Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 09:16   #2521
basiabasia989
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Inka dobrze, że z dzidzią w porządku, a Ty się kuruj i wracaj do zdrowia mam nadzieję, że mnie nic nie będzie bo też ostatnio wymoczyłam tyłek w basenie.

Basia cierpliwości do chłopa życzę chociaż nie wiem jak Twój, bo nie każdy jest marudny jak dziecko ważne, że TŻ już w domu

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
No ja właśnie nie miałam. Wczoraj na tej konsultacji (zdaje się, że będzie to mój nowy lekarz prowadzący… szkoda, bo tego co mam do tej pory bardzo lubię) doktor powiedział, że mam zrobić… I teraz jestem w kropce. Bo w sumie czemu sam mi nie pobrał i nie zrobił? Przecież - o ile dobrze mi się wydaje - próbkę do posiewu pobiera właśnie ginekolog? I ja mam teraz iść do mojego gina i mówić mu, jakie ma mi badanie robić? Bo sobie wymyśliłam? Nie cierpię takich sytuacji.

Tak jeszcze co do tego posiewu - tylko ginekolog, nie? Nie robią tego w laboratoriach analitycznych czy coś?
powiedz że byłaś w szpitalu, bo coś tam się źle czułaś czy coś i że powinnaś mieć zrobione takie badanie, a dopatrzyli się, że go jeszcze nie było trzeba czasem przykombinować I tak tylko ginekolog lub położna pobiera wymaz tak jak przy cytologii, w laboratorium nie ma jak tego zrobić :P
Stary 2014-07-23, 09:21   #2522
skrzatek24
Rozeznanie

Inka odpoczywaj. Emilka super się trzyma,a to pewnie dla Ciebie najważniejsze. Mój Tż też z tych pozytywnie myślących, ja panikuję a on jest oazą spokoju. Jeszcze się chyba nie zdarzyło, żeby martwił się na zapas (w przeciwnieństwie do mnie).

Basjenia mam nadzieję, że Twój Tż zaprzeczy stereotypowi chorującego faceta Niech wraca szybko do zdrowia.

Moje starsze dziecię poczuło wczoraj wieczorem pierwsze kopniaki młodszego. Był zachwycony, mówił, że kopie jak kret Dziś rano pierwsze słowa skierował do brzucha, zapytał "dzidziusiu czy już wstałeś?" położył rękę i znów dostał dwa kopniaczki. Ot taka prosta komunikacja
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:21   #2523
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie skreślam! Broń Boże! Chodzi mi tylko o to, że ja mam doświadczenie w opiece nad takimi maluchami i myślę (myślę! wydaje mi się!) że sobie poradzę. Natomiast mój mąż na dobrą sprawę styczności nigdy nie miał. A będziemy mieć dwójkę małą i siłą rzeczy na początku będzie MUSIAŁ być bardzo zaangażowany =) zobaczymy =)
A my w ogóle nie mamy doświadczenia w opiece nad niemowlakiem, ja nawet nigdy nie nosiłam na rękach noworodka w obawie, że mu coś złamie . Nie wiem jak sobie damy rade

Cytat:
No ja właśnie nie miałam. Wczoraj na tej konsultacji (zdaje się, że będzie to mój nowy lekarz prowadzący… szkoda, bo tego co mam do tej pory bardzo lubię) doktor powiedział, że mam zrobić… I teraz jestem w kropce. Bo w sumie czemu sam mi nie pobrał i nie zrobił? Przecież - o ile dobrze mi się wydaje - próbkę do posiewu pobiera właśnie ginekolog? I ja mam teraz iść do mojego gina i mówić mu, jakie ma mi badanie robić? Bo sobie wymyśliłam? Nie cierpię takich sytuacji.
Bo są dwie szkoły. Jedna taka, że robi się posiew krótko przed porodem i to jest konieczne i zgodne z procedurami ginekologicznymi w opiece nad ciężarnymi, chodzi o to by nie zakazić niczym dziecka przy porodzie. Druga jest taka , że zrobię posiew wcześniej, bo nóż coś tam jest i może zaszkodzić ( tak trochę na wyrost ). Najważniejsze by lekarz zrobił cytologię, jeżeli była robiona dawniej niż pół roku przed zajściem w ciąże. Ja chodzę do bardzo chwalonej Pani Doktor, do której mam zaufanie na 150% i Ona mi tego badania nie robiła. W przerwie kiedy Ona jest na urlopie poszłam do innego i ten od razu mi pobrał na posiew, twierdząc że to bardzo źle, że nie miałam hm..

Cytat:
Tak jeszcze co do tego posiewu - tylko ginekolog, nie? Nie robią tego w laboratoriach analitycznych czy coś?
Wydaje mi się, że tak aczkolwiek zadzwoń do jakiegoś i zapytaj, bo teoretycznie pobranie wymazów z gardła i nosa, tez tylko laryngolog, a ja robiłam kiedyś prywatnie i pobierała kobitka z laboratorium .

Cytat:
Lolcia a czemu robisz powtórkę glukozy po obciążeniu?
Bo dwukrotnie miałam glukozę na czczo powyżej 90 ( 95 i 93) a według najnowszych kryteriów, norma na czczo dla ciężarnych jest do 90, jeżeli w dwukrotnym badaniu wyjdzie wyżej należy wykonać test obciążenia glukozą 75g na czczo i po 2h. Teraz będzie powtórka, bo w tyg od hmm chyba 24 do 28 (ale nie jestem pewna) to badanie jest obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych, bo wtedy najczęściej rozwija się cukrzyca ciężarnych .

Cześć dziewojki, pogoda istnie letnia, ale już tak czekam na grudzień... słucham sobie piosenek świątecznych i nie mogę uwierzyć, że jak wszystko pójdzie dobrze, to już niedługo pojedziemy w samochodzie z bąblem, a tam w radiu poleci wham i wszyscy razem będziemy oglądać kevina .
Trzymajcie za mnie kciuki o 15 idę na kontrolę brzucha i szyjki czy się nie skróciła, jak będzie nadal tak jak w ubiegłym tyg, to czeka mnie oddział .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:27   #2524
skrzatek24
Rozeznanie

Ja miałam wymaz z pochwy jakos koło 10 tygodnia, jak zaczeły mi sie pojawiac zielonkawe upławy. Okazało się, że to po luteinie, bo wynik wyszedł ok. Teraz druga gin zaleciła mi lactovaginal, żeby utrzymać prawidłowe pH.

A z tą wodą z cytryną to nie jest przypadkiem tak, że ma właściwości odkwaszające. Gdzieś mi się kiedyś obilo o uszy, że cytryny alkalizują...
Stary 2014-07-23, 09:29   #2525
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A my w ogóle nie mamy doświadczenia w opiece nad niemowlakiem, ja nawet nigdy nie nosiłam na rękach noworodka w obawie, że mu coś złamie . Nie wiem jak sobie damy rade

Cześć dziewojki, pogoda istnie letnia, ale już tak czekam na grudzień... słucham sobie piosenek świątecznych i nie mogę uwierzyć, że jak wszystko pójdzie dobrze, to już niedługo pojedziemy w samochodzie z bąblem, a tam w radiu poleci wham i wszyscy razem będziemy oglądać kevina .
Trzymajcie za mnie kciuki o 15 idę na kontrolę brzucha i szyjki czy się nie skróciła, jak będzie nadal tak jak w ubiegłym tyg, to czeka mnie oddział .
Witamy w klubie niedoświadczonych rodziców Zobaczysz, damy radę i będziemy śmigać jak rasowe mamuśki

I strasznie podoba mi się ta wizja z wham i kevinem, aż się rozmarzyłam...

Trzymam kciuki za wizytę i Twą szyjkę, nie martw się za dużo
Stary 2014-07-23, 09:32   #2526
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Moje starsze dziecię poczuło wczoraj wieczorem pierwsze kopniaki młodszego. Był zachwycony, mówił, że kopie jak kret Dziś rano pierwsze słowa skierował do brzucha, zapytał "dzidziusiu czy już wstałeś?" położył rękę i znów dostał dwa kopniaczki. Ot taka prosta komunikacja
Slodkie

Cytat:
My tez nie. No moze tż troche ;-) nie biore takich malych dzieci na rece bo sie boje ze je jeszcze uszkodze :-D swoje bede miala to je bede nosila.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
W strach człowiek mówi rożne głupie rzeczy,niestety mój TŻ nie potrafi zrozumieć ze mogłam się bać i jak mu powiedzialam czego najbardziej to jeszcze się na mnie wydarł...
Moj na szczescie rozumie moje ataki paniki ale czasami jak juz uwaza ze przesadzam to tez potrafi na mnie nakrzyczc. Chyba tylko inna kobieta jest w stanie zrozumiec co czujesz :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-23, 09:38   #2527
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

haha super
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:46   #2528
blow_ya_mind
Raczkowanie

Inka, cieszę się że wszystko ok! Tzn, że masz diagnozę i wiesz na czym stoisz No i dobrze, że nie leżysz w szpitalu. Te pęcherzowe sprawy niestety często się przypałętują w ciązy.. :/

Cytat:
Ja nie skreślam! Broń Boże! Chodzi mi tylko o to, że ja mam doświadczenie w opiece nad takimi maluchami i myślę (myślę! wydaje mi się!) że sobie poradzę. Natomiast mój mąż na dobrą sprawę styczności nigdy nie miał. A będziemy mieć dwójkę małą i siłą rzeczy na początku będzie MUSIAŁ być bardzo zaangażowany =) zobaczymy

W ogóle podjęliśmy decyzję, że zdecydowanie klinika. Ten wczorajszy lekarz bardzo w porzo, nie wystraszył nas jak ta lekarka od USG, zresztą powiedział to samo co mój prowadzący - że ona jest przede wszystkim ultrasonografistką i nie ma styczności z praktyką lekarską za bardzo, mówi co się nauczyła. I owszem, po 32 tygodniu ciąży bardzo, bardzo wzrasta ryzyko wszystkiego, ale najczęściej to się po prostu bacznie obserwuje (najpewniej już w szpitalu) i decyzje podejmuje na podstawie tego, co się akurat dzieje. Chłop jest ordynatorem położnictwa na klinice…

Przykro mi tylko i stresuje się, bo do dwóch lekarzy chodzić nie będziemy i z tego ode mnie z miasta muszę zrezygnować. Nie dlatego, że coś mu nie ufam czy jakoś mi nie odpowiada - a jedynie z powodu takiego, że szpital, w którym pracuje, nie ma naszym dzieciom do zaoferowania tego, co klinika. Tak just in case oczywiście, bo ja wierzę i zakładam, że owszem, poleżę sobie w tym szpitalu, ale urodzą się już bardziej "w terminie", np w 35, 36 tygodniu…
W ogóle ten wczorajszy dr mnie pochwalił Powiedział, że jak na ciążę wyniki dobre, a z racji tego, że bliźniacza - to nawet bardzo dobre. Szyjkę też mam skróconą - w normie w takiej ciąży Ulżyło mi bardzo po tej wizycie...

A propo posiewu i cytologii - nie trzeba tego robić u swojego ginekologa. Można zrobić w laboratorium, tylko nie wszystkie robią. W Krakowie chodzę do Diagnostyki (diag . pl) i tam w większości placówek robią wymazy ginekologiczne i cytologiczne. Wymaz w kierunku GBS też robiłam sobie w laboratorium prywatnie. Moja lekarka też może pobrać, ale jak to robi w gabinecie to muszę dodatkowo płacić, a tak to idę do laba i razem z krwią pobieram cytologię. Nie trzeba mieć skierowania jak płacisz.

I wiesz co, cieszę się, że trafiłaś na lekarza który Cię nie chce rozcinać rutynowo w 30 tygodniu. Mimo wszystko to bardzo wcześnie, a jak będziesz mieć szanse donosić dłużej to to zawsze lepiej dla dzieci. Macica zawsze lepsza nawet od wypasionego inkubatora! Będziesz pewnie leżeć w szpitalu ale jakbyś miała tak doczekać do 34-35 tygodnia to byś miała duże dzieciaczki które zaraz byś zabrała do domu Fajnie, cieszę się

No i nie bójcie się, że nie dacie rady z dzieckiem! Swoje dziecko to tak ZUPEŁNIE inna sprawa niż cudze. Nie da się tego porównać. Instynkt się włącza i po prostu WIESZ i wiesz najlepiej, lepiej niż ktokolwiek inny, nawet lepiej doświadczony. Tak jesteśmy zaprogramowane Ja nigdy nie nosiłam na rękach małego dziecka, w ogóle nie miałam styczności z żadnym dopóki nie urodziłam swoje i dałam radę. Nawet mi przez głowę nie przeszło, jak już ją urodziłam, że mogłabym nie wiedzieć co robić
Stary 2014-07-23, 09:48   #2529
19Inka90
Wtajemniczenie

Lola ! Kochana trzymam mocno kciuki za kontrolę I tak się rozmarzylam po wizji wham i Kevina ze az mi łzy w oczach stanęły !! Cos pięknego właśnie takiej pozytywnej wizji trzeba mi było

Skrzatek przeslodkie musiało to być <3

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 09:59   #2530
alekaz1
Zakorzenienie

Hej.
Inka dobrze ze sie wyjasnilo co i jak.
Ja dzis pol nocy nie spalam, z kina wrocilismy po 23 a ja chyba do 4 nie moglam spac.
Stary 2014-07-23, 10:01   #2531
19Inka90
Wtajemniczenie

Na czym bylas alekaz ??

Emilka
Stary 2014-07-23, 10:10   #2532
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
To teraz będziesz bawić się w pielęgniarkę?
a tak serio to fajnie, że wszystko się udało i Twój TŻ już jutro będzie w domu
kochana ja się nie będę bawić. ja nią jestem. to mój zawód

i wogóle to dzień dobry...padłam wczoraj jak szczeniaczek spać i gdyby nie tel od TŻa to pewnie bym przespała cały dzień....również mam nadzieję że będzie niestandardowo reagować na to co się z nim dzieje ale ale....
zabieg był dość poważny i mocno odczuwalny w okresie rekonwalescencji. dodatkowo to prawa ręka którą nie może nic a nic ruszyć. nawet za bardzo mięśni spinać. więc nie ma opcji że sobie np. butelkę odkręci. no i specjalna orteza dzięki której ręka jest odpowiednio ułożona i totalnie unieruchomiona......ahhh pora zacząć ćwiczyć cierpliwość

Edytowane przez Basjenia
Czas edycji: 2014-07-23 o 10:15
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:16   #2533
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Inka kuruj się i wracaj szybko do zdrowia, dobrze że z Twoja Emilka jest wszystko ok no i jedz dużo żurawiny bo to naprawde pomaga tak jak napisała Lolcia
Co do opieki nad takim maleństwem to moje doświadczenie też jest na zerowym poziomie, zawsze bałam się brać takie dziecko na ręce żeby mu krzywdy nie zrobić a teraz trzeba będzie się wziąść w garść i jakoś sobie poradzić;-)
Ja też nie miałam robionego wymazu z pochwy i chyba na następnej wizycie muszę się zapytać mojego lekarza o to

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:23   #2534
TheN4ti
Rozeznanie

Dziendoberek wszystkim Skrzatek jak słodko, chyba bym się rozplynela Lolcia powodzenia na wizycie, trzymamy kciuki!
Ja dziś spalam pierwszy raz z poducha dla ciężarnych, ulozylam sobie ja za plecami i wstałam jakas poobijana. Nie mam pojęcia dlaczego? Może musze się przyzwyczaić albo źle spalam? Dzidzusiowi chyba tez się nie podobało bo nic się nie odzywa:-(
Śniło mi się, że byłam na usg i zapomniałam się spytać o płeć, to się na pewno nie spełni ;-)

Stary 2014-07-23, 10:37   #2535
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Dziendoberek wszystkim Skrzatek jak słodko, chyba bym się rozplynela Lolcia powodzenia na wizycie, trzymamy kciuki!
Ja dziś spalam pierwszy raz z poducha dla ciężarnych, ulozylam sobie ja za plecami i wstałam jakas poobijana. Nie mam pojęcia dlaczego? Może musze się przyzwyczaić albo źle spalam? Dzidzusiowi chyba tez się nie podobało bo nic się nie odzywa:-(
Śniło mi się, że byłam na usg i zapomniałam się spytać o płeć, to się na pewno nie spełni ;-)

Nati ja poduszkę dla ciężarnych układam sobie zazwyczaj z przodu tak mi jest wygodniej spać bo mogę się do niej przytulić:-D no i podtrzymuje moje ułożenie na lewym boku;-)

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:55   #2536
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Na czym bylas alekaz ??
na transformersach
Stary 2014-07-23, 11:12   #2537
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
na transformersach
I?

My chcemy isc wlasnie ma transformers i ta nowa komedie francuska przychodzi facet do lekarza

Stary 2014-07-23, 11:28   #2538
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Nati ja poduszkę dla ciężarnych układam sobie zazwyczaj z przodu tak mi jest wygodniej spać bo mogę się do niej przytulić:-D no i podtrzymuje moje ułożenie na lewym boku;-)

ja dokładnie tak samo robię i fajnie się wtedy śpi
Stary 2014-07-23, 11:41   #2539
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja dokładnie tak samo robię i fajnie się wtedy śpi
Według instrukcji można i tak i tak, ponoć jak się kładzie ja za plecami to obciąża kręgosłup. W moim przypadku chyba się nie sprawdziło, spróbuję z przodu tak jak radzicie podejrzewam, że w nocy obrocilam się na brzuch i wszystkie wnętrzności mi powciskalo ;-)

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Ja polecam Cold in July, jak ktoś lubi trailery, ten ma dość oryginalna fabułę.

Stary 2014-07-23, 11:48   #2540
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:

o jak fajnieee!!! ))))

Cytat:

Bo są dwie szkoły. Jedna taka, że robi się posiew krótko przed porodem i to jest konieczne i zgodne z procedurami ginekologicznymi w opiece nad ciężarnymi, chodzi o to by nie zakazić niczym dziecka przy porodzie. Druga jest taka , że zrobię posiew wcześniej, bo nóż coś tam jest i może zaszkodzić ( tak trochę na wyrost ). Najważniejsze by lekarz zrobił cytologię, jeżeli była robiona dawniej niż pół roku przed zajściem w ciąże. Ja chodzę do bardzo chwalonej Pani Doktor, do której mam zaufanie na 150% i Ona mi tego badania nie robiła. W przerwie kiedy Ona jest na urlopie poszłam do innego i ten od razu mi pobrał na posiew, twierdząc że to bardzo źle, że nie miałam hm..

Wydaje mi się, że tak aczkolwiek zadzwoń do jakiegoś i zapytaj, bo teoretycznie pobranie wymazów z gardła i nosa, tez tylko laryngolog, a ja robiłam kiedyś prywatnie i pobierała kobitka z laboratorium .

Trzymam kciuki. Ja tez mam skrocona szyjke (9 lipca miala 3,75), ale jak to wczoraj uslyszalam - skrocona, ale to normalne w blizniaczje ciazy wiec tak jakby w normie. Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
A propo posiewu i cytologii - nie trzeba tego robić u swojego ginekologa. Można zrobić w laboratorium, tylko nie wszystkie robią. W Krakowie chodzę do Diagnostyki (diag . pl) i tam w większości placówek robią wymazy ginekologiczne i cytologiczne. Wymaz w kierunku GBS też robiłam sobie w laboratorium prywatnie. Moja lekarka też może pobrać, ale jak to robi w gabinecie to muszę dodatkowo płacić, a tak to idę do laba i razem z krwią pobieram cytologię. Nie trzeba mieć skierowania jak płacisz.

I wiesz co, cieszę się, że trafiłaś na lekarza który Cię nie chce rozcinać rutynowo w 30 tygodniu. Mimo wszystko to bardzo wcześnie, a jak będziesz mieć szanse donosić dłużej to to zawsze lepiej dla dzieci. Macica zawsze lepsza nawet od wypasionego inkubatora! Będziesz pewnie leżeć w szpitalu ale jakbyś miała tak doczekać do 34-35 tygodnia to byś miała duże dzieciaczki które zaraz byś zabrała do domu Fajnie, cieszę się
Lolcia, Blow - wlasnie obczajam analityke, do ktorej chodze i na moje oko mozna tam zrobic posiew. Bo - jak mniemam - inna nazwa posiewu to wymaz z pochwy? czy jak? Az mi wstyd, ze nie wiem, nawet nie wiem czemu tego nie wiem!

Blow - lezenia w szpitalu sie nie obawiam, wiem, ze bedzie uciazliwe itp itd… Przez cale swoje zycie bylam zaledwie 3 dni w szpitalu, i to jeszcze tylko na badaniach.. może nie wiem, że to wcale nie takie fajne Natomiast zalezy mi, zeby jak najpozniej sie mlode urodzily - to wiadomo. Jak uda sie nam dotrwac do 35 tygodnia (chociaz to i tak wczesniaki) to bede mega,mega happy!!!

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
kochana ja się nie będę bawić. ja nią jestem. to mój zawód
co innego praca, co innego dom! :P
Moj tż jak chory to od razu umierający, kosmos jakiś. Mam nadzieje, że przetrwacie bez wiekszych nerwow ten czas. Ile bedzie taki unieruchomiony?
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:52   #2541
alekaz1
Zakorzenienie

Ale mnie naszla ochota na deser lodowy z castelari
Stary 2014-07-23, 12:15   #2542
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Ale mnie naszla ochota na deser lodowy z castelari
a co to jest?

ja jestem w trakcie tworzenia ciasta
Zwykły biszkopt, masa budyniowa, truskawki i galaretka =) mniam mniam [tak, unikam słodyczy]
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:21   #2543
skrzatek24
Rozeznanie

Basjenia dobrze, że to nie noga i nie będzie tak do końca unieruchomiony.

Paprika widzę, że i Tobie zmieniło sie trochę nastawienie po wizycie u innego lekarza. Pamiętam, że poprzedni mowił o dużo wcześniejszym porodzie i ufając mu byłaś przekonana, że tak będzie najlepiej. A ten dał Wam nadzieję, że może jednak uda się dzieciaczki w miarę bezproblemowo jak najdłużej "przetrzymać". Trzymam kciuki! Wczoraj przegladając książkę "Ciąża dla bystrzaków" natknęłam się na fragment o ciążach bliżniaczych jednoowodniowych i jednokosmówkowych. Zdarzają sia raz na 60000 ciąż(!) i stanowią 1% ciąż mnogich. To Wam sie trafiło.
Stary 2014-07-23, 12:23   #2544
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny czy to normalne ze wylatuje ze mnie taka jakby woda, ktora po czasie zmienia w niektorych miejscach kolor na zolty ?? Czy to luteina?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-23, 12:26   #2545
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia Ja nie mam zielonego pojęcia bo nie bralam luteiny... A na która kochana ty masz tą wizytę ??

Emilka
Stary 2014-07-23, 12:28   #2546
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
o jak fajnieee!!! ))))

Lolcia, Blow - wlasnie obczajam analityke, do ktorej chodze i na moje oko mozna tam zrobic posiew. Bo - jak mniemam - inna nazwa posiewu to wymaz z pochwy? czy jak? Az mi wstyd, ze nie wiem, nawet nie wiem czemu tego nie wiem!

Blow - lezenia w szpitalu sie nie obawiam, wiem, ze bedzie uciazliwe itp itd… Przez cale swoje zycie bylam zaledwie 3 dni w szpitalu, i to jeszcze tylko na badaniach.. może nie wiem, że to wcale nie takie fajne Natomiast zalezy mi, zeby jak najpozniej sie mlode urodzily - to wiadomo. Jak uda sie nam dotrwac do 35 tygodnia (chociaz to i tak wczesniaki) to bede mega,mega happy!!!
Posiew i wymaz to chyba co innego... Ale jak masz napisane posiew z pochwy to chyba to. Bo jest na przykład też posiew z moczu i to co innego..

Dla mnie pobyt w szpitalu jest strasznie hardkorowy. Czuję się tam totalnie bez kontroli nad swoim życiem, jak w więzieniu! I jeszcze nikt Ci nic nie mówi, rzadko można trafić na jakiś cierpliwy personel. Nie mówiąc już o jedzeniu... Poprzedni poród to mój pierwszy pobyt w szpitalu w życiu, mam nadzieję, że teraz zniosę to lepiej, już wiem na co się przygotowywać...
Stary 2014-07-23, 12:30   #2547
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
a co to jest?

ja jestem w trakcie tworzenia ciasta
Zwykły biszkopt, masa budyniowa, truskawki i galaretka =) mniam mniam [tak, unikam słodyczy]
zwykle lody z owocami bita smietana itp taki deser a Castelari to taka kawiarnia / lodziarnia gdzie maja pyszne te desery
Stary 2014-07-23, 12:34   #2548
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Bo dwukrotnie miałam glukozę na czczo powyżej 90 ( 95 i 93) a według najnowszych kryteriów, norma na czczo dla ciężarnych jest do 90, jeżeli w dwukrotnym badaniu wyjdzie wyżej należy wykonać test obciążenia glukozą 75g na czczo i po 2h. Teraz będzie powtórka, bo w tyg od hmm chyba 24 do 28 (ale nie jestem pewna) to badanie jest obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych, bo wtedy najczęściej rozwija się cukrzyca ciężarnych .

Wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że pierwsza piosenka jaką maleństwo usłyszy będzie "Last Christmas" niestety należę do osób które uwielbiają świąteczną atmosferę, piosenki świąteczne, kolędy i męża tym katuje. Może i wstyd się przyznać ale Kevina zawsze oglądam I jestem jak mój tata który co roku kupuje bombki i choinka rodziców wygląda jak z jakiegoś festynu ale mimo wszystko piękna

U mnie dziś chłodniej i teraz coś na deszcz się zanosi.

Co do doświadczenia z dzieckiem to od ponad 4 lat pomagam bratu i bratowej w opiece nad ich synem. Pierwszy raz na dłuższy czas zostałam z Nim gdy miał ze 2 miesiące i musiałam się wszystkiego domyślać dałam radę gdy będzie trzeba to każda z Nas sobie poradzi.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:35   #2549
madziqqq
Rozeznanie

dziewczyny nie kuście tymi słodyczami bo ochotę mi robicie
właśnie wybierałam się do sklepu, żeby zrobić sałatkę owocową z bitą śmietaną ale deszczycho się rozpadało ale coś czuję ze ten deszcz mnie nie powstrzyma :P
Stary 2014-07-23, 12:35   #2550
LoLcIa123
Zakorzenienie

Na 15 chyba sie o to zapytam, bo sie boje ze to jakies wody plodowe albo cus..

Tymoteusz
23.11.2014r

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości