Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 18:19   #2791
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Kurde powiem, ze chce serducha posluchac i juz i nr, kom chce bo ten stacjonarny o dupe rozbic.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 18:30   #2792
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
No zapytam. Aparacikiem nie sprawdza. A na usg nie wiem. Nic nie mam zapisane. Jedynie jak na 3d bylam u innego to wtedy mialam.
Cytat:
Kurde a jak mi powie, ze probuje ja pouczac. Moze niech inne mamiski sie wypowiedza...
Mnie sprawdza aparacikiem co wizytę Powinien tak robić. Do tego u położnej mam mieć sprawdzane tętno dzidzi 2 razy w tygodniu. Im późniejsza ciąża tym więcej zagrożeń w tej materii, więc myślę, że powinnaś się upomnieć jakoś delikatnie.
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry*

jaki wczoraj pechowy dzien mialam, siedzialam wieczorem i plakalam, najpierw pojechalismy do moich rodzicow jak zwykle w niedziele, ale moja mama przesadzila z odzywkami do mojego TZ i musielismy wyjsc,pozniej puscilam pranie i popsula sie pralka, wiec jakis 1000 zl musimy dac na nowa, bo nie oplaca sie naprawiac, do tego ja sobie z tym upalem nie radze , Mateuszek tez nie i wczoraj tak sie wydzieral wieczorem, musialam go sila wciagac na 3 pietro po schodach, pozniej plakalismy razem. Nie mam nerwow, cierpliwosci ,tak jak normalnie daje rade zalagodzic sytuacje tak w takich warunkach nie daje rady
Współczuję pechowego dnia. Ja też ostatnio mam problemy z cierpliwością względem mojej małej, a że ona ma wrodzony brak cierpliwości w genach (bynajmniej nie po mnie ) to jest nam ciężko. Co gorsza wcześniej nie czułam żeby nerwy wpływały jakoś bezpośrednio na ciążę, a od pewnego czasu to co się zdenerwuję to momentalnie zaczyna mnie brzuch boleć i boję się że dzieje się coś złego, więc efekt jest taki że płaczemy obie Chciałabym żeby był już ten 37 t.c. to byłabym spokojniejsza, że w razie W to już ciąża donoszona...

A i mam pytanie: na jakich aukcjach chętniej kupujecie ubranka w paczkach- takich gdzie jest kilka sztuk jednego rodzaju np. pajacyków czy takich gdzie jest cały przekrój od bodów po bluzy i sukienki? Bo sama nie wiem co lepsze
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 18:31   #2793
kasiamagda23
Raczkowanie

Hejo

laski weekend to była masakra jeśli chodzi o upały... na szczęście dziś wyczekany deszcz

sobota mineła nam na zwiedzaniu sklepów z wózkami i odwiedzinach u znajomych, a w niedziele przywieźliśmy nowy narożnik i próbowalismy jakoś sensownie rozłożyć meble w naszym mini pokoju czyli znowu nici z błogiego lenistwa... tak to już jest jak mąż weekendowy...

szwagier mi przywiózł dwie białe komody z biedronki, może by mie jeszcze je skręcił jak myslicie?
Stary 2014-07-21, 18:32   #2794
nocnyskowronek
Raczkowanie

Gratuluję wszystkim nowych tygodni

U mnie w domu to akurat najlepiej znoszę te upały, bo mamy dwa mocno wydajne wiatraki a dodatkowo ostatnio zasłon prawie nie odsłaniamy, więc się nie nagrzewa jakoś dramatycznie Problemem za to są dojazdy komunikacją miejską oraz niezbyt wydajna klima w pracy, więc już nie mogę się doczekać L4, bo już ledwo to znoszę

Nowa - u mnie nie bada jakimś dodatkowym urządzeniem, ale zapisuje w karcie ciąży tętno z usg. Ale fakt, że cokolwiek mi o tętnie wspominał tylko przy okazji tych większych usg. Niemniej widzę, że zapisuje przy każdej wizycie, więc monitoruje to. Być może u Ciebie monitoruje na usg, ale nie zapisuje?
Stary 2014-07-21, 19:08   #2795
luna_moon
Raczkowanie

Hej
Te upały to jakaś masakra. Nie mam siły na nic. Weekend jakoś upłynął. Czekam na jakąś ochłodę.
Dzisiaj kurier przywiózł wózek i fotelik dla niuni. Całe rano z synkiem składaliśmy pojazd. muszę przyznać, że całkiem niezły i duży.
Został jeszcze zakup butelek, laktatora, pieluszek tetrowych, flanelowych i reszty pierdułek.
luna_moon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 19:21   #2796
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Do tego mamy maluśką wagę, bo tylko nieco ponad kg (około 1,100g), ale wytłumaczył mi, że wedlug OM mam termin 5.10, z USG wychodzi 17.10 Ktoś ma jeszcze taki przestrzał?
Dobrze że serduszko wróciło do normy, ale przy tych upałach to trzeba na siebie uważać i nie szarżować

U mnie też przestrzał ale w drugą stronę, bo wg ostatniego usg wychodzi 2 tygodnie szybciej niż wg miesiączki. Pierwsze badanie prenatalne przesunęło mi termin na 20.10, a drugie prenatalne na 14.10. Zobaczmy co bedzie na trzecim prenatalnym pewnie coś pośrodku.

Mój gin sprawdza serduszko co wizytę, jakimś takim specjalnym ustrojstwem, także uważam że to jest b.ważne i warto sobie to przypilnować.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 19:33   #2797
farminka
Wtajemniczenie

Najbardziej prawdopodobny termin to podobno ten z pierwszego usg jak już było widać dzidzię. Potem w zależności od tego jak rośnie może wychodzić różnie, ale najlepiej patrzeć na ten pierwszy. Tomcio jest zadziwiająco konsekwentny i na każdym usg wychodzi 1-3 październik, ale i tak wydaje mi się, że urodzę jeszcze we wrześniu. Swoją drogą wiecie, że sierpniówki już zaczęły się rozpakowywać, potem tylko wrześniówki i już my? A i te z września niektóre możemy prześcignąć Jakoś czuję się nie gotowa... Wszystko w lesie W sierpniu muszę się wziąć za te przygotowania, bo chyba nie dotarło do mnie nadal, że w ciąży jestem Siostra TŻ wychodzi za mąż 30 sierpnia i wydaje mi się, że wesele tuż tuż,jak ona zdąży wszystko przygotować, a potem zdałam sobie sprawę, że ja wtedy będę w 36 tygodniu, czyli praktycznie na wylocie...
Stary 2014-07-21, 19:44   #2798
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Najbardziej prawdopodobny termin to podobno ten z pierwszego usg jak już było widać dzidzię. Potem w zależności od tego jak rośnie może wychodzić różnie, ale najlepiej patrzeć na ten pierwszy. Tomcio jest zadziwiająco konsekwentny i na każdym usg wychodzi 1-3 październik, ale i tak wydaje mi się, że urodzę jeszcze we wrześniu. Swoją drogą wiecie, że sierpniówki już zaczęły się rozpakowywać, potem tylko wrześniówki i już my? A i te z września niektóre możemy prześcignąć Jakoś czuję się nie gotowa... Wszystko w lesie W sierpniu muszę się wziąć za te przygotowania, bo chyba nie dotarło do mnie nadal, że w ciąży jestem Siostra TŻ wychodzi za mąż 30 sierpnia i wydaje mi się, że wesele tuż tuż,jak ona zdąży wszystko przygotować, a potem zdałam sobie sprawę, że ja wtedy będę w 36 tygodniu, czyli praktycznie na wylocie...
Farminko, możemy sobie piąteczkę przybić, bo po pierwsze ja ciągle jestem zdziwiona swoją ciążą i bardzo często łapię się na myśli, że mam w brzuchu takiego nawet dość dużego człowieka, a po drugie: też mam przeczucie, że urodzę wcześniej w okolicy 36-38 tc. Nie wiem skąd mnie się to wzięło, ale nawet jak lekarz na pierwszej wizycie powiedział, że termin jest na 6.10 to palnęłam, że i tak urodzi się 10 września Z terminem z pierwszego usg to też mi lekarz powiedział, że jest najbardziej miarodajny i u mnie ciągle oscyluje miedzy 3 a 6 październikiem, więc odchyły nie są wielkie.

Też śledzę inne wątki i obserwuje jak się dziewczyny dzielnie rozpakowują. Ciekawa jestem, która z nas jako pierwsza rozwiąże worek z dzieciaczkami

BTW. Kupiłam z TŻ pierwszą rzecz: przewijak! Tadam, bo był w przecenie 75% i TŻ policzył, że i tak musimy kupić, więc lepiej taniej
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 19:47   #2799
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Może tylko głośnika nie włącza, bo tętno usg się sprawdza też.

Dziewczyny, zmęczenie, spuchnięte nogi, rozchwianie emocjonalne, strach przed porodem itd. to tylko oznaka, że Wasze te ciąże są po prostu książkowe Ja tak sobie to tłumaczę. Sama też prze to przechodzę i dziś właśnie na wizycie u lekarza, zapytana, jak się czuję, powiedziałam, jak w siódmym miesiącu, wręcz książkowo. Mój maluszek waży jakieś 1400 g i na razie jest tym większym dzieckiem, ale wszystko może się zmienić, bo ja drobna jestem i pierwsze dziecko nieduże urodziłam.
Sama waże już 66,9 kg, jestem ok. 10 kg do przodu, ale nie wiem dokładnie. Bałam się, że więcej przybrałąm, bo czuję się jak słonica.

W zeszłym tygodniu trochę puchły mi nogi. Spałam z poduszkami pod nogami, żeby były wyżej i staram się pić jak najwięcej, choć potem biegam do toalety co 5 minut, a w nocy co 1-2 godziny (wkurzające, bo się nie wysypiam).

Porodów się nie ma co bać. KAŻDY człowiek na świecie jakoś się urodził. Wszystko jest do przeżycia, a dzidzia każdy ból wynagrodzi.

Gratuluję kolejnych tygodni!

Oby wszystkie dolegliwości były tylko normalnymi przejściowymi niedogodnościami w ciąży!
Dzięki
Chyba potrzebowałam przeczytać coś takiego! Należy się cieszyć, że dzieciaczki rosną zdrowo, ciąża niezagrożona i bezproblemowa, a ja marudzę

Cytat:
Kurde powiem, ze chce serducha posluchac i juz i nr, kom chce bo ten stacjonarny o dupe rozbic.
Ja też uważam, że jakoś Ci to mierzy tylko nie mówi, także spokojnie

Cytat:
Mnie sprawdza aparacikiem co wizytę Powinien tak robić. Do tego u położnej mam mieć sprawdzane tętno dzidzi 2 razy w tygodniu. Im późniejsza ciąża tym więcej zagrożeń w tej materii, więc myślę, że powinnaś się upomnieć jakoś delikatnie.

Współczuję pechowego dnia. Ja też ostatnio mam problemy z cierpliwością względem mojej małej, a że ona ma wrodzony brak cierpliwości w genach (bynajmniej nie po mnie ) to jest nam ciężko. Co gorsza wcześniej nie czułam żeby nerwy wpływały jakoś bezpośrednio na ciążę, a od pewnego czasu to co się zdenerwuję to momentalnie zaczyna mnie brzuch boleć i boję się że dzieje się coś złego, więc efekt jest taki że płaczemy obie Chciałabym żeby był już ten 37 t.c. to byłabym spokojniejsza, że w razie W to już ciąża donoszona...

A i mam pytanie: na jakich aukcjach chętniej kupujecie ubranka w paczkach- takich gdzie jest kilka sztuk jednego rodzaju np. pajacyków czy takich gdzie jest cały przekrój od bodów po bluzy i sukienki? Bo sama nie wiem co lepsze
Ja na takich gdzie jest mydło i powidło, na około 30-40 ciuszków, tylko sobie wyliczam, żeby sztuka mi wychodziła mniej więcej za 2 zl

Cytat:
Sprawdziłam, najwcześniejsze mam z 12tc i tam jest 8.10 (ale już wtedy babka mówiła, że do półtora tygodnia może być obsuwy), potem 11.10 i 13.10 a dzisiaj 17.10. Czyli jedna wielka zagadka
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:06   #2800
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Farminko, możemy sobie piąteczkę przybić, bo po pierwsze ja ciągle jestem zdziwiona swoją ciążą i bardzo często łapię się na myśli, że mam w brzuchu takiego nawet dość dużego człowieka, a po drugie: też mam przeczucie, że urodzę wcześniej w okolicy 36-38 tc. Nie wiem skąd mnie się to wzięło, ale nawet jak lekarz na pierwszej wizycie powiedział, że termin jest na 6.10 to palnęłam, że i tak urodzi się 10 września Z terminem z pierwszego usg to też mi lekarz powiedział, że jest najbardziej miarodajny i u mnie ciągle oscyluje miedzy 3 a 6 październikiem, więc odchyły nie są wielkie.

Też śledzę inne wątki i obserwuje jak się dziewczyny dzielnie rozpakowują. Ciekawa jestem, która z nas jako pierwsza rozwiąże worek z dzieciaczkami
Ja mam przeczucie na połowę września. Może 17?
Jak na ten moment to obstawiam, że tynka rozpocznie, bo ma wczesny termin i nie ma okazji do porządnego odpoczywania przy synku, więc są duże szanse, że pierwsza się posypie.
Stary 2014-07-21, 20:17   #2801
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam przeczucie na połowę września. Może 17?
Jak na ten moment to obstawiam, że tynka rozpocznie, bo ma wczesny termin i nie ma okazji do porządnego odpoczywania przy synku, więc są duże szanse, że pierwsza się posypie.

myślę podobnie

ja za to widzę siebie rodzącą w listopadzie
chociaż terminy mi się idealnie pokrywają

aaaaaaaa mam dziś studniówkę
Stary 2014-07-21, 20:22   #2802
Isgaard
Raczkowanie

Ja mam nadzieję, że nie rozpakuję się w urodziny TŻ'a.. mam nadzieję że tydzień później
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:31   #2803
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Ja jestem drobnokoścista, ale otłuszczona Ale sama się urodziłam z bardzo małą wagą, mama dużego brzucha nie miała ani w jednej, ani w drugiej ciąży. TŻ też chudzina, teraz troche przytył do rozmiaru M, ale wcześniej w S-kach biegał
Nie przejmuję za bardzo wagą, od samego początku jesteśmy gdzieś na 30 centylu, ale mam się stawić na kontrolę za 2 tygodnie. Najprawdopodobniej źle mi wyliczyli termin porodu i tyle.

Wypoczywaj
Czyli dziecko małe zgodnie z genami
Ja do końca też nie wierzę w pomiary USG, wystarczy że dr niezbyt dokładnie postawi krzyżyk i już jest odchył.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry*

jaki wczoraj pechowy dzien mialam, siedzialam wieczorem i plakalam, najpierw pojechalismy do moich rodzicow jak zwykle w niedziele, ale moja mama przesadzila z odzywkami do mojego TZ i musielismy wyjsc,pozniej puscilam pranie i popsula sie pralka, wiec jakis 1000 zl musimy dac na nowa, bo nie oplaca sie naprawiac, do tego ja sobie z tym upalem nie radze , Mateuszek tez nie i wczoraj tak sie wydzieral wieczorem, musialam go sila wciagac na 3 pietro po schodach, pozniej plakalismy razem. Nie mam nerwow, cierpliwosci ,tak jak normalnie daje rade zalagodzic sytuacje tak w takich warunkach nie daje rady

dziewczyny prosze nie bojcie sie porodu, naciania, pekania i calej tej otoczkiprzezyjecie , bo nie macie innego wyjscia, kto jak nie my kobitki!
Przytulam! Nie jesteś sama w tej biedzie Moja cierpliwość ma ostatnio jakieś węższe granice i czasami siebie nie poznaję.
Też czasem płaczemy razem - ona ze złości, ja z bezsilności
A pralka - rzecz nabyta, szkoda tylko że taki wydatek w takim gorącym okresie.

Potwierdzam - wszytko jest do przejścia

Mamad, mądrze napisałaś
A płeć poznałaś ?

Co do tętna to mój dr (przy każdej wizycie) daje posłuchać na USG i robi notatki lub wydruk - zdjęcie.

Swoją drogą to już chyba powinni nas pod KTG podłączać - pamiętacie od kiedy? Ja idę w czwartek na wizytę, pewnie już poleżę na kozetce

Cytat:
Ja wolałąm zawsze kupować w pakietach po kilka powiedzmy pajaców czy bodów Nigdy nie zakupiłam giga paki ze wsiem.
Też się zastanawiam jak powystawiać rzeczy po córci - pojedyńczo za cholerę nie chce mi się wystawiać.

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
szwagier mi przywiózł dwie białe komody z biedronki, może by mie jeszcze je skręcił jak myslicie?
Zatrudnij szwagra, ciężarnej się nie odmawia
Fajne te komody? Zastanawiałam się czy nie kupić...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:35   #2804
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Nanusia o widzisz, to dlatego kiedyś wypaliłam o wrześniówkach, przepraszammmmm, nie wiedziałam
Spoko najbardziej boli jak już mi kiedyś zarzucono że straszę dziewczyny a ja bym chciała tylko ostrzec i powiedzieć na co zwrócić uwagę aby nie przechodzić tego co ja .

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Dobrze, że tym razem jestem pod dobrą opieką

Jeżeli to nie problem... w 38 tc można spokojnie urodzić, co oprócz starzejącego łożyska poszło nie tak?
Wszystko było ok tylko od początku ciąży był za mały na dolnej granicy wymiar brzuszka. Poza tym lekarz dupek który zlekceważył moje obawy i objawy.

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość

Nowa
, jak samopoczucie na wieczór? Lepiej coś?

Tynka, ja też coraz częściej marzę o tym, żeby jednak już w ciąży nie być. Upały beznadziejnie znoszę, ciągle nie mam sił, a tu trzeba ogarniać mieszkanie po remoncie i mimo że ciągle sprzątam i układam rzeczy od rana do nocy- mam wrażenie- że nic się nie posuwa do przodu i dalej tkwimy w szczerym polu

Mój synek mówi tak: jak Adaśko się urodzi, to będę się z nim dzielił moimi kanapeczkami.

Był mega zaskoczony, ze dzidziuś nie będzie miał ząbków i że nic poza mleczkiem nie dostanie. A potem musiałam mu opowiedzieć, że adaśko jest w takim specjalnym woreczku wypełnionym wodami płodowymi i pływa sobie w brzuszku. Wojtuś zapytał najpierw, czy ma tam zjeżdzalnie, a potem- co Pan doktor w szpialu zrobi, żeby Adaś wyszedł z brzuszka- czy będzie musiał przeciąć brzuszek na pół? więc seria trudnych pytań powiedziałam mu, że czasami trzeba brzuszek przeciąć, ale częściej- jak już dzidziuśchce wyjsc, to brzuszek zaczyna boleć i otwiera się taka specjalna dróżka i dzidziuś po tej dróżce wychodzi na swiat- między nogami. Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam, Wojtek ma trochę ponad 3, 5 roku. Ale to zaspokoiło jego ciekawość i o nic już nie pytał.
Fajnie małemu to wytłumaczyłaś . Uśmiałam się i czytałam w napięciu czy będzie dopytywał dokładnie którędy

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość

Kurde niektore te ciuszki juz po prane w szafie wow, ja czasami mysle, ze jak tyle beda lezec to troche kurzu i roztoczy moze byc, no ale ja mam termin na koniec pazdziernika
Ja już też poprałam bo mnie kładą do szpitala wcześniej więc nie będę miała kiedy. Położne też zalecają żeby troszkę wcześniej uprać ubranka aby skolonizowały się florą bakt. z domu .

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
Ja mam rozstrzał taki, że z OM mam termin na 28.09. a z usg na 05.10., trzymam się tego terminu z usg i tak też liczę tygodnie. Mój lekarz prowadzący niestety nie. Oby mnie właśnie za wcześnie do szpitala nie chciał kłaść.
Ja mam odwrotnie z OM 05.10 a z usg 28.09 ale będzie jeszcze inaczej , pewnie wcześniej

Cytat:
Coffe usg na kazdej wizycie ale nie sluchamy serduszka qrde. Jak u reszty to wyglada czy tylko u mnie tak jest hmmm...
nowa na pewno bada tętno dziecka bo to podstawa od tego zaczyna się badanie usg , może tylko nie włącza głośnika. Jak masz usg na każdej wizycie to nie bada już detektorem tętna bo to byłoby bez sensu . Mnie też nie zapisuje tętna małego w karcie tylko z głównych usg na opisie. Myślę że spokojnie możesz zapytać lekarza na kolejnej wizycie tak niby z ciekawości " Panie doktorze a jakie tętno ma dzidziuś"
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 20:43   #2805
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że nie rozpakuję się w urodziny TŻ'a.. mam nadzieję że tydzień później
Mój TŻ chciałby żeby na jego imieniny, czyli 29.09, ale nie wiem czy dotrzymam
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Swoją drogą to już chyba powinni nas pod KTG podłączać - pamiętacie od kiedy? Ja idę w czwartek na wizytę, pewnie już poleżę na kozetce

Ja wolałąm zawsze kupować w pakietach po kilka powiedzmy pajaców czy bodów Nigdy nie zakupiłam giga paki ze wsiem.
Też się zastanawiam jak powystawiać rzeczy po córci - pojedyńczo za cholerę nie chce mi się wystawiać.
Jak ciąża przebiega prawidłowo to zaczynają robić na 2-3 tygodnie przed porodem. Ja np. poprzednio urodziłam w dzień kiedy miałam wyznaczone ktg w przychodni, nie zdążyłam na nie dotrzeć Jak są jakieś wskazania to zaczynają wcześniej. Mnie położna powiedziała, że powinnam mieć już od tego tygodnia. Niestety wiecie jak to jest z moim lekarzem, więc nie wiem kiedy będę miała... Jutro pogadam z nią co to dalej ze mną będzie.

Właśnie też nie wiem jak się za to zabrać, bo chciałabym tak wystawić żeby ktoś odnalazł tę aukcję, ale sama nigdy nie kupiłam takiej paczki i nie wiem jak mamy tego zazwyczaj szukają A zrobiłam już 6 prań, a jeszcze ze 2 czekają, więc pewnie na jedną aukcję to to nie wejdzie
Stary 2014-07-21, 21:52   #2806
nocnyskowronek
Raczkowanie

Przeglądam sobie właśnie filmiki o kąpieli noworodka i trafiłam na ten... http://youtu.be/OPSAgs-exfQ
Cudnie to wygląda, choć umarłabym chyba ze strachu próbując tak kąpać Niby wiem, że dzieciaki mają odpowiednie odruchy itp, ale i tak myślę, że nie potrafiłabym zachować spokoju co na pewno Mała by wyczuła
Stary 2014-07-21, 22:33   #2807
nowa8686
Zakorzenienie

Widzialam tego typu filmiki, niesamowite niby uszek nie mozna moczyc...

My po basenie. Fajnie się zrelaksowałam.

Dzis Tz wrocil z pracy z bukietem rocznicowym. I oczywiscie cantadeski jakie mialam w bukiecie ślubnym <3

Fasolinka
Stary 2014-07-21, 23:26   #2808
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_090 Pokaż wiadomość
A ja wstałam dzisiaj uradowana i pędze do lekarza żeby zobaczyć w końcu swoją kruszynkę (po grubo ponad miesiącu) a tu zonk osłuchała mi tylko bicia serca i dowidzenia . USG dopiero w przyszły poniedziałek. Wychodze zawiedziona z gabinetu patrze a tu mój tz stoi i czeka, chociaż powinien być w pracy. Biedny urwał się i też przyleciał żeby zobaczyć zdjęcie i o wszystko wypytać

No i jeszcze doszły dodatkowe kilogramy, w sumie mam juz +10kg ale nie przejmuje się póki znajomi i tż komplementują

Umieram przez komary jestem cała pogryziona

A dlaczego nie bedziesz już miała usg ??
Bo w Danii robia 2 usg w trakcie calej ciazy, jak wszystko jest ok. Ja mialam az 3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

A na spuchniete nogi, stopy tez maczam w zimnej wodzie, ale tez klade powyzej poziomu serca, nogi na poduszki i tak leze chwilke, dodatkowo mozna poruszac stopami w gore i dol, jak ma sie je w gorze, powinno pomoc
Stary 2014-07-22, 07:37   #2809
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Widzialam tego typu filmiki, niesamowite niby uszek nie mozna moczyc...

My po basenie. Fajnie się zrelaksowałam.

Dzis Tz wrocil z pracy z bukietem rocznicowym. I oczywiscie cantadeski jakie mialam w bukiecie ślubnym <3
Brawa dla TŻta

A tak poza tym to witam się po wypitej glukozie poszło dobrze, ale robiąc ostatnie łyki odbilo mi się na pol przychodni... Miny starszych bezcenne

Wodaqua komody mi się bardzo podobają, wrzucę zdjęcia po południu bo dziś jeszcze muszę zaliczyć dentystę.
Oczywiście nią są super wykonane, trzeba kleić kołki, ale maja metalowe prowadnicę i te szuflady wcięte słodko wyglądają kupiłam 2, w Ikei za 279 miałabym jedna gabarytowo ciut większą aha no i szuflady troszkę płytkie...
Stary 2014-07-22, 07:51   #2810
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Noc muszę zaliczyć do bardzo nieudanych :/
Nie mogłam zasnąć i obudziłam się skoro świt
Dziś wizyta u Gina i myślę, że będę miała glukozę.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:01   #2811
vilet784
Rozeznanie

Cześć

Lilotka - kciuki za wizytę.

Ja też nie spałam jakoś dobrze, co chwila się budziłam w nocy... Mam już tego dość, a przecież jak się maleństwo urodzi to będzie jeszcze gorzej...
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:10   #2812
klio69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
Cześć

Lilotka - kciuki za wizytę.

Ja też nie spałam jakoś dobrze, co chwila się budziłam w nocy... Mam już tego dość, a przecież jak się maleństwo urodzi to będzie jeszcze gorzej...

Gorzej? nie warto podchodzić do tego w taki pesymistyczny sposób W końcu są to jedne z najpiękniejszych chwil w życiu matki..
klio69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:32   #2813
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klio69 Pokaż wiadomość
Gorzej? nie warto podchodzić do tego w taki pesymistyczny sposób W końcu są to jedne z najpiękniejszych chwil w życiu matki..
Każdy przeżywa na swój sposób i różne myśli kołaczą się po głowie każdej przyszłej matki i jeśli uważasz, że nieprzespane noce to najpiękniejsze chwile w życiu matki, to ok

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:44   #2814
vilet784
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klio69 Pokaż wiadomość
Jeej przecież wiadomo, że chodzi o to ze tego snu będzie po prostu jeszcze mniej i to akurat nie jest najpiękniejsze w macierzyństwie... Każdy ma prawo sobie pomarudzić, szczególnie jak dobrze nie wypoczął

Lilotka - no dokładnie.
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:58   #2815
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Uuufff, przebrnęłam przez to nadrabianie, pędzicie jak szalone Tylko, że już zapomniałam co miałam napisać.

Chciałam przywitać nowe brzuchatki jak i te zakorzenione
Pogratulować nowych tygodni, trymestrów, udanych wizyt i zakupów. I pięknych wyrobów własnych
Wczoraj miałam 100dniówkę Tak jak część z Was też nie mogę wyjść z podziwu swojej ciąży To już tylko trochę ponad 3 miesiące..
My jesteśmy w fazie szukania mieszkania, do końca sierpnia mamy w planie mieszkać już gdzie indziej.. Przeraża mnie to, będę już prawie w 8 miesiącu i całe to sprzątanie, przenoszenie, meblowanie i do tego przygotowywanie pod kątem narodzin.. Mama zaoferowała swoją pomoc na ten czas, chociaż na weekend ale nie chcę jej obarczać za bardzo.

W zeszłym tygodniu byliśmy na USG 4D, potwierdziło się, że będzie dziewczynka.. wybraliśmy imię drogą eliminacji.. Z 4 zostawiliśmy jedno, Hania, Adela i Julia odpadła, została Amelia Ma któraś z Was wybrane takie imię? Szczerze to nie pamiętam Mała chyba ma dużo problemów na głowie, ciągle trzymała się rączkami za głowę i nie chciała się pokazać Mamy dwa zdjątka, nos to chyba niestety będzie miała mój Z małą wszystko ok, ale w 26. tyg wychodzi tydzień 25 :P Więc tak jak przypuszczam urodzę na początku listopada Znając życie, to pewnie w dzień Wszystkich Świętych Chociaż ja bardzo lubię to święto i tę porę roku, jak każdą zresztą

Jejku, ale się rozpisałam.. a sporo jeszcze zapomniałam :P
Przepraszam, że tylko o sobie, ale przez 3 tyg. nie miałam komu się wygadać :P Mąż to nie to samo co jakaś kobietka A ja tu mam mało znajomych, rodziny w ogóle..
Teraz jak będę na bieżąco, to będzie mi łatwiej odpisywać
Lecę prasować dopóki pogoda znośna..

Udanego dnia i optymalnych temperatur
Stary 2014-07-22, 09:29   #2816
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Przeglądam sobie właśnie filmiki o kąpieli noworodka i trafiłam na ten... http://youtu.be/OPSAgs-exfQ
Cudnie to wygląda, choć umarłabym chyba ze strachu próbując tak kąpać Niby wiem, że dzieciaki mają odpowiednie odruchy itp, ale i tak myślę, że nie potrafiłabym zachować spokoju co na pewno Mała by wyczuła
Jejku ale się rozczulilam, jaka spokojna przy tym kąpaniu, pełen relaks

Cytat:
Mój TŻ chciałby żeby na jego imieniny, czyli 29.09, ale nie wiem czy dotrzymam

Jak ciąża przebiega prawidłowo to zaczynają robić na 2-3 tygodnie przed porodem. Ja np. poprzednio urodziłam w dzień kiedy miałam wyznaczone ktg w przychodni, nie zdążyłam na nie dotrzeć Jak są jakieś wskazania to zaczynają wcześniej. Mnie położna powiedziała, że powinnam mieć już od tego tygodnia. Niestety wiecie jak to jest z moim lekarzem, więc nie wiem kiedy będę miała... Jutro pogadam z nią co to dalej ze mną będzie.

Właśnie też nie wiem jak się za to zabrać, bo chciałabym tak wystawić żeby ktoś odnalazł tę aukcję, ale sama nigdy nie kupiłam takiej paczki i nie wiem jak mamy tego zazwyczaj szukają A zrobiłam już 6 prań, a jeszcze ze 2 czekają, więc pewnie na jedną aukcję to to nie wejdzie
Mi też się własnie wydawało, że ktg tak szybko nie robią. A co do ciuszków to na pewno opisz jaki rozmiar w tytule aukcji, bo ja szukałam zazwyczaj po rozmiarze (np. dziewczynka 68)
Ale może inni mają inne sposoby

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Uuufff, przebrnęłam przez to nadrabianie, pędzicie jak szalone Tylko, że już zapomniałam co miałam napisać.

Chciałam przywitać nowe brzuchatki jak i te zakorzenione
Pogratulować nowych tygodni, trymestrów, udanych wizyt i zakupów. I pięknych wyrobów własnych
Wczoraj miałam 100dniówkę Tak jak część z Was też nie mogę wyjść z podziwu swojej ciąży To już tylko trochę ponad 3 miesiące..
My jesteśmy w fazie szukania mieszkania, do końca sierpnia mamy w planie mieszkać już gdzie indziej.. Przeraża mnie to, będę już prawie w 8 miesiącu i całe to sprzątanie, przenoszenie, meblowanie i do tego przygotowywanie pod kątem narodzin.. Mama zaoferowała swoją pomoc na ten czas, chociaż na weekend ale nie chcę jej obarczać za bardzo.

W zeszłym tygodniu byliśmy na USG 4D, potwierdziło się, że będzie dziewczynka.. wybraliśmy imię drogą eliminacji.. Z 4 zostawiliśmy jedno, Hania, Adela i Julia odpadła, została Amelia Ma któraś z Was wybrane takie imię? Szczerze to nie pamiętam Mała chyba ma dużo problemów na głowie, ciągle trzymała się rączkami za głowę i nie chciała się pokazać Mamy dwa zdjątka, nos to chyba niestety będzie miała mój Z małą wszystko ok, ale w 26. tyg wychodzi tydzień 25 :P Więc tak jak przypuszczam urodzę na początku listopada Znając życie, to pewnie w dzień Wszystkich Świętych Chociaż ja bardzo lubię to święto i tę porę roku, jak każdą zresztą

Jejku, ale się rozpisałam.. a sporo jeszcze zapomniałam :P
Przepraszam, że tylko o sobie, ale przez 3 tyg. nie miałam komu się wygadać :P Mąż to nie to samo co jakaś kobietka A ja tu mam mało znajomych, rodziny w ogóle..
Teraz jak będę na bieżąco, to będzie mi łatwiej odpisywać
Lecę prasować dopóki pogoda znośna..

Udanego dnia i optymalnych temperatur
No to brawa dla Amelki, super że wszystko dobrze

Powodzenia z mieszkaniem
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-07-22, 10:22   #2817
nowa8686
Zakorzenienie

Dzien dobry.

Pedzaca Skarpeta cudne imię

Lilotka kciuki.

Ja spie na raty. Budze sie o 5. Maja wtedy wpełni gotowa do boksowania mnie. Potem usypiam po jaki a/czasie i tak sie budze co godzine. Dzis juz moja córa konczac moją ostatnio drzemke tak sie wypieła , ze myslalam, ze mi brzuch pęknie. Boli juz to lekko

Aa ta moja kol. Jest w 22 tyg, i nie czuje ruchów jeszcze. Fakt , ze lozysko ma w przodzie, ale jak jej tez lekarz pow. Zapasik byl przed ciaza hihi ale biedna juz sie doczekac nie moze

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 11:03   #2818
siuska
Raczkowanie

Dzień dobry

Ten filmik z kąpieli cudny, trzeba być spokojnym bardzo, to na pewno nie przy 1 kąpieli. Ja sobie myślę, że nie będę panikarą i taką chuchającą matką, ale tylko sobie tak mówię, a jak będzie to wyjdzie później. W każdym razie wyobrażam sobie taką kąpiel, prawie jak w brzuchu dla dziecka.

Zrobiłam pranie prawie wszystkich już ubranek w zwykłym proszku i płynie i teraz tak myślę czy potem tak jak planowałam prać jeszcze raz, ale w jakimś dzidziowym? Może samo płukanie w jakimś płynie delikatnym. Jak pomyśle, że jeszcze raz to wszystko prać to nie mogę tyle się uzbierało tego

Upały mnie wykańczają, wczoraj to byłam cały dzień nieprzytomna, jakby była cały dzień 3.00 w nocy - taka byłam słaba, bez sił. Czuję, że dziś będzie podobnie, ech. Ale jutro już przyjeżdża mąż, nie mogę się doczekać 2 tygodnie rozłąki.

Dobrego dnia dziewczyny

PS a przyjmiecie mnie do klubu dziś mijają 2 miesiące o ile dobrze pamiętam datę.
Stary 2014-07-22, 11:15   #2819
nowa8686
Zakorzenienie

Siuska w spr. Klubu to do Natalki...

Tez mam z tym praniem. Tyle rzeczy i trzeba bedzie prac zas

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 11:19   #2820
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry.

Pedzaca Skarpeta cudne imię

Lilotka kciuki.

Ja spie na raty. Budze sie o 5. Maja wtedy wpełni gotowa do boksowania mnie. Potem usypiam po jaki a/czasie i tak sie budze co godzine. Dzis juz moja córa konczac moją ostatnio drzemke tak sie wypieła , ze myslalam, ze mi brzuch pęknie. Boli juz to lekko

Aa ta moja kol. Jest w 22 tyg, i nie czuje ruchów jeszcze. Fakt , ze lozysko ma w przodzie, ale jak jej tez lekarz pow. Zapasik byl przed ciaza hihi ale biedna juz sie doczekac nie moze
O ja! Pamiętam jak czekalam na moje ruchy, teraz się chce powiedzieć: kiedy to było! Heh, niedlugo będziemy wspominać jak porodu czekałyśmy

Laski z większych miast, takie info na AGITO można kupić duuużo taniej pieluszki Pampers z odbiorem osobistym, paczka Pampów Premium New Born 78 szt. wychdzi coś 43 zl, jest to u nich stała cena, a nie jakaś promocja; inne produkty Pampersa tez można kupić.
Dla pozostalych opcja paczkomat 10 zl lub kurier 15 zl (tu już bez rewelacji cenowej, ale paczkomat moim zdaniem i tak się opłaca)

Link: http://www.agito.pl/pieluchy-pampers...31-683007.html

http://www.agito.pl/pieluchy-pampers...31-839895.html
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-07-22 o 11:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości