Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 17:38   #2491
antosia5
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Inka, trzymamy kciuki

Ja mieszkająć w Polsce w ostatnich latach nie korzystalam z lekarzy na nfz, ale jak chodzilam do przychodni panstwowej wczesniej i nie umialam wymusic badan to klamalam Zauważyłam po tym jak podczas wizyty mowilam ze od dziecka walczę z anemią, to lekarze zawsze wypisywali skierowanie na morfologie, wiec pozniej jak trzeba bylo to "mialam problemy z tarczycą", "babcia chorowala na serce", " w rodzinie występowały przypadki cukrzycy" itd. Wtedy czesto lekarzy zlecali badania Wiem, może to niepoważne ( w sumie mloda bylam, liceum, potem studia), ale kurcze inaczej to nic nie chcieli robic ( a jeszcze walczyc o swoje nie umialam) i testowali sobie leki jak na jakichs zwierzętach
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:42   #2492
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

A podobno cytologii nie trzeba powtarzać, bo i tak nie ma na to żadnego leku? ja będę powtarzać tylko toxo
Chodzi pewnie o cytomegalię . Tak dobrze piszesz, nie ma leku, nie ma konieczności powtarzania, ale mój ginekolog mówi że lepiej wiedzieć bo:
Kobieta jest kierowana do specjalnego ośrodka w którym dzieckiem zajmuje się jeszcze w łonie matki i pod tym kątem wybiera się też szpital, niekiedy dziecku warto podać od razu po urodzeniu leki, które zatrzymają ew. rozwój choroby.
No i nie wiem czy niewskazana jest cesarka, by nie zarazić bąbla przez kanał rodny .
Z tego samego powodu robi się posiew z pochwy, żeby nie zarazić bąbla przy porodzie, ale to zwykle robi się jakoś krótko przed porodem .

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-22 o 17:43
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:48   #2493
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki jade na IP strasznie boli mnie brzuch i tak jakby z boku od nerki ze ani wstać,ani usiąść nie mogę do tego przy sikaniu tak boli ze AZ wytrzymać nie moge
Inka - biedactwo, trzymam kciuki

Natka - a przytyłam w poprzedniej ciąży 16 kg, 10 kg zeszło przy porodzie (u mnie cc). A pozostałe 6 kg zrzuciłam w ciągu 6 tygodni po porodzie (nie stosowałam żadnych diet, nie ćwiczyłam bo nie mogłam, same zeszły). Nie oznacza to oczywiście, że wszystkim tak hop siup spada. Niektórym nawet jeszcze szybciej, innym wolniej. Ale praktycznie większości dziewczyn jakie znam spada.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Niteczko pewnie dam radę i będę się jeszcze z tego śmiać, ale właśnie tyle się nasłuchałam (chociażby że koleżanka to aż mdlała), że teraz nie mając pojęcia co to tak na prawdę jest to się tego obawiam. A co nieznane wydaje się być straszne
Hasiap - wiem zawsze boimy się nieznanego
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:31   #2494
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Chodzi pewnie o cytomegalię . Tak dobrze piszesz, nie ma leku, nie ma konieczności powtarzania, ale mój ginekolog mówi że lepiej wiedzieć bo:
Kobieta jest kierowana do specjalnego ośrodka w którym dzieckiem zajmuje się jeszcze w łonie matki i pod tym kątem wybiera się też szpital, niekiedy dziecku warto podać od razu po urodzeniu leki, które zatrzymają ew. rozwój choroby.
No i nie wiem czy niewskazana jest cesarka, by nie zarazić bąbla przez kanał rodny .
Z tego samego powodu robi się posiew z pochwy, żeby nie zarazić bąbla przy porodzie, ale to zwykle robi się jakoś krótko przed porodem .
Tak, dopiero zobaczyłam co napisałam oczywiście miałam na mysli cytomegalię.
To ja sobie powtórzę jeszcze we wrześniu jak będę w PL, skoro jest tak jak piszesz
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:45   #2495
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo u mnie. Jutro idę prywatnie to się dowiem co powinnam jeszcze zrobić.

Koniec z badaniami na nfz, zaciskamy pasa i będę robić wszystko prywatnie przynajmniej będę na bieżąco.
Ja idę prywatnie w poniedziałek, w sobotę zrobię sobie w laboratorium wszystkie badania z tej magicznej karteczki o których mój ginekolog zapomniał, że mam zrobić zastanawiam się poważnie nad napisaniem skargi na niego.
Cytat:
Trzymajcie kciuki jade na IP strasznie boli mnie brzuch i tak jakby z boku od nerki ze ani wstać,ani usiąść nie mogę do tego przy sikaniu tak boli ze AZ wytrzymać nie moge

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość

Ja się na NFZ nie znam bo bardzo dawno nie miałam styczności ale jak czujecie się zaniedbywane to walczcie o swoje. Po co te składki płacić? Trzymam kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Szczerze to mam dosyć użerania się z lekarzami i wykłócania się o coś co mi się należy. Skoro są jakieś standardy ustalone przez ministerstwo zdrowia to on powinien się do nich stosować. Mnie to w ogóle nie powinno interesować. Powinien po prostu kierować mnie na badania we właściwym czasie. Nie chcę się już więcej denerwować i w tych upałach siedzieć po kilka godzin w kolejce bo p. doktor znowu się spóźnił i ma za mało czasu żeby każdą pacjentką porządnie się zająć.
Cytat:
Z tymi lekarzami to naprawde jakieś cyrki. Ja na szczęście nigdy nie doświadczyłam takich sytuacji, bo nie musiałam chodzić po lekarzach, a jeśli już to tylko prywatnie z bólem gardła czy do gin.

Nie wiem jak Wasi lekarze, ale mój ma takie gotowe kartki i tam poza miejscem na moje dane, jest taka dłuuuuga lista różnych badań na jednej i drugiej stronie. I chyba to są wszystkie refundowane przez nfz i on mi tylko tam zaznacza, podbija i idę z tym do laboratorium w przychodni.
Ostatnio chciałam jeszcze hiv, to bez mrugnięcia okiem zaznaczył.

Dlatego dziwię się i nie mam pojęcia dlaczego inni lekarze (na wizytach nfz!) mają jakiś problem z pozaznaczaniem wybranych okienek na kartce
Mój nawet na pierwszej wizycie dał mi tą rozpiskę, ale co z tego skoro nie wypisuje mi z niej żadnych badań Bo to Polska właśnie jest. Publiczna służba zdrowia jest do kitu.

Basia - wklejam Ci linka do zip
https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/use...@info?view=001

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-22 o 18:59
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:56   #2496
karooka
Raczkowanie

Inka-cos juz wiadomo?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:29   #2497
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki jade na IP
Trzymam kciuki. Będzie dobrze.Odezwij się co i jak!!

Cytat:

A podobno cytologii nie trzeba powtarzać,
Mi ginka kazała powtórzyć, no i zrobiłam

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:44   #2498
LoLcIa123
Zakorzenienie

Właśnie czy ma ktoś kontakt z Inką?? kurczę czasem warto by było żeby jedna osoba z wątku np. Linka jako szef, miała do nas numery telefonu i żeby mogła się skontaktować i dać nam znać co z daną dziewczyną. Chociaż zwykły sms. Ja w razie czego swój chętnie podam.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-22, 19:58   #2499
19Inka90
Wtajemniczenie

Zapalenie dróg moczowych ... Dostalam antybiotyk,i powiedzieli ze mogę jechać do domu,mam leżeć,dużo odpoczywać,dużo pic...
u Emilki wszystko dobrze,dodawała mi otuchy,podczas siedzenia na izbie cały czas leciały słodkie kopniaczki, nawet moja mama pierwszy raz poczuła : ) ogólnie przytyla,waży teraz 349g ,i jest bardzo ruchliwą dziewczynka

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:07   #2500
TheN4ti
Rozeznanie

By Hi To super Inka, kamień z serca. My tu wszystkie martwilysmy się o naszą gadułe Uważaj na siebie i Emilke.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Niteczka83, Blow_ya_mind dzięki dziewczyny :-*

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

A tak apropo zapalenia dróg moczowych, to podejrzewam, że w ciąży nie można, ale mi jeszcze przed ciążą baaardzo pomogło picie wody z sodą. Praktycznie wyleczylam sobie zapalenie właśnie tym, bez żadnych leków. Później byłam badana i wszystko ok. Potrafi niestety cholerstwo wrócić, ale odpukać od dwóch lat problemów nie miałam. Inka życzę aby raz na zawsze pozbywa się tego paskudztwa

Edytowane przez TheN4ti
Czas edycji: 2014-07-22 o 20:10
TheN4ti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:17   #2501
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapalenie dróg moczowych ... Dostalam antybiotyk,i powiedzieli ze mogę jechać do domu,mam leżeć,dużo odpoczywać,dużo pic...
u Emilki wszystko dobrze,dodawała mi otuchy,podczas siedzenia na izbie cały czas leciały słodkie kopniaczki, nawet moja mama pierwszy raz poczuła : ) ogólnie przytyla,waży teraz 349g ,i jest bardzo ruchliwą dziewczynka
uff, kuruj się i odpoczywaj
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:18   #2502
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Uf teraz leżeć i leczyć się. Bez wymówek no to duża dziewuszka już. Fajnie

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:21   #2503
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
szczęście w nieszcześciu
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:52   #2504
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Kamień z serca, a teraz leż i wypoczywaj Zdrówka życzę
Stary 2014-07-22, 21:26   #2505
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
To kuruj sie
Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
By Hi To super Inka, kamień z serca. My tu wszystkie martwilysmy się o naszą gadułe Uważaj na siebie i Emilke.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Niteczka83, Blow_ya_mind dzięki dziewczyny :-*

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

A tak apropo zapalenia dróg moczowych, to podejrzewam, że w ciąży nie można, ale mi jeszcze przed ciążą baaardzo pomogło picie wody z sodą. Praktycznie wyleczylam sobie zapalenie właśnie tym, bez żadnych leków. Później byłam badana i wszystko ok. Potrafi niestety cholerstwo wrócić, ale odpukać od dwóch lat problemów nie miałam. Inka życzę aby raz na zawsze pozbywa się tego paskudztwa

Ja miałam częste problemy z pęcherzem, ale głownie przez Ph (jak zbyt zasadowe to chyba bardzije podatny na infekcje)- lekarka doradzila mi codzinnie pic szklanke wode z cytryną i od tamtej pory jest super
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:26   #2506
Basjenia
Zadomowienie

cześć kobietki
dopiero do domu weszłam od 5 rano... TŻ został na noc w klinice jutro mam odebrać w pakiecie m.in. ze stabilizatorem który będzie nosił przez następne 2miesiące...
pół dnia na mega niewygodnej kanapie spędziłam a drugie pół w jego łóżku:P babeczki były takie fajne że tylko się śmiały i podtykały mi jedzenie "dla dzidziusia"
zanim TŻ wszedł na operację strasznie się tulił i do mnie i do brzucha aż mały zaczął świrować. cały brzuch aż mi się przesuwał!dzikus akrobata....
zmykam spać bo jutro znowu godz drogi z przesiadką mnie czeka..

Inka-pij dużo i odpoczywaj
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 21:29   #2507
TheN4ti
Rozeznanie

Basjenia to bardzo się ciesze, ze operacja się udała i juz jutro będziesz mogła Go odebrać. Na pewno musiałaś się bardzo martwić o niego. Odpoczywaj teraz I nabieraj siły dla waszej trójki

Stary 2014-07-22, 21:31   #2508
19Inka90
Wtajemniczenie

Basjenia a dla ciebie dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia dla TŻ
Dziękuje wam za zainteresowanie Kochane
Mam jeszcze podły humor...ale to przejdzie,muszę wrócić do stanu normalności ....

Emilka
Stary 2014-07-22, 21:36   #2509
doloresd
Wtajemniczenie

Basjenia - szybkiego powrotu do zdrowia dla twojego TŻa.
Idę spać, miłego wieczoru wszystkim
Stary 2014-07-22, 21:40   #2510
Hasiap
Rozeznanie

Inka to dobrze że wiesz na czym stoisz

Doloresd mam pytanie do Ciebie, jeśli dobrze pamiętam że jesteś z Wrocławia, w którym szpitalu zamierzasz rodzić??
Stary 2014-07-22, 21:47   #2511
LoLcIa123
Zakorzenienie

Inuś !! super, że wszystko tak się zakończyło, zawsze lepiej kurować się w domu, a zapalenie pęcherza dobrze już znam, w zeszłym roku miałam potężne oblężenie e.coli już chyba o tym pisałam . Ponad 100 leukocytów, krew żywa, krew wyługowana masakra....Wystarczyło parę dni z Augmentinem i wszystko wróciło do normalności, ale co ciekawego się dowiedziałam!. Należy jeść dużo żurawiny i polecam Ci !! kupić suszoną i zajadać, jest dość droga, ale pomaga świetnie . Oprócz tego wodę, wodę, najlepiej z wit. c czyli cytrynką żeby zakwaszać PH.
No i odpoczywać, wygrzewać nerczyska .
Nie martw się, leżymy razem .

Ja jutro idę na kontrolę z moim brzuchalem, mam nadzieje że cofną mi zakaz leżenia i będę mogła wrócić do normalności .

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-22, 21:58   #2512
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
O masz... wiem jak to jest, bo miałam to samo w pierwszej ciąży do tego jeszcze 40 st gorączki. Dobrze, że dali antybiotyk i w domu co możesz jeszcze zrobić, aby spróbować żeby nie nawracało to zakwaszanie moczu wit. C np, suszona żurawina i inne owoce bogate w tą witaminę

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:20   #2513
minka26
Wtajemniczenie

Inka dobrze, że to "tylko" zapalenie kuruj się i dużo witaminy c bierz !
Stary 2014-07-23, 00:40   #2514
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mi ginka kazała powtórzyć, no i zrobiłam
Przepraszam, zapomniałam edytować. Chodziło mi o cytomegalię, a nie cytologię (chyba, że się domyśliłaś )

Cytat:
To teraz odpoczywaj i spożywaj dużo witaminek tak jak radza dziewczyny dobrze, że Emilka ma się całkiem dobrze

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
cześć kobietki
dopiero do domu weszłam od 5 rano... TŻ został na noc w klinice jutro mam odebrać w pakiecie m.in. ze stabilizatorem który będzie nosił przez następne 2miesiące...
pół dnia na mega niewygodnej kanapie spędziłam a drugie pół w jego łóżku:P babeczki były takie fajne że tylko się śmiały i podtykały mi jedzenie "dla dzidziusia"
zanim TŻ wszedł na operację strasznie się tulił i do mnie i do brzucha aż mały zaczął świrować. cały brzuch aż mi się przesuwał!dzikus akrobata....
zmykam spać bo jutro znowu godz drogi z przesiadką mnie czeka..

Inka-pij dużo i odpoczywaj
To teraz będziesz bawić się w pielęgniarkę?
a tak serio to fajnie, że wszystko się udało i Twój TŻ już jutro będzie w domu
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 06:53   #2515
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Inka to dobrze że wiesz na czym stoisz

Doloresd mam pytanie do Ciebie, jeśli dobrze pamiętam że jesteś z Wrocławia, w którym szpitalu zamierzasz rodzić??
hej, tak jestem z Wrocławia. Jak na razie wytypowaliśmy jako pierwszy szpital na Brochowie (Falkiewicza). Zamierzamy z mężem tam podjechać we wrześniu - oddział położniczy jest świeżo po remoncie Mają szkołę rodzenia oraz porody rodzinne. Czytałam też, że już powszechniej stosuje się tam znieczulenie zewnątrzoponowe.
Stary 2014-07-23, 07:34   #2516
mysza88
Rozeznanie

no dziewczyny a co z ćwiczeniami? czy któraś regularnie ćwiczy? u mnie to nie wychodzi bo póki pracuję to jestem po pracy tak zmęczona że jedyne o czym myślę to żeby się położyć i przespać chwilkę... do tego jeszcze ten bolący wieczorami brzuch i ćwiczenia poszły w kąt. pewnie zacznę jak już na zwolnieniu będę
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 07:49   #2517
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość

Wiesz co mój mąż szybko, a nawet szybciej niż ja załapał obsługę nad dzieckiem... Nie można tak do końca skreślać ich instynktu Może nie jest tak wrażliwy na potrzeby dziecka wyrażane poza werbalnie, ale zrobić mleko mm, wykąpać, przewinąć to zawsze robił bardziej dokładnie i sumiennie niż ja
Ja położna przychodziła do nas po porodzie to rozmawiała i ze mną i z mężem i oboje mieliśmy pytania do niej. Nie wykluczała go z wizyt a raczej zachęcała aby spotykać się z nami we dwójkę.
Ja nie skreślam! Broń Boże! Chodzi mi tylko o to, że ja mam doświadczenie w opiece nad takimi maluchami i myślę (myślę! wydaje mi się!) że sobie poradzę. Natomiast mój mąż na dobrą sprawę styczności nigdy nie miał. A będziemy mieć dwójkę małą i siłą rzeczy na początku będzie MUSIAŁ być bardzo zaangażowany =) zobaczymy

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Miałyście robioną czystość pochwy? Ja miałam wymaz 1 lipca, wczoraj się dowiedziałam, że wynik jeszcze nie przyszedł, kazała przyjść za miesiąc to pewnie wtedy dopiero wynik będzie. I tak sobie myślę, co jej to da po 2 miesiącach? Gdybym miała jakąś infekcję powinna reagować od razu, a nie dopiero po takim czasie. Koniec z badaniami na nfz, zaciskamy pasa i będę robić wszystko prywatnie przynajmniej będę na bieżąco.
No ja właśnie nie miałam. Wczoraj na tej konsultacji (zdaje się, że będzie to mój nowy lekarz prowadzący… szkoda, bo tego co mam do tej pory bardzo lubię) doktor powiedział, że mam zrobić… I teraz jestem w kropce. Bo w sumie czemu sam mi nie pobrał i nie zrobił? Przecież - o ile dobrze mi się wydaje - próbkę do posiewu pobiera właśnie ginekolog? I ja mam teraz iść do mojego gina i mówić mu, jakie ma mi badanie robić? Bo sobie wymyśliłam? Nie cierpię takich sytuacji.

W ogóle podjęliśmy decyzję, że zdecydowanie klinika. Ten wczorajszy lekarz bardzo w porzo, nie wystraszył nas jak ta lekarka od USG, zresztą powiedział to samo co mój prowadzący - że ona jest przede wszystkim ultrasonografistką i nie ma styczności z praktyką lekarską za bardzo, mówi co się nauczyła. I owszem, po 32 tygodniu ciąży bardzo, bardzo wzrasta ryzyko wszystkiego, ale najczęściej to się po prostu bacznie obserwuje (najpewniej już w szpitalu) i decyzje podejmuje na podstawie tego, co się akurat dzieje. Chłop jest ordynatorem położnictwa na klinice…

Przykro mi tylko i stresuje się, bo do dwóch lekarzy chodzić nie będziemy i z tego ode mnie z miasta muszę zrezygnować. Nie dlatego, że coś mu nie ufam czy jakoś mi nie odpowiada - a jedynie z powodu takiego, że szpital, w którym pracuje, nie ma naszym dzieciom do zaoferowania tego, co klinika. Tak just in case oczywiście, bo ja wierzę i zakładam, że owszem, poleżę sobie w tym szpitalu, ale urodzą się już bardziej "w terminie", np w 35, 36 tygodniu…
W ogóle ten wczorajszy dr mnie pochwalił Powiedział, że jak na ciążę wyniki dobre, a z racji tego, że bliźniacza - to nawet bardzo dobre. Szyjkę też mam skróconą - w normie w takiej ciąży Ulżyło mi bardzo po tej wizycie...

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja mialam tyle badan zleconych na poczatku ciazy, ze mala glowa...zaplacilam 300zl, teraz mam miec na kazda wizyte mocz i morfologie swieza, powtarzalam cyto i toxo w II trym i czekam na wyniki posiewu z pochwy ( maja byc w ciagu 7 dni roboczych ). Powtarzalam tez Tsh i bede miala powtorke glukozy po obciazeniu .
Inka kochanie kciuki !!!!!!!!!
Tak jeszcze co do tego posiewu - tylko ginekolog, nie? Nie robią tego w laboratoriach analitycznych czy coś?
Lolcia a czemu robisz powtórkę glukozy po obciążeniu?

Inka - odpoczywaj, stresu się najadłaś, dobrze że w gruncie rzeczy nic bardzo poważnego!
Basjena - to teraz niezły czas Cię czeka, opieka nad chłopem….uuu =)
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:46   #2518
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Zapalenie dróg moczowych ...
Kochana kuruj się szybciutko
A Ty przypadkiem nie chlapałaś się ostatnimi czasy w basenie??bo tak coś mi świta?

Cytat:
Przepraszam, zapomniałam edytować. Chodziło mi o cytomegalię, a nie cytologię (chyba, że się domyśliłaś )
Tak, tak Domysliłam się

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 08:51   #2519
19Inka90
Wtajemniczenie

Kasienka masz w sumie racje... Nawet o tym nie pomyslalam z tych wczorajszych nerwów... Czas spędzony na IP w oczekiwaniu na badania był straszny... W strach człowiek mówi rożne głupie rzeczy,niestety mój TŻ nie potrafi zrozumieć ze mogłam się bać i jak mu powiedzialam czego najbardziej to jeszcze się na mnie wydarł...

Emilka
Stary 2014-07-23, 08:53   #2520
madziqqq
Rozeznanie

Inka super, że z Emilcią wszystko w porządku a ty kochana leż odpoczywaj i kuruj się
Basia fajnie, że tak szybko tż do domu wraca mam nadzieję, że nie będzie Ci bardzo marudził jak to zazwyczaj "chory" chłop
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości