Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 20:24   #571
cude
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Lemon_Drop, to tylko taki romantyk z TŻ Kwiatek będzie inny dojdzie jeszcze wypełniacz i przygładzenie Poproszę tylko o mniej tapira;P

mimi_77, to samo powiedziała mi fryzjerka Kupowałam 3 litry na osobę - 2 dni, a że ilość osób zmniejszyła się chyba o 60 (już nie pamietam), to mamy trochę zapasu

Zamówiłam podziękowania dla Rodziców, wypasione kartki. Myślałam, że podałam adres do wysyłki - przelew już zrobiłam. Patrzę dziś w historię wiadomości - nie podłam adresu! Na szczęście kobieta ogarnięta i wzięła adres z przelewu. Dobrze, że miałam akurat ten ustawiony, bo już się bałam, że kartki poszły w zupełnie inne miejsce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PR_2_3.jpg (219,0 KB, 59 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:31   #572
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
klask i:

Ale my dziewczyny to co innego. Ja też w zyciu nie chciałabym striptizera, już bym wolała popatrzeć jak jakaś laska tańczy niż goły facet się przede mną wygina fuj. Ale nie oszukujmy się że faceta obrzydzi widok tańczącej dziewczyny. Jeśli TŻ tego nie chce to okej. Ale robić problem gdyby taka sytuacja miała nastąpić bo koledzy zaplanowali, ślub odwoływać albo traktować to jako zdradę? To chyba przegięcie. Przecież jeśli się zna swojego TŻ i mu ufa to przecież nic takiego
Mam prawo mieć jakieś wymagania co do przyszłego męża i potencjalnego ojca moich dzieci. Moim jest takie, że nie życzę sobie, żeby wspierał finansowo ten biznes. I nie życzę sobie, żeby oglądał takie atrakcje na żywo. I nie widzę powodu dlaczego miałabym się tłumaczyć.

Zresztą mój TŻ akurat mówi, że jego to nie kręci, bo co to za atrakcja móc tylko popatrzeć. Od oglądania i dotykania ma w domu mnie i mu starczy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:36   #573
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Lemon_Drop, to tylko taki romantyk z TŻ Kwiatek będzie inny dojdzie jeszcze wypełniacz i przygładzenie Poproszę tylko o mniej tapira;P

mimi_77, to samo powiedziała mi fryzjerka Kupowałam 3 litry na osobę - 2 dni, a że ilość osób zmniejszyła się chyba o 60 (już nie pamietam), to mamy trochę zapasu

Zamówiłam podziękowania dla Rodziców, wypasione kartki. Myślałam, że podałam adres do wysyłki - przelew już zrobiłam. Patrzę dziś w historię wiadomości - nie podłam adresu! Na szczęście kobieta ogarnięta i wzięła adres z przelewu. Dobrze, że miałam akurat ten ustawiony, bo już się bałam, że kartki poszły w zupełnie inne miejsce.
Przesliczne kartki!!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mam prawo mieć jakieś wymagania co do przyszłego męża i potencjalnego ojca moich dzieci. Moim jest takie, że nie życzę sobie, żeby wspierał finansowo ten biznes. I nie życzę sobie, żeby oglądał takie atrakcje na żywo. I nie widzę powodu dlaczego miałabym się tłumaczyć.

Zresztą mój TŻ akurat mówi, że jego to nie kręci, bo co to za atrakcja móc tylko popatrzeć. Od oglądania i dotykania ma w domu mnie i mu starczy.
Świetnie napisane , podpisuje się pod tymi słowami

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:36   #574
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Dotka90 pisałam w klubie ale i tutaj napiszę że bardzo ładne i delikatne paznokietki

My też mamy wiejski stół za ok 700 zł ale szczegóły będą ustalane przy menu za jakieś 2 tygodnie

Dzisiaj kolejna odmowa od kuzynki z mężem TŻ, tłumaczenie troszkę głupie że nie mają z kim dzieci zostawić co jest troszkę taka ściema bo teściów mają w domu z którymi mieszkają no ale nie to nie ...

TŻ zamówił dzisiaj literki, prawie na niego wyskoczyłam z ryjkiem że jak to zamówił jak koloru jeszcze nie ustaliliśmy bo tak naprawdę wahaliśmy się pomiędzy dwoma a on ze spokojem stwierdził że zamówione są 2 komplety -w kolorze białym i wrzosu - (przewodnim) i dodał że jak coś to jedne będą na sale a drugie na sesję bo ja to się chyba szybko nie zdecyduję hehe a już by się biedakowi dostało

cude piękne te kartki rodzice na pewno się ucieszą

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-22 o 20:38
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:37   #575
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Hej nie wiem czy ktoś mnie jeszcze tu pamięta (ale ja poznaje kilka awatarków), pisałam z Wami rok temu.
Też Cię pamiętam. Bardzo mi przykro że tak wyszło

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
my placimy 1600
A my mamy za darmo!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:42   #576
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęcia zaraz wstawię, muszę zostać odcięta od neta na chwilę
To twoja próbna fryzura?

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!

Ale po kolei.

W dniu ślubu pierwszy jest o 16, mój o 17( środkowy) potem o 18.

O 16 kościół ubiera taka laska, która jak dla mnie nie ma za grosz wyczucia gustu.
Dlatego też stwierdziłam że ja zamówię kogoś innego, dogadałam się z dziewczyną ze ślubu o 18 że bierzemy firmę dekoracyjną i zrzucamy się po połowie.

I dzisiaj dostaję od niej wiadomość że "rozmyśliła się" i chce by kościół na jej ślub na 18 ubierała ta laska co ubiera o 16!!!!!!!!!!!! i że sugeruje mi żebym ją też wzięła.

I co ona myśli że ja zrezygnuję ze swojej dekoracji bo jej się odmieniło??
Mam z nimi wszystko ustalone, wazony, kwiaty, bramę z kwiatów..
Trudno zapłacę więcej, ale nie zrezygnuję.

A do tej dziewczyny napisałam że tak się nie robi..
Ciekawe dlaczego zmieniła zdanie.Tak się nie robi.Współczuję ci,chyba bym na twoim miejscu nie wytrzymała.
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:43   #577
cornflower_girl
Zakorzenienie

Ad rem Wiesz już, co zdegustujecie ? I kiedy macie termin potwierdzeń?

Lemon Ze zdjęcia z przymiarek nici, byłam tam z mamą i siostrą, a ta jest bardzo przesądna. Zabroniła robienia zdjęć, bo pech i zazdrosne spojrzenia. Ale jest jeszcze jutrzejszy odbiór kiecki

A smak tortu świetny, nie będzie zamulający

21klaudyna Wszystkiego najlepszego dla TŻ-ta A z Waszym tańcem to świetny pomysł, żeby było przestrzennie. I widzę, że macie fajnego instruktora, a nie kogoś, kto jest służbistą w tej materii.

Dotka Kawalerski TŻ-ta miał taki scenariusz - gokarty i after na mieście, chłopaki miały sporą frajdę

bardorja U nas nie ma wiejskiego stołu - ale będzie zimna płyta z wędlinami i mięsami, więc amatorzy wiejskich przysmaków powinni być choć trochę uradowani.

kiss Polecam Ci sprawdzić fryzurę na jakiejś próbnej. U mnie loki rozprostowywują się po godzinie, ale moja koleżanka miała do końca wesela długie anglezy, które wytrzymały w stanie nienaruszonym. Też mam nadzieję, że z wagą u Ciebie to złudzenie, zresztą - miesiąc do ślubu, może ten stres zadziała u Ciebie odpowiednio

cude A co z Twoją sukienką nie tak? Super, że mama ma kreację
Co do dzisiejszych wieści - ale nieprofesjonalne zachowanie pana od sali. Ksiądz też przegiął. Za to fryzurka wyszła bardzo ładna, delikatna i subtelna, do Twojej sukienki idealna Kwiatek pasuje z boku. Bardzo ładna sukienka dla mamy, chyba ten fason i rodzaj zdobienia jest po prostu popularny. Nie ma się czym przejmować Kartki są świetne

Powodzenia ze wszystkim, dasz radę

pysia Jasne, że będziemy wspierać

Anesthesia Oj, to zmartwiłaś mnie ze swoją wagą - ale z drugiej strony wiem, żeby się nią nie kierować, bo możesz mieć np. więcej mięśni niż wcześniej, a więc jesteś szczuplejsza. A jakby co przez 1,5 miesiąca mogłabyś to zgubić, jeśli tylko oczywiście będziesz chciała

A spotkanie w weekend nie wchodzi w grę?

KaMilka4891 Trudny wybór z sukienkami - ładny krój, ciekawa faktura

tinyheart Pamiętam Cię. Bardzo mi przykro z tego powodu Z tego co piszesz, pogmatwana sytuacja. Obawiam się, że słowa Twojego TŻ-ta to wymówka i za tym może stać coś większego. Nie chcę Ci doradzać radykalnych rozwiązań, ale wygląda na to, że musisz przeżyć "żałobę" w kwestii ślubu - Waszego, który miałby się odbyć w najbliższej przyszłości. Bo będziesz się niesamowicie męczyć, zakochanych nowożeńców nie sposób uniknąć. Mam nadzieję, że Twoi bliscy bardzo Cię wspierają i że między Wami poza tą jedną sprawą układa się

Kishlaczkowa To udanej przymiarki, niech stres Cię nie chwyta

Panna Izablea Oba grzebienie są piękne. A co do panieńskiego - nie ilość dziewczyn, a jakość. Wiele razy imprezowałam na panieńskim w takim gronie i było świetnie.

magdalenka_w_86 Ale świetnie, że ta podróż poślubna tak blisko. Wypocznij, nałap słońca

Elrosa Świetnie wyszła dekoracja klatki A co do przyjaciółki - chyba nie mówi tego szczerze, przynajmniej jeśli jest życzliwa Tobie, nie powinna pozwalać sobie na takie uwagi. O co jej naprawdę chodzi?

marlenqa22 Nie odpuszczaj. Zamieścisz tylko inspiracje tych koszmarków dziewczyny bez gustu, pliz

Dotka Świetne paznokcie, subtelne i eleganckie

Co do kawalerskich z dodatkami w postaci pań - co z tego, że ja mojemu chłopu ufam - bo ufam. I w temacie striptizu nie oburza mnie sam fakt patrzenia na gołą babę ( sporo tych na bilbordach i w telewizji). Ale nie podoba mi się sytuacja, kiedy organizuje się wieczór kawalerski, często takie atrakcje wbrew woli pana młodego, upija go mocno i w tym stanie zamroczenia prowokuje się go do różnych rzeczy, z których dotykanie pani rozbierającej się jest najmniej hardkorowe (a on może ich nie pamiętać). Tak więc ostrożnie podchodzę do opowieści panów, że to tylko patrzenie, do niczego więcej nie dojdzie.

Inna sprawa, że na którymś z kawalerskich, na który TŻ był zaproszony, panowie sami doszli do wniosku, że oglądanie striptizerek to bzdurny pomysł, upokarzające dla tych pań i ich własnych partnerek. Znam mnóstwo kawalerskich bez atrakcji, faceci świetnie się bawili - paintball, gokarty, bungee, gry terenowe.

Zamieszczam obiecane zdjęcia biżuterii z ebaya. O ile kolczyki bardzo mi się podobają, grzebień jest w porządku, o tyle co do bransoletki mam wątpliwości - jest za gruba (grubsza niż wynikało z opisu aukcji). Byłby spory przesyt, bo suknia ma aplikacje z kryształków przy dekolcie i na biodrze. Co o tym myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bizut.jpg (85,0 KB, 66 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:46   #578
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Śliczne pazurki i bardzo ładny kolorek

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Ten kwiatek nie będzie tak Będzie z boku, prawdopodobnie eustoma. TŻ dziś mi zrobił niespodziankę i przyniósł kwiatka do fryzjerki

Na makijaż dopiero jutro. Nie mam pojęcia jak rozplanować sobie jutro dzień. Nie dam rady być w kilku miejscach na raz:/

Poważnie laski, co możecie wcześniej, róbcie wcześniej.
Mnie trochę siostra-świadkowa wykiwała. Miała przyjechać i pomagać, a teraz sobie ze swoim TŻ pojechała do Hajnówki - wrócą jutro. Miała być na panieńskim i nie była...

Panieński za mną Było miło Byłyśmy we 4, po wielu perypetiach - jedna musiała dojechać. Ustawiłam jej dojazd z moim Tatą - miał akuart jechać do miasta, autobusów wieczorami i popołudniami właściwie nie ma. Tata zmienił zdanie, że jednak nie pojedzie, gdy ja już byłam w mieście. Moja sis wolała zostać w domu ze swoim wybrankiem Bez większych szczegółów udało się tej koleżance jakoś do mnie dostać. Mały foch był, i rozumiem to doskonale - mnie też to wyprowadziło trochę z równowagi.
Obiadek, ugotowany przez jedną z nich, piwko, karaoke
Jeśli kwiat ma być z boku to będzie bardzo ładnie wyglądać.Dziś właśnie umówiłam się na próbną fryzurę 12 sierpnia.Obawiam się ,że nie zapamięta fryzury jeśli wyjdzie dobrze
Stary 2014-07-22, 20:47   #579
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć u mnie do przodu

i zmiana kodu
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:51   #580
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Corn powtórzę się: grzebyczek kolczyki ale bransoletka moim zdaniem troszkę za szeroka ale to tylko moje zdanie może akurat z całością nie będzie wyglądała za masywnie?

Kasiulenkowo gratki zmiany kodu
Stary 2014-07-22, 20:52   #581
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Zamieszczam obiecane zdjęcia biżuterii z ebaya. O ile kolczyki bardzo mi się podobają, grzebień jest w porządku, o tyle co do bransoletki mam wątpliwości - jest za gruba (grubsza niż wynikało z opisu aukcji). Byłby spory przesyt, bo suknia ma aplikacje z kryształków przy dekolcie i na biodrze. Co o tym myślicie?
Moim zdaniem jeśli suknia jest z aplikacjami kryształowymi to ta bransoletka może być przesadą.Masz jeszcze jakąś przymiarkę? Tak,żeby zobaczyć czy to wszystko będzie pasować.Dla mnie mogłoby nawet nie być tej bransoletki.Ja właśnie się zastanawiam ,czy jak będę mieć grzebyk to czy bransoletka czy kolczyki .Tak trochę głupio bez kolczyków ,ale z drugiej strony łyso
Stary 2014-07-22, 20:53   #582
bardorja
Zadomowienie

I po spotkaniu ostatnio w poradni ! Hura
Jutro po obrączki

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:55   #583
cude
Zadomowienie

ewapucy, tak, próbna

iliy, mimi_77, no ja myślę:P

cornflower_gir zależy jaką fryzurę będziesz miała

Projekt winietek skończony, jutro do druku
Stary 2014-07-22, 21:01   #584
ewapucy
Raczkowanie

Dziewczyny !
Za ile mogę dostać grzebyk do włosów ozdobny??
Za ile wy kupowałyście i czy możecie wrzucić zdjęcie jaki?
Z góry dziękuję

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
ewapucy, tak, próbna
Bardzo ładna fryzura ,pasuje ciJaki będziesz miała welon?
Oj ja to taka ciekawska jestem

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
I po spotkaniu ostatnio w poradni ! Hura
Jutro po obrączki
GratulujęMi zostało jeszcze jedno spotkanie.Nie wiem jak to wytrzymam
Stary 2014-07-22, 21:03   #585
tinyheart
Rozeznanie

Post Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tiny, szkoda że tak wyszło, ale dobrze że walczycie. A między Wami jak jest?
Trochę nie rozumiem tego, że nie byliście zaręczeni, planowaliście ślub i nagle się okazuje, ze tylko Ty chciałaś, widze tu jakiś kompletny brak komunikacji mam nadzieję, że pracujecie nad tym, bo za jakiś czas też możecie się rozminąć z oczekiwaniami drugiej osoby...
Ja niestety wielu rzeczy też nie rozumiem. Bo siłą go nie zaciągałam do fotografów, do oglądania sali, itp. Brak zaręczyn spowodowany był rzeczami, o których na forum nie chcę otwarcie pisać, ale co do ślubu byliśmy zgodni. Razem wszystko ustalaliśmy. Nie miałam wrażenia żebym to tylko ja chciała. Wręcz przeciwnie.

To on jeszcze 3 lata temu na ślubach na których byliśmy mówił, że kapela super i brał namiary, żeby na naszym weselu grali. Co jak co ale dla mnie nie jest to sygnał pt. "Ale ja ślubu nie chcę, to Ty mnie zmuszasz!"

Problem z komunikacją z jego strony jest ogromny, mnie życie już dało popalić i jestem w stanie wiele zrozumieć, nawet zerwanie "zaręczyn" i odwołanie ślubu. To co mnie zabolało to fakt, że sam tego nie mógł powiedzieć.

Jednak ta sytuacja dała mi wiele do myślenia, dostrzegłam, że większość czasu i energii inwestowałam w ten związek. Z jego powodu oblałam 3 lata temu semestr na studiach. Zgubiłam się trochę, straciłam kontakt ze znajomymi, ale było mi dobrze bo on mi starczał. Teraz uznałam, że skoro on najwyraźniej jeszcze nie wie czego chce to ja postaram się poznać siebie od nowa. Jestem z nim od dawna i poznaliśmy się jak ledwo stuknęła mi 18 więc sporo się już zmieniło. Pod tym względem ta decyzja może mi wyjść na dobre, niezależnie od tego z kim i czy stanę na ślubnym kobiercu (bo chwilowo raczej nie widzę, żeby ktokolwiek inny mnie chciał i nad tym też muszę popracować.)

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
tinyheart,
czy ja dobrze rozumiem, ze nie byliscie zareczeni a Ty kupilas sukienkę i podpisalas umowy- termin tez sama ustalilas?
Bardzo Ci współczuję ale chyba sama jestes sobie winna, ja tez nie chcialabym zostać przez druga stronę postawiona przed faktami dokonanymi.
Mimo wszystko życzę Wam szczescia!
Nie do końca tak było Zresztą większość opisałam wyżej. Termin i usługodawców wybieraliśmy razem. Sukienkę kupiłam sama no ale do tego nie czułam potrzeby go ciągnąć. Nie postawiłam go przed faktem dokonanym w żadnej kwestii.

Lemon_drop, mimi_77, mysza93 Dziękuję

Cytat:
tinyheart Pamiętam Cię. Bardzo mi przykro z tego powodu Z tego co piszesz, pogmatwana sytuacja. Obawiam się, że słowa Twojego TŻ-ta to wymówka i za tym może stać coś większego. Nie chcę Ci doradzać radykalnych rozwiązań, ale wygląda na to, że musisz przeżyć "żałobę" w kwestii ślubu - Waszego, który miałby się odbyć w najbliższej przyszłości. Bo będziesz się niesamowicie męczyć, zakochanych nowożeńców nie sposób uniknąć. Mam nadzieję, że Twoi bliscy bardzo Cię wspierają i że między Wami poza tą jedną sprawą układa się

Niestety rodzinie sytuacji nie tłumaczyłam, ślub zaczęliśmy planować w dosyć trudnym okresie i w związku z tym nie było jak się tym podzielić. Nie mam też zbyt bliskich osób w swojej rodzinie, od 17 roku życia mieszkam sama i od tego wieku musiałam stać na własnych nogach i liczyć na siebie. Nawet gdybyśmy byli przedtem zaręczeni to by tylko dwie osoby pewno z rodziny wiedziały. A między nami po tym co się stało niestety wiele się posypało i niestety ja nie mam mocy ani siły wszystkiego naprawić, on też musi chcieć.

A biżuteria mi się podoba chociaż bransoletka rzeczywiście wydaje się być bardzo solidna i do mnie nie przemawia. Ale ja tez nie lubię bransoletek.

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:11   #586
cude
Zadomowienie

ewapucy,70/90, podwójny

Dorwałam wczoraj Dla przypomnienia suknia, zdjęcia po ostatniej przymiarce zabrała siostra:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140722_210237.jpg (100,9 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jjjj.jpg (98,0 KB, 149 załadowań)
Stary 2014-07-22, 21:16   #587
tinyheart
Rozeznanie

cude - Bardzo Ci w niej ładnie, szkoda tylko, że zdjęcie rozmazane, a naszyjnik cud, miód i orzeszki! I jak błyszczy! Do sukni będzie piękny bo z tego co widzę to koronka?

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:16   #588
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
ewapucy,70/90, podwójny

Dorwałam wczoraj Dla przypomnienia suknia, zdjęcia po ostatniej przymiarce zabrała siostra:/
Wcześniej chyba jakoś suknia mi umknęła, jest boska! Uwielbiam ten fason, tą długość gorsetu

tinyheart, przykro mi, że tak wyszło Walczcie o związek i życzę Ci mocno, żeby wszystko się między Wami ułożyło, i żeby ślub się odbył - w swoim tempie i według wspólnej wizji
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:18   #589
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
ewapucy,70/90, podwójny

O Boże ty princeskoPrzecudnie wyglądasz w tej sukni Jaką ty masz figurę?Ile ty ważysz 40kg??
Naszyjnik na pewno będzie się pięknie komponował z tą suknią .Gratuluje wyboruSama chętnie bym taką wzięła.<Mam taką samą długość gorsetu
Stary 2014-07-22, 21:20   #590
kiss12550
Zadomowienie

Ad rem – oj tak gust prawie identyczny

Ewapucy- ja mówiłam już nie raz że skoro my co miesiąc tak się męczymy to faceci powinni mieć chociaż 2 dni w miesiącu sraczkę , wtedy byłoby sprawiedliwie

Oluska- dokładnie tak , śmiejemy się ze jeszcze mojej babci musimy taką znaleźć

An – poproszę żeby we 3 się ustawiły i zrobimy pamiątkowe zdjęcia , a co tam! wiem o czym mówisz, też czasami nie mam już siły na te przygotowania i nic mi się nie chce…całe szczęście że ten stan szybko mija

KaMilka- szkoda ze nie masz tej sukienki którą wybrał Tż na sobie , obydwie mi się podobają

Lemon- tak wiedzą i o ile babci to nie przeszkadza to moja mama i teściowa niby mówią ze nie ma problemu , ale coś mi się wydaje że do końca zachwycone nie są , właściwie może zostaną moimi druhnami , skoro będą wyglądały podobnie…
Czekoladowo-gruszkowy tort

Re_nata-tak wiem ze próbną fryzure warto zrobić tylko chodzi o to że moja fryzjerka do najtańszych niestety nie należy no i w sumie nie chciałam próbnej fryzury żeby chociaż troszkę przyoszczędzić a teraz mam wątpliwości…
Tort 2 i fryzura super!

Konkardia _ ja też boję się kupować te wszystkie wstążeczki organzy i inne duperelki bo tak się w sumie wydaje że tanio ale w końcu uzbierają się całkiem pokaźne kwoty

Tinyheart – kiedy Ty pisałaś na wątku mnie jeszcze chyba na nim nie było w każdym razie bardzo mi przykro z powodu całego wesela i mam nadzieję że wszystko Wam się jakoś poukłada

Active – jak znajdziesz chwilke napisz co u Ciebie, u Was

Hihihi – dzięki za ta rozpiskę napojów niedługo czeka mnie ich zakup i chciałam się chociaż troszkę zorientować

Panna Izabela – wszystko fajnie tylko gdzie zdjęcia z przymiarki

Elrosa- co Ty chcesz od tej drkoracji ? mi się podoba

Buczorek-o to faktycznie, mam nadzieję że w Twojej sukni też jest jakaś koronka !

Cude- podoba mi się Twoja fryzura ale jakoś nie pasuje mi ten kwiat tak nisko, planujesz mieć tak całe wesele czy po zdjęciu welonu go przepinasz wyżej ?edit. już doczytałam że będzie z boku , no cóż siostra się nie popisała Tekst księdza – bez komentarza

Marlenqa- też bym się wkurzyła! Co zdecydowała tamta dziewczyna ze nie chce dekoracji wspólnych z Tobą? Może z tamtą wyjdzie jej taniej?

Dotka – super pazurki!

Iliy – mamy ten sam kolor przewodni

Corn- chyba tak jak mówisz zdecyduje się na próbną , a najlepiej zapytam fryzjerki co on ana ten temat myśli i może mi coś doradzi
Kolczyki i grzebyk super! A ta bransoletka chba faktycznie za gruba, planowałaś założyć cały komplet?
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:21   #591
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Co do kawalerskich z dodatkami w postaci pań - co z tego, że ja mojemu chłopu ufam - bo ufam. I w temacie striptizu nie oburza mnie sam fakt patrzenia na gołą babę ( sporo tych na bilbordach i w telewizji). Ale nie podoba mi się sytuacja, kiedy organizuje się wieczór kawalerski, często takie atrakcje wbrew woli pana młodego, upija go mocno i w tym stanie zamroczenia prowokuje się go do różnych rzeczy, z których dotykanie pani rozbierającej się jest najmniej hardkorowe (a on może ich nie pamiętać). Tak więc ostrożnie podchodzę do opowieści panów, że to tylko patrzenie, do niczego więcej nie dojdzie.

Inna sprawa, że na którymś z kawalerskich, na który TŻ był zaproszony, panowie sami doszli do wniosku, że oglądanie striptizerek to bzdurny pomysł, upokarzające dla tych pań i ich własnych partnerek. Znam mnóstwo kawalerskich bez atrakcji, faceci świetnie się bawili - paintball, gokarty, bungee, gry terenowe.
Właśnie też mi o to chodzi! Że beznadziejne jest zamawianie jakiś tancerek bez wiedzy pana młodego i usilne myślenie że będzie zachwycony!
Rozmawiałam teraz z przyjaciółką i radziłam się jej czy zwrócić uwagę starszemu że wpadł na taki pomysł (który w ostateczności nie wypalił ufff...). Powiedziała mi żebym olała temat.
Nie jest mi łatwo ale chyba tak zrobię, ale zawiodłam się na tym chłopaku i to bardzo bardzo..

Co do dekoracji nie odpuszczę, ta firma jest świetna a to mój dzień i mam prawo mieć ustrojony Kościół jak chcę

Jutro widzę się z Tż i załatwiamy:
- spodnie od krawca odebrać
- kupić koszulę na poprawiny
- dentysta
- chodniczki do łazienki
- poszukamy prezentu dla mnie na urodziny

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:33   #592
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Ewapucy- ja mówiłam już nie raz że skoro my co miesiąc tak się męczymy to faceci powinni mieć chociaż 2 dni w miesiącu sraczkę , wtedy byłoby sprawiedliwie
Ja niestety nie życzę nikomu takich mękale te dwa dni wydają sie byc sprawiedliwe
Stary 2014-07-22, 21:45   #593
cornflower_girl
Zakorzenienie

Mam ochotę urwać łeb dwóm panom, oznajmili nam dziś niezależnie od siebie, że przyjdą bez osoby towarzyszącej...4 dni do ślubu i średnio wypada dopraszać. Nie kwestia prezentów, ale pustych miejsc. Gdybyśmy wiedzieli wcześniej, pewnie zaprosilibyśmy inną parę...

Sent from my 7 Mozart T8698 using Tapatalk

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:47   #594
ewapucy
Raczkowanie

Cytat:
Mam ochotę urwać łeb dwóm panom, oznajmili nam dziś niezależnie od siebie, że przyjdą bez osoby towarzyszącej...4 dni do ślubu i średnio wypada dopraszać. Nie kwestia prezentów, ale pustych miejsc. Gdybyśmy wiedzieli wcześniej, pewnie zaprosilibyśmy inną parę...

Sent from my 7 Mozart T8698 using Tapatalk
No trochę to głupie z ich strony Mielibyście jakąś parę na te miejsca a tak to w 4 dni nie wypada nikomu mówić.
Stary 2014-07-22, 21:55   #595
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Widzę, że się przewinął temat kawalerskiego. Pokażcie mi faceta, który spojrzy swojej kobiecie w oczy i przyzna, że chciałby striptizerkę?
Nie rozumiem trochę paniki w stylu "jak pójdzie na striptiz to odwołam ślub!". A jak spędzi kawalerski w klubie to myślicie, że baby go będą ignorowały? albo wyjedzie gdzieś na weekend?
Dokładnie.. Przecież Tż nie należy do mnie. Może się bawić i po to na oczy aby patrzeć. Przeciez każdy facet lubi patrzyć. Niestety swiadek jest drentwy i woli mojego Tż upic... a mój kochany nie znosi alkoholu... cóż zrobić.... Szkoda

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:57   #596
Lemon_Drop
Zadomowienie

Iliy no proszę jaki Twój TŻ zapobiegliwy chyba należą mu się przeprosiny
Oczywiście pochwal się jak już je dostaniecie

Corn jaka szkoda! :buuu: aczkolwiek nie sądzę żeby tu jakaś niezdrowa zazdrośnica się znalazła
Wybraliśmy dopiero 1 smak tortu, drugi dopiero przed nami
Co do biżu: kolczyki piękne! Grzebyk też, ale bransoletka wydaje się być trochę zbyt duża...

Panna Izabela nie pamiętam czy pisałam - grzebień nr 1 bardziej mi się podoba

Ewapucy ja za swój zapłaciłam ok 8Ł (za 2 szt chyba 11Ł? nie pamiętam już). Jjeden zostanie niewykorzystany

Cude zdjęcie w sukni bardzo niewyraźne (chyba już wczesniej tez to pisałam ), naszyjnik bardzo mi się podoba! Super masz talię!

Kiss cała nadzieja w dodatkach - oby dobrały je tak, żeby jednak odróżnić się od siebie
Czekoladowo-gruszkowy tort był moim nr 1 w smakach(chociaż ja generalnie niesłodyczowa jestem), drugi dobierzemy jakiś owocowy

Corn wcale się nie dziwię że się wkurzyłaś! mogliby wcześniej o tym powiedzieć...

Tinyheart życze powodzenia.... to co napisałaś o zerwanych kontaktach, braku własnej wartości trochę mnie zaniepokoiły, ale być może moje wcześniejsze doświadczenia spowodowały zapalenie się ostrzegawczej lampki..
Mam nadzieję że będziesz do nas zaglądać i dasz znać co u Ciebie/u was
Stary 2014-07-22, 21:57   #597
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

cude suknia piękna ale jakość zdjęcia i naszyjnik super już nie mogę się doczekać fotek ze ślubu

kiss12550 no to super- wrzosik rządzi

ewapucy ja swój kupowałam na ebay cena ok 40 zł z przesyłką o ile dobrze pamiętam

ale na etsy też są piękne

Corn współczuję ale nie ma co się przejmować, faktycznie szkoda bo skorzystał by ktoś kto może naprawdę by to docenił no ale.... na ludzi nie ma mocnych

Lemon jak tylko TŻ je odbierze pochwalę się na pewno a przeprosiny już były

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-22 o 22:03
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:59   #598
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Dokładnie.. Przecież Tż nie należy do mnie. Może się bawić i po to na oczy aby patrzeć. Przeciez każdy facet lubi patrzyć. Niestety swiadek jest drentwy i woli mojego Tż upic... a mój kochany nie znosi alkoholu... cóż zrobić.... Szkoda

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.
Mam takie samo zdanie.
Mój tż ma kawalerski weekend. jadą na działkę na mazury w piątek i wracają w niedzielę. będzie zabawa! Będzie się działo! Chce żeby się dobrze bawił i zapamiętał ten męski weekend na całe życie
Ja chciałam iść do klubu gogo na swój wieczór ale niestety nie wszystkie dziewczyny wyrażały chęć.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:01   #599
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Byłam, byłam Dlatego też właśnie lepiej Was pamiętam i pamiętam jak się cieszyłam jeszcze w marcu, że po sesji wrócę do wątku bo będzie na to czas.

A stało się to, że jak może pamiętacie my nie byliśmy zaręczeni. On uznał, że jednak nigdy nie chciał ślubu, że chciał tylko dlatego, że ja chciałam. Bardzo to wszystko zawikłane. Ale najgorsze, że sama musiałam to wyciągać jak do kwietnia nie było z jego strony żadnych deklaracji. A najbardziej bolało to, że stwierdził, że to ja się zachowuje jakbym ślubu nie chciała.

Nadal jesteśmy razem, uważam, że o związek trzeba walczyć nawet bez ślubu, ale chwilami jest mi trudno. Nie jestem w pełni sobą... Ryczę na widok salonów z sukniami i młodych par. Trudno mi komuś pogratulować z powodu zaręczyn czy ślubu. Ale staram się dostrzegać pozytywy.
kurcze szkoda
ale ja i tak Wam kibicuję pełną parą, i wierze że Twój Tz się jeszcze ocknie

PS. wróć do nas na plotkowy, ja będę o Ciebie walczyć

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
tinyheart,
czy ja dobrze rozumiem, ze nie byliscie zareczeni a Ty kupilas sukienkę i podpisalas umowy- termin tez sama ustalilas?
Bardzo Ci współczuję ale chyba sama jestes sobie winna, ja tez nie chcialabym zostać przez druga stronę postawiona przed faktami dokonanymi.
Mimo wszystko życzę Wam szczescia!
nie, to nie było tak. źle wysnułaś wnioski.
Nie byli zaręczeni, ale razem ogólnie planowali ślub.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-22, 22:04   #600
Linaewen
Zakorzenienie

Lemon, ten pierwszy piękny
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości