|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Ja nie rozumiem u Korna jednego, zasypia zaraz po karmieniu w łóżeczku, a po pół godziny budzi sie i cyrki wyprawia. Daje mu wodę itp, ale zanim zasnie na dobre wybudzi sie jeszcze z 3 razy.
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
Moj przez ostatnie kilka dni zaraz po kąpieli zasypiał na godzinę a potem do północy a raz nawet do wpół drugiej harcował. Dzis mu sie troche drzemki przestawiły wiec myślę ze tego nie bedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa, myślałam,że to zjeżdżaalnia taka dla dziecka
![]() Cytat:
![]() w krk pewnie kupowałaś?
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz się napije, a potem się budzi bo budzi.
|
|
#4445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha a to myślałam że ten turkus no ale nic, zielony też piękny ![]() Cytat:
bardzo ładnie pachnie ![]() Cytat:
![]() faaaaajna muszę się nad tym zastanowić ![]() Cytat:
edit; ok już wiem że są http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50267558/ bo mi do wystroju pokoju takie by pasowały
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2014-07-22 o 21:55 |
||||
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
W imieniu Pana Stanisława dziękuję za życzenia
Za miesiąc roczek, łooo matko to niesamowite!Hiii wykombinowałam jak wcisnąć Staśkowi żółty ser i kawałek wędliny na kanapce - opiekacz z Biedronki za całe 26 zł i chleb tostowy Opiekacz leciutko maźnięty klarowanym masłem a jakie pyszne kanapki z serem i wędliną na ciepło wychodzą i młody wcina aż miło Oby tylko mu nie przeszło.Widzę, że poruszony został temat opieki rodziców/teściów nad dzieckiem. Ja tam się nie wypowiadam bo mam tylko tatę który dopiero od 2-3 miesięcy jakoś tak bardziej do Staśka ciągnie, nie wiem może wcześniej się bał ze "go popsuje" czy coś w każdym razie młody przepada za dziadkiem choć nie powiem dziadek jest bardzo specyficzny. Z kolei teściowa ma totalnego fizia na jego punkcie, na szczęście mieszka daleko i sporadycznie go widuje ALE ostatnio pomyślałam, że skoro tak chce widzieć Staśka i się ni m zajmować to może raz w tygodniu do nad przyjeżdżać. No więc wsiada w pociąg a ja ją z Młodym odbieram ze stacji i zawożę do domu. Dla mnie to ogromna pomoc, mogę np. w spokoju poprasować gdy ona jest na spacerze.No ale miałam w pracy koleżankę, która otwarcie powiedziała swoim rodzicom, ze albo dają jej np. 1200 zł miesięcznie i ona nie idzie do roboty i zajmuje się dziećmi (2 synów) albo ona idzie do pracy a oni pilnują wnuków. Oczywiście poszła do pracy ale jak mi powiedziała o tym "pomyśle" to mi szczęka opadła. Bezczelne tym bardziej, ze synowie święci nie byli, jak to dzieci nieźle dawali w kość. W końcu były momenty ze dziadkowie mieli wnuków po dziurki w nosie i wcale się im nie dziwię. Nie mogę zrozumieć zachowanie koleżanki, jej mąż bardzo, bardzo, bardzo dobrze zarabiał w tamtym czasie, naprawdę nie musiała iść do pracy za 1200 zł ale pewnie chciała się wyrwać chałupy. Niemniej i tak jestem zdania że moje dzieci wychowuję ja ale jeśli rodzice czy teściowie oferują pomoc to sama z przyjemnością bym ją przyjęła. |
|
|
|
#4447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zgadzam się!przedłuzana budka to bardzo duża zaleta w wózku... w mojej Soli tez jest ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Wykończy mnie to pakowanie... czuję się jakbym wyjeżdżala co najmniej za ocean
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4448 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale kupiliśmy Espiro Active, tylko z serii premium line (są drobne różnice, w sumie w wykończeniach i takie ogólne wizualne). daliśmy 399 zł, więc spoko. zobaczymy czy będzie mnie wku.r.wiał czy się sprawdzi przede wszystkim patrzyłam na to czy złożę wózek jedną ręką i czy go na jednej ręce udźwignę i ten spasował soł ... ![]() jutro cyknę fotkę i wkleję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale śmiechowa
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, tak te drewniane
Milosz myje zabki ziajka ![]() I jeszcze ten baby jogger ekstra sie sklada. No same zalety
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:
Amelka i Filipek, którzy kończą 11 miesięcy ![]() Wszystkiego Najlepszego ![]() Dziś stała się rzecz niesłychana, Emilka przespała całą noc i żadnej pobudki w nocy Za to ja miałam
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Motyl miałaś rację! To potówki ![]() A ja umieram. No tak fatalnie nie czułam się od dawna w nocy źle spalam, gardło mnie boli okropnie, z nosa cieknie i łeb pęka
|
|
#4452 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak można spacerować z wózkiem, jak byliśmy w ubiegłym roku dużo było maluchów w wózkach nawet takich bardzo bardzo małych, a jak szliśmy nad czarny staw to szło małżeństwo z 2 miesięcznym dzieckiem w nosidle nad czarny- ale to już wg. minie ryzyko przecież to dość trudna trasa stroma przede wszystkim Cytat:
Cytat:
dobrze że nic się twojemu malcowi nie stało , i nie ważne jak wydostało się to ciasto z jego ust najważniejsze że "wylazło" uff Cytat:
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-23 o 07:52 |
||||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
|
#4454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mały czasami naprawdę nie chce się odemnie odkleić a one niemalże mi go wyrywają, kiedyś zwróciłam im uwagę raz drugi trzeci ale nie pomaga, więc unikam wizyt no zajrzymy jak ich nie ma (ale trudno mi zgadywać czy teraz właśnie są czy nie). Klusek reaguje na taki gest jak wyciąga się do niego ręce i mówi chodź chodź i czesto one tak robią i tak go przerzucają między sobą a on się wkurza, bo on chce, jak już jest na rękach, oglądać, dotykać , żeby mu pokazywać a "nie sprawdzać na ile małpka jest wytresowana" a w takiej sytuacji ja razem z nim się denerwuję, brrrr Cytat:
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-23 o 08:08 |
||
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak
Cytat:
krzesełka są w trzech kolorach.Chciałam na początku prostokątny bo okrągły więcej miejsca zajmuje ale włąśnie koloru nie było. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też sie fatalnie czuje, mam całe oko zaropiałe. Ledwo co patrzę
|
|
#4457 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajna jest Cytat:
No oczywiście jest jeszcze tż ale on ma taka pracę 3 zmiany nie rzadko po 10-12 h a ostatnio same delegacje po 1,5-2 tyg. tak przez całe lato także jestem sama, i muszę sobie jakoś radzić choć czasami naprawdę jestem zmęczona, a przecież ktoś powie że to "tylko opieka na małym dzieckiem" (cytuję sąsiadkę) Cytat:
wielkie brawa dla Emilki KAŚKAwczoraj nie miałam czasu ale dzisiaj Ci napiszę że w moim śnie wyglądałaś tak: burza rudych długich loków (trochę z lwa trochę z barana - nie obraź się) ale piękne były, zielona sukienka w brązowe kwiaty i nie wiem czy pisać adisasywybacz , ale tak cię widziałam , ale włosy miałaś cudne---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- a ja miałam na sobie żółty roboczy kombinezon ( ja nie lubię zółtego koloru, nie wiem skąd to się wzięło, tzn. lubię ale nie zółte ubrania) i buty tż za duże boshe Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-23 o 08:51 |
|||
|
|
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Sto lat dla solenizantów!!! Tuśka to się wdała w moją T. -ciągle nawija, jakieś maa dziwne słowa po swojemu. I pokazuje na coś paluszkiem i mówi "kam" (tam) ![]() Cytat:
bidula jesteś ![]() Cytat:
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla naszych dzisiejszych solenizantów! ![]() Wzięłam sobie do pracy książki do pracy mgr i mam zamiar czytać
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
hej
wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow nie umiem jakos sie wbic, choc caly czas podczytuje co u Was za duza przerwe sobie zrobilam |
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam podobnie... tym bardziej jak głowę zaprzątają mi inne myśli.
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
pytanie
czy dajecie dzieciom , herbatę można juz ? ja daję soczki przeważnie, albo ostatnio kompot, jak wychodzę na 2-3 h z domu biorę dwie butelki jedną z wodą , klusek nie lubi wody, nie chce jej pić no chyba że jest bardzo spragniony lub w nocy, a drugą z sokiem/kompotem. zawsze daję najpierw sok/kompot a na później zostawiam wodę i często wracamy z marudą do domu bo mały chce pić a woda jest blee. nie biorę więcej soku/kompot bo boję się że przy takiej temp. on po prostu skiśnie, dlatego tak sie zastanawiam czy by nie zabierać ze sobą takiej herbatki "słomkowej" |
|
|
|
#4463 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, ze juz z fotelika ucieka bo to byla twoja zmora jak pamietam ![]() fajna ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
i zdrowka dla ciebie
|
|||
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl poznałam to po tym że ma to tylko w miejscach gdzie się poci podczas snu, poza tym po wyglądzie
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
herbaty jeszcze nie podawalam, chociaz jak kiedys pytalam to ktoras z mamus napisala, ze robi slabsza i juz daje, zwykla i owocowa
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny picie z tych kubeczków z ustnikiem z dziurkami jest dobre? Czy lepiej tego uniknąć?
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
kurczę coś net odmawia mi posłuszeństwa, nie cytuje, sieka odpowiedzi ech
ale napiszę jeszcze , bo któraś z was pytała o pastę do zębów ja sama kupiłam ziajkę- od pierwszego ząbka, a w gabinecie dentystycznym dostałam próbki pasty elmex dla dzieci |
|
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
a teraz mi mówiła ciągle,że chce am,wzięłam ja na ręce, szzłyśmy koło sypialni i ona pokazała na sypialnię paluszkiem i "am kam"
Sorry,że się tak jaram, ale mnie tak cieszy,że coraz bardziej umie się komunikować ![]() Cytat:
ostatnio ulubionym zajęciem i tak nie jest picie tylko puszczanie bąbelków przez słomkę ![]() Cytat:
|
|
#4469 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
ja uważam że jak potrafi pić z takiego to ok, |
|||
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
wita sie w ten piekny dzien w ktorym moj Synek w koncu czuje sie dobrze ![]() spal od 22 do 7 i popoludniu 3,5 godz, i znowu poszedl spac, wymeczony jednak byl wysypki nie ma wiec chyba t byly zeby jednak ![]() az sie boje pomyslec co bedzie jak naprawde bedzie 3dniowka ![]() misiu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

a co się okazało? że to pieprzyk
takie mam @ zachcianki 

nigdy wcześniej nie mieliśmy takich przebojów....