|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
A potem ją założę na obrączkę...?? O jeeeny no nie wiem
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Iza- głowa do góry z panieńskim!!!! U mnie było zaproszonych 11 dziewczyn a było właśnie też 6. I to był mój najwspanialszy wieczór jaki mogę sobie wyobrazić ![]() Wstawiłam tutaj relację ![]() Nie liczy się ilość ale jakość!!! Dziewczyny które są za striptizerką- podziwiam Wasze nastawienie, ja niestety nie dałabym rady być spokojna.. Bogu dziękuję że nie wypaliła ta striptizerka na wieczorze u Tż. Bo chyba bym odwołała ślub. Poważnie...
|
|
#543 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W piątek? A jeśli podczas pisania protokołu wyszłoby coś nie tak? Ale to zależy od księdza ile wcześniej potrzebuje pisać ten protokół---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Jestem typem zazdrośnika i dlatego taka moja opinia ![]() Mój TŻ również jest zazdrośnikiem i pewnie przez to ma takie zdanie jak ja,ale moja przyjaciółka jest bardziej odlotowa i chciała mi zorganizować wieczór w klubie go-go ![]() Zdenerwowała się,gdy odmówiłam,ale nie chcę stracić przez to męża ![]() Sama mówiła ,że gdyby brała ślub poszłaby pierwsza do takiego klubu.Ile głów tyle opinii i należy to szanować dziewczyny ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Panna Izabela w ogóle się nie przejmuj że będzie Was mniej, byłam na kilku panieńskich i przyznam szczerze że na tych gdzie było 5-6 dziewczyn to zdecydowanie lepiej się wybawiłyśmy niż na tych co było Nas o wiele więcej więc głowa do góry
Po tym co się naczytałam sama zaczynam mieć obawy co do gołej baby na kawalerskim mojego TŻ - może jednak świadek nie wpadnie na taki pomysł będę musiała go jakoś podpytać żeby mieć czas na reakcje hehe
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-22 o 14:45 |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
http://decorisus.pl/c/0/203/Podzi%C4...%C4%99cia.html
podobają mi się wszystkie białe i nie mogę się zdecydować ![]() a taką Księgę Wpisów Gości wybraliśmy ![]() http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...406211301.html okazało się że takie ramki dała siostra TZ dwal lata temu rodzicom z białymi kwiatkami, myślicie że mogę zamówić takie tylko np dla nich z czerwonymi kwiatkami, czy to nie ładnie będzie z mojej strony ? Prosze o doradę
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2014-07-22 o 15:55 |
|
|
|
#546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta podoba mi się najbardziej Te księgi gości są cudowne.Jednak ja sobie na nią nie mogę pozwolić ![]() Mam nadzieję,że będziecie mieli cudną księgę
Edytowane przez ewapucy Czas edycji: 2014-07-22 o 15:27 |
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
przyszła Księga Gości !!
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twój się wybawi na wieczorze a ty bądź spokojna,przecież cię kocha i nie pozwoli świadkowi na ten pomysł ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Dorotka piękna ta księga
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też się zdziwiłam, że tak późno pisali ten protokół. Oni w ogóle nie wiedzieli że takie pytania się w nim zawierają i byli w szoku, w ogóle do tego nieprzygotowani, dopiero ksiądz tłumaczył im sens niektórych pytań. My już mamy to za sobą, byliśmy ok 2,5 m-ca przed ślubem. Iliy - zmierzyłam znaczek "&" - ma 16 cm
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny w sierpniu w Polsce grają Real Madryt i Borussia Dortmund ! Ahhh... Gdyby nie e wydatki
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to boli, ale wszystko się poukłada i będziesz szczęśliwa. Czas goi rany.Tak pędzicie, że nie nadążam. Pakujemy się już pełną parą. W czwartek lecimy w podróż poślubną do Turcji na 15 dni. Nie mogę się doczekać
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-07-22 o 15:50 |
|
|
|
|
#552 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My zostaliśmy uprzedzeni o takich pytaniach od znajomych ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
My jedziemy do Zakopanego
|
||
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Jakiś czas temu obiecałam wstawić zdjęcia dekoracji, które stały u mnie przed klatką... niestety, na zdjęciu widać, jak bardzo to wszystko jest niepiękne
ale i tak jestem zadowolona, mogło być gorzej ![]() ![]() Wkurza mnie moja osobista przyjaciółka, nagle wychodzi na to, że moje wesele jej się w ogóle nie podobało, zespół był beznadziejny, w kotlecie znalazła chrząstkę, tańczyliśmy drewniano, a za kwiaty to przepłaciłam. Nie wiem, PMS mamy obie, czy co? Przynajmniej fotograf wysłał nam całe 6 zdjęć, żeby nas zniecierpliwić chyba w tym jedno, które chyba sobie wydrukuję i powieszę na ścianę, żeby patrzeć, jaka to ja piękna jestem...
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2014-07-22 o 17:18 |
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
karolinuuusia faktycznie ciężki wybór bo każde podziękowanie na swój sposób ładne
a księga gości ![]() bardorja bardzo ładna ![]() ewapucy mam nadzieję że masz rację ![]() Lemon bardzo dziękuję za info ![]() magdalenka_w_86 ale macie fajnie zazdraszczam i czekam na focie
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-22 o 16:10 |
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Krychulec89 No ale jak to będzie wyglądało... obrączka na rękawiczce? Jestem na
bardorja Za 1600 zł to i my byśmy taki stół wzięli Ładna księga!
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że się przewinął temat kawalerskiego. Pokażcie mi faceta, który spojrzy swojej kobiecie w oczy i przyzna, że chciałby striptizerkę?
Nie rozumiem trochę paniki w stylu "jak pójdzie na striptiz to odwołam ślub!". A jak spędzi kawalerski w klubie to myślicie, że baby go będą ignorowały? albo wyjedzie gdzieś na weekend?
|
|
|
|
#557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego też właśnie lepiej Was pamiętam i pamiętam jak się cieszyłam jeszcze w marcu, że po sesji wrócę do wątku bo będzie na to czas. A stało się to, że jak może pamiętacie my nie byliśmy zaręczeni. On uznał, że jednak nigdy nie chciał ślubu, że chciał tylko dlatego, że ja chciałam. Bardzo to wszystko zawikłane. Ale najgorsze, że sama musiałam to wyciągać jak do kwietnia nie było z jego strony żadnych deklaracji. A najbardziej bolało to, że stwierdził, że to ja się zachowuje jakbym ślubu nie chciała. Nadal jesteśmy razem, uważam, że o związek trzeba walczyć nawet bez ślubu, ale chwilami jest mi trudno. Nie jestem w pełni sobą... Ryczę na widok salonów z sukniami i młodych par. Trudno mi komuś pogratulować z powodu zaręczyn czy ślubu. Ale staram się dostrzegać pozytywy. Jako nauczkę mam to aby nigdy nie podpisywać samodzielnie umów bo to ja to wszystko odwoływałam. Miło mi bo właśnie Ciebie dostrzegam jako pierwszą, napisałam wszystko już wyżej Cytat:
Nie bój się przymiarki, wszystko pójdzie dobrze. Pamiętaj tylko wziąć buty i bieliznę (tak mimo wszystko było w tym salonie co ja kupowałam, że trzeba było mieć buty itp. na pierwszą przymiarkę) Ja Ciebie też i kibicuje na fb! Krychulec89, Madziara889, say-hello, Dotka90, ane3kaa, iliy, Anesthesia, hihihi, Panna Izabela, magdalenka_w_86 Wszystko opisałam powyżej więc nie chciałam powtarzać tej samej treści, bardzo mi miło, że wszystkie mnie pamiętacie i za odzew nowych PMek też dziękuje. Wszystkim Wam mocno kibicuje, będziecie najpiękniejszymi PMkami
|
|
#558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szybko zleci ![]() hihihi jak tam spotkanie z zespołem? taaak, fryzura na bok na pewno będzie ładniejsza i na zdjęciach i w realu dobrze, że takie wybrałyśmy ![]() oluska ajjjć widze, że ty masz takie przeboje z tymi gośćmi.. a co ze sławną ciotką? nadal chce z Wami jechać? ![]() corn my też drukowaliśmy winietki, także spoko, dasz radę, raz ciach i będą pocięte ![]() p.s jak tam sukieniunia? ![]() dotka ![]() cude co tam z suknią? ;>nie jesteś zadowolona? kiss12550 hahah u mnie jest podobnie! moja mama ma koronkową sukienkę, tż mama także, babcia równiez.. śmiejemy się, że to będzie koronkowe wesele, bo koronka zagości również na torcie.. tinyheart bardzo mi przykro..trzymaj się active tak wlasnie myślalam, co się z tobą dzieje, że ciszaaa.. a tu prosze, przygotowania pełną parą opowiadaj co u ciebie!elrosa pochwal się fotkami
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
tinyheart
zobaczysz że kiedyś będziesz jedną z Nas już tak na 100% i wtedy będziesz się jeszcze z tej sytuacji śmiała a przy okazji będziecie mieli co wnukom opowiadać Czasami tak bywa że człowiekowi potrzebna jest pokora i cierpliwość powodzenia kochana Buczorek mnie już czas tak zasuwa że z przerażeniem tylko patrzę na kalendarz z datą
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
iliy - co będzie dalej to zobaczymy. Mam wrażenie, że teraz wyszły u niego rzeczy, których wcześniej nie było, albo ich nie dostrzegałam. Trudniej jest nam się dogadać, ale chce próbować to ułożyć bo nie wybaczę sobie odejścia od kogoś z kim przez 5 lat byłam szczęśliwa. Trudno mi też chwilowo wyobrazić sobie bycie bez niego albo bycie z kimś innym. Ale czas pokaże jak ma być, jestem chociaż o jedno doświadczenie mądrzejsza
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny: )
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Buczorek, Lemon_Drop, jest dopasowana, lekka, całkiem wygodna. Po prostu nie ta wymarzona, chyba dlatego. I teraz też na odbiór zabrałam Mamę i siostrę, sama wiem, że wyglądam ładnie, ale po ich minach jakoś i mnie mina trochę zrzedła. Dobra, stresik
![]() Ciekawy smak tortu ![]() Konkardia, u mnie 150... marlenqa22 Krychulec89, może rękawiczki bez palców? tinyheart, pamiętam, przykro mi iliy, trochę tego latania było, ale Tato powiedział Mamie, że jest za jasna ![]() Byłam dziś na probnej. Czego się dowiedziałam... gość od sali idzie do cateringu i żąda od nich opłaty za wynajem kuchni. Oczywiście opłata jest przerzucana na nas i pary dowiadują się o tym przy rozliczaniu ![]() Jakieś 500 zł kolejne. Nie wiem czy lepiej sprawę wyjaśnić teraz, czy czekać na koniec i się jakoś wykpić. confused:Kościelny nas trochę poratuje z kwiatami Chwała mu za to![]() Ofiary jakie przeznaczyliśmy: 500 zł księdzu przeliczał przy nas i ten komentarz : no, może być..., 50 kościelnemu, 100 organiście. Druga parka nawet w kościele jeszcze nie była! Kończymy robić ozdoby na salę - serca za nami z bibułowych kwiatów - kicz czy nie? Sama już nie wiem. Powiem Wam, że trochę już wymiękam. Dziś TŻ zauważył, że nie dodał do listy chyba 7 gości Ale koleżanka już dziś odmówiła, więc wychodzi 5 osób.Wiejski stół: dajemy wędzony boczek, szynkę, polędwicę, żeberka, małosolne. Oni dają dekorację - 200 zł, ser podpuszczkowy - 30 zł, smalczyk - 20 zł. Zdjęcia zaraz wstawię, muszę zostać odcięta od neta na chwilę
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!
Ale po kolei. W dniu ślubu pierwszy jest o 16, mój o 17( środkowy) potem o 18. O 16 kościół ubiera taka laska, która jak dla mnie nie ma za grosz wyczucia gustu. Dlatego też stwierdziłam że ja zamówię kogoś innego, dogadałam się z dziewczyną ze ślubu o 18 że bierzemy firmę dekoracyjną i zrzucamy się po połowie. I dzisiaj dostaję od niej wiadomość że "rozmyśliła się" i chce by kościół na jej ślub na 18 ubierała ta laska co ubiera o 16!!!!!!!!!!!! i że sugeruje mi żebym ją też wzięła. I co ona myśli że ja zrezygnuję ze swojej dekoracji bo jej się odmieniło?? Mam z nimi wszystko ustalone, wazony, kwiaty, bramę z kwiatów.. Trudno zapłacę więcej, ale nie zrezygnuję. A do tej dziewczyny napisałam że tak się nie robi..
|
#564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą nie samą sielanką człowiek żyję Racja czas pokaże nic na siłę - wierze że będzie dobrze bo 5 lat to kupa czasu cude super że suknia już odebrana fryzurka ale z tą ukrytą opłatą na sali to przesadzili i to nie takie małe pieniążki ja też bym poczekała na rozliczenie jak już będzie po weselu bo przed nie ma co się dodatkowo denerwować marlenqa22 no pięknie się zachowała nie ma co.... olać to jak masz już ustalone i jest tak jak Ci się podoba to niech ta laska spada na drzewo
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-22 o 19:06 |
|
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że jeżeli mój nie chce, to dlatego, że NIE CHCE, a nie dlatego że boi się mi powiedzieć o tym, że by chciał. Rozmawiamy o wszystkim, więc i o tym by mi powiedział, logiczne. To tak jakby z automatu zakładać, ze każda laska chce striptizera na panieńskim. Ja np. nie chcę, obrzydza mnie to ![]() Tiny, szkoda że tak wyszło, ale dobrze że walczycie. A między Wami jak jest? Trochę nie rozumiem tego, że nie byliście zaręczeni, planowaliście ślub i nagle się okazuje, ze tylko Ty chciałaś, widze tu jakiś kompletny brak komunikacji mam nadzieję, że pracujecie nad tym, bo za jakiś czas też możecie się rozminąć z oczekiwaniami drugiej osoby...Zrobiłam żele W polowie sierpnia pojde na uzupelnienie, zrobie wtedy fuksjowe. na ślub będą takie, jak teraz, podoba mi się to ![]()
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Ten kwiatek nie będzie tak
Będzie z boku, prawdopodobnie eustoma. TŻ dziś mi zrobił niespodziankę i przyniósł kwiatka do fryzjerki![]() Na makijaż dopiero jutro. Nie mam pojęcia jak rozplanować sobie jutro dzień. Nie dam rady być w kilku miejscach na raz:/ Poważnie laski, co możecie wcześniej, róbcie wcześniej. Mnie trochę siostra-świadkowa wykiwała. Miała przyjechać i pomagać, a teraz sobie ze swoim TŻ pojechała do Hajnówki - wrócą jutro. Miała być na panieńskim i nie była... Panieński za mną Było miło Byłyśmy we 4, po wielu perypetiach - jedna musiała dojechać. Ustawiłam jej dojazd z moim Tatą - miał akuart jechać do miasta, autobusów wieczorami i popołudniami właściwie nie ma . Tata zmienił zdanie, że jednak nie pojedzie, gdy ja już byłam w mieście. Moja sis wolała zostać w domu ze swoim wybrankiem Bez większych szczegółów udało się tej koleżance jakoś do mnie dostać. Mały foch był, i rozumiem to doskonale - mnie też to wyprowadziło trochę z równowagi. Obiadek, ugotowany przez jedną z nich , piwko, karaoke
|
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja dobrze rozumiem, ze nie byliscie zareczeni a Ty kupilas sukienkę i podpisalas umowy- termin tez sama ustalilas? Bardzo Ci współczuję ale chyba sama jestes sobie winna, ja tez nie chcialabym zostać przez druga stronę postawiona przed faktami dokonanymi. Mimo wszystko życzę Wam szczescia!
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2014-07-22 o 19:23 |
|
|
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Tinyheart bardzo mi przykro....
ja też Ciebie pamiętam. Szkoda że tak wyszło, mam nadzieję że będziesz szczęśliwa bez ślubu...Zdaję sobie sprawę że cięzko przekreślić te lata bycia razem. Mam nadzieję że ułożycie sobie życie na nowo. A jeśli jednak nie to bedziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko! Mówcie o tym co jest dla was ważne - w życiu trzeba iść na kompromisy ale nie da się cały czas iść na ustępstwa. Dużo siły wam zyczę! ![]() Cude "może być" - co to ☠☠☠☠a za komentarz ma być??? Fryzurka fajna, ale ten kwiatek faktycznie w ogóle tak na dole nie pasuje. Marlenka wcale się nie dziwię że się wkurzyłaś ta kobieta od nich ma teraz problem bo 2 x musi się rozkładać.Dotka paznokcie fajnie wyszły
|
#570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam, że rzadko się udzielam ale w taki wir pracy wpadłam, dzien leci za dniem. Nawet nie zauważyłam, że przedostatnia zmiana kodu nastąpiła!
Cytat:
Jeszcze wszystko się ułoży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do poruszanych tematów - mój TŻ nie uznaje striptizerek i ja tak samo. Po prostu ![]() wiejski stół - bedizemy miec. Płacimy za niego chyba max 1000 zł. Bedzie golonka z naszymi imionami, warkocze z kabanosów, wiadro smalcu, coś tam jeszcze robione rpzez znajomego masarnika. Małosolne robione przez teściową, chleb swojski pieczony przez moją mamę, dekoracja stołu robiona przed dekoratorkę sali.I ocziwiscie 3 l bimbru ![]() Na dniach odbieramy portrety - podziękowania dla rodziców. Jestem bardzo podekscytowana. Już nie mogę się doczekać ale z drugiej strony boję się czy w ogóle bedizemy podobni do siebie
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-07-22 o 20:00 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Znów tż wraca do pierwszego pomysłu, czyli tv (teraz były mega promocje i jeden tv led kosztował coś ok. 700zł, więc za 2 byśmy zapłacili 1400, tyle jesteśmy w stanie).
Więc będzie bez trenu. Zdjęć nie robiłam, bo byłam cała w igłach, 4.08 mam kolejną przymiarkę. Mama kupiła kawałek tiulu, zrobimy z tego szal na suknię do kościoła - żakiet w sierpniu będzie chyba przesadą; zakryjemy ładnie całe plecy.
Ale to zależy od księdza ile wcześniej potrzebuje pisać ten protokół

będę musiała go jakoś podpytać żeby mieć czas na reakcje hehe 

a księga gości 
Pamiętam Cię i to bardzo dobrze
zobaczysz że kiedyś będziesz jedną z Nas już tak na 100% i wtedy będziesz się jeszcze z tej sytuacji śmiała a przy okazji będziecie mieli co wnukom opowiadać 

klask i: