ale trochę nie doinwestowana.... tzn czysto, schludnie, pokoje fajnie wyposażone, ale wi-fi ciągle wywalało, tv stary co 30 minut się wyłączał (byś widziała mojego męża jak finał oglądał ), radio w pokoju nie działało a odkurzacz się rozpadał. więc niby fajnie, ale idealnie nie było![]() aha, następnym razem będę szukać czegoś w Karwii, to podobno świetna miejscowość dla osób z dzieckiem. no i chyba zdecydujemy się na domek, jak będziemy wyjeżdżać znów ze znajomymi - bo do szału mnie doprowadzało jak ludzie mi drzwiami trzaskali i krzyczeli na schodach gdy usypiałam dziecie (koło 21) a za to oni nam zwracali uwagę że dzieci to już (!) od 7 słychać i oni spać nie mogą
|
||||
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak by ni ebylo, super ze wyjazd udany
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Natala dzięki
ja mam fajny namiar w władku, może w karwi coś poszukam skoro fajnie
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam i troche do tylu jestem ale moze uda mi sie dzis nadrobic. dziwi mnie jedynie ze wiele z mamus, niewazne w jakim wieku sa dzieci, jest hmm zniesmaczonych ze babcie nie opiekuja sie wnukami tak samo, ze nie opiekuja sie tak jak bysmy chcieli (oczywiscie pomijam fakt robienia po swojemu mimo ze wiedza ze powinny inaczej - chodzi raczej o to że babcie nie odgaduja mysli matek, wiec skad maja niektore rzeczy wiedziec), ze nie zabieraja na wakacje, do domu po przedszkolu na obiady itd. itd. czasy plemienne niestety sie skonczyly i mamy ta samotnosc o ktorej niedawno ktos tu linka wklejal. a to oznacza tez samotnosc dla babc. wiec chwala za to tym, ktorzy z wlasnej woli chca naszymi dziecmi sie zajmowac, ale nie oczekujmy ze wszyscy to zrobia i to jeszcze z takim samym entuzjazmem.
wtracam niekoniecznie ten komentarz do osoby, ale do sytuacji. bo swego czasu ja nawet nie wpadlam na pomysl by dzieci dac do tescio czy poprosic rodzicow by sie nimi zajeli jak mialam isc na wesele. najzwyczajniej twierdzilam ze moje dzieci wiec ja powinnam sie nimi opiekowac lub znalezc im opieke a nie angazowac dziadkow (no akurat mieszkajacych dosc daleko a nie za rogiem). bylo dla mnie wrecz nie do pomyslenia wiec nawet o tym nie myslalam. jak moja mama zaproponowala mi ze sie zaopiekuje to bylam - nie powiem - w 7 niebie!!! wiec nie - nie chcialam wbic ci szpili za to chcialabym by moje dzieci w przyszlosci uszanowaly ze ja stara jestem i miewam inne plany niz nianczenie wnukow, na punkcie ktorych i tak pewnie oszaleje ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Kaśka my byliśmy w Chlapowie, to obok Władka, zdecydowanie mniej tłoczne miejsce, tylko strome zejście na plaże ze względu na klif, my chodziliśmy przez wąwóz, Wiki w nosidle We Wladku jest chyba troche lepiej, kojarzę jedno zejście bez schodów i jedno z kilkoma schodkami ( przy ośrodku przygotowań olimpijskich). Mieszkaliśmy w Sun&Snow na Klifie, salon z kuchnia i łazienka, super warunki, ale byliśmy poza sezonem i płaciliśmy 150 zł za dobę, teraz ceny sa duzo wyższe.
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co Julii sie dzieje, juz nie wiem co mam robic
polozylam ją spac o 19 i juz od godziny tak histerycznie placze.
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
masz jednych takich i spoko. ale chyba nie musza CI DRUDZY BYC TAK CHETNI, CO NIE? sorki za capslock,pisze 1 reka
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie spało 8h a to u niego nie jest normalne i po kąpieli padł w 30sekund
oby już tak zostało dzisiaj
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=papalinka83;4739019 9
Ja myślę, że Monia i Ja-ika pisza o 2 różnych rzeczach. Bo czemu ktoś ma nie pomóc, jak chce? Skoro dziadkowie chcą zabierać Kamila, to widocznie im to sprawia przyjemność. Natomiast postawy roszczeniowej wobec rodziców nie rozumiem też, Kiedyś już pisałam o moim szwagrze, że ciągle teściowej podrzucają dziecko, przywożą go na 4 dni, a odbierają po tygodniu. potrafią zadzwonić, ze za 2h go przywiozą i w dodatku, jak teściowa raz nie mogła, bo robiła remont w kuchni, to walnęli focha, bo już mieli wykupione wakacje, a nie raczyli wcześniej spytać i musieli młodego brać ze sobą [/QUOTE]o, wlasnie o tym pisze |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- tez czuje u Misi chlopaka
|
|
|
|
|
#4342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja od niej nic nie oczekuję, ale skoro sama proponuje, a potem ma w nosie, to stwierdzam, że jest gołosłowna.
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie zawsze szczescie miec rodzicow /tesciow tak blisko
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nie wiem czy sie śmiać czy płakać... Hubi jest wysypany na brzuszku i na pleckach i ta gorączka przez piątek, sobotę niedzielę i ta wysypka to mi na trzydniówkę wygląda... no masakra... i zęby Go męczą, je jak na lekarstwo... normalnie super mi się urlop zaczyna... Amelko będę się odzywała jak z młodym będzie już ok... mam nadzieję że wysypka zniknie w ciągu dwóch dni... bo w piątek wyjeżdżamy na Mazury... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- i mam pytanie... jeśli się okaże ze to trzydniówka, to czy moge sobie z Hubim na dwór wychodzić normalnie??
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-07-21 o 21:56 |
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ja nie wiem, ale zdrówka dla Hubcia
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam mocy, idę spać... moja maruda mam nadzieję, że będzie dość dobrze spała...
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Asia zdrówka dla Hubcia. Ja w czwartek z t jestem umowiona
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Misiek miał już trzydniowke,nie bylam pewna ile razy sie na nia choruje i znalazłam info ze moze byc 2 razy bo sa dwa różne wirusy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

nad morzem jest przyjemna bryza, a nad jeziorem nieziemski skwar wiec uwazam ze to masakra dla tygodniowego noworodka bo takie wlasnie przez ostatnie 3 dni widywalam nad jeziorem czy na basenie miejskim.

Siostra pytała czy nie wybierzemy się z nimi za rok np. do Hiszpanii... musielibyśmy z TŻ mocno zacisnąć pasa i odkładać dodatkowo 200zł tylko z czego 

A macie imię dla chłopca wybrane?
polozylam ją spac o 19 i juz od godziny tak histerycznie placze.