Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 20:48   #2851
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Moje zdobycze ze SR
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050113.jpg (138,4 KB, 59 załadowań)

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:57   #2852
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Nie wiem czy uda mi się wejść w forum, znacie się już pewnie jak łyse konie. Postaram się podczytywać najczęściej jak się da, pytań w głowie masa, ale udzielić odpowiedzi na jakieś Wasze troski chyba też będę umiała...
Stary 2014-07-22, 21:00   #2853
nowa8686
Zakorzenienie

Purblanca no jest część która naprawdę jest tu od początku i często się udzielają, są i te mniej udzielające... i sa też takie, które są od niedawna a tak często piszą itd. że nawet większy jest z nimi kontakt niż z tymi co są od początku a udzielają się bardzo rzadko, także nie ma reguły
zostały mniej więcej 3 mc, także zapraszam do udzielania się
jeśli masz ochotę tu zostać możesz dopisać się do 1 str. wtedy inf. do mnie na pw.

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 21:07   #2854
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Moje zdobycze ze SR
Ooo ja mam podobne Tych ulotków tona jest

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja się witam po wizycie - trochę nieplanowanej i wcześniejszej (bo miałam iść dopiero 2 sierpnia), ale trafił się wolny termin u mojej gin, to poszłam sprawdzić co z moja szyjką...
No i jest lepiej lekkie rozwarcie, które miałam, się cofnęło, szyjka twarda, zamknięta i się już bardziej nie skraca, infekcji nie ma, a moja Mała jest główką w dół co prawda przez to mocno naciska tą główką na szyjkę, ale pessar ja dzielnie podtrzymuje
Ulżyło mi... No i leżenie jednak przynosi efekty więc teraz mam większą motywację, żeby grzecznie leżeć dalej łatwo nie będzie, ale zaczęłyśmy w dwupaku dziś 30 tydzień, więc jesteśmy już coraz bliżej bezpiecznego terminu

Udało się też zrobić usg takie na szybciora - Mała waży ok 1300g, z pomiarów uśrednionych wychodzi mi tp idealny jak z om - 7 październik najwyraźniej będziemy mieć modelkę - brzuszek jest troszkę szczuplejszy, a nóżki ciut dłuższe jak na ten tydzień więc będzie mała sarenka, jak to moja gin określiła

Co to ja chciałam napisać i komu

kasiamagda - fajna ta komoda! gdybym tylko miała gdzie postawić taką komodę a pielęgniarki faktycznie bardzo miłe - fajnie, że tak o Ciebie zadbały

Coffe - ta cena pieluszek w agito faktycznie fajna! lepsza lub taka sama niż na promocjach w rossmanie i superpharmie jak już dojrzeję do kupna pieluch na zapas, to może się skuszę

Tematu położnej środowiskowej jeszcze jakoś nie ogarnęłam...ale chyba najwyższa pora

Idę wszamać ciacho - po wizycie wpadłam do mojej ukochanej piekarni, którą akurat otworzyli obok gabinetu mojej gin i zakupiłam sernik
Suuuper! Naprawdę świetne wieści, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy uda mi się wejść w forum, znacie się już pewnie jak łyse konie. Postaram się podczytywać najczęściej jak się da, pytań w głowie masa, ale udzielić odpowiedzi na jakieś Wasze troski chyba też będę umiała...
Witaj Pisz regularnie, to się wstrzelisz
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:16   #2855
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Purblanca no jest część która naprawdę jest tu od początku i często się udzielają, są i te mniej udzielające... i sa też takie, które są od niedawna a tak często piszą itd. że nawet większy jest z nimi kontakt niż z tymi co są od początku a udzielają się bardzo rzadko, także nie ma reguły
zostały mniej więcej 3 mc, także zapraszam do udzielania się
jeśli masz ochotę tu zostać możesz dopisać się do 1 str. wtedy inf. do mnie na pw.
Dane wysłane

Będę wpadać Dziewczyny, wiele trosk mnie ostatnio spotyka, tydzień temu na wizycie okazało się, że mam 2,4 rozwarcia, dziś miałam zakładany pessar, ciężko wyczytać wszystkie informacje, czy któraś podziela mój los w tej kwestii ? Bardzo się niepokoję o to wszystko, okazało się jeszcze, że mam bakterię e coli, dostałam dziś antybiotyk a Mój Tż jest w Holandii. Wyjechał do pracy zaraz po tym jak się dowiedzieliśmy, że ciąża jest zagrożona, ale podjęłam decyzję, że ma jechać. Dziś nawet tydzień nie minął a ja mam doła, jest mi źle. Najchętniej powiedziałabym mu, żeby już wrócił.
Stary 2014-07-22, 21:19   #2856
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Dziękuję u mnie pewnie nie będzie bo to chyba nie jest hipermarket
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:20   #2857
slomka
in the dark of night

Cytat:
Dane wysłane

Będę wpadać Dziewczyny, wiele trosk mnie ostatnio spotyka, tydzień temu na wizycie okazało się, że mam 2,4 rozwarcia, dziś miałam zakładany pessar, ciężko wyczytać wszystkie informacje, czy któraś podziela mój los w tej kwestii ? Bardzo się niepokoję o to wszystko, okazało się jeszcze, że mam bakterię e coli, dostałam dziś antybiotyk a Mój Tż jest w Holandii. Wyjechał do pracy zaraz po tym jak się dowiedzieliśmy, że ciąża jest zagrożona, ale podjęłam decyzję, że ma jechać. Dziś nawet tydzień nie minął a ja mam doła, jest mi źle. Najchętniej powiedziałabym mu, żeby już wrócił.
jest u nas jedna Mamusia z pessarem i ma się całkiem dobrze Mojra, możesz poczytać nawet stronę wcześniej wpis z ostatnich chwil
Stary 2014-07-22, 21:27   #2858
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się witam po wizycie - trochę nieplanowanej i wcześniejszej (bo miałam iść dopiero 2 sierpnia), ale trafił się wolny termin u mojej gin, to poszłam sprawdzić co z moja szyjką...
No i jest lepiej lekkie rozwarcie, które miałam, się cofnęło, szyjka twarda, zamknięta i się już bardziej nie skraca, infekcji nie ma, a moja Mała jest główką w dół co prawda przez to mocno naciska tą główką na szyjkę, ale pessar ja dzielnie podtrzymuje
Ulżyło mi... No i leżenie jednak przynosi efekty więc teraz mam większą motywację, żeby grzecznie leżeć dalej łatwo nie będzie, ale zaczęłyśmy w dwupaku dziś 30 tydzień, więc jesteśmy już coraz bliżej bezpiecznego terminu

Udało się też zrobić usg takie na szybciora - Mała waży ok 1300g, z pomiarów uśrednionych wychodzi mi tp idealny jak z om - 7 październik najwyraźniej będziemy mieć modelkę - brzuszek jest troszkę szczuplejszy, a nóżki ciut dłuższe jak na ten tydzień więc będzie mała sarenka, jak to moja gin określiła

Co to ja chciałam napisać i komu

kasiamagda - fajna ta komoda! gdybym tylko miała gdzie postawić taką komodę a pielęgniarki faktycznie bardzo miłe - fajnie, że tak o Ciebie zadbały

Coffe - ta cena pieluszek w agito faktycznie fajna! lepsza lub taka sama niż na promocjach w rossmanie i superpharmie jak już dojrzeję do kupna pieluch na zapas, to może się skuszę

Tematu położnej środowiskowej jeszcze jakoś nie ogarnęłam...ale chyba najwyższa pora

Idę wszamać ciacho - po wizycie wpadłam do mojej ukochanej piekarni, którą akurat otworzyli obok gabinetu mojej gin i zakupiłam sernik
za wizytę i szyjkę, oby tak już zostało
Stary 2014-07-22, 21:29   #2859
nowa8686
Zakorzenienie

Purblanka zrobione.
Jeszcze Mixi ma krązek, także jesteście trzy. Nic się nie martw.

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 21:30   #2860
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
A skąd wiesz? w gazetce nie ma o tym informacji
yyyy mam taka fajna aplikacje w telefonie

znalazłam tutaj

http://www.carrefour.pl/~/media/Publ...niowki_pdf.pdf
Stary 2014-07-22, 21:36   #2861
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
prosz

O dzięki Czyli to chyba będzie tak, że NB to 56, 3m 62cm itd.?

Cytat:
latem to co innego powiem Ci, że gdzieś czytałam, że łatwiej przejść na nocnik jak się używa wielorazówek (chyba to była lista plusów używania wkładów i otulaczy/kieszonek )
Teoretycznie podobno tak, ale tak naprawdę używając jednorazówek też wcale nie jest ciężko. Zajęło nam to jakiś tydzień w wakacje żeby się ostatecznie z nimi pożegnać,a już wcześniej od dłuższego czasu nie załatwiała tam grubszych spraw , nosiła tylko od wypadku jak było chłodno, żeby nie trzeba było nagle np. na śniegu robić siku

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Co do przeczuc to ja mam przeczucie na 7, 11, 15 wrzesnia nie wiem czemu, zobaczymy czy sie sprawdzi Farminko wolalabym ,zeby Twoje przypuszczenia się nie sprawdziłyzamierzam zaciskac nogi chociaz do tego 7 ja za to widze siebie, sama w domu z Mateuszkiem, moje bole, odchodzace wody i błyskawiczny porod w domu to by Mateusz miał traume, dobrze, ze tesciowa na dwa pietra nizej to najwyzej go tam podrzuce i sobie urodze sama
Mam nadzieję, że żadna z nas nie załapie się na sierpień. A 7 września też z powodzeniem możesz być pierwsza Oczywiście nie życzę przedwczesnych porodów, możemy wszystkie donosić do terminów Tylko przenosić to bym już nie chciała, bo miałabym problem z tym jak się zjawić w szpitalu, bo nie chcę rodzić w tym co pracuje mój lekarz

Cytat:
Moje zdobycze ze SR
O mam takie same chyba już ze 3 reklamówki

Ja dzisiaj jestem po kinder party- czwórka wrzeszczących biegających w kółko dziewczynek w wieku 3-5 lat. Ile one decybeli potrafiły z siebie wydobyć to się nawet nie spodziewałam Tomek chyba się przeraził, bo przestał kopać a ja teraz padam na pysk...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:39   #2862
siuska
Raczkowanie

Cytat:

z pieluch wielorazowych mam tylko kilka tetrowych i flanelowych, nie mam wkładów ani kieszonek/otulaczy, jak grzebnę na starym kompie to dam Ci znać gdzie co sobie zanotowałam

na ebay widziałam śliczne ale moje serce podbiły te z Milovii, drogie niestety ale mają cudne wzory
No właśnie, tylko na ebay różnie trafić można a nie chce wydać i potem żałować. Po prostu myślałam, że może kupowałaś Bo tak to stron, sklepów jest pełno, wzorów też pełno i ślicznych. Jakby któraś kiedyś decydowała się kupować kieszonki to może napisać co gdzie i za ile

Co do zdobyczy nowej to takich ulotek, uloteczek, próbek też mam pełno i prawie te same hehe Pewnie wszędzie to samo dają, mają tego dużo, bo ja niektóre dostaję już kolejny raz.

Edytowane przez siuska
Czas edycji: 2014-07-22 o 21:46
siuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:39   #2863
Mojra87
Zadomowienie

Coffe, abrakatabra - dzięki dziewczynki

Cytat:
Dane wysłane

Witam wśród zaobrączkowanych bądź też uszczelnionych - mój mąż pessar nazywa uszczelką tak jan napisała Nowa - jeszcze Mixi jest zaobrączkowana
A czy oprócz rozwarcia masz też skróconą szyjkę? I czy masz nakaz leżenia, czy możesz się poruszać?
Już niedużo nam do końca zostało, więc przy pomocy pessarów damy radę dotrwać
Ja miałam małe rozwarcie zewnętrzne - na jeden palec... Ale na szczęście się cofnęło

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale w wątku sierpniówek jest jedna dziewczyna, która ma od dawna rozwarcie i dotrwała już niemal do terminu więc - będzie dobrze
Stary 2014-07-22, 22:21   #2864
vilet784
Rozeznanie

Hej dziewczyny, witam nową mamusie

Fajne te komody, gdybym miała kasę, to bym sobie kupiła do przedpokoju, ale się spłukałam całkowicie zamawiając szafę. No cóż są rzeczy ważne i ważniejsze

Trzymam kciuki za wszystkie szyjki itp i idę spać, dobranoc

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:31   #2865
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Moje zdobycze ze SR
Dostałam dokładnie te same Tylko bez sudocremu

Witam nową mamusie

Uff, a ja sprzątałam jeszcze łazienkę po remoncie i w końcu mogłam skorzystać z prysznica a nie z wannyA nogi mi dzisiaj baaardzo opuchły, mam już dosyć tych upałów, jestem taka do d... ledwo się ruszę i już zmęczona jestem
Stary 2014-07-23, 08:23   #2866
vilet784
Rozeznanie

Dzień dobry
Kasiakg uważaj na siebie, współczuję ci ale efekt ci wszystko wynagrodzi
Zaraz przyjeżdża moja mama na ploteczki może się wybierzemy na spacer nad jeziorko później?
Miłego dnia

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:29   #2867
Agatkia
Zadomowienie

Cześć, kochane!

Pokój Adasia prawie gotowy

Jest dokładnie taki, jaki sobie wymyśliłam, jest duża bieliźniarka, jest duza szafa. Mebelki jaśniutkie, prawie białe, ale szuflady w bieliźniarce pod kolor połogi- ciemniejsze. Wisi już firanka, nawet paprotka stoi, czekam jeszcze na wymianę rolety na inny kolor i na dywan, który ma przyjść jutro. I muszę zamówić łóżeczko.

Pomału wszystko nabiera kształtu ostatecznego, i taka jestem zadowolona!!

Sprzedałam dzis synka teściowej, zaraz pędzę na zakupy a potem sprzątnie całego mieszkania. I będę mogła odetchnąć i zapomniećo remoncie. Zostaną same drobiazgi: czekamy na drzwi wewnętrzne, kanapa do pokoju adaśka, czeka nas jeszcze malowanie pokoju drugiego synka i korytarza, ale to mąż ogarnie, w sierpniu, bo jedziemy na dwa tygodnie nad morze 40 km od miejsca zamieszkania- więc ja do tego ręki nie przyłożę i zwyczajnie przyjadę na gotowe .

Wszystko wskazuje na to, że do końca sierpnia wszystko będzie przygotowane i mogę rodzić .

Postaram sie później wkleić jakieś zdjęcia.
Buziole dla mamuś, oby upał dał dziś żyć .

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:43   #2868
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Witam wśród zaobrączkowanych bądź też uszczelnionych - mój mąż pessar nazywa uszczelką tak jan napisała Nowa - jeszcze Mixi jest zaobrączkowana
A czy oprócz rozwarcia masz też skróconą szyjkę? I czy masz nakaz leżenia, czy możesz się poruszać?
Już niedużo nam do końca zostało, więc przy pomocy pessarów damy radę dotrwać
Ja miałam małe rozwarcie zewnętrzne - na jeden palec... Ale na szczęście się cofnęło

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale w wątku sierpniówek jest jedna dziewczyna, która ma od dawna rozwarcie i dotrwała już niemal do terminu więc - będzie dobrze
Pasi mi "uszczelniona"
Tak, rozwarcie na 2,38 i skrócona szyjka. Ale poruszać się mogę. Z głową. Ja się strasznie wystraszyłam, wyobraziłam sobie poród takiego maleństwa, wiecie od razu czarne myśli. Mam nadzieję, że Maleńtas posiedzi jak najdłużej.

A jak myślicie, szkoła rodzenia w tym wypadku odpada? Już się zapisałam, od poniedziałku mam zaczynać. Lekarz nie widzi przeciwwskazań, ale powiedział, że mam nie szaleć.
A i miałam Was pytać jeszcze o coś. Już od jakiegoś czasu cieknie mi siara. Nie wiem czy to normalne, lekarza oczywiście nie spytałam
Stary 2014-07-23, 08:47   #2869
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Pasi mi "uszczelniona"
Tak, rozwarcie na 2,38 i skrócona szyjka. Ale poruszać się mogę. Z głową. Ja się strasznie wystraszyłam, wyobraziłam sobie poród takiego maleństwa, wiecie od razu czarne myśli. Mam nadzieję, że Maleńtas posiedzi jak najdłużej.

A jak myślicie, szkoła rodzenia w tym wypadku odpada? Już się zapisałam, od poniedziałku mam zaczynać. Lekarz nie widzi przeciwwskazań, ale powiedział, że mam nie szaleć.
A i miałam Was pytać jeszcze o coś. Już od jakiegoś czasu cieknie mi siara. Nie wiem czy to normalne, lekarza oczywiście nie spytałam
Siara jest normalna

W SR pewnie będziesz musiała zrezygnować z ćwiczeń (z piłką lub bez) a przez resztę zajęć i tak pewnie będziesz siedzieć większość czasu wypełniają wykłady
Stary 2014-07-23, 08:48   #2870
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny, witam sie na szybko, poki Mateusz na chwile u babcie lece sie ubrac i doprowadzic do ladu))

dzis troche chlodniej, wiec mam nadzieje, na lepszy dzien Piotruś w brzuchu standardowo przy ochlodzeniu spokojniejszy, MAteusz sam wstał , jak nigdy nie musialam go budzic, oby zadnej awantury mi dzisiaj nie zrobil

a wczoraj wyszlismy po poludniu na taki spacer bez celu, bo u nas ani placu zabaw , ani innego miejsca przyjaznego dziecku, ja ze lzami w oczach i tak idziemy i spotkalismy najpierw jedna sasiadke z dzieckiem, pozniej druga i troche mi lepiej, bo juz dostaje swira od siedzenia w domu

i tak wczoraj przygladalam sie 6 tygodniowemu maluszkowi i juz zapomnialam jakie dziecko jest malutkie, ostatnio kupilam czapeczke na rozm 62-68 i musze jednak kupic mniejsze, bo mi dzidziol utonie

poczytam jak Mateuszek bedzie drzemał, a teraz milego dnia Wam dziewczyny zycze

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:57   #2871
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dziękuje za miłe powitanie

Zazdroszczę "meblującym" meblowania...Ja na razie mieszkam z rodzicami, wyprowadzimy się może w przyszłym roku Waham się co do mebli dla Maluszka, myślę tylko o większej komodzie, która będzie pasowała do moich mebli, bo do pokoju Malucha w przyszłości chciałabym normalne mebelki...Zastanawiam się tylko czy mi wystarczy jedna komoda

Upały też mnie męczą. Nogi mam z natury nieszczupłe. A jak spuchną to jak bańki a w dodatku ciężkie do podnoszenia Jak lubię lato, to mogłoby się już skończyć

Co powiecie o tej komodzie ?
http://www.agatameble.pl/produkty/pr...moda-crmk35l-1

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Siara jest normalna

W SR pewnie będziesz musiała zrezygnować z ćwiczeń (z piłką lub bez) a przez resztę zajęć i tak pewnie będziesz siedzieć większość czasu wypełniają wykłady
Dzięki !

Takich pytań do przyszłych Mamuś to ja mam ze 100...od niedawna mam 100 myśli na minutę, większość nie do końca pozytywnych..
A jeszcze Tż daleko
Stary 2014-07-23, 09:01   #2872
Dimaa
Raczkowanie

Cytat:
Dane wysłane

zaglądaj do nas często, będzie Ci raźniej!
Co do SR to myślę, że możesz chodzić. Najwyżej nie bierz udziału we wszystkich ćwiczeniach, jeżeli uznasz, że nie są dla Ciebie wskazane. U mnie zajęcia w SR są prowadzone bardziej w formie wykładów i nie przemęczam się na nich więc może u Ciebie będzie podobnie.
Stary 2014-07-23, 09:04   #2873
klio69
Raczkowanie

Cytat:
Moje zdobycze ze SR

Proszę o doprecyzowanie czym jest SR?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Obudziłam się z dziwnym przeświadczeniem, że czas..zbyt szybko leci..jestem w ogromnym szoku, że lada dzień będę w 30 tygodniu ciąży! ZX jednej strony chciałabym ten czas zatrzymać w miejscu..z drugiej nie mogę doczekać się mojej kruszynki Ah..wiele refleksji i rozterek, które zapewne z dnia na dzień będą się pogłębiać
klio69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:05   #2874
Dimaa
Raczkowanie

Klio, SR to skrót od Szkoły Rodzenia
Stary 2014-07-23, 09:23   #2875
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki

My dzisiaj zmiana kodu, 30 tydzień zaczynam W sumie to się cieszę, bo zaczynam odczuwać "uroki" ciąży Mianowicie strasznie bolą mnie stopy, nie mogę za bardzo spacerować, bo mi chyba cieżaru nie wytrzymują..nie wiem czy to się jakoś uleży, czy skończę z rozmiarem buta o 2 większym....
Noc całkiem spoko, nawet dobrze spałam, pomijając wstawanie 4 razy na siku...

PurBlanka, u mnie na SR nie ma żadnych ćwiczeń tylko wykłady i warsztaty, więc może u Ciebie będzie podobnie? Jesli nie, to faktycznie daruj sobie ćwiczenia i chodź śmiało, skoro lekarz nie widział przeciwskazań

Agatkia zazdroszczę tego urządzania pokoiku, ehhh jak ja bym chciała, ale póki co mamy łóżeczko rozbebrane na części i tyle. Nie wiem czy w ogóle pomalujemy pokoik, bo i tak maluch na początku będzie spać u nas w sypialni. Potem się zobaczy....urządzić zawsze zdążymy, dziecku to nie jest do szczęścia potrzebne, no ale wiadomo ja bym chciała się pobawić... Także zazdraszczam
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-07-23, 09:25   #2876
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Cześć, kochane!

Pokój Adasia prawie gotowy

Jest dokładnie taki, jaki sobie wymyśliłam, jest duża bieliźniarka, jest duza szafa. Mebelki jaśniutkie, prawie białe, ale szuflady w bieliźniarce pod kolor połogi- ciemniejsze. Wisi już firanka, nawet paprotka stoi, czekam jeszcze na wymianę rolety na inny kolor i na dywan, który ma przyjść jutro. I muszę zamówić łóżeczko.

Pomału wszystko nabiera kształtu ostatecznego, i taka jestem zadowolona!!

Sprzedałam dzis synka teściowej, zaraz pędzę na zakupy a potem sprzątnie całego mieszkania. I będę mogła odetchnąć i zapomniećo remoncie. Zostaną same drobiazgi: czekamy na drzwi wewnętrzne, kanapa do pokoju adaśka, czeka nas jeszcze malowanie pokoju drugiego synka i korytarza, ale to mąż ogarnie, w sierpniu, bo jedziemy na dwa tygodnie nad morze 40 km od miejsca zamieszkania- więc ja do tego ręki nie przyłożę i zwyczajnie przyjadę na gotowe .

Wszystko wskazuje na to, że do końca sierpnia wszystko będzie przygotowane i mogę rodzić .

Postaram sie później wkleić jakieś zdjęcia.
Buziole dla mamuś, oby upał dał dziś żyć .
Agatka widzę, że jesteśmy na podobnym etapie. Mi też już zostało ostateczne sprzątanie i ogarnięcie. Remonty są męczące (zwłaszcza teraz) ale za to efekt jak cieszy
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, witam sie na szybko, poki Mateusz na chwile u babcie lece sie ubrac i doprowadzic do ladu))

dzis troche chlodniej, wiec mam nadzieje, na lepszy dzien Piotruś w brzuchu standardowo przy ochlodzeniu spokojniejszy, MAteusz sam wstał , jak nigdy nie musialam go budzic, oby zadnej awantury mi dzisiaj nie zrobil

a wczoraj wyszlismy po poludniu na taki spacer bez celu, bo u nas ani placu zabaw , ani innego miejsca przyjaznego dziecku, ja ze lzami w oczach i tak idziemy i spotkalismy najpierw jedna sasiadke z dzieckiem, pozniej druga i troche mi lepiej, bo juz dostaje swira od siedzenia w domu

i tak wczoraj przygladalam sie 6 tygodniowemu maluszkowi i juz zapomnialam jakie dziecko jest malutkie, ostatnio kupilam czapeczke na rozm 62-68 i musze jednak kupic mniejsze, bo mi dzidziol utonie

poczytam jak Mateuszek bedzie drzemał, a teraz milego dnia Wam dziewczyny zycze
Tynka to wielka szkoda, że nie masz za bardzo gdzie wyjść na spacer. Ja znowu mam fajnie bo zaraz za domem mam furtkę, która prowadzi do wielkiego, pięknego parku. W tym roku była jego renowacja za ileś tam milionów i są ławeczki, latarnie, fontanny, kort tenisowy i nawet plac zabaw. Cieszę się ogromnie bo będę miała gdzie na spacery jeździć. Jest spokój, cisza, dużo zieleni, alejek.

A ja dzisiaj jadę szybko na zakupy i sprzątania cd. Ale upały u nas niestety wciąż są, a deszczu ani kropelki. Kiedyś lubiłam upały a teraz wytrzymać się nie da
Stary 2014-07-23, 10:03   #2877
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobryyyyyy Kochane!!!!!!!!!! Witam się po wypoczynku Było cudaśnie!!! Wypoczęłam, opaliłam się, nawdychałam jodu, nażarłam się lodów, odpoczęłam od domu i komputera!!! Wszystko było super i pogoda i domki, minusem było jedynie to, że domki od morza były oddalone o 1400m !!! A na stronie było napisane że do morza 700m Trochę się nałaziliśmy, najgorzej było wracać z plaży, wymęczeni słońcem. Ale daliśmy radę Kupiliśmy mi tam leżaczek i parasol, także chroniłam się troszkę od upału. Kąpać się nie kąpałam, jedynie pomoczyłam nóżki. Zaraz wstawię fotę jakąś do klubu

Gratuluję wszystkim mamusiom nowych tygodni, udanych wizyt, radości z coraz mocniejszych kopniaczków
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:30   #2878
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryyyyyy Kochane!!!!!!!!!! Witam się po wypoczynku Było cudaśnie!!! Wypoczęłam, opaliłam się, nawdychałam jodu, nażarłam się lodów, odpoczęłam od domu i komputera!!! Wszystko było super i pogoda i domki, minusem było jedynie to, że domki od morza były oddalone o 1400m !!! A na stronie było napisane że do morza 700m Trochę się nałaziliśmy, najgorzej było wracać z plaży, wymęczeni słońcem. Ale daliśmy radę Kupiliśmy mi tam leżaczek i parasol, także chroniłam się troszkę od upału. Kąpać się nie kąpałam, jedynie pomoczyłam nóżki. Zaraz wstawię fotę jakąś do klubu

Gratuluję wszystkim mamusiom nowych tygodni, udanych wizyt, radości z coraz mocniejszych kopniaczków
Jejku jak ja Ci zazdroszczę tego wypoczynku! Tak mi się maaarzy
Super, że wypoczęłaś
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-07-23, 10:35   #2879
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Na wstępie witam nową mamusie PurBlanka

Po wczorajszej wizycie.
Wszystko ok z maluchem i moje wyniki tez bdb. Szyjka zamknięta dluga.
Słuchałam serduszka synka
Nie miałam niestety USG, ale doktor zbadał dzidziusia przez brzuch i mi powiedział, że jest główka w dół ale ta pozycja może zmieniać się kilka razy na dzień, więc dziewczyny no stress, bo dzidzia ma w brzuchu na tyle miejsca, że sie kręci jak szalona
Następna wizyta 26 sierpnia i będę miała ostatnie planowane USG i wtedy tez prawdopodobnie ustalimy termin CC.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:41   #2880
slomka
in the dark of night

Gosiaaaa hej ale foty przez chwilę poczułam piasek pod stopami super wyglądasz

Lilotka za wizytę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości