|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
jestem po wizycie
Ania rośnie! Co najważniejsze. Lekarz też jest zmartwiony takim małym przyrostem, ale powiedział, że Dziecko wygląda na zdrowe, tylko jet małe. Po protu urodzę mniejsze Dziecko. Tymczasem mam trzymać dietę wysokobiałkową, starać się jeść więcej (tylko z tym będzie problem, bo ja już jem na granicach swoich możliwości i czasem miałabym ochotę, ale żołądek więcej przyjąć nie chce i reaguje strasznym bólem), pamiętać o witaminach (powiedział, że dobrze, że je biorę codziennie). Mam odpoczywać i się oszczędzać. Chciał żebym brała jakieś tabletki (nazwa mi umknęła), na polepszenie przepływów, ale okazało się, że lek został wycofany i nie ma żadnego zamiennika. Wracałam się do przychodni, lekarz szukał do książkach z lekami, dzwonił do innych lekarzy i jakieś babki żeby sprawdziła wykaz leków i faktycznie lek wycofano i nie ma nic w zamian, co można stosować u ciężarnych - mówił, że lek ten wspomagał przepływy, dzięki czemu Dziecko może by więcej ściągało ze mnie. Niestety nie mam nic. Dostałam skierowanie do laboratorium na CRP, próby wątrobowe i bilurbinę. Jutro jadę do laboratorium, za tydzień mam wizytę. Mam zakaz rodzenia aż do terminu
|
#3212 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Nasza Natka to hardcore, myslalam, ze ona juz dawno w szpitalu, a ta sie dopiero zbiera Cytat:
Cytat:
Moze ten twoj gin rzuca na ciebie jakis urok, moglas nie dzwonic do niego
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam, ktore maja juz dzieci
Czy korzystalyscie z uslug opiekunki ? Ja bym chciala jak mala sie troche oswoi juz i zaklimatyzuje chociaz przynajmniej raz w miesiacu miec wolny wieczor zeby wyjsc z Tz na randke albo nawet sobie pokoj w hotelu wynajac na kilka godzin zeby te nasze ' zycie ' do konca nie umarlo po narodzinach bo nie chce zeby wszystko krecilo sie w okol malej a my nie bedziemy mieli w ogole dla siebie czasu i jeszcze nie daj Boze sie od siebie oddalimy ![]() Z racji z tego ze nie mamy tu rodziny a na tesciowa nie ma co liczyc fajnie by bylo znalezc jakas fajna pania w razie co bo nie chce dac sie zwariowac
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A wlasnie zapomnialam zapytac, czy zadna z was nigdy nie myslala o porodzie domowym? Ja chyba sie na taki zdecyduje przy drugim dziecku moze, ten pierwszy raz wole miec raczej w szpitalu. Jak wszystko pojdzie dobrze, to kolejny porod bym sobie zazyczyla domowy .
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
88natka trzymam kciuki zeby porod poszedł szybko a swoją droga podziwiam cie za ten spokój i opanowanie bo ja bym juz dawno spanikowała
Sara85 tobie zycze zeby sie wszystko rozkręcilo do jutra to twój gin sie zdziwi!!! Dla mnie to nienormalne co on wyprawia przeciez cc planuje sie na 1-2 tygodnie przed terminem Tp i to jest juz nieodwołalne takze on rzeczywiście liczy chyba na kopertę ale dobrze robisz nie daj sie!!! Co do masażu szyjki macicy to podobno bardzo boli ja w poprzedniej ciazy miałam zaplanowany trzy dni po terminie i tak sie tym stresowalam ze urodziłam w równo dzien terminu w OM Mi sie śniło ze pojechałam na cc ze wyjęli mała i jej nie zobaczyłam i kazali mi isc do domu bo jeszcze nic nie wiedza ze musza porobić szczegółowe badania i nie moge jej narazie zobaczyc i chodziłam codziennie do szpitala a oni mnie zbywali ciagle a wy pytalyscie na forum jak tam mała a ja ciagle odpisywalam to co przez cała ciaze ze jeszcze nie wiadomo itp to był straszny sen....brzuch mnie cały boli ze stresu przed jutrem cieszę sie ze mała zobaczę (mam nadzieje) ale najbardziej mnie stresuje ze muszę Zuzie zostawić, nigdy jej nie zostawialam na dłużej niz 2 godziny bez niej czuje sie jak bez ręki albo bez nogi ona jest zawsze wszędzie ze mną , to jest chore bo wiem ze bedzie z dziadkiem a pózniej z tatusiem i jej sie krzywda nie stanie ale serce mnie boli jak o tym myśle
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sie Toba teraz zajma, a Ty kochana odpoczywaj ![]() My Cie bedziemy tu pilnowac zebys urodzila terminowo
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
na ktg wychodzą nadal skurcze, mam łykać magnez 3x2tabl. po 500 mg. Jakby się coś działo to bez zastanawiania się mam jechać na szpital.
Z racji, że mówił, iż nie muszę spędzać całego dnia na leżąco, a TŻ pracuje dzisiaj z domu, to zrobię domową pizzę na obiad - wykorzystam wczorajsze piersi z kurczaka, dodam kupę sera, warzywa itp. Muszę się potem doedukować, co jeść żeby mieć dietę wysokobiałkową, bo jestem zielona - mięsa, sery, generalnie nabiał pochłaniam od zawsze w dosyć dużych ilościach. Warzywa i owoce jadam codziennie.
|
#3218 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze moja Weronika wyjeżdża dzisiaj z moimi rodzicami do babci do Polski na miesiąc i ona tez przeżywa i płacze ze cos mi sie stanie podczas cc i tez mi ja cieżko uspokoić jak sama sie boje
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo bo mi z wentylacji od sąsiadki schabowym pachniało czy inną zupą. A no i u mnie bardzo słychać, sąsiedzi by się pewnie zlecieli na widowisko, bo to albo poród albo kogoś mordują.
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
TŻta zatrudnię do rozwałkowania pizzy
Nawet nie wiecie, jak mnie dzisiaj lekarz uspokoił
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, a lekarz sie wami zajmie jak nalezy. Masz nie rodzic przed terminem, ale ktorym? Gin potwierdzil date wrzesniowa?
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez tak myslalam przed urodzeniem Zuzi a co sie okazało to mała nas tak bardzo do siebie zbliżyła, a ze była grzeczna i spała całe noce to mieliśmy tez duzo czasu dla siebie, ja miałam z kim ja zostawić (mama koleżanka) ale nie wyobrażałam sobie tego :p |
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze bezpiecznie dotrzymasz do terminu ![]() pizza
|
||
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana a co byś chciała wiedzieć o opiekunkach? Ja nie mam dzieci, więc twoje pytanie nie było do mnie bezpośrednio skierowane, ale przez całe studia pracowałam w tej profesji i potem też trochę pośredniczyłam w poszukiwaniach opiekunek dla rodzin. Sporo dzieci przeszło przez moje ręce. Może mogę ci odpowiedzieć na jakieś pytania.
|
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
88natka- trzymam kciuki
![]() a i podziwiam Twój spokój w takiej chwili, też bym chciała taki mieć, jak wszystko się zacznie... ![]() Cytat:
ale może coś nałożę na twarz choćby by nie było widać tych plam, które mam. Do szpitala planuję wziąć kosmetyczkę z kolorówką, ale w okrojonej wersji, na pewno nie będę robić pełnego makijażu, ale delikatny na pewno ![]() Co do lekarza- to ja akurat wolę młodych ten do którego chodzę jest młody i do tego przystojny ale jakoś nie przeszkadza mi to...Najważniejsze że jestem zadowolona z tego jak się zajmuje mną jako pacjentką, rozwiewa wszystkie wątpliwości, odpowiada na pytania.Ja z kolei mam uraz do takich starszych dziadków, trafiłam kiedyś przypadkiem do jednego i nie wspominam tego miło. Był bardzo opryskliwy i niedelikatny
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze mala nas do siebie zblizy ale nie chce dac sie zwariowac, te 9 miesiecy bylo ciezkie i dla mnie i dla Tz nie mielismy w ogole dla siebie czasu w sensie ja nie mialam sily zeby spedzac z nim czas ( wychodzac z domu itd. ) a chcialabym od czasu do czasu wyjsc do restauracji troche odreagowac i sie odprezyc nie chce byc ' uwieziona w domu ' . Tez sobie tego jak na razie nie wyobrazam ale wydaje mi sie ze to normalne ze chce sie miec wieczor tylko dla siebie i troche odpoczac a przeciez przez kilka godzin nic sie malej nie stanie jak zostanie z jakas pania
|
|
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za jutrzejszą cesarkę ![]() ja też się trochę stresuję, ale najbardziej właśnie martwię się o Zosię, nie wiem jak ona to wszystko zniesie. Już dzisiaj mi prawie płakała, bo chce mnie odwiedzać w szpitalu. Na szczęście dzieci nie wpuszczają, bo wiem że gdyby przyszła to nie chciałaby jechać do domu, a to chyba jeszcze gorsze. Pewnie płakałybyśmy obie
|
|
|
#3232 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja się zgadzam na obecność studentów, bo wiem jak to jest być z drugiej strony. Wiem, że żadne zajęcia nie dają tyle co zajęcia z żywym pacjentem. Cytat:
Cytat:
jednak miałam dodatkowo te spuchniętą nogę cieplejszą i dodatkowo mnie bolała. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przez godzinę u mnie lało. Uciekaliśmy z synkiem w placu zabaw co z moim brzuchem musiało wyglądać komicznie teraz za to jest czym oddychać.
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
UmiZumi najważniejsze, że mała rośnie
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz na razie tylko o tym mysle. ale szczerze chyba za duzo filmow ogladalam na taki temat i widzialam jak takie opiekunki traktuja dzieci ja wiem ze to tylko film ale wiadomo ze jakies wyobrazenie w glowie zostaje. Wiadomo ze ciezko jest trafic na jakas zaufana osobe a boje sie ze jak nas nie bedzie w domu to malej moze dziac sie krzywda |
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Ja już w domu
skurcze faktycznie co 2 min ale rozwarcie tylko na 1 palec, zrobiła masaż szyjki. Mówiła że czuje już głowkę i mogè wrócić za 1h a mogę za 4h. Mam czekać aż bóle będą bardzo mocne albo wody mi odejdą wtedy do 24 h umówią mnie na indukcję. Wydawało się to zbyt piękne że dkurcze co 2 minuty bolą tylko trochę.
|
|
|
|
#3236 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
O, i okno do umycia ![]() Cytat:
![]() A Ty się bidulo namęczysz...bardzo Ci współczuje, dobrze, że to już niedługo Cytat:
dla Ani, super, że rośnie Cytat:
A rozłąka z Zuzią na pewno bedzie trudna, ale nie ma innego wyjścia, dziadek i tatuś bedą musieli zapewnić jej jakies atrakcje, żeby nie miala czasu tesknic, a Ty jestes dużą dziewczynką, wiec na pewno sobie poradzisz ![]() Cytat:
PIZZA |
||||||
|
|
|
#3237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem ze latwiej zostawia sie male dziecko z osoba z ktora mialas juz kontakt i sie ' przyzwyczaila ' ale zobaczymy jak to bedzie na razie mam jakies tam wyobrazenie w glowie a realizacja zajme sie pozniej |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leeeeee ale to dobrze bo bylam zazdrosna !!! ![]() Nie no zartuje i jak bolal masaz ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

za wizytę 

Moze ten twoj gin rzuca na ciebie jakis urok, moglas nie dzwonic do niego 
.
cieszę sie ze mała zobaczę (mam nadzieje) ale najbardziej mnie stresuje ze muszę Zuzie zostawić, nigdy jej nie zostawialam na dłużej niz 2 godziny bez niej czuje sie jak bez ręki albo bez nogi ona jest zawsze wszędzie ze mną , to jest chore bo wiem ze bedzie z dziadkiem a pózniej z tatusiem i jej sie krzywda nie stanie ale serce mnie boli jak o tym myśle