|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Pewnie się już nastawiłaś na cc ale może warto spróbować? A ten Twój gin jest jakiś niepoważny... Chodzisz prywatnie? Ja bym na kolejnej wizycie jasno powiedziała, że ma mi wyznaczyć termin, dać skierowanie do szpitala, wypisać wskazanie do cc i tyle! Idziesz i rodzisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Koniecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez sobie tego nie wyobrazam, nawet mezowi nie chce dac probowac... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z kolei mi polozne mowily ze jak jest burza to odchodza wszystkim wody! A od dzisiaj ma byc burzowo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jezu spie na stojaco, nie wiem co ze soba robic, pije kawe i nic a synek chcialby sie bawic ![]()
![]() |
#2824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do bóli Krychy mnie też boli, ale podobno Ania ma bardzo nisko główkę i napiera na szyjkę. Stąd też uczucie takiego gniecenia w dole podbrzusza się u mnie bierze. Jak dużo leżę to jest lepiej. Jak dłużej posiedzę albo postoję, to mam wrażenie, że córcia zaraz wyjdzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- ps. mogę Was adoptować wszystkie - będę miała komu gotować obiady ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2825 |
Rozeznanie
|
ale u nas klimat ten sam ;p mieszkamy 80 km od morza
![]()
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Myślę, że spokojnie możesz jechać. Nawet gdyby coś zaczęło się dziać, to zdążycie dojechać do waszego szpitala, 80 km to w godzinę przejedziecie. Nie ma co demonizować, niektóre z nas mają dalej do szpitala niż Ty masz nad morze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do witamin to ja biorę co 2 dzień. I tak wychodzi u mnie że urodze duże dziecko wiec wole jeszcze go bardziej nie tuczyc - a tez słyszałam że na tych witaminkach dzieci rodza sie wieksze. ![]() Co do kawy - juz za późno. ale i tak nie mam zadnego kubka który by mi trzymał ta kawę w odpowiedniej temp. Cytat:
![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-07-22 o 14:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam wiem ze nie ma na co sie nastawiac u mnie drgenlo i teraz cisza juz wolalabym zeby nic sie wczesniej nie dzialo niz teraz myslec kiedy sie znowu zacznie ![]() to sie poloz a synek sam moze sie pobawic albo wlacz mu bajke ty tez musisz pomylec o sobie i odpoczac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem też, że najpewniej byś sie czuła gdyby ciął Cię Twój doktor, nie ma w tym nic złego. Wybieramy sobie przecież lekarza,do którego mamy zaufanie, a scharznić cesarskie to też nie sztuka znając naszych "specjalistów". Jak nic do czwartku się nie ruszy, to niech Twój doktorek wskaże w razie czego jakiegoś innego lekarza, którego on zna i do którego ma zaufanie? ZACZAROWANA Twój tykający zegar doprowadza mnie do szału:P Dziś jak w nocy wstałam do toalety (meża nie było na noc i na tą też go nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy Was też tak strasznie boli miednica i biodra? zdarza sie, że ledwie chodzę. Na prawej nodze nie mogę w ogóle ustać...
![]() |
#2831 |
Zadomowienie
|
Próbowałam się przed chwilą wysikać ale nie dałam rady, strasznie mnie boli brzuch i nie mogę przeć na pęcherz. A na papierze było kilka kropel brązowawej wydzieliny. Chyba coś zepsuliśmy wczoraj tym wykurzaniem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to jestem zmęczona jak koń po westernie. Byłam z córą u ortodonty. Te wizyty mnie rozwalaja - trwaja 2 min. Ortodontka zaglada młodej w uzębienie i mówi ze na chwilę obecna wszystko jest ok i nast wizyta za pół roku. Tyle dobrego że do 12 roku zycia leczenie u ortodonty dzieci maja w Polsce za darmo (jeśli firma ma umowę z NFZ). Po ortodoncie pojechałam z córą do centrum handlowego (już chyba ostatni raz przed porodem). Byłam dosłownie w 4 sklepach, potem na obiedzie z córą i lodach a ledwo do domu dojechałam.
Ale kupiłam dzidzi parę ciuszków w Zarze (już jest 3 tura wyprzedaży). |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Oj H4linka, to niedobrze, jak nie możesz. Spróbuj może polać stopy ciepłą wodą lub wejść pod ciepły prysznic. Żebyś nie miała jakiegoś zatrzymania moczu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |||
Zakorzenienie
|
DaisyDot- ja bym na Twoim miejscu pojechała
![]() ![]() ![]() Daj znać jaką podjęłaś decyzję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja czasami czuję jedynie takie bóle jak na okres, a i te skurcze przepowiadające mam dość często- jeśli dobrze je rozpoznaje ![]() Cytat:
![]() Ja czasami również słyszę komplementy, że ładnie noszę ciążę, że urósł mi tylko brzuszek. Mało tego jak oglądam wasze zdjęcia tutaj, to wszystkie te brzuszki wydają mi się po prostu urocze ![]() Mam jednak problem z akceptacją siebie w większym rozmiarze i w sumie nie mogę się doczekać, jak będę się mogła za siebie wziąć ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartujesz? To wg. mnie najsłuszniejsza decyzja ![]() ![]()
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A MI SIE MOJ ZEGAR PODOBA BO WIEM ZE ZOSTALO JUZ CORAZ MNIEJ CZASU ![]() Transmisja na zywo ![]() ![]() mnie biodra bola , zreszta wszystko mnie boli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do lodów z mc, to ja najbardziej lubię te zwykłe z polewą karmelową. Oj zjadłabym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Daisy bierz torbę do bagażnika i uważajcie na korki! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to jadę! ![]()
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam jeszcze czopka też nie widziałam
![]() Skurcze tego Hixtona Braxtona co prawda mam od dawna, dosyć często ale bezbolesne. Termin na połowę sierpnia więc właściwie jeszcze sporo czasu ![]() Dziewczynom z terminem na początek sierpnia się w sumie nie dziwię, bo to właściwie już już... Tak sobie myślę, że może u mnie by się coś ruszyło faktycznie w pełnię ![]() Zawsze mój organizm reagował na tą fazę księżyca. Przez długi czas miałam np. okres zawsze w pełnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktoras z was ma przepukline pepkowa i wie jak jest z porodem naturalnym w takim przypadku? Niedawno dowiedzialam ske, ze absolutnie nie mozna wtedy rodzic sn, zostaje tylko cc. Moj ginekolog bedzke dopiero 31, bo wyjechal na urlop. Ostatnio bylam u niego pod koniec czerwca i jeszcze nic nie wiedzialam na ten temat. Jutro lub w czwartek wybieram sie prywstnie na usg zeby skontrolowac te komory, czy sie nie powiekszaja. Wypytam lekarza dlkladnie o to co mnie trapi, ale slyszalam juz rozne opinie o porodach przy przepuklnie i chcialam zapytac czy wiecie cos na ten temat.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się syn rozpycha przyjemnie, aż mi caly brzuch chodzi na boki, ale nie boli tak jak wczoraj
![]() Właśnie zauważyłam, iż jest to mój post numer 2000 na wizażu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
A mnie po wczorajszym sprzątaniu jedyne co boli to nogi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Za to mi się spód ciasta przypalił lekko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Nie chce zapeszac ale jeszcze dzisiaj nie wymiotowalam a zjadlam sniadanie troche owockow i kabanosiki
![]() zaraz zabieram sie na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
No dobra. Za to co teraz napiszę pewnie mnie zlinczujecie. Ale i tak napiszę.
Jak wiadomo zbliża się termin pępkowego i innych imprez okolicznościowo poporodowych. W związku z tym, czy któraś interesowała się może tematem alkoholu na takich imprezach? Wiadomo, że przy karmieniu cycem trzeba będzie ten pokarm odciągnąć/odlać itd. Nie pytam o sprawy techniczne. Pytam o taki w miarę realny okres czasu po którym po porodzie można się napić normalnego alkoholu? I nie mówię też o jakiejś super ilości, mówię o pół lampki wina albo kilku łykach piwka normalnego. Czy ktoś coś wie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.