|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
zanet mój małż podobnie hahaha karte trzyma i koniec...sam nie lubi tam chodzić ale mnie samej też nie puści hihihi.....zupełnie nierozumiem czemu hahaha
![]() a co do kołyski i łóżeczka to jestem w kropce kpować odrazu czy poczekać.....jak byscie zrobiły gdybyście miały kołyskę??
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie huggiesy były jakieś takie sztywne, a pampersy zaczęły zawodzic i przeciekać jak syn był starszy, tak powyżej roku i rano był zasikany po pachy. Szkoda, że dady odkryłam tak późno .
Ja chcę kupić jedną małą i jedną większą butelkę, starczy na początku. I tak zaczęłam używać dopiero po 3 miesiącu, żeby mały nauczył się pić z butli, zanim wrócę do pracy. Sterylizator uważam za rzecz zbędna i kolejny klamot w kuchni. A jakby były problemy z karmieniem, to wtedy coś dokupie . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do łóżeczka poczekałabym no chyba że masz teraz dużo kasy i sporo miejsca
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupi sie jak mały bedzie za duży na kołyskę
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jeszcze upatrzone dwa takie łóżeczka
http://allegro.pl/lozeczko-klups-rad...417868719.html http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...403127238.html ale jeszcze się waham co do tego materaca grykowego...
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do materaca to koleżanka moja miała i jest strasznie zadowolona ale ile osób tyle opinii
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze takie, już z pościelą
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...394740130.html tylko właśnie czy materac 6,5 cm nie jest za cienki? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie z tym baldachimkiem wygląda...cudeńko
a materaz chyba zawsze można zmienić...no i chyba troche cienki ten 6,5 cm chyba...ale niestety nie jestem specjalista :/
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie ja też nie jestem specjalistą, ale 6,5 jakoś tak mało mi się wydaje... |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie słodkie...ja chyba bym jednak szukała troszkę grubszego materaca.... ale poczekamy co dziewczyny powiedzą
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jestem alergikiem i obawiam się, że mała też może być, więc wolę nie ryzykować
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
No to fakt, moja koleżanka zdjęła baldahim po miesiącu chyba zadużo przy tym roboty i oprócz wyglądu nie ma żadnych innych funkcji hahaha...ja też mam alergie...ale podejżewam że zaryzykuje
może chociaż takie firankowate ![]() A teraz uciekam spać...włącze sobie Gotowe na Wszystko i pora odciąć się po ciężkim dniu Do kutra mamuśki dużo szturchańców od dzidzioli
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-07-21 o 21:56 |
|
|
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
Na chłopczyka Natana
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- zanet bardzo ładne łóżeczka też jestem alergikiem i baldachim u nas raczej w grę nie wchodzi poza tym dość mam już kłębków sierści psa i do tego jeszcze ten kurz, wiecznie bym tylko kichała :p Tż zaraz wróci z pracy, więc żegnam się z wami mamuśki, spokojnej nocy i do jutra
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
My jechalismy na pampersach dopoki przy rozm. 4 nie zaczely przeciekac, przeszlismy na huugiesy i problem sie skonczyl. Moja mala przestala nosic pieluszki 2 mce przed 2 urodzinkami
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde, zasnęłam jak małego usypiałam i wieczór z głowy :/ idę z nim jutro do lekarza, bo nadal rano kaszle, teraz to mu się tak jakby odrywa już, ale potem cały dzień nic, a rano jak gruźlik..... nie wiem co to cholerstwo.... pieluchy, my używaliśmy pampers, ale że drogie to mieliśmy babydream i dady, bardzo fajne i ceny ok fajne te łóżeczka wszystkie, bo w sumie chyba nie ma niefajnych ![]() Kiara odpoczywaj! sił dużo Alea też! czekoladka trzymaj się tam jutro! Kasia i co? napisałaś do ZUSu faktycznie, że byłaś na placu zabaw? muszę poprosić rodziców, żeby zaglądali do skrzynki co jakiś czas jak nas nie będzie, żebym się w razie czego wyrobiła z tym pismem..... ale dzis był dłuuuuuugi dzień..... TŻ pojechał i doła miałam cały dzień :/ wraca dopiero w piątek.... eh byle do 1 siepnia, wtedy całe 2 tygodnie razem
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-21 o 22:42 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela no napisalam ze bylam na placu zabaw... w ogole im nawsadzalam troche, troche arogancko im odpisalam ale to bylo silniejsze ode mnie
sama jestem ciekawa co mi odpiszą ![]() Jaaaacie ja tak czytam to powiem Wam ze jednak przy pierszym dziecku inaczej jest jak sie to wszystko przezywa, kupuje, wybiera, porownuje itd... przy drugim juz chyba na lajcie, a ja przy trzecim to w ogole luz blues i orzeszki Film sie skonczyl, a mam chec jeszcze cos obejrzec Zjadlabym gofra z bita smietana i owocami ale skad tu teraz wziac?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Indra tez myslalam, ze sterylizator to zdedna rzecz, ale siostra, matka 3 maluchow, mnie przekonala, ze jednak sie przydaje, do tego byl w promocji, wiec zaplacilam polowe ceny, mysle, ze spokojnie pozniej na ebayu sprzedam
![]() Tez uwazam, ze baldachim to tylko kurz zbiera, my kiedys mieslimy nad naszym lozkiem, ale dosc szybko sie pozbylismy, bo meczace bylo ciagle sciaganie, zeby wyprac i zakladanie. U nas wyprzedaze sie zaczely, mialy byc letnie a ja za smieszne pieniadze upolowalam zimowy kombinezon Kupilam tez malej pierwsza w jej zyciu sukienke (tez na 3-6), spodobala mi sie, bo jest bawelniana bez udziwnien, mam nadzieje, ze mala nie okaze sie malym (dzisaj polozna mi opowiadala o jej kolezance, ktora urodzila w zeszla sobote, przez cala ciaze mowili jej, ze bedzie dziewczynka, urodzil sie chlopak ).Za wszystko na zdjeciu zaplacilam £22 (110zl), wiec chyba upolowalam prawdziwe promocje ?!P.s.przepraszam za pogiete przescieradlo
Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-07-21 o 22:58 |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dalej dosc cieplo, wzielam prysznic i troche lepiej
Zapomnialam Wam napisac, ze kupilam w koncu ta sukienke z Bershki na wesele, ale w sklepie online i okazalo sie ze jeszcze staniala 49 zl ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
sukienusia urocza |
|
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialo byc przy pierWSzym dziecku ( nie myslcie ze jakas analfabetką jestem :P) ale piszac z tel zjadam litery
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
Dariaaa,
ładny brzuszek. Powiedz koniecznie skąd masz takie spodenki? Właśnie takich szukałam na te upały! |
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
matko...... dwie godziny wybierałam majtki na allegro.....
sama siebie przerażam ![]() przyszła mi paczka ze smyka, tzn. dopiero ją odebrałam w tesco kupiłam dwa fajne pajacyki po promocji..... kurde, skupiłam się na rozmiarze 62, a przecież mam jeszcze w pudłach w piwinicy.... niby wiedziałam, ale jakoś tak, nie pomyslałam w momencie zakupu myślę, że starczy, jeszcze jakieś bodziaki z długim rękawem i już.... mam nadzieję, że do połowy sierpnia już będę miała konkretnie co od kogo i będę mogła ogarnąć co trzeba ostatecznie kupić i rzucę się w ten wir już cała ![]() powinnam iść już spać, bo młody wstanie pewno o 7...... eh..... smutno tak samej, bez TŻ....... myślałam, że już się przyzwyczaiłam..... ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- aaaa chyba znalazłam też termometr, który kupię jednak nie do czoła, bo te opinie odstraszają..... znalazłam taki do ucha.... opinie chyba niezłe.... głównie skupiłam się na tej: http://byciemama.pl/test-termometr-braun-irt-4520/ chyba się zdecyduję, ale oczywiście, nie byłabym sobą, gdybym nie powahała się jakiś czas ach ta ciąża ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- idę się zmusić do spania..... otulę jeszcze małego... mam wyrzuty sumienia, bo dziś się trochę nudził.... dobranoc.....
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Rety, muszę pójść za Waszym przykładem i zacząć robić jakieś zakupy, bo na razie nie mamy absolutnie nic poza tym, co nam obiecano - ciuszkami, wózkiem i wizją kupna łóżeczka
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
A już myślałam, że tylko ja nie śpię o tej porze
![]() obudziłam się 4.50 i koniec spania heh od razu wstałam i musiałam coś zjeść, a mała się upominała ![]() Futbolowa nie martw się, ja też nic prócz ciuszków nie mam a zakupy typu termometry, kosmetyki itp. mnie przerażają, bo mam wrażenie że nie wiem co kupić
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet84, w tym tygodniu wstaję o 4:40 razem z małżonem, szkoda mi potem dosypiać na siłę, bo tylko gorzej się przez to czuję
![]() Zamierzam niedługo zainteresować się kosmetykami i powoli kompletować to, co będzie potrzebne. Jednak rozłożenie zakupów w czasie jest dość dobrą taktyką.
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno, też chcę rozłożyć to w czasie
tylko jakoś na razie nie mam zapału do czytania co jest najlepsze itp. nie wiem czemu heh chyba mnie to po prostu przeraża
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja mam taki termometr '
Tylko ze on pokazuje wyższa temp,dlatego zawsze spraedzalam elektronicznym jeszcze.chce taki bez dotykowy ale moja mama ma wiec naradzie nie kupuje Nie mogę spac
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
no nieźle :/ a wyższą o ile?
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
o pol stopnia nawet, nie wiedzialabym o tym gdybym go nie miala wtedy ze soboa jak corka na salmonelle byla w szpitalu, miala bardzo wysoka goraczke i wolalam sprawdzac tez swoim termometrem no i za kazdym razem pokazywal wieksza temp. niz na tym co mierzyla pielegniarka(bezdotykowy na czolo)
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.