Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 11:49   #2791
kaschia
Przyczajenie

GG do kaschia
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Dziewczyny polecicie mi jakąś fryzjerkę, która uczesze u klienta w domu.
Stary 2014-07-22, 13:14   #2792
MarysiaB90
Raczkowanie

[QUOTE=mahoniowa;47404007]a wchodziłaś na tą stronkę? /QUOTE]

No właśnie teraz weszłam Sorry, że poszłam za nazwą strony, że tylko białe

Ej Dziewczyny a nie wiecie może gdzie w Kielcach kupić właśnie buty, żeby od razu były gotowe- jakieś takie balerinki z paseczkiem, mogą być kolorowe, albo na bardzo mini mini obcasie w miarę rozsądnej cenie i w szczególności wygodne ??
MarysiaB90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:21   #2793
Millsy
Raczkowanie

A proszę kilka fotek...ImageUploadedByWizaz Forum1406031501.179829.jpgImageUploadedByWizaz Forum1406031557.242129.jpgImageUploadedByWizaz Forum1406031600.257012.jpgImageUploadedByWizaz Forum1406031646.937242.jpg
Millsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:39   #2794
antena22
Zadomowienie

Dziewczyny kiedy najlepiej zacząć szukać sukienki?Chciałam w styczniu,ale nie wiem czy to nie za późno...
Stary 2014-07-22, 14:53   #2795
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy najlepiej zacząć szukać sukienki?Chciałam w styczniu,ale nie wiem czy to nie za późno...
ja byłam sobie mierzyć już teraz żeby się przekonać w jakim fasonie będzie mi najlepiej, poza tym mam trochę wolnego czasu teraz to czemu by nie skorzystać no i przekonałam się że model, który odrzuciłam jednak jest dla mnie odpowiedni
panie we wszystkich salonach doradzały żeby przyjść w październiku, listopadzie bo wtedy będą nowe kolekcje teraz w niektórych są spore promocje

Millsy świetne doświadczenie!! aż miałam ciary na rękach patrząc na te zdjęcia w takim klimacie zabawa gwarantowana

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:36   #2796
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Biedronka Pokaż wiadomość
Mieszkam w Końskich i Markiza bardzo dobrze znam
Robimy tam dużo dekoracji. Jeśli chciałabyś coś wiedzieć to pytaj

A co do kamerzystów - u nas filmowało CK Studio, tutaj możesz zobaczyć efekt ich pracy https://www.facebook.com/anita.strychalska, https://www.youtube.com/watch?v=MeT39ZvdEDY
Haha świat jest jednak mały Znam i Ciebie i Twoją siostrę Ale nie wiedziałam że te świetlne dekoracje to Twoja firma. Chętnie się odezwę w PW.
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:43   #2797
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millsy Pokaż wiadomość
wow zazdroszcze!! to musiało być świetn przeżycie!
Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
ja byłam sobie mierzyć już teraz żeby się przekonać w jakim fasonie będzie mi najlepiej, poza tym mam trochę wolnego czasu teraz to czemu by nie skorzystać no i przekonałam się że model, który odrzuciłam jednak jest dla mnie odpowiedni
panie we wszystkich salonach doradzały żeby przyjść w październiku, listopadzie bo wtedy będą nowe kolekcje teraz w niektórych są spore promocje
ja odrzuciłam księżniczkę i wygląda na to że będę musiała mieć księżniczke bo w takim fasonie najlepiej... eh.. a ten który mi się podoba byłby dobry jakbym sie chyba w folie spozywczą owinęła i ze dwa razy walec po mnie przejechał
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:14   #2798
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
wow zazdroszcze!! to musiało być świetn przeżycie!

ja odrzuciłam księżniczkę i wygląda na to że będę musiała mieć księżniczke bo w takim fasonie najlepiej... eh.. a ten który mi się podoba byłby dobry jakbym sie chyba w folie spozywczą owinęła i ze dwa razy walec po mnie przejechał
Ja właśnie też odrzucam księżniczkę..tzn. odrzucam te z mnóstwem tiulu bo takie w literkę A do pewnego momentu toleruje U mnie w piątek pierwsze podejście. Najbardziej podobają mi się takie proste koronkowe sukienki ale boję się że w tym fasonie będę źle wyglądać..zbyt obciśnięta wszędzie..
Stary 2014-07-22, 17:04   #2799
AisaK231
Raczkowanie

Gratuluję wszystkim P, że sie udała organizacja wesela! Długo mnie nie było....ale wracam 25 dni do ślubu mojego, a mój TŻ nie ma gajerka, gdzie najlepiej szukac??
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:12   #2800
olenqa
Raczkowanie

Dziewczyny, ja dwa dni temu świętowałam naszą rocznicę ślubu (zresztą udzielałam się w wątkach XI i X chyba). Tak bardzo wam zazdroszczę, że wasze śluby i wesela jeszcze przed wami!

Ale do rzeczy Teraz przyszła kolej na moją siostrę, a że mieszka ona aktualnie w Holandii, to zobowiązałam się, że pomogę jej w organizacji ślubu i wesela (szczególnie, że właśnie jestem na zwolnieniu ciążowym i mam trochę wolnego czasu). Siostra chce wziąć ślub cywilny, ale najlepiej, żeby zorganizować ceremonię zaślubin na miejscu, gdzie będzie wesele. Słyszałyście o takim miejscu gdzieś w Świętokrzyskim? Mi właśnie nie za bardzo cokolwiek przychodzi do głowy. Pan Młody jest z okolic Krakowa i tam namierzyliśmy kilka takich miejscówek, gdzie urzędnicy zgadzają się zrobić wyjątek od reguły i udzielić ślubu poza USC. Ale chcieliśmy jeszcze sprawdzić czy gdzieś bliżej Kielc by się takie miejsce znalazło Dajcie znać, jak macie jakiś pomysł!
olenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:17   #2801
Millsy
Raczkowanie

Podobno w Leśny Dwór mozna brać slub cywilny na dworze chyba jakaś altanka jest.

Moja kuzynka brała taki slub w dworku w Mircu(koło Starachowic) w zeszłym roku.
Millsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:24   #2802
MarysiaB90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Najbardziej podobają mi się takie proste koronkowe sukienki ale boję się że w tym fasonie będę źle wyglądać..zbyt obciśnięta wszędzie..
Ja mam koronkową w literkę A I nie jest mega przylegająca. Fakt faktem, dużego wymachu nogą do przodu nie zrobisz ale nie ogranicza Ci wcale ruchów
MarysiaB90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:30   #2803
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarysiaB90 Pokaż wiadomość
Ja mam koronkową w literkę A I nie jest mega przylegająca. Fakt faktem, dużego wymachu nogą do przodu nie zrobisz ale nie ogranicza Ci wcale ruchów
Chodziło mi raczej o opięcie w okolicach brzuszka :P Ogólnie jestem drobna ale "te okolice" to moja zmora..
Stary 2014-07-22, 20:02   #2804
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dwa dni temu świętowałam naszą rocznicę ślubu (zresztą udzielałam się w wątkach XI i X chyba). Tak bardzo wam zazdroszczę, że wasze śluby i wesela jeszcze przed wami!

Ale do rzeczy Teraz przyszła kolej na moją siostrę, a że mieszka ona aktualnie w Holandii, to zobowiązałam się, że pomogę jej w organizacji ślubu i wesela (szczególnie, że właśnie jestem na zwolnieniu ciążowym i mam trochę wolnego czasu). Siostra chce wziąć ślub cywilny, ale najlepiej, żeby zorganizować ceremonię zaślubin na miejscu, gdzie będzie wesele. Słyszałyście o takim miejscu gdzieś w Świętokrzyskim? Mi właśnie nie za bardzo cokolwiek przychodzi do głowy. Pan Młody jest z okolic Krakowa i tam namierzyliśmy kilka takich miejscówek, gdzie urzędnicy zgadzają się zrobić wyjątek od reguły i udzielić ślubu poza USC. Ale chcieliśmy jeszcze sprawdzić czy gdzieś bliżej Kielc by się takie miejsce znalazło Dajcie znać, jak macie jakiś pomysł!
Z tego co kojarzę by urzędnik poszedł w teren udzielić ślubu należy napisać podanie więc ja bym napisała w podaniu że po uroczystości zaślubin jest wesele w związku z tym zaproszenie np. 100 osób nie jest możliwe do USC bo się nie pomieszczą :P u mnie zawsze dają taki argument i urzędnik udziela ślubu w terenie

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Ja właśnie też odrzucam księżniczkę..tzn. odrzucam te z mnóstwem tiulu bo takie w literkę A do pewnego momentu toleruje U mnie w piątek pierwsze podejście. Najbardziej podobają mi się takie proste koronkowe sukienki ale boję się że w tym fasonie będę źle wyglądać..zbyt obciśnięta wszędzie..
mnie się podoba wręcz prostota totalna mam na oku kilka zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2014-07-22, 20:54   #2805
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AisaK231 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim P, że sie udała organizacja wesela! Długo mnie nie było....ale wracam 25 dni do ślubu mojego, a mój TŻ nie ma gajerka, gdzie najlepiej szukac??
My dzis chodzilismy po galerii, polecam zajrzec do paco lorente, digel, lavard

Cytat:
Napisane przez olenqa Pokaż wiadomość

Przy Stangrecie jest kapliczka
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:24   #2806
natalliaz
Raczkowanie

Dziewczęta potrzebuje pomocy... moja bratowa przyjechała z Anglii i chciałaby skorzystać w Kielcach z opalania natryskowego i chce też zrobić sobie paznokcie akrylowe, a ja nie mam pojęcia gdzie ją wysłać. Polecicie jakieś dobre miejsca??

http://www.suwaczek.pl/cache/7a7ed9f1a9.png
natalliaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 03:24   #2807
antena22
Zadomowienie

Ale do rzeczy Teraz przyszła kolej na moją siostrę, a że mieszka ona aktualnie w Holandii, to zobowiązałam się, że pomogę jej w organizacji ślubu i wesela (szczególnie, że właśnie jestem na zwolnieniu ciążowym i mam trochę wolnego czasu). Siostra chce wziąć ślub cywilny, ale najlepiej, żeby zorganizować ceremonię zaślubin na miejscu, gdzie będzie wesele. Słyszałyście o takim miejscu gdzieś w Świętokrzyskim? Mi właśnie nie za bardzo cokolwiek przychodzi do głowy. Pan Młody jest z okolic Krakowa i tam namierzyliśmy kilka takich miejscówek, gdzie urzędnicy zgadzają się zrobić wyjątek od reguły i udzielić ślubu poza USC. Ale chcieliśmy jeszcze sprawdzić czy gdzieś bliżej Kielc by się takie miejsce znalazło Dajcie znać, jak macie jakiś pomysł![/QUOTE]
Mozesz podjechac do Dworku w Maslowie tam na bank nie ma z tym problemu,bo jak bylismy ogladac sale z Tz-em to wlasnie mial byc tam slub cywilny.W Lipowym Dworze tez jest taka mozliwosc i chyba urzednik nie roni problemu bo tez jak tam bylam na dworzu byla przygotowana dekoracja na ta uroczystosc.Plusem jest tez to ze na wypadek brzydkiej pogody maja namiot na miejscu.W Korzecku w testauracji Okraglak tez jest taka mozliwosc.Nawet Tz dzwonil do usc w Checinach podpytac i nie robli problemu.W Kielcach natomiast wiem ze trzeba miec zgode Prezydenta Miasta.Aha mozesz jeszcze sprobowac w Patverze w Borkowie.Wszystko zalezy na ile osob siostra planuje przyjecie
Stary 2014-07-23, 07:57   #2808
_Biedronka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalliaz Pokaż wiadomość
Dziewczęta potrzebuje pomocy... moja bratowa przyjechała z Anglii i chciałaby skorzystać w Kielcach z opalania natryskowego i chce też zrobić sobie paznokcie akrylowe, a ja nie mam pojęcia gdzie ją wysłać. Polecicie jakieś dobre miejsca??
Jak tam przygotowania?? do zobaczenia na dekoracji już za dwa dni
Stary 2014-07-23, 08:17   #2809
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Millsy Pokaż wiadomość
Podobno w Leśny Dwór mozna brać slub cywilny na dworze chyba jakaś altanka jest.

Moja kuzynka brała taki slub w dworku w Mircu(koło Starachowic) w zeszłym roku.
coz z tego jak nie ma zgody urzednika a tylko urzednik z danej gminy moze na terenie tej gminy slubu udzielac, chyba ze cos sie zmieniło

Olenqa proponuje poszukac mniejszych gmin podkieleckich tam urzednicy bardziej chetni do dawania slubu w plenerze

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:10   #2810
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:22   #2811
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
opalałam sie kiedys w salonie Esenza na planatach bylam zadowolona

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:03   #2812
_Biedronka
Raczkowanie

Cytat:
Haha świat jest jednak mały Znam i Ciebie i Twoją siostrę Ale nie wiedziałam że te świetlne dekoracje to Twoja firma. Chętnie się odezwę w PW.
To faktycznie świat jest mały Niestety po nicku nie kojarzę ale czekam na wiadomość na PW.
Stary 2014-07-23, 13:41   #2813
honeychild
Zadomowienie

Cytat:
Ja robiłam paznokcie i opalanie natryskowe w studiu MAK na Bodzentyńskiej. Byłam zadowolona

Zaręczona 14.02.2013
Ślub 05.07.2014
honeychild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:00   #2814
iskierka_88ck
Przyczajenie

Wink Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez honeychild Pokaż wiadomość
Ja robiłam paznokcie i opalanie natryskowe w studiu MAK na Bodzentyńskiej. Byłam zadowolona
Ja sie caly czas zastanawiam czy warto isc na opalanie natryskowe. Mi glownie chodzi o efekt na ten jeden dzien. Bylam 3 razy na solarium- bylam zadowolona jednak to nie dla mojej cery. Powychodzily mi plamy na twarzy i musialam zrezygnowac. Teraz sie zastanawiam czy ooalanie natryskowe bedzie dobre, czy nie pozostawi na sukni sladow...
iskierka_88ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:47   #2815
Kimitri
Zakorzenienie

hey dziewczyny :0 jestem właśnie na etapie poszukiwania foto i video na przyszły rok na ślub. Uroczystosc i wesele odbedzie sie koło Kielc, a że ja z Kielc nie ejstem (robimy wszystko u TŻ) to baaardzo prosiłabym Was o pomoc. Jakies kontakty do sprawdzonych/polecanych usługodawców?

przejrzałam konatkty na początku wątku ale cześc jest nieaktualna itp. chciałabym uzyskac jakieś aktualne info i aktualne oceny - baaardzo Was proszę o pomoc

mój budzet na wszystko to ok 5 tys. ale oczywiscie jeśli coś jest super extra też rozważe ale za więcej niż 8 tys. to nawet nie chce oglądać :p

Bardzo Was proszę o pomoc

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:29   #2816
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskierka_88ck Pokaż wiadomość
Ja sie caly czas zastanawiam czy warto isc na opalanie natryskowe. Mi glownie chodzi o efekt na ten jeden dzien. Bylam 3 razy na solarium- bylam zadowolona jednak to nie dla mojej cery. Powychodzily mi plamy na twarzy i musialam zrezygnowac. Teraz sie zastanawiam czy ooalanie natryskowe bedzie dobre, czy nie pozostawi na sukni sladow...
mi nie zostawiło śladów, jedynie pamiętaj by nie pójść dzień wcześniej na opalanko natryskowe bo wtedy to może i ślad by był
Ja robiłam i byłam bardzo zadowolona
Stary 2014-07-23, 17:12   #2817
olenqa
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za pomoc! Rzeczywiście w Chęcinach czy Zagnańsku nie ma z tym większego problemu. No ten Lipowy Dwór całkiem nieźle wygląda! Ja jeszcze wymyśliłam Kurozwęki i tam się mojej siostrze bardzo spodobało - managerka mi dzisiaj potwierdziła, że mieli tam kilka ślubów cywilnych, jutro zadzwonię do USC w Staszowie (gmina Kurozwęk) i podpytam jak tam się zapatrują na taki ślub.

A byłyście ostatnio na jakimś weselu w Kurozwękach? Na różnych forach są opinie, że bardzo słabą akustykę tam mają... Macie jakieś opinie?
olenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:05   #2818
antena22
Zadomowienie

Oelnqa byłam wczoraj na spotkaniu z Dj i właśnie rozmawialiśmy o Kurozwękach i mówił że akustyka jest kiepska bo tam jest wysoko i wszystko bardzo się niesie. Lipowy Dwór rzeczywiście jest super, sama się nad nim zastanawiałam ale tam jest balkon na którym siedzą goście jeśli masz przyjęcie powyżej 100 osób. Mi to totalnie nie odpowiada bo na gorze nie ma klimatyzacji i jest spora różnica w temp. między dołem a górą. jak tam byłam z Tż-tem sala była przygotowana na ok.80 osób przy okrągłych stołach i wtedy jest bardzo mało miejsca do tańczenia, poza tym stół wiejski jest na tarasie. Polecam tam podjechać i obejrzeć bo na "żywo" sala jest dużo mniejsza niż na zdjęciach.
Stary 2014-07-23, 18:22   #2819
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
hey dziewczyny :0 jestem właśnie na etapie poszukiwania foto i video na przyszły rok na ślub. Uroczystosc i wesele odbedzie sie koło Kielc, a że ja z Kielc nie ejstem (robimy wszystko u TŻ) to baaardzo prosiłabym Was o pomoc. Jakies kontakty do sprawdzonych/polecanych usługodawców?

przejrzałam konatkty na początku wątku ale cześc jest nieaktualna itp. chciałabym uzyskac jakieś aktualne info i aktualne oceny - baaardzo Was proszę o pomoc

mój budzet na wszystko to ok 5 tys. ale oczywiscie jeśli coś jest super extra też rozważe ale za więcej niż 8 tys. to nawet nie chce oglądać :p

Bardzo Was proszę o pomoc
Hej dziewczyny ja już wróciłam z urlopu. Niestety czas szybko minął i znowu praca, praca..
Gratuluje wszystkim nowym PK-kom
My juz jesteśmy po plenerze i już nie mogę się doczekać zdjęć. Widziałam już pierwsze efekty i szczena opada Dlatego polecam Marcina Kowalczyka. Na zdjęciach atmosfera była super, pomimo upału i tnących komarów. Zaskoczona byłam tym, że nasze pozycje często były poprawiane przez fotografa - inaczej na każdym zdjęciu byłabym garbata ze zmarszczonym czołem i buzią opadającą na klatkę piersiową . Także, dobry fotograf od razu poprawi modela i ustawi go tak, żeby wyszedł dobrze. W końcu i nam i jemu o to chodzi
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:42   #2820
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości