|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Lemon_Drop, to tylko taki romantyk z TŻ
Kwiatek będzie inny dojdzie jeszcze wypełniacz i przygładzeniemimi_77, to samo powiedziała mi fryzjerka Kupowałam 3 litry na osobę - 2 dni, a że ilość osób zmniejszyła się chyba o 60 (już nie pamietam ), to mamy trochę zapasu![]() Zamówiłam podziękowania dla Rodziców, wypasione kartki. Myślałam, że podałam adres do wysyłki - przelew już zrobiłam. Patrzę dziś w historię wiadomości - nie podłam adresu! Na szczęście kobieta ogarnięta i wzięła adres z przelewu. Dobrze, że miałam akurat ten ustawiony, bo już się bałam, że kartki poszły w zupełnie inne miejsce. |
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Zresztą mój TŻ akurat mówi, że jego to nie kręci, bo co to za atrakcja móc tylko popatrzeć. Od oglądania i dotykania ma w domu mnie i mu starczy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
Dotka90 pisałam w klubie ale i tutaj napiszę że bardzo ładne i delikatne paznokietki
My też mamy wiejski stół za ok 700 zł ale szczegóły będą ustalane przy menu za jakieś 2 tygodnie ![]() Dzisiaj kolejna odmowa od kuzynki z mężem TŻ, tłumaczenie troszkę głupie że nie mają z kim dzieci zostawić co jest troszkę taka ściema bo teściów mają w domu z którymi mieszkają no ale nie to nie ...TŻ zamówił dzisiaj literki, prawie na niego wyskoczyłam z ryjkiem a on ze spokojem stwierdził że zamówione są 2 komplety -w kolorze białym i wrzosu - (przewodnim) i dodał że jak coś to jedne będą na sale a drugie na sesję bo ja to się chyba szybko nie zdecyduję hehe a już by się biedakowi dostało ![]() cude piękne te kartki
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-22 o 20:38 |
|
|
|
#575 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Raczkowanie
|
To twoja próbna fryzura?
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Ad rem Wiesz już, co zdegustujecie
? I kiedy macie termin potwierdzeń?Lemon Ze zdjęcia z przymiarek nici, byłam tam z mamą i siostrą, a ta jest bardzo przesądna. Zabroniła robienia zdjęć, bo pech i zazdrosne spojrzenia. Ale jest jeszcze jutrzejszy odbiór kiecki ![]() A smak tortu świetny, nie będzie zamulający ![]() 21klaudyna Wszystkiego najlepszego dla TŻ-ta A z Waszym tańcem to świetny pomysł, żeby było przestrzennie. I widzę, że macie fajnego instruktora, a nie kogoś, kto jest służbistą w tej materii.Dotka Kawalerski TŻ-ta miał taki scenariusz - gokarty i after na mieście, chłopaki miały sporą frajdę ![]() bardorja U nas nie ma wiejskiego stołu - ale będzie zimna płyta z wędlinami i mięsami, więc amatorzy wiejskich przysmaków powinni być choć trochę uradowani. kiss Polecam Ci sprawdzić fryzurę na jakiejś próbnej. U mnie loki rozprostowywują się po godzinie, ale moja koleżanka miała do końca wesela długie anglezy, które wytrzymały w stanie nienaruszonym. Też mam nadzieję, że z wagą u Ciebie to złudzenie, zresztą - miesiąc do ślubu, może ten stres zadziała u Ciebie odpowiednio ![]() cude A co z Twoją sukienką nie tak? Super, że mama ma kreację ![]() Co do dzisiejszych wieści - ale nieprofesjonalne zachowanie pana od sali. Ksiądz też przegiął. Za to fryzurka wyszła bardzo ładna, delikatna i subtelna, do Twojej sukienki idealna Kwiatek pasuje z boku. Bardzo ładna sukienka dla mamy, chyba ten fason i rodzaj zdobienia jest po prostu popularny. Nie ma się czym przejmować Kartki są świetne ![]() Powodzenia ze wszystkim, dasz radę pysia Jasne, że będziemy wspierać ![]() Anesthesia Oj, to zmartwiłaś mnie ze swoją wagą - ale z drugiej strony wiem, żeby się nią nie kierować, bo możesz mieć np. więcej mięśni niż wcześniej, a więc jesteś szczuplejsza. A jakby co przez 1,5 miesiąca mogłabyś to zgubić, jeśli tylko oczywiście będziesz chciała A spotkanie w weekend nie wchodzi w grę? KaMilka4891 Trudny wybór z sukienkami - ładny krój, ciekawa faktura tinyheart Pamiętam Cię. Bardzo mi przykro z tego powodu Z tego co piszesz, pogmatwana sytuacja. Obawiam się, że słowa Twojego TŻ-ta to wymówka i za tym może stać coś większego. Nie chcę Ci doradzać radykalnych rozwiązań, ale wygląda na to, że musisz przeżyć "żałobę" w kwestii ślubu - Waszego, który miałby się odbyć w najbliższej przyszłości. Bo będziesz się niesamowicie męczyć, zakochanych nowożeńców nie sposób uniknąć. Mam nadzieję, że Twoi bliscy bardzo Cię wspierają i że między Wami poza tą jedną sprawą układa się ![]() Kishlaczkowa To udanej przymiarki, niech stres Cię nie chwyta ![]() Panna Izablea Oba grzebienie są piękne. A co do panieńskiego - nie ilość dziewczyn, a jakość. Wiele razy imprezowałam na panieńskim w takim gronie i było świetnie. magdalenka_w_86 Ale świetnie, że ta podróż poślubna tak blisko. Wypocznij, nałap słońca ![]() Elrosa Świetnie wyszła dekoracja klatki A co do przyjaciółki - chyba nie mówi tego szczerze, przynajmniej jeśli jest życzliwa Tobie, nie powinna pozwalać sobie na takie uwagi. O co jej naprawdę chodzi?marlenqa22 Nie odpuszczaj. Zamieścisz tylko inspiracje tych koszmarków dziewczyny bez gustu, pliz ![]() Dotka Świetne paznokcie, subtelne i eleganckie ![]() Co do kawalerskich z dodatkami w postaci pań - co z tego, że ja mojemu chłopu ufam - bo ufam. I w temacie striptizu nie oburza mnie sam fakt patrzenia na gołą babę ( sporo tych na bilbordach i w telewizji). Ale nie podoba mi się sytuacja, kiedy organizuje się wieczór kawalerski, często takie atrakcje wbrew woli pana młodego, upija go mocno i w tym stanie zamroczenia prowokuje się go do różnych rzeczy, z których dotykanie pani rozbierającej się jest najmniej hardkorowe (a on może ich nie pamiętać). Tak więc ostrożnie podchodzę do opowieści panów, że to tylko patrzenie, do niczego więcej nie dojdzie. Inna sprawa, że na którymś z kawalerskich, na który TŻ był zaproszony, panowie sami doszli do wniosku, że oglądanie striptizerek to bzdurny pomysł, upokarzające dla tych pań i ich własnych partnerek. Znam mnóstwo kawalerskich bez atrakcji, faceci świetnie się bawili - paintball, gokarty, bungee, gry terenowe. Zamieszczam obiecane zdjęcia biżuterii z ebaya. O ile kolczyki bardzo mi się podobają, grzebień jest w porządku, o tyle co do bransoletki mam wątpliwości - jest za gruba (grubsza niż wynikało z opisu aukcji). Byłby spory przesyt, bo suknia ma aplikacje z kryształków przy dekolcie i na biodrze. Co o tym myślicie?
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Śliczne pazurki
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
cześć u mnie do przodu
i zmiana kodu |
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
Corn powtórzę się: grzebyczek kolczyki
ale to tylko moje zdanie może akurat z całością nie będzie wyglądała za masywnie? ![]() Kasiulenkowo gratki zmiany kodu
|
#581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
I po spotkaniu ostatnio w poradni ! Hura
Jutro po obrączki
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
ewapucy, tak, próbna
iliy, mimi_77, cornflower_gir ![]() Projekt winietek skończony, jutro do druku
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny !
Za ile mogę dostać grzebyk do włosów ozdobny?? Za ile wy kupowałyście i czy możecie wrzucić zdjęcie jaki? Z góry dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Bardzo ładna fryzura ,pasuje ci Jaki będziesz miała welon?Oj ja to taka ciekawska jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Gratuluję Mi zostało jeszcze jedno spotkanie.Nie wiem jak to wytrzymam
|
|
|
|
#585 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To on jeszcze 3 lata temu na ślubach na których byliśmy mówił, że kapela super i brał namiary, żeby na naszym weselu grali. Co jak co ale dla mnie nie jest to sygnał pt. "Ale ja ślubu nie chcę, to Ty mnie zmuszasz!" Problem z komunikacją z jego strony jest ogromny, mnie życie już dało popalić i jestem w stanie wiele zrozumieć, nawet zerwanie "zaręczyn" i odwołanie ślubu. To co mnie zabolało to fakt, że sam tego nie mógł powiedzieć. Jednak ta sytuacja dała mi wiele do myślenia, dostrzegłam, że większość czasu i energii inwestowałam w ten związek. Z jego powodu oblałam 3 lata temu semestr na studiach. Zgubiłam się trochę, straciłam kontakt ze znajomymi, ale było mi dobrze bo on mi starczał. Teraz uznałam, że skoro on najwyraźniej jeszcze nie wie czego chce to ja postaram się poznać siebie od nowa. Jestem z nim od dawna i poznaliśmy się jak ledwo stuknęła mi 18 więc sporo się już zmieniło. Pod tym względem ta decyzja może mi wyjść na dobre, niezależnie od tego z kim i czy stanę na ślubnym kobiercu (bo chwilowo raczej nie widzę, żeby ktokolwiek inny mnie chciał i nad tym też muszę popracować.) Cytat:
Lemon_drop, mimi_77, mysza93 Dziękuję Cytat:
Niestety rodzinie sytuacji nie tłumaczyłam, ślub zaczęliśmy planować w dosyć trudnym okresie i w związku z tym nie było jak się tym podzielić. Nie mam też zbyt bliskich osób w swojej rodzinie, od 17 roku życia mieszkam sama i od tego wieku musiałam stać na własnych nogach i liczyć na siebie. Nawet gdybyśmy byli przedtem zaręczeni to by tylko dwie osoby pewno z rodziny wiedziały. A między nami po tym co się stało niestety wiele się posypało i niestety ja nie mam mocy ani siły wszystkiego naprawić, on też musi chcieć. A biżuteria mi się podoba chociaż bransoletka rzeczywiście wydaje się być bardzo solidna i do mnie nie przemawia. Ale ja tez nie lubię bransoletek.
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
ewapucy,
![]() Dorwałam wczoraj Dla przypomnienia suknia, zdjęcia po ostatniej przymiarce zabrała siostra:/
|
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
cude - Bardzo Ci w niej ładnie, szkoda tylko, że zdjęcie rozmazane, a naszyjnik cud, miód i orzeszki! I jak błyszczy! Do sukni będzie piękny bo z tego co widzę to koronka?
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam ten fason, tą długość gorsetu tinyheart, przykro mi, że tak wyszło Walczcie o związek i życzę Ci mocno, żeby wszystko się między Wami ułożyło, i żeby ślub się odbył - w swoim tempie i według wspólnej wizji ![]() |
|
|
|
|
#589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naszyjnik na pewno będzie się pięknie komponował z tą suknią .Gratuluje wyboru Sama chętnie bym taką wzięła.<Mam taką samą długość gorsetu
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Ad rem – oj tak gust prawie identyczny
Ewapucy- ja mówiłam już nie raz że skoro my co miesiąc tak się męczymy to faceci powinni mieć chociaż 2 dni w miesiącu sraczkę , wtedy byłoby sprawiedliwie ![]() Oluska- dokładnie tak , śmiejemy się ze jeszcze mojej babci musimy taką znaleźć ![]() An – poproszę żeby we 3 się ustawiły i zrobimy pamiątkowe zdjęcia , a co tam! wiem o czym mówisz, też czasami nie mam już siły na te przygotowania i nic mi się nie chce…całe szczęście że ten stan szybko mija KaMilka- szkoda ze nie masz tej sukienki którą wybrał Tż na sobie , obydwie mi się podobają Lemon- tak wiedzą i o ile babci to nie przeszkadza to moja mama i teściowa niby mówią ze nie ma problemu , ale coś mi się wydaje że do końca zachwycone nie są , właściwie może zostaną moimi druhnami , skoro będą wyglądały podobnie… ![]() Czekoladowo-gruszkowy tort Re_nata-tak wiem ze próbną fryzure warto zrobić tylko chodzi o to że moja fryzjerka do najtańszych niestety nie należy no i w sumie nie chciałam próbnej fryzury żeby chociaż troszkę przyoszczędzić a teraz mam wątpliwości… Tort 2 i fryzura super! Konkardia _ ![]() Tinyheart – kiedy Ty pisałaś na wątku mnie jeszcze chyba na nim nie było w każdym razie bardzo mi przykro z powodu całego wesela i mam nadzieję że wszystko Wam się jakoś poukłada Active – jak znajdziesz chwilke napisz co u Ciebie, u Was Hihihi – dzięki za ta rozpiskę napojów Panna Izabela – wszystko fajnie tylko gdzie zdjęcia z przymiarki ![]() Elrosa- co Ty chcesz od tej drkoracji Buczorek-o to faktycznie, mam nadzieję że w Twojej sukni też jest jakaś koronka !Cude- podoba mi się Twoja fryzura ale jakoś nie pasuje mi ten kwiat tak nisko, planujesz mieć tak całe wesele czy po zdjęciu welonu go przepinasz wyżej ?edit. już doczytałam że będzie z boku , no cóż siostra się nie popisała Marlenqa- też bym się wkurzyła! Co zdecydowała tamta dziewczyna ze nie chce dekoracji wspólnych z Tobą? Może z tamtą wyjdzie jej taniej? Dotka – super pazurki! Iliy – mamy ten sam kolor przewodni Corn- chyba tak jak mówisz zdecyduje się na próbną , a najlepiej zapytam fryzjerki co on ana ten temat myśli i może mi coś doradzi Kolczyki i grzebyk super! A ta bransoletka chba faktycznie za gruba, planowałaś założyć cały komplet? |
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmawiałam teraz z przyjaciółką i radziłam się jej czy zwrócić uwagę starszemu że wpadł na taki pomysł (który w ostateczności nie wypalił ufff...). Powiedziała mi żebym olała temat. Nie jest mi łatwo ale chyba tak zrobię, ale zawiodłam się na tym chłopaku i to bardzo bardzo.. Co do dekoracji nie odpuszczę, ta firma jest świetna a to mój dzień i mam prawo mieć ustrojony Kościół jak chcę ![]() Jutro widzę się z Tż i załatwiamy: - spodnie od krawca odebrać - kupić koszulę na poprawiny - dentysta - chodniczki do łazienki - poszukamy prezentu dla mnie na urodziny
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę urwać łeb dwóm panom, oznajmili nam dziś niezależnie od siebie, że przyjdą bez osoby towarzyszącej...4 dni do ślubu i średnio wypada dopraszać. Nie kwestia prezentów, ale pustych miejsc. Gdybyśmy wiedzieli wcześniej, pewnie zaprosilibyśmy inną parę...
Sent from my 7 Mozart T8698 using Tapatalk
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Iliy no proszę jaki Twój TŻ zapobiegliwy
chyba należą mu się przeprosiny ![]() Oczywiście pochwal się jak już je dostaniecie ![]() Corn jaka szkoda! :buuu: aczkolwiek nie sądzę żeby tu jakaś niezdrowa zazdrośnica się znalazła Wybraliśmy dopiero 1 smak tortu, drugi dopiero przed nami Co do biżu: kolczyki piękne! Grzebyk też, ale bransoletka wydaje się być trochę zbyt duża... Panna Izabela nie pamiętam czy pisałam - grzebień nr 1 bardziej mi się podoba ![]() Ewapucy ja za swój zapłaciłam ok 8Ł (za 2 szt chyba 11Ł? nie pamiętam już). Jjeden zostanie niewykorzystany ![]() ![]() Cude zdjęcie w sukni bardzo niewyraźne (chyba już wczesniej tez to pisałam ), naszyjnik bardzo mi się podoba! Kiss cała nadzieja w dodatkach - oby dobrały je tak, żeby jednak odróżnić się od siebie ![]() Czekoladowo-gruszkowy tort był moim nr 1 w smakach(chociaż ja generalnie niesłodyczowa jestem), drugi dobierzemy jakiś owocowy ![]() Corn wcale się nie dziwię że się wkurzyłaś! mogliby wcześniej o tym powiedzieć...Tinyheart życze powodzenia.... to co napisałaś o zerwanych kontaktach, braku własnej wartości trochę mnie zaniepokoiły, ale być może moje wcześniejsze doświadczenia spowodowały zapalenie się ostrzegawczej lampki..Mam nadzieję że będziesz do nas zaglądać i dasz znać co u Ciebie/u was
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
cude suknia piękna
i naszyjnik super już nie mogę się doczekać fotek ze ślubu ![]() kiss12550 no to super- wrzosik rządzi ewapucy ja swój kupowałam na ebay cena ok 40 zł z przesyłką o ile dobrze pamiętam ![]() ![]() ale na etsy też są piękne Corn współczuję no ale.... na ludzi nie ma mocnych Lemon jak tylko TŻ je odbierze pochwalę się na pewno a przeprosiny już były
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-07-22 o 22:03 |
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż ma kawalerski weekend. jadą na działkę na mazury w piątek i wracają w niedzielę. będzie zabawa! Będzie się działo! Chce żeby się dobrze bawił i zapamiętał ten męski weekend na całe życie Ja chciałam iść do klubu gogo na swój wieczór ale niestety nie wszystkie dziewczyny wyrażały chęć.
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja i tak Wam kibicuję pełną parą, i wierze że Twój Tz się jeszcze ocknie ![]() PS. wróć do nas na plotkowy, ja będę o Ciebie walczyć ![]() Cytat:
Nie byli zaręczeni, ale razem ogólnie planowali ślub.
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Lemon, ten pierwszy piękny
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Kwiatek będzie inny dojdzie jeszcze wypełniacz i przygładzenie
), to mamy trochę zapasu

klask i:
no ale nie to nie ...
a on ze spokojem stwierdził że zamówione są 2 komplety -w kolorze białym i wrzosu - (przewodnim) i dodał że jak coś to jedne będą na sale a drugie na sesję bo ja to się chyba szybko nie zdecyduję
hehe a już by się biedakowi dostało 
my placimy 1600
Z tego co piszesz, pogmatwana sytuacja. Obawiam się, że słowa Twojego TŻ-ta to wymówka i za tym może stać coś większego. Nie chcę Ci doradzać radykalnych rozwiązań, ale wygląda na to, że musisz przeżyć "żałobę" w kwestii ślubu - Waszego, który miałby się odbyć w najbliższej przyszłości. Bo będziesz się niesamowicie męczyć, zakochanych nowożeńców nie sposób uniknąć. Mam nadzieję, że Twoi bliscy bardzo Cię wspierają i że między Wami poza tą jedną sprawą układa się 

Uwielbiam ten fason, tą długość gorsetu