|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
ja uciekam, mam dzisiaj wizytę taką kontrolną na 10.20, na szczęście tym razem na nfz
![]() powodzenia na innych wizytach
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja koncze kroplowke i do domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
eeee jak tak to pasuje, jeśli to jest zawsze o tyle samo to można sobie zawsze dodawać. Zrobimy najpierw testy czy u nas też tak będzie i luz. Gorzej jakby było tak jak z tymi do czoła, że zawsze w cały świat, raz tak, raz tak, a na to to już chyba jestem w stanie się zgodzić
![]() Cytat:
![]() my uciekamy do lekarza i jeszcze siuśki Jasia do badania lecimy póki jeszcze skwaru nie ma.... ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() a co Ci powiedzieli o tej szyjce?
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Alea noooo w końcu do domu! Uważaj na Was! Ela Ty jak żona marynarza Dasz radę! A co z Jaśkiem, że do lekarza idziecie? Na kontrolę? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() Zjadłam śniadanie i zmykam zaraz na chwilę do PZU... muszę dostarczyć dokumenty do odszkodowania za tą złamaną rękę mojego synka... może chociaż na lego mu starczy, to sobie kupi
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też dziś się wizytuję, ale jak ja to mówię ciemną nocą, bo dopiero 19:40. Ciekawe jak moje podwozie. :/
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
To kciuki za wszystkie wizyty!!!
|
#1508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekoladko wow jaką masz dużą córeczkę już Mała jest duża, więc pewnie jak urodzić te 2 tyg. wcześniej to nic się nie stanie Nie stresuj się zawczasu ![]() Twój gin nie chce założyć Ci pessaru? Bo to zablokowałoby możliwość wcześniejszego porodu. Kasiu - to trzymam kciuki żeby sprawa poszła po Twojej myśli... informuj nas. Mój TŻ dziś pojechał służbowo do Zabrza o 5 rano i tak mi go szkoda ma tyle pracy ostatnio.... wcześniej ciągle praca-szpital, teraz jak na złość jeszcze więcej roboty - wyjazdy (dziś tam, jutro Wawa, przyszły tydzień Wrocek i coś tam jeszcze). Przełożyliśmy nasz wyjazd o 1 dzień i jedziemy w czw przez to, bo musi wrócić na pon, a i tak na wyjeździe będzie pracował ![]() daria - ja będę próbowała namówić koleżankę żebyśmy na spółkę kupiły po paczce pieluch z Pampers i Dady, podzielimy się na pół i popróbujemy na dzieciaczkach (ona ma TP 2 tyg. po mnie) Mam nadzieję, że się zgodzi. A jak nie, to jako pierwsze do szpitala kupię Pampers, a do domu paczkę Dady. Jeszcze mi jedna wizażanka bardzo poleca te pieluchy z Tesco - ponoć jakościowo takie jak Dada, nic nie przecieka, a na Dady jej mały ma uczulenie, a na te nie. Śliczny brzuszek! Cytat:
Tylko nie wiem czemu w zestawie były 2 dodatkowe smoczki, a ja dostałam trzy ![]() Rosalie - ja akurat łóżeczko będę miała używane Dostaniemy od rodziny TŻ, nie zamierzam wybrzydzać Tylko TŻ je przemaluje jak będzie to odnowienia. Justynaw - śliczny komplecik też mnie strasznie męczą te upały... Keithlyn - fajnie, że macie już łóżeczko alekaz - a od kiedy ktg? Zawsze myślałam, że to się robi na końcówce, a moja znajoma teraz leżała na patologii ciąży z powodu problemów sercowych i jej już robili ktg (ten sam etap ciąży co ja)beige - aj dzieciaki... A Ty tam uważaj żebyś udaru nie dostała od tego słońca! Aleaa kurde, co z tą Twoją szyjką... Załóż pessar koniecznie! Ja wiem, że to 200zł, ale to dla bezpieczeństwa... słoneczko - hehe mój mały czasami jak się wypnie, rozpycha, to tak mi brzuch wyciąga w jednym miejscu, że mam wrażenie iż zaraz pęknę ![]() Kochane, przede wszystkim każdej z osobna baaardzo dziękuję za wsparcie W ogóle to mały w szpitalu ostatnio tak nie bardzo chciał się ruszać po tym zabiegu, ale jak wróciłam do domu to zaczął I dziś od rana harcuje. Chyba też miał już dość ![]() Mały się rusza, a ja mam straszne mdłości i zaraz pójdę to już trzeci dzień z rzędu.
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-22 o 09:09 |
||
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara nie pytalam sie dokladnie od kiedy.doweim sie jak pojde do poloznej teraz 7sierpnia. Bylo za duzo informacji na raz i nienadarzalam z kodowaniem
|
|
#1510 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
widzę że masz pępek schowany a to mój normalnie wylazł na zewnątrz prawie cały, Tomek mój się śmieje że to pewnie chłopak i siusiakiem wypycha od środka![]() Cytat:
Fakt, że to z łóżeczkiem ze wszystkim no ale jednak dużo;p może skuszę się chociaż na samą pościel, bo wybór kolorystyki jest duży;phttp://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...kitiera-s.html Cytat:
super! i jak już wiele nas mówiło, masz się oszczędzać, nie stresować i dużo odpoczywać!
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wsuwam na śniadanie serek wiejski z jabłkiem i malinami ![]() Moja glukoza wyszła ok, choć nie wiem konkretnie jaki wynik, bo mama mi odebrała i tylko dzwoniła, że w porządku. Kasiu, ja przy drugim dziecku jestem mega wyluzowana jeśli chodzi o zakupy, nie kupiłam jeszcze nic, pewnie we wrześniu zacznę przeglądać co mam, a co mi potrzeba Teraz nawet o tym nie myślę.Rosalie, jak trafiłaś na okazję ze sterylizatorem to ok, moim zdaniem wystarczy wyparzyć butelkę i tyle, poza tym robiłam to tylko na początku jak synek był malutki, a potem tylko jak nową butlę kupiłam, syn pił mleko z piersi, wiec te butle miałam dwie: małą i dużą, co tu sterylizować? Aleaa, siedź w domu i serio nie przeginaj, fajnie, że cię puszczają do domu, ale z szyjką nie ma żartów, nawet nie chcę pisać, co najprawdopodobniej stanie się z twoim dzieckiem, jak na tym etapie ciąży zaczniesz rodzić Kiara, jak koleżanka nie będzie się chciała złożyć, to po tej jednej paczce zużyjesz z pewnoscią Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, które mają już dzieci, ale mój syn urodził się z wagą 3,5kg i tych pampersów rozmiar 2 zużyłam tylko 3 opakowania i to koncówka juz taka ciasna się wydawała. Nie kupujcie za dużo tych małych, jeszcze dostaniecie w prezencie i co potem z tym zrobić? Ela, powodzenia u lekarza, może Jasiek ma jakiś alergiczny kaszel? Z rana zawsze jest gorzej, bo podczas snu, w poziomie wydzielina się zbiera i rano kaszel jest większy Muszę zmierzyć mój materac, ale 6,5cm nie wydaje mi się mało, dziecko przecież dużo nie waży. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ja na ktg chodziłam codziennie od 38 tc. Z położną się nie umawiałam, kiedyś u lekarza rodzinnego wypełniałam taką deklarację o pielęgniarce środowiskowej (i położnej chyba też) i szpital na podstawie mojego adresu zamieszkania i związanym z tym rejonem, do którego należę zawiadamia po porodzie odpowiednią przychodnie i oni wysyłają położną. Przed porodem też można zasiegnąć porady położnej, tylko trzeba się dowiedzieć, gdzie jest siedziba waszej położnej.
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
no ja zrobiłam tak jak moja kuzynka we wczesnijeszej ciazy ze zglosilam sie do przychodni swojej po 20 tygodniu wlasnie wypelnic deklaracje i teraz bede miala spotkania z polozna.
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wstalam o 8 tz zwkleklam z lozka poszlismy na zakupy :d obiad sie juz robi, mlody fika, moze wyjde pozniej do pepco to cos moze fajnego upoluje dla mlodego ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Justyna, ja to wgl Nie mam brzucha heheh ten kto nie wie o ciazy w zyciu by Nie powiedzial ze w niej jestem heheh a to juz 24t4d :d
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to chyba kwestia jak kto lubi otaczac sie bardziej i mniej potrzebnymi rzeczami ja to jestem minimalistka i nie bede napewno kupowac, ale moze jak ktos ma dwojke lub trojke na raz to by mu sie przydal..Aleaa - odpoczywaj i dbaj o siebie, jestes teraz tez odpowiedzialna za życie i zdrowie innego człowieka więc trochę przystopuj z pomyslowoscia Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie nadal upal, chociaz moze odrobine mniejszy, zrobie chyba pierogi z bobem, chociaz po poludniu jedziemy do mamy tzeta wiec chyba pojdziemy tez cos zjesc.Milego dnia
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-07-22 o 10:41 |
||
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Aleaa dobrze, że już wychodzisz do domu. Szpital to nic fajnego. No ale pamiętaj, że szyjkę masz skrajnie krótką i to zagraża życiu dziecka więc musisz się oszczędzać. Nie wiem od czego zależy to czy ma się spotkania z położną. Ja zapisując się do przychodni wybierałam lekarza ale też kazali mi wybrać położną. I choć chodzę do ginekologa z tej przychodni, prowadzę tam ciążę to spotkań z położną nie mam. Chyba tylko po porodzie przyjdzie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1517 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
nie bylo mnie jakis czas..po burzy uderzylo nam do anteny i przez jakis czas nie mielismy internetu..staralam sie na sluzbowym lapku tz Was podczytywac ale on i wieczorami na nim pracowal wiec ciezko bylo sie do niego dorwac...mam ponad 30 str do nadrobienia..ale mysle,ze juz niedlugo bd na bieżąco..gratuluje Wam dobrych wiesci..i zmykam do lektury..obym w 2 dni wszystko nadrobila![]() ja mialam wczoraj wizyte i u nas wszystko ok..lekarz jednak sprecyzowal TP i oczekiwania na koniec pazdziernika / poczatek listopada..mam sie nastawiac wczesniej niz na 13.11..w sumie chyba nie podal konkretnego powodu..nio i wyskoczyla mi anemia.. do glukozy podchodzilam 2 razy..za 1 zakrecilo mi sie w glowie,przeszla fala dusznosci i poszedl belcik ,nie dalam rady..ale to tez pewnie za sprawa tych upalow..a za 2 razem spielam sie w sobie i dalam rade.. pozdrawiam Was wszystkie serdecznie..jesli dolaczyla do nas jakas nowa mamusia-mamusie to witam serdecznie
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Właśnie Was doczytałam... uuuuffff znowu niemało naskrobałyście gaduły Mój mąż jest na urlopie.... i przez to moja organizacja dnia legła w gruzach Jak tak ma być przez najbliższe 2 tygodnie to ja dziękuję ! ![]() Dziś idę do gina po zwolnienie... dopytam co z tym ZUSem i miejscem zameldowania/zamieszkania oraz ew.kontrolami.... Dziewczyny od 2 tygodni mój brzuszek jest twardy. Nic nie w sumie nie boli (poza uczuciem rozpychania sie dziubka oraz skurczami macicy). czy to powód do niepokoju, czy tak ma być? Wy tez tak macie/miałyście? Doczytałam, że większość z Was bierze magnez... ja nie biorę. Miałyście skurcze czy co? Z jakiego powodu ten magnez? I musze Wam powiedzieć, że ostatnio mało siusiam... tzn często ale po kilka kropelek dosłownie :/ zawsze wstawałam w nocy a teraz nie. I przez to chyba (???) czuję się napuchnięta i stopy aż do kostek w sumie mam opuchnięte cały dzień... Muszę o tym dziś powiedzieć lekarzowi ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty Postaram się do Was zajrzeć później Miłego nia
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina, jak masz twardy brzuch non stop to chyba nizbyt dobrze, mi twardnieje, le też pobolewa od nadmiaru aktywności i od długiego chodzenia, jak masz dziś wizytę, to powiedz lekarzowi, a z siusianiem to może faktycznie woda ci się gromadzi i nie masz czym sikać, a dużo pijesz?
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Martwi mnie to. Ale jak byłam na ostatnim USG (w piatek) to mówiłam o tym lekarzowi i ten powiedział że nic niepokojącego nie widzi. Mówisz, ze twardnieje Ci od chodzenia... na to praktycznie cały dzień sie szwendam... łażę... coś robie.... nie umiem leżeć ![]() Pije sporo... mysle, że lekką ręką wlewam w siebie ze 2 litry wody plus jakaś herbata/sok czasem mnie najdzie na Fante/Sprite ale z tym to uważam... I mimo tego sikam mało... i tak pomyslałam, że to włąśnie może byc przyczyną moich obrzęków.
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to moze jednak spotkamy sie na porodowce tylko ze mi lekarz tez wrozy wczesniejszy porod, a czemu tobie powiedzial ze wczesniej ?zbieram sie na pogrzeb.....
|
|
#1522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo gdybym chociaż nad morzem mieszkała to coś by z tego było, codzienne spacery brzegiem morze itp a tak to kicha ![]() byliśmy na kontroli, byliśmy tydzień temu, ale on ciągle kaszle..... Cytat:
teraz też dostał dziś wziewy Flixotide, pewnie mu pomoże jak zawsze.... doktorka zerknęła w kartę i się okazuje, że rok temu o tej porze miał to samo..... także muszę wrócić do pulmonolożki alergolożki i chyba testy skórne zrobimy..... ciekawe co teraz lata w powietrzu......
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
hej, pisalam Wam ostatnio ze wylicytowalam na all laktator.
Śniło mi się dziś, ze go testowalam a ze nie miałam jeszcze dzidzi (było to tak jakby teraz) to dawalam to mleko do picia TŻtowi ![]() Czekoladko, trzymaj się i powodzenia na późniejszej wizycie.
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina, niestety w ciąży trzeba nauczyć się odpoczywać i zwolnić, jeśli pojawiają się niepokojące objawy, oczywiście porozmawiaj jeszcze raz z lekarzem bo przez internet, to sobie mozemy radzić i radzić, ja też wiecznie biegałam, coś robiłam, ale teraz chodzę wolno (chyba, że się zapomnę), w domu robię różne rzeczy na raty, ale robię wszystko, noszę zakupy, pewnie trochę za ciężkie, podnoszę do góry ręce itp. tylko wolniej
Ja się strasznie boję szpitala i choć leżenie też mnie nudzi, to staram się odpoczywać ile wlezie, nie mam aż tak dużo czasu na to, drugie dziecko w domu skutecznie zapewnia rozrywkę![]() Ela, mój syn jest uczulony na kota, psa i roztocza, ma tak od czasu do czasu, że zaczyna kaszleć, tak szczekająco, wtedy nebulizacje, aż przejdzie i na co dzień dostaje wzięwy przez tubę Flixotide, trochę przerwy, za jakiś czas znowu, tylko u nas jest gorzej właśnie zimą, a lepiej w lato, mam kota i już słyszałam od niektórych lekarzy, że zabijam własne dziecko. Testy skórne to chyba raczej nie latem się robi, a nie wiem czy u twojego synka nie jest za wcześnie, mój syn miał w tym roku robione pierwszy raz, wcześniej z krwi. Fiorella, mój TŻ nie chciał spróbować mojego pokarmu nawet w realu, ja próbowałam, ale nic szczególnego
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladka trzymaj się tam dzisiaj.
Twoja córa faktycznie już spora ja na kolejnej wizycie też spodziewam się wieści o takim kolosiku, ale zobaczymy ![]() Aleaa uważaj teraz na siebie i odpoczywaj, leż, a nie pieski głupoty ![]() Kiara współczuje Ci tych mdłości. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Ja też chciałam kupić taki zestaw butelek jak wstawiacie, ale stwierdziłam, że 4 butelki mi nie potrzebne kupię jedną większą, a jedną mniejszą przecież one się nie niszczą tylko smoczki będę wymieniać na większe i tyle. Pieluchy też na bieżąco przecież sklepy blisko i nie warto zapasu robić, chyba, że wielka promocja by była. Śmigam gotować pomidorową, bo mnie dzisiaj naszło, a na jutro już zakupiłam papryki, bo była promocja i będę mięskiem nadziewać
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
a z tego wszystkiego nie pochwaliłam się Wam co mi się dziś śniło
![]() ta nieświadomość płci już tak za mną chodzi, że śniło mi się dzisiaj że byliśmy z małżem na USG a ja jak oglądaliśmy sobie przysnęłam i przez sen tylko słyszałam jak lekarz mówił, że na pewno dziewczyna:P ciekawe czy się jutro sprawdzi, byle bym tylko nie usnęła hehehe
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Wczoraj były u mnie koleżanki i siedziały do 22, ale nadrobiłam ![]() Kiara dobrze, że już wyszłaś ze szpitala dbaj teraz o Was ja magnez brałam 2 tabletki rano, 2 wieczorem (mange b6)Justynaw gratuluję chłopca piękny komplecik ![]() Keithlyn wcale nie szybko z tym zakupem my meble z ikei mieliśmy już jakieś 2 miesiące temu tylko jeszcze nie są złożone ![]() czekoladka wow, ale waga ładna odpoczywaj, bo z szyjką nie ma żartówRosalie piękne ciuszki ![]() Aleaa no to dobrze, że już do domku odpoczywaj tylko!!!! i też trochę się zdziwiłam, że przy tak krótkiej szyjce nie założyli szwu czy pessara...esti no anemia niestety często ciężarówki dopada, ale dobrze, że z glukozą chociaż dałaś radę ![]() paulina daj znać co tam Ci gin powiedział z tym Zusem sama jestem ciekawa jeśli chodzi o twardy brzuch to ja przez pierwszy trymestr i trochę w drugim miałam praktycznie twardy cały czas i brałam magnez. pogadaj z ginem ![]() fiorella co za sen Justana no to ciekawe czy sen się sprawdzi ![]() trzymam kciuki za wizyty a jeśli chodzi o sterylizator to ja na szczęście dostanę
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
hej! ja mam w sumie nadzieję, że się sprawdzi, bo wolałabym dziewoję no ale jak będzie chłopak (a jestem przekonana wręcz że tak będzie) to i tak będę skakać z radości
ważne żeby zdrowe było ))
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela, mój syn ma nebulizacje co jakiś czas od 2 roku życia, więc jest przyzwyczajony, jak ma ostrzejszy napad, to taka nebulizacja moze trwać nawet pół godziny, też sie czasem buntuje, ale z reguły włączam bajkę i ogląda z maseczką na twarzy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

ma tyle pracy ostatnio.... wcześniej ciągle praca-szpital, teraz jak na złość jeszcze więcej roboty - wyjazdy (dziś tam, jutro Wawa, przyszły tydzień Wrocek i coś tam jeszcze). Przełożyliśmy nasz wyjazd o 1 dzień i jedziemy w czw przez to, bo musi wrócić na pon, a i tak na wyjeździe będzie pracował 

to już trzeci dzień z rzędu.
17.08.2013 r.
wiec chyba pojdziemy tez cos zjesc.

i też trochę się zdziwiłam, że przy tak krótkiej szyjce nie założyli szwu czy pessara...
23.06.2011