Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 19:53   #1591
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Co lekarz, to teoria Koleżanka leżała na patologii kilka tygodni i powtarzali jej tam, że lepiej urodzić w siódmym miesiącu niż ósmym, z uwagi na rozwój płuc dziecka. Ale co to znowu za teoria, nie mam pojęcia
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:55   #1592
Rosalie01
Raczkowanie

Jak wczoraj rozmawialam z polozna (inna niz ta, ktora mnie prowadzi) to krzyczala na mnie, ze planu porodu jeszcze nie mam, bo tu koncowka 26 tygodnia a niby od 36 mozna juz normalnie urodzic (wczesniej tez slyszalam, ze 2 tygodnie wczesniej i 2 tygodnie pozniej jest ok a ta mi z 36 tygodniem wyskakuje).Moje j znajomej syn urodzil sie w 29 tygodniu, ma juz 3 latka i wszystko z nim ok, moja mama prawie 60 lat temu urodzila sie w 7 miesiacu (nie wiem dokladnie, ktory to tydzien byl) i coprawda cale zycie problem z plucami i oskrzelami ma, ale przezyla

Indra sek w tym, ze ja koneserka serow jestem i Prezydenty czy inne Turki nie zadowalaja mojego podniebienia pod tym wzgledem
Jadam zwyklaki typu raclette, gouda, edam, st pauline, gruyere itp., ale mi brakuje serow kozich, brie, camemberti i niebieskich z prawdziwego zdarzenia a takowe w UK moge kupic tylko w sklepa eko i sa niepasteryzowane
No nic, jeszcze tylko 3 miesiacebo kobieta karmiaca juz moze jesc sery, tak???

Kiara bidulko, ciagle cos jedz na pogotowie, sprawdz trzymaj sie

Edytowane przez Rosalie01
Czas edycji: 2014-07-22 o 19:56
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:00   #1593
Indra83
Wtajemniczenie

Rosalie, jak urodzisz to pewnie że możesz jeść, ja uwielbiam sery z niebieską pieśnią, więc często kupuje Złoty Lazur

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-22, 20:10   #1594
04d6edbca65d223c8db6d1d357e2e5d42ed8c77d
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny,

Zastanawiam się czy mnie przygarniecie do swojego grona .
Jestem mamą późno październikową, ale dziwnym trafem od początku podczytuję wasz wątek i sympatyzuję z nim (dużą rolę odgrał przy tym wyróżniający się, krótki tytuł ).

Do tej pory się nie odzywałam, bo w Internecie ogarnia mnie przeokrutna nieśmiałość, zresztą czasu było mało, bo pracowałam do początku lipca, kiedy to zmogły mnie przerażające upały i krótka szyjka. Tak więc od trzech tygodni leżę w domu i początkową euforię (wreszcie odpoczynek!) zabiła okrutna rutyna. Ostatni raz taką ilość wolnego czasu dla siebie miałam w wakacje w liceum (jakieś 7 lat temu) i już nie pamiętam jak to było ;-).

Pytanie do mam na zwolnieniu, które nie mają jeszcze starszych dzieci na głowie, tylko cały czas dla siebie: jak sobie radzicie z organizacją dnia?
Ja zawsze byłam taką osobą, że w czasie wolnym gdzieś szłam, jechałam na jednodniową wycieczkę poza miasto albo na zajęcia sportowe. Teraz dostaję zadyszki po 15-minutowym spacerze do apteki, zresztą przy tej szyjce mam prikaz leżingu. Niestety kończy się to tak, że marnuję dzień, bo TŻ mnie we wszystkim wyręcza i walczę o możliwość schylenia się po papierek, który mi upadł ;-). Znajomych nie mam tu zbyt wielu niestety, a mój kot ma już dość mojego towarzystwa...

Aaa...na USG trzykrotnie potwierdzono chłopczyka, więc wierzę, że nasze dziecko nie nasłuchało się za dużo o tym złym genderze i nie postanowi zmienić płci w międzyczasie (troszkę niebiesko-szaro-zielonych ubranek już kupiłam ).
Przytyłam już 12-14 kg, tak, żeby niektóre z was pocieszyć ;-).

Bardzo mnie ucieszyło, że jest tu Futbolowa. Za czasów studenckich podczytywałam Twojego bloga, potem jednak całkowicie zmienił mi się gust literacki (czytam teraz głownie non-fiction).

To chyba tyle tytułem wstępu .
04d6edbca65d223c8db6d1d357e2e5d42ed8c77d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:16   #1595
agatus84
Raczkowanie

Cześć Galaretko nie wiem, czy mogę się rządzić, bo sama jestem nowa, ale witam fakt, tytuł wątka nie wierszowany, wyróżnia się na plus.
Ja też zawsze byłam bardzo aktywna- dużo pracowałam, często do późna albo na nocki, wychodziłam z dziewczynami potańczyć, chodziłam biegać i na basen. Teraz leżę na mojej poduszce- rogalu i czekam aż mąż wróci z pracy. Obrzydliwość, a tyle mogłabym robić w ciąży ciekawych rzeczy. Nawet szkoła rodzenia mnie częściowo omija, bo nie na wszystkie zajęcia chodzę... ale co tam, juz niedługo
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:18   #1596
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

GalaretkaAgrestowa, witaj wśród nas! Jak miło, że znasz mój blog - nawet jeśli już z niego 'wyrosłaś' Właśnie miałam o blogowaniu wspomnieć, kiedy zapytałaś o organizację dnia. Bo tym się teraz na L4 zajmuję: blog, nauka języków, gotowanie, czytanie, czasem pisanie [opowiadania, pamiętnik] - i tak właściwie mijają mi calutkie dni. Co więcej, wciąż brakuje mi na coś czasu, chciałabym mieć go zdecydowanie więcej
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:18   #1597
manieczka1
Zakorzenienie

GalaretkaAgrestowa witaj
No to troszkę chłopców nam przybywa
Ja jestem na zwolnieniu od poczatku lipca i póki co nie narzekam w końcu odpoczywam, a tak to albo wizyty, albo wyniki, albo spotkam się z koleżankami, zrobię obiadek, obejrzę tv czy coś na kompie, poczytam książkę mi to pasuje

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:48   #1598
Rosalie01
Raczkowanie

Indra ja tez radze sobie jak moge, ale juz tak bardzo bym chciala zjesc kawalek jakiegos smierdziuszka

GalaretkaAgrestowa witaj
Ja tez jestem pozno pazdziernikowa, ale jakos ten watek mi bardziej podpasowal, ale nic dziwnego tutaj same fajne dziewczyny sa
Z wolnym czasem nie pomoge, ja nadal pracuje i wlasnie dzisaj poinformowalam swojego managera,ze mam zamiar pracowac do polowy pazdziernika, wezme 2 tygodnie urlopu zaraz przed termonem porodu.
Ale moze fajnie by bylo porobic cos, co lubisz?ksiazki, gry, filmy, seriale?pozniej juz na to czasu nie bedzie
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:52   #1599
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cześć GalaretkaAgrestowa
Ja mam L4 od 1 lipca. Pierwsze dni spędziłam intensywnie bo się przeprowadzaliśmy. A teraz się obijam głównie. Wstawię pranie, zrobię obiad i to by było w sumie na tyle.

Wróciłam właśnie od endokrynologa. Niestety z większą dawką leków bo tsh mi wzrosło do 2,4.

Jak leżałam w szpitalu to była ze mną na sali kobieta z krótką szyjką i skurczami w 22 tyg. Lekarze mówili jej żeby wytrzymała do 25 tyg. bo wtedy zaczyna się ratować dziecko.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:54   #1600
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
GalaretkaAgrestowa witaj
No to troszkę chłopców nam przybywa
Ja jestem na zwolnieniu od poczatku lipca i póki co nie narzekam w końcu odpoczywam, a tak to albo wizyty, albo wyniki, albo spotkam się z koleżankami, zrobię obiadek, obejrzę tv czy coś na kompie, poczytam książkę mi to pasuje

Jak tak patrzę to chyba mamy przewagę chłopców tylko lista nie uzupełniona.

Witam nową mamę. Ja tu pewnie jako jedyna na samym końcu w grudniu wyląduje ;(
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:56   #1601
manieczka1
Zakorzenienie

Nooo a na początku same dziewczynki były

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-22, 20:57   #1602
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Cześć GalaretkaAgrestowa :roza
Jak leżałam w szpitalu to była ze mną na sali kobieta z krótką szyjką i skurczami w 22 tyg. Lekarze mówili jej żeby wytrzymała do 25 tyg. bo wtedy zaczyna się ratować dziecko.
O juz od 25 to większość z was już spokojniejsza mi do tego momentu jeszcze 3tyg brakuje ;(
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:10   #1603
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Czekoladka trzymaj się tam dzisiaj.
Twoja córa faktycznie już spora ja na kolejnej wizycie też spodziewam się wieści o takim kolosiku, ale zobaczymy

Ja też chciałam kupić taki zestaw butelek jak wstawiacie, ale stwierdziłam, że 4 butelki mi nie potrzebne kupię jedną większą, a jedną mniejszą przecież one się nie niszczą tylko smoczki będę wymieniać na większe i tyle.
Pieluchy też na bieżąco przecież sklepy blisko i nie warto zapasu robić, chyba, że wielka promocja by była.

Śmigam gotować pomidorową, bo mnie dzisiaj naszło, a na jutro już zakupiłam papryki, bo była promocja i będę mięskiem nadziewać

2 butelki wystarcza moja praktycznie od poczatku byla na mm, najpierw w ruch szla mala butelka a potem duza , no a z malej to wode pila, a smoczki mialam z kazdego po 1 rozmiarze dopasowanym do mca

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ela, mój syn ma nebulizacje co jakiś czas od 2 roku życia, więc jest przyzwyczajony, jak ma ostrzejszy napad, to taka nebulizacja moze trwać nawet pół godziny, też sie czasem buntuje, ale z reguły włączam bajkę i ogląda z maseczką na twarzy.
moja tez przy bajce spokojnie sie inhaluje, nawet nie zauwazy ze lek sie skonczyl

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
domyslam sie,ze zle sie skonczylo..nie zdążyłam doczytac najszczersze współczucia

wizytujesz dzisiaj...powodzeniawie m,ze po takich przejsciach to ciezko sie pozytywnie nastawic ale potrzeba troche czasu i smutek minie..pozostaną tylko wspomnienia..

ja OM mialam 12.01.. i z tego by wychodzilo,ze TP na ok.19.10..ale cykl sie przedluzyl i Franus jest mlodszy o jakies 2 tyg..gin mowi,ze ciezko dokladnie powiedziec ale napewno bedzie to szybciej niz na 13.11..zobczymy..kiedys jakas mamusia mowila,ze podobno chlopcy nawet po terminie lubia sie rodzic..ale nie znam przypadku azeby pozniej..u mnie wsrod znajomych i rodziny to raczej wczesniej

mialam wizyte wczoraj

to calkiem mozliwe ze bedziesz mama pazdziernikowa

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Mysle tylko nad lista niezbednych lekow co by skompletowac zamowienie z apteki...ktoś pomoże??
napisze ze swojego doswiadczenia
- woda morska
-octenisept na pepuszek
-maść majerankowa- do masowania brzuszka
-panadol w syropie- w razie wystapienia wysokiej goraczki
-bepanthen masc na odparzenia
- sol fizjologiczna- warto miec na ropiejace oczka
- sab simplex albo bobotic na wzdecia
- wit. k i d w kapsulkach
Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, zwłaszcza te którym lekarz zapowiada wcześniejszy poród... O ile wcześniejszy może być u was? który tydzień ciąży lekarz określa jako bezpieczny? Wiadomo że różnie bywa, ale pewnie mają jakieś statystyki...
2 tyg. czyli w 38tc
pierwsza corke urodzilam w 39tc
[1=04d6edbca65d223c8db6d1d 357e2e5d42ed8c77d;4741106 8]

Aaa...na USG trzykrotnie potwierdzono chłopczyka, więc wierzę, że nasze dziecko nie nasłuchało się za dużo o tym złym genderze i nie postanowi zmienić płci w międzyczasie (troszkę niebiesko-szaro-zielonych ubranek już kupiłam ).

[/QUOTE]
gratuluje

ooo to mnie pocieszylas

witam nowe mamusie

No i po pogrzebie, myslalam ze gorzej to przezyje, emocje byly ale staralam sie nie plakac za duzo, za to mala caly czas mnie kopala podczas mszy a potem na cmentarzu.Teraz czuje ze mam spuchniete nogi i troche twardy brzuch, wiec wezme nospe w razie czego. Marzy mi sie kapiel i lozko juz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:31   #1604
Kasia427
Wtajemniczenie

Czekoladko odpoczywajcie teraz, a myslac o tesciu mysl o samych milych chwilach razem spedzonych napewno by nie chcial zebys plakala i byla smutna.

Witam nowa mamusie! Kurcze w szoku jestem, ze jeszcze dolaczaja nowe dziewczyny, ale to fajnie!

Serio mamy wiecej chlopcow?? Mi nikt na pw nic nie pisal nowego, wszystko uzupelnilam co mialam <chyba>

Ogladam polozne na tvn style
Ciekawe jak tam Kiara... kurcze ja tez mialam przeboje, ale ona to juz naprawde jest biedna...

Stary 2014-07-22, 21:32   #1605
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

napisze ze swojego doswiadczenia
- woda morska
-octenisept na pepuszek
-maść majerankowa- do masowania brzuszka
-panadol w syropie- w razie wystapienia wysokiej goraczki
-bepanthen masc na odparzenia
- sol fizjologiczna- warto miec na ropiejace oczka
- sab simplex albo bobotic na wzdecia
- wit. k i d w kapsulkach
Dopisałam do listy wyprawkowej o paracetamolu kompletnie nie pomyslalam, dzieki.
Stary 2014-07-22, 21:33   #1606
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Galaretko, ja też jestem tu nowa, ale przytargałam ze sobą dziewczynkę, więc bilans mamy na 0
Stary 2014-07-22, 21:36   #1607
agatus84
Raczkowanie

a moja dziewczynka była liczona? nikomu nie zgłaszałam na priv, nie wiedziałam że trzeba...
Stary 2014-07-22, 21:46   #1608
Kiara_kier
Wtajemniczenie

właśnie wróciłam, ponad 1,5h czekałam aż łaskawie mnie zbadają... nie cierpię tego szpitala. W każdym razie okazało się, że moja szyjka skróciła się od ndz z 48 mm na 31mm na razie jest w normie, ale to bardzo duża różnica jak na 2 dni i mam leżeć plackiem, wstawać tylko do wc, znowu brac luteinę (3x100), aspargin 6 tabl. dziennie, bo mówi, że faktycznie brzuch twardy, do tego no spa tyle ile da radę żeby nie wyszło uczulenie. Jak się pogorszy, albo zauważę plamienie, to wrócić na IP, a za tydzień koniecznie kontrola u gina, bo może trzeba będzie pessar wsadzić.
W ogóle baba do mnie, że pewnie łaziłam teraz dużo jak ja wczoraj wyszłam ze szpitala i pojechałam taksówką do domu, a z domu nosa nawet nie wystawiłam! Dziś byłam tylko 5 min w biedronce pod blokiem (gdzie zauważyłam, że ewidentnie coś jest nie tak) i to tyle... nie dałabym rady z tymi bólami iść na spacer.
Juz mam ku*wa dość, przepraszam Ile można tych problemów... ?!

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-22 o 21:48
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:49   #1609
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Ja się zapisałam do szkoły rodzenia (za darmo, mieszkasz w pobliżu Tych? )i tam wypełniłam deklarację o wyborze położnej i dzięki temu mam po porodzie wizyty patronażowe.
Albo musisz iść do swojej przychodni i tam wypełnić taką deklarację i wtedy będziesz mieć położną z przychodni.
też mam położną ze szkoły rodzenia

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
A może jest nas więcej? Pozdrawiam również
Witam nową mamę
Ja jestem z Południa, ale mam rodzinę w okolicach Szczecina w zasadzie po drugiej stronie zalewu
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:52   #1610
daariaaa002
Rozeznanie

Witam nową mamę
dziewczyny, nie mam już sił na naszych sąsiadów... cały dzień miałam pościel na balkonie aby się wywietrzyła a ona cała smierdzi papierosami + w mieszkaniu... tak robia po złości ze ja już nie mam na nich siły, czuję że Tż wybuchnie niedługo i będzie wielka awantura... palą średnio co 7-8 minut przecież to jest przesada i jeszcze głupie uśmieszki robią jak wychodzę na balkon... mam dość, cale popołudnie mam twardy brzuch, leżałam caly czas tyle co wyszłam z psem na trochę... nie wiem co się dzieje młody się wierci wiec chyba jest okej.
Stary 2014-07-22, 21:54   #1611
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Co lekarz, to teoria Koleżanka leżała na patologii kilka tygodni i powtarzali jej tam, że lepiej urodzić w siódmym miesiącu niż ósmym, z uwagi na rozwój płuc dziecka. Ale co to znowu za teoria, nie mam pojęcia
Ponoć 26 tydzień to taki przełomowy, zwiększają się znacznie szanse na przeżycie maluszka

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

[1=04d6edbca65d223c8db6d1d 357e2e5d42ed8c77d;4741106 8]Cześć Dziewczyny,

Zastanawiam się czy mnie przygarniecie do swojego grona .
Jestem mamą późno październikową, ale dziwnym trafem od początku podczytuję wasz wątek i sympatyzuję z nim (dużą rolę odgrał przy tym wyróżniający się, krótki tytuł ).

Do tej pory się nie odzywałam, bo w Internecie ogarnia mnie przeokrutna nieśmiałość, zresztą czasu było mało, bo pracowałam do początku lipca, kiedy to zmogły mnie przerażające upały i krótka szyjka. Tak więc od trzech tygodni leżę w domu i początkową euforię (wreszcie odpoczynek!) zabiła okrutna rutyna. Ostatni raz taką ilość wolnego czasu dla siebie miałam w wakacje w liceum (jakieś 7 lat temu) i już nie pamiętam jak to było ;-).

Pytanie do mam na zwolnieniu, które nie mają jeszcze starszych dzieci na głowie, tylko cały czas dla siebie: jak sobie radzicie z organizacją dnia?
Ja zawsze byłam taką osobą, że w czasie wolnym gdzieś szłam, jechałam na jednodniową wycieczkę poza miasto albo na zajęcia sportowe. Teraz dostaję zadyszki po 15-minutowym spacerze do apteki, zresztą przy tej szyjce mam prikaz leżingu. Niestety kończy się to tak, że marnuję dzień, bo TŻ mnie we wszystkim wyręcza i walczę o możliwość schylenia się po papierek, który mi upadł ;-). Znajomych nie mam tu zbyt wielu niestety, a mój kot ma już dość mojego towarzystwa...

Bardzo mnie ucieszyło, że jest tu Futbolowa. Za czasów studenckich podczytywałam Twojego bloga, potem jednak całkowicie zmienił mi się gust literacki (czytam teraz głownie non-fiction).

To chyba tyle tytułem wstępu .[/QUOTE]

Witam
Stary 2014-07-22, 21:54   #1612
manieczka1
Zakorzenienie

Kiara masakra...wspolczuje Ci...a dobrze zmierzyli? Bo ja nie wiem czy pamietasz jak bylam na ip to mi babka zle zmierzyla i skrocila szyjke o 1 cm dopiero moja ginka powiedziala, ze wszystko ok i nic sie nie skrocilo w kazdym razie odpoczywaj

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-22, 21:58   #1613
Kiara_kier
Wtajemniczenie

manieczka - kochana, właśnie pytałam ją o to 3x, bo nawet miałam przy sobie zdjęcie tej zmierzonej szyjki w ndz i pytam jak to możliwe, że aż taka zmiana zaszła... i babka zmierzyła ponownie szyjkę - tyle samo jej wyszło, co za pierwszym razem :/ i też zdj. wydrukowała.
Dobrze, że z małym wszystko ok... tylko nie wiem jak niby ja mam leżeć, skoro TŻ teraz zaczął delegacje różne... ciekawe kto mi obiad zrobi czy cokolwiek.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:58   #1614
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Kiara, dużo cierpliwości, odpoczynku i uspokojenia się szyjki! Będzie dobrze!
Stary 2014-07-22, 21:59   #1615
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam, ponad 1,5h czekałam aż łaskawie mnie zbadają... nie cierpię tego szpitala. W każdym razie okazało się, że moja szyjka skróciła się od ndz z 48 mm na 31mm na razie jest w normie, ale to bardzo duża różnica jak na 2 dni i mam leżeć plackiem, wstawać tylko do wc, znowu brac luteinę (3x100), aspargin 6 tabl. dziennie, bo mówi, że faktycznie brzuch twardy, do tego no spa tyle ile da radę żeby nie wyszło uczulenie. Jak się pogorszy, albo zauważę plamienie, to wrócić na IP, a za tydzień koniecznie kontrola u gina, bo może trzeba będzie pessar wsadzić.
W ogóle baba do mnie, że pewnie łaziłam teraz dużo jak ja wczoraj wyszłam ze szpitala i pojechałam taksówką do domu, a z domu nosa nawet nie wystawiłam! Dziś byłam tylko 5 min w biedronce pod blokiem (gdzie zauważyłam, że ewidentnie coś jest nie tak) i to tyle... nie dałabym rady z tymi bólami iść na spacer.
Juz mam ku*wa dość, przepraszam Ile można tych problemów... ?!
Głowa do góry Kochana, bądź dobrej myśli
a Ci lekarze są beznadziejni, zamiast delikatnie do pacjentki, bo i tak wystarczająco masz stresów, to jeszcze takie teksty...
dużo odpoczywaj
Stary 2014-07-22, 22:01   #1616
manieczka1
Zakorzenienie

Daria wspolczuje...tez nie lubie jak sasiad pali i latem mi do mieszkania leci...na szczescie nie robi tego za czesto...mysle, ze nic z tym nie zrobisz..taki urok mieszkania w bloku...u nas sasiadka z dolu palila pod wyciagiem i wszystko szlo do nas do gory, bo my nie mamy okapu podlaczonego do komina tylko wyciag podszafkowy...palila co 5 minut i nie dosc ze smierdzialo to jeszcze strasznie bylo slychac jej okap...bylismy z nia rozmawiac tylko spytac co i jak, zeby dowiedzoliec sie ze to od niej te halasy i jak spytalismy czy pali to sie zapierala...a na bank pali. Przeciez jej nie zabronie... to wiem w koncu zaslepilismy wylot i jest spokoj i nie cuchnie no, ale z balkonami to gorzej, bo jedynie mozesz okno zamknac...

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
manieczka - kochana, właśnie pytałam ją o to 3x, bo nawet miałam przy sobie zdjęcie tej zmierzonej szyjki w ndz i pytam jak to możliwe, że aż taka zmiana zaszła... i babka zmierzyła ponownie szyjkę - tyle samo jej wyszło, co za pierwszym razem :/ i też zdj. wydrukowała.
Dobrze, że z małym wszystko ok... tylko nie wiem jak niby ja mam leżeć, skoro TŻ teraz zaczął delegacje różne... ciekawe kto mi obiad zrobi czy cokolwiek.
Hm...no nic...to musisz odpoczywac...nie ma innego wyjscia bo z szyjka nie ma zartow...

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-22, 22:06   #1617
Zanet84
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie kciuki za wizytę ogólnie ok, mała rośnie, serduszko słyszałam Ledwo siadłam na fotel, a mała już się wypchała z prawej strony

miałam dzisiaj usg piersi....i wyszły mi jakieś zmiany cystowe...nigdy wcześniej nie badałam piersi...więc nie wiem od kiedy są. Lekarz powiedział, żebym po porodzie poszła do specjalisty i skontrolowała. Ale jeśli chciałabym już teraz to niby do 30 tygodnia to ma sens, bo potem już będą zmiany zachodzić w piersiach związane z przygotowaniem do karmienia... heh i zapisałam się na wizytę na....22.08 prywatnie takie terminy heh na NFZ dopiero październik. Więc nie wiem czy nie poczekam już na termin po porodzie...
U mnie to w ogóle rodzinne...babcia miała, mamy siostra, a moja mama na jajniku. Mamy siostra nie miała usuwanych, bo one same jej znikają i po jakimś czasie znów się pojawiają...

Z tego wszystkiego poszłam dziś do sh (a miałam omijać szerokim łukiem ) i nabyłam kilka rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050326.jpg (126,9 KB, 21 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-22, 22:10   #1618
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Fiorella na stronie zusu jest taki czat i tam zadaj pytanie
To nie ja pytalam a Futbolowa chyba

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:13   #1619
daariaaa002
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie kciuki za wizytę ogólnie ok, mała rośnie, serduszko słyszałam Ledwo siadłam na fotel, a mała już się wypchała z prawej strony

miałam dzisiaj usg piersi....i wyszły mi jakieś zmiany cystowe...nigdy wcześniej nie badałam piersi...więc nie wiem od kiedy są. Lekarz powiedział, żebym po porodzie poszła do specjalisty i skontrolowała. Ale jeśli chciałabym już teraz to niby do 30 tygodnia to ma sens, bo potem już będą zmiany zachodzić w piersiach związane z przygotowaniem do karmienia... heh i zapisałam się na wizytę na....22.08 prywatnie takie terminy heh na NFZ dopiero październik. Więc nie wiem czy nie poczekam już na termin po porodzie...
U mnie to w ogóle rodzinne...babcia miała, mamy siostra, a moja mama na jajniku. Mamy siostra nie miała usuwanych, bo one same jej znikają i po jakimś czasie znów się pojawiają...

Z tego wszystkiego poszłam dziś do sh (a miałam omijać szerokim łukiem ) i nabyłam kilka rzeczy
super ubranka tez miałam tak na wizycie, nie zdążyłam usiąść a młody już się pokazywał u mnie był po lewej stronie hehe
Stary 2014-07-22, 22:18   #1620
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
To nie ja pytalam a Futbolowa chyba
Hahaha myślałam o Futbolowej, a napisałam Tobie wybacz, budyń ciążowy

Zanet no to świetnie, że wszystko gra i oby te cysty to nic poważnego ja dziś też w sh byłam 10 ciuszków kupiłam i 2 mogłam wziąć gratis ale u mnie to same bluzeczki, body i spodnie, a u Ciebie większy wybór chyba

23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości