Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 13:46   #2821
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
boję się, bo może być tak jak za pierwszym razem, 16h bóli krzyżowych i skurczy, a później cc. Tak właśnie mój gin podejrzewa.

Wczoraj mówił co innego, dzisiaj też. Zastanawiam się czy czasami nie czeka na kasę

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Jadę zaraz z Zosią do Łodzi do lekarza, jak wrócę biorę się za sprzątanie
Wiem, że jest strach ale przecież nie zawsze musi tak być

Pewnie się już nastawiłaś na cc ale może warto spróbować?

A ten Twój gin jest jakiś niepoważny... Chodzisz prywatnie? Ja bym na kolejnej wizycie jasno powiedziała, że ma mi wyznaczyć termin, dać skierowanie do szpitala, wypisać wskazanie do cc i tyle! Idziesz i rodzisz A nie, że on sobie będzie wybierał czy urodzisz teraz czy za 3 tygodnie, jakiś niepoważny jest chyba
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 13:47   #2822
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
[/COLOR]Jadę zaraz z Zosią do Łodzi do lekarza, jak wrócę biorę się za sprzątanie

Koniecznie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 13:55   #2823
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze szybko mu przejdzie

za wizyte
moze to oznaka zblizajacego sie porodu ?

Moja Krycha swiezo umyta i gladka w razie co jakby mialo dzis cos byc bo nie zna sie dnia ani godziny a jakos sobie niewyobrazam zeby mi ktos maszynka przy Krystynie majstrowal
chyba jednak nie, bo mnie mdli i znow mnie przeczyscilo, ale jestem po wizycie i ani drgnelo! no NIC, twarda, zamknieta szyjka...ehhh jestem rozczarowana! Za to mam odstawic magnez a za to brac urosept bo cos tam w moczu mi wyszlo, w sumie to sie troche ciesze bo od wczoraj puchne a urosept jest lekko moczopedny...

Ja tez sobie tego nie wyobrazam, nawet mezowi nie chce dac probowac...
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Ja jako przeciwnik nakręcania się i zwolennik terminów bardzo się dziwię co się dzieje, gdyż od 2 dni się oczyszczam, brzuch mi opadł, w nocy poczułam w końcu ten Wasz ból Krychy - ja pierdziu nie wiedziałam co się dzieje! Do tego miałam dziwne bóle brzucha, skurcze pewnie. Oczywiście nie jestem spakowana do szpitala bo dop 35tc3d no to niby po co mam się pakować?!
Dziś robiłam badania krwi i oddałam mocz. W czwartek idę na wizytę to może coś mi powie. A no i mam te twardnienia brzucha. Postanowiłam, że jednak się spakuję.
zdezorientowana się czuję, w weekend miałam jechać nad morze a teraz nie wiem czy powinnam
ja bym sie bala juz jechac, w dodatku zmiana klimatu..
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

Do tego jestesmy z Hanka po wizycie u gina, rozwarcie na prawie 3 cm, szyjki brak, wiec moze wyskakiwac kiedy chce,a jak za szybko nie zechce to 30.07 o 8:00 zglaszamy sie do szpitala na cc.
no super, ja chce rozwarcie i go nie mam, Ty nie chcesz a juz masz heheh nie dogodzisz
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem zgubiona. McDonald's ma lody o smaku snickersa....
Jadlam je ale i tak moim faworytem sa mc flurry LION , uwielbiam!!! noi twister klasyczny z kfc, tez uwielbiam
Cytat:
Wróciłam z ktg i jestem taka zła, aż się popłakałam. Miałam chyba tylko 3 skurcze

moja cesarka w czwartek stoi pod znakiem zapytania, bo wszystko się cofnęło, a gin stwierdził, że dziecko nie jest jeszcze gotowe. Tylko, że on od piątku idzie na urlop i wraca dopiero 14
Kurde a to inny nie moze zrobic??? Jak masz skierowanie to chyba pewniak nie?
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Podobno wiecej dzieci rodzi sie w pelni ksiezyca, ale najblizsza jest 10 sierpnia
o-o to najpozniej urodze w terminie czyli 10.08
Z kolei mi polozne mowily ze jak jest burza to odchodza wszystkim wody! A od dzisiaj ma byc burzowo
Cytat:
Teraz mam prowadzić aktywny tryb życia, w czwartek zgłosić się do niego na oddział, on mnie zbada, jak się coś ruszy to zostanę, a jak nie to do domu.

Wtedy będe musiała czekać, aż zacznie się akcja i jechać na szpital. Co do mojej cesarki to różnie może być. Mam bliznę na granicy i on zrobiłyby cc, ale inny lekarz niekoniecznie
eno jak to tak? Serio powiedzial Ci ze niekoniecznie bedziesz miec cc?? nie do pomyslenia! wiadomo ze fajnie jak organizm ruszy do porodu i wszytskie hormony sie rozhulaja, no ale bez przesady, albo koles spisuje wskazania do cc i Cie tna albo nie, a nie taka hustawke Ci robia!
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ale się narozpisywałyście

Paulownia- zazdroszczę takiego brzuszka, szczerze Ja mam wielkiego balona

Byłam dzisiaj u midwife i znowu mi się córa przekręciła, ale tym razem tylko z jednego boku na drugi. Podobno będzie tak jej łatwiej się urodzić.
Nie uważacie, że ciśnienie 110/60 jest za niskie? Mam tak od początku ciąży
Ja mam cala ciaze takie, 100/50 zazwyczaj i nic mi nie mowia, tylko zebym sobie popijala kawke jak czuje ze mam b. niskie.. Lepiej za niskie niz za wysokie..
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj nieźle przeczyściło Poza tym mam takie upławy, że cały czas wkręcam sobie, że to wody się sączą
no mnie tez czysci ale jednak sie boje ze to od zoladka bo mnie w dodatku muli

Jezu spie na stojaco, nie wiem co ze soba robic, pije kawe i nic a synek chcialby sie bawic

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 13:58   #2824
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Ale się narozpisywałyście

Paulownia- zazdroszczę takiego brzuszka, szczerze Ja mam wielkiego balona

Byłam dzisiaj u midwife i znowu mi się córa przekręciła, ale tym razem tylko z jednego boku na drugi. Podobno będzie tak jej łatwiej się urodzić.
Jutro się umówiłam na spisywanie planu porodu. Muszę się trochę przygotować
ja mam podobne całą ciążę i podobno ok. Tylko ja zawsze miałam niższe ciśnienie.

Co do bóli Krychy mnie też boli, ale podobno Ania ma bardzo nisko główkę i napiera na szyjkę. Stąd też uczucie takiego gniecenia w dole podbrzusza się u mnie bierze. Jak dużo leżę to jest lepiej. Jak dłużej posiedzę albo postoję, to mam wrażenie, że córcia zaraz wyjdzie Ale jeszcze nie chcę rodzić

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

ps. mogę Was adoptować wszystkie - będę miała komu gotować obiady ale przyjmuję tylko jedną na jeden dzień
Stary 2014-07-22, 14:00   #2825
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
ja bym sie bala juz jechac, w dodatku zmiana klimatu..
ale u nas klimat ten sam ;p mieszkamy 80 km od morza
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:03   #2826
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne ciśnienie!

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
ale u nas klimat ten sam ;p mieszkamy 80 km od morza
Myślę, że spokojnie możesz jechać. Nawet gdyby coś zaczęło się dziać, to zdążycie dojechać do waszego szpitala, 80 km to w godzinę przejedziecie. Nie ma co demonizować, niektóre z nas mają dalej do szpitala niż Ty masz nad morze jak nic się nie dzieje u Ciebie, to taki wyjazd tylko dobrze Ci zrobi, bo się zrelaksujesz i odpoczniesz.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:03   #2827
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja juz nareszcie w domu i chyba ide sie zdrzemnąć bo Zuza zasnela i Tż tez na kanapie przysnął a niewiadomo jaka nic sie zapowiada....

Ja cały czas mam wrażenie ze zaraz zacznę rodzic boje sie wstać mam wrażenie ze wody odejdą- a co do wód to mi odeszły w nocy jak leżałam poczułam jakby takie bulgotki tam na dole jakby powietrze do wody sie dostało, wstałam a tu poleciało po nogach dość duzo płynu i to było w Tp a ja tak spanikowalam ze trzeslam sie cała i nie wiedziałam co robić, dobrze ze Tż dał rade
mnie uspokoić chociaz był wtedy podpity ale jakoś mu sie udało ze mną porozmawiać ze mi przeszła ta panika....

Żałuje ze nie moge rodzic SN bardzo bym chciała i mam wyrzuty sumienia bo tak naprawde to ja chciałam to cc lekarze cały czas mówią ze nawet w czwartek jak przyjdę moge zmienić zdanie i miec porod infukowany zamiast cc.....meczy mnie to strasznie a z drugiej strony wiem ze cc jest lepsze dla dziecka bo nie ma ryzyka urazu glowki bo to jednak jak bardzo porod by nie był szybki i łatwy to i tak glowka musi sie scisnac zeby przejść przez kanał rodny...a jak mała ma na gotowe duże cisnienie wewnatrzczaszkowe to po co jej dodatkowy ucisk, tak myśle....mam nadzieje ze dobrze robię decydujac sie na cc...
Odpoczywaj, wydaje mi sie ze podjelas dobra decyzje decydujac sie na cc, wybralas to co jest najlepsze dla Twojej coreczki

Nasze szczescie
Stary 2014-07-22, 14:06   #2828
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
O kurcze, przepraszam, że wprowadzam nerwową atmosferę

Ale u Ciebie się przecież nic nie dzieje
Zawsze może mnie wziąć z zaskoczenia.

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ale mam lenia, a taaaaaaaaaaakkkkkkkkaaaaa aaaa sterta do prasowania na mnie czeka
U mnie tez sie robi mały stos - ale w taka pogodę żelazka nie tykam.

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Dzisiaj idę na wizytę do gina, ciekawa jestem co powie, będzie mnie badał od dołu. Muszę zrobić listę pytań odnośnie porodu z cukrzycą, na co uważać itd.

Weszłam na wagę i przytyłam 0,5 kg od ostatniej wizyty. 8 kg na plusie to nie tak źle jak na 38 tc.

Wyniki z laboratorium mam rewelacyjne, wszystko idealnie, a odstawiłam 3 tygodnie temu żelazo i inne witaminy, żeby d0datkowo nie tuczyć dziecka. Nie wiem czy wy się z tym spotkaliście, ale to słyszę od 2 już lekarza.

Mysia zrób sobię na drogę mrożoną kawę z kostkami lodu. Mi pomaga.
za wizytę.
Co do witamin to ja biorę co 2 dzień. I tak wychodzi u mnie że urodze duże dziecko wiec wole jeszcze go bardziej nie tuczyc - a tez słyszałam że na tych witaminkach dzieci rodza sie wieksze.

za wagę. Ja dobijam do 10 kg.

Co do kawy - juz za późno. ale i tak nie mam zadnego kubka który by mi trzymał ta kawę w odpowiedniej temp.

Cytat:
Wróciłam z ktg i jestem taka zła, aż się popłakałam. Miałam chyba tylko 3 skurcze

moja cesarka w czwartek stoi pod znakiem zapytania, bo wszystko się cofnęło, a gin stwierdził, że dziecko nie jest jeszcze gotowe. Tylko, że on od piątku idzie na urlop i wraca dopiero 14
Współczuje . Najgorsze że sie nastawiłaś psychicznie ze w czwartek zobaczycz syna. Trzymam kciuki aby się cos ruszyło do czwartku.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-07-22 o 14:09
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:12   #2829
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
chyba jednak nie, bo mnie mdli i znow mnie przeczyscilo, ale jestem po wizycie i ani drgnelo! no NIC, twarda, zamknieta szyjka...ehhh jestem rozczarowana! Za to mam odstawic magnez a za to brac urosept bo cos tam w moczu mi wyszlo, w sumie to sie troche ciesze bo od wczoraj puchne a urosept jest lekko moczopedny...

no mnie tez czysci ale jednak sie boje ze to od zoladka bo mnie w dodatku muli

Jezu spie na stojaco, nie wiem co ze soba robic, pije kawe i nic a synek chcialby sie bawic

Ja tam wiem ze nie ma na co sie nastawiac u mnie drgenlo i teraz cisza juz wolalabym zeby nic sie wczesniej nie dzialo niz teraz myslec kiedy sie znowu zacznie

to sie poloz a synek sam moze sie pobawic albo wlacz mu bajke ty tez musisz pomylec o sobie i odpoczac

Nasze szczescie
Stary 2014-07-22, 14:13   #2830
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
rozwarcie? hmm no to ja też zapytam, u mnie za wczesnie na rozwarcie... jeszcze nie ma sierpnia!

Ja czytałam, że polskie wózki są nawet lepsze od tych zagranicznych
Z rozwarciem na 1cm czy 2 to można jeszcze ponad miesiąc chodzić i nic nie musi się zadziać

Cytat:
boję się, bo może być tak jak za pierwszym razem, 16h bóli krzyżowych i skurczy, a później cc. Tak właśnie mój gin podejrzewa.

Wczoraj mówił co innego, dzisiaj też. Zastanawiam się czy czasami nie czeka na kasę

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Jadę zaraz z Zosią do Łodzi do lekarza, jak wrócę biorę się za sprzątanie
Rozumiem Twoje obawy, i też pewnie nie chciałabym nawet czekać na rozwój akcji tylko mieć planowe cc. Myślisz, że czeka na kase? wcale bym się nie zdziwiła, nie wiem czy mój też na coś nie czeka ale tak mnie wkurzył ostatnio, że wątpie żeby coś ode mnie dostał. Chodzę prywatnie oczywiście.
Rozumiem też, że najpewniej byś sie czuła gdyby ciął Cię Twój doktor, nie ma w tym nic złego. Wybieramy sobie przecież lekarza,do którego mamy zaufanie, a scharznić cesarskie to też nie sztuka znając naszych "specjalistów". Jak nic do czwartku się nie ruszy, to niech Twój doktorek wskaże w razie czego jakiegoś innego lekarza, którego on zna i do którego ma zaufanie?

ZACZAROWANA Twój tykający zegar doprowadza mnie do szału:P

Dziś jak w nocy wstałam do toalety (meża nie było na noc i na tą też go nie będzie) to się modliłam dosłownie, żeby tylko wody mi nie odeszły! Do tego, śniło mi się, że czop mi wyszedł i wyglądał jak.... pyszna galaretka Nastawiam się na to, że przeterminuję ale czasem dopadają mnie jakieś inne myśli (patrząc na zegarki Zaczarowanej i Zuken), a poza tym to nie wiadomo kiedy nastąpi ten moment... Fakt jest taki, że zamierzam prowadzić transmisję na żywo na wizaż, dokąd tylko bóle mi pozwolą
Czy Was też tak strasznie boli miednica i biodra? zdarza sie, że ledwie chodzę. Na prawej nodze nie mogę w ogóle ustać...
Stary 2014-07-22, 14:15   #2831
h4linka
Zadomowienie

Próbowałam się przed chwilą wysikać ale nie dałam rady, strasznie mnie boli brzuch i nie mogę przeć na pęcherz. A na papierze było kilka kropel brązowawej wydzieliny. Chyba coś zepsuliśmy wczoraj tym wykurzaniem.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-22, 14:17   #2832
mysia111
Zadomowienie

A tak w ogóle to jestem zmęczona jak koń po westernie. Byłam z córą u ortodonty. Te wizyty mnie rozwalaja - trwaja 2 min. Ortodontka zaglada młodej w uzębienie i mówi ze na chwilę obecna wszystko jest ok i nast wizyta za pół roku. Tyle dobrego że do 12 roku zycia leczenie u ortodonty dzieci maja w Polsce za darmo (jeśli firma ma umowę z NFZ). Po ortodoncie pojechałam z córą do centrum handlowego (już chyba ostatni raz przed porodem). Byłam dosłownie w 4 sklepach, potem na obiedzie z córą i lodach a ledwo do domu dojechałam.

Ale kupiłam dzidzi parę ciuszków w Zarze (już jest 3 tura wyprzedaży).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0539.jpg (79,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0541.jpg (104,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0540.jpg (109,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2014-07-22, 14:17   #2833
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Próbowałam się przed chwilą wysikać ale nie dałam rady, strasznie mnie boli brzuch i nie mogę przeć na pęcherz. A na papierze było kilka kropel brązowawej wydzieliny. Chyba coś zepsuliśmy wczoraj tym wykurzaniem.
Oj H4linka, to niedobrze, jak nie możesz. Spróbuj może polać stopy ciepłą wodą lub wejść pod ciepły prysznic. Żebyś nie miała jakiegoś zatrzymania moczu!
Stary 2014-07-22, 14:21   #2834
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
uu brazowa wydzielina mi ginka mowila ze to dlatego ze rozwarcie sie robi

Nasze szczescie
Stary 2014-07-22, 14:21   #2835
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Oj H4linka, to niedobrze, jak nie możesz. Spróbuj może polać stopy ciepłą wodą lub wejść pod ciepły prysznic. Żebyś nie miała jakiegoś zatrzymania moczu!
dokładnie. albo odkręc wodę w umywalce- odgłos lejacej sie wody powinien ci pomóc.
Stary 2014-07-22, 14:24   #2836
malutka100
Zakorzenienie

DaisyDot- ja bym na Twoim miejscu pojechała doczytałam że masz w sumie niedaleko, co to jest 80 km, torbę spakowaną możesz przecież wrzucić w razie czego do bagażnika Przynajmniej odpoczniesz i się zrelaksujesz, bo czasami jak się człowiek za dużo naczyta o czopach i bolących miejscach to siłą rzeczy zaczyna na to oczekiwać i się niepotrzebnie stresować, ja tak ostatnio mam- najpierw się zestresowałam że u mnie jeszcze czopa ani widu ani słychu,a tu wszystkie go już prawie widziały A dopiero później sobie uzmysłowiłam że między niektórymi dziewczynami tutaj a mną jest 4 tygodnie różnicy...a to bardzo dużo.
Daj znać jaką podjęłaś decyzję

Cytat:
Mam to samo! Do tej pory poczułam jeden (!!!!!) skurcz i to ten bezbolesny. Dziewczyny już dawno zapomną, co to poród, a my będziemy ciągle się męczyć z brzuchami mi się wydaje, że się przeterminuję, bo nic u nas nie wskazuje na zbliżający się poród.
No właśnie, też mam takie myśli- ale oprócz nas jeszcze kilka innych dziewczyn ma takie późne terminy, więc będziemy się nawzajem wspierać i ekscytować czopami
Ja czasami czuję jedynie takie bóle jak na okres, a i te skurcze przepowiadające mam dość często- jeśli dobrze je rozpoznaje

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Byłam na herbacie u znajomego, mówi mi : Ja to myślałem, ze ty bedziesz w ciąży wyglądać jak BERTA , a zrobiłaś mi psikusa i całkiem dobrze wygladasz. Hmmm chyba potraktuje to jako komplement.
zauważyłam, że wielu ludzi jakoś podświadomie kojarzy kobietę z ciąży z wielorybem pewnie że ciało się zmienia i brzuszek rośnie do znaczących rozmiarów ale nie oznacza to, że trzeba się prezentować źle.

Ja czasami również słyszę komplementy, że ładnie noszę ciążę, że urósł mi tylko brzuszek. Mało tego jak oglądam wasze zdjęcia tutaj, to wszystkie te brzuszki wydają mi się po prostu urocze
Mam jednak problem z akceptacją siebie w większym rozmiarze i w sumie nie mogę się doczekać, jak będę się mogła za siebie wziąć

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem zgubiona. McDonald's ma lody o smaku snickersa....
jadłam wczoraj po raz pierwszy potwierdzam- są przepyszne...
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:26   #2837
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
a on prowadził też pierwszą ciążę?
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze dobrze robię decydujac sie na cc...
żartujesz? To wg. mnie najsłuszniejsza decyzja Nie mam wiedzy medycznej, ale tak jak Ty chciałabym ochronić główkę. Będzie dobrze!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:26   #2838
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
ZACZAROWANA Twój tykający zegar doprowadza mnie do szału:P

Dziś jak w nocy wstałam do toalety (meża nie było na noc i na tą też go nie będzie) to się modliłam dosłownie, żeby tylko wody mi nie odeszły! Do tego, śniło mi się, że czop mi wyszedł i wyglądał jak.... pyszna galaretka Nastawiam się na to, że przeterminuję ale czasem dopadają mnie jakieś inne myśli (patrząc na zegarki Zaczarowanej i Zuken), a poza tym to nie wiadomo kiedy nastąpi ten moment... Fakt jest taki, że zamierzam prowadzić transmisję na żywo na wizaż, dokąd tylko bóle mi pozwolą
Czy Was też tak strasznie boli miednica i biodra? zdarza sie, że ledwie chodzę. Na prawej nodze nie mogę w ogóle ustać...
a co zrobil Twoj lekarz ze jestes na niego zla ?

A MI SIE MOJ ZEGAR PODOBA BO WIEM ZE ZOSTALO JUZ CORAZ MNIEJ CZASU

Transmisja na zywo hahaha mi Tz nie pozwoli prowadzic takiej transmisji

mnie biodra bola , zreszta wszystko mnie boli

Nasze szczescie
Stary 2014-07-22, 14:29   #2839
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

No właśnie, też mam takie myśli- ale oprócz nas jeszcze kilka innych dziewczyn ma takie późne terminy, więc będziemy się nawzajem wspierać i ekscytować czopami
Ja czasami czuję jedynie takie bóle jak na okres, a i te skurcze przepowiadające mam dość często- jeśli dobrze je rozpoznaje
no mam nadzieję, że się będziemy ładnie razem trzymać do końca to i tak masz lepiej niż ja bo ja nawet tych BH nie czuję. Na pewno mam wg lekarza, ale nie czuję... szyjka 3,5 cm zamknięta na głucho. Ja się strasznie boję przeterminowania, bo mój syn to kloc wielki będzie(2 tyg. temu miał 2400 już).

A co do lodów z mc, to ja najbardziej lubię te zwykłe z polewą karmelową. Oj zjadłabym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-22, 14:30   #2840
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
uu brazowa wydzielina mi ginka mowila ze to dlatego ze rozwarcie sie robi
Wczoraj było wszystko pozamykane na amen, więc niech śmiało się rozwiera.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
dokładnie. albo odkręc wodę w umywalce- odgłos lejacej sie wody powinien ci pomóc.
Cytat:
Nie chodzi, że nie mogę, bo chce mi się bardzo tylko brzuch się strasznie spina i zamyka kranik.

Cytat:
zauważyłam, że wielu ludzi jakoś podświadomie kojarzy kobietę z ciąży z wielorybem pewnie że ciało się zmienia i brzuszek rośnie do znaczących rozmiarów ale nie oznacza to, że trzeba się prezentować źle.
ale bez kitu dużo ludzi mówi, że wyglądam zupełnie inaczej niż się spodziewali w 9 miesiącu.

Daisy bierz torbę do bagażnika i uważajcie na korki!
Stary 2014-07-22, 14:33   #2841
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że spokojnie możesz jechać. Nawet gdyby coś zaczęło się dziać, to zdążycie dojechać do waszego szpitala, 80 km to w godzinę przejedziecie. Nie ma co demonizować, niektóre z nas mają dalej do szpitala niż Ty masz nad morze jak nic się nie dzieje u Ciebie, to taki wyjazd tylko dobrze Ci zrobi, bo się zrelaksujesz i odpoczniesz.
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Z rozwarciem na 1cm czy 2 to można jeszcze ponad miesiąc chodzić i nic nie musi się zadziać
Dzięki

Cytat:
oj oj! uważaj na siebie, ale może to dzidzia już puka do bram :p

Cytat:
DaisyDot- ja bym na Twoim miejscu pojechała doczytałam że masz w sumie niedaleko, co to jest 80 km, torbę spakowaną możesz przecież wrzucić w razie czego do bagażnika Przynajmniej odpoczniesz i się zrelaksujesz, bo czasami jak się człowiek za dużo naczyta o czopach i bolących miejscach to siłą rzeczy zaczyna na to oczekiwać i się niepotrzebnie stresować, ja tak ostatnio mam- najpierw się zestresowałam że u mnie jeszcze czopa ani widu ani słychu,a tu wszystkie go już prawie widziały A dopiero później sobie uzmysłowiłam że między niektórymi dziewczynami tutaj a mną jest 4 tygodnie różnicy...a to bardzo dużo.
Daj znać jaką podjęłaś decyzję
Dzięki, masz rację, 80 km to niedużo, TŻ w razie co doda gazu przez wiochy nie ma korków nigdy.
No to jadę!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:33   #2842
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to jestem zmęczona jak koń po westernie. Byłam z córą u ortodonty. Te wizyty mnie rozwalaja - trwaja 2 min. Ortodontka zaglada młodej w uzębienie i mówi ze na chwilę obecna wszystko jest ok i nast wizyta za pół roku. Tyle dobrego że do 12 roku zycia leczenie u ortodonty dzieci maja w Polsce za darmo (jeśli firma ma umowę z NFZ). Po ortodoncie pojechałam z córą do centrum handlowego (już chyba ostatni raz przed porodem). Byłam dosłownie w 4 sklepach, potem na obiedzie z córą i lodach a ledwo do domu dojechałam.

Ale kupiłam dzidzi parę ciuszków w Zarze (już jest 3 tura wyprzedaży).
sliczne

Nasze szczescie
Stary 2014-07-22, 14:34   #2843
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja tam jeszcze czopka też nie widziałam
Skurcze tego Hixtona Braxtona co prawda mam od dawna, dosyć często ale bezbolesne. Termin na połowę sierpnia więc właściwie jeszcze sporo czasu
Dziewczynom z terminem na początek sierpnia się w sumie nie dziwię, bo to właściwie już już...

Tak sobie myślę, że może u mnie by się coś ruszyło faktycznie w pełnię
Zawsze mój organizm reagował na tą fazę księżyca. Przez długi czas miałam np. okres zawsze w pełnię
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:34   #2844
nagiAkt
Zadomowienie

Dziewczyny czy ktoras z was ma przepukline pepkowa i wie jak jest z porodem naturalnym w takim przypadku? Niedawno dowiedzialam ske, ze absolutnie nie mozna wtedy rodzic sn, zostaje tylko cc. Moj ginekolog bedzke dopiero 31, bo wyjechal na urlop. Ostatnio bylam u niego pod koniec czerwca i jeszcze nic nie wiedzialam na ten temat. Jutro lub w czwartek wybieram sie prywstnie na usg zeby skontrolowac te komory, czy sie nie powiekszaja. Wypytam lekarza dlkladnie o to co mnie trapi, ale slyszalam juz rozne opinie o porodach przy przepuklnie i chcialam zapytac czy wiecie cos na ten temat.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:36   #2845
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ale mi się syn rozpycha przyjemnie, aż mi caly brzuch chodzi na boki, ale nie boli tak jak wczoraj

Właśnie zauważyłam, iż jest to mój post numer 2000 na wizażu
Stary 2014-07-22, 14:39   #2846
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A mnie po wczorajszym sprzątaniu jedyne co boli to nogi Nie o taki efekt mi chodziło
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:42   #2847
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zauważyłam, iż jest to mój post numer 2000 na wizażu
Stary 2014-07-22, 14:43   #2848
kasia_ruda
Zakorzenienie

Za to mi się spód ciasta przypalił lekko
Stary 2014-07-22, 14:43   #2849
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Nie chce zapeszac ale jeszcze dzisiaj nie wymiotowalam a zjadlam sniadanie troche owockow i kabanosiki

zaraz zabieram sie na obiad

Nasze szczescie
Stary 2014-07-22, 14:46   #2850
h4linka
Zadomowienie

No dobra. Za to co teraz napiszę pewnie mnie zlinczujecie. Ale i tak napiszę.
Jak wiadomo zbliża się termin pępkowego i innych imprez okolicznościowo poporodowych. W związku z tym, czy któraś interesowała się może tematem alkoholu na takich imprezach? Wiadomo, że przy karmieniu cycem trzeba będzie ten pokarm odciągnąć/odlać itd. Nie pytam o sprawy techniczne. Pytam o taki w miarę realny okres czasu po którym po porodzie można się napić normalnego alkoholu? I nie mówię też o jakiejś super ilości, mówię o pół lampki wina albo kilku łykach piwka normalnego. Czy ktoś coś wie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości