|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Inka dobrze, że z dzidzią w porządku, a Ty się kuruj i wracaj do zdrowia
mam nadzieję, że mnie nic nie będzie bo też ostatnio wymoczyłam tyłek w basenie.Basia cierpliwości do chłopa życzę chociaż nie wiem jak Twój, bo nie każdy jest marudny jak dziecko ważne, że TŻ już w domu ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
trzeba czasem przykombinować I tak tylko ginekolog lub położna pobiera wymaz tak jak przy cytologii, w laboratorium nie ma jak tego zrobić :P
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Inka odpoczywaj. Emilka super się trzyma,a to pewnie dla Ciebie najważniejsze. Mój Tż też z tych pozytywnie myślących, ja panikuję a on jest oazą spokoju. Jeszcze się chyba nie zdarzyło, żeby martwił się na zapas (w przeciwnieństwie do mnie).
Basjenia mam nadzieję, że Twój Tż zaprzeczy stereotypowi chorującego faceta Niech wraca szybko do zdrowia.Moje starsze dziecię poczuło wczoraj wieczorem pierwsze kopniaki młodszego. Był zachwycony, mówił, że kopie jak kret Dziś rano pierwsze słowa skierował do brzucha, zapytał "dzidziusiu czy już wstałeś?" położył rękę i znów dostał dwa kopniaczki. Ot taka prosta komunikacja
|
|
|
|
#2523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem jak sobie damy rade Cytat:
![]() Cytat:
. Bo dwukrotnie miałam glukozę na czczo powyżej 90 ( 95 i 93) a według najnowszych kryteriów, norma na czczo dla ciężarnych jest do 90, jeżeli w dwukrotnym badaniu wyjdzie wyżej należy wykonać test obciążenia glukozą 75g na czczo i po 2h. Teraz będzie powtórka, bo w tyg od hmm chyba 24 do 28 (ale nie jestem pewna) to badanie jest obowiązkowe dla wszystkich ciężarnych, bo wtedy najczęściej rozwija się cukrzyca ciężarnych .Cześć dziewojki, pogoda istnie letnia, ale już tak czekam na grudzień... słucham sobie piosenek świątecznych i nie mogę uwierzyć, że jak wszystko pójdzie dobrze, to już niedługo pojedziemy w samochodzie z bąblem, a tam w radiu poleci wham i wszyscy razem będziemy oglądać kevina Trzymajcie za mnie kciuki o 15 idę na kontrolę brzucha i szyjki czy się nie skróciła, jak będzie nadal tak jak w ubiegłym tyg, to czeka mnie oddział .
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam wymaz z pochwy jakos koło 10 tygodnia, jak zaczeły mi sie pojawiac zielonkawe upławy. Okazało się, że to po luteinie, bo wynik wyszedł ok. Teraz druga gin zaleciła mi lactovaginal, żeby utrzymać prawidłowe pH.
A z tą wodą z cytryną to nie jest przypadkiem tak, że ma właściwości odkwaszające. Gdzieś mi się kiedyś obilo o uszy, że cytryny alkalizują... |
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczysz, damy radę i będziemy śmigać jak rasowe mamuśki ![]() I strasznie podoba mi się ta wizja z wham i kevinem, aż się rozmarzyłam... ![]() Trzymam kciuki za wizytę i Twą szyjkę, nie martw się za dużo
|
|
#2526 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Raczkowanie
|
Inka, cieszę się że wszystko ok! Tzn, że masz diagnozę i wiesz na czym stoisz
No i dobrze, że nie leżysz w szpitalu. Te pęcherzowe sprawy niestety często się przypałętują w ciązy.. :/Cytat:
I wiesz co, cieszę się, że trafiłaś na lekarza który Cię nie chce rozcinać rutynowo w 30 tygodniu. Mimo wszystko to bardzo wcześnie, a jak będziesz mieć szanse donosić dłużej to to zawsze lepiej dla dzieci. Macica zawsze lepsza nawet od wypasionego inkubatora! Będziesz pewnie leżeć w szpitalu ale jakbyś miała tak doczekać do 34-35 tygodnia to byś miała duże dzieciaczki które zaraz byś zabrała do domu Fajnie, cieszę się ![]() No i nie bójcie się, że nie dacie rady z dzieckiem! Swoje dziecko to tak ZUPEŁNIE inna sprawa niż cudze. Nie da się tego porównać. Instynkt się włącza i po prostu WIESZ i wiesz najlepiej, lepiej niż ktokolwiek inny, nawet lepiej doświadczony. Tak jesteśmy zaprogramowane Ja nigdy nie nosiłam na rękach małego dziecka, w ogóle nie miałam styczności z żadnym dopóki nie urodziłam swoje i dałam radę. Nawet mi przez głowę nie przeszło, jak już ją urodziłam, że mogłabym nie wiedzieć co robić
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola ! Kochana trzymam mocno kciuki za kontrolę
właśnie takiej pozytywnej wizji trzeba mi było ![]() Skrzatek przeslodkie musiało to być <3
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Inka dobrze ze sie wyjasnilo co i jak. Ja dzis pol nocy nie spalam, z kina wrocilismy po 23 a ja chyba do 4 nie moglam spac.
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Na czym bylas alekaz ??
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i wogóle to dzień dobry...padłam wczoraj jak szczeniaczek spać i gdyby nie tel od TŻa to pewnie bym przespała cały dzień....również mam nadzieję że będzie niestandardowo reagować na to co się z nim dzieje ale ale.... zabieg był dość poważny i mocno odczuwalny w okresie rekonwalescencji. dodatkowo to prawa ręka którą nie może nic a nic ruszyć. nawet za bardzo mięśni spinać. więc nie ma opcji że sobie np. butelkę odkręci. no i specjalna orteza dzięki której ręka jest odpowiednio ułożona i totalnie unieruchomiona......ahhh pora zacząć ćwiczyć cierpliwość
Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-07-23 o 10:15 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Inka kuruj się i wracaj szybko do zdrowia, dobrze że z Twoja Emilka jest wszystko ok no i jedz dużo żurawiny bo to naprawde pomaga tak jak napisała Lolcia![]() Co do opieki nad takim maleństwem to moje doświadczenie też jest na zerowym poziomie, zawsze bałam się brać takie dziecko na ręce żeby mu krzywdy nie zrobić a teraz trzeba będzie się wziąść w garść i jakoś sobie poradzić;-) Ja też nie miałam robionego wymazu z pochwy i chyba na następnej wizycie muszę się zapytać mojego lekarza o to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Dziendoberek wszystkim
Skrzatek jak słodko, chyba bym się rozplynela Lolcia powodzenia na wizycie, trzymamy kciuki! Ja dziś spalam pierwszy raz z poducha dla ciężarnych, ulozylam sobie ja za plecami i wstałam jakas poobijana. Nie mam pojęcia dlaczego? Może musze się przyzwyczaić albo źle spalam? Dzidzusiowi chyba tez się nie podobało bo nic się nie odzywa:-( Śniło mi się, że byłam na usg i zapomniałam się spytać o płeć, to się na pewno nie spełni ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
I?
My chcemy isc wlasnie ma transformers i ta nowa komedie francuska przychodzi facet do lekarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2538 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
Według instrukcji można i tak i tak, ponoć jak się kładzie ja za plecami to obciąża kręgosłup. W moim przypadku chyba się nie sprawdziło, spróbuję z przodu tak jak radzicie
podejrzewam, że w nocy obrocilam się na brzuch i wszystkie wnętrzności mi powciskalo ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ja polecam Cold in July, jak ktoś lubi trailery, ten ma dość oryginalna fabułę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2540 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blow - lezenia w szpitalu sie nie obawiam, wiem, ze bedzie uciazliwe itp itd… Przez cale swoje zycie bylam zaledwie 3 dni w szpitalu, i to jeszcze tylko na badaniach.. może nie wiem, że to wcale nie takie fajne Natomiast zalezy mi, zeby jak najpozniej sie mlode urodzily - to wiadomo. Jak uda sie nam dotrwac do 35 tygodnia (chociaz to i tak wczesniaki) to bede mega,mega happy!!!co innego praca, co innego dom! :P Moj tż jak chory to od razu umierający, kosmos jakiś. Mam nadzieje, że przetrwacie bez wiekszych nerwow ten czas. Ile bedzie taki unieruchomiony? |
|||
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie naszla ochota na deser lodowy z castelari
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia dobrze, że to nie noga i nie będzie tak do końca unieruchomiony.
Paprika widzę, że i Tobie zmieniło sie trochę nastawienie po wizycie u innego lekarza. Pamiętam, że poprzedni mowił o dużo wcześniejszym porodzie i ufając mu byłaś przekonana, że tak będzie najlepiej. A ten dał Wam nadzieję, że może jednak uda się dzieciaczki w miarę bezproblemowo jak najdłużej "przetrzymać". Trzymam kciuki! Wczoraj przegladając książkę "Ciąża dla bystrzaków" natknęłam się na fragment o ciążach bliżniaczych jednoowodniowych i jednokosmówkowych. Zdarzają sia raz na 60000 ciąż(!) i stanowią 1% ciąż mnogich. To Wam sie trafiło. |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to normalne ze wylatuje ze mnie taka jakby woda, ktora po czasie zmienia w niektorych miejscach kolor na zolty ?? Czy to luteina?
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia Ja nie mam zielonego pojęcia bo nie bralam luteiny... A na która kochana ty masz tą wizytę ??
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie pobyt w szpitalu jest strasznie hardkorowy. Czuję się tam totalnie bez kontroli nad swoim życiem, jak w więzieniu! I jeszcze nikt Ci nic nie mówi, rzadko można trafić na jakiś cierpliwy personel. Nie mówiąc już o jedzeniu...
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
zwykle lody z owocami bita smietana itp taki deser a Castelari to taka kawiarnia / lodziarnia gdzie maja pyszne te desery
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety należę do osób które uwielbiają świąteczną atmosferę, piosenki świąteczne, kolędy i męża tym katuje. Może i wstyd się przyznać ale Kevina zawsze oglądam I jestem jak mój tata który co roku kupuje bombki i choinka rodziców wygląda jak z jakiegoś festynu ale mimo wszystko piękna U mnie dziś chłodniej i teraz coś na deszcz się zanosi. Co do doświadczenia z dzieckiem to od ponad 4 lat pomagam bratu i bratowej w opiece nad ich synem. Pierwszy raz na dłuższy czas zostałam z Nim gdy miał ze 2 miesiące i musiałam się wszystkiego domyślać dałam radę gdy będzie trzeba to każda z Nas sobie poradzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie kuście tymi słodyczami bo ochotę mi robicie
![]() właśnie wybierałam się do sklepu, żeby zrobić sałatkę owocową z bitą śmietaną ale deszczycho się rozpadało ale coś czuję ze ten deszcz mnie nie powstrzyma :P |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Na 15
chyba sie o to zapytam, bo sie boje ze to jakies wody plodowe albo cus..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

mam nadzieję, że mnie nic nie będzie bo też ostatnio wymoczyłam tyłek w basenie.
chociaż nie wiem jak Twój, bo nie każdy jest marudny jak dziecko 
Nie cierpię takich sytuacji.

. Nie wiem jak sobie damy rade
.

niestety należę do osób które uwielbiają świąteczną atmosferę, piosenki świąteczne, kolędy i męża tym katuje. Może i wstyd się przyznać ale Kevina zawsze oglądam
I jestem jak mój tata który co roku kupuje bombki i choinka rodziców wygląda jak z jakiegoś festynu ale mimo wszystko piękna