|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzorem mam z Poczekalni/Odchowalni, możemy sobie też ułożyć tytuł rymowany ![]() Nie wiem dlaczego akurat ten wątek łączący osoby o tych samych poglądach aż tak bardzo przeszkadza? Moderuję też MzK, nie widziałam tam nigdy, żeby zwracano uwagę na offtop w wątkach "społecznościowych" ![]() Tutaj, na 30+ też jest kilka wątków "społecznościowych", tematy potrafią przechodzić od choroby, przez przepisy na schabowe po torby podróżne w ciągu godziny i nikogo to nie dziwi. Nie wiem, dlaczego ten wątek jest aż tak rygorystycznie traktowany, i to przez matki? W poprzedniej części w tytule pojawiło się słowo "presja", było źle jeśli jakiś post nie mówił wprost o owej presji, teraz go nie ma - też źle? Żadna z nas nie szpera po forum mamowym w poszukiwaniu postów "nie na temat", tutaj strażnicy pojawiają się od razu Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-07-22 o 10:34 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
No to może pochwalę się swoją ostatnią nagonką na moją bezdzietność.
Pojechałam na grilla do znajomej. Do imprezy dołączyła jej teściowa (mieszkają razem, brrr! co za namolne babsko!). Kobieta mnie nigdy na oczy nie widziała, nie miała pojęcia o moim istnieniu, a z niewiadomych przyczyn bardzo doskwierał jej fakt, że dzieci nie mam, wtf? Pyta się ile pociech mam, ja jej, że żadnego. Spojrzała na mnie z dezaprobatą i pyta dlaczego. Ja jej, bo nie. Że nie czuję takiej potrzeby. Naprawdę nie rozumiem dlaczego miałabym się tłumaczyć zupełnie obcej osobie? Ona, że bez dzieci, to niedobrze, że chociaż jedno mieć powinnam, że co to za małżeństwo. Siedzę cicho, a ta klepie i klepie o dzieciach, że być powinny. Łeb mi od jej mądrości pękał, wiec poszłam sobie na spacer po ogrodzie. I słyszę z dala, jak znajoma ją opitala, żeby się nie wtryniała, że to moja sprawa, bo skąd ma pewność, że ja w ogóle mogę mieć dzieci, może jestem bezpłodna. Czułam się zażenowana całą sytuacją. Niestety udało jej się mnie jeszcze dorwać i poopowiadać wiele ciekawych historii jak to jej córka w ciążę zajść nie mogła, jak to rodziła i wiele, wiele opowieści jakie to wspaniałe dzieciątko powiła i jaka szczęśliwa jest teraz. Już się na grilla u znajomej nie piszę.
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a w wątku ''antydzieciowym'' jak się napisze, że się dzieci nie lubi to jest święte oburzenie i lament świętokrzyski. |
||
|
|
|
#1205 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Podoba mi się wypowiedź shonyen. Zgadzam się z nią. Ja nie latam po wątkach dla matek i nie wyszykuje tam offtopów.
włosomaniaczka sytuacja dla mnie nie do pomyślenia, niektórzy ludzie są gburami po prostu. Najlepiej ignorować.
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś dobrze zapytała, to by się okazało że spora grupa nalega. ![]() No taaaka by była z Was łaaadna para
|
|
#1207 |
|
Zakorzeniona
|
W poprzedniej części tego wątku - owszem, jak najbardziej. Tego nie śledziłam od początku, więc się nie wypowiadam.
A co do szacunku - w niektórych wypowiedziach mam widzę też brak szacunku. Bezdzietne traktowane są przez co poniektórych jak głupie gówniary, które nie wiedzą nic o życiu i jeszcze im się odmieni. Nie wiedzą nic o wychowywaniu dzieci, nie wiedzą nic o dzieciach i macierzyństwie, i nie wiedzą co tracą. Ja nie określam się jako ktoś, kto nigdy nie będzie chciał mieć dzieci, ale rozumiem kogoś, kto ich nie ma i nie chce mieć nigdy. I nie uważam, że trzeba taką osobę nawracać i traktować z pogardą. Matki na pogardę oczywiście też nie zasługują, żeby nie było. Po prostu obie strony powinny się szanować. Dziwi mnie jednak, jak wchodzi tu mama, która jest wyczulona na punkcie dzieci swoich i cudzych, i cały czas poucza. To jest wątek dla tych, którzy nie chcą mieć dzieci i owszem, każdy może się tu wypowiedzieć, ale skoro się wypowiada, to może bez nawracania na jedyną słuszną stronę. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2014-07-22 o 10:46 |
|
|
|
#1208 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie spotkałam się z tym żeby ktoś pytał "Ale dlaczego nie macie/nie masz Żyda? Na pewno jeszcze Ci się zachce. Za młoda jesteś żeby wiedzieć, że nie podobają ci się Murzyni". Może załóż taki wątek?
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jak Kwiatkowski ukradnie i go nie złapią , to znaczy kraść można skoro gromy się nie posypały? Nie ogarniam argumentacji.
|
|
#1210 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie wiem o co ci chodzi. Już tyle razy było mówione w tym wątku, że nie ma obowiązku lubienia dzieci ani tolerowania ich w bezpośrednim, prywatnym otoczeniu. Tego nie można czuć? Nie można o tym pisać nawet tutaj?
|
#1211 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Jeszcze mam tylko taką dygresję. Jeśli kiedyś (hipotetycznie) zostanę matką, to na pewno też wiele rzeczy zrozumiem, wiele zacznę postrzegać inaczej. Ale moja mama jest matką dorosłych dzieci, a niektóre zachowania odbiera nadal tak samo jak ja. Dla mnie wysadzenie dziecka tuż obok sklepu jest niekulturalne i zawsze będzie. Ja mogę naprawdę zrozumieć, że dziecko już nie wytrzymało, ale dziwi mnie walka pt. "już nie wytrzymało, to co miałam zrobić?! To jest tylko dziecko!". Nie wytrzymało, jakaś matka wysadziła dziecko obok sklepu, ale nie zmienia to faktu, że to nadal mało kulturalne. Ja raz w pracy dostałam migrenę, żadne tabletki nie pomagały, zwolniłam się wcześniej i wracając modliłam się, żeby nie zwymiotować w autobusie. Kiedy wylądował na moim przystanku był to kres mych sił i zwyczajnie na przystanku zwymiotowałam do kosza na śmieci. Nie miałam wyjścia, było to niezależne ode mnie, ale ludzie mieli święte prawo pomyśleć sobie, że zachowałam się niekulturalnie, bo tak jak najbardziej było. Więc wydaje mi się, że z tą krytyką matek chodzi też o to, że nawet jeśli jakieś zachowanie nie jest w porządku, to one będą się kłócić, że jak najbardziej jest, bo to dziecko. |
|
|
|
|
#1212 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Naczytałam się tego, wątku, idę na imprezę i centralnie pod sklepami co widzimy? Jakaś mamuśka wyprowadziła dziecko na szczanie na trawnik koło ławek
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
najbardziej podobał mi się tekst pewnej mamuśki na zwróconą uwagę, że dziecko jest niegrzeczne (napluło na nauczycielkę) ''ja mam WYCHOWYWAĆ dziecko????? a od czego jest szkoła?????" |
||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaki nie lepsze - mam znajomą, która pracuje z klasami IV-VI. Jeżeli kogoś upomni, bo się wierci/nie uważa na lekcji/przeszkadza/itp, to dzieciak jest w stanie bezczelnie jej powiedzieć, że ma go nie upominać, bo powie mamie, a mama kuratorowi i ją zwolnią ![]() No i jeszcze temat tych wszystkich "dys-" - dysortografii, dysleksji, dys... - jak chodziłam do szkoły, to na cały rocznik była max. 1 osoba z jakimś "dys-" - a teraz?
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-07-22 o 11:30 |
|
|
|
|
#1215 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A dajcie spokój
ze szkołą i rodzicami. To naprawdę czasami trudno uwierzyć, ale jedno zdanie, które osobiście usłyszałam od matki, oddaje relacje szkoła-rodzice. Otóż dialog wyglądał następująco:Ja: Dobrze, że pani przyszła, córka jest zagrożona oceną niedostateczną na półrocze z angielskiego. Matka: I CO PANI ZAMIERZA Z TYM ZROBIĆ? koniec cytatu...
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam, właśnie od wspomnianej wyżej znajomej, podobną historię, że to ona nie potrafi przekazać dziecku wiedzy - co z tego, że reszta klasy nie ma problemów z przedmiotem? I że powinna się zastanowić nad swoją przyszłością, bo edukowanie młodzieży jak widać nie jest jej powołaniem Nie mogłabym być nauczycielką. |
|
|
|
|
#1217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(zresztą było na wątku OZM o tym jak dziecko pobiło inne dziecko w piaskownicy a mamusia czy tatuś nagrywali zdarzenie komórką dumni, że uwiecznili pierwszą bójkę pociechy) jak to mawia moja znajoma - teraz dzieci się nie wychowuje tylko hoduje ![]() a tak na serio - to, że nie chcę mieć dzieci to jedno, ale w zyciu nie chciałabym teraz być dzieckiem.
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Matki są dziś co raz bardziej bezczelne
A potem przychodzi do telewizji i opowiada, że to na pewno nie jej synek zabił czy ukradł, przecież to święte dziecko było
|
#1219 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rodzice sami powodują brak szacunku do siebie - przez to, że nie umieją tych swoich ... wychować. mam podać przykłady? |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba już wiem, o co mamusiom chodzi! (eureka! bo one uważają, że urodzenie dziecka, to coś tak trudnego i świętego, i one światu tak wielką przysługę wyświadczają, i teraz powinny mieć przywileje a dzieckiem to się każdy ma zachwycać... wchodzą na niniejszy wątek czy wątek o OZM i... ale o co chodzi to ja nie jestem bohaterką której wszyscy zazdroszczą? użeram się z dzieciakiem i nikt mnie za to nie czci ![]() |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie sortuję ludzi wg pochodzenia, wyznania czy koloru skóry. Dzieci z wyglądu bardziej mi się podobają Azjatyckie niż nasze
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
A ja je podziwiam za wstawanie w nocy. Gdybym miała się użerać z płaczącym dzieckiem w nocy, to by mnie coś trafiło. Jak mój chomik zaczyna dokazywać, to klatka idzie won do za drzwi, ewentualnie pakuję stopery do uszu i kimam dalej.
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo nieprzyjemny ten watek się robi, bardzo. Tak wiem, nie muszę czytać.
|
|
#1226 |
|
Konto usunięte
|
w ramach umartwiania się, masochizmu i w ogóle, żeby zobaczyć co tracę jadę na weekend do przyjaciół.
i będzie tam DZIECKO ![]() i będzie fajnie i miło. bo jest tam też 14 psów i będziemy miec dużo substancji psychoaktywnych oraz zawierających alkohol etylowy
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę zmienię temat (chyba już o to kiedyś pytałam?):
znacie jakieś miejsca w Polsce, które są co najmniej 12l+? Szukam sobie miejscówki na zimowy urlop, znalazłam nawet piękne miejsce - Manor House Tyle tylko, że u nich wszystkie długie weekendy i święta są dostępne dla rodzin, mają specjalne pakiety rodzinne w tym okresie ![]() Wiem, że są na tych wszystkich Jamajkach i Majorkach (OYE o nich pisała? ), ale chciałabym jakoś bardziej lokalnie odpocząć
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
tak. piszczenie, krzyczenie, wymachiwanie kończynami bez ładu, rzucanie się na ziemię (bywa), wymądrzanie się, latanie bez sensu, grzebanie w jedzeniu dla zabawy, popisywanie się, durne pytania, przepychanie się w drzwiach, gniecenie rzeczy w sklepach - to jest głupie zachowanie i wszystkie dzieci je przejawiają
|
|
|
|
#1229 |
|
jestę wieszczę
|
Jak można się komuś zesrać pod balkonem i nie posprzątać?! I jeszcze usprawiedliwiać, że to dziecko nasrało. Kupa to kupa, każda śmierdzi. Nasrało to już trudno, ale teraz niech mamusia posprząta po swoim dziecku. Jak dzieciak coś zepsuje w sklepie, to co, mamcia nie zapłaci za szkody, bo to dziecko zrobiło? Może niech dziecko se po sobie sprząta/płaci?
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- ja tam życzę mamusi, która nie sprząta kupy swojego dziecka z miejsca publicznego, by na plaży wdepnęła w uroczą kupkę dzieciaczka.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.