Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 14:08   #541
Krychulec89
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

A potem ją założę na obrączkę...?? O jeeeny no nie wiem
Stary 2014-07-22, 14:17   #542
marlenqa22
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Znowu długo mnie nie było, coraz bliżej ślub a ja coraz mniej mam czasu na wizaż, mimo że już jestem po studiach i nie pracuję... Ciągle jeździmy w rodzinne strony, bo tam mamy ślub i wszystko tam załatwiamy. Boję się, że nie zdążymy ze wszystkim, tyle jeszcze zostało do zrobienia... Chyba czas zaangażować drużbów albo co, tylko sama nie wiem, w co....

W ten weekend przyjeżdżają do nas moi rodzice z dzieciakami, może w końcu się ubiorą na wesele
Zostało nam:
1) dokupić balony (mamy 100 białych, brakuje nam 100 miętowych i 100 brzoskwiniowych) - WŁAŚNIE, GDYBY KTÓRAŚ Z WAS WIEDZIAŁA, GDZIE MOGĘ ZNALEŹĆ MIĘTOWE BALONY, BYŁABYM MEGA WDZIĘCZNA - PRZEKOPAŁAM INTERNET I TO, CO OKREŚLAJĄ JAKO MIĘTA, MI SIĘ WYDAJE ZIELONE (ale może się zwyczajnie nie znam)
2) wybrać dekorację auta (to zostawiam tż, ale nic mu się nie podoba)
3) wybrać się do kwiaciarni i zamówić kwiaty
4) skrócić nogawki w tż spodniach od garniaka
5) kupno grzebienia ozdobnego do włosów
CO MYŚLICIE O TYCH:
http://www.chocojewelry.com/262-ozdo...osow-slub.html

http://www.chocojewelry.com/260-ozdo...-grzebien.html

6) kupno biustonosza na poprawiny (jednak do mojej sukni musi być gładki) i majtek na ślub (miałam mieć modelujące, ale niestety są za wysokie a ja mam całe plecy odkryte, modelujące będą na poprawiny) - dziękuję za cynk o promocji w Esotiq
7) wybrać wina i kupić
8) zamówić alkohol - JEDNAK WYBIERAMY SAM STOCK (zostawiam to tacie)
9) przećwiczyć trochę pierwszy taniec i wybrać piosenkę na 100%
10) spotkanie z dj, fotografami, kamerzystą
11) nagrać podziękowania z kamerzystą
12) kupić coś na prezent dla rodziców
I tu znów wraca temat prezentów. Gdy już zdecydowaliśmy się na kosze, zaczynamy od tego odchodzić, bo to zbyt popularne i zaraz się wszystko skończy. Wszystko, co jest do postawienia odpada ze względu na moją mamę, która tego nienawidzi, wyjazdy/spa itd. odpada ze względu na mamę tż, którą ciężko ruszyć z domu i krępują ją spa itp. Nie dogodzi Znów tż wraca do pierwszego pomysłu, czyli tv (teraz były mega promocje i jeden tv led kosztował coś ok. 700zł, więc za 2 byśmy zapłacili 1400, tyle jesteśmy w stanie).
13) dwie wizyty u fryzjera, fryzura próbna i make up próbny... Szukam inspiracji na fryzury ślubne, w których grzebień wpinany jest nad uchem, z boku

Byłam wczoraj na przymiarce! okazało się, że suknia jest.... za duża schudłam widocznie, choć wszyscy mówią, że nabrałam trochę ciała, z rozmiaru 4 trzeba zrobić rozmiar 2 (amerykańska rozmiarówka). I obciełam tren w sukni! Tak bardzo go chciałam ciągnącego się po ziemi w kościele, ale jak zobaczyłam, w jaki sposób się go upina, to zrezygnowałam. Materiału jest dużo i w związku z tym wyglądało to jak worek na wysokości kolan (jakbym się zesrała, albo chomikowała tam żarcie) Więc będzie bez trenu. Zdjęć nie robiłam, bo byłam cała w igłach, 4.08 mam kolejną przymiarkę. Mama kupiła kawałek tiulu, zrobimy z tego szal na suknię do kościoła - żakiet w sierpniu będzie chyba przesadą; zakryjemy ładnie całe plecy.

Martwi mnie też mój panieński: zaproszonych jest 19 dziewczyn, a łącznie ze mną i świadkową, będzie osób...6 Siostra tż nie będzie, bo w ciąży, cioteczna nie ma gdzie przenocować (a mogłaby przecież u nas), moja siostra cioteczna (jedyna osoba z rodziny, która będzie na panieńskim!), powiedziała, że...uwaga: "wpadnie na chwilę, bo ma urodziny kolegi w tym dniu". Także jest mi mega miło i już mi się nie chce tego wieczoru

Kup spray rozbijający buty, ja kupiłam w ccc firmy Bama chyba i działa.

U nas kupiliśmy obrączki wspólnie, ale ja na nie zarabiałam całe wakacje

Ja bym nie chciała, żeby u tż była striptizerka. Nie dlatego, że lepiej by tańczyła/wyglądała niż ja, bo na ulicy jest wiele dziewczyn dużo ładniejszych, a tż się na nie nie rzuca tylko jest ze mną po prostu dla mnie, jeśli kręcą go takie rzeczy, że jakaś obca baba się przed nim rozbiera i sobie jej może dotknąć, to dla mnie jako facet traci na wartości. Nie wychodzę przecież za szczeniaka, który ma się ślinić na widok gołej baby a jeśli ma się nie ślinić i olać, a atrakcję mają mieć koledzy, to tym bardziej jest to bez sensu, bo wieczór kawalerski ma być atrakcją dla pana młodego, a nie jego kumpli. Tak samo nie chciałabym striptizera na panieńskim, bo nie wiedziałabym, jak się zachować, tż-owi nie byłoby miło, że podziwiam innego gołego faceta, bo mam podziwiać jego ustaliliśmy, że wyjątkiem byłoby, gdyby na moim panieńskim wystąpił Channing Tatum jak w Magic Mike'u
Na szczęście ja napisałam świadkowi, co mógłby zorganizować dla tż, i w związku z tym wybierają się na paintball, a potem do baru. Tż jest mega szczęśliwy, bo o tym marzył fajnie, że chociaż jemu uda się wieczór...

Dzięki pamiętamy, pamiętamy, czemu wszystko odwołane?

Ja bym zdjęła rękawiczkę...

uff... naprodukowałam się jak głupia, przepraszam...

Iza- głowa do góry z panieńskim!!!!
U mnie było zaproszonych 11 dziewczyn a było właśnie też 6.
I to był mój najwspanialszy wieczór jaki mogę sobie wyobrazić
Wstawiłam tutaj relację
Nie liczy się ilość ale jakość!!!

Dziewczyny które są za striptizerką- podziwiam Wasze nastawienie, ja niestety nie dałabym rady być spokojna..
Bogu dziękuję że nie wypaliła ta striptizerka na wieczorze u Tż.
Bo chyba bym odwołała ślub. Poważnie...

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:40   #543
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
K
Ewapucy echh za daleko ten sklepik ode mnie ale sukienka super!
Co do protokołu: Ja też myślałam że podpisuje się 3 m-ce przed, a okazuje się że nie wszędzie tak jest. Kuzyn TŻ pisał protokół w piątek przed ślubem.

A gdzie mieszkasz? Ja mam do Rzeszowa 50km
W piątek? A jeśli podczas pisania protokołu wyszłoby coś nie tak? Ale to zależy od księdza ile wcześniej potrzebuje pisać ten protokół

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
To ładne masz zdanie o facetach i swoim TŻ

Naprawdę ale nie dla każdego faceta wystarczy zobaczenie gołego tyłka czy gołych piersi + alkohol aby nie panował nad tym co robi
A po drugie my mówimy tu tylko o striptizie a nie o zdradzie. Owszem domyślam się, że sa tacy panowie na swoim kawalerskim, którym różne rzeczy nie przeszkadzają. Ale my trzymajmy się jedynie tematu striptizu.

Mi chodzi to o wspomnienie kawalerskiego a nie o nasze wspólne wspomnienia

No ale każdy ma swoje zdanie
Dokładnie każdy ma swoje zdanie ,ja mogę mieć swoje i ty również swoje i uszanujmy to
Jestem typem zazdrośnika i dlatego taka moja opinia
Mój TŻ również jest zazdrośnikiem i pewnie przez to ma takie zdanie jak ja,ale moja przyjaciółka jest bardziej odlotowa i chciała mi zorganizować wieczór w klubie go-go
Zdenerwowała się,gdy odmówiłam,ale nie chcę stracić przez to męża
Sama mówiła ,że gdyby brała ślub poszłaby pierwsza do takiego klubu.Ile głów tyle opinii i należy to szanować dziewczyny

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
u nas protokół spisuje sie najwcześniej 3 miesiące przed a najpóźniej 2 tyg przed

Nam mówił,że ok 3 miesiące wcześniej i tak do niego się zgłosiliśmy.Co region to inaczej wszystko jest.Ja zawsze myślałam,że w całej Polsce jest zawsze tak samo
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:43   #544
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Panna Izabela w ogóle się nie przejmuj że będzie Was mniej, byłam na kilku panieńskich i przyznam szczerze że na tych gdzie było 5-6 dziewczyn to zdecydowanie lepiej się wybawiłyśmy niż na tych co było Nas o wiele więcej więc głowa do góry

Po tym co się naczytałam sama zaczynam mieć obawy co do gołej baby na kawalerskim mojego TŻ - może jednak świadek nie wpadnie na taki pomysł będę musiała go jakoś podpytać żeby mieć czas na reakcje hehe

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-22 o 14:45
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:57   #545
karolinuuusia
Zakorzenienie

http://decorisus.pl/c/0/203/Podzi%C4...%C4%99cia.html

podobają mi się wszystkie białe i nie mogę się zdecydować

a taką Księgę Wpisów Gości wybraliśmy

http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...406211301.html

okazało się że takie ramki dała siostra TZ dwal lata temu rodzicom z białymi kwiatkami, myślicie że mogę zamówić takie tylko np dla nich z czerwonymi kwiatkami, czy to nie ładnie będzie z mojej strony ? Prosze o doradę

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-07-22 o 15:55
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:25   #546
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
http://decorisus.pl/c/0/203/Podzi%C4...%C4%99cia.html

podobają mi się wszystkie białe i nie mogę się zdecydować

a taką Księgę Wpisów Gości wybraliśmy

http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...406211301.html

Ta podoba mi się najbardziej

Te księgi gości są cudowne.Jednak ja sobie na nią nie mogę pozwolić
Mam nadzieję,że będziecie mieli cudną księgę

Edytowane przez ewapucy
Czas edycji: 2014-07-22 o 15:27
Stary 2014-07-22, 15:26   #547
bardorja
Zadomowienie

przyszła Księga Gości !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00841(1).jpg (106,6 KB, 73 załadowań)

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:31   #548
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Po tym co się naczytałam sama zaczynam mieć obawy co do gołej baby na kawalerskim mojego TŻ - może jednak świadek nie wpadnie na taki pomysł będę musiała go jakoś podpytać żeby mieć czas na reakcje hehe
Nie martw się ,nikt ci takiego psikusa nie zrobi
Twój się wybawi na wieczorze a ty bądź spokojna,przecież cię kocha i nie pozwoli świadkowi na ten pomysł

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
przyszła Księga Gości !!
Dorotka piękna ta księga
Stary 2014-07-22, 15:44   #549
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
A gdzie mieszkasz? Ja mam do Rzeszowa 50km
W piątek? A jeśli podczas pisania protokołu wyszłoby coś nie tak? Ale to zależy od księdza ile wcześniej potrzebuje pisać ten protokół
Ja jestem z woj. lubelskiego więc mam baaardzo daleko
Ja też się zdziwiłam, że tak późno pisali ten protokół. Oni w ogóle nie wiedzieli że takie pytania się w nim zawierają i byli w szoku, w ogóle do tego nieprzygotowani, dopiero ksiądz tłumaczył im sens niektórych pytań. My już mamy to za sobą, byliśmy ok 2,5 m-ca przed ślubem.

Iliy - zmierzyłam znaczek "&" - ma 16 cm
Stary 2014-07-22, 15:48   #550
ewapucy
Raczkowanie

Boże dziewczyny w sierpniu w Polsce grają Real Madryt i Borussia Dortmund ! Ahhh... Gdyby nie e wydatki
Stary 2014-07-22, 15:49   #551
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Hej nie wiem czy ktoś mnie jeszcze tu pamięta (ale ja poznaje kilka awatarków), pisałam z Wami rok temu. Ponieważ często sobie myślę o PMkach z wątku to postanowiłam wszystkim (które już po) życzyć wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, a tym przed najwspanialszego dnia w Waszym życiu.

U mnie wszystko odwołane więc od kwietnia staram się pozbierać do kupy. Śmieszne to ale najbardziej żal mi sukienki...

Jeszcze raz dziewczyny wszystkiego co najlepsze!
Kochana, oczywiście, że pamiętamy. Tak mi przykro Wiem, że to boli, ale wszystko się poukłada i będziesz szczęśliwa. Czas goi rany.

Tak pędzicie, że nie nadążam. Pakujemy się już pełną parą. W czwartek lecimy w podróż poślubną do Turcji na 15 dni. Nie mogę się doczekać

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-07-22 o 15:50
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:53   #552
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja jestem z woj. lubelskiego więc mam baaardzo daleko
Ja też się zdziwiłam, że tak późno pisali ten protokół. Oni w ogóle nie wiedzieli że takie pytania się w nim zawierają i byli w szoku, w ogóle do tego nieprzygotowani, dopiero ksiądz tłumaczył im sens niektórych pytań. My już mamy to za sobą, byliśmy ok 2,5 m-ca przed ślubem.

Iliy - zmierzyłam znaczek "&" - ma 16 cm
Tak szczerze to takie sukienki są praktycznie w każdym sklepie
My zostaliśmy uprzedzeni o takich pytaniach od znajomych

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Tak pędzicie, że nie nadążam. Pakujemy się już pełną parą. W czwartek lecimy w podróż poślubną do Turcji na 15 dni. Nie mogę się doczekać
Zazdroszczę
My jedziemy do Zakopanego
Stary 2014-07-22, 16:04   #553
Elrosa
Zadomowienie

Jakiś czas temu obiecałam wstawić zdjęcia dekoracji, które stały u mnie przed klatką... niestety, na zdjęciu widać, jak bardzo to wszystko jest niepiękne ale i tak jestem zadowolona, mogło być gorzej

Wkurza mnie moja osobista przyjaciółka, nagle wychodzi na to, że moje wesele jej się w ogóle nie podobało, zespół był beznadziejny, w kotlecie znalazła chrząstkę, tańczyliśmy drewniano, a za kwiaty to przepłaciłam. Nie wiem, PMS mamy obie, czy co?

Przynajmniej fotograf wysłał nam całe 6 zdjęć, żeby nas zniecierpliwić chyba w tym jedno, które chyba sobie wydrukuję i powieszę na ścianę, żeby patrzeć, jaka to ja piękna jestem...

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2014-07-22 o 17:18
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:09   #554
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

karolinuuusia faktycznie ciężki wybór bo każde podziękowanie na swój sposób ładne a księga gości

bardorja bardzo ładna

ewapucy mam nadzieję że masz rację i świadek zrezygnuje z tego pomysłu

Lemon bardzo dziękuję za info

magdalenka_w_86 ale macie fajnie na pewno będzie to cudowna podróż poślubna zazdraszczam i czekam na focie

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-22 o 16:10
Stary 2014-07-22, 16:57   #555
Konkardia
Wtajemniczenie

Krychulec89 No ale jak to będzie wyglądało... obrączka na rękawiczce? Jestem na !

bardorja Za 1600 zł to i my byśmy taki stół wzięli Ładna księga!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:57   #556
moooniaaaa
Zakorzenienie

Widzę, że się przewinął temat kawalerskiego. Pokażcie mi faceta, który spojrzy swojej kobiecie w oczy i przyzna, że chciałby striptizerkę?
Nie rozumiem trochę paniki w stylu "jak pójdzie na striptiz to odwołam ślub!". A jak spędzi kawalerski w klubie to myślicie, że baby go będą ignorowały? albo wyjedzie gdzieś na weekend?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:23   #557
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Hej Ja Cię dobrze pamiętam, byłaś też u nas w klubie plotkowym!
Przykro mi, ze wszystko odwołane... Co się stało?
Byłam, byłam Dlatego też właśnie lepiej Was pamiętam i pamiętam jak się cieszyłam jeszcze w marcu, że po sesji wrócę do wątku bo będzie na to czas.

A stało się to, że jak może pamiętacie my nie byliśmy zaręczeni. On uznał, że jednak nigdy nie chciał ślubu, że chciał tylko dlatego, że ja chciałam. Bardzo to wszystko zawikłane. Ale najgorsze, że sama musiałam to wyciągać jak do kwietnia nie było z jego strony żadnych deklaracji. A najbardziej bolało to, że stwierdził, że to ja się zachowuje jakbym ślubu nie chciała.

Nadal jesteśmy razem, uważam, że o związek trzeba walczyć nawet bez ślubu, ale chwilami jest mi trudno. Nie jestem w pełni sobą... Ryczę na widok salonów z sukniami i młodych par. Trudno mi komuś pogratulować z powodu zaręczyn czy ślubu. Ale staram się dostrzegać pozytywy.

Jako nauczkę mam to aby nigdy nie podpisywać samodzielnie umów bo to ja to wszystko odwoływałam.

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
tinyheart tak mi przykro... co się stało? ja też Cię pamiętam!
Miło mi bo właśnie Ciebie dostrzegam jako pierwszą, napisałam wszystko już wyżej

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Boże, Kochana co się stało?! Nie uciekaj tylko od nas Pamiętam Cię i to bardzo dobrze

W poniedziałek mam pierwszą przymiarkę i... ścisnął mi się żołądek po tej rozmowie. Stres mnie złapał...
Jak mnie tu nadal chcecie to ja z chęcią będę Wam kibicować jesteście jedynymi PMkami, z których się w obecnej sytuacji tak szczerze cieszę

Nie bój się przymiarki, wszystko pójdzie dobrze. Pamiętaj tylko wziąć buty i bieliznę (tak mimo wszystko było w tym salonie co ja kupowałam, że trzeba było mieć buty itp. na pierwszą przymiarkę)

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja Cię bardzo pamiętam ! co sie stało ?
Ja Ciebie też i kibicuje na fb! Napisałam już wyżej

Krychulec89, Madziara889, say-hello, Dotka90, ane3kaa, iliy, Anesthesia, hihihi, Panna Izabela, magdalenka_w_86
Wszystko opisałam powyżej więc nie chciałam powtarzać tej samej treści, bardzo mi miło, że wszystkie mnie pamiętacie i za odzew nowych PMek też dziękuje. Wszystkim Wam mocno kibicuje, będziecie najpiękniejszymi PMkami

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:26   #558
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
rabbitka

Buczorek & hihihi idziecie jak burza, gratki takich postępów w załatwianiu spraw
Dziękuję! tylko czekać aż Ty będziesz szła jak burza szybko zleci

hihihi jak tam spotkanie z zespołem? taaak, fryzura na bok na pewno będzie ładniejsza i na zdjęciach i w realu dobrze, że takie wybrałyśmy
oluska ajjjć widze, że ty masz takie przeboje z tymi gośćmi.. a co ze sławną ciotką? nadal chce z Wami jechać?

corn my też drukowaliśmy winietki, także spoko, dasz radę, raz ciach i będą pocięte
p.s jak tam sukieniunia?
dotka
cude
co tam z suknią? ;>nie jesteś zadowolona?
kiss12550 hahah u mnie jest podobnie! moja mama ma koronkową sukienkę, tż mama także, babcia równiez.. śmiejemy się, że to będzie koronkowe wesele, bo koronka zagości również na torcie..

tinyheart bardzo mi przykro..trzymaj się
active tak wlasnie myślalam, co się z tobą dzieje, że ciszaaa.. a tu prosze, przygotowania pełną parą opowiadaj co u ciebie!
elrosa pochwal się fotkami
Stary 2014-07-22, 18:10   #559
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

tinyheart zobaczysz że kiedyś będziesz jedną z Nas już tak na 100% i wtedy będziesz się jeszcze z tej sytuacji śmiała a przy okazji będziecie mieli co wnukom opowiadać Czasami tak bywa że człowiekowi potrzebna jest pokora i cierpliwość a najważniejsze jest żebyście się kochali, bo wiadomo że ślub czy wesele to tylko jeden dzień a wspólne życie... powodzenia kochana

Buczorek mnie już czas tak zasuwa że z przerażeniem tylko patrzę na kalendarz z datą
Stary 2014-07-22, 18:23   #560
tinyheart
Rozeznanie

iliy - co będzie dalej to zobaczymy. Mam wrażenie, że teraz wyszły u niego rzeczy, których wcześniej nie było, albo ich nie dostrzegałam. Trudniej jest nam się dogadać, ale chce próbować to ułożyć bo nie wybaczę sobie odejścia od kogoś z kim przez 5 lat byłam szczęśliwa. Trudno mi też chwilowo wyobrazić sobie bycie bez niego albo bycie z kimś innym. Ale czas pokaże jak ma być, jestem chociaż o jedno doświadczenie mądrzejsza

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:23   #561
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Dorotka piękna ta księga

Cytat:
bardorja bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
bardorja Za 1600 zł to i my byśmy taki stół wzięli Ładna księga!
Dzięki dziewczyny: )

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:51   #562
cude
Zadomowienie

Buczorek, Lemon_Drop, jest dopasowana, lekka, całkiem wygodna. Po prostu nie ta wymarzona, chyba dlatego. I teraz też na odbiór zabrałam Mamę i siostrę, sama wiem, że wyglądam ładnie, ale po ich minach jakoś i mnie mina trochę zrzedła. Dobra, stresik
Ciekawy smak tortu

Konkardia, u mnie 150...

marlenqa22

Krychulec89, może rękawiczki bez palców?

tinyheart, pamiętam, przykro mi

iliy, trochę tego latania było, ale Tato powiedział Mamie, że jest za jasna

Byłam dziś na probnej. Czego się dowiedziałam... gość od sali idzie do cateringu i żąda od nich opłaty za wynajem kuchni. Oczywiście opłata jest przerzucana na nas i pary dowiadują się o tym przy rozliczaniu
Jakieś 500 zł kolejne. Nie wiem czy lepiej sprawę wyjaśnić teraz, czy czekać na koniec i się jakoś wykpić.confused:
Kościelny nas trochę poratuje z kwiatami Chwała mu za to
Ofiary jakie przeznaczyliśmy: 500 zł księdzu przeliczał przy nas i ten komentarz : no, może być..., 50 kościelnemu, 100 organiście.
Druga parka nawet w kościele jeszcze nie była!

Kończymy robić ozdoby na salę - serca za nami z bibułowych kwiatów - kicz czy nie? Sama już nie wiem.

Powiem Wam, że trochę już wymiękam. Dziś TŻ zauważył, że nie dodał do listy chyba 7 gości Ale koleżanka już dziś odmówiła, więc wychodzi 5 osób.

Wiejski stół: dajemy wędzony boczek, szynkę, polędwicę, żeberka, małosolne. Oni dają dekorację - 200 zł, ser podpuszczkowy - 30 zł, smalczyk - 20 zł.

Zdjęcia zaraz wstawię, muszę zostać odcięta od neta na chwilę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (34,0 KB, 94 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:54   #563
marlenqa22
Zadomowienie

Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!

Ale po kolei.

W dniu ślubu pierwszy jest o 16, mój o 17( środkowy) potem o 18.

O 16 kościół ubiera taka laska, która jak dla mnie nie ma za grosz wyczucia gustu.
Dlatego też stwierdziłam że ja zamówię kogoś innego, dogadałam się z dziewczyną ze ślubu o 18 że bierzemy firmę dekoracyjną i zrzucamy się po połowie.

I dzisiaj dostaję od niej wiadomość że "rozmyśliła się" i chce by kościół na jej ślub na 18 ubierała ta laska co ubiera o 16!!!!!!!!!!!! i że sugeruje mi żebym ją też wzięła.

I co ona myśli że ja zrezygnuję ze swojej dekoracji bo jej się odmieniło??
Mam z nimi wszystko ustalone, wazony, kwiaty, bramę z kwiatów..
Trudno zapłacę więcej, ale nie zrezygnuję.

A do tej dziewczyny napisałam że tak się nie robi..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:56   #564
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
iliy - co będzie dalej to zobaczymy. Mam wrażenie, że teraz wyszły u niego rzeczy, których wcześniej nie było, albo ich nie dostrzegałam. Trudniej jest nam się dogadać, ale chce próbować to ułożyć bo nie wybaczę sobie odejścia od kogoś z kim przez 5 lat byłam szczęśliwa. Trudno mi też chwilowo wyobrazić sobie bycie bez niego albo bycie z kimś innym. Ale czas pokaże jak ma być, jestem chociaż o jedno doświadczenie mądrzejsza
Jeżeli tylko czujesz że to ten właściwy to trzeba walczyć, żeby później nie żałować że się czegoś nie zrobiło lub za szybko się odpuściło zresztą nie samą sielanką człowiek żyję Racja czas pokaże nic na siłę - wierze że będzie dobrze bo 5 lat to kupa czasu

cude super że suknia już odebrana i że sprawy idą do przodu fryzurka ale z tą ukrytą opłatą na sali to przesadzili i to nie takie małe pieniążki ja też bym poczekała na rozliczenie jak już będzie po weselu bo przed nie ma co się dodatkowo denerwować ale jednym słowem: s☠☠☠☠....#$%$$$

marlenqa22 no pięknie się zachowała nie ma co.... olać to jak masz już ustalone i jest tak jak Ci się podoba to niech ta laska spada na drzewo

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-22 o 19:06
Stary 2014-07-22, 19:04   #565
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Widzę, że się przewinął temat kawalerskiego. Pokażcie mi faceta, który spojrzy swojej kobiecie w oczy i przyzna, że chciałby striptizerkę?
Nie rozumiem trochę paniki w stylu "jak pójdzie na striptiz to odwołam ślub!". A jak spędzi kawalerski w klubie to myślicie, że baby go będą ignorowały? albo wyjedzie gdzieś na weekend?
Ale dlaczego zakładasz, że w ogóle chce?
Ja wiem, że jeżeli mój nie chce, to dlatego, że NIE CHCE, a nie dlatego że boi się mi powiedzieć o tym, że by chciał.

Rozmawiamy o wszystkim, więc i o tym by mi powiedział, logiczne.

To tak jakby z automatu zakładać, ze każda laska chce striptizera na panieńskim. Ja np. nie chcę, obrzydza mnie to

Tiny, szkoda że tak wyszło, ale dobrze że walczycie. A między Wami jak jest?
Trochę nie rozumiem tego, że nie byliście zaręczeni, planowaliście ślub i nagle się okazuje, ze tylko Ty chciałaś, widze tu jakiś kompletny brak komunikacji mam nadzieję, że pracujecie nad tym, bo za jakiś czas też możecie się rozminąć z oczekiwaniami drugiej osoby...

Zrobiłam żele W polowie sierpnia pojde na uzupelnienie, zrobie wtedy fuksjowe. na ślub będą takie, jak teraz, podoba mi się to

Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:12   #566
cude
Zadomowienie

Ten kwiatek nie będzie tak Będzie z boku, prawdopodobnie eustoma. TŻ dziś mi zrobił niespodziankę i przyniósł kwiatka do fryzjerki

Na makijaż dopiero jutro. Nie mam pojęcia jak rozplanować sobie jutro dzień. Nie dam rady być w kilku miejscach na raz:/

Poważnie laski, co możecie wcześniej, róbcie wcześniej.
Mnie trochę siostra-świadkowa wykiwała. Miała przyjechać i pomagać, a teraz sobie ze swoim TŻ pojechała do Hajnówki - wrócą jutro. Miała być na panieńskim i nie była...

Panieński za mną Było miło Byłyśmy we 4, po wielu perypetiach - jedna musiała dojechać. Ustawiłam jej dojazd z moim Tatą - miał akuart jechać do miasta, autobusów wieczorami i popołudniami właściwie nie ma. Tata zmienił zdanie, że jednak nie pojedzie, gdy ja już byłam w mieście. Moja sis wolała zostać w domu ze swoim wybrankiem Bez większych szczegółów udało się tej koleżance jakoś do mnie dostać. Mały foch był, i rozumiem to doskonale - mnie też to wyprowadziło trochę z równowagi.
Obiadek, ugotowany przez jedną z nich, piwko, karaoke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (17,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140722_165118.jpg (64,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140721_073925.jpg (115,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140721_073939.jpg (92,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140721_074004.jpg (86,8 KB, 22 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:19   #567
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam, byłam Dlatego też właśnie lepiej Was pamiętam i pamiętam jak się cieszyłam jeszcze w marcu, że po sesji wrócę do wątku bo będzie na to czas.

A stało się to, że jak może pamiętacie my nie byliśmy zaręczeni. On uznał, że jednak nigdy nie chciał ślubu, że chciał tylko dlatego, że ja chciałam. Bardzo to wszystko zawikłane. Ale najgorsze, że sama musiałam to wyciągać jak do kwietnia nie było z jego strony żadnych deklaracji. A najbardziej bolało to, że stwierdził, że to ja się zachowuje jakbym ślubu nie chciała.

Nadal jesteśmy razem, uważam, że o związek trzeba walczyć nawet bez ślubu, ale chwilami jest mi trudno. Nie jestem w pełni sobą... Ryczę na widok salonów z sukniami i młodych par. Trudno mi komuś pogratulować z powodu zaręczyn czy ślubu. Ale staram się dostrzegać pozytywy.

Jako nauczkę mam to aby nigdy nie podpisywać samodzielnie umów bo to ja to wszystko odwoływałam.

Miło mi bo właśnie Ciebie dostrzegam jako pierwszą, napisałam wszystko już wyżej

Jak mnie tu nadal chcecie to ja z chęcią będę Wam kibicować jesteście jedynymi PMkami, z których się w obecnej sytuacji tak szczerze cieszę

Nie bój się przymiarki, wszystko pójdzie dobrze. Pamiętaj tylko wziąć buty i bieliznę (tak mimo wszystko było w tym salonie co ja kupowałam, że trzeba było mieć buty itp. na pierwszą przymiarkę)

Ja Ciebie też i kibicuje na fb! Napisałam już wyżej

Krychulec89, Madziara889, say-hello, Dotka90, ane3kaa, iliy, Anesthesia, hihihi, Panna Izabela, magdalenka_w_86
Wszystko opisałam powyżej więc nie chciałam powtarzać tej samej treści, bardzo mi miło, że wszystkie mnie pamiętacie i za odzew nowych PMek też dziękuje. Wszystkim Wam mocno kibicuje, będziecie najpiękniejszymi PMkami
tinyheart,
czy ja dobrze rozumiem, ze nie byliscie zareczeni a Ty kupilas sukienkę i podpisalas umowy- termin tez sama ustalilas?
Bardzo Ci współczuję ale chyba sama jestes sobie winna, ja tez nie chcialabym zostać przez druga stronę postawiona przed faktami dokonanymi.
Mimo wszystko życzę Wam szczescia!

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2014-07-22 o 19:23
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:21   #568
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
klask i:

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że jeżeli mój nie chce, to dlatego, że NIE CHCE, a nie dlatego że boi się mi powiedzieć o tym, że by chciał.

To tak jakby z automatu zakładać, ze każda laska chce striptizera na panieńskim. Ja np. nie chcę, obrzydza mnie to
Ale my dziewczyny to co innego. Ja też w zyciu nie chciałabym striptizera, już bym wolała popatrzeć jak jakaś laska tańczy niż goły facet się przede mną wygina fuj. Ale nie oszukujmy się że faceta obrzydzi widok tańczącej dziewczyny. Jeśli TŻ tego nie chce to okej. Ale robić problem gdyby taka sytuacja miała nastąpić bo koledzy zaplanowali, ślub odwoływać albo traktować to jako zdradę? To chyba przegięcie. Przecież jeśli się zna swojego TŻ i mu ufa to przecież nic takiego
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:30   #569
Lemon_Drop
Zadomowienie

Tinyheart bardzo mi przykro.... ja też Ciebie pamiętam. Szkoda że tak wyszło, mam nadzieję że będziesz szczęśliwa bez ślubu...
Zdaję sobie sprawę że cięzko przekreślić te lata bycia razem. Mam nadzieję że ułożycie sobie życie na nowo. A jeśli jednak nie to bedziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko! Mówcie o tym co jest dla was ważne - w życiu trzeba iść na kompromisy ale nie da się cały czas iść na ustępstwa. Dużo siły wam zyczę!

Cude "może być" - co to ☠☠☠☠a za komentarz ma być???
Fryzurka fajna, ale ten kwiatek faktycznie w ogóle tak na dole nie pasuje.

Marlenka wcale się nie dziwię że się wkurzyłaś ta kobieta od nich ma teraz problem bo 2 x musi się rozkładać.

Dotka paznokcie fajnie wyszły
Stary 2014-07-22, 19:58   #570
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, że rzadko się udzielam ale w taki wir pracy wpadłam, dzien leci za dniem. Nawet nie zauważyłam, że przedostatnia zmiana kodu nastąpiła!

Cytat:
Hej nie wiem czy ktoś mnie jeszcze tu pamięta (ale ja poznaje kilka awatarków), pisałam z Wami rok temu.
Witaj! po burzy zawsze wychodzi słońce, głowa do góry Jeszcze wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
na 91 osób:
gazowane:
-70l coca-coli
-35l sprite
-35l fanta
soki:
-60l pomarańczowy
-35l jabłkowy
-35l czarna porzeczka
i jeszcze 55l wody, w takich 5l butelkach - woda będzie w dzbankach z cytryną i miętą
O kurde to my na 140 osób + poprawiny kupiliśmy łącznie 300 l napojów + wody 30 l. Myslicie żeby dokupić? Babka kazała 1,5l na głowe ale kupilismy więcej.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Buczorek, Lemon_Drop, jest dopasowana, lekka, całkiem wygodna. Po prostu nie ta wymarzona, chyba dlatego. I teraz też na odbiór zabrałam Mamę i siostrę, sama wiem, że wyglądam ładnie, ale po ich minach jakoś i mnie mina trochę zrzedła. Dobra, stresik
Ciekawy smak tortu
Jak zobaczysz się w pełnym rynsztunku czyli we fryzurze i makijazu to na pewno wtedy pomyslisz sobie "wyglądam idealnie"

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Tiny, szkoda że tak wyszło, ale dobrze że walczycie. A między Wami jak jest?
Trochę nie rozumiem tego, że nie byliście zaręczeni, planowaliście ślub i nagle się okazuje, ze tylko Ty chciałaś, widze tu jakiś kompletny brak komunikacji mam nadzieję, że pracujecie nad tym, bo za jakiś czas też możecie się rozminąć z oczekiwaniami drugiej osoby...

Zrobiłam żele W polowie sierpnia pojde na uzupelnienie, zrobie wtedy fuksjowe. na ślub będą takie, jak teraz, podoba mi się to

Bardzo ładne!! Możę się nimi zainspiruję

Co do poruszanych tematów - mój TŻ nie uznaje striptizerek i ja tak samo. Po prostu

wiejski stół - bedizemy miec. Płacimy za niego chyba max 1000 zł. Bedzie golonka z naszymi imionami, warkocze z kabanosów, wiadro smalcu, coś tam jeszcze robione rpzez znajomego masarnika. Małosolne robione przez teściową, chleb swojski pieczony przez moją mamę, dekoracja stołu robiona przed dekoratorkę sali.I ocziwiscie 3 l bimbru

Na dniach odbieramy portrety - podziękowania dla rodziców. Jestem bardzo podekscytowana. Już nie mogę się doczekać ale z drugiej strony boję się czy w ogóle bedizemy podobni do siebie

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-07-22 o 20:00
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości