|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Kurde powiem, ze chce serducha posluchac i juz i nr, kom chce bo ten stacjonarny o dupe rozbic.
|
#2792 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i mam pytanie: na jakich aukcjach chętniej kupujecie ubranka w paczkach- takich gdzie jest kilka sztuk jednego rodzaju np. pajacyków czy takich gdzie jest cały przekrój od bodów po bluzy i sukienki? Bo sama nie wiem co lepsze
|
|||
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() laski weekend to była masakra jeśli chodzi o upały... na szczęście dziś wyczekany deszcz sobota mineła nam na zwiedzaniu sklepów z wózkami i odwiedzinach u znajomych, a w niedziele przywieźliśmy nowy narożnik i próbowalismy jakoś sensownie rozłożyć meble w naszym mini pokoju szwagier mi przywiózł dwie białe komody z biedronki, może by mie jeszcze je skręcił jak myslicie?
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
![]() U mnie w domu to akurat najlepiej znoszę te upały, bo mamy dwa mocno wydajne wiatraki a dodatkowo ostatnio zasłon prawie nie odsłaniamy, więc się nie nagrzewa jakoś dramatycznie Problemem za to są dojazdy komunikacją miejską oraz niezbyt wydajna klima w pracy, więc już nie mogę się doczekać L4, bo już ledwo to znoszę ![]() Nowa - u mnie nie bada jakimś dodatkowym urządzeniem, ale zapisuje w karcie ciąży tętno z usg. Ale fakt, że cokolwiek mi o tętnie wspominał tylko przy okazji tych większych usg. Niemniej widzę, że zapisuje przy każdej wizycie, więc monitoruje to.
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Te upały to jakaś masakra. Nie mam siły na nic. Weekend jakoś upłynął. Czekam na jakąś ochłodę. Dzisiaj kurier przywiózł wózek i fotelik dla niuni. Całe rano z synkiem składaliśmy pojazd. muszę przyznać, że całkiem niezły i duży. Został jeszcze zakup butelek, laktatora, pieluszek tetrowych, flanelowych i reszty pierdułek. |
|
|
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też przestrzał ale w drugą stronę, bo wg ostatniego usg wychodzi 2 tygodnie szybciej niż wg miesiączki. Pierwsze badanie prenatalne przesunęło mi termin na 20.10, a drugie prenatalne na 14.10. Zobaczmy co bedzie na trzecim prenatalnym pewnie coś pośrodku.Mój gin sprawdza serduszko co wizytę, jakimś takim specjalnym ustrojstwem, także uważam że to jest b.ważne i warto sobie to przypilnować. |
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej prawdopodobny termin to podobno ten z pierwszego usg jak już było widać dzidzię. Potem w zależności od tego jak rośnie może wychodzić różnie, ale najlepiej patrzeć na ten pierwszy. Tomcio jest zadziwiająco konsekwentny i na każdym usg wychodzi 1-3 październik, ale i tak wydaje mi się, że urodzę jeszcze we wrześniu. Swoją drogą wiecie, że sierpniówki już zaczęły się rozpakowywać, potem tylko wrześniówki i już my? A i te z września niektóre możemy prześcignąć
Jakoś czuję się nie gotowa... Wszystko w lesie W sierpniu muszę się wziąć za te przygotowania, bo chyba nie dotarło do mnie nadal, że w ciąży jestem |
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z terminem z pierwszego usg to też mi lekarz powiedział, że jest najbardziej miarodajny i u mnie ciągle oscyluje miedzy 3 a 6 październikiem, więc odchyły nie są wielkie.Też śledzę inne wątki i obserwuje jak się dziewczyny dzielnie rozpakowują. Ciekawa jestem, która z nas jako pierwsza rozwiąże worek z dzieciaczkami ![]() BTW. Kupiłam z TŻ pierwszą rzecz: przewijak! Tadam, bo był w przecenie 75% i TŻ policzył, że i tak musimy kupić, więc lepiej taniej
|
|
#2799 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba potrzebowałam przeczytać coś takiego! Należy się cieszyć, że dzieciaczki rosną zdrowo, ciąża niezagrożona i bezproblemowa, a ja marudzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak na ten moment to obstawiam, że tynka rozpocznie, bo ma wczesny termin i nie ma okazji do porządnego odpoczywania przy synku, więc są duże szanse, że pierwsza się posypie. |
|
|
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę podobnie ja za to widzę siebie rodzącą w listopadzie ![]() chociaż terminy mi się idealnie pokrywają ![]() aaaaaaaa mam dziś studniówkę
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję, że nie rozpakuję się w urodziny TŻ'a..
mam nadzieję że tydzień później
|
|
|
|
#2803 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja do końca też nie wierzę w pomiary USG, wystarczy że dr niezbyt dokładnie postawi krzyżyk i już jest odchył. Cytat:
Moja cierpliwość ma ostatnio jakieś węższe granice i czasami siebie nie poznaję. Też czasem płaczemy razem - ona ze złości, ja z bezsilności ![]() A pralka - rzecz nabyta, szkoda tylko że taki wydatek w takim gorącym okresie. Potwierdzam - wszytko jest do przejścia ![]() Mamad, mądrze napisałaś A płeć poznałaś ?Co do tętna to mój dr (przy każdej wizycie) daje posłuchać na USG i robi notatki lub wydruk - zdjęcie. Swoją drogą to już chyba powinni nas pod KTG podłączać - pamiętacie od kiedy? Ja idę w czwartek na wizytę, pewnie już poleżę na kozetce ![]() Cytat:
Też się zastanawiam jak powystawiać rzeczy po córci - pojedyńczo za cholerę nie chce mi się wystawiać. Cytat:
![]() Fajne te komody? Zastanawiałam się czy nie kupić... |
||||
|
|
|
#2804 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak są jakieś wskazania to zaczynają wcześniej. Mnie położna powiedziała, że powinnam mieć już od tego tygodnia. Niestety wiecie jak to jest z moim lekarzem, więc nie wiem kiedy będę miała... Jutro pogadam z nią co to dalej ze mną będzie.Właśnie też nie wiem jak się za to zabrać, bo chciałabym tak wystawić żeby ktoś odnalazł tę aukcję, ale sama nigdy nie kupiłam takiej paczki i nie wiem jak mamy tego zazwyczaj szukają A zrobiłam już 6 prań, a jeszcze ze 2 czekają, więc pewnie na jedną aukcję to to nie wejdzie |
||
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Przeglądam sobie właśnie filmiki o kąpieli noworodka i trafiłam na ten...
Cudnie to wygląda, choć umarłabym chyba ze strachu próbując tak kąpać Niby wiem, że dzieciaki mają odpowiednie odruchy itp, ale i tak myślę, że nie potrafiłabym zachować spokoju co na pewno Mała by wyczuła
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam tego typu filmiki, niesamowite
niby uszek nie mozna moczyc... My po basenie. Fajnie się zrelaksowałam. Dzis Tz wrocil z pracy z bukietem rocznicowym. I oczywiscie cantadeski jakie mialam w bukiecie ślubnym <3
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- A na spuchniete nogi, stopy tez maczam w zimnej wodzie, ale tez klade powyzej poziomu serca, nogi na poduszki i tak leze chwilke, dodatkowo mozna poruszac stopami w gore i dol, jak ma sie je w gorze, powinno pomoc
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym to witam się po wypitej glukozie ![]() Wodaqua komody mi się bardzo podobają, wrzucę zdjęcia po południu bo dziś jeszcze muszę zaliczyć dentystę. Oczywiście nią są super wykonane, trzeba kleić kołki, ale maja metalowe prowadnicę i te szuflady wcięte słodko wyglądają aha no i szuflady troszkę płytkie...
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Noc muszę zaliczyć do bardzo nieudanych :/ Nie mogłam zasnąć i obudziłam się skoro świt Dziś wizyta u Gina i myślę, że będę miała glukozę.
|
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Lilotka - kciuki za wizytę. Ja też nie spałam jakoś dobrze, co chwila się budziłam w nocy... Mam już tego dość, a przecież jak się maleństwo urodzi to będzie jeszcze gorzej... |
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gorzej? nie warto podchodzić do tego w taki pesymistyczny sposób W końcu są to jedne z najpiękniejszych chwil w życiu matki..
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lilotka - no dokładnie. |
|
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Uuufff, przebrnęłam przez to nadrabianie, pędzicie jak szalone
Tylko, że już zapomniałam co miałam napisać.Chciałam przywitać nowe brzuchatki jak i te zakorzenione ![]() Pogratulować nowych tygodni, trymestrów, udanych wizyt i zakupów. I pięknych wyrobów własnych ![]() Wczoraj miałam 100dniówkę Tak jak część z Was też nie mogę wyjść z podziwu swojej ciąży To już tylko trochę ponad 3 miesiące.. My jesteśmy w fazie szukania mieszkania, do końca sierpnia mamy w planie mieszkać już gdzie indziej.. Przeraża mnie to, będę już prawie w 8 miesiącu i całe to sprzątanie, przenoszenie, meblowanie i do tego przygotowywanie pod kątem narodzin.. Mama zaoferowała swoją pomoc na ten czas, chociaż na weekend ale nie chcę jej obarczać za bardzo. W zeszłym tygodniu byliśmy na USG 4D, potwierdziło się, że będzie dziewczynka.. wybraliśmy imię drogą eliminacji.. Z 4 zostawiliśmy jedno, Hania, Adela i Julia odpadła, została Amelia Mała chyba ma dużo problemów na głowie, ciągle trzymała się rączkami za głowę i nie chciała się pokazać Z małą wszystko ok, ale w 26. tyg wychodzi tydzień 25 :P Więc tak jak przypuszczam urodzę na początku listopada Znając życie, to pewnie w dzień Wszystkich Świętych Chociaż ja bardzo lubię to święto i tę porę roku, jak każdą zresztą ![]() Jejku, ale się rozpisałam.. a sporo jeszcze zapomniałam :P Przepraszam, że tylko o sobie, ale przez 3 tyg. nie miałam komu się wygadać :P Mąż to nie to samo co jakaś kobietka A ja tu mam mało znajomych, rodziny w ogóle..Teraz jak będę na bieżąco, to będzie mi łatwiej odpisywać ![]() Lecę prasować dopóki pogoda znośna.. ![]() Udanego dnia i optymalnych temperatur
|
#2816 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale może inni mają inne sposoby ![]() Cytat:
![]() Powodzenia z mieszkaniem
|
|||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Pedzaca Skarpeta cudne imię Lilotka kciuki. Ja spie na raty. Budze sie o 5. Maja wtedy wpełni gotowa do boksowania mnie. Potem usypiam po jaki a/czasie i tak sie budze co godzine. Dzis juz moja córa konczac moją ostatnio drzemke tak sie wypieła , ze myslalam, ze mi brzuch pęknie. Boli juz to lekko Aa ta moja kol. Jest w 22 tyg, i nie czuje ruchów jeszcze. Fakt , ze lozysko ma w przodzie, ale jak jej tez lekarz pow. Zapasik byl przed ciaza hihi ale biedna juz sie doczekac nie moze
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ten filmik z kąpieli cudny, trzeba być spokojnym bardzo, to na pewno nie przy 1 kąpieli. Ja sobie myślę, że nie będę panikarą i taką chuchającą matką, ale tylko sobie tak mówię, a jak będzie to wyjdzie później. W każdym razie wyobrażam sobie taką kąpiel, prawie jak w brzuchu dla dziecka. Zrobiłam pranie prawie wszystkich już ubranek w zwykłym proszku i płynie i teraz tak myślę czy potem tak jak planowałam prać jeszcze raz, ale w jakimś dzidziowym? Może samo płukanie w jakimś płynie delikatnym. Jak pomyśle, że jeszcze raz to wszystko prać to nie mogę tyle się uzbierało tego ![]() Upały mnie wykańczają, wczoraj to byłam cały dzień nieprzytomna, jakby była cały dzień 3.00 w nocy - taka byłam słaba, bez sił. Czuję, że dziś będzie podobnie, ech. Ale jutro już przyjeżdża mąż, nie mogę się doczekać 2 tygodnie rozłąki.Dobrego dnia dziewczyny PS a przyjmiecie mnie do klubu dziś mijają 2 miesiące o ile dobrze pamiętam datę.
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Siuska w spr. Klubu to do Natalki...
Tez mam z tym praniem. Tyle rzeczy i trzeba bedzie prac zas
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laski z większych miast, takie info na AGITO można kupić duuużo taniej pieluszki Pampers z odbiorem osobistym, paczka Pampów Premium New Born 78 szt. wychdzi coś 43 zl, jest to u nich stała cena, a nie jakaś promocja; inne produkty Pampersa tez można kupić. Dla pozostalych opcja paczkomat 10 zl lub kurier 15 zl (tu już bez rewelacji cenowej, ale paczkomat moim zdaniem i tak się opłaca) Link: http://www.agito.pl/pieluchy-pampers...31-683007.html http://www.agito.pl/pieluchy-pampers...31-839895.html Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-22 o 11:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

*

pewnie coś pośrodku.
Jakoś czuję się nie gotowa... Wszystko w lesie 

13.12.13 

Moja cierpliwość ma ostatnio jakieś węższe granice i czasami siebie nie poznaję. 
?
o widzisz, to dlatego kiedyś wypaliłam o wrześniówkach, przepraszammmmm, nie wiedziałam